Pentru zona

  Pink Accents Apartment - un interior pastelat pentru un apartament de vacanță | Next Interior

  Într-o lume plină de agitație, fiecare dintre noi visează la un loc unde să se refugieze și să se bucure de liniște și confort. Pentru un cuplu din Statele Unite, acest vis a devenit realitate odată cu achiziționarea unui apartament de trei camere în București, România, la finalul anului 2022. Cu 78 de metri pătrați, acest apartament este situat într-o locație privilegiată, aproape de pădurea Băneasa, oferind o oază de liniște departe de zgomotul orașului.

  Proprietarii, un cuplu de aproximativ 50 de ani, s-au îndrăgostit de ideea de a avea un loc de vacanță în România, unde să se bucure de timpul petrecut alături de familia lor numeroasă, formată din trei copii. Soția, de origine română, s-a mutat în Statele Unite după terminarea liceului, iar acum împreună cu soțul său, a decis să amenajeze acest apartament, pentru a petrece vacanțele în România.

  Un_living_luminos_si_relaxant.jpg
  Un living luminos și relaxant /  sursă foto: Next Interior, creator foto: Sabin Prodan

  Transformarea Spațiului

  Cu o viziune clară în minte și un apartament cu potențial, compania Next Interior a început aventura transformării acestui spațiu într-o oază de vacanță. Având deja formate ideile de amenajare și o echipă dedicată, renovarea a fost un proces interesant și provocator în același timp.

  o_oaza_de_tihna_spatiu_bucatarie.jpg
  Zona bucătăriei și spațiul de luat masa /  sursă foto: Next Interior, creator foto: Sabin Prodan
  zona_bucatariei_in_nuante_pastelate.jpg
  Nuanțe pastelate în bucătărie /  sursă foto: Next Interior, creator foto: Sabin Prodan

  În timp ce open space-ul generos și luminozitatea au permis crearea unei bucătării atrăgătoare și a unui spațiu de relaxare confortabil, dormitoarele mici și calitatea finisajelor au fost provocări pe care echipa de designeri le-a abordat cu creativitate și determinare.

  Zona_casual_de_servit_masa.jpg

  Colaborarea cu proprietarii a fost esențială, cu accent pe crearea unei atmosfere relaxante și primitoare, cu nuanțe pastelate și spații de dormit cât mai confortabile. Punctul de pornire al amenajării a fost bucătăria, încorporând elemente geometrice și corpuri de iluminat moderne, pentru a crea un mix armonios.

  Terasa_Pink_Apartments.jpg
  Zona terasei, gândită ca spațiu de relaxare /  sursă foto: Next Interior, creator foto: Sabin Prodan

  Micuța curte a permis amenajarea unei zone de relaxare, intimă și plină de farmec. În schimb, dormitoarele de mici dimensiuni au reprezentat o provocare pentru echipa de designeri. De asemenea finisajele anterioare de slabă calitate au condus implicit la o renovare integrală a apartamentului. 

  detalii_bucatarie.jpg
  Mici detalii roz și nuanțe pastelate /  sursă foto: Next Interior, creator foto: Sabin Prodan

  Paleta cromatică dorită de beneficiari a fost una luminoasă și pastelată, cu accente de roz și elemente rotunjite, arcade și simboluri care oferă spațiului amplitudine. Cel mai important punct al amenajării l-a constituit bucătăria, cu o masă unde se pot aduna toți membrii familiei. Insula dispune inclusiv de spații de depozitare mascate, iar zona superioară a bucătăriei este deschisă și aerisită, oferind acel aer de vacanță căutat de proprietarii apartamentului. 

  Detaliu_chiuveta_bucatarie.jpg

  Accente_de_roz_amenajare_moderna.jpg
  Accente de roz amenajare Pink Apartment / sursă foto: Next Interior, creator foto: Sabin Prodan

  Proiectul de amenajare a durat aproximativ 7 luni, de la momentul proiectării și până la finalizare, în ianuarie 2023.

  Detalii_canapea_living.jpg
  Un spațiu gândit pentru relaxare /  sursă foto: Next Interior, creator foto: Sabin Prodan

  5 Sfaturi din partea profesioniștilor de la Next Interior

  1. Atunci când ai de gând să realizezi renovarea completă a unui apartament, asigură-te că ai o rezervă de 15-20% peste bugetul pe care îl anticipezi, pentru lucrările neprevăzute care apar pe șantier. Spre exemplu, în cazul acestei amenajări inițial nu a fost luată în calcul înlocuirea instalațiilor electrice și sanitare, pentru că blocul este nou, construit după anii 2000, dar echipa a descoperit la momentul decopertării că acestea necesită înlocuire.

  2. Dacă dorești renovarea completă a unui apartament, realizează un plan foarte clar, legat de cum va arăta amenajarea pe care vrei să o implementezi. Designerul de interior are rolul de a te consilia cu privire la poziționarea mobilierului, dar și a corpurilor de iluminat, a prizelor sau a obiectelor sanitare, așa că este de dorit să iei aceste decizii înainte de începerea lucrărilor pe șantier.

  3. Poți amenaja o baie colorată și fără să optezi pentru modele de faianță colorate. Această amenajare a băii a însemnat faianță și gresie albe, iar accentele de culoare au fost date de nuanța pereților și cea a mobilierului.

  Baie_Pink_Apartment.jpg
  Baie Pink Apartment / sursă foto: Next Interior, creator foto: Sabin Prodan

  4. Întotdeauna pentru a amenaja baia, este recomandabil să folosești ceramica doar acolo unde este nevoie, în zonele ce vor fi atinse de apa. Astfel, pe pereții din jurul vasului de toaleta poți aplica doar vopsea lavabilă, rezistentă la apă, de exemplu. 

  Detaliu_baie_Pink Apartment.jpg
  Detalii baie Pink Apartment / sursă foto: Next Interior, creator foto: Sabin Prodan

  5. Când ai o baie foarte mică, un truc pentru a mări spațiul este să alegi o oglindă plasată pe un întreg perete. În cazul acestei amenajări, oglinda ascunde și mașina de spălat rufe și uscătorul și înglobează și două benzi LED. Dar ai grijă, dacă ai nevoie de mânere pe oglindă, cum este și cazul nostru aici, alege mânere care să se monteze pe interiorul mobilierului. Nu vrei sa riști să se spargă oglinda, găurind-o pentru a adăuga un mâner.

  Despre Next Interior

  Povestea celor de la Next Interior începe cu mult timp în urmă, când o echipă de tineri pasionați de design și-a descoperit aceleași viziuni și pasiuni, luând ființă compania Next Interior. Proiectele zămislite de această echipă de designeri își propun să reflecte personalitatea și stilul de viață al fiecărui client, generând proiecte unice, atât estetice cât și funcționale.

  Concluzie

  Acest apartament nu este doar un simplu spațiu de locuit în vacanță, ci reprezintă o minunată poveste de transformare și creativitate. Cu un echilibru perfect între funcționalitate și estetică, această locuință reprezintă o oază de relaxare și bucurie pentru proprietarii săi, aducând un strop de farmec colorat în nuanțe pastel. 

  Fotografiile acestui proiect au fost realizate de Sabin Prodan (Trying to Do Art). Absolvent al Facultatii de Arhitectura al UAUIM, Sabin Prodan are o experiență imensă în fotografierea spațiilor rezidentiale, office, horeca, industriale, medicale, având peste 600 de proiecte fotografiate în București și în toată țara. 
   

  Informații despre proiect :  
  Locație : Băneasa
  Suprafață:  78 mp + curte de 30 mp
  Design interior:  int. arch. Alexandra Pătrașcu ( Next Interior )
  Project Management:  ing. Adrian Popa
  Fotografii: Sabin Prodan
  Finisajele si obiectele sanitare: Renodec
  Terrazzo-ul din bucatarie: Osmyum
  Canapea și paturi: Somproduct
  Scaune masă: Nordashop
  Scaune insulă: Paris 14A
  Fotoliu: Iooi
  Măsuțe de cafea, noptiere: The Home
  Covor: Nesting
  Corpuri iluminat:  The Home, Luminna
  206
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Arhitect, arhitectură?

  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.