Pentru zona

    Pergole prețul

    Cât costă pergola? Prețul pentru pergolă depinde de mai mulți factori. Dimensiunea pergolei de obicei nu depășește 30 m2, însă cele de dimensiuni nestandardizate sunt întotdeauna mai scumpe. Prețul unei pergole pentru o terasă crește și în funcție de materialul de construcție; Cel mai des se folosesc lemn, aluminiu, crom sau oțel inoxidabil. Pergole cu lamele fixe pot costa câteva sute de euro, dar în orice caz sunt mai ieftine decât ultimele pergole bioclimatice al căror preț poate ajunge la câteva mii de euro. Prețurile lor sunt mai mari, deoarece sunt sisteme complexe care includ șipci mobile, motoare electrice și senzori. Suplimente precum încălzitoare de pergolă, control inteligent, iluminare LED, jaluzele integrate, sistem de sonorizare sau vitrajla fel măresc prețul. Datorită mai multor opțiuni, gama de prețuri este mai mare, dar se poate spune că o pergolă bioclimatică, impermeabilă high-tech costă aproximativ 3.500 RON/m2.


    Cui ar trebui să încredințați montarea unei pergole? Trimiteți o cerere către ofertanții de pergole potriviți și evaluați din zona dumneavoastră - gratuit și fără obligații!

    Cereți ofertă:
    Trimiteți cerere

    ALTE PREȚURI PENTRU Pergole

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    Pergole - tot ce trebuie să știți

    1. Ce ar trebui să știți dacă vă gândiți să montați o pergolă?

    În zilele toride de vară, a fi în aer liber, în special în zonele urbane, este aproape de neconceput fără un fel de protecție. Dacă fațada și ferestrele sunt și ele fără jaluzele, șederea în interiorul clădirii nu este plăcută din cauza supraîncălzirii. Sigur, vă puteți baza pe aparatele de aer condiționat, dar acestea nu sunt întotdeauna de dorit și există oameni cărora nu prea le plac. Ce va  rămâne este montarea sistemelor de umbrire, fixe sau mobile. Cel mai bine este ca modelul și tipul să fie prevăzute în timpul proiectării, deși cu siguranță pot fi adăugate ulterior. Pergolele sunt, în orice caz, o soluție foarte bună și practică - atât pentru umbrirea clădirii pentru că protejează atât interiorul cât și fațada – cât și pentru odihnă în aer liber, întrucât oferă un loc protejat unde vă puteți bucura fără griji. Pergolele sunt considerate foarte adaptabile, deoarece protejează grădina, terasa sau piscina pe tot parcursul verii. 

    pergole.jpg

    2. Cum să alegeți un executant de pergolă?

    Pergolele sunt construcții fixe, solide și stabile care pot fi conectate la clădire, dar și independente, amplasate oriunde în curte – lângă piscină sau pe gazon. Cel mai mare avantaj al unei astfel de structuri este că rezistă la toate condițiile meteorologice, astfel încât poate fi montată în locuri vântoase și neprotejate. Cum va fi, decideți dumneavoastră, dar acordați atenție unde îi va fi locul și pentru ce este destinată. Scopul său este de a umbri spațiul, dar în același timp să nu deranjeze vederea. Deci, dacă v-ați hotărât deja să o montați, veți avea întrebări despre modelul și tipul construcției, materiale, dimensiune, funcționalitate, estetică. Este clar că foarte mult depinde de resursele financiare de care dispuneți și, în consecință, dacă va fi simplă, mai complexă sau chiar cu un sistem de management „inteligent”. În cele din urmă, când știți exact toate detaliile, va trebui să găsiti un executant, adică un ofertant. Pe piață există un număr destul de mare, așa că vă sugerăm să ne contactați, deoarece cooperăm doar cu firmele verificate, sau să verificați cu atenție toate referințele, comentariile clienților și oferta și ce presupune aceasta.

    3. Ce fel de pergole există și pe care să o alegeți

    Pergolele sunt, așadar, construcții rigide care pot fi conectate la clădire sau pot fi independente. Forma, mărimea și alte detalii ale construcției sunt determinate atât de dorințele dumneavoastră cât și de condițiile existente. Soluția ideală este să fie prevăzută și planificată în avans odată cu proiectarea clădirii, deoarece atunci poziția și orientarea, precum și alți factori determinanți sunt legate de exterior. Pergolele pot fi destul de simple - asemănătoare cu o streașină cu patru stâlpi - și pot fi un întreg sistem structural cu lamele mobile, mișcare automată cu motor și management inteligent conectat la sistemul casă inteligentă sau separat, în timp ce acoperișul poate fi circulabil și verde.

    3.1. Diverse tipuri de materiale pentru diverse pergole: lemn, metal, PVC, lemn compozit, beton, cărămidă, piatră

    Aspectul și caracteristicile pergolei sunt de obicei adaptate funcțional și estetic casei și grădinii astfel încât întregul mediu să arate armonios și uniform. Astfel, pergolele din lemn sau cărămidă pot arăta bine cu casele clasice, iar pergolele din metal sau din materiale compozite cu cele mai moderne. În plus, acoperișul în sine poate fi plin sau perforat din lamele fixe sau mobile, cu nervuri sau plasă și poate fi din pânză, înverzit etc. Lamelele mobile, care pot fi chiar o parte complet autonomă a sistemului, permit umbrirea în funcție de poziția Soarelui, adică pot fi complet deschise sau complet închise, ca un acoperiș adevărat. Dacă pornirea pergolei este conectată la sistemul de control al casei inteligente și la motor, atunci umbrirea va fi automată conform parametrilor prestabiliți. Cel mai mare avantaj al pergolelor este duritatea lor și faptul că sunt rezistente la vânt foarte puternic. Pe de altă parte, suporturile pot fi din cărămidă sau zidărie din piatră, turnate din beton sau asamblate din profile metalice, și există și structuri suspendate care nu au deloc stâlpi, dar sunt susținute prin cabluri fixate de clădire.

    3.2. Soluții: pergolă de sine stătătoare, bioclimatică, retractabilă, mobilă sau suspendată

    Modelul și tipul de pergolă pentru care vă decideți este determinat atât de aspectul exteriorului și materialele dorite cât și de anumite condiții prealabile. Pergolele legate de clădire sunt în general realizate cu construcția nouă, pe când cele de sine stătătoare sunt montate undeva în apropiere și, de obicei, mai târziu, când apare nevoia.

    3.2.1. Pergole de sine stătătoare

    Acest tip de pergolă reprezintă un sistem de acoperiș mobil care se montează independent de clădire, motiv pentru care este o soluție foarte practică pentru diferite situații. Poate fi din lemn, deși este de obicei din metal datorită ușurinței întreținerii și durabilității. Plăcile sau lamelele de acoperiș pot fi de diverse lățimi, fixe sau mobile, astfel încât spațiul de sub ele să poată fi umbrit în funcție de poziția Soarelui, iar acestea sunt acționate manual sau, cel mai adesea, prin telecomandă. Raza lor de mișcare poate fi de 180° dar si de  360°. Pe lângă lemn și aluminiu, acoperișul pergolei este realizat și dintr-un tip special de PVC cu protecție împotriva radiațiilor UV, căldurii și precipitațiilor. Profilele metalice sau PVC pot fi amplasate în lamele sau în jurul marginii acoperișului pergolei, iar în acestea se poate instala iluminat LD pentru a le face să arate cât mai atractiv pe timp de noapte. Dacă stâlpii sunt suportul lor, atunci este vorba de modele de sine stătătoare.

    3.2.2. Pergole bioclimatice

    Pergola bioclimatică este, s-ar putea spune, ultimul cuvânt în tehnologie. Sunt realizate din aluminiu extrudat sau sunt vopsite electrostatic, astfel că rezistența și durabilitatea lor nu pot fi puse sub semnul întrebării în niciun caz. Lățimea maximă a sistemului este de 4 metri, iar proiecția maximă este de 5 metri. Cea mai mare suprafață a unui sistem este de 20 de metri pătrați. Caracteristica lor principală sunt lamelele de acoperiș roto, fiecare dintre acestea acționând ca un element separat. Numărul lor este determinat de dimensiunea cadrului, care este și scheletul structurii. În funcție de poziție, pergolele pot fi de sine stătătoare, sprijinite de clădire pe una sau mai multe laturi sau chiar în consolă de perete fără niciun stâlp. Întregul sistem este complet automatizat, iar la apăsarea unui buton lamelele se rotesc sau se extind și se adună, complet într-o parte sau cealaltă. Scopul principal al unui astfel de sistem este controlul complet al spațiului - protecție, ventilație, reglare a temperaturii și a luminozității. În acest caz, ventilația este funcția principală, deoarece poziția lamelelor stabilește fluxul de aer și controlează astfel temperatura și luminozitatea, adică microclimatul.

    3.2.3. Pergole suspendate

    Acest tip de construcție este și mai recent, întrucât nu are stâlpi ca suport, dar purtătorii sunt de fapt cablurile atașate din partea superioară, de la acoperișul pergolei până la fațada clădirii. Astfel, pergola pare că plutește în aer, spațiul de sub ea este complet deschis și poate fi folosit în numeroase moduri, fără stâlpi care să fie un fel de limitare. Și aceste construcții pot fi din lemn, metal sau materiale compozite, verzi sau nu.

    3.3. Întreținerea și curățarea pergolelor

    Întreținerea și curățarea pergolelor depinde în mare măsură de materialul din care sunt realizate și de condițiile meteorologice. Pergolele din lemn trebuie lăcuite în mod regulat și protejate de dăunători, ca toate celelalte structuri din lemn. Celelalte tipuri sunt mai puțin solicitante și necesită doar îndepărtarea ocazională a frunzelor căzute, dacă se acumulează multe pe acoperiș, pentru a nu bloca funcționarea lamelelor mobile. Pentru toate celelalte, spălarea ocazională cu apă din furtun este suficientă. Dar, dacă v-ați hotărât pentru varianta verde, va trebui să aveți grijă de acea verdeață la fel ca oricare alta.

    4. Amplasarea pergolei

    4.1. Pregătirea bazei pentru pergolă

    Dacă pergola nu a fost ridicată împreună cu clădirea în momentul construcției, atunci va trebui să vă asigurați anumite condiții prealabile pentru montarea acesteia.

    Și anume, dacă pergola este amplasată deasupra terasei, care este de fapt o prelungire a sufrageriei, ceea ce înseamnă că va fi atașată de fațadă pe una sau mai multe laturi, trebuie stabilit în ce mod se va efectua fixarea , fără a deteriora anvelopa materialelor termoizolante. În caz contrar, ar duce la formarea punților termice și, prin urmare, la pierderile de energie, ceea ce nu este deloc de dorit.

    Pe de altă parte, dacă pergola va fi independentă - dacă va sta deasupra terasei, piscinei, bucătăriei de vară sau undeva în curte - atunci numărul de opțiuni crește. O astfel de construcție este de sine stătătoare, ceea ce înseamnă că trebuie să aibă suporturi, adică stâlpi sau pereți întregi, iar acoperișul poate fi solid sau perforat. Puteți chiar să faceți după dorință, în consultare cu un arhitect, o pergolă cu acoperiș „chinezesc”, minimalistă sau complet redusă, rectilinie sau, pe de altă parte, cu o mulțime de accesorii decorative. În orice caz, indiferent de structura sa, trebuie efectuată pregătirea bazei, montarea pardoselii și montarea scheletului, apoi umplerea și, în final, acoperișul.

    Dacă aveți suficient spațiu și bani și doriți ceva complet diferit, poate mai mare și mai complicat, atunci pregătirea bazei va însemna o săpătură nu așa adâncă, adăugarea stratului de tampon și fundația stâlpilor care vor susține structura acoperișului. Pot fi prefabricate sau din zidărie.

    4.2. Conformitatea pergolei cu mediul

    Este clar că întotdeauna este cel mai bine atunci când interiorul și exteriorul se potrivesc, când toate elementele sunt de același stil și aparțin aceluiași concept conceptual. De aceea este destul de clar că materialul pe care îl alegeți pentru pergolă trebuie să fie complet în concordanță cu aspectul fațadei și al grădinii. Pergole de zidărie și prefabricate pot merge cu o fațadă tencuită, precum și cu cele din beton, cărămidă și piatră. Forma, dimensiunea si culoarea sunt de asemenea adaptate elementelor existente ale mediului, astfel încât pergola să nu iese în evidență sau afară din mediu sau atmosferă în ansamblu. Pergola ar trebui văzută ca acoperișul camerei de zi în aer liber.

    4.3. Procesul de montare a unei pergole

    Majoritatea ofertanților vă vor spune și cât timp va dura montarea pergolei atunci când specificați detaliile achiziției. În afară de situațiile de excepție când se fac excavații, temeliile stâlpilor și tasarea subterană, întreaga lucrare poate fi finalizată într-o zi sau două.

    Așadar, odată ce baza este prevăzută și asigurată, urmează așezarea pardoselii (betonare, pavare sau amplasarea pardoselii). Dacă alegeți o podea din lemn, aceasta trebuie să aibă o substructură precum o grilă (așa-numitul grătar) pentru ca ulterior să puteți circula în siguranță pe acea platformă. Acea substructură poate rămâne goală sau poate avea umplutură, dar este mai important să fie impermeabilă din cauza expunerii la intemperii. Baza de beton este turnată și trebuie să se usuce, așa că în acest caz construcția va dura câteva săptămâni mai mult. Puteți așeza piatră sau plăci ceramice peste o astfel de șapă de ciment.

    Urmează ridicarea stâlpilor portanți, care pot fi din zidărie, cărămidă, piatră sau beton sau prefabricate, din profile metalice sau profile din materiale compozite. Când acea parte a lucrării este terminată, este timpul să montați structura acoperișului. Se formează un cadru de forma dorită, apoi se pun umpluturile, în funcție de sistemul pe care l-ați ales - plăci perforate sau pline, lamele, grinzi, sau chiar pânză.

    În sfârșit, se montează laturile, dacă există, sau se montează rulouri verticale. Dacă alegeți umpluturi fixe și goale, o astfel de pergolă poate fi înverzită - de fapt, puteți planta viță de vie lângă ea, astfel încât în ​​câțiva ani să aveți și struguri sau târâtoare obișnuite, care sunt mai puțin pretențioase și oferă, de asemenea, umbră excelentă. 

    5. Stil, tendințe

    În ceea ce privește stilurile și tendințele pergolelor, nu există unele specifice. Totul depinde de dorințele, posibilitățile, scopul, spațiul disponibil și caracteristicile ambientale care nu pot fi modificate. Orice vă place, fie că este vorba despre o soluție sau alta, dacă este fezabilă - este o alegere grozavă. Am spus că scopul principal al unei pergole este să vă ofere o ședere plăcută în afara casei, protecție împotriva căldurii de vară și funcționalitate de bază, așa că ar trebui să vă ghidați după aceasta atunci când faceți o alegere. În cazul în care nu sunteți siguri cum ar putea arăta, vă sugerăm să vă uitați la ce soluții au venit unii arhitecți celebri.

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    Ultimele cereri publicate

    Pergola

    Buna ziua,

    Pergola de 7.20m lungime,3.80m latime, o latura spre casa (lunga) si trei sticla culisanta.Acoperis sticla o panta fix. Vreau neapărat sticla termopanata cu profil bariera termica. 11736.9 RON la 19561.5 RON

    ........

    Pergola 6x3

    Bună ziua,

    Am nevoie de pergola lemn 6x3.

    Mulțumesc 1304.1 RON la 2173.5 RON

    ........

    Schimbare copertina deteriorata la balansoar

    Bună ziua,

    Schimbare copertina deteriorata la balansoar.

    Mulțumesc 217.35 RON la 362.25 RON

    ........

    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI





    Prețul, Pergola cu laterale, 5x2
    Pergole, Bradu

    2608.2 RON la 4347 RON



    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Pergole?
    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Pergole lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    40+ FIRME PENTRU Pergole
    SERVICIU GRATUIT
    FĂRĂ COMISIOANE
    OBȚINE O OFERTĂ