Pentru zona

  Montaj aer condiționat preț

  Prețul unui aparat de aer condiționat depinde în primul rând de tipul aparatului de aer condiționat, de capacitatea sa, care trebuie să fie adaptată la dimensiunea exactă a spațiului și, nu în ultimul rând, și de furnizorul aparatului de aer condiționat. Prețul indicativ al unui aparat de aer condiționat tip split obișnuit, cu o unitate de exterior și una de interior, cu puterea de răcire și de încălzire de până la 4 kW, se ridică la 3000lei. La acesta mai adăugați 500lei pentru montaj. Pentru aparate de aer condiționat pentru tavan sau podea veți plăti de la 6000 lei în sus, montajul fiind de asemenea mai scump. Se recomandă îndepărtarea și curățarea filtrelor din aparat o dată pe sezon, iar dacă sunt deteriorate, este necesară înlocuirea acestora. Se recomandă de asemenea efectuarea anuală a unui service al aparatului de aer condiționat la reparatorii autorizați.

  Cui să încredințați aprovizionarea cu aer condiționat? Trimiteți o cerere către furnizorii de aer condiționat din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

  Rapid până la meșteri - ușor și gratuit!
  Trimiteți cerere

  Prețul unui aparat de aer condiționat


  Prețul unui aparat de aer condiționat. Preț pentru livrarea și instalarea aparatului de aer condiționat cu capacitatea 3,5 kw.

  2500 RON/buc

  PREȚ MINIM
  4000.00 RON/buc

  PREȚ MEDIU
  7000 RON/buc

  PREȚ MAXIM
  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

  Alte prețuri pentru Aer condiționat (2024)

  cantitatea dvs.

  unitate

  prețul orientativ

  prețul dumneavoastră

  Aer condiționat 12000 btu

  Aer condiționat cu capacitate de răcire de 12000 btu/h


  buc

  RON/buc

  RON

  Aer condiționat 18000 btu

  Aer condiționat cu capacitate de răcire de 18000 btu/h


  buc

  RON/buc

  RON

  Aer condiționat 24000 btu

  Aer condiționat cu capacitate de răcire de 24000 btu/h


  buc

  RON/buc

  RON

  Aer condiționat 9000 btu

  Aer condiționat cu capacitate de răcire de 9000 btu/h


  buc

  RON/buc

  RON

  Aer condiționat Ariston

  Aer condiționat Ariston cu livrare și montaj. Ariston oferă aparate de aer condiționat cu puteri cuprinse între 9000 btu/h și 24000 btu/h. Prețurile au caracter informativ.


  buc

  RON/buc

  RON

  Aer condiționat Daikin

  Aer condiționat Daikin cu livrare și montaj. Daikin oferă aparate de aer condiționat cu capacități de răcire cuprinse între 2,5kW și 6,21kW. Prețurile au caracter informativ.


  buc

  RON/buc

  RON

  Aer condiționat Gree

  Aer condiționat Gree cu livrare și montaj. Gree oferă aparate de aer condiționat cu puteri cuprinse între 9000 btu și 24000 btu. Prețurile au caracter informativ.


  buc

  RON/buc

  RON

  Aer condiționat Yamato

  Aer condiționat Yamato cu livrare și montaj. Yamato oferă aparate de aer condiționat cu puteri cuprinse între 9000 btu/h și 24000 btu/h. Prețurile au caracter informativ.


  buc

  RON/buc

  RON

  Montaj aer condiționat

  Montaj aer condiționat, evaluarea spațiului, consultanță privind amplasarea optimă, instalarea și fixarea unității, montarea țevilor și cablurilor, conectarea la rețeaua electrică, testarea și verificarea funcționării corecte, asigurarea siguranței și oferirea de instrucțiuni pentru utilizare și întreținere.


  buc

  RON/buc

  RON

  Reparații aer condiționat

  Serviciul de reparații aer condiționat include diagnosticarea, remedierea defecțiunilor, înlocuirea componentelor defecte, curățarea și întreținerea sistemului, verificarea nivelurilor de refrigerant și presiunii, testarea termostatului și a senzorilor, verificarea circuitelor electrice, înlocuirea filtrelor de aer, remedierea problemelor de flux de aer, testarea finală și asigurarea funcționării corecte a sistemului.


  buc

  RON/buc

  RON
  prețul orientativ
  RON
  Trimiteți o cerere >

  Cum v-au fost de folos aceste informații?

  Aer condiționat – tot ce trebuie să știți

  1. Aparate de aer condiționat - ce trebuie să știți înainte de cumpărarea unuia

  Aparatele de aer condiționat se utilizează din ce în ce mai mult în locuințe, birouri și alte spații interioare, pentru că astfel se asigură temperatura cea mai confortabilă în orice anotimp.

  aer conditionat.jpg

  1.1. Înainte de a merge la magazin, răspundeți-vă la următoarele întrebări:

  Tipul imobilului – cumpărați aparatul de aer condiționat pentru un apartament, o casă sau un spațiu lucrativ?

  Vechimea construcției – este vorba de o construcție nouă sau de renovarea uneia vechi?

  Mărimea încăperii – măsurați camera în care doriți să montați aparatul de aer condiționat?

  Izolația – cum a fost izolat termic spațiul interior în care doriți să montați aparatul de aer condiționat?

  Poziția încăperii – Cum este poziționată camera: în partea de sud, de nord, de est sau de vest a clădirii? Aceasta se află la subsol, la parter, la etaj sau în mansardă?

  Deschizături în pereți – Câte ferestre și uși are spațiul interior și ce mărime au acestea? Au geamuri normale sau termopan?

  Numărul de persoane și de aparate – Câte persoane se vor afla în încăpere? Ce aparate există în încăpere?

  Modul de aerisire a încăperii – Natural sau cu recuperare de căldură?

  Tipul execuției – alegerea tipului unității interne în funcție de specificul încăperii ( de perete, de podea, de tavan, incorporată)

  Modul de eliminare a aburilor condensați din interiorul unității – în baza căderii libere sau cu un condensator automat?

  Încălzirea – Doriți să răciți dar și să încălziți aerul cu aparatul de aer condiționat?

  1.2. Zgomotul

  Zgomotul produs de aparatul de aer condiționat este o caracteristică a acestuia pe care de cele mai multe ori o ignorăm. De obicei, aparatele de aer condiționat au o etichetă energetică, pe care apare și volumul zgomotului pe care îl produce în decibeli. Dacă acesta nu depășește 25-30 db, aparatul este silențios.

  1.3. Puterea

  Trebuie să alegem aparatul de aer condiționat, care să aibă puterea adecvată mărimii încăperii pe care dorim să o încălzim sau să o răcim. Mai trebuie să ținem seama și de numărul pereților și al ferestrelor, ca și de etajul în care se află încăperea. De exemplu, pentru o cameră cu o suprafață de 25 m2 este suficient un aparat de aer condiționat cu puterea 2,5kW, iar pentru o încăpere de 40 m2 avem nevoie ca aparatul să aibă puterea 3,5 kw.

  1.4. Eficiența energetică

  Pe piață există aparate de aer condiționat cu diferite clase energetice. Puteți alege o clasă de la A+++ la D. Clasa A+++ indică aparatele electrice cele mai eficiente din punct de vedere energetic și cele mai economice de pe piață. De asemenea, veți economisi multă energie electrică și dacă alegeți un aparat de aer condiționat invertor, care raționalizează consumul de energie electrică cu compresorul din unitatea exterioară în funcție de necesitățile unității interioare.

  1.5. Valoarea TVA

  Pentru montarea de aparate de aer condiționat în imobile private și în imobile, care sunt incluse într-o politică de asistență socială, deci în cazurile în care beneficiarul este o persoană fizică, se plătește TVA în valoare de9,5%. În restul cazurilor, se achită TVA în procent de 22,0%.

  2. Furnizori și montatori, service aer condiționat

  Pe piață activează foarte mulți furnizori de aparate de aer condiționat. Deci, unde și cum să îl căutăm și să îl alegem pe cel potrivit?

  2.1. Termenul de garanție

  Primul semn care indică calitatea produsului este termenul de garanție pe care îl are. Ofertanții de aparate de aer condiționat de calitate oferă o garanție de 24 de luni sau chiar mai mare pentru produsele lor. De obicei, aceștia prelungesc această perioadă de garanție cu încă 24 luni, dacă le comandați montarea aparatelor.

  2.2. Echipa proprie de montaj și service

  Montarea de calitate este un factor important. Dacă aparatul nu este montat corect, profesional, se elimină caracteristicile de excelență ale unui aparat bun. Un mare avantaj pentru furnizor este dacă are propria echipă de montare, pentru că astfel el controlează întregul proces de montare până la ultimul detaliu, cum ar fi de exemplu calitatea materialelor de montare. Numai în acest fel poate garanta pentru calitatea aparatului. De asemenea, este important ca beneficiarii să aibă mereu la dispoziție o echipă service, care să repare rapid și bine orice eventuală defecțiune.

  2.3. Certificate

  Calitatea furnizorului mai este certificată și de documentația aferentă, eliberată de furnizor la încheierea montării. Pe lângă specificațiile tehnice ale produsului, mai vorbim și de certificate de calitate, cum ar fi certificatul energetic. Calitatea montatorului și a depanatorului este de asemenea confirmată de certificate, autorizații de desfășurare a activității etc.

  3. Tipuri de aparate de aer condiționat

  3.1. Aparate de aer condiționat portabile

  Aparatele de aer condiționat portabile pot fi amplasate oriunde în încăperi. Acestea sunt adecvate pentru camere mici, care se răcesc sau se încălzesc rapid, cum ar fi casele de vacanță sau rulotele, în care nu se pot monta aparate mai complexe. Dezavantajul unor astfel de aparate este că au o putere redusă. În schimb, avantajul pe care acestea îl oferă este că pot fi utilizate imediat, fără cheltuieli de montare.

  3.2. Aparate de aer condiționat de fereastră

  Aparatele de aer condiționat de fereastră se amplasează pe pervazul ferestrei, pentru ca o parte a acestuia să se afle în interior ți o alta în exteriorul clădiri. De obicei, pentru aceasta trebuie să fie tăiată fereastra. Pentru că montarea lor este foarte dificilă, aceste aparate se folosesc din ce în ce mai rar.

  3.3. Aparate de aer condiționat fără unitate exterioară

  În camerele în care nu se poate monta o unitate exterioară, se folosesc aparate de aer condiționat care nu au o astfel de unitate. Sunt necesare doar două deschizături cu diametrul 16 cm prin care să se răcească condensatorul cu aerul din exterior. Aceste aparate au aceeași putere, eficiență energetică și grad de silențiozitate ca și aparatele de aer condiționat clasice.

  3.4. Aparate de aer condiționat cu sistem ”split”

  Aparatele de aer condiționat cu sistem Split sunt cele mai populare și mai folosite. Sistemul “Split” este format din două sau mai multe unități separate. În cameră se montează unitatea interioară, iar în exterior unitatea exterioară. În funcție de locul amplasării, unitățile de interior pot fi: de perete, de tavan, de podea, de tip casetă sau canal. Există și aparate de aer condiționat cu sistem Split, care au mai multe unități interioare și o unitate exterioară, care le alimentează. Un aparat multi-split ne economisește foarte mult spațiu. De asemenea, cheltuielile cu montarea acestor aparate sunt mai reduse. Aparatele de aer condiționat cu sistem Split sunt foarte economice, au o putere mare și sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic.

  4. Montaj aer condiționat

  Este foarte important a alege un aparat de aer condiționat de calitate și corespunzător. Pentru o funcționare optimă a aparatului, trebuie să se asigure o montare corectă și profesională a acestuia. Astfel, aparatul ca funcționa în mod adecvat și eficient și ne va oferi temperaturi absolut confortabile în locuință. Indiferent de faptul că veți monta aparatul singur sau veți angaja un specialist, este neapărat necesar să vă gândiți, unde vor fi amplasate unitatea interioară și cea exterioară. Pentru ca aparatul să funcționeze eficient, ambele unități trebuie să fie amplasate și montate corect și corespunzător.

  4.1. Montarea unității exterioare a aparatului de aer condiționat

  Dacă locuiți la bloc sau într-o casă cu mai multe apartamente, trebuie să verificați, ce intervenții la fațadă sunt permise. Pentru amplasarea unității exterioare a aparatului de aer condiționat pe un loc vizibil al fațadei, veți avea nevoie de acceptul a 75% dintre proprietarii de etaj. În schimb, dacă veți monta această unitate pe balcon, ea nu va urâți aspectul fațadei. Dacă apartamentul dvs. se află la un etaj superior al clădirii, verificați, dacă ați putea să montați unitatea exterioară pe acoperiș sau sub acoperișul ventilat.

  Pentru amplasarea unității exterioare a aparatului de aer condiționat pe fațada unui imobil declarat monument istoric, trebuie să respectați liniile directoare ale Institutului Național al Patrimoniului, care aparține de Ministerul Culturii. Verificați, dacă puteți amplasa unitatea pe fațada, care nu dă spre stradă, pe balcon, sub acoperiș sau pe acoperișul plat.

  Această unitate exterioară trebuie să fie montată pe suporți solizi și protejați împotriva ruginii, echipate cu protecții antivibratoare, care să împiedice transmiterea vibrațiilor zidurilor clădirii.

  Dacă veți amplasa unitatea exterioară pe sol, aceasta trebuie să fie fixată pe un suport din plastic cu înălțimea de cel puțin 10 cm.

  Pentru ca aparatul de aer condiționat să funcționeze bine, trebuie să se asigure suficient spațiu pentru circulația nestingherită a aerului în jurul unității exterioare. De aceea, nișele înguste, locurile din fața zidurilor sau din apropierea balustradei zidite a balconului nu sunt adecvate pentru amplasarea unității exterioare.

  Ne se recomandă amplasarea unității exterioare în apropierea ferestrelor dormitorului sau ale camerelor copiilor, pentru că în cazul în care se doarme cu fereastra deschisă, zgomotul produs de aparat va deranja cu siguranță.

  4.2. Montarea unității interioare a aparatului de aer condiționat

  Amplasați unitatea interioară a aparatului de aer condiționat în locul cel mai puțin expus soarelui și căldurii. Atunci când veți răci camera până la temperatura dorită, și în restul încăperilor va fi mai plăcut.

  Dacă veți amplasa aparatul de aer condiționat deasupra ușii - care se deschide des - acesta va fi mai puțin eficient din punct de vedere energetic, pentru că va funcționa mai intens atunci când se va deschide ușa.

  Pe holuri, în locurile acoperite de perdele sau deasupra unui dulapurilor nu se montează unitatea interioară a aparatului de aer condiționat, pentru în aceste locuri circulația aerului este împiedicată și deci și eficiența aparatului va fi redusă.

  De asemenea, nu se recomandă montarea unității interioare în apropierea surselor de căldură, pentru că aceasta are incorporat un termostat care determină menținerea temperaturii setate. Dacă termostatul va sesiza căldura emanată, de exemplu, de frigider, aparatul de aer condiționat va continua să răcească aerul, chiar dacă acesta a atins deja o temperatură suficient de scăzută.

  4.3. Execuția tehnică

  Primul pas este montarea plăcilor portante pentru unitatea interioară și cea exterioară. Apoi se execută deschizături în perete pentru cabluri, ținând seama de lungimea până la locul de contact cu unitatea exterioară. Montăm cablurile și apoi fixăm unitatea interioară pe placa portantă și o conectăm la sursa de curent electric și la țeava de eliminare a condensului și a aerului. Apoi fixăm unitatea exterioară pe placa sa portantă și o conectăm. După conectarea ambelor unități, acestea trebuie să fie ventilate, ceea ce înseamnă că aerul și umiditatea trebuie să fie eliminate din circuitul de răcite. Acest lucru se realizează cu o pompă de vid. Înainte de a porni aparatul pentru prima oară, trebuie să mai verificăm și dacă nu cumva ventilele au scurgeri. Cablul din exteriorul clădirii se protejează cu o bandă izolatoare, care se fixează pe zid. Apoi umplem deschizătura cu spumă poliuretanică, o chituim și zugrăvim.

  5. Tendințele cele mai noi în domeniul producerii de aparate de aer condiționat

  5.1. Eficiența energetică

  Cu toții dorim să economisim bani și în același timp să protejăm mediul înconjurător. Aparatele de aer condiționat ajută la atingerea acestor două obiective. Este vorba de o tendință puternică, care a crescut exponențial în ultimii ani și va continua să crească și în viitor.

  Aparatele de aer condiționat cu sistem ”split”.jpg
  Aparatele de aer condiționat cu sistem ”split” sunt cel mai frecvent folosite

  5.2. Tehnologiile inteligente și aparatele de aer condiționat

  Noile aparate de aer condiționat se conectează la wi-fi. Cu un astfel de aparat inteligent putem controla temperatura casei simplu și confortabil, cu telefonul sau cu alte aparate inteligente. Astfel putem economisi multă energie.

  5.3. Sistemele wireless și adaptarea funcționării aparatelor de aer condiționat

  Aparatele de aer condiționat moderne își pot adapta viteza operativă, ceea ce le mărește eficiența.

  Astfel, sistemul dvs. funcționează cu o precizie mai mare și se adaptează la cerințele de răcire sau de încălzire a locuinței. De asemenea, tot mai căutate sunt aparatele de aer condiționat wireless, care facilitează atingerea unei temperaturi plăcute a aerului, fără a trebui să faceți găuri în perete pentru cabluri.

  5.4. Soluții geotermale

  Încălzirea și răcirea geotermală sunt în creștere, ca urmare a necesității asigurării unei eficiențe energetice.

  Sistemele geotermale ale aparatelor de aer condiționat se disting prin durabilitate și mare eficiență.

  5.5. Îmbunătățirea calității aerului

  Obținerea de informații fiabile cu ajutorul senzorilor ne ajută să constatăm câte deșeuri, câtă murdărie, cât praf sau CO2 conține aerul din locuință. Aparatele de aer condiționat moderne sunt echipate cu senzori conectați la sisteme de filtrare, care elimină automat impuritățile și asigură un aer curat și proaspăt în locuință.

  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Aer condiționat?

  La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
  Ultimele cereri publicate

  Montaj are condiționat

  Montaj aer condiționat Yamato 434.7 RON la 724.5 RON

  ........

  Montaj AC

  Montat aparat aer condiționat. 434.7 RON la 724.5 RON

  ........

  Instalare Midea 12000btu

  Instalare Midea 12000btu la casă Podișorului 1 Fieni Dâmbovița 434.7 RON la 724.5 RON

  ........

  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

  Prețul, Montaj aer condiționat, 2 buc
  Aer condiționat, Covasna

  869.4 RON la 1449 RON

  Prețul, Montaj aer condiționat, 1 buc
  Aer condiționat, Fieni

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Montaj aer condiționat, 1 buc
  Aer condiționat, Conţeşti

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Aer conditionat in Botosani 12.0000 BTU, 1 buc
  Aer condiționat, Botoşani

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Montare AC, 1 buc
  Aer condiționat, Năvodari

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Montare aer condiționat, Unu. Pentru 20 mp
  Aer condiționat, Oneşti

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Montaj aer conditionat, 1 buc
  Aer condiționat, Târgu Mureş

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Montare aparat de aer condiotionat, 1 buc
  Aer condiționat, Dorohoi

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Incarcare cu freon, 1
  Aer condiționat, Devesel

  217.35 RON la 362.25 RON

  Prețul, Aer conditionat, 1
  Aer condiționat, Brăila

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Aparat aer condiționat si tubulatura aferenta, 1
  Aer condiționat, Poiana Câmpina

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Montaj aparat vechi la locație nouă, 1
  Aer condiționat, Chişineu-Criş

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Montare aparat aer conditionat., CL3000i 36 E Bosch Climate
  Aer condiționat, Călăraşi

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Montaj aer conditionat, 1
  Aer condiționat, Roman

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Instalare AC 1200 BTU are kit, 1
  Aer condiționat, Ploieşti

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Aparat aer condiționat, 1
  Aer condiționat, Câmpina

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Incarcare FTX35J3, 1
  Aer condiționat, Baia Mare

  217.35 RON la 362.25 RON

  Prețul, Aer conditionat, 1 buc
  Aer condiționat, Dorneşti

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Montaj aer conditionat, 1
  Aer condiționat, Moreni

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Montaj aer condiționat, 1
  Aer condiționat, Huşi

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Montaj aer condiționat, 1
  Aer condiționat, Simeria

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Instalare aer conditionat, 1
  Aer condiționat, Doanca

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Montaj aer conditionat, 1 buc
  Aer condiționat, Braşov

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Aparatura si montaj complet, 3 unitati
  Aer condiționat, Câmpulung

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Aer Conditionat, 1 buc
  Aer condiționat, Zalău

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Achiziție aer condiționat și montaj,
  Aer condiționat, Malu

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Montaj AC, 1
  Aer condiționat, Volovăţ

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Achizitionare si montaj aer condiționat mansardă, 1
  Aer condiționat, Iaşi

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Kit de instalare plus montarea aparatului, 1
  Aer condiționat, Podu Turcului

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Încărcare cu freon instalația de aer condiționat,
  Aer condiționat, Copşa Mică

  217.35 RON la 362.25 RON

  Prețul, Montaj aer conditionat, 1
  Aer condiționat, Reşiţa

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Achizitionare și montaj aer condiționat, 1 aparat conditionat .. locatia Ruginesti , Vrancea
  Aer condiționat, Rugineşti

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Montaj aer condiționat, 1 buc
  Aer condiționat, Albota

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Instalare aer cond. Heinner, 1200, nou cu kit inclus, la o rulota,
  Aer condiționat, Techirghiol

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Montaj si achizitionare aer conditionat,
  Aer condiționat, Panciu

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Vreau montaj AC,
  Aer condiționat, Alba Iulia

  434.7 RON la 724.5 RON  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Aer condiționat lista de prețuri

  Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

  1936+ Firme pentru Aer condiționat
  Serviciu gratuit
  Fără comisioane
  Obține o ofertă