Pentru zona

  Copertinele pentru terase: metalice, din lemn, din sticlă sau din PVC?

  Articolul a fost citit chiar de 3691+ utilizatori
  Terasa este spațiul exterior al casei, pe care ne petrecem foarte mult timp de-a lungul anului. Aceasta este foarte importantă din punctul de vedere al calității timpului petrecut în locuință. Din cauza acțiunii ploilor, a soarelui și a vântului, este necesară acoperirea terasei cu o copertină. Avem la dispoziție mai multe tipuri de copertine. Copertinele vitrate sunt din ce în ce mai populare. Dar, mai sunt disponibile și copertinele metalice sau din lemn.
  Articol de specialitate 3691
  1

  1. Planul pentru terasă și copertină

  Mai întâi de toate, este important să stabilim de ce suprafață avem nevoie pentru terasă și copertină. Pentru o copertină auto, lungimea minimă este de 500 cm, iar lățimea minimă de 250 cm. Pentru o copertină de terasă, sub care vom amplasa o masă și un gril sau un set de mobilier de grădină, avem nevoie de cel puțin 15 m2 sau 3 x 5 m. Vă sfătuim, să vă consultați cu arhitectul dumneavoastră înainte de a vă apuca de proiect, deoarece copertina trebuie să fie în armonie atât cu arhitectura casei dumneavoastră, cât și arhitectura zonei înconjurătoare.

  Copertinele cu acoperiș transparent constituie soluția ideală pentru acoperirea teraselor, dat fiind că acestea ne protejează împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile și în același timp facilitează trecerea luminii. Consultați-vă cu arhitectul dumneavoastră cu privire la diferitele modele de copertine, dintre care ați putea alege. Foarte importantă este și decizia cu privire la tipul copertinei din punctul de vedere al modului de montare a acesteia, și anume: dacă dorim o copertină sprijinită pe patru stâlpi sau o copertină de tip consolă, care necesită execuția de lucrări mai ample. Partea structurală a copertinei va determina și modelul acesteia. Dacă veți dori elemente de susținere mai mici și distanțe mai mari între acestea, veți alege un cadru metalic. Copertinele pot fi arcuite sau plate.

  Copertina pentru terasă conectează sufrageria cu spațiul verde.
  Copertina pentru terasă conectează sufrageria cu spațiul verde.

  2. Fundația pentru copertină

  Execuția unei fundații adecvate constituie lucrarea de bază pentru orice terasă. Dacă nu vom face o fundație pentru construcția copertinei, stâlpii acesteia se vor afunda în pământ sau pământul se va crăpa în jurul lor și în cel mai rău caz terasa se va dărâma. Tipul fundației depinde de suprafața terasei pentru care se execută copertina. Dacă terasa este pavată, fundația copertinei va fi realizată în anumite puncte de sprijin. Se vor folosi stâlpi de fundație cu dimensiunile 30 x 30 cm. În cazul în care deja există o placă din beton armat, aceasta trebuie să fie întărită cu plăci din oțel, cu dimensiunile de cca. 20 x 20 cm în zona de contact a stâlpilor cu solul.

  Prețul de execuție a fundației pentru copertină nu vă va costa mult - în jur de 1462 RON.

  În cazul în care ne-am decis să alegem o copertină cu consolă, execuția fundației este mai exigentă, fiind necesar a betona un stâlp în pământ, care să preia din sarcina existentă în zona în care copertina este prinsă de casă. Trebuie să știm că, copertinele cu console au o capacitate portantă mai redusă.

  3. Copertina cu consolă

  Copertinele cu consolă prezintă avantajul că pe o latură nu au stâlpi - care ar împiedica mișcarea - sunt elegante și solide. Copertina în consolă pentru terasă poate fi de sine-stătătoare sau poate fi montată direct pe o fațadă portantă. Datorită construcțiilor lor solide, copertinele cu consolă sunt metalice și executate din profiluri de oțel zincat. Copertinele de sine-stătătoare au nevoie de fundații adânci și bine armate în care se înșurubează consola. Copertinele cu consolă pe fațadă sunt înșurubate în structura portantă, de obicei într-o placă. Trebuie să știți, că aceste copertine cu consolă suportă mai slab sarcinile.

  4. Copertine metalice pentru terase

  Copertinele metalice au un schelet ușor și elegant, fiind în același timp foarte solide. În funcție de dorințele dumneavoastră, executantul vă poate executa și monta o copertină cu suporți cu grosimea între 100-170 mm. Scheletul poate fi: din oțel zincat la cald, din aluminiu sau din inox.

  4.1. Prețul unei copertine metalice

  Cât costă copertinele metalice? Prețul unei copertine metalice cu dimensiunea de 25 m2 este în jur de 24000 RON.

  5. Copertine din lemn pentru terase și balcoane

  Copertinele din lemn se bucură încă de o mare popularitate. Executantul unei astfel de copertine vă va recomanda un acoperiș în două ape pentru ca scurgerea apei pluviale de pe acoperiș să se facă mai ușor. Această alegere este mai puțin adecvată dacă dorim un acoperiș transparent. În practică, se folosesc stâlpi din lemn cu dimensiunile 15 x 15  cm sau 20 x 20 cm, cu o parte subterană întărită și cu înălțimea părții exterioare de 10 cm. Gradul de înclinare a acoperișului este de cel puțin 5%.

  Copertinele din lemn constituie o alegere tradițională și ecologică.
  Copertinele din lemn constituie o alegere tradițională și ecologică.

  5.1. Prețul unei copertine din lemn

  Cât costă copertinele din lemn? Prețul unei copertine din lemn este de între 14.000 – 19.000 RON.

  6. Copertine vitrate

  Acoperișurile clasice nu lasă să pătrundă lumina și, de aceea, spațiul de sub copertinele pline poate fi foarte întunecat. O copertină vitrată va rezolva această problemă. Acoperișul de sticlă pentru terasă lasă să intre lumina și în același timp ne protejează de precipitații. Astfel, avantajul unei copertine din sticlă este deja dublu. Pentru copertinele din sticlă se folosește sticlă specială, călită sau sticlă lipită. Această sticlă securizată este rezistentă la umiditate, vânt, grindină și la oscilațiile de temperatură. Dacă alegeți o sticlă mată, atunci terasa va fi semi-umbrită. Copertinele din sticlă au elemente de susținere mai numeroase și mai apropiate între ele. Deci, scheletul construcției este mai dens. O situație diferită este în cazul copertinelor mici. Copertinele de sticlă pot avea diferite forme, pot fi prinse în construcția interioară, cu consolă sau suspendate.

  O copertină vitrată este luminoasă și aerisită.
  O copertină vitrată este luminoasă și aerisită.

  6.1. Prețul unei copertine vitrate

  Cât costă copertinele vitrate? Prețul unei copertine vitrate este de aproximativ 24.000 RON.

  Sfaturi de specialitate de la CAPITAL NATIONAL CONSTRUCT S.R.L. 

  Clienților oferiți diferite modele de copertine, policarbonat, plexiglass, sticla securizată, sticlă laminată. Care materiale/modele sunt cele mai căutate pentru copertine? De ce?

  Cele mai căutate modele de copertine sunt cele cu sticlă securizată și laminata (6.6.2 sau 8.8.2, clară reflexivă sau colorata în masă), cu sisteme de prindere diverse, cu conectori și tiranți din inox.

  Copertinele cu sticlă securizată și laminată sunt sigure, agrementate, sunt conform normativelor în vigoare. Aceste copertine au o rezistență ridicată la condițiile meteo extreme (căldura excesivă, vânt, ploi torențiale, zapadă, îngheț), pot fi ușor curățate și rolul de a proteja intrarea sau fațada unei clădiri. 

  Copertinele din sticlă asigura un design modern, elegant și atractiv intrării.

  Pe lângă copertine, ce produse/servicii oferiți clienților?

  Alte produse oferite clientilor sunt:
  - tâmplărie din Aluminiu și PVC, pereți cortină și luminatoare

  - balustrade din sticlă

  - compartimentări interioare din sticlă, partiții birouri

  - sisteme de închidere tip Valedo pentru terase și ansambluri rezidențiale nou construite.

   Cesar Stanca, CAPITAL NATIONAL CONSTRUCT S.R.L. 

  7. Învelitoarea copertinei

  7.1. Învelitoare transparentă 

  Acoperișul din sticlă dă copertinei un aspect modern și creează un ambient de calitate, pentru că lasă ca lumina să treacă prin el. Aceste acoperișuri sunt executate din sticlă călită sau din sticlă lipită securizată. În funcție de dimensiuni, sticla poate avea două sau mai multe straturi. Lățimea acoperișurilor clasice din sticlă este de  80-90 cm, în timp ce lungimea nu este limitată.

  7.2. Prețul învelitoarelor din sticlă călită

  Cât costă învelitoarea din sticla călită pentru copertine? Prețul învelitoarei din sticlă și montajul costă în jur de 1.000 RON/m2. Pentru 25 m2 se face o reducere de 5%.

  7.3. Învelitoare din policarbonat

  Acoperișul din plăci din policarbonat este o variantă bună și mult mai ieftină față de acoperișul din sticlă. Aceste plăci sunt semi-transparente, facilitând parțial trecerea luminii prin ele. Ele sunt și un material termoizolator, însă au o durată de viață mai scurtă decât sticla. Pot fi de mai multe culori și grosimi. Avantajele pe care le oferă sunt: montarea simplă, greutatea mică pe metru pătrat și posibilitatea de a fi îndoite. Atunci când se montează, trebuie să se țină seama de faptul că se dilată și se contractă în funcție de temperatură, ceea ce ar putea duce la crăparea lor, care este destul de sonoră. Au grosimea între 10-30 mm, lățimea între 100-150 cm și lungimea de până la 700 cm.

  7.4. Prețul învelitoarelor din policarbonat

  Prețul unei învelitori din policarbonat de 25 m2 este în jur de 4.000 RON. Acest preț fiind mult mai mic față de prețul unei învelitori din sticlă.

  Dacă decideți să instalați copertină, contactați-ne la daibau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și sfaturile și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

  Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

  Articol de specialitate 3691
  Autorul: Daibau.ro

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  CăutațI executanțI buni pentru domeniul FOISOR?

 • Foisor Bucureşti
 • Foisor Cluj-Napoca
 • Foisor Constanţa
 • Foisor Dumbrăveni
 • Foisor Iaşi
 • Foisor Timişoara
 • Foisor Alba Iulia
 • Foisor Arad
 • Foisor Bacău
 • Foisor Baia Mare
 • Foisor Bârlad
 • Foisor Bistriţa
 • Foisor Botoşani
 • Foisor Brăila
 • Foisor Braşov
 • Foisor Buzău
 • Foisor Călăraşi
 • Foisor Craiova
 • Foisor Deva
 • Foisor Drobeta-Turnu Severin
 • Foisor Focşani
 • Foisor Galaţi
 • Foisor Giurgiu
 • Foisor Hunedoara
 • Foisor Mediaş
 • Foisor Oradea
 • Foisor Piatra-Neamţ
 • Foisor Piteşti
 • Foisor Ploieşti
 • Foisor Râmnicu Vâlcea
 • Foisor Reşiţa
 • Foisor Roman
 • Foisor Satu Mare
 • Foisor Sfântu Gheorghe
 • Foisor Sibiu
 • Foisor Slatina
 • Foisor Slobozia
 • Foisor Suceava
 • Foisor Târgovişte
 • Foisor Târgu Jiu
 • Foisor Târgu Mureş
 • Foisor Tulcea
 • Foisor Turda
 • Foisor Vaslui
 • Foisor Zalău
 • Foisor Abrud
 • Foisor Adjud
 • Foisor Agnita
 • Foisor Aiud
 • Foisor Aleşd
 • Foisor Alexandria
 • Foisor Amara
 • Foisor Anina
 • Foisor Aninoasa
 • Foisor Ardud
 • Foisor Avrig
 • Foisor Azuga
 • Foisor Babadag
 • Foisor Baia de Aramă
 • Foisor Baia de Arieş
 • Foisor Baia Sprie
 • Foisor Băile Govora
 • Foisor Băile Herculane
 • Foisor Băile Olăneşti
 • Foisor Băile Tuşnad
 • Foisor Băileşti
 • Foisor Bălan
 • Foisor Bălceşti
 • Foisor Balş
 • Foisor Băneasa
 • Foisor Baraolt
 • Foisor Bechet
 • Foisor Beclean
 • Foisor Beiuş
 • Foisor Berbeşti
 • Foisor Bereşti
 • Foisor Bicaz
 • Foisor Blaj
 • Foisor Bocşa
 • Foisor Boldeşti-Scăeni
 • Foisor Bolintin-Vale
 • Foisor Borşa
 • Foisor Borsec
 • Foisor Brad
 • Foisor Bran
 • Foisor Breaza
 • Foisor Brezoi
 • Foisor Broşteni
 • Foisor Bucecea
 • Foisor Budeşti
 • Foisor Buhuşi
 • Foisor Bumbeşti-Jiu
 • Foisor Buşteni
 • Foisor Buziaş
 • Foisor Cajvana
 • Foisor Calafat
 • Foisor Călan
 • Foisor Călimăneşti
 • Foisor Câmpeni
 • Foisor Câmpia Turzii
 • Foisor Câmpina
 • Foisor Câmpulung
 • Foisor Câmpulung Moldovenesc
 • Foisor Caracal
 • Foisor Caransebeş
 • Foisor Carei
 • Foisor Cavnic
 • Foisor Căzăneşti
 • Foisor Cehu Silvaniei
 • Foisor Cernavodă
 • Foisor Chişineu-Criş
 • Foisor Ciacova
 • Foisor Cisnădie
 • Foisor Codlea
 • Foisor Comăneşti
 • Foisor Comarnic
 • Foisor Copşa Mică
 • Foisor Corabia
 • Foisor Costeşti
 • Foisor Covasna
 • Foisor Cristuru Secuiesc
 • Foisor Cugir
 • Foisor Curtea de Argeş
 • Foisor Curtici
 • Foisor Dăbuleni
 • Foisor Darabani
 • Foisor Dărmăneşti
 • Foisor Dej
 • Foisor Deta
 • Foisor Dolhasca
 • Foisor Dorohoi
 • Foisor Drăgăneşti
 • Foisor Drăgăneşti-Olt
 • Foisor Drăgăşani
 • Foisor Dragomireşti
 • Foisor Eforie
 • Foisor Făgăraş
 • Foisor Făget
 • Foisor Fălticeni
 • Foisor Făurei
 • Foisor Feteşti
 • Foisor Fieni
 • Foisor Fierbinţi-Târg
 • Foisor Filiaşi
 • Foisor Flămânzi
 • Foisor Frasin
 • Foisor Fundulea
 • Foisor Găeşti
 • Foisor Gătaia
 • Foisor Geoagiu
 • Foisor Gheorgheni
 • Foisor Gherla
 • Foisor Ghimbav
 • Foisor Gura Humorului
 • Foisor Hârlău
 • Foisor Hârşova
 • Foisor Haţeg
 • Foisor Horezu
 • Foisor Huedin
 • Foisor Huşi
 • Foisor Ianca
 • Foisor Iernut
 • Foisor Ineu
 • Foisor Însurăţei
 • Foisor Întorsura Buzăului
 • Foisor Isaccea
 • Foisor Jibou
 • Foisor Lehliu-Gară
 • Foisor Lipova
 • Foisor Liteni
 • Foisor Livada
 • Foisor Luduş
 • Foisor Lugoj
 • Foisor Lupeni
 • Foisor Mangalia
 • Foisor Mărăşeşti
 • Foisor Marghita
 • Foisor Medgidia
 • Foisor Miercurea Nirajului
 • Foisor Miercurea Sibiului
 • Foisor Miercurea-Ciuc
 • Foisor Mihăileşti
 • Foisor Milişăuţi
 • Foisor Mioveni
 • Foisor Mizil
 • Foisor Moineşti
 • Foisor Moldova Nouă
 • Foisor Moreni
 • Foisor Motru
 • Foisor Murfatlar
 • Foisor Murgeni
 • Foisor Nădlac
 • Foisor Năsăud
 • Foisor Năvodari
 • Foisor Negreşti
 • Foisor Negreşti-Oaş
 • Foisor Negru Vodă
 • Foisor Nehoiu
 • Foisor Novaci
 • Foisor Nucet
 • Foisor Ocna Mureş
 • Foisor Ocna Sibiului
 • Foisor Ocnele Mari
 • Foisor Odobeşti
 • Foisor Odorheiu Secuiesc
 • Foisor Olteniţa
 • Foisor Oneşti
 • Foisor Orăştie
 • Foisor Oraviţa
 • Foisor Orşova
 • Foisor Oţelu Roşu
 • Foisor Ovidiu
 • Foisor Panciu
 • Foisor Pâncota
 • Foisor Paşcani
 • Foisor Pătârlagele
 • Foisor Pecica
 • Foisor Petrila
 • Foisor Petroşani
 • Foisor Piatra-Olt
 • Foisor Plopeni
 • Foisor Podu Iloaiei
 • Foisor Pogoanele
 • Foisor Potcoava
 • Foisor Predeal
 • Foisor Pucioasa
 • Foisor Răcari
 • Foisor Rădăuţi
 • Foisor Râmnicu Sărat
 • Foisor Râşnov
 • Foisor Recaş
 • Foisor Reghin
 • Foisor Roşiori de Vede
 • Foisor Rovinari
 • Foisor Roznov
 • Foisor Rupea
 • Foisor Săcele
 • Foisor Săcueni
 • Foisor Salcea
 • Foisor Sălişte
 • Foisor Săliştea de Sus
 • Foisor Salonta
 • Foisor Sângeorgiu de Pădure
 • Foisor Sângeorz-Băi
 • Foisor Sânnicolau Mare
 • Foisor Sântana
 • Foisor Sărmaşu
 • Foisor Săveni
 • Foisor Scorniceşti
 • Foisor Sebeş
 • Foisor Sebiş
 • Foisor Segarcea
 • Foisor Seini
 • Foisor Sighetu Marmaţiei
 • Foisor Sighişoara
 • Foisor Simeria
 • Foisor Şimleu Silvaniei
 • Foisor Sinaia
 • Foisor Siret
 • Foisor Slănic
 • Foisor Slănic-Moldova
 • Foisor Solca
 • Foisor Şomcuta Mare
 • Foisor Sovata
 • Foisor Ştefăneşti
 • Foisor Ştefăneşti
 • Foisor Ştei
 • Foisor Strehaia
 • Foisor Sulina
 • Foisor Tălmaciu
 • Foisor Ţăndărei
 • Foisor Târgu Bujor
 • Foisor Târgu Cărbuneşti
 • Foisor Târgu Frumos
 • Foisor Târgu Lăpuş
 • Foisor Târgu Neamţ
 • Foisor Târgu Ocna
 • Foisor Târgu Secuiesc
 • Foisor Târnăveni
 • Foisor Tăşnad
 • Foisor Tăuţii-Măgherăuş
 • Foisor Techirghiol
 • Foisor Tecuci
 • Foisor Teiuş
 • Foisor Ţicleni
 • Foisor Tismana
 • Foisor Titu
 • Foisor Topliţa
 • Foisor Topoloveni
 • Foisor Turceni
 • Foisor Turnu Măgurele
 • Foisor Ulmeni
 • Foisor Ungheni
 • Foisor Uricani
 • Foisor Urlaţi
 • Foisor Urziceni
 • Foisor Valea lui Mihai
 • Foisor Vălenii de Munte
 • Foisor Vânju Mare
 • Foisor Vaşcău
 • Foisor Vatra Dornei
 • Foisor Vicovu de Sus
 • Foisor Victoria
 • Foisor Videle
 • Foisor Vişeu de Sus
 • Foisor Vlăhiţa
 • Foisor Vulcan
 • Foisor Zărneşti
 • Foisor Zimnicea
 • Foisor Zlatna
 • Romania
  DAIBAU.RO

  +40 31 630 4000

  © 2022 DaiBau.ro, toate drepturile rezervate