Cu câteva click-uri ajungeți la
executanți verificați

Un site foarte practic pentru toți care au nevoie și caută meșteri sau executanți. De îndată ce vreau să fac ceva prin casă, vă voi contacta. Salutări! - Vlad F.


Vă comunicăm datele de contact în termen de o zi

Care este executantul adecvat? Sunt firmele recomandate interesate și disponibile? Cum să obțin datele de contact ale firmelor verificate? În ciuda excesului de informații, la ora actuală este greu de găsit ofertantul cel mai bun. Suntem aici pentru a vă scurta căutarea și a vă reduce riscurile privind alegerea executanților.

1

Conferirea și confirmarea proiectului

După ce veți completa și trimite chestionarul și veți descrie bine de ce aveți nevoie, vă vom confirma proiectul imediat sau în următoarea zi lucrătoare.

Verificăm detaliile și telefonic. Dacă ați răspuns la toate întrebările, vă rugăm să ne trimiteți date suplimentare. În cazul în care nu vom reuși să găsim executanți adecvați pentru proiectul dvs., vă vom anunța în legătură cu aceasta.

2

Anunțăm și recomandăm executanți

Imediat ce vă confirmăm proiectul, vă vom conecta cu cel puțin trei executanți. Puteți stabili cu ei condițiile de colaborarea chiar în aceeași zi.

Vă punem la dispoziție toate informațiile și datele de contact ale executanților. Într-o perioadă de o săptămână veți avea mulți ofertanți. Veți putea vedea, care dintre aceștia sunt interesați de proiectul dumneavoastră. Vă sfătuim, să verificați telefonic, dacă aceștia sunt disponibili în perioada planificată pentru execuție.

3

Stabiliți condițiile unei vizite și ale ofertei

Când veți stabili toate detaliile proiectului, cereți executanților să vă trimită oferte.

Puteți organiza vizite și ședințe cu toți executanții recomandați. În funcție de nota acestora și de restul factorilor importanți, îi puteți compara între ei.

4

Execuția și nota

Urmează alegerea executantului. Vă sfătuim, să nu alegeți executantul în baza prețului cel mai scăzut, ci să fiți de asemenea atenți atât la notă, cât și la referințe.

După semnarea ofertei respectiv a contractului încheiat cu firma aleasă, realizați proiectul. După ce executantul a încheiat lucrările, vă rugăm să îi dați o notă cu privire la calitatea și corectitudinea sa. Prin nota acordată ajutați comunitatea noastră să aleagă firmele adecvate și contribuiți la creșterea renumelui dvs. ca și utilizator.

Ne străduim să facilităm transparența pe piața contrucțiilor.

În ciuda bazelor de date publice, nu puteți ști pe ce activitate este specializată firma. De multe ori, nici măcar nu vă puteți baza pe recomandări, pentru că cineva, care și-a desfășurat bine activitatea ieri, poate oferi servicii de proastă calitate astăzi. Noi ne străduim să vă oferim aceste informații într-un singur loc.

Gratuit, fără comisioane

Nu percepem comisioane de la executanți. Astfel, trimiterea cererii și alegerea executantului propus nu crează cheltuieli suplimentare sau ascunse pentru dumneavoastră.

Rămânem o platformă de construcții gratuită pentru toți investitorii.

Preselecția executanților

Pentru a vă reduce riscurile, verificăm activitatea firmelor, experiența pe piață și publicăm referințele acestora. De asemenea, colectăm notele dvs. și recomandările de specialitate, și măsurăm capacitatea de reacție a executanților.

Calitatea firmei este evaluată obiectiv cu o notă între 1 și 10. Excludem executanții incorecți.

Experiențele reale ale utilizatorilor

Opinia dvs. constituie fundamentul pe care construim încrederea utilizatorilor noștri. Fiecare părere are efect asupra notei executantului. Toate firmele din sistem au fost deja evaluate.

La noi, executanții nu își pot da singuri note. Notele pot fi date numai de către utilizatorii pentru care au lucrat executanții.

Specialiști în construcții

Rămânem fideli domeniului de construcții, în care vă putem asista cu experiența și cunoștințele noastre de specialitate. La noi găsiți peste 300 categorii specializate din domeniul construcțiilor, al renovărilor și proiectării.

Daibau - Daibau a fost construit de către arhitecți ca și răspuns la propriile probleme de căutare a executanților.

Vă răspundem cu plăcere la întrebări

Dacă aveți întrebări despre proiect, trimiteți-ne o întrebare și în cel mult o zi vă vom suna. Pentru restul neclarităților, citiți întrebările frecvente cu răspunsurile. Sunați-ne, dacă încă nu v-am răspuns la întrebare.

Generalități cu privire la Daibau

1. De ce aș utiliza Daibau?


Daibau ușurează căutarea executanților tuturor clienților care doresc să construiască și să renoveze imobile, și le reduce riscurile. Completați cererea cu numai câteva click-uri și vă vom conecta cu firme adecvate și verificate. Astfel, veți economisi mult timp și veți evita eventuale probleme de execuție.

2. Mă va costa ceva acest serviciu?


Serviciul este absolut gratuit pentru utilizatori. De asemenea, nu percepem nici un comision. Platforma este finanțată de abonamentele executanților.

3. Daibau execută lucrări de construire și renovare de imobile?


Daibau nu este un executant din domeniul construcțiilor sau meșteșugăresc și nici nu oferă servicii de proiectare și planificare. Daibau se ocupă de informarea, educarea și conectarea investitorilor cu executanții.

4. De ce să vă încredințez date despre mine și despre proiectul meu?


Datele dvs. sunt în siguranță la noi. Toate informațiile legate de proiect, ca și datele dvs. de contact sunt vizibile numai executanților pe care i-am ales și care sunt adecvați pentru proiectul dvs.. Cu cât veți publica mai multe informații, cu atât mai bună va fi reacția tuturor firmelor interesate, și astfel veți ajunge mai rapid la un acord privind execuția.

Cererea

Cum trimit cererea?


Cererea se trimite foarte simplu. Nu trebuie decât să completați formularul online. La fiecare rubrică a formularului vă punem întrebări legate de categoria aleasă, care vă ajută să descrieți mai bine proiectul.

De ce aveți nevoie de numărul meu de telefon și de adresa mea de e-mail?


Numărul de telefon este obligatoriu, pentru că verificăm fiecare cerere și printr-un apel telefonic. Vă punem întrebări suplimentare și completăm datele incomplete atunci când este cazul. De asemenea, numărul de telefon la care sunteți disponibil este important pentru ca executanții interesați să vă poată suna. Adresa valabilă de e-mail este obligatorie pentru că la aceasta veți primi toate anunțurile legate de proiectul dvs.. Aveți grijă de a menționa datele de contact ale persoanelor care cunosc detaliile proiectului și sunt responsabile cu execuția acestuia.

Pentru care activități pot trimite o cerere?


Pe Daibau avem 220 categorii legate de construcții și renovări de imobile. Practic, puteți trimite cereri pentru toate serviciile legate de construcții și proiectare. Pentru anumite categorii vom avea nevoie de mai multe materiale pentru a publica cererea, cum ar fi: planuri, registrul de evidență a lucrărilor și alte documente.

Nu știu sigur de ce am nevoie. Pot trimite o cerere?


Daibau este destinat execuției de proiecte. Dacă încă nu ați decis de ce aveți nevoie, puteți apela la centrul nostru media, care direcționează și asistă clienții înainte de începerea construcției sau a renovării. În cazul în care aveți nevoie numai de un sfat, vă putem asigura datele de contact ale unui executant, care să vă ajute.

Mă interesează numai prețul. Să trimit o cerere?


Dacă sunteți interesat numai de prețul orientativ, vă direcționăm la calculatorul prețurilor pentru investiții, conceput pentru toate cele 220 categorii din sistem. Dacă planificați o execuție și doriți să aflați mai întâi cât de diferite sunt posibilitățile de realizare a acesteia, puteți trimite o cerere, atunci când aveți deja suficiente date despre proiectul pe care doriți să realizați.

Nu sunt sigur că doresc realizarea lucrării. Este un astfel de proiect interesant?


Dacă vă aflați în faza în care încă nu v-ați hotărât, dacă veți executa proiectul, vă direcționăm la centrul media și la calculatorul prețurilor lucrărilor. Vă invităm, să trimiteți încă o dată cererea atunci când sunteți convinși că veți realiza construcția sau renovarea. Dacă ați trimis deja cererea și constatăm că execuția încă nu este actuală, nu vom salva proiectul în baza de date, dar veți putea seta data la care să vă sunăm din nou și să reactualizăm proiectul.

Cererea mea încă nu a fost publicată, e ceva în neregulă?


Primim zilnic multe cereri și de aceea este posibil să nu observăm proiectul dvs., fapt pentru care vă cerem scuze anticipat. În acest caz, vă rugăm să ne sunați. Este posibil să fi încercat să vă contactăm zilele trecute la telefon. În acest caz, va-m trimis imediat după apelul nereușit un mesaj la adresa de e-mail. Dacă ne veți suna înapoi, vom publica imediat cererea.

Am primit mesajul, că nu ați găsit executanți. Ce să fac?


În ciuda rețelei mari de executanți care colaborează activ cu noi, este posibil să nu găsim executanți interesați de un anumit proiect. De obicei, firmele sunt mai puțin interesate la mijlocul sezonului, mai ales dacă proiectul dvs. are o valoare mică. În anumite cazuri, atunci când aveți nevoie de o activitate specifică și proiectul dvs. nu este ușor abordabil, se poate întâmpla să nu avem în rețeaua noastră o firmă adecvată pentru dvs.. Dacă doriți, puteți contacta administratorul și ne vom da silința, ca pe viitor și un astfel de proiect să fie abordat cu succes.

Am primit mesajul, că nu aveți suficiente informații. Ce să fac?


Descrierea detaliată este foarte importantă pentru căutarea cu succes a firmelor adecvate. Dacă constatăm, că nu ați oferit suficiente informații cu privire la proiect, în baza cărora executanții să vă poată răspunde, vă invităm să completați datele incomplete. Sunt deja suficiente: descrierile detaliate, schițele și fotografiile privind situația în fapt sau exemple folosite ca și referință, pentru ca firmele adecvate să vă răspundă rapid. Atunci când considerați că ați răspuns la toate întrebările noastre suplimentare, puteți cere administratorului să publice cererea printr-un simplu click.

Astăzi am trimis o cerere detaliată, ca și mai înainte. De ce nu ați publicat-o?


Dacă ați trimis din nou o cerere, pentru că nu ați primit răspunsuri din partea executanților, vom conecta ambele cereri și vom adăuga noi executanți potențiali. Pentru că întotdeauna căutăm firme adecvate și locale, nu vă putem garanta, că prin trimiterea unei noi cereri veți găsi executanți cu totul noi și că veți primi răspunsuri de la aceștia. Daibau nu este un agent de anunțuri și republicarea cererii nu aduce rezultate mai bune.

Alegerea executantului

Aștept încă planurile și registrul de evidență a lucrărilor. Pot să le încarc mai târziu?


În cazul unei construcții noi sau al proiectelor pentru care este necesară o documentație, puteți trimite planurile mai târziu și puteți anunța executanții în legătură cu aceasta. Puteți șterge și adăuga fișierele atașate de-a lungul întregului proces de comunicare cu executanții recomandați.

Am mai mulți executanți interesați. Care este pasul următor?


Vă sfătuim, să sunați executanții interesați și să verificați, dacă pot executa lucrarea în perioada dorită de dvs.. Dacă aveți mulți executanți, alegeți-i pe cei mai buni în baza notelor acestora, printr-un click pe steluță. Puteți șterge de pe listă executanții care nu vi se par adecvați, făcând click pe „șterge“ și puteți selecta motivul ștergerii acestora.

Nici un executant nu mi-a răspuns. Sunt firmele dvs. interesate sau nu?


Mai ales la mijlocul sezonului, executanții sunt foarte ocupați. Ei pot pierde ocazia, chiar dacă îi anunțăm cu privire la proiectul dvs. prin e-mail, SMS și prin aplicația mobilă. Dacă nu v-a răspuns nici un executant timp de câteva zile, vă sfătuim să îi sunați încă o dată. Dacă este vorba de un proiect cu valoare ridicată, iar răspunsurile executanților nu sunt suficiente, apelați la administratorul dvs., care va verifica unde a apărut problema.

Am prea multe răspunsuri pentru proiect. Puteți să scoateți cererea mea din sistem?


Dacă sunt prea mulți executanți interesați de proiectul dvs. și ați primit multe apeluri telefonice de la aceștia, puteți opri căutarea de noi firme interesate făcând click pe „oprește căutarea“. Astfel, cererea nu va mai fi vizibilă restului executanților adecvați din rețea, dacă nu s-au implicat deja în proiect. Cu un nou click veți continua căutarea. Dacă cererea nu mai este actuală, vă rugăm să anunțați executanții cu un mesaj și să finalizați cererea.

Executanții nu sunt adecvați pentru proiectul meu. Mă puteți ajuta cumva?


În cazul în care ați constatat, că executanții nu sunt adecvați, puteți apela la administrator, care va încerca să găsească executanți mai adecvați.

Aș dori alți executanți. Ce să fac?


Întotdeauna recomandăm executanți locali, adecvați în funcție de specificul și amploarea proiectului. Dacă sunteți de părere, că executanții nu sunt adecvați pentru execuția proiectului dvs., puteți anunța administratorul, care îi va schimba. În cazul în care doriți alți executanți pentru a aduna mai multe oferte, nu vă putem asigura executanți noi. (condițiile utilizării). În conformitate cu regulile de monitorizare a calității verificăm fiecare reclamație scrisă primită fie din partea executanților, fie a clienților. Dacă constatăm că executantul a primit două reclamații justificate și nu le-a soluționat, îl excludem din sistem pe termen nelimitat.

Execuția și nota

Pe care dintre executanți să-l aleg?


La alegerea executantului să nu vă concentrați numai asupra celei mai ieftine oferte. La Daibau punem accentul pe calitate și, de aceea, sfătuim clienții ca la alegerea executanților să țină seama pe lângă preț și de profesionalismul, referințele și nota fiecăruia.

Dacă veți ține seama și de calitatea și profesionalismul executantului, veți evita pe viitor numeroase probleme și mărirea costurilor din cauza corectării greșelilor.

Am ales executantul. Ce urmează?


Dacă ați ales executantul, pasul următor îl constituie semnarea ofertei scrise a acestuia. În cazul proiectelor cu valoare ridicată, vă sfătuim să încheiați un contract de construire. Majoritatea executanților vor cere achitarea unui avans sau a cheltuielilor cu materialele.

Să cer factură fiscală pentru servicii?


În mod absolut este necesar să cereți factură fiscală pentru fiecare serviciu executat. Acest lucru este cerut nu numai de legislația în vigoare, ci și de faptul că factura vă protejează ca și consumator. Factura constituie dovada serviciului executat și numai în baza acesteia veți putea face reclamație și cere eliminarea lipsurilor evidente și ascunse.

Executantul a început lucrarea. Ce trebuie să fac?


Pentru lucrările care conform legislației nu necesită existența unei documentații și supravegherea execuției, vă sfătuim să vă puneți încrederea în executant și să verificați numai uneori, dacă execuția este în conformitate cu acordul încheiat. Dacă în timpul desfășurării lucrărilor constatați, că au fost făcute greșeli, atenționați imediat executantul cu privire la acestea și el va fi obligat să elimine lipsurile. Pentru lucrările la fațade și acoperișuri, vă rugăm să cereți o dovadă de utilizare a soluțiilor sistematice. În orice caz, vă recomandăm să supravegheați fiecare aspect al muncii executantului fără a îi îngreuna munca, pentru că în acest din urmă caz vor apărea și mai multe erori.

Executantul a încheiat lucrările. Cum să-i dau nota?


Dacă executantul a încheiat lucrările, vă rugăm să finalizați cererea, să ne anunțați pentru care executant ați dori să acordați o notă și să și o faceți. Vă rugăm, să-i evaluați astfel calitatea, capacitatea de a vă da sfaturi și prețul. Este de asemenea necesară o descriere scurtă a aspectelor, pe care doriți să le lăudați și a celor pe care doriți să le criticați.

De ce aveți nevoie de notă?


Daibau este un sistem, care pune permanent accentul pe transparența pieței construcțiilor din România. Fiecare notă, inclusiv cele negative, servește la clasificarea firmelor în două grupuri: de bună sau de proastă calitate. Nota dvs. va ajuta toate celelalte persoane care construiesc și renovează imobile, să aibă de asemenea o experiență pozitivă și să evite experiențele negative.

De ce încă mai primesc e-mailuri de la dvs., dacă am încheiat proiectul?


Dacă nu ați finalizat cererea făcând click pe butonul ”finalizează cererea” și alegând una dintre posibilități, înseamnă că nu ați anunțat sistemului că proiectul nu mai este actual. Pentru că nu știm acest lucru, vă trimitem e-mailuri, ca să ne anunțați cu privire la situația proiectului. Imediat ce finalizați cererea și dați nota executantului, sistemul încetează a vă mai trimite e-mailuri pentru proiectul în cauză.

Cine este responsabil pentru lipsurile execuției?


Daibau nu este executantul serviciilor de proiectare, construire și renovare și, de aceea, nu este responsabil de lipsurile execuției. Prin colectarea notelor pentru executanți și eliminarea acelora care nu fac lucrări de calitate, ne îngrijim ca în bază să avem numai firme verificate. Nu putem garanta pentru munca efectuată de aceste firme. Executantul lucrărilor este responsabil de eliminarea lipsurilor. Baza pentru cererea de eliminare a lipsurilor o constituie factura fiscală, contractul și documentația.

Căutați executanți
pentru lucrarea dvs. construire sau renovare?

Trimiteți gratuit o cerere pentru executanți locali verificați