Pentru zona

  Preț manoperă acoperiș

  Care este prețul de execuție a unui acoperiș? Prețurile lucrărilor de construcții acoperișuri pot varia în mod semnificativ. Depinde în special de mărimea acoperișului sau a copertinei, de structură, de învelitorile de acoperiș alese și, desigur, de constructorul de acoperișuri. Am pregătit pentru dumneavoastră o listă de prețuri, după care puteți calcula simplu costurile construcției sau ale renovării acoperișului.

  Cui să încredințați realizarea unui acoperiș? Trimiteți o cerere către constructorii de acoperișuri din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

  Rapid până la meșteri - ușor și gratuit!
  Trimiteți cerere

  Prețul lucrărilor de construcție a acoperișurilor


  Prețul lucrărilor de construcție a acoperișurilor. Prețul total al unui acoperiș clasic, cu toate piesele de tâmplărie, manopera, precum și furnizarea și instalarea învelitorii din tablă

  350 RON/mp

  PREȚ MINIM
  380.00 RON/mp

  PREȚ MEDIU
  400 RON/mp

  PREȚ MAXIM
  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

  Alte prețuri pentru Acoperisuri (2024)

  cantitatea dvs.

  unitate

  prețul orientativ

  prețul dumneavoastră

  Preț montaj învelitoare

  Prețul montării învelitorii ceramice sau metalice pentru acoperiș.


  mp

  RON/mp

  RON

  mp

  RON/mp

  RON

  mp

  RON/mp

  RON

  Preț montaj astereala

  Prețul montajului de astereală din OSB și scândură nerindeluită.


  mp

  RON/mp

  RON

  mp

  RON/mp

  RON

  Preț montaj pazie din scândură de rășinoase

  Preț montaj pazie din scândură de rășinoase de lățime de 20-25 cm


  ml

  RON/ml

  RON

  ml

  RON/ml

  RON

  Preț montaj streașină din scândură rășinoase

  Preț montaj streașină din scândură de rășinoase


  mp

  RON/mp

  RON

  Prețul decopertării acoperișului

  Prețul decopertării acoperișului cu transport inclus


  mp

  RON/mp

  RON

  Șarpantă din lemn

  Prețul șarpantei simple din lemn


  mp

  RON/mp

  RON

  mp

  RON/mp

  RON

  mp

  RON/mp

  RON

  Termoizolare pod

  Prețul termoizolării intrados pod ( vată si folie anticondens)


  mp

  RON/mp

  RON

  mp

  RON/mp

  RON

  mp

  RON/mp

  RON
  prețul orientativ
  RON
  Trimiteți o cerere >

  Învelitoare acoperis


  Prețul învelitorii depinde în special de material (învelitoare din țiglă, beton, metal), tipul sau p...

  Verificați și: Învelitori acoperiș prețuri

  Acoperișuri stuf


  Care este prețul unui acoperiș din paie? Acoperișul învelit cu paie nu este cea mai convenabilă solu...

  Verificați și: Acoperiș stuf preț

  Cum v-au fost de folos aceste informații?

  Montaj și reparații acoperișuri - tot ce trebuie să știți

  1. Ce trebuie să știți despre montarea respectiv renovarea acoperișului?

  Acoperișul ne protejează casa de intemperii și împiedică apariția condensului și a mucegaiului în interiorul casei, care ar putea duce la deteriorarea acesteia. Acoperișul trebuie să fie impermeabil și alcătuit din mai multe straturi, prin care să se elimine umezeala. Acoperișul nu este format numai din învelitoarea de acoperiș, ci și din șorțuri de streașină, dolii, borduri fronton, bureți de etanșare, șuruburi speciale, parazăpezi, ca și din sisteme de eliminare a apei pluviale (jgheaburi și burlane). Impermeabilitatea acoperișului se obține folosind materiale, care nu lasă să treacă apa prin ele, fără conexiuni sau cu conexiuni impermeabile. Învelitoarea de acoperiș se montează în pantă, elementele acesteia fiind suprapuse unele peste altele, pentru ca apa pluvială să se scurgă rapid de pe acoperiș. Din nou, toate conexiunile acoperișului trebuie să fie impermeabile.

  Montatorii de acoperișuri se ocupă mai ales de montarea învelișurilor de acoperiș
  Montatorii de acoperișuri se ocupă mai ales de montarea învelitoarelor de acoperiș

  1.1. Alegerea învelitoarei de acoperiș

  La alegerea tipului de învelitoare de acoperiș este important a ține seama de forma, mărimea și unghiul de înclinare ale acoperișului. De asemenea, trebuie să se mai țină seama și de zona climaterică, condițiile locației și stilul arhitectural al zonei. Tipul învelitoarei de acoperiș se mai alege și în funcție de scopul clădirii, de exemplu, dacă aceasta este destinată uzului industrial sau dacă este o clădire de birouri sau un bloc de apartamente sau poate un șopron. Atunci când avem de ales o învelitoare de acoperiș pentru o casă nouă, alegerea noastră nu este limitată. În schimb, dacă trebuie să fie schimbată învelitoarea de acoperiș a unei clădiri mai vechi - mai ales dacă aceasta este un monument istoric - alegerea noii învetoare de acoperiș este limitată. Bineînțeles, că alegerea învelitoarei de acoperiș mai depinde atât de capacitățile financiare ale beneficiarului, cât și de reglementările naționale în domeniu. În cazul clădirilor mai vechi și al monumentelor istorice, poate că s-a reglementat montarea de învelitori de acoperiș din piatră, din lemn sau din cărămidă. În timp ce învelitoarele din lemn se execută manual, cele din piatră sunt mai greu de găsit, fiind de cele mai multe ori importate din Germania sau înlocuite cu alte tipuri de învelitoare. Dar, bineînțeles că pentru monumentele istorice nu este permis a se folosi materiale înlocuitoare.

  2. Lucrări de montare și reparare acoperișuri; alegerea executantului

  Munca principală a montatorilor de acoperișuri este montarea învelitoarelor de acoperiș pe diferite tipuri de clădiri. Este vorba, deci, de montarea de acoperișuri noi pe casele aflate în construire sau de înlocuirea învelitoarelor de acoperiș vechi în cazul renovării și reabilitării edificiilor mai vechi. Învelitoarele de acoperiș, care se montează pe clădirile nou-construite, pot fi de diferite forme și din materiale variate: din țiglă, tablă etc. În cazul reabilitării unor acoperișuri vechi, executantul verifică mai întâi starea și calitatea învelitoarei de acoperiș existente, ca și starea și calitatea cadrului acoperișului. În baza celor constatate, executantul alege modul adecvat de reabilitare. El înlocuiește elementele deteriorate ale acoperișului și ale cadrului acestuia. Cadrele de acoperiș ale construcțiilor noi sunt executate de dulgheri (dacă sunt din lemn) sau de alți executanți. În schimb, repararea cadrelor acoperișurilor vechi este realizată de către montatorii de acoperișuri. Pentru că lucrările la acoperișuri sunt legate și de lucrări de dulgherie sau de alte lucrări de montare, la ora actuală, firmele care activează în domeniul montării și renovării acoperișurilor posedă toate cunoștințele și experiența necesară pentru a oferi și toate aceste lucrări complementare, adică un serviciu complet legat de domeniul montării și reparării de acoperișuri la case și la alte tipuri de clădiri.

  Vă sfătuim, să alegeți cu mare grijă montatorul sau reparatorul acoperișului casei dumneavoastră. La noi, meșterii iscusiți - care știu să monteze chiar și învelitoarele de acoperiș cele mai exigente - nu sunt numeroși. Deseori, instruirea profesională pe care o organizează producătorii de învelitori de acoperiș pentru montatori nu este la un nivel suficient de ridicat, ei neoferind cursuri avansate. De asemenea, producătorii nu fac controale și evaluări ale muncii montatorilor de acoperișuri. Deci, atunci când trebuie să alegeți un montator de calitate, țineți seamă de referințele și renumele ofertanților.

  Bineînțeles, că nu vă sfătuim să vă montați singuri acoperișul casei, dacă nu aveți pregătirea profesională necesară, pentru că în acest fel vă puteți pune chiar viața și sănătatea în pericol. În plus, montarea de acoperișuri este o muncă grea, care cuprinde multe detalii, ce cer experiență și iscusință. O montare de proastă calitate a acoperișului poate duce la deteriorarea casei și, deci, la pagube financiare.

  3. Cele mai frecvent folosite învelitori de acoperiș

  Este important ca montatorul de acoperișuri ales să știe foarte bine cum să monteze diferite tipuri de învelitori de acoperiș. Acesta trebuie să cunoască caracteristicile fiecărui tip de învelitoare, în ce fel se montează și cum se întreține.

  3.1. Învelitoare de acoperiș din tablă de oțel

  Aspectul pozitiv al învelitorilor de acoperiș din tablă de oțel este greutatea redusă, pe care acestea o au. Greutatea unei astfel de învelitori cu suprafața de 150 m2 este de aproximativ 1000 kg. Învelitorile din tablă de oțel din generațiile mai noi sunt prevăzute cu un strat superior nisipos, care le face mai atrăgătoare, având totodată și funcția de izolator fonic, pentru că anihilează zgomotul produs de căderea picăturilor de ploaie. Modul de montare a acestui tip de învelitoare împiedică rămânerea apei pe acoperiș. Anumite plăci de acoperiș din tablă de oțel disponibile pe piață la ora actuală au o lungime foarte mare, ajungând de la coama acoperișului și până la jgheab. Montarea unor astfel de plăci din tablă de oțel este foarte ușoară, cadrul acoperișului nefiind foarte solicitat. Partea negativă a învelitorilor de acoperiș din tablă de oțel este formarea condensului pe ele, ca urmare a oscilațiilor de temperatură.  Producătorii au rezolvat însă și această problemă și oferă acum plăci din tablă de oțel de tip ”sandwich”, prevăzute cu izolație (polistiren, poliuretan, lână minerală etc.), care împiedică apariția condensului și are totodată funcția de izolator termic și fonic. Învelitorile de acoperiș metalice sunt cele mai scumpe.

  3.2. Învelitoare de acoperiș bituminoasă sau tegola

  În cazul acoperișurilor mai exigente și mai dinamice se folosește țigla bituminoasă, care nu necesită elemente de acoperiș suplimentare pentru a fi montată. Avantajul pe care această țiglă bituminoasă îl prezintă este acela că este ușoară (un metru pătrat cântărește doar 10 kg). Țiglele bituminoase sunt alcătuite din bitum și fibre din sticlă, peste care s-a aplicat nisip de siliciu. Nisipul cuarțos poate avea culori diferite și oferă și protecție împotriva razelor ultraviolete. Învelitoarea de acoperiș bituminoasă se poate folosi pentru toate tipurile de clădiri, indiferent de gradul de înclinare a acoperișurilor acestora. Mai există și țigle bituminoase cu un strat superior de cupru.

  3.3. Învelitoare de acoperiș din fibre de ciment

  Acest tip de învelitoare de acoperiș este una dintre cele mai avantajoase din punctul de vedere al prețului. Aceste țigle au aceleași dimensiuni ca țiglele din fibre de ciment și azbest, care astăzi sunt interzise. Deci, cum înlocuirea învelitorilor cu conținut de azbest este obligatorie, este ușor a le înlocui cu acest tip de învelitoare, pentru că nu este nevoie a înlocui cadrul și șipcile acoperișului. Acoperișurile din fibră de ciment se înlocuiesc după o perioadă de 20 și ceva de ani. Dacă cadrul nu trebuie schimbat, costul reabilitării acoperișului este mult mai redus. Învelitoarea de acoperiș din fibre de ciment se numără printre cele mai ușoare învelitori de acoperiș (cântărește 19 kg/m2). Aceasta se poate folosi la orice tip de obiect, chiar și la cele cu acoperișuri cu unghi de înclinare mic (de minim 7 grade). Dacă vă montați o învelitoare de acoperiș din fibre de ciment, nu veți avea nevoie și de o învelitoare secundară, pentru că fibrele din ciment sunt un material natural, care respiră. Astfel, pe aceste învelitori nu apare condens.

  3.4. Învelitoare de acoperiș din beton

  Învelitoarea de acoperiș din beton este foarte rezistentă la oscilațiile mari de temperatură, de care zonele noastre climaterice nu sunt scutite. Pentru că sunt fabricate folosind o tehnologie deosebită și pe ele sunt aplicate straturi protectoare care resping umiditatea, țiglele din beton sunt rezistente și la îngheț. În plus, pe suprafața acestor tipuri de țigle s-a aplicat oxid de siliciu, care protejează împotriva razelor ultraviolete, algelor și lichenilor. Țiglele din beton au un preț foarte avantajos. Sunt adecvate pentru orice tip de acoperiș cu unghi de înclinare de cel puțin 15 grade. Dacă unghiul de înclinare este între 15 și 22 grade, este necesar a monta și o învelitoare de acoperiș secundară.

  3.5. Învelitoare de acoperiș din cărămidă

  Țigla ceramică este fabricată din argilă, care este un material natural și ecologic. Țiglele fabricate din argilă și apă, sunt lăsate mai întâi să se usuce la soare, după care sunt arse în cuptor. Argila este un material foarte rezistent și poate fi 100% reciclată.  Argila mai este rezistentă și la razele ultraviolete, la acizi, materiale alcaline, sarcini mecanice, foc și ger. La ora actuală, există țiglă ceramică, care se poate monta pe acoperișuri cu grad de înclinare de la 15 grade în sus. Țigla ceramică are o durată de viață îndelungată, iar prețul ei este accesibil.

  4. Procedura de lucru a unui montator de acoperișuri

  4.1. Vizita la locație și măsurătorile

  Executantul vă va vizita la locație pentru a vedea situația pe viu și a face măsurătorile la acoperiș. Cu această ocazie, el vă va da și sfaturi și informații utile legate de noul acoperiș. După efectuarea vizitei, executantul vă va trimite o ofertă pentru montarea noii învelitori de acoperiș.

  4.2. Stabilirea termenului de execuție

  După acceptarea ofertei și achitarea avansului, care este de obicei de 50% din costul serviciului, veți stabili cu executantul data începerii lucrărilor și termenul de finalizare a acestora. Este bine să acordați executantului un termen mai îndelungat, pentru că lucrările la acoperiș depind foarte mult de condițiile de vreme. Este bine să încheiați un contract scris cu executantul, în care să fie menționate toate detaliile execuției.

  4.3. Execuția lucrărilor

  Pentru montarea învelitorii de acoperiș a unei case familiare este nevoie cam de o săptămână de zile. Lucrările se desfășoară în următoarea ordine: 

  a). mai întâi, se montează schelele și se protejează marginile acoperișului; 
  b). în cazul înlocuirii unei învelitori vechi cu una nouă, cea veche trebuie să fie transportată la un centru de colectare a deșeurilor; 
  c). muncitorii trebuie să inspecteze apoi cu mare atenție starea cadrului acoperișului și să pregătească suprafața pe care se va monta noua învelitoare, adică să monteze șipci de acoperiș noi; 
  d). apoi, învelitoarea nouă se poate monta chiar și într-o singură zi;
  e). la sfârșit, se inspectează starea noului acoperiș și se face curățenia finală.

  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Acoperisuri?

  La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
  Ultimele cereri publicate

  Schimbare acoperis (lemnarie, tigle, izolatie, zidarie frontoane etc)

  Demontat acoperis existent (capriori, stalpi si tigla); acoperis nou in 2 ape, format din stalpi, talpi, capriori, astereala, izolatie, lateti si tigla. 9563.4 RON la 15939 RON

  ........

  Acoperis terasa

  Am nevoie de refacerea unei structuri terasa, inlocuire tabla si sistem pluvial. Suprafata de aprox 40 m2, in 2 ape si aprox 8-9 ml pentru jgheaburi si burlane. 7824.6 RON la 13041 RON

  ........

  Renovare/reconstructie acoperis

  Am nevoie de renovare sau reconstruire acooperis nou cu tot cu pazie, burlane, parazapezi. Suprafata de aprox 250 mp. 8694 RON la 14490 RON

  ........

  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

  Prețul, Inlocuire acoperis vechi, dulgherie + montaj tigla metalica modulara, 210 mp
  Acoperisuri, Sfântu Gheorghe

  17388 RON la 28980 RON

  Prețul, Reparatie sageac,
  Acoperisuri, Domneşti

  869.4 RON la 1449 RON

  Prețul, Rearanjare uluci scurgere apa, 60 mp , 20 grade
  Acoperisuri, Breaza

  1304.1 RON la 2173.5 RON

  Prețul, Rezolvarea infiltratiilor de apa prin acoperis, Aprox 3 mp
  Acoperisuri, Oradea

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Am de acoperit o terasa lipita de casa, 12-14 mp, panta 30 grade
  Acoperisuri, Ipoteşti

  2608.2 RON la 4347 RON

  Prețul, Inlocuire completa acoperis casa, 100 mp, panta 45 grade
  Acoperisuri, Dumbrăveni

  9563.4 RON la 15939 RON

  Prețul, Acoperiș tabla plus accesorii, 120 mp 17 grade
  Acoperisuri, Iaşi

  11736.9 RON la 19561.5 RON

  Prețul, ACOPERIS BALCON ETAJ 4, 80 mp
  Acoperisuri, Cluj-Napoca

  5216.4 RON la 8694 RON

  Prețul, Un acoperiș complet, 120 mp,30 de grade
  Acoperisuri, Turda

  10867.5 RON la 18112.5 RON

  Prețul, Reparatii acoperis, 200 mp
  Acoperisuri, Oraviţa

  13475.7 RON la 22459.5 RON

  Prețul, Montaj invelitoare din tabla faltuita si sistem pluvial, 120 mp, acoperis in 2 ape
  Acoperisuri, Târgovişte

  10867.5 RON la 18112.5 RON

  Prețul, Montat tabla prefaltuita aluminiu zinc, 180 mp
  Acoperisuri, Bogheşti

  13041 RON la 21735 RON

  Prețul, Reparatie acoperis, cca 100 mp
  Acoperisuri, Anina

  10867.5 RON la 18112.5 RON

  Prețul, Acoperiș schimbat și făcut altul, 90 mp
  Acoperisuri, Oneşti

  10867.5 RON la 18112.5 RON

  Prețul, Montare acoperiș, 100 mp
  Acoperisuri, Oradea

  10867.5 RON la 18112.5 RON

  Prețul, Reparatie acoperis tigla, 80m2, 55 grade
  Acoperisuri, Cristian

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Shimbare acoperis la bloc, 530 mp
  Acoperisuri, Satu Mare

  17388 RON la 28980 RON

  Prețul, Montare tabla pe acoperis, 155 mp
  Acoperisuri, Iaşi

  10867.5 RON la 18112.5 RON

  Prețul, Decopertare acoperis vechi montare acoperis nou turnat centura +3 stal, 234 mp
  Acoperisuri, Botoşani

  15214.5 RON la 25357.5 RON

  Prețul, Demontat Acoperis, Montat Acoperis Tigla Ceramica, 173 mp
  Acoperisuri, Aiud

  10867.5 RON la 18112.5 RON

  Prețul, RENOVARE ACOPERIS, 100mp
  Acoperisuri, Uroi

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Acoperis lemn + tigla, 320 mp o panta 23 gr o panta 30 gr
  Acoperisuri, Chiselet

  15214.5 RON la 25357.5 RON

  Prețul, Terasa lipita de intrarea in casa, 4m latime si 6m lungime
  Acoperisuri, Măldăeni

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Acoperis balcon, 12 mp
  Acoperisuri, Drobeta-Turnu Severin

  2608.2 RON la 4347 RON

  Prețul, Acoperis nou cu tabla, 60 mp
  Acoperisuri, Alma

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Schimbat tigla, Aproximativ 200 m2
  Acoperisuri, Cucerdea

  13041 RON la 21735 RON

  Prețul, Acoperis bloc, 500mp
  Acoperisuri, Bucureşti

  26082 RON la 43470 RON

  Prețul, Acoperiș nou la balcon - oferta, aprox 1m x 7m
  Acoperisuri, Deva

  869.4 RON la 1449 RON

  Prețul, Dulgherie si acoperis, 250m2,4mlin 2 ape ,casa în forma de L
  Acoperisuri, Satu Nou

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, inlocuire acoperis, mansardare, cca 170 m2; panta ~ 45°. Coama 1 ~ 18,5 m + Coama 2 ~6,5 m
  Acoperisuri, Braniştea

  21735 RON la 36225 RON

  Prețul, Renovare acoperis 2 corpuri de cladire + unirea lor, 80 - 100 mp
  Acoperisuri, Şuncuiuş

  15214.5 RON la 25357.5 RON

  Prețul, Acoperis grajd cu șindrila de lemn, 165 mp
  Acoperisuri, Valea Arinilor

  10867.5 RON la 18112.5 RON

  Prețul, Inlocuire placi fibrociment cu tigla, Aproximativ 55m2 (casa are 48 mp utili in interior). Panta este intre 35 si 40 de grade.
  Acoperisuri, Cluj-Napoca

  8694 RON la 14490 RON

  Prețul, Acoperis, 180 mp
  Acoperisuri, Botoşani

  13041 RON la 21735 RON

  Prețul, Inlocuire tigla, 200 m2
  Acoperisuri, Pecica

  8694 RON la 14490 RON

  Prețul, Acoperiș casa în Făgăraș, țiglă metalica +structura lemn!, 50 m2
  Acoperisuri, Făgăraş

  4347 RON la 7245 RON  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Acoperisuri lista de prețuri

  Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

  2056+ Firme pentru Acoperisuri
  Serviciu gratuit
  Fără comisioane
  Obține o ofertă