Pentru zona

    Casa Alexandra – un concept original, inspirat de frumusețea Deltei | Arh. Ion Eremciuc

    Articolul a fost citit chiar de 578+ utilizatori
    Probabil că nu există tărâm mai fermecător ca Delta Dunării. Amenajarea unui spațiu de locuit într-un astfel de decor mirific este o provocare pentru orice arhitect. Creația concepută de arhitectul Ion Eremciuc și echipa sa a contopit stilul modern cu elementele rustice caracteristice zonei, într-o casă de poveste: Casa Alexandra.

    Conceptul original al acestei reședințe este rezultatul unei viziuni foarte inspirate. Execuția acestei case a demonstrat experiența și seriozitatea echipei de execuție. Casa individuală amplasată în Delta Dunării poartă în lemnul său povestea celor care și-au dorit o locuința aparte. Confortul interior este perfect integrat cu aspectul exterior tipic caselor din Deltă. Elementele naturale sunt atractiv integrate construcției. 

    Casa_Alexandra_imagine_nocturna.jpg
    Imagine nocturnă Casa Alexandra / sursă foto: Ion Eremciuc Architects
    intrare_resedintă_Tulcea_foto_Ion_Eremciuc.jpg
    Exterior Casa Alexandra / sursă foto Ion Eremciuc

    Exteriorul casei Alexandra

    Această casă din lemn prefabricată, inspirată din stilul tradițional al Deltei Dunării, oferă o experiență unică de locuit. Cu acoperișul său din stuf, structura din lemn expusă și șemineul cu două fețe, clădirea rezidențială conectează inspirat interiorul cu exteriorul. Elementele tradiționale se contopesc în cadrul amenajărilor moderne. Acoperișul din stuf tipic Dobrogei și Deltei Dunării a devenit vedeta ansamblului, oferind autenticitate și farmec.

    Piscina_Casa_Alexandra_foto_Ion_Eremciuc.jpg
    Piscina - Casa Alexandra / sursă foto Ion Eremciuc

    Interiorul Casei Alexandra

    În interior, structura acoperișului din lemn este vizibilă, oferind un contrast deosebit față de pereții zugrăviți alb pur. Acest detaliu arhitectural nu doar că adaugă un element vizual, dar subliniază și legătura strânsă a construcției cu natura și cu tradițiile rurale tipice zonei. 

    Semineu_si_piscina_exterioara.jpg

    În living, un șemineu cu două fețe încălzește atmosfera, oferă confort și atmosferă plăcută atât în interior, cât și pe terasa din lemn situată lângă piscină.

    Peisaj_panoramic_casa_Alexandra_Foto_Ion_Eremciuc.jpg
    Imagine panoramică Casa Alexandra / sursă foto Ion Eremciuc

    Desfășurată pe o suprafață generoasă de 135 mp, Casa Alexandra din Delta Dunării este un exemplu de îmbinare a arhitecturii moderne cu cea rustică, cu elemente de confort și stare de bine.

    Imagine_diurna_casa_Alexandra.jpg
    Piscina superbă din exteriorul casei Alexandra /  sursă foto: Ion Eremciuc Architects

    În inima casei, un living spațios se deschide spre o bucătărie modernă, oferind un spațiu potrivit pentru discuții și relaxare. Interiorul găzduiește și un foarte confortabil dormitor matrimonial, un adevarat refugiu al intimitatii, care beneficiază de o baie proprie și de un dressing spatios. 

    Baie_casa_Alexandra_foto_Ion_Eremciuc.jpg
    Interior amenajare baie / sursă foto Ion Eremciuc
    Interior_living_casa_Alexandra.jpg
    Living  Casa Alexandra / sursă foto Ion Eremciuc

    Copiii se pot bucura de un dormitor luminos și vesel, alături de o baie comună. Casa are și spații generoase, destinate depozitării, inclusiv o cameră tehnică.

    zona_de_sufragerie_casa_Alexandra.jpg
    Spațiu interior Casa Alexandra / sursă foto Ion Eremciuc

    Ferestrele panoramice se deschide larg către peisajul din exterior, iar terasa semiacoperită din lemn și piscina în aer liber te invită la relaxare și la distracție în aer liber.Și pentru că ospitalitatea este nelipsită din orice casă în stil rustic, există și o anexă cu un dormitor pentru oaspeți, o baie și o terasă acoperită, pentru a petrece alături de musafiri momente de neuitat. 

    Imagine_bucătărie_Casa_Alexandra.jpg
    Zona de bucătărie - Casa Alexandra / sursă foto Ion Eremciuc
    dormitor_interior_casa_Alexandra.jpg
    Interior dormitor Casa Alexandra / sursă foto Ion Eremciuc

    Legătura cu natura și gradul înalt de eficiență energetică

    Casa Alexandra se caracterizează nu doar prin originalitate și confort, ci asigură și o bună eficiență energetică, fiind prietenoasă cu mediul exterior. Realizată dintr-o structură prefabricată din material lemnos, Casa Alexandra este una din construcțiile o excelentă eficiența energetică.

    Materialele naturale și îndeosebi lemnul au proprietăți de izolare iar tehnologia modernă crește sustenabilitatea construcției. Preocuparea pentru protejarea mediului și dorința de a eficientiza cât mai mult consumul a condus la realizarea unei construcții care oferă economii însemnate la utilități.

    Semineu_si_piscina_exterioara.jpg
    Relaxare și confort la piscina / sursă foto: Ion Eremciuc Architects

    Lumina naturală generoasă care pătrunde prin ferestrele panoramice și poziționarea acestora pentru a beneficia de cât mai mult soare, conducă evident la o reducere a consumului de energie.

    Preocuparea pentru armonia dintre casă și natură a însemnat enorm pentru construcția acestei case, în care stilul modern și confortul înseamnă totodată respect față de mediu.

    Vedere_panoramica_casa_Alexandra_foto_Ion_Eremciuc.jpg
    Imagine panoramica - Casa Alexandra / sursă foto Ion Eremciuc

    Despre Biroul de arhitectură Ion Eremciuc Architects

    Echipa de arhitecți condusă de Ion Eremciuc a demonstrat de a lungul timpului că poate oferi proiecte și concepte deosebite, adaptate oricăror cerințe ale clienților. Transformarea viselor în realități pe hârtie și mai apoi direct în șantier reflectă talentul și inovația care însoțesc mereu proiectele și construcțiile marca Ion Eremciuc.

    Mulțumim  biroului de arhitectură Ion Eremciuc, pentru amabilitatea cu care ne-a pus la dispoziție informații și fotografii, fără de care nu am fi putut realiza acest articol.

    intrare_resedintă_Tulcea_foto_Ion_Eremciuc.jpg
    Exterior Casa Alexandra  / sursă foto Ion Eremciuc
    Exterior_piscina_si_pavaj_lemn.jpg
    Exterior Casa Alexandra / sursă foto Ion Eremciuc

     

     

     

    578
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.