Pentru zona

  Casa Alexandra – un concept original, inspirat de frumusețea Deltei | Arh. Ion Eremciuc

  Articolul a fost citit chiar de 698+ utilizatori
  Probabil că nu există tărâm mai fermecător ca Delta Dunării. Amenajarea unui spațiu de locuit într-un astfel de decor mirific este o provocare pentru orice arhitect. Creația concepută de arhitectul Ion Eremciuc și echipa sa a contopit stilul modern cu elementele rustice caracteristice zonei, într-o casă de poveste: Casa Alexandra.

  Conceptul original al acestei reședințe este rezultatul unei viziuni foarte inspirate. Execuția acestei case a demonstrat experiența și seriozitatea echipei de execuție. Casa individuală amplasată în Delta Dunării poartă în lemnul său povestea celor care și-au dorit o locuința aparte. Confortul interior este perfect integrat cu aspectul exterior tipic caselor din Deltă. Elementele naturale sunt atractiv integrate construcției. 

  Casa_Alexandra_imagine_nocturna.jpg
  Imagine nocturnă Casa Alexandra / sursă foto: Ion Eremciuc Architects
  intrare_resedintă_Tulcea_foto_Ion_Eremciuc.jpg
  Exterior Casa Alexandra / sursă foto Ion Eremciuc

  Exteriorul casei Alexandra

  Această casă din lemn prefabricată, inspirată din stilul tradițional al Deltei Dunării, oferă o experiență unică de locuit. Cu acoperișul său din stuf, structura din lemn expusă și șemineul cu două fețe, clădirea rezidențială conectează inspirat interiorul cu exteriorul. Elementele tradiționale se contopesc în cadrul amenajărilor moderne. Acoperișul din stuf tipic Dobrogei și Deltei Dunării a devenit vedeta ansamblului, oferind autenticitate și farmec.

  Piscina_Casa_Alexandra_foto_Ion_Eremciuc.jpg
  Piscina - Casa Alexandra / sursă foto Ion Eremciuc

  Interiorul Casei Alexandra

  În interior, structura acoperișului din lemn este vizibilă, oferind un contrast deosebit față de pereții zugrăviți alb pur. Acest detaliu arhitectural nu doar că adaugă un element vizual, dar subliniază și legătura strânsă a construcției cu natura și cu tradițiile rurale tipice zonei. 

  Semineu_si_piscina_exterioara.jpg

  În living, un șemineu cu două fețe încălzește atmosfera, oferă confort și atmosferă plăcută atât în interior, cât și pe terasa din lemn situată lângă piscină.

  Peisaj_panoramic_casa_Alexandra_Foto_Ion_Eremciuc.jpg
  Imagine panoramică Casa Alexandra / sursă foto Ion Eremciuc

  Desfășurată pe o suprafață generoasă de 135 mp, Casa Alexandra din Delta Dunării este un exemplu de îmbinare a arhitecturii moderne cu cea rustică, cu elemente de confort și stare de bine.

  Imagine_diurna_casa_Alexandra.jpg
  Piscina superbă din exteriorul casei Alexandra /  sursă foto: Ion Eremciuc Architects

  În inima casei, un living spațios se deschide spre o bucătărie modernă, oferind un spațiu potrivit pentru discuții și relaxare. Interiorul găzduiește și un foarte confortabil dormitor matrimonial, un adevarat refugiu al intimitatii, care beneficiază de o baie proprie și de un dressing spatios. 

  Baie_casa_Alexandra_foto_Ion_Eremciuc.jpg
  Interior amenajare baie / sursă foto Ion Eremciuc
  Interior_living_casa_Alexandra.jpg
  Living  Casa Alexandra / sursă foto Ion Eremciuc

  Copiii se pot bucura de un dormitor luminos și vesel, alături de o baie comună. Casa are și spații generoase, destinate depozitării, inclusiv o cameră tehnică.

  zona_de_sufragerie_casa_Alexandra.jpg
  Spațiu interior Casa Alexandra / sursă foto Ion Eremciuc

  Ferestrele panoramice se deschide larg către peisajul din exterior, iar terasa semiacoperită din lemn și piscina în aer liber te invită la relaxare și la distracție în aer liber.Și pentru că ospitalitatea este nelipsită din orice casă în stil rustic, există și o anexă cu un dormitor pentru oaspeți, o baie și o terasă acoperită, pentru a petrece alături de musafiri momente de neuitat. 

  Imagine_bucătărie_Casa_Alexandra.jpg
  Zona de bucătărie - Casa Alexandra / sursă foto Ion Eremciuc
  dormitor_interior_casa_Alexandra.jpg
  Interior dormitor Casa Alexandra / sursă foto Ion Eremciuc

  Legătura cu natura și gradul înalt de eficiență energetică

  Casa Alexandra se caracterizează nu doar prin originalitate și confort, ci asigură și o bună eficiență energetică, fiind prietenoasă cu mediul exterior. Realizată dintr-o structură prefabricată din material lemnos, Casa Alexandra este una din construcțiile o excelentă eficiența energetică.

  Materialele naturale și îndeosebi lemnul au proprietăți de izolare iar tehnologia modernă crește sustenabilitatea construcției. Preocuparea pentru protejarea mediului și dorința de a eficientiza cât mai mult consumul a condus la realizarea unei construcții care oferă economii însemnate la utilități.

  Semineu_si_piscina_exterioara.jpg
  Relaxare și confort la piscina / sursă foto: Ion Eremciuc Architects

  Lumina naturală generoasă care pătrunde prin ferestrele panoramice și poziționarea acestora pentru a beneficia de cât mai mult soare, conducă evident la o reducere a consumului de energie.

  Preocuparea pentru armonia dintre casă și natură a însemnat enorm pentru construcția acestei case, în care stilul modern și confortul înseamnă totodată respect față de mediu.

  Vedere_panoramica_casa_Alexandra_foto_Ion_Eremciuc.jpg
  Imagine panoramica - Casa Alexandra / sursă foto Ion Eremciuc

  Despre Biroul de arhitectură Ion Eremciuc Architects

  Echipa de arhitecți condusă de Ion Eremciuc a demonstrat de a lungul timpului că poate oferi proiecte și concepte deosebite, adaptate oricăror cerințe ale clienților. Transformarea viselor în realități pe hârtie și mai apoi direct în șantier reflectă talentul și inovația care însoțesc mereu proiectele și construcțiile marca Ion Eremciuc.

  Mulțumim  biroului de arhitectură Ion Eremciuc, pentru amabilitatea cu care ne-a pus la dispoziție informații și fotografii, fără de care nu am fi putut realiza acest articol.

  intrare_resedintă_Tulcea_foto_Ion_Eremciuc.jpg
  Exterior Casa Alexandra  / sursă foto Ion Eremciuc
  Exterior_piscina_si_pavaj_lemn.jpg
  Exterior Casa Alexandra / sursă foto Ion Eremciuc

   

   

   

  698
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Arhitect, arhitectură?

  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.