Care este prețul betonului amprentat? Acesta depinde de suprafața betonului amprentat, de compoziția betonului, complexitatea modelului, de diverși aditivi și straturi protectoare și, desigur, de executant. Factorul cel mai important în stabilirea prețului este complexitatea suprafeței și grosimea suprafeței solului. Prețul betonului amprentat cu două culori obișnuit este 45-50 EURO/m2.
Cui să încredințați așezarea unui beton amprentat? Trimiteți o cerere către betoniștii din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.
cantitatea dvs.
unitate
prețul orientativ
prețul dumneavoastră
Lucrările de întreținere a betonului amprentat (se poate face la 2-3 ani). În acest preț sunt incluse reparații, 2 staturi de lac
Prețul betonului B350. Un metru cub de beton acoperă 20 mp alei pietonale și 10 mp alee mașină
Probabil ați mai întâlnit deja o astfel de suprafață, doar că nu știați că este beton amprentat. Este un amestec de ciment și beton folosit pentru sol, în timp ce un amestec de ciment și gips este folosit pentru elementele verticale, precum ziduri sau scări. Betonul imprimat se caracterizează printr-un efect dublu: aspectul estetic dorit și protecția necesară a materialului. O caracteristică recunoscută a acestui tip de beton este modul în care este prelucrat: sunt folosite matrițe speciale de cauciuc pentru a imprima modele în amestecul proaspăt, obținându-se astfel structura finală, textura, forma și culoarea (de exemplu, imitație de piatră, cărămidă etc.). După aparență, betonul amprentat poate arăta ca o stâncă, dar în realitate nu este piatră, ci beton cu reliefuri - de unde și denumirea de beton amprentat. Acest mod de betonare are caracteristici estetice și tehnice excelente și este potrivit pentru orice curte. Dacă v-ați săturat de pavaje monotone din beton sau asfalt, betonul amprentat este o soluție potrivită care vă va decora și înfrumuseța curtea. Acest tip de beton poate imita diverse materiale, de la piatră și cărămidă, până la marmură și chiar lemn, și este, de asemenea, o soluție foarte accesibilă.
Betonul amprentat este realizat în două versiuni. Poate fi turnat în cofraj în același mod ca și betonul clasic. Prin această metodă se obține o suprafață uniformă care este întreruptă, dar nu neapărat, doar de liniile de dilatare. Deci, în cea mai mare parte, sunt realizate suprafețe de podea, scări și pereți mai mici. Cu toate acestea, există și plăci de beton amprentate produse din fabrică care se stivuiesc una lângă alta sau una peste alta, rezultând căi sau alei pavate, precum și pereți.
Betonul amprentat este folosit pentru a construi alei, căi sau parcări în curți, pentru a realiza scări, scarpi, sau pereți de sprijin, precum și pereți obișnuiți, dar poate fi folosit și pentru blaturile din restaurante, fațade de case sau chiar ca decor - roci artificiale în grădină. În plus, maeștrilor sunt disponibile numeroase tratamente pentru prelucrarea suprafeței, tot ce este nevoie este o matriță de cauciuc adecvată și o finisare. La urma urmei, toate metodele de prelucrare a betonului sunt mai ieftine decât materialele originale, naturale și, prin urmare, mai rentabile.
Betonul amprentat are multe avantaje. Cel mai mare este cu siguranță prețul scăzut, care este motivul creșterii popularității sale. Pentru o sumă de bani mult mai mică, veți obține o imitație chiar și a materialelor foarte scumpe, precum piatra și lemnul. Avantajul incontestabil al acestui tip de beton îl reprezintă faptul că este practic indestructibil și poate rezista chiar și la cele mai dificile condiții meteorologice. Betonul amprentat este potrivit pentru suprafețele de curte, alee și accesuri, dar poate fi folosit și pentru garduri și pereți de curte, dar și ca decor de suprafață. Pe lângă toate acestea, betonul astfel tratat nu necesită o bază special pregătită, foarte dură și compactată precum asfaltul, ceea ce simplifică foarte mult întreaga lucrare și cu siguranță economisește timp și bani. De asemenea, este considerat un mare avantaj faptul că alegerea culorilor și a modelelor este practic nelimitată.
Se poate spune că plăcile de beton amprentat produse în fabrică au anumite inconveniente, în ceea ce privește întreținerea mai pretențioasă. De fapt, pe măsură ce plăcile se aliniază una lângă alta, există întotdeauna un spațiu între ele în care vântul poate aduce semințe de buruieni. Deși plăcile în sine sunt ușor de întreținut, este necesar să eliminați în mod regulat aceste tulpini. Un alt dezavantaj este considerat a fi suprafața lor rugoasă, pe care, dacă este neglijată, poate apărea mușchi, astfel încât plăcile își vor schimba culoarea și pot devini verzui și alunecoase. Cu toate acestea, există curățătoare de foarte înaltă calitate cu așa-numitele programe hobby la mașini și dispozitive pentru întreținerea curții, care funcționează cel mai adesea pe principiul pompelor de înaltă presiune și cu ajutorul cărora aceste depuneri se îndepărtează foarte ușor. Pe de altă parte, suprafețele realizate prin turnare nu necesită lucrări de întreținere, deoarece nu au rosturi de dilatație.
Lucrările la montarea betonului amprentat încep cu săparea unei gropi de construcție. De fapt, nu este o „groapă” în adevăratul sens al cuvântului, ci o suprafață de pe care a fost îndepărtat un strat de pământ de 0,3 m grosime. Când această bază este dimensionată și pregătită, începe turnarea betonului obișnuit. Pentru alei, căi de acces și parcări, aceasta înseamnă umplerea cu pietriș de granulație diferită și compactarea acestuia (cu o placă vibrantă sau cu cilindru compactor) pentru a obține o suprafață tare, compactă și impermeabilă. Teoretic, betonul amprentat poate fi turnat sau așezat sub formă de plăci peste betonul și asfaltul existent, dar trebuie totuși asigurată adâncimea necesară de 0,3 m.
Când suprafața este compactată și întărită, se montează o plasă sudată pentru armare, iar apoi se poate începe turnarea și nivelarea betonului. În timp ce se face acest lucru, trebuie avut grijă ca suprafața nou formată să aibă o pantă de cel puțin 2 °, deoarece altfel apa nu va putea să se scurgă și să curgă spre margini și mai departe într-o gură de scurgere.
În timp ce betonul este încă suficient de proaspăt și moale pentru a se remodela, începe crearea unei texturi în relief. Aspectul suprafeței depinde de ceea ce doriți să fie rezultatul final - o formă, structură, mozaic sau imitație a diverselor materiale naturale precum piatra sau lemnul sau ceva asemănător. Indiferent ce doriți, relieful este realizat cu o matriță de cauciuc, care este presată în baza de beton. Dacă doriți să schimbați și culoarea betonului, suprafața poate fi stropită manual cu pigmenți.
De asemenea, în timp ce betonul este încă moale, liniile de dilatație pot fi incizate la distanțe adecvate. Acest lucru se poate face manual, prin gravare în betonul parțial uscat sau cu ajutorul benzilor de rosturi de dilatare gata făcute. Rosturile de dilatare permit materialului să se contracte și să se dilate din cauza diferențelor de temperatură în timpul verii și iernii. Dilatările permit materialului să „lucreze”, așa cum se numește popular, fără crăpare, deoarece lasă suficient spațiu pentru astfel de modificări naturale ale materialului. În cele din urmă, suprafața de beton este curățată și acoperită cu straturi de protecție.
Betonul amprentat poate fi potrivit și ca metodă de tratare a suprafețelor existente. Clienții optează de obicei pentru acest mod de lucru atunci când vine vorba de pante sau pereți pe care doresc să le înfrumusețeze. Suprafețele existente pot fi tratate în două moduri. Primul este mai frecvent, și este vorba despre aplicarea a câțiva centimetri de beton peste materialul existent. În timp ce este proaspăt, modelul este presat în acel strat și, după uscare, este prelucrat în continuare. A doua metodă este mai pretențioasă și nu este potrivită pentru toate texturile, ci doar pentru cele mai puțin adânci. Această metodă presupune turnarea unui strat subțire de beton - doar aproximativ 1 cm.
Suprafața betonului amprentat este foarte ușor de întreținut. Se spală foarte rapid și cu succes cu un jet puternic de apă cu ajutorul unui model de aparat de curățat sub presiune, care în același timp, alături de impurități, îndepărtează mușchiul și algele. Dacă se montează plăci de beton amprentat, este necesar să curățați în mod regulat rosturile dintre ele și să îndepărtați buruienile.
Betonul amprentat oferă multe variante de culori și modele. Alegerea tipului, formei și culorii texturilor de suprafață care imită diferite materiale - de la piatră, cărămidă, lemn, granit, plăci și cuburi de marmură sau porfir, ceramică și altele - este cu adevărat nelimitată și depinde doar de imaginație, voință și banii clientului. Meșterii calificați și experimentați pot face ca betonul amprentat să arate literalmente în orice fel; pe lângă faptul că se poate realiza structura și textura oricărui material natural la un preț mult mai bun decât originalul, acesta poate fi realizat ca suprafață din bucăți sau cu îmbinări, mată sau lucioasă. Așadar, veți obține o gradină armonizata cu casa, din toate punctele de vedere.
În funcție de dimensiunea și compoziția betonului, de complexitatea designului și de diverși aditivi și acoperiri, și cu siguranță de meșter, prețurile pot varia. Factorul principal este complexitatea modelului și grosimea betonului. Betonul amprentat fără beton inclus, unde intră: cofraj, manoperă, transport, matrițe, amprentare, două straturi (colorant și întăritor), două straturi de lac (unul pe bază de apă, altul acrilic special), fibră, rosturi de dilatare costă de la 50 - 70 RON/mp.
La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră
Beton amprentat
Beton ampreatat la suprafata de 130 mp 13041 RON la 21735 RON
Turnat trotuar
Am de turnat un trotuar in jurul casei, grosime 10 cmm, latime 65 cm.
Trotuarul se toarna peste cel vechi, vreau sa il inalt, pentru ca cel vechi s-a lasat, nu a fost compactat pamantul inainte de turnare
1391.04 RON la 2318.4 RON
Beton amprentat
Amenajare totuare si acces auto, beton amprentat si sleifuire beton, suprafata de aprox 50 mp. 8694 RON la 14490 RON
O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.