Șapă autonivelantă preț

Care este prețul unei șape autonivelante? Șapa autonivelantă este ceva mai scumpă decât o șapă clasică, însă în combinație cu încălzirea prin pardoseală vă va furniza un randament termic mai ridicat. Prețul unei pardoseli autonivelante depinde de suprafața solului, de grosimea șapei dorită, tipul de material și, desigur, de executant. Prețul de execuție a unei șape autonivelante cu grosimea de 4,5 cm se situează în jur de 17-30lei/m2.

Cui să încredințați executarea unei șape autonivelante? Trimiteți o cerere către executanții de șape autonivelante din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

Rapid până la meșteri - ușor și gratuit!
Trimiteți cerere

Prețul unei șape autonivelante

Prețul unei șape autonivelante. Prețul de execuție a unei șape autonivelante cu grosimea de 4,5 cm. Preț livrare si instalare.

17 RON/mp
Preț minim
20.00 RON/mp
Preț mediu
30 RON/mp
Preț maxim
Doresc oferte de la executanți

Alte prețuri pentru Șapă autonivelantă (2025)

Cum v-au fost de folos aceste informații?

ȘAPĂ AUTONIVELANTĂ - TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

1. Șapa autonivelantă - ce trebuie sa știți?

1.1. Ce este șapa și pentru ce se folosește?

Dacă vorbim de construcție sau renovare, mai devreme sau mai târziu, discutăm și despre șapă. Șapa este una dintre lucrările cheie de finisare ale clădirii, așa că este bine să aflați ce este exact și la ce se folosește înainte de a începe construcția și renovarea. Șapa este, de fapt, un termen foarte larg, un numitor comun care include diverse metode de prelucrare, execuție și altele. Ca să fie mai clar, se poate spune că este o versiune actualizată și îmbunătățită a șapelor de ciment care odată erau foarte mult folosite în construcții, de fapt, ca strat final pentru gresie.

Dacă șapele de ciment necesită o grosime medie a podelei de 5 cm, șapa autonivelantă permite o grosime cu până la 25% mai mică, adică aproximativ 3,5 cm
Dacă șapele de ciment permite grosimea medie a podelei de 5 cm, șapa autonivelantă permite o grosime cu până la 25% mai mică, adică aproximativ 3,5 cm

1.2. Utilizarea șapei

Șapa este utilizată în principal pentru nivelarea suprafețelor finale ale podelei, deși există și cea înclinată, care este utilizată în locuri în care nu este posibilă realizarea unei suprafețe perfect plane - din cauza scurgerii apei, de exemplu, și aceasta se numește șapă înclinată. Pe lângă stratul final al suprafețelor podelei, mai multe tipuri de șapă pot fi folosite și ca elemente structurale aderante sau ca bază pentru sarcini mecanice mai mari. Prin urmare, funcția principală a șapei este de a servi drept bază pe care apoi sunt așezate acoperirile finale ale podelei. Șapele sunt baze relativ subțiri, înălțimea lor, adică grosimea este de obicei aproximativ 5 cm.

1.3. Tipuri de șapă

În oferta diverșilor producători și furnizori de pe fiecare piață puteți găsi mai multe tipuri și feluri de amestecuri de șape gata făcute care diferă atât prin proprietăți mecanice, cât și prin metoda de montare. Clasificarea de bază a șapei este pe uscată și umedă, urmată de cea autonivelantă (șapă umedă), cu montaj uscat (șapă uscată) și uscare rapidă, precum și tipurile utilizate pentru izolație, pe de altă parte feluri și tipuri de șape mecanizate sau industriale.

2. Șapa autonivelantă

2.1. Ce este o șapă autonivelantă?

Șapele autonivelante sunt umede și lichide. Este un amestec care se întinde pe suprafața podelei, care în principiu nu necesită nivelare suplimentară. Aceste tipuri de șape sunt recomandate în special într-o combinație cu plăcile ceramice de altfel cu parchetul și laminatul.

2.2. Când se folosește șapa autonivelantă?

Acest tip este un substrat potrivit pentru mai multe tipuri de pardoseli, precum gresie, parchet și laminat. Avantajul șapei autonivelante în raport cu alte tipuri de șape și șape de ciment este în special potrivirea cu podelile care au încălzire în pardoseală. În acest caz, caracteristicile sale sunt cu mult înaintea tuturor celorlalte tipuri. Când întregul sistem de încălzire prin pardoseală este instalat, amestecul preparat este pur și simplu turnat și aplicat peste instalație până când totul este umplut și se obține o suprafață plană.

3. Avantajele șapei autonivelante

Acest tip de șapă are multe avantaje, datorită cărora este una dintre cele mai populare de pe piață. Totuși, vă sugerăm să vă consultați cu unii experți înainte de cumpărare, care vor ști să vă recomande exact felul și tipul care va fi potrivit în funcție de situația din cazul dumneavoastră.

3.1. Pardoseală solidă pentru picioare

Pardoselile trebuie să ofere întotdeauna o suprafață solidă, să nu alunece și să se meargă pe ele ușor și fără dificultăți. Dacă alegeți șapa ca strat final peste care nu vor merge alte acoperiri de pardoseală, cu atât mai mult baza trebuie să fie plană și stabilă, să adere bine. Șapa este folosită ca finisaj în ateliere, garaje și cămări, în unele instituții publice, iar uneori și în livinguri, dacă interiorul este amenajat în stil industrial. O suprafață netedă poate fi obținută cu șapa autonivelantă cu anhidridă, inofensivă pentru sănătate și mediu. Acest tip de șapă asigură o suprafață foarte netedă și plană care nu necesită uniformizare suplimentară ci, eventual, doar o șlefuire finală fină.

3.2. Mai puțin zgomot

Șapele autonivelante pot reduce grosimea pardoselii. Dacă pentru șapa de ciment este necesară o grosime medie a pardoselii de 5 cm, tipurile de șape autonivelante permit cu până la 25% mai puțină grosime, adică aproximativ 3,5 cm. Această economisire este utilă mai ales la renovarea clădirilor mai vechi, unde grosimea adică înălțimea pardoselii nu poate sau nu trebuie modificată. Pe de altă parte, dacă doriți o izolare fonică mai bună, în detrimentul unei pardoseli mai subțiri, pentru aceasta veți primi în plus 1,5 cm. De asemenea, dacă doriți pardoseli mai groase, există și această variantă.

3.3. Șapa autonivelantă se usucă mai repede

Unul dintre cele mai evidente avantaje este uscarea mult mai rapidă în comparație cu celelalte șape de ciment. Există mai multe motive, iar primul este, desigur, grosimea mai mică - un strat mai subțire se usucă automat mai repede. Al doilea motiv constă în componentele specifice din care este făcut amestecul, pentru că acesta diferă oarecum de amestecurile pentru șapele de ciment. Uscarea rapidă este convenabilă mai ales dacă vă grăbiți cu instalarea și timpul este restrâns. Șapa autonivelantă este pregătită pentru utilizare în doar în 24 de ore! Și nu în ultimul rând, avantajul uscării rapide a șapei autonivelante, chiar și în anotimpul rece, este că pardoselile pot fi realizate în orice perioadă a anului.

3.4. Proprietăți mecanice excelente

La fel ca toate tipurile de șape, șapele autonivelante au proprietăți mecanice excelente, motiv pentru care pot rezista la presiuni mari și diferite sarcini și pot rezista la îndoire și uzură. Datorită compoziției sale specifice și structurii granulare, șapa autonivelantă este mai rezistentă la îndoire în comparație cu șapele convenționale. Acesta este un alt avantaj obținut datorită grosimii lor mici, adică înălțimea - grosimea șapei poate fi mai mică în ciuda acelorași sarcini. În plus, conduce căldura perfect, motiv pentru care este utilizată frecvent în combinație cu încălzirea în pardoseală. Un avantaj mecanic suplimentar este că nu se contractă și dilată, ceea ce previne formarea de bulgări și denivelări, nu există anomalii la margini, iar în spațiile mai mici se poate lucra fără rosturile de dilatare.

4. Șapa autonivelantă și încălzirea în pardoseală

4.1. Șapă autonivelantă și încălzire în pardoseală - o combinație câștigătoare

Deocamdată, șapa autonivelantă este cu siguranță cel mai bun material pentru încălzirea prin pardoseală. Permite eficiența energetică maximă a sistemului de încălzire prin pardoseală la fel de mult ca și căldura generată de acesta, mai ales dacă optați pentru încălzire la temperatură scăzută. Datorita calității autonivelante și controlate, se întinde frumos și uniform pe suprafața podelei, astfel încât transferul de căldură este continuu și uniform. Deoarece șapa este în contact direct cu țevile fără goluri și are o grosime de numai 3,5 cm, eficiența sa termică este incontestabilă la fel de mult ca potențialele economisiri. Este adevărat că investiția inițială este mai mare, dar este și un fapt că se amortizează rapid. La instalarea încălzirii, grosimea țevii poate fi de numai 3 cm, ceea ce permite șapei în sine să fie de numai 3,5 cm.

4.2. Procedura de instalare

Procesul de realizare a încălzirii în pardoseală cu șapă autonivelantă este următorul: mai întâi așezați țevile întinzându-le de la un capăt la altul al încăperii pentru a forma șiruri de serpentine peste o folie specială cramponată sau plasă care nu permite mișcarea țevilor sau cablurilor (în funcție dacă este vorba de încălzire în pardoseală la apă sau curent) așadar le țin în poziție fixă și la aceeași distanță. În timpul instalării, țevile sunt de obicei sub presiune, astfel încât orice deteriorare poate fi observată imediat și țeava poate fi înlocuită cu una nedeteriorată. Când se face acest lucru, se toarnă șapa care, fiind un amestec autonivelant, se întinde uniform și egal pe bază până umple întreaga suprafață și acoperă complet țevile. Când turnarea este terminată, așteptați ca șapa să se usuce complet, apoi acoperiți pardoseala cu un strat final sau aplicați acoperiri de pardoseală dorite. Până la urmă, fără găurirea sau spargerea pardoselii, instalațiile nu vor mai fi accesibile.

5. Montarea șapei

5.1 Execuție ușoară și rapidă

Deși montarea este relativ simplă, vă recomandăm să o încredințați unor profesioniști. Substanța în sine trebuie amestecată astfel încât să fie suficient de groasă și fără cocoloașe, ceea ce necesită experiență și abilități profesionale. În plus, turnarea autonivelantă, de asemenea, necesită echipament profesional și un „ochi format” al unui meșter care poate determina cu precizie cantitatea și calitatea, precum și metoda de execuție. Amestecul autonivelant permite lucrări foarte rapide, economice și fiabile, atât în construcțiile noi, cât și la renovări sau asanări. Nu sunt necesare armături suplimentare și elemente similare, deoarece spre deosebire de alte tipuri de șapă, cele autonivelante se strâng și se întind mai puțin.

5.2. Amestecul de șapă autonivelantă

Șapa autonivelantă care este cumpărată de la depozitele de materiale de construcție sau din magazinele specializate este un amestec de pulbere deja preparat. Este ambalat în pungi sau saci de plastic și se amestecă cu apă cu un mixer electric conform instrucțiunilor producătorului. Amestecul de șapă autonivelantă este un amestec de gips și apă. Gipsul este un material sub formă de pulbere care se dizolvă în apă și este format din sulfat de calciu. Pe lângă gips, care poate fi numit și ciment, este nevoie de un agregat, care poate fi pietriș sau nisip fin. Toate acestea se amestecă cu apă în cantitatea recomandată de producător până se obține o masă fină, netedă, fără cocoloașe, apoi se toarnă pe podea cu ajutorul unui furtun.

5.3. Pregătirea podelii și a pereților

Înainte de a începe lucrarea, podeaua trebuie pregătită corespunzător și îmbinările cu pereții trebuie asigurate. Construcția podelei trebuie să fie complet uscată și solidă. Când construcția este terminată, se instalează mai întâi izolația fonică. Apoi îmbinările pereților cu podeaua sunt etanșate cu ajutorul unor materiale elastice speciale. Următorul pas este să instalați folie PVC peste izolația fonică, care face podeaua complet impermeabilă ca un bazin, astfel încât să se poată turna șapa peste ea. Bucățile individuale de folie trebuie să se suprapună cu cel puțin 10 cm. După ce toată suprafața podelei și toate contactele cu pereții sunt etanșate, se întinde instalația de încălzire în pardoseală, dacă ați optat pentru acest lucru. Când și acea parte a lucrării este terminată, se toarnă șapa, care se varsă și se nivelează.

5.4. Nivelarea substratului

Când turnați șapa într-o încăpere, trebuie avut grijă să distribuiți amestecul cât mai uniform posibil, deși avantajul șapei autonivelante este că se întinde singură. Pentru ca podeaua turnată să fie complet netedă și uniformă, turnarea începe acolo unde va fi mai groasă și se termină prin nivelarea cu o șipcă.

5.5. Uscare

Marele avantaj al șapei autonivelante este că se usucă foarte repede, astfel încât poate fi montată iarna, ceea ce alte tipuri de șape, și mai ales șapele clasice, nu permit. Acest tip de șapă este pregătită pentru trafic în 24 de ore, iar după șapte zile poate fi inclusă și încălzirea prin pardoseală, ceea ce va accelera și mai mult procesul de uscare. Dacă nu există încălzire prin pardoseală, șapa se va usca cu siguranță în câteva săptămâni, ceea ce depinde din nou de grosimea în care a fost realizată.

6. Șapa autonivelantă – preț

Șapa autonivelantă este puțin mai scumpă decât cea clasică, dar în combinație cu încălzirea prin pardoseală, permite o eficiență energetică maximă. Prețul depinde de metoda de lucru, de grosimea șapei și, bineînțeles, de executant. Prețul șapei autonivelante care se poate aplica în straturi cu grosime între 2 și 40 mm, sac de 24 kg, este în jur de 60 lei/unitate.

CăutațI executanțI buni pentru domeniul Șapă autonivelantă?

La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



Doresc oferte de la executanți
Ultimele cereri publicate

Sapa autonivelanta de ipsos pentru inclazire în pardoseala

Am nevoie de circa 150 metri patrati de sapa autonivelanta pe baza de IPSOS.

2825.55 RON la 4709.25 RON

Sapă mecanizata

Am nevoie de sapă mecanizata, suprafata de 45 m2, grosime 5 - 6 cm.

869.4 RON la 1449 RON

Sapa autonivelanta

Doresc o sapa autonivelanta, suprafata de 90 mp, grosimea 5 cm.

1738.8 RON la 2898 RON

Doresc oferte de la executanți





Prețul, Sapa autonivelanta, 77 mp
Șapă autonivelantă, Cluj-Napoca

1738.8 RON la 2898 RON

Prețul, Șapă lichidă din ipsos, 125 mp
Șapă autonivelantă, Bârnova

2608.2 RON la 4347 RON

Prețul, Sapa elicopterizata 3 cm pentru o hala de depozitare/productie., 380 mp
Șapă autonivelantă, Poplaca

6520.5 RON la 10867.5 RON

Prețul, Sapa autonivelanta de ipsos pentru inclazire în pardoseala, Aprox 100 mp
Șapă autonivelantă, Iaşi

2173.5 RON la 3622.5 RON

Prețul, Turnare sapa de egalizare 5-7 cm grosime elicopterizata, 190 mp
Șapă autonivelantă, Bucureşti

4347 RON la 7245 RON

Prețul, Sapa autonivelanta elicopterizata, 180 mp
Șapă autonivelantă, Slobozia

4347 RON la 7245 RON

Prețul, Sapa peste incalzirea in pardoseală, 45 m²
Șapă autonivelantă, Bârghiş

1304.1 RON la 2173.5 RON

Prețul, Sapa grosiera si sapa autonivelantă 1-2 cm, 30 m2 + 100 mp
Șapă autonivelantă, Bucureşti

3042.9 RON la 5071.5 RON

Prețul, Șapă autonivelantă, 33 mp
Șapă autonivelantă, Bucureşti

782.46 RON la 1304.1 RON

Prețul, Sapa autonivelanta + parchet, 50 mp
Șapă autonivelantă, Bucureşti

2173.5 RON la 3622.5 RON

Prețul, Șapă mecanizată ciment elicopterizata, 110 mp
Șapă autonivelantă, Ciochina

2173.5 RON la 3622.5 RON

Prețul, Sapa autonivelanta, 45 mp
Șapă autonivelantă, Bucureşti

1086.75 RON la 1811.25 RON

Prețul, Sapa autonivelanta, 65 mp
Șapă autonivelantă, Alba Iulia

1304.1 RON la 2173.5 RON

Prețul, Sapa peste incalzire in pardoseala, 40 m2
Șapă autonivelantă, Mogoşoaia

1043.28 RON la 1738.8 RON

Prețul, Sapa autonivelanta, 60 mp
Șapă autonivelantă, Bacău

1304.1 RON la 2173.5 RON

Prețul, Sapă anhidrit, 54 m2 pe 5cm grosime
Șapă autonivelantă, Târgu Ocna

869.4 RON la 1449 RON

Prețul, Sapa peste incalzire electrica in pardoseala, 103 mp
Șapă autonivelantă, Tomeşti

1782.27 RON la 2970.45 RON

Prețul, Sapa mecanizata peste incalzire pardoseala, 85 mp
Șapă autonivelantă, Ploieşti

1521.45 RON la 2535.75 RON

Prețul, Sapa armata elicopterizata, 73 m2
Șapă autonivelantă, Boz

1304.1 RON la 2173.5 RON

Prețul, Nivelare sapa plus parchet, Aprox 20 mp
Șapă autonivelantă, Bucureşti

869.4 RON la 1449 RON

Prețul, Sapa semi umeda peste încălzirea în pardoseală, 55 mp
Șapă autonivelantă, Câmpina

1086.75 RON la 1811.25 RON

Prețul, Turnat sapa lichida pe baza de ipsos, 100 mp
Șapă autonivelantă, Brezoi

1738.8 RON la 2898 RON

Prețul, Șapă autonivelantă, 200 mp
Șapă autonivelantă, Bistriţa

3477.6 RON la 5796 RON

Prețul, Sapa autonivelanta pt incalzire in pardoseala, 100 mp, 4cm grosime
Șapă autonivelantă, Întorsura Buzăului

1738.8 RON la 2898 RON

Prețul, Turnare sapa lichida autonivelanta, 54 m²
Șapă autonivelantă, Tomeşti

869.4 RON la 1449 RON

Prețul, Șapa autonivelanta intr-o camera, 9 mp
Șapă autonivelantă, Timişoara

152.145 RON la 253.575 RON

Prețul, Sapa de ipsos pentru parterul unei case, Suprafata aprox 120mp
Șapă autonivelantă, Breazu

2086.56 RON la 3477.6 RON

Prețul, Șapă autonivelanta helicopterizata, 80 m pătrați
Șapă autonivelantă, Mediaş

1391.04 RON la 2318.4 RON

Prețul, Sapa, 60 mp
Șapă autonivelantă, Tecuci

1043.28 RON la 1738.8 RON

Prețul, Tencuiala mecanizata si sapa autonivelenta, 90
Șapă autonivelantă, Prejmer

6520.5 RON la 10867.5 RON

Prețul, Sapa autonivelanta intr-o camera, ~ 18 mp
Șapă autonivelantă, Bucureşti

347.76 RON la 579.6 RON

Prețul, Șapă mecanizată, Aprox 95 mp
Șapă autonivelantă, Felcheriu

1956.15 RON la 3260.25 RON

Prețul, Sapa autonivelanta, 80 mp
Șapă autonivelantă, Bragadiru

1304.1 RON la 2173.5 RON

Prețul, Sapa lichida apartament, 56 mp
Șapă autonivelantă, Chinteni

956.34 RON la 1593.9 RON

Prețul, Sapă, 150 mp
Șapă autonivelantă, Cluj-Napoca

2173.5 RON la 3622.5 RON

Prețul, Sape de egalizare, 90 m2
Șapă autonivelantă, Constanţa

1521.45 RON la 2535.75 RON



Idei de amenajare a casei

O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

Șapă autonivelantă lista de prețuri

Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

1569+ Firme pentru Șapă autonivelantă
Serviciu gratuit
Fără comisioane
Obține o ofertă
Ajutor

Suntem disponibili pentru dumneavoastră în fiecare zi lucrătoare, de la 9:00 la 17:00. Cum vă putem ajuta?

Cereri: +40 31 229 8485
Firme: +40 31 630 4864