Pentru zona

  Asfalt pret

  Prețul asfaltului depinde de modalitatea de pregătire a bazei și de numărul de straturi. Pentru pregătirea și consolidarea bazei veți plăti în jur de 20lei/m2. Prețul turnării unui strat de asfalt este de circa 30lei/m2, asfaltul cu două straturi fiind mai dur, mai neted și mai uniform și în jur de 40lei/m2.

  Cui să încredințați așezarea unui asfalt? Trimiteți o cerere către asfaltorii din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

  Rapid până la meșteri - ușor și gratuit!
  Trimiteți cerere

  Prețul asfaltării


  Prețul asfaltării. Preț pentru furnizarea și instalarea asfaltului fin și grosier in două straturi. Preț asfalt de 5 cm in 3 cm grosime, impreuna cu pregătirea și consolidarea bazei.

  100 RON/mp

  PREȚ MINIM
  120.00 RON/mp

  PREȚ MEDIU
  140 RON/mp

  PREȚ MAXIM
  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

  Alte prețuri pentru Asfalt (2024)

  Pavaj


  Prețul pavelelor este foarte diferit, în funcție de tipul de pavele pe care le utilizăm, cum pregăti...

  Verificați și: Pavele pret

  Cum v-au fost de folos aceste informații?

  Lucrări de asfaltare – tot ce trebuie să știți

  1. Ce trebuie să știm despre asfaltarea căilor de acces și a curților?

  Atunci când ne amenajăm calea de acces la casă și curtea, este important să ținem seama atât de aspectul estetic al pavajului, cât și de cât de bine acesta se potrivește cu casa și cu împrejurimile. De asemenea, mai trebuie să luăm în considerare calitatea și durata de viață a materialelor folosite. După analizarea tuturor acestor factori, marea majoritate a beneficiarilor aleg să își asfalteze aleea, care le unește casa cu drumul public.

  Marea majoritate a beneficiarilor aleg să își asfalteze calea de acces la casă și curtea, datorită simplității mentenanței și a duratei de viață îndelungate a suprafeței asfaltate
  Marea majoritate a beneficiarilor aleg să își asfalteze calea de acces la casă și curtea, datorită simplității mentenanței și a duratei de viață îndelungate a suprafeței asfaltate

  1.1. Avantajele oferite de asfaltare

  Unul dintre principalele avantaje ale asfaltării este cu siguranță rapiditatea execuției, pentru că asfaltul poate fi turnat într-o zi, dacă în prealabil a fost pregătită și întărită corespunzător suprafața de pietriș, pe care urmează a fi turnat asfaltul. Alte motive importante pentru care beneficiarii aleg asfaltarea sunt următoarele: simplitatea mentenanței și durata de viață practic nelimitată a suprafețelor asfaltate. Asfaltul este unul dintre cele mai rezistente materiale folosite pentru pavarea suprafețelor, rezistând chiar și la tratamentul cu sare din anotimpul iernii. Trebuie să știți și că zăpada se curăță foarte ușor de pe asfalt. De asemenea, pe asfalt nu se adună nisip și pietre. Prețul avantajos al lucrărilor de asfaltare în comparație cu cel al altor lucrări de pavare cu pavele, face ca asfaltarea să fie și preferată. Prețul lucrărilor de asfaltare depinde însă de locație și de destinația suprafețelor care urmează a fi asfaltate, ca și de grosimea stratului de asfalt.

  1.2. Aspectele negative ale asfaltării

  În ciuda numeroaselor avantaje pe care le prezintă asfaltarea suprafețelor, aceasta mai are și anumite aspecte negative. De exemplu, vara, asfaltul acumulează foarte puternic căldura solară și o emană la rândul lui. De fapt, asfaltul poate atinge temperaturi atât de ridicate, încât acesta poate produce opărituri pe tălpile picioarelor, dacă se merge pe el cu picioarele goale, atunci când este încins. Asfaltul se dilată în condiții de temperaturi ridicate și se contractă atunci când afară este frig. Acesta este motivul pentru care marginile asfaltului se crapă. În crăpăturile asfaltului începe să se adune mizerie. Încet-încet materialul începe să se dezintegreze. Părțile proaste ale asfaltării se mai fac simțite și în cazul în care, după asfaltare, devine necesară execuția de lucrări sub suprafețele asfaltate, cum ar fi instalarea unor țevi ale rețelelor de utilități publice. În acest caz, asfaltul va trebui să fie tăiat și peticit la loc. Din păcate, se va vedea clar locul în care se unesc asfaltul nou cu cel vechi, chiar și culoarea acestora va fi diferită. În schimb, în cazul în care trebuie a fi executate astfel de lucrări sub o suprafață pavată cu pavele, nu vor exista probleme majore, ci vor fi pur și simplu îndepărtate temporar o parte din pavele, iar după încheierea lucrărilor, acestea vor fi puse la loc.

  2. Asfaltare profesională și de calitate

  Este important, ca lucrările de asfaltare să fie executate de către o firmă profesionistă și cu experiență. Atunci când alegeți executantul, care să vă asfalteze curtea, acordați atenție experienței și referințelor firmelor de asfaltare. Trebuie să știți, că executanții de calitate oferă garanție pentru lucrările de asfaltare, pe care le realizează, atât pentru lucrările de pregătire a suprafeței întărite de nisip, cât și pentru turnarea asfaltului. Dacă asfaltarea este executată în mod profesional, suprafața asfaltată va avea o durată de viață îndelungată. Deci, căutați un executant, care să vă îndeplinească dorințele privind asfaltarea, dar care să respecte și toate standardele în vigoare din acest domeniu.

  3. Tipuri de asfalt pentru căile de acces și curți

  Alegerea tipului de asfalt depinde mai ales de următorii factori:

  - destinația suprafeței, care urmează a fi asfaltată, și anume, dacă este vorba de asfaltarea unei curți, a unei căi de acces sau a unui drum etc.;

  - solicitările/sarcinile la care vor fi expuse suprafețele asfaltate: solicitări mici, mari sau foarte mari;

  - locația geografică în care se vor desfășura lucrările;

  - mărimea investiției.

  Indiferent de tipul de asfalt pe care îl alegem, suprafața peste care acesta urmează a fi turnat trebuie să fie pregătită în mod adecvat, pentru că asfaltul nu este un material de sine stătător.

  3.1. Asfaltare într-un singur strat

  Bineînțeles, că dacă se toarnă un singur strat de asfalt, prețul acestor lucrări va fi minim. Vor face această alegere cei ce doresc să asfalteze căi de acces și curți, pe care nu vor circula cu autovehicule.

  Execuția unui strat simplu de asfalt diferă de la caz la caz:

  - dacă suprafața de asfaltat va fi mai puțin expusă la sarcini (max. 3,5 tone), fracția de piatră zdrobită este între 0 și 11 respectiv 16 mm, iar grosimea stratului de asfalt este de 5-6 cm;

  - dacă suprafața de asfaltat va fi mai mult expusă la sarcini (max. 8 tone), fracția de piatră zdrobită este între 11 și 16 mm, iar grosimea stratului de asfalt este de 7-8 cm.

  Aceste date au caracter exclusiv informativ. Tipul de asfalt și grosimea adecvată a acestuia se stabilesc după analizarea locurilor, care urmează a fi asfaltate.

  3.2. Asfaltare în două straturi

  Această soluție este aleasă în cazul în care căile de acces și curțile vor fi folosite nu numai pentru automobile, ci și pentru autovehicule cu mare tonaj. Asfaltul turnat în două straturi este mai de calitate, datorită faptului că stratul inferior este mai gros și alcătuit din fracțiuni de piatră zdrobită mai grosiere. Asfaltul este turnat la temperaturi înalte și este mai rezistent la sarcini. Stratul superior de asfalt este mai subțire și este alcătuit din fracțiuni de piatră mai fine, lucru pentru care suprafața exterioară a asfaltului este netedă. De obicei cele două straturi de asfalt au o grosime totală de 8 cm: stratul inferior are 5 cm, iar stratul superior 3 cm. Această grosime a asfaltului este adecvată pentru căile de acces și grădini. Asfaltarea în două straturi este mai scumpă, dar în același timp este și mai de calitate, mai durabilă, asfaltul având și un aspect mai plăcut.

  Execuția asfaltării în două straturi diferă de la caz la caz:

  - dacă suprafața de asfaltat va fi mai mult expusă la sarcini (max. 8 tone), fracția de piatră zdrobită din stratul inferior este între 0 și 22 mm, iar cea din stratul superior de  0-8/11 mm. Grosimea stratului inferior de asfalt este de 5 cm, iar cea a stratului superior de asfalt tot de 5 cm.

  - dacă suprafața de asfaltat va fi foarte expusă la sarcini (max. 10 tone), fracția de piatră zdrobită din stratul inferior este între 0 și 22 mm, iar cea din stratul superior de  0-8/11 mm. Grosimea stratului inferior de asfalt este de 8 cm, iar cea a stratului superior de asfalt de 3-4 cm.

  - dacă suprafața de asfaltat va fi foarte expusă la sarcini frecvente (max. 10 tone), fracția de piatră zdrobită din stratul inferior este între 0 și 22/32 mm, iar cea din stratul superior de  0-11 mm. Grosimea stratului inferior de asfalt este de 10 cm, iar cea a stratului superior de asfalt de 4 cm.

  Aceste date au caracter exclusiv informativ. Tipul de asfalt și grosimea adecvată a acestuia se stabilesc după analizarea locurilor care urmează a fi asfaltate.

  4. Cum se asfaltează curțile?

  4.1. Pregătirea suprafeței pe care urmează a fi turnat asfaltul

  Dacă dorim ca suprafețele asfaltate să reziste cu succes un timp îndelungat la diferite sarcini și solicitări – greutatea automobilelor, oscilațiile de temperatură, acțiunea apei, acțiunea sării presărate pe asfalt pe timp de iarnă etc. - este foarte important să se pregătească și întărească în mod adecvat suprafața, pe care urmează a fi turnat asfaltul. Dacă nu se face acest lucru, terenul se poate denivela, asfaltul se poate crăpa sau pot apărea găuri în asfalt. Dacă suprafața asfaltată va fi folosită pentru circulația automobilelor, baza peste care urmează să fie turnat asfaltul se pregătește în modul următor: se sapă terenul până la adâncimea de aproximativ 0,6 metri (în cazul în care pe această suprafață vor circula și autovehicule cu gabarit ridicat, se sapă până la o adâncime mai mare). Atunci când se sapă groapa, trebuie să se țină seama și de drenarea apei. De aceea, suprafața va fi ușor înclinată, pentru ca apa să fie îndepărtată de casă. Unghiul de înclinare al suprafeței va fi de cel puțin 2% respectiv 2 cm pe metru pătrat. Chiar dacă se creează acest unghi de înclinare, în teren trebuie să se monteze grilaje de drenare a apei. În groapa făcută se varsă aproximativ 0,4 metri de pietriș grosier (pietriș sau agregat mărunțit). Fiecare strat aplicat trebuie să fie întărit înainte de a vărsa un alt strat de pietriș peste el. Pentru aceste straturi nu se folosește niciodată material rezidual de pe șantier sau pietre dezgropate, pentru că un astfel de material nu are o grosime uniformă și, de aceea, el nu s-ar putea întări și nivela corespunzător. După întărirea stratului inferior de pietriș, se aplică și stratul superior format din pietriș mai fin, cu grosimea de cca. 0,2 metri. Stratul superior de pietriș este stratul portant al asfaltului și, de aceea, este important ca acesta să fie întărit foarte bine.

  4.2. Turnarea asfaltului

  După cum am mai menționat, tipul și grosimea asfaltului depind de destinația suprafeței, care urmează a fi asfaltată. În practică, suprafețele pe care urmează a se circula cu autovehicule se asfaltează în două straturi: primul strat (stratul inferior) are o alcătuire mai grosieră și grosimea de minim 5 cm, iar al doilea strat (stratul superior) este mai neted și are grosimea de minim 3 cm. Ambele straturi de asfalt se netezesc după aplicare.  Apoi, suprafața astfel asfaltată poate fi utilizată deja după câteva ore. Recomandăm, ca asfaltarea să se execute pe timp uscat, când temperatura atmosferică este de minim 10 ℃. Lucrările de asfaltare se execută în principal în sezonul construcțiilor. Este important ca temperatura atmosferică să fie ridicată pe perioada execuției lucrărilor de asfaltare. În aceste condiții asfaltul nu se va răci prea repede și va putea fi corespunzător netezit. Vremea ploioasă nu este adecvată pentru lucrările de asfaltare, pentru că asfaltul aderă mai greu pe stratul inferior de pietriș, dacă acesta este udat de ploaie. Dacă asfaltul este turnat pe timp de ploaie, se va crăpa rapid. Se mai recomandă și ca asfaltul să fie turnat imediat după pregătirea suprafeței inferioare, adică imediat după săparea gropii și vărsarea și întărirea straturilor de nisip. În caz contrar, stratul superior de nisip poate fi stricat, fie de o furtună, fie de circulația peste el a unui autovehicul.

  4.3. Mentenanța și repararea suprafețelor asfaltate

  Vă spunem clar, că nu are rost să se facă economii atunci când se execută stratul de nisip întărit, peste care urmează a se turna asfaltul. Suprafețele asfaltate vor avea o durată de viață îndelungată dacă straturile inferioare de nisip sunt executate profesional și sunt bine întărite, și dacă stratul final de asfalt este turnat corect. Pentru asigurarea durabilității suprafeței asfaltate mai este foarte importantă și execuția corectă a contactului dintre asfalt și restul materialelor. Dacă asfaltul nu este finisat corespunzător, acesta se va sfărâma și se va rupe. În acest caz, apa va intra cu ușurință prin crăpăturile stratului superior de asfalt și va distruge și stratul inferior al acestuia. În cazuri grave, stratul de asfalt se poate chiar ridica și desprinde de pe stratul inferior de nisip întărit. Deseori apar gropi în asfalt, în care se adună apa și mizeria etc. Cu timpul, pe suprafața asfaltului se adâncesc gropi și denivelări create de roțile autovehiculelor (dacă circulăm pe aceeași suprafață și parcăm întotdeauna în același loc), sau gropi și denivelări create de vase mari cu flori. Mai ales vara, atunci când asfaltul este încins și moale, trebuie să avem grijă să nu așezăm obiecte foarte grele pe suprafețe asfaltate, pentru că acestea ar putea lăsa urme în asfalt. Suprafețele asfaltate mai pot fi afectate și de scurgerile de ulei din autovehicule sau de vărsarea pe ele a unor substanțe agresive. Astfel de pete nu pot fi curățate de pe suprafețele asfaltate. Situația poate fi ameliorată numai prin tăierea și eliminarea acestor bucăți de asfalt pătate și turnarea unui strat nou de asfalt peste găurile făcute în acest fel suprafața asfaltată.

   

  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Asfalt?

  La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
  Ultimele cereri publicate

  Asfaltare curte

  Am nevoie de asfaltare curte, suprafata de aprox 110 m2, circa 40 m liniari bordura 9563.4 RON la 15939 RON

  ........

  Asfaltare curte

  Doresc asfalt roscat pentru o suprafata de aprox 60 mp, grosime 3-4 cm, peste beton . 5216.4 RON la 8694 RON

  ........

  Asfaltare curte

  Asfaltare curte - Alee acces cu latimea de 3 m, de la poarta spre casa si, in continuare, curtea pe langa si in spatele casei.
  Suprafata este in mare parte acoperita cu beton vechi. Am si zone cu pamant si pietris dar este tasat.
  Am schitat in pozele atasate cam pe unde trebuie asfaltat.
  Suprafata este de aproximativ 160 mp. 13910.4 RON la 23184 RON

  ........

  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

  Prețul, Asfaltare drum acces, 312,25 mp
  Asfalt, Ploieşti

  26082 RON la 43470 RON

  Prețul, Asfaltare curte, Aprox 300 mp
  Asfalt, Braşov

  9563.4 RON la 15939 RON

  Prețul, Asfaltare curte, 3-4cm pe o suprafață de 55 mp
  Asfalt, Bucureşti

  4781.7 RON la 7969.5 RON

  Prețul, Asfaltare curte, 240 m2
  Asfalt, Sighişoara

  17388 RON la 28980 RON

  Prețul, Pregătit terenul plus turnare asfalt, 150 mp
  Asfalt, Pietroaia

  9563.4 RON la 15939 RON

  Prețul, Asfaltare acces proprietate, 11 m2
  Asfalt, Galaţi

  956.34 RON la 1593.9 RON

  Prețul, Asfaltare Curte, Aprox 40 mp
  Asfalt, Bucureşti

  3477.6 RON la 5796 RON

  Prețul, Asfaltare drum acces ca 80 m2, Aprox 80 m2
  Asfalt, Măgurele

  6085.8 RON la 10143 RON

  Prețul, Asfaltat drum cabana, 125-150 m²
  Asfalt, Deva

  8694 RON la 14490 RON

  Prețul, Asfaltare drum de acces, Aprox 250 mp
  Asfalt, Braşov

  13041 RON la 21735 RON

  Prețul, Asfaltare curte rezidentiala cu asfalt colorat, Aprox 180 mp
  Asfalt, Baloteşti

  9563.4 RON la 15939 RON

  Prețul, Asfaltare curte, Aprox 350 mp
  Asfalt, Branişte

  13041 RON la 21735 RON

  Prețul, Asfaltare peste placa beton, 120 mp 7 cm strat
  Asfalt, Bacău

  4781.7 RON la 7969.5 RON

  Prețul, Asfaltare peste beton existent, 350 mp
  Asfalt, Galda de Jos

  11302.2 RON la 18837 RON

  Prețul, Asfaltare șanț, 60 ml
  Asfalt, Constanţa

  7824.6 RON la 13041 RON

  Prețul, Asfaltare curte locuință privată, Aproximativ 220 mp
  Asfalt, Găneasa

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Asfaltare suprafata betonata, 50 mp
  Asfalt, Berceni

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, Asfaltare cale de acces L 150m, l 4 m, 600 mp
  Asfalt, Botoşani

  10867.5 RON la 18112.5 RON

  Prețul, Turnat bitum in curte, 250 m2
  Asfalt, Logreşti

  11302.2 RON la 18837 RON

  Prețul, Ma intereseaza sa asfaltez o intrare in unitatea noastra, Aprox 15 mp
  Asfalt, Câmpina

  1521.45 RON la 2535.75 RON

  Prețul, Asfaltare curte, Aprox 150 mp
  Asfalt, Luna de Jos

  9563.4 RON la 15939 RON

  Prețul, Asfalt curte, Aprox 200 mp
  Asfalt, Bucureşti

  9563.4 RON la 15939 RON

  Prețul, Asfaltarea unui drum privat, Aprox 1100 mp
  Asfalt, Domneşti

  17388 RON la 28980 RON

  Prețul, Asfalt are trotuar anprejurul casei, 100 mp
  Asfalt, Petroşani

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, Asfaltare curte, Aprox 140 mp
  Asfalt, Târgovişte

  8694 RON la 14490 RON

  Prețul, Asfaltare curte, Aprox 150 m2
  Asfalt, Târgovişte

  8694 RON la 14490 RON

  Prețul, Asfaltare pod, Aprox 25 mp
  Asfalt, Voiniceni

  1956.15 RON la 3260.25 RON

  Prețul, Asfaltare drum privat, 1470 mp
  Asfalt, Bucureşti

  130410 RON la 217350 RON

  Prețul, Asfaltare curte, Aprox 850 mp
  Asfalt, Covasna

  17388 RON la 28980 RON

  Prețul, Asfaltare, 1500 mp grosime 6-8 cm
  Asfalt, Timişoara

  14779.8 RON la 24633 RON

  Prețul, Asfaltare curte, 450 mp
  Asfalt, Baia Mare

  13041 RON la 21735 RON

  Prețul, Asfalt curte, 100 mp
  Asfalt, Câmpina

  8694 RON la 14490 RON

  Prețul, Asfaltare curte, 300 mp
  Asfalt, Iaşi

  13041 RON la 21735 RON

  Prețul, Asfaltare curte, 100 mp
  Asfalt, Ţiţeşti

  9563.4 RON la 15939 RON

  Prețul, Asfaltare curte, 400 mp
  Asfalt, Braşov

  13041 RON la 21735 RON

  Prețul, Executie drum acces Magazin si Depozit Penny Mihailesti, 4200mp
  Asfalt, Mihăileşti

  260820 RON la 434700 RON  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Asfalt lista de prețuri

  Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

  263+ Firme pentru Asfalt
  Serviciu gratuit
  Fără comisioane
  Obține o ofertă