Pentru zona

  Foraje puțuri preț

  Care este prețul unui foraj adânc? Prețul pe metru de puțuri forate și tubate depinde de diferiți factori, în special de scopul în care va fi utilizat puțul. La forajul unui puț de apă, prețul depinde de volumul de pompare dorit, deoarece de acesta depinde diametrul puțului și al conductei instalate, în care poate fi scufundată o pompă submersibilă cu un anumit diametru și putere. Prețul forării unui puț destinat unei fântâni sau sonde termale pentru o pompă de căldură pe un teren de categorie medie se situează în jur de 60-100 lei/ml.

  Cui să încredințați foraj puțuri? Trimiteți o cerere către executanții de foraje adânci din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

  Cereți ofertă:
  Trimiteți cerere

  Prețul forării unui puț destinat unei sonde termal


  Prețul forării unui puț destinat unei fântâni sau sonde termale pentru o pompă de căldură pe un teren de categorie medie.

  60 RON/ml

  PREȚ MINIM
  RON/ml

  PREȚ MEDIU
  100 RON/ml

  PREȚ MAXIM
  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

  ALTE PREȚURI PENTRU Foraje puțuri

  Cum v-au fost de folos aceste informații?

  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  FORAREA UNOR PUȚURI ȘI SONDE - TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

  1. Forarea puțurilor și sondelor - ce trebuie să știți?

  Pentru a instala o pompă de căldură sol-apă este necesar un puț de adâncime 50-150 de metri
  Pentru a instala o pompă de căldură sol-apă este necesar un puț de adâncime 50-150 de metri

  1.1. Despre foraj în general

  Sondele adânci sunt forate de cele mai multe ori atunci când se dorește să se exploateze ceva care este ascuns adânc în Pământ. În zona noastră, desigur, apa este cea care poate fi folosită cu sistemele de pompă de căldură pentru încălzirea caselor sau poate fi captată și folosită în alte scopuri. Forarea și sondele adânci sunt, de asemenea, necesare pentru sistemul de pompă de căldură sol-apă, folosind energia geotermală adâncă a solului.

  2. Foraj în adâncime pentru pompe de căldură

  2.1. Pompe de căldură

  În ultimii ani, pompele de căldură au devenit foarte populare ca parte a sistemelor de încălzire, în special a celor individuale. Este prima dată când acesta este un mod de încălzire extrem de ecologic, care este subvenționat de tot mai multe țări tocmai datorită acestor caracteristici. Dacă decideți să cumpărați o pompă de căldură, puteți aplica și obține sprijin financiar, astfel încât achiziția vă va costa mult mai puțin. Este vorba despre programul ”Casa Verde Clasic” dedicat persoanelor fizice pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energia regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire. Tipurile de încălzire finanțate de acest program sunt pompele de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer.

  2.2. Tipuri de pompe de căldură și foraj

  Există mai multe tipuri de pompe de căldură: o pompă de căldură sol-apă care utilizează energia geotermală a solului, o pompă de căldură aer-apă pentru energia aerului și o pompă de căldură apă-apă pentru exploatarea căldurii apei. Pentru sistemul aer-apă nu este necesară forarea, deoarece unitatea exterioară a pompei este amplasată undeva pe parcelă, fără nicio lucrare suplimentară. Forarea adâncă este necesară pentru pompele de căldură apă-apă și sol-apă. În acest din urmă caz, puteți opta pentru varianta de suprafață, în care rețeaua de țevi este plasată pe o suprafață mai mare, calculată cu precizie, la o adâncime de aproximativ un metru sub suprafață. Totuși, dacă vă decideți pentru o pompă de căldură sol-apă cu geosondă, va însemna că pentru sondă trebuie făcut un puț de peste zeci de metri adâncime.

  2.3. Pompă de căldură apă-apă

  Întrucât apa se află la metri sub suprafață și se ridică rar spre suprafață - doar în cazul ploilor abundente - trebuie să se ajungă la ea prin foraj adânc. Acest sistem de încălzire este extrem de eficient, deoarece coeficientul său de căldură atinge o valoare mai mare de 5, ceea ce, tradus în limbajul de practică, înseamnă costuri anuale de încălzire extrem de mici.

  2.4. Pompă de căldură sol-apă

  Pompa de căldură sol-apă poate fi realizată în două moduri; primul este superficial, întrucât este amplasat la doar câțiva metri sub pământ, deși pe o suprafață destul de mare. Ceea ce este discutabil pentru acest sistem este utilizarea acelei părți a parcelei, deoarece plantele nu cresc bine, iar copacii nu trebuie să fie plantați pentru ca rădăcinile să nu deterioreze sistemul încorporat. De aceea, majoritatea utilizatorilor preferă să aleagă un sistem de pompă de căldură sol-apă cu sondă geotermală. În această metodă de instalare, executantul sapă o sondă de câteva zeci de metri adâncime, în care este apoi introdusă o sondă geotermală, care seamănă cel mai mult cu o capsulă foarte lungă și îngustă. Vârful acesteia ajunge adânc în subteran (până la 100 de metri sau mai mult) și folosește căldura care se acumulează acolo.

  2.5. Adâncimea sondei pentru pompa apă-apă

  Adâncimea de foraj pentru pompa apă-apă nu este la fel de mare ca pentru tipul sol-apă. De obicei, conducta colectoare sau sonda ajunge la zeci de metri sub suprafață, dar asta variază de la o locație la alta, deoarece nivelul apei subterane nu este același peste tot. Furnizorii specializați, adică producătorii de pompe și executanții de la care se comandă pompe de căldură, au experți care știu să calculeze cât de adânc ar trebui să se facă forarea.

  2.6. Adâncimea sondei pentru pompa sol-apă

  Cu acest tip de pompă de căldură, este în interesul vostru ca sonda geotermală să ajungă cât mai adânc posibil - cu cât mergeți mai adânc, cu atât se poate folosi mai multă căldură, deoarece căldura este mai ușor reținută în straturile mai adânci. Este important ca adâncimea puțului pentru sondă geotermală să fie determinată de un expert; el/ea va calcula adâncimea optimă în funcție de locația și tipul de sol, astfel încât sonda geotermală să folosească cât mai multă energie geotermală, în timp ce costurile forajelor adânci să fie raționale și justificate. De asemenea, trebuie să știți că nu există un standard pentru cât de adânc forați, deoarece toți parametrii variază de la o locație la alta și depind de mulți factori. Una dintre ele, printre cele mai importante, de fapt, este compoziția solului - în solul stâncos și extrem de dur este mult mai greu de forat în comparație cu solul moale și afânat. Puțul pentru sonda geotermală variază deci între 50 și 150 m și poate ajunge până la 300 m, deși aceasta este mai degrabă excepția decât regula pentru nevoile caselor familiale. Sunt multe cazuri în care executantul preferă să opteze pentru mai multe sonde geotermale în diferite părți ale parcelei, dar acestea nu trebuie să fie atât de adânci.

  3. Foraj pentru captarea apelor subterane

  Un alt domeniu care necesită forare adâncă este captarea apelor subterane. Apa este folosită în acest scop de către producătorii de apă minerală, primării și stațiuni balneare, deci nu este o practică pentru casele familiale. Pe vremuri, când nu existau sisteme de apă curentă și țevi, fiecare casă avea o fântână de la câțiva metri până la câteva zeci de metri adâncime, care era folosită pentru extragerea apei freatice proaspete pentru nevoile gospodărești și cele mai multe dintre ele există și astăzi.

  4. Obținerea autorizației de foraj adânc

  4.1. Analize și permisiuni

  Forarea adâncă este considerată o încălcare majoră a mediului natural sau a terenului, așa că trebuie obținute aprobări corespunzătoare înainte de începerea lucrărilor. De asemenea, este necesară obținerea unei analize de expertiză geologică și hidrologică a locației și proprietăților solului pe care se vor efectua foraje. Documentația necesară și tipurile de autorizații necesare variază în funcție de scopul forajului și de administrația locală. În cazul în care se efectuează foraje de adâncime pentru apă potabilă, pompe de căldură, irigații sau alimentarea sistemului, adică pentru utilizarea căldurii apelor subterane, este necesară o decizie emisă de autoritățile responsabile cu eliberarea autorizațiilor de construcție și de apă. Planul tehnic și documentația însoțitoare sunt pregătite mai întâi pentru fântâna în sine. În plus, este necesar așa-numitul permis de apă sau acordul eliberat de organul competent a apelor. Dacă un puț este utilizat pentru o pompă de căldură ca sursă de energie pentru o gospodărie individuală, se întocmește și o anumită documentație pentru instalarea acesteia și trebuie respectate standardele date pentru instalațiile sanitare și electrice.  În orice caz, vă recomandăm să vă consultați mai întâi cu experții companiei pe care o alegeți, deoarece aceștia sunt cel mai bine informați despre situația de pe teren, precum și despre cerințele administrației publice locale și știu cel mai bine ce să facă pentru a obține ceea ce doriți la un preț care vă convine în conformitate cu toate reglementările. De îndată ce inspectează terenul și anumite tipuri de planuri și înregistrări ale spațiului, ei vor putea evalua cum stau lucrurile.

  4.2. Când sunt necesare permisele

  Forajele pentru puțuri trebuie să fie realizate în conformitate cu prevederile legale. Aici amintim distanțele minime de la obiecte, adică: limita parcelei, șanțul rutier, fosa septică sau sistemul de canalizare.

  Asociația Fondului de Mediu (AFM) este cea care se ocupă de finanțarea proiectelor care vor duce la creșterea eficienței energetice a casei. Pentru a participa la programul ”Casa eficientă energetic”, puteți accesa link-ul https://afm.ro/casa_eficienta_energetic_ghid_finantare.php. Aici veți găsi toate informațiile legate de acest proiect.

  4.3. Durata procedurii

  Procedura durează de obicei 30-60 de zile, iar prețul pe care îl veți plăti pentru toată documentația depinde în principal de tot ceea ce este nevoie, adică de gradul de complexitate referitor la documentația cerută. În cazul zonelor de apă strict protejate, pot fi necesare cercetări suplimentare, așa că va trebui să angajați pe cineva care să vină pe teren pentru analize geologice și hidrologice, ceea ce la rândul său presupune costuri suplimentare.

  5. Performanță de foraj

  Metoda de foraj depinde de locația în care se va efectua forajul și pentru ce va fi folosit. Este important să se țină cont de câțiva factori la locația forajului: compoziția solului, deoarece este mult mai dificil de forat pe soluri dure, stâncoase decât în ​​cele moi, argiloase sau în apropierea clădirilor învecinate.

  5.1. Rezistența solului

  Forarea pe teren dur, stâncos durează mai mult și necesită mai multă muncă, ceea ce va face și costul forajului să fie relativ mai mare decât atunci când se forează pe solul mai moale din zonele umede. Avantajul solurilor pietroase este că sunt impermeabile, ceea ce înseamnă că executantul nu va întâlni cantități mari de apă care trebuie să fie pompată în timpul forajului, ceea ce poate fi o problemă pe terenurile inundabile.

  5.2. Apropierea de clădirile învecinate

  Dacă forajul se efectuează în vecinătatea clădirilor, se folosește o procedură de foraj combinată cu un dispozitiv care previne exploziile, care permite în același timp evacuarea materialului forat și a nămolului direct în colector. Dacă sonda este destinată unei sonde geotermale, forarea se efectuează în conformitate cu ghidurile VDI.

  6. Întreținerea și reabilitarea puțurilor

  6.1. Factori care amenință puțurile

  Ca toate celelalte lucruri, puțurile și forajele se murdăresc în timp și se pot înfunda. Cea mai frecventă cauză a deteriorării sau contaminării puțurilor, sondelor și sondelor geotermale este structura chimică și biologică agresivă a apelor subterane, puțurile construite incorect și puterea pompei. Că ceva nu este în regulă cu un puț, o sondă sau o sondă geotermală, spune apa noroioasă și murdară de culoare maro-gri amestecată cu nămol care se revarsă la suprafață. Acest lucru este indicat și de funcționarea mai slabă a pompei și cantitatea mai mică de apă pompată în cazul captării apei subterane. De asemenea, pompele de căldură pot înfunda schimbătorul de căldură, ducând la o defecțiune a întregului sistem de încălzire. În astfel de cazuri, cel mai bine este să contactați contractorul care a instalat sistemul, mai ales dacă perioada de garanție nu a expirat încă.

  6.2. Cum se curăță/repară

  Dacă se întâmplă ceva, sunt necesare măsuri urgente. Fântâna, adică puțul, trebuie curățat și reparat corespunzător și trebuie verificat dacă sonda geotermală este deteriorată. În cel mai rău caz, ar trebui să fie forată o nouă sondă dacă se dovedește că cea originală nu a fost potrivită din punct de vedere tehnic de la bun început.

  Firmele oferă curățarea puțurilor și sondelor de până la 1800 m, ceea ce este mai mult decât suficient pentru nevoile fiecărei pompe de căldură. Curățarea de bază se face de obicei cu o unealtă mecanică, mai des o așa-numită pompă de noroi și nămol care ridică sedimentul și astfel desfunda țevile și fluxul și, dacă este necesar, se folosesc diverse preparate chimice pentru îndepărtarea bacteriilor și microorganismelor. De asemenea, dacă este necesar, țevile de presiune pot fi înlocuite. Sunt înlocuite cu țevile din oțel inoxidabil sau PVC.

  7. Foraj adânc – preț

  În tot cazul, prețul unui metru de foraj și așezarea țevilor depinde de mai mulți factori și, mai ales, de scop. Când vine vorba de puț, prețul depinde de cantitatea necesară de aflux de apă, deoarece pe baza acesteia se calculează diametrul de foraj, precum și instalarea de țevi și pompe submersibile de o anumită putere și debit. Prețul forării puțurilor pentru fântâni sau sondelor geotermale pentru pompele de căldură pe un teren de categorie medie este între 60 și 100 RON/ml.

  La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
  Ultimele cereri publicate

  Put pentru udat solar

  Bună ziua,

  Am nevoie de un put până la 16 -20 m adâncime pentru a uda un solar.

  Mulțumesc 1130.22 RON la 1883.7 RON

  ........

  Foraj put

  Bună ziua,

  Forare put de apa in Com. Domnesti. A doua panza freatica se afla la aprox. 8m adancime.

  Mulțumesc 2608.2 RON la 4347 RON

  ........

  Reparație foraj puț

  Bună ziua,

  Am un foraj la 53 m adincime.
  Trage aer fals, sint interesat de reparatie.

  Mulțumesc 434.7 RON la 724.5 RON

  ........

  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

  Prețul, Ofertă put pentru pompa de caldura, 4 gauri minim 20ml gaura
  Foraje puțuri, Horleşti

  1391.04 RON la 2318.4 RON

  Prețul, Foraj puț, 30m-50m
  Foraje puțuri, Ineu

  2782.08 RON la 4636.8 RON

  Prețul, Foraj put, 30-35 m
  Foraje puțuri, Siliştea Snagovului

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Foraj mecanizat puturi, 3 gauri, doua la 15m si una la 30m
  Foraje puțuri, Curtea de Argeş

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Foraj puț, 50 m
  Foraje puțuri, Gulia

  3477.6 RON la 5796 RON

  Prețul, Puț pentru udat în grădină., 1 puț
  Foraje puțuri, Baia Mare

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Foraj put, 1 buc
  Foraje puțuri, Sultanu

  1304.1 RON la 2173.5 RON

  Prețul, Puț apă potabilă, O gaură-un puț
  Foraje puțuri, Zagon

  1304.1 RON la 2173.5 RON

  Prețul, Foraj puț, 18-20 m
  Foraje puțuri, Videle

  1391.04 RON la 2318.4 RON

  Prețul, Apa menajera udat gradina, 70 m
  Foraje puțuri, Polceşti

  4868.64 RON la 8114.4 RON

  Prețul, Necesar verificare puț, 23-24 m adâncime
  Foraje puțuri, Dumbrăviţa

  217.35 RON la 362.25 RON

  Prețul, Oferta pret pentru sapat put, 1 gaura maxim 50m
  Foraje puțuri, Blăjel

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, Foraj put gospodarie, 30-40m
  Foraje puțuri, Perişoru

  2782.08 RON la 4636.8 RON

  Prețul, Debit mare pe 400-500 diametru, 1 gaura 20-30-40m
  Foraje puțuri, Bilciureşti

  2086.56 RON la 3477.6 RON

  Prețul, Foraje puțuri, Un put pentru o pompa submersibila, nu stiu adancimea, sa existe apa in permanenta
  Foraje puțuri, Gruiu

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Un put la 15m cu dianetru de 200mm, 1gaura la 15m
  Foraje puțuri, Oneşti

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Foraj puțuri, una, diametru intre 150-200mm, adancime aprox 9 metri
  Foraje puțuri, Uriu

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Apa menajera sau potabils, 1 gaura
  Foraje puțuri, Chilia Veche

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Foraj pentru pompa de caldura, probabil doua la 15-20 m
  Foraje puțuri, Borsec

  1086.75 RON la 1811.25 RON

  Prețul, Forare fintina sau adincire, O gaura 20metri
  Foraje puțuri, Blăjeni

  1391.04 RON la 2318.4 RON

  Prețul, Adâncire fântână existentă, 10m adâncime
  Foraje puțuri, Suceava

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Foraj puț, maxim 100m
  Foraje puțuri, Snagov

  6955.2 RON la 11592 RON

  Prețul, Put apa curenta gospodarie, 1 gaura. Nu sunt sigur, probabil 20m
  Foraje puțuri, Vâlsăneşti

  1391.04 RON la 2318.4 RON

  Prețul, Foraj fantana, un foraj 4m/h
  Foraje puțuri, Cernica

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Ofertă put forat - racordare camin la casa (conducta apa si electricitate), 15m lungime /0,5m adancime
  Foraje puțuri, Tărtăşeşti

  3477.6 RON la 5796 RON

  Prețul, Foraj mecanizat , 25 ml
  Foraje puțuri, Pucioasa

  1304.1 RON la 2173.5 RON

  Prețul, Puț aprox 25m, 1, 25m
  Foraje puțuri, Micloşanii Mici

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Put pt apa, Una si 10 m
  Foraje puțuri, Platoneşti

  695.52 RON la 1159.2 RON

  Prețul, Foraj apa, 10 m
  Foraje puțuri, Alba Iulia

  1086.75 RON la 1811.25 RON

  Prețul, Foraj fântână diametrul 200mm țeavă albastra a doua panza freatica, 1 cpl
  Foraje puțuri, Brăila

  1304.1 RON la 2173.5 RON

  Prețul, Sapare fantana manual, 9m
  Foraje puțuri, Bilbor

  869.4 RON la 1449 RON

  Prețul, Foraj pentru Pompa de caldura, 2 gauri la 15 m una de cealalta cu + - 35 M debitul de apa sa fie suficient pentru pompa geo de 12 kw
  Foraje puțuri, Cisnădie

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, Un put pt o casa de 250 mp, 2 bai și teren 1500mp, 1 put la 30 Ml aproximativ
  Foraje puțuri, Alexeni

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Put apa menajera, de o gaura sau doua pana la 5m
  Foraje puțuri, Ciurila

  347.76 RON la 579.6 RON

  Prețul, Foraj put, 1 gaura adancime min 40ml
  Foraje puțuri, Livedea

  2782.08 RON la 4636.8 RON

  Prețul, Put apa, O gaura, la 100m.
  Foraje puțuri, Aninoasa

  6955.2 RON la 11592 RON  Vezi și alte proiecte finalizate, inclusiv prețurile
  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Foraje puțuri?

  Foraje puțuri lista de prețuri

  Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

  122+ FIRME PENTRU Foraje puțuri
  SERVICIU GRATUIT
  FĂRĂ COMISIOANE
  OBȚINE O OFERTĂ