Pentru zona

  Încălzire în pardoseală preț

  Prețul încălzirii prin pardoseală depinde de sistemul ales (cu apă sau pe bază de energie electrică), de suprafață și de alte elemente, cum ar fi: cazane, pompă de căldură, colectoare solare. Pentru livrarea, montarea și conectarea la cutia de distribuție și testul de presiune al sistemului de încălzire prin pardoseală veți plăti între 100-200lei/mp.

  Cui să încredințați montarea unui sistem de încălzire prin pardoseală? Trimiteți o cerere către executanții de sisteme de încălzire prin pardoseală din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

  Cereți ofertă:
  Trimiteți cerere

  Preț încălzire în pardoseală


  Preț încălzire în pardoseală. Preț pentru livrarea, instalarea încălzirii în pardoseală cu instalarea plăcilor de sistem, conectarea la cutia de distribuție. Prețul cu testul de presiune al sistemului de încălzire prin pardoseală.

  200 RON/mp

  PREȚ MINIM
  220.00 RON/mp

  PREȚ MEDIU
  250 RON/mp

  PREȚ MAXIM
  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

  Alte prețuri pentru Încălzire in pardoseală

  cantitatea dvs.

  unitate

  prețul orientativ

  prețul dumneavoastră

  Prețul montării foliei pardoseală un strat


  mp

  RON/mp

  RON
  prețul orientativ
  RON
  Trimiteți o cerere >

  Cum v-au fost de folos aceste informații?

  Încălzire în pardoseală – tot ce trebuie să știți

  1. Ce trebuie să știți despre sistemele de încălzire în pardoseală

  Sistemele de încălzire în pardoseală sunt din ce în ce mai frecvent folosite, datorită faptului că asigură un confort ridicat al locuirii. Aceste sisteme de încălzire sunt montate cu precădere în clădirile nou construite. De asemenea, ele sunt legate și de sursele regenerabile de energie și tehnologia încălzirii cu centrale termice cu temperaturi joase.

  Sistemele de încălzire în pardoseală asigură un confort ridicat al locuirii
  Sistemele de încălzire în pardoseală asigură un confort ridicat al locuirii

  1.1. Dacă sistemul de încălzire în pardoseală este montat profesional, nu aveți de ce să vă temeți de producerea de defecțiuni

  Defecțiunile la sistemele de încălzire în pardoseală nu vor apărea în condiții de funcționare normală. Dacă totuși sistemul de încălzire în pardoseală se defectează, acesta va putea fi reparat prin intervenții minore. Dar, complexitatea reparațiilor depinde în primul rând de tipul pardoselii și de cât de ușor aceasta poate fi parțial înlocuită în locul în care ea trebuie să fie demontată pentru a se repara țevile. Dacă montarea a fost executată corect, defecțiunile vor apărea foarte rar, pentru că țevile sunt montate în șapă, care le protejează. Înainte de montarea pardoselii, funcționarea sistemului de încălzire în pardoseală trebuie să fie testată de mai multe ori. Defecțiunile pot apărea mai ales din cauza înghețării țevilor, dacă imobilul nu este folosit pe o perioadă mai lungă de timp în anotimpul iernii. Bineînțeles, că țevile nu pot îngheța, dacă sistemul este pus în funcțiune în mod constant. Dacă nu se folosește imobilul în timpul iernii, atunci apa din țevi trebuie să fie eliminată sau trebuie să se umple sistemul cu lichid anti-îngheț. Defecțiunile mai pot apărea și dacă se fac găuri în pardoseală sau dacă aceasta este tăiată sau lovită cu forță mare. De exemplu, nu se poate instala un bazin WC în podeaua în care există un sistem de încălzire în pardoseală, dacă acest lucru nu a fost planificat și introdus în proiectul sistemului de încălzire în pardoseală și dacă montarea acestuia nu a fost executată conform proiectului, rezervându-se locul respectiv pentru bazinul WC.

  1.2. Tipul pardoselii trebuie să fie stabilit și cunoscut înaintea montării sistemului de încălzire în pardoseală

  Pardoseala trebuie să fie compatibilă cu sistemul de încălzire în pardoseală. Anumite pardoseli sunt mai compatibile decât altele. Compatibilitatea este dată de conductivitatea termică a pardoselii. Cel mai bine este să alegeți tipul pardoselii înainte de montarea sistemului de încălzire în pardoseală. Pardoseala cea mai bună este aceea care are o foarte bună conductivitate termică. Înainte de a cumpăra pardoseala, verificați în specificațiile tehnice ale acesteia, ce nivel de conductivitate termică are și dacă este compatibilă cu sistemele de încălzire în pardoseală sau nu. Pardoselile cele mai compatibile cu sistemele de încălzire în pardoseală sunt: plăcile ceramice, plăcile din piatră, beton, pardoselile textile subțiri sau țesute rar, parchetul dublu-stratificat cu straturi subțiri și pardoselile din polivinil.

  1.3. Testul de presiune este obligatoriu

  Prin testul de presiune se verifică etanșeitatea țevilor sistemului de încălzire în pardoseală. De aceea, acesta trebuie să fie făcut imediat după montare, înainte de a se executa șapa. După turnarea șapei, testul de etanșeitate trebuie să fie repetat. Procedura de testare este destul de simplă, dar ia destul de mult timp. Testarea se face în următorul fel: sistemul se alimentează cu apă, se elimină aerul din țevi și se conectează manometrul. Dacă există riscul ca apa din țevile sistemului să înghețe, trebuie să se adauge lichid anti-îngheț sau se folosească și un sistem de încălzire alternativ. Trebuie să se aștepte 24 ore pentru ca temperatura apei din țevi să ajungă la temperatura imobilului. După aceea, se ridică presiunea cu o pompă de presiune manuală până la 1,3 din presiunea de funcționare și se verifică dacă conexiunile dintre țevi sunt uscate. Apoi, se așteaptă din nou 24 ore, după care se verifică, dacă presiunea din țevi este aceeași ca și la momentul pornirii respectiv dacă aceasta nu a scăzut cu mai mult de 0,2 bari. Dacă testul de presiune este pozitiv, atunci se poate turna șapa. Pe perioada execuției șapei, nu este permisă punerea în funcțiune a sistemului de încălzire în pardoseală. Acesta nu poate fi folosit nici pentru uscarea șapei. Sistemul de încălzire în pardoseală poate fi pus în funcțiune doar după trecerea perioadei necesare uscării șapei. Sistemul de încălzire în pardoseală se pornește gradual, până la temperatura de funcționare maximă admisibilă pentru tipul sistemului și al șapei. Și răcirea se face gradual, pentru a nu forța prea tare instalația. Testul de presiune se face întotdeauna cu apă și doar în situații excepționale cu aer (dacă nu există o sursă de apă disponibilă sau nu se poate asigura o temperatură de funcționare adecvată).

  1.4. Apa trebuie să fie adecvată

  În sistemele de încălzire cu consum redus de energie, temperatura apei este ideală pentru dezvoltarea microorganismelor. Apa devine densă, lipicioasă și maro, ceea ce se observă cel mai des la ventilele de control. În cel mai prost caz, o astfel de apă poate înfunda o parte a sistemului de încălzire în pardoseală. Acest lucru se întâmplă dacă apa provine din o sursă de captare a apei sau din sistemul de alimentare cu apă. Fenomenul pe care l-am descris poate fi împiedicat, dacă se folosește apă distilată sau se adaugă substanțe biocide. În cazul în care aveți deja probleme cu apa, trebuie să apelați la un meșter, care să vă curețe sistemul cu un produs de curățare special.

  1.5. Perioada necesară pentru ca sistemul de încălzire în pardoseală să încălzească locuința poate fi scurtată

  Sistemele de încălzire în pardoseală necesită mai mult timp pentru a încălzi imobilele decât sistemele de încălzire cu calorifere. Aceasta mai ales dacă între țevi există o distanță mult prea mare sau șapa este mult prea groasă. Sistemul poate fi îmbunătățit, dacă alegem țevi cu un diametru mai mare, care să faciliteze un flux mărit al apei și o inerție scăzută. Și placa sistemică trebuie să fie adecvată și să permită acoperirea țevilor cu șapa în procent de minim 85%. Pentru ca sistemul să funcționeze bine, este necesar și un termostat, cu care să se mențină temperatura dorită. Astfel, sistemul va încălzi în funcție de temperatura exterioară și va menține temperatura constantă în locuință, fără a trebui să fie pornit sau oprit.

  1.6. Alegerea corectă a țevilor

  Pentru sistemele de încălzire în pardoseală, cele mai adecvate sunt țevile din polietilenă, care sunt prevăzute cu o barieră de intruziune a oxigenului, pentru ca părțile metalice ale instalației să nu ruginească și să se împiedice adunarea murdăriei în țevi și diminuarea fluxului apei. Pe piață, există o ofertă foarte variată de țevi din polietilenă. Țevile din polietilenă sunt împărțite în diferite clase, care se deosebesc între ele prin procedura de fabricare. Clasele sunt următoarele: PEX, a, b, c și d. Datorită duratei de viață îndelungate, pentru sistemele de încălzire în pardoseală cele mai bune țevi din polietilenă sunt cele din clasa PEX. Adăugăm, că este important să folosiți țevi fabricate în UE, pentru a putea beneficia de dreptul de a face reclamații și de garanție în cazul defecțiunilor.

  2. Montatorii de sisteme de încălzire în pardoseală

  Vă recomandăm, să încredințați montarea sistemului de încălzire în pardoseală unui executant cu experiență, care folosește materiale certificate, testate și aprobate. Dacă sistemul de încălzire în pardoseală este montat corect și profesional, eventualitatea apariției defecțiunilor este foarte mică și teama privind fiabilitatea sistemului nu își are rostul. În schimb, dacă lucrarea este executată cu superficialitate și neprofesionalism, atunci beneficiarul va avea coșmaruri din cauza problemelor apărute după montare.

  3. Tipuri de sisteme de încălzire în pardoseală

  3.1. Sisteme de încălzire în pardoseală cu apă caldă sau cu electricitate

  3.1.1. Sistemele de încălzire în pardoseală cu apă caldă

  În cazul folosirii acestui sistem de încălzire în pardoseală, apa nu este încălzită până la temperaturi foarte ridicate. Aceste sisteme sunt recomandate pentru clădiri bine izolate, pentru că temperatura apei din țevi este de doar 25-29 ℃. În schimb, în cazul sistemelor clasice de încălzire temperatura apei este ridicată la peste 60 ℃. Principiul de funcționare al sistemului de încălzire prin pardoseală (sau prin pereți) este transmiterea căldurii apei din țevi la șapă sau perete. Astfel, întreaga suprafață a pardoselii sau a peretelui transmite/propagă căldura în încăpere. Spre deosebire de cazul încălzirii cu calorifere, podeaua încălzită nu are drept efect circulația aerului și a prafului în încăpere. De asemenea, dacă încăperile sunt încălzite cu un sistem de încălzire în pardoseală, aerul din acestea este mai puțin uscat și are o temperatură mai uniformă, căldura radiind din podea către tavan. Temperatura cea mai ridicată este la nivelul podelei (în jur de 27 ℃) și cea mai scăzută la nivelul tavanului. Astfel, temperatura camerei este mai scăzută decât în cazul încălzirii cu radiatoare, pentru că eficiența sistemului este mai mare. Aceasta înseamnă că pe termen lung se reduc substanțial consumul de energie și cheltuielile cu încălzirea locuinței. Un alt avantaj al folosirii unui sistem de încălzire în pardoseală este că atunci când se aerisește camera - se deschid ferestrele - nu se pierde căldura atât de mult ca în cazul încălzirii cu calorifere. Sistemele de încălzire în pardoseală se recomandă pentru imobilele folosite constant, pentru că aceste sisteme necesită mai mult timp pentru încălzirea camerelor. Eficiența maximă se obține, dacă cu ajutorul termostatului se menține o temperatură constantă în locuință sau cameră și se evită răcirea și reîncălzirea. Sistemele de încălzire în pardoseală sunt din ce în ce mai folosite și datorită materialelor moderne din care sunt fabricate, care au simplificat și ieftinit execuția și montarea lor. În ciuda acestui lucru, montarea unui sistem de încălzire în pardoseală este cu cca. 20-40% mai scumpă față de instalarea unui sistem de încălzire cu calorifere. Țevile sistemului de încălzire în pardoseală pot fi instalate într-o șapă umedă clasică, peste stratul termoizolației sau pe o suprafață uscată - pe plăci speciale termoizolante - peste care se montează șapa uscată. Șapa uscată este mai ușoară față de cea umedă și se montează într-un strat mai subțire. De aceea, folosirea șapei uscate în combinație cu sistemul de încălzire în pardoseală este mai adecvată pentru clădirile mai vechi, care se renovează și la care trebuie să se acorde o atenție deosebită capacității portante a construcției.

  3.1.2. Sistemele de încălzire în pardoseală cu electricitate

  Sistemele electrice de încălzire în pardoseală se folosesc mai ales în cazul renovării și adaptării clădirilor mai vechi, dar și în clădiri noi, mai ales pentru încălzirea băilor. Acest sistem de încălzire este adecvat pentru toate camerele locuinței (vestibul, hol, bucătărie, baie, dormitor, camera de lucru etc.). Se recomandă ca după montarea rețelei electrice a sistemului, să se monteze o pardoseală din plăci ceramice. În schimb, dacă se folosește o folie sau un covor de încălzire în pardoseală se poate monta o pardoseală din lemn sau din PVC. Foliile de încălzire în pardoseală se folosesc și pentru reabilitarea podelelor reci deja existente (finalizate). Dacă se dorește stabilizarea cu exactitate a temperaturii camerei și reducerea consumului de energie, trebuie să se instaleze și termostate. Avantajul principal pe care îl oferă încălzirea electrică în pardoseală este înălțimea redusă a sistemului. Grosimea foliilor de încălzire în pardoseală este de cca. 1,8 mm, iar a covoarelor de încălzire în pardoseală de 3,5 mm. Foliile de încălzire în pardoseală se folosesc mai ales dacă șapa cu termoizolație este deja executată sau dacă pardoseala este deja finalizată (direct pe plăci sau pe pardoseala din lemn). Folia se montează direct pe un strat adecvat de termoizolație cu grosimea minimă de 6 milimetri, care se lipește direct pe plăci. Rețeaua electrică de încălzire în pardoseală se montează în mod asemănător.

  3.2. Încălzirea spațiilor exterioare cu un sistem de încălzire în pardoseală

  Cu un sistem electric de încălzire în pardoseală se pot încălzi și spații exterioare, de exemplu spațiul din fața garajului, terasa sau căile de acces. Astfel, iarna nu este necesară înlăturarea zăpezii de pe aceste spații. Există două sisteme destinate acestui scop: primul este adecvat pentru suprafețe asfaltate, iar cel de-al doilea pentru pavaje cu pavele sau pavaje cu beton. Foarte practic este și cablul de încălzire electrică în pardoseală, cu care pot fi încălzite jgheaburile. Astfel, se evită formarea de țurțuri, care – știm bine – sunt foarte periculoși. Cablurile de încălzire în pardoseală mai pot fi folosite și la încălzirea conductelor și a țevilor de scurgere, pentru ca să nu se crape pe timp de iarnă.

  4. Procedura de proiectare și montare a sistemelor de încălzire în pardoseală – este importantă respectarea tuturor regulilor

  La proiectarea și montarea sistemelor de încălzire în pardoseală este foarte importantă respectarea tuturor regulilor pas cu pas. Este esențială și efectuarea calculelor legate de încălzirea în pardoseală. Pentru acesta, trebuie să se țină seama atât de pierderile de căldurii ale clădirii și ale fiecărei camere, cât și de temperatura dorită în camere. Astfel, se poate decide modul de instalare a țevilor, lungimea și diametrul acestora, ca și modul de conectare a țevilor. Cele mai mari greșeli pe care le pot face executanții și montatorii de sisteme de încălzire în pardoseală este designul greșit al rețelei și lungimea prea mare a țevilor. Dacă elementul de conectare este prea lung, atunci apare o rezistență la presiune în țeavă. Pompa, care pune în mișcare apa din țevi are anumite limitări. O greșeală frecventă mai este și neexecutarea termoizolației sub țevile sistemului de încălzire în pardoseală. Un executant fără experiență nu va ști să poziționeze corect tabloul de distribuție. De multe ori, țevile sunt prea lungi sau sunt prea distanțate unele de altele, iar executantul nu face testul de presiune. Astfel, din cauza lipsei de experiență a executantului, cu timpul pot apărea scurgeri la conexiunile țevilor. Este important a se ține seama și de regulile privind zonele marginale, cu care se elimină pierderile de căldură în anumite locuri, cum ar fi locurile în care sunt montate uși glisante.  Un alt lucru esențial este și umplerea țevilor cu apă de calitate. De asemenea, este important a menționa, că placa pe care se montează sistemul de încălzire în pardoseală trebuie să fie netedă și curată. Dacă există o termoizolație (membrană) bituminoasă, între placa din beton armat și placa sistemică se montează în mod obligatoriu un strat de izolație din folie PE. Mai trebuie să se aibă grijă ca țevile și cablurile restului instalațiilor de sub placa sistemică să nu fie montate încrucișat.

   

  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Încălzire in pardoseală?

  La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
  Ultimele cereri publicate

  Instalare incalzire in pardoseala

  instalare incalzire in pardoseala 130m2 casa la sol.si consultare despre cumpararea pachetului de incalzire in pardoseala 4347 RON la 7245 RON

  ........

  Instalație sanitară și încălzire în pardoseală

  Bună ziua ! Am nevoie de instalații sanitare , apă caldă menajeră , apă rece menajeră , canalizare și încălzire în pardoseală pt o casă nouă subsol +parter+etaj 14779.8 RON la 24633 RON

  ........

  Încălzire în pardoseală

  Buna ziua,

  2 camere,hol, baie și dressing, total 57,08 mp. 10867.5 RON la 18112.5 RON

  ........

  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

  Prețul, Incalzire in pardoseala, 100 mp
  Încălzire in pardoseală, Târgovişte

  12171.6 RON la 20286 RON

  Prețul, Incalzire in pardoseala si instalatii sanitare, 120 mp
  Încălzire in pardoseală, Arad

  19561.5 RON la 32602.5 RON

  Prețul, Incalzire in pardoseala, 80m2(+-)
  Încălzire in pardoseală, Târgovişte

  5216.4 RON la 8694 RON

  Prețul, Incalzire in pardoseala, 120 mp
  Încălzire in pardoseală, Drobeta-Turnu Severin

  13041 RON la 21735 RON

  Prețul, Incalzire in pardoseala, 167 mp
  Încălzire in pardoseală, Târgovişte

  30429 RON la 50715 RON

  Prețul, Încălzirea în pardoseală la o casă, 150 mp
  Încălzire in pardoseală, Bârlad

  10867.5 RON la 18112.5 RON

  Prețul, Încălzire în pardoseală, 45 mp
  Încălzire in pardoseală, Caransebeş

  8694 RON la 14490 RON

  Prețul, Verificarea incalzire in pardoseala, 190 mp
  Încălzire in pardoseală, Piatra-Neamţ

  173.88 RON la 289.8 RON

  Prețul, Instalatii sanitare casa la rosu si incalzire pardoseala, 160 m2
  Încălzire in pardoseală, Domneşti

  8694 RON la 14490 RON

  Prețul, Achizitionare si montaj încălzire în pardoseală parter și etaj, aprox 200 mp
  Încălzire in pardoseală, Tâmpa

  34776 RON la 57960 RON

  Prețul, Renovare apartament, 68 mp
  Încălzire in pardoseală, Târgovişte

  34776 RON la 57960 RON

  Prețul, Incalzire in pardoseala, 210 mp
  Încălzire in pardoseală, Târgu Mureş

  13041 RON la 21735 RON

  Prețul, Sistem incalzire in pardoseala, 60mp
  Încălzire in pardoseală, Cluj-Napoca

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Incalzire pardoseala,, 42 mp
  Încălzire in pardoseală, Sânmihaiu Român

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Instalație încălzire pardoseala, 100mp
  Încălzire in pardoseală, Timişoara

  17388 RON la 28980 RON

  Prețul, Încălzirea în pardoseala si toate materialele, 110 mp
  Încălzire in pardoseală, Sălard

  19561.5 RON la 32602.5 RON

  Prețul, Încalzire in pardoseala, Circa 56 mp
  Încălzire in pardoseală, Târgovişte

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Incalzire completă la o casă, aprox 120 mp
  Încălzire in pardoseală, Reghin

  8694 RON la 14490 RON

  Prețul, Achizitionare si montaj instalatie incalzire pardoseala, 65 mp
  Încălzire in pardoseală, Slobozia

  13041 RON la 21735 RON

  Prețul, Materiale și manoperă pentru încălzire în pardoseală, 110 mp
  Încălzire in pardoseală, Bacău

  13041 RON la 21735 RON

  Prețul, Încălzire în pardoseală cu agent termic, 60 mp
  Încălzire in pardoseală, Sibiu

  8694 RON la 14490 RON

  Prețul, Instalare incalzire in pardoseala si achiziționare pompa de caldura, 70 mp
  Încălzire in pardoseală, Cuci

  8694 RON la 14490 RON

  Prețul, Placa beton + incalzire in pardoseala casa P+M, 75 mp
  Încălzire in pardoseală, Cluj-Napoca

  10867.5 RON la 18112.5 RON

  Prețul, Complet sistem incalzire in pardoseala, 100 mp
  Încălzire in pardoseală, Bârlad

  19561.5 RON la 32602.5 RON

  Prețul, Incalzire in pardoseala Uponor Minitec, 61 mp
  Încălzire in pardoseală, Hunedoara

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Încălzire completă in pardosea la o casa nouă., 150 mp
  Încălzire in pardoseală, Târgu Mureş

  13041 RON la 21735 RON

  Prețul, Achiziționare și montaj pompă de căldură, 80 mp
  Încălzire in pardoseală, Craiova

  17388 RON la 28980 RON

  Prețul, Încalzire in pardoseala, 100 m2
  Încălzire in pardoseală, Alexandria

  10867.5 RON la 18112.5 RON

  Prețul, Verificare / reglare instalatie incalzire pardoseala, /
  Încălzire in pardoseală, Ciolpani

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Intalare incalzire in pardoseala, 135 mp
  Încălzire in pardoseală, Galaţi

  17388 RON la 28980 RON

  Prețul, Incalzire pardoseala casa Constanta, 156 mp
  Încălzire in pardoseală, Constanţa

  30429 RON la 50715 RON

  Prețul, Încălzire in pardoseala, 60 mp
  Încălzire in pardoseală, Piatra-Neamţ

  2608.2 RON la 4347 RON

  Prețul, Ofertă încălzire in pardoseala, 279mp
  Încălzire in pardoseală, Gura Humorului

  8694 RON la 14490 RON

  Prețul, Incalzire in pardoseala, 100mp
  Încălzire in pardoseală, Drobeta-Turnu Severin

  17388 RON la 28980 RON

  Prețul, Incalzire in pardoseala bloc vechi, 50-60mp
  Încălzire in pardoseală, Balş

  11736.9 RON la 19561.5 RON

  Prețul, Incalzire pardoseala, 80 mp
  Încălzire in pardoseală, Timişoara

  15649.2 RON la 26082 RON  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Încălzire in pardoseală lista de prețuri

  Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

  2377+ Firme pentru Încălzire in pardoseală
  Serviciu gratuit
  Fără comisioane
  Obține o ofertă