Pentru zona

  Aplicarea corectă a chiturilor de rosturi pentru gresie și faianță

  Articolul a fost citit chiar de 4477+ utilizatori
  Rosturile care apar în timpul lipirii sunt importante din punct de vedere tehnic cât și din punct de vedere estetic. Ele diferă după materialul de chituire și după modalitatea de utilizare. În acest text, vă apropiem de unele dintre cele mai importante fapte.
  Articol de specialitate 4477
  chituirea placilor ceramice
  Avem 3192 executanți pentru domeniul Montaj gresie și faianță:

  1. Chituire rosturi

  Procedura de chituire a rosturilor începe cu plăcile, adică, ele sunt așezate de lipici / masă și între ele se pun așa-numitele distanțiere pentru gresie și faianță. Apoi, peste gresie este aplicată, prin amestecare, chitul de rosturi, folosind o spatulă și un starter. Cu o mistrie, care are o parte mai moale special concepută, în general din cauciuc, se aplică chitul de rosturi și sunt umplute spațiile (rosturile) între plăci. Dintr-o dată, numai zone mai mici pot fi procesate, deoarece masa adică chitul se usucă repede, iar așa întărit nu poate umple rosturile.

  Pentru ca un chit de rosturi să se prindă bine, plăcile sunt acoperite în avans cu emulsie. Când plăcile sunt puse și între ele distanțierele, se spală bine cu o cârpă umedă și se aplică emulsie. Când emulsia este uscată, iar rămășițele se șterg, chitul de rosturi este aplicat. Trebuie luat în considerare timpul uscării emulsiei și legarea acestiea de chitul de rosturi.

  1.1 Chituire

  Când chituiți singuri, este bine să știți că masa este aplicată în toate direcțiile, deoarece în felul acesta chitul intră în rosturi uniform. Când stăpâniți chituirea, veți putea utiliza alte tehnici și chiar aplicații directe în rosturi.

  2. Vopsea pentru rosturi

  Culoarea chitului de rosturi poate influența mult aspectul gresiei. Poate fi, de asemenea, similar cu gresia, pierzându-se astfel limitele vizibile între gresie, astfel încât întreaga suprafață pare mai uniformă. Cu toate acestea, pot fi utilizate nuanțe contrastante, care pot sublinia designul lor. Chituirea ulterioară nu este recomandată, poate să apară decojirea de vopsea; În plus, aspectul nu va fi satisfăcător, dacă nu curățați totul bine. Culoarea pentru rosturi este adăugată în chitul de rosturi. Conform materialului de chituire a gresiei, puteți alege și culoarea bazei de ciment sau epoxidică.

  3. Cea mai bună masă pentru chituire

  Există multe tipuri de chituri de rosturi și puteți folosi oricare dintre ele. Se poate utiliza chit de rosturi pe bază de ciment și polimeri modificați, o masă de etanșare poliuretanică cu două componente sau, o masă epoxidică cu trei componente cu cel mai înalt grad de rezistență chimică. Chiturile de rosturi variază în funcție de fermitate, rezistență, impermeabilitate și, desigur, preț. Cel mai bun chit de rosturi este cel care se face strict conform instrucțiunilor producătorului.

  3.1 Chit de rosturi pentru gresie de exterior

  Chitul de rosturi pentru utilizare externă trebuie să fie rezistentă la îngheț, deci pentru chituirea de terase și balcoane este utilizat cel elastic, mineral.

  3.2 Consumul chitului de rosturi

  Consumul chitului de rosturi pe m2 este foarte diferit, care depinde de lățimea și adâncimea rosturilor, de dimensiunea plăcilor și compoziția masei în sine. Prin urmare, este dificil să se evalueze cantitățile necesare. Producătorii oferă calculele consumului pe ambalaje sau pe site-urile lor web.

  chituirea faiantei
  Aveți nevoie de instrumentele potrivite pentru a chitui plăci.

  Sfaturi de specialitate de la TEAMBUILD CONSTRUCTION GROUP S.R.L.

  Cum estimăm cantitatea de chit de rosturi necesar pentru o baie
  medie?

  Pentru o baie medie cu rosturi de 1mm avem nevoie de cca 3,2kg chit. Pentru aceeași baie cu rosturi de 2mm avem nevoie de cca 5,2kg chit, și tot așa mai departe în funcție de mărimea rosturilor lăsate la montaj cantitatea de chit va varia.
  Foarte important este ca după aplicare cu gletiera specială să îl lăsăm puțin "să tragă" apoi să spălăm bine plăcile de faianță pentru că dacă așteptăm să se usuce total, chitul este foarte greu de înlăturat.

  Cum pregătim mixtul ce urmează a fi aplicat?

  În funcție de tipul chitului, se prepară fie cu apă până ajunge la o consistență similară "cremei de branză almete" fie cu bicomponentul lui special din cutie, în cazul chiturilor speciale folosite la piscine. De curând au apărut pe piață galeți cu chit deja preparat, care deși pare mai scump în prima fază, salvează timp de execuție și rezultă calitate.

  George Paraschiv,  TEAMBUILD CONSTRUCTION GROUP S.R.L.

  4. Uscarea chitului de rosturi

  Când se aplică chitul de rosturi, trebuie să așteptați să se usuce bine. Stratul aplicat peste gresie ar trebui să fie mai subțire. Plăcile trebuie curățate și acest lucru se poate face cu unelte speciale de curățare, dar și cu un burete sau un prosop. Este mai întâi curățat cu accesorii uscate, iar după două sau trei zile pot fi spălate și cu apă.

  5. Curățarea rosturilor din baie

  Chitul de rosturi este mai aspru și poros decât plăcile ceramice, deci este mai sensibil la impurități, adunând umiditate și dezvoltare de mucegai. Este valabil mai ales pentru încăperile cu multă umezeală, cum ar fi baia și bucătăria. Curățarea chitului de rosturi este cea mai ușoară cu ajutorul unei periuțe de dinți și unei sode de copt. Pentru îndepărtarea petelor și a mucegaiului, oțetul poate fi utilizat sau alte mijloace speciale. Dacă rostul este acoperit cu ceară, va absorbi mai puțină apă și va dura mai mult timp.

  6. Montare gresie – preț

  Dacă nu vă prindeți singuri de instalarea gresiei, instalarea clasică cu adezivi vă va costa între 34 și 50 lei / m2.

  Dacă decideți să instalați plăci ceramice, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

  Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

  Articol de specialitate 4477
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Montaj gresie și faianță?

  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 3192 executanți pentru domeniul Montaj gresie și faianță:

  Serviciu gratuit
  CĂUTĂM LOCAL
  Fără comisioane