Care este prețul unei case prefabricate? Prețurile caselor prefabricate diferă în funcție de firma sau de producătorul de case prefabricate, de dimensiunea casei prefabricate și de forma acesteia, de tipul de casă prefabricată și în sfârșit în funcție de sistemul de construcție al casei prefabricate. Prețul mediu al unei case prefabricate (120m2) la cheie este 1000-5000lei/m2.Prețurile caselor prefabricate diferă bineînțeles de la un furnizor la altul, însă cu toate acestea, în general nu există variații excesive. În funcție de prețuri, casele prefabricate se împart în două clase. Clasa caselor prefabricate tip standard include casele prefabricate cu prețul variind în medie între 1000-2000lei/m2. În a doua clasă de preț, mai ridicat, sunt incluse casele prefabricate cu prețul variind în medie peste 2000lei/m2. Dacă doriți o casă prefabricată la comandă, aceasta poate fi cu peste 15% mai scumpă în comparație cu o casă prefabricată tip.
Cui să încredințați construcția unei case prefabricate? Trimiteți o cerere către furnizorii caselor prefabricate din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.
cantitatea dvs.
unitate
prețul orientativ
prețul dumneavoastră
Prețul casei prefabricate de 170 mp la cheie parțial. Pe lângă lucrările până la a IV faza de construcție, în preț sunt incluse instalațiile electrice si mecanice (instalații sanitare, canalizarea, pompa de căldură, sistemul de recuperare), precum și lucrările de finisare interioare (turnare sapa).
Prețul unei case prefabricate de 170 mp la cheie complet. Prețul include, pe lângă toate componentele și performanța casei prefabricate la cheie parțial, lucrările de zidărie finală (finalizarea pereților și tavanelor) și finisarea scărilor interioare.
Prețul casei prefabricate până la IV fază de construcție, pentru o casă de 170 m2 (casă prefabricată finisată din exterior). Prețul include documentația proiectului, casa prefabricată (pereți exteriori și interiori), transportul și instalarea construcției, tâmplăria (ferestrele și ușa la intrare), jaluzelele (motorașele inferioare și superioare), pervazurile exterioare și interioare, scara din lemn, balustrada din sticla la balcon, procesele pregătitoare fotovoltaice, lucrări de acoperire și montare, finisarea fațadei casei prefabricate, jgheaburi, pardoseli din lemn, bilanțul energetic CPE și testul de etanșeitate al anvelopei clădirii.
Prețul unei case prefabricate active cu suprafața 170 mp
Prețul unei case prefabricate pasive la cheie cu suprafața 170 mp
În timp ce casele zidite se construiesc în faze diferite, casele prefabricate se asamblează din componente executate în fabrică.
Timpul de execuție a unei case prefabricate variază între trei și șase luni, în funcție de mărimea și complexitatea construcției. Deci, casele prefabricate se execută mult mai rapid decât casele zidite, care necesită o perioadă de cel puțin 1 an pentru a fi finalizate. Rapiditatea construirii caselor prefabricate se datorează faptului că acestea sunt asamblate din componente deja executate în fabrică, cu mașini și utilaje speciale și în condiții controlate, care nu depind de influențele nefavorabile de climă și nici de agenții de mediu. În cazul construirii unei case prefabricate, modul de organizare a muncii este mai eficient, executantul principal fiind scutit de munca stresantă de coordonare a sub-contractanților și a fazelor de construire a clădirii. Dar, bineînțeles că și pentru casa prefabricată este nevoie de timp pentru realizarea documentației proiectului și obținerea autorizației de construire și a restului aprobărilor necesare. De asemenea, trebuie să se planifice timp și pentru pregătirea șantierului, execuția excavărilor pentru fundație, execuția fundației clasice sau a fundației -placă, eventuala execuție a subsolului (în cazul unei construcții clasice). În plus, mai trebuie să țineți seama și de faptul că executantul poate fi ocupat cu alte proiecte și trebuie să așteptați (poate mai mult de jumătate de an) ca acesta să le finalizeze, înainte de a se apuca de proiectul dumneavoastră.
Casele prefabricate sunt considerate a fi mai ecologice decât casele zidite. În primul rând, modul de construire a caselor prefabricate produce mai puține deșeuri, pentru că nu se creează situația în care diferiți executanți livrează materiale de construcții variate la locație și produc deșeuri. Deci, șantierul pe care se construiește casa prefabricată este mai eficient din acest punct de vedere. În al doilea rând, cantitățile de materiale necesare sunt calculate cu exactitate. În al treilea rând, în atelierele în care se fabrică părțile componentele ale casei prefabricate se reutilizează și reciclează majoritatea materialelor rezultate din construirea casei. În al patrulea rând, casele prefabricate sunt mai bine izolate termic și ermetizate față de casele construite în stil clasic, aceasta făcând ca încălzirea și climatizarea casei să fie mai eficiente. În al cincilea rând, ofertanții de case prefabricate preferă variantele ecologice. Majoritatea constructorilor de case prefabricate oferă aparate mai eficiente din punct de vedere energetic. Unii dintre aceștia includ chiar materiale durabile (de exemplu: pardoseli din bambus) și elemente cum ar fi panourile solare sau sistemele de colectare a apei pluviale. Toate aceste aspecte cotează casele prefabricate la un nivel ecologic superior, într-o eră în care înregistrăm atâtea modificări și probleme climatice.
Da! Puteți remodela designul casei prefabricate după propriile gusturi și necesități, în limitele pe care vi le oferă executantul. Majoritatea furnizorilor de case prefabricate au conceput oferte, care pot fi suplimentate cu anumite elemente, existând și posibilitatea unor readaptări și reconfigurări la comandă. Dar, atenție! Aceste preferințe pot ridica foarte mult prețul casei.
Producătorii de case prefabricate se ocupă zilnic de probleme legate de proiectarea caselor, logistica execuției, montarea la locație a casei și conducerea lucrărilor. Atunci când semnați un contract cu un executant profesionist nu cumpărați doar o casă, ci angajați și un specialist extrem de instruit și experimentat, care vă va sta alături de-a lungul întregului proiect. Și atunci, nu este mai bine să primiți serviciile acestui profesionist cât mai curând? În continuare, vă prezentăm cât de mult puteți câștiga, dacă angajați acest specialist încă din fazele incipiente ale proiectului.
În timp ce în cazul caselor zidite, arhitecții se concentrează asupra proiectării, formei geometrice și esteticii caselor, producătorii de case prefabricate pun accentul de detaliile construcției. Cu siguranță, că la prima întrevedere cu furnizorul casei prefabricate, acesta vă va pune foarte multe întrebări. Acest lucru este foarte important și necesar pentru dumneavoastră. Și aceasta pentru că ,de fapt, furnizorul casei trebuie să v-o construiască. Executanții de case prefabricate le văd ca pe o locuință doar în plan secundar. Aici ne referim la faptul că, în primul rând, ei văd casa ca pe un ansamblu de materiale diferite, care trebuie să formeze o clădire solidă, de sine-stătătoare și care trebuie să reziste atât la forța gravitațională, cât și la forțele naturii și la uzură. La calcularea prețului casei prefabricate, se ține seama de toate aceste detalii ale construcției. Detaliile trebuie să fie, deci, foarte bine determinate și cunoscute. Dacă veți contacta mai mulți furnizori de case prefabricate, trebuie să știți că fiecare dintre aceștia va alege să folosească anumite tipuri de materiale și detalii, iar prețul oferit de fiecare furnizor va depinde de aceste materiale și detalii. Cu cât mai rapid veți decide detaliile construcției, cu atât mai repede veți afla și prețul casei.
Furnizorul respectiv executantul casei prefabricate vă poate fi foarte util la rezolvarea problemelor tehnice. Situațiile tipice în care îi veți cere părerea de specialist sunt următoarele: eficiența energetică a casei, instalațiile casei (sistemul de încălzire, instalația de alimentare cu apă, instalațiile electrice, sistemul de ventilație etc.), proiectarea fundației... Veți fi scutiți de multe probleme, dacă îl veți pune rapid în contact pe executantul casei cu restul executanților de lucrări necesare locuinței.
Cu cât mai bine sunt realizate planurile, cu atât mai puține întârzieri și probleme veți înregistra în timpul construirii casei. Cu cât mai mult timp dedicați planificării, cu atât mai repede va avansa și proiectul dumneavoastră. Dacă veți include târziu în proiect pe producătorul casei prefabricate, veți avea nevoie de mai multe revizuiri și modificări ulterioare ale documentației proiectului.
Construirea casei prefabricate până în faza a treia înseamnă că partea exterioară a casei este finalizată complet, iar în interiorul casei lipsesc următoarele elemente: instalațiile electrice și mecanice, sistemul de încălzire, sistemul de ventilație sau climatizare, podelele executate prin presare mecanică. De asemenea, în interiorul casei nu au fost executate lucrările de montaj uscat, pardoselile finale și placările pereților, lucrările de zugrăvire și montare fină și bineînțeles că lipsește și mobila.
Faza a patra de construire înseamnă că, pe lângă faptul că exteriorul casei (construcția, fațada, învelișul de acoperiș, mobilierul de clădire respectiv ferestrele și ușile exterioare, elementele de tinichigerie, balconul și pervazurile ferestrelor etc.) a fost finalizat, în interior au fost executate următoarele elemente respectiv lucrări: pereții, tavanele și podelele, pardoselile finale și placările pereților, lucrările de zugrăvire). Trebuie să vă atenționăm însă că în calitate de contractor trebuie să îl întrebați singuri pe furnizorul casei încă de la început, ce înțelege el prin faza a patra de construire, adică ce lucrări include în această fază, pentru că ofertele diferă de la producător la producător.
Desigur, că varianta cea mai scumpă este casa prefabricată la cheie. Prețul acesteia depinde și de tipul anumitor materiale utilizate și execuții, cum ar fi pardoselile, placările pereților, ușile interioare, elementele echipamentului tehnico-sanitar, elementele de mobilier incorporat și corpurile de iluminat. Mobila obișnuită lipsește și, deci, nu este inclusă în preț.
Totul începe cu o idee. Într-o zi, vă veți hotărî că aveți nevoie de o locuință pentru familia dumneavoastră și veți începe să vă gândiți la cum ar arăta casa dvs. ideală. În funcție de necesități, obiceiuri și rutină veți stabili numărul de camere și suprafața pe care ar trebui să o aibă casa. Apoi, puteți să căutați pe internet câteva modele de case prefabricate.
Dacă aveți deja schița, o serie de fotografii ilustrative și o ideea în mare despre cât sunteți pregătit să plătiți pentru casă, puteți contacta un arhitect, cu care să începeți să lucrați la proiectul casei. Includerea serviciilor unui arhitect încă din fazele incipiente este foarte importantă din trei motive:
- arhitectul cunoaște normativele în vigoare și procedurile de îndeplinit pe lângă organele competente (care se pot diferenția de la zonă la zonă). Țineți seama de sfaturile lui și veți economisi foarte mult timp, evitând în același timp multe dureri de cap.
- arhitectul vă poate propune diferite soluții ce țin de organizarea spațiului, care vor îmbunătăți considerabil aspectul și funcționalitatea casei (nu vă recomandăm să vă proiectați singuri casa, dacă nu sunteți un profesionist în domeniu!).
- trebuie să știți că oricum veți avea nevoie de un arhitect pentru obținerea autorizației de construire.
Deci, în baza celor trei motive expuse mai sus, susținem că cel mai bine este să angajați un arhitect cât mai curând!
Este greșit să crezi că producătorul casei prefabricate ți-o va preda complet finalizată respectiv gata de mutare. În realitate, doar câțiva producători de case prefabricate sunt capabili să ofere case complet finalizate. Marea majoritate a acestor furnizori execută casa parțial. Aceasta înseamnă că va trebui să vă ocupați singuri de multe lucruri și că veți avea cheltuieli suplimentare. Pe lângă faptul că trebuie să angajați pe altcineva pentru execuția excavărilor pentru fundație și pentru execuția fundației, va trebui să vă ocupați singuri de branșamentele casei la rețelele de utilității ale infrastructurii edilitare ( la rețeaua de alimentarea cu apă, de canalizare, de electricitate, de alimentare cu gaze, de comunicații etc.), care se planifică și execută la faza execuției fundației. Mai este posibil, să trebuiască să vă îngrijiți și de instalațiile din interiorul casei: de încălzire, electrice, de climatizare, de alimentare cu apă etc. Aceasta înseamnă că va trebui să obțineți oferte pentru toate aceste lucrări, să contactați în acest scop numeroase firme și administratori, care vor executa branșamentele respectiv lucrările mai sus menționate după construirea casei. Aveți grijă, să nu uitați nici de lucrările de finalizare sau de echipare a interiorului casei.
Alegerea furnizorului casei prefabricate ia mult timp. În această fază, cumpărătorul are multe întrebări încă fără răspuns și este bombardat de o mulțime de informații date de diferiți ofertanți de case contactați. Este important să îl implicați în proiect cât mai rapid pe furnizorul ales al casei, care să vă direcționeze corect prin toți pașii construirii acesteia. De acest subiect ne-am ocupat în mai amănunt la punctul 2.
În cazul în care nu veți comanda o casă prefabricată la cheie de la producător, vă sfătuim să vă angajați un executant general, care să se ocupe de toate lucrările meșteșugărești și de construcții de care nu se va ocupa furnizorul casei. În acest fel, puteți fi siguri că posibilitatea producerii de erori este redusă la minim. În plus, producătorul casei va avea mai puține responsabilități și colaborarea cu toate părțile implicate va fi mai ușoară, pentru că producătorul va avea pe șantier o persoană de contact competentă, iar schimbul de informații va fi rapid, mai fiabil și mai eficient. Trebuie să știți, că succesul sau eșecul proiectelor din domeniul construcțiilor depinde deseori de calitatea comunicației dintre toate părțile implicate. În plus, în acest fel cheltuielile vor fi reduse la minim, iar calitatea lucrărilor va fi maximă.
După ce au fost angajate toate părțile implicate în proiect, este timpul să se realizeze conceptul ingineresc al casei, adică ca furnizorul casei prefabricate să facă planurile de lucru. Realizarea acestor planuri constituie o parte importantă și unul dintre pașii principali ai procedurii de construire a casei prefabricate și necesită destul de mult timp. În funcție de mărimea casei și complexitatea arhitecturii, această fază poate dura chiar și 12 săptămâni. În această fază, casa este împărțită în părți componente ca într-un puzzle 3D. După crearea planurilor de lucru, fiecare componentă a casei este proiectată cu mare precizie. La proiectarea părților componente ale casei, proiectanții țin seama de amplasamentul instalațiilor electrice, a sistemului de ventilație, a instalației de apă și a altor instalații ale casei. Acesta este motivul pentru care toate proiectele necesare ale celorlalți executanți trebuie să fie armonizate în această fază. Faza aceasta se încheie cu realizarea tuturor schițelor și planurilor casei, ca și a planului de montare a casei la locație.
În timp ce se pregătesc toate proiectele și schițele casei, la locație se fac excavările pentru fundație și se execută fie o fundație clasică, fie o fundație-placă.
Această este una dintre cele mai scurte faze ale construirii casei prefabricate (cea mai scurtă fiind transportarea părților componente ale casei la locație). Execuția în fabrică sau atelier a părților componente ale unei case prefabricate familiale durează extrem de puțin și anume în jur de două săptămâni. Pentru ca aceste elemente constitutive ale casei să fie realizate fără erori, planurile și schițele casei trebuie să fie fără nici un cusur. Și aici vedem de ce faza de proiectare a casei cea mai importantă și durează mult mai mult. O atenție deosebită la detalii este ceea ce diferențiază casa prefabricată de casa construită în mod clasic. Designul și execuția de calitate fac ca elementele constitutive ale casei să aibă o calitate de vârf.
După execuția părților componente ale casei, acestea se transportată la locație.
Montarea casei la locație durează aproximativ o săptămână sau două, în funcție de caracteristicile și mărimea casei.
După construirea casei, echipa care a montat-o va pleca și va lăsa pe executantul general să organizeze montarea tuturor instalațiilor casei de către diferiți executanți. Aceste instalații sunt următoarele: de alimentare cu apă, canalizare, electrice, de climatizare, de încălzire și de comunicații. Aceste lucrări vor dura încă câteva săptămâni.
În ultima fază, executantul general sau executanți diferiți de lucrări de construcții și meșteșugărești vor realiza și ultimele lucrări din interiorul casei. Această fază poate dura între două săptămâni și câteva luni, în funcție de mărimea casei și de complexitatea lucrărilor. Este important ca lucrările finale să fie executate fără grabă și cu precizie. Chiar dacă structura casei este executată perfect, dacă lucrările de finisare nu sunt de calitate, pe pereți pot apărea crăpături sau se pot produce alte surprize neplăcute.
După finalizarea lucrărilor finale din interiorul casei, producătorul, executantul general și proprietarul casei prefabricate vor face ultimele controale, pentru a se asigura conformitatea casei cu proiectul acesteia și cu așteptările inițiale. Fiecare mențiune a proprietarului în termeni de calitate și cantitate va fi notată într-un proces verbal, care va fi semnat de toate părțile implicate. Eliminarea eventualelor lipsuri sau defecțiuni se va face în condițiile garanției date atât de către producătorul casei prefabricate, cât și de executantul general al lucrărilor.
Casa este acum gata de a fi predată clientului.
La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră
Case modulara
casa prefabricata + montaj 52164 RON la 86940 RON
Casa modulară
Casa modulară pe structură meetalica sau lemn la cheie 117369 RON la 195615 RON
O magazie
Sunt interesat pentru o magazie de 6 x 4 m pe fundatie din beto, zidarie BCA sau panou sandwich 23908.5 RON la 39847.5 RON
O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.