Tencuiala mecanizata pret

Care este prețul pentru o tencuială mecanizată? Aplicarea mecanizată a tencuielii este mai rapidă, mai ieftină și de aceeași bună calitate ca tencuiala aplicată manual. Prețul de livrare a materialului și execuție a tencuielilor mecanizate pe pereți sau tavan se situează în jur de 20-30 lei/m2. În funcție de cum conveniți cu executantul, tencuirea se poate efectua în câteva zile, însă executanții de tencuieli mecanizate buni sunt foarte ocupați, prin urmare contactați-i cât mai repede și cereți-le o ofertă, în special pentru suprafețele sub 50 m2.

Cui să încredințați executarea unei tencuieli mecanizate? Trimiteți o cerere către executanții de tencuieli mecanizate din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

Rapid până la meșteri - ușor și gratuit!
Trimiteți cerere

Preț tencuială mecanizată

Preț tencuială mecanizată. Prețul de livrare și execuție a tencuielii mecanizate pe perete și tavan.

32 RON/mp
Preț minim
38.00 RON/mp
Preț mediu
45 RON/mp
Preț maxim
Doresc oferte de la executanți

Alte prețuri pentru Tencuială mecanizată (2025)

cantitatea dvs.

unitate

Prețul orientativ

prețul dumneavoastră

Prețul tencuielii mecanizate pe bază de ciment-var


RON/mp

mp
+
-

RON

Prețul tencuielii mecanizate pe bază de ipsos


RON/mp

mp
+
-

RON
Prețul orientativ
RON
Trimiteți o cerere

Cum v-au fost de folos aceste informații?

Tencuiala mecanizată - tot ce trebuie să știți

1. Ce trebuie să știm despre tencuielile mecanizate?

Tencuielile mecanizate se execută, de regulă, mai ieftin și mai rapid față de tencuielile manuale, mai ales dacă suprafețele de tencuit sunt mari
Tencuielile mecanizate se execută, de regulă, mai ieftin și mai rapid față de tencuielile manuale, mai ales dacă suprafețele de tencuit sunt mari

1.1. Ce este tencuiala?

Tencuiala este stratul final, care se aplică atât pe zidurile exterioare ale casei, cât și pe pereții și tavanele din interiorul acesteia. Lucrările de tencuire se execută în ultimele faze ale construirii clădirilor. Pe lângă faptul că tencuiala constituie o protecție suplimentară pentru zidurile din cărămidă sau beton, sub aceasta se ascund toate cablurile electrice și mecanice ale imobilului. De asemenea, cu ajutorul tencuielii ascundem diferite iregularități, crăpături și denivelări prezente pe suprafața zidurilor, a pereților și a tavanelor, dându-le acestora un aspect frumos și îngrijit. Pentru executarea tencuielilor folosim diferite amestecuri de mortar, care se pot aplica cu mai multe tipuri de mașini de tencuit. În cadrul lucrărilor de tencuire mecanizată se pot folosi tehnici estetice variate. Aspectul final al tencuielii depinde de tipul amestecului de mortar, al mașinii de tencuit și al tehnicii utilizate.

1.2. Să alegem tencuire manuală sau mecanizată?

Tencuirea manuală clasică a pereților este o muncă complicată, care cere precizie. Acesta este motivul pentru care tencuirea mecanizată este, de regulă, mai ieftină. De asemenea, la tencuirea mecanizată a pereților se folosesc, de obicei, amestecuri de mortar produse în fabrici, care nu conțin lianți de ciment. Mortarul fără ciment se adaptează mai bine la anumite caracteristici fizice ale clădirilor. Un alt avantaj al tencuielilor mecanizate este acela că se execută mai rapid decât cele manuale. Acest lucru este valabil mai ales dacă pereții imobilului sunt drepți și de dimensiuni mari. Deci, tencuirea mecanizată a unor pereți cu suprafețe mari ne aduce economii financiare. Dar, dacă suprafețele de tencuit sunt mici, atunci este mai ieftină tencuirea manuală, pentru că din cauza tehnologiei folosite, tencuirea mecanizată necesită pregătiri costisitoare.

2. Alegerea executantului de tencuieli mecanizate

Vă sfătuim, ca pentru lucrările de tencuire mecanizată să alegeți un executant cu experiență și de încredere. Întrebați-vă cunoscuții, dacă vă pot recomanda pe cineva, sau folosiți portalul nostru daibau.ro, care conține o bază de date cu executanți de tencuieli mecanizate și cu evaluările făcute de numeroși clienți anteriori ai acestora privitor la serviciile prestate de ei. Contactați o parte din acești executanți și cereți-le să vă trimită oferte pentru lucrările de tencuire, de care aveți nevoie. De obicei, acești executanți sunt destul de ocupați și, de aceea, este bine să îi contactați cât mai curând posibil. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți de tencuit suprafețe mici, de până la 50 m2. Lucrările de tencuire durează câteva zile. Înainte de a vorbi cu executantul acestor lucrări, pregătiți-vă răspunsurile la următoarele întrebări:

Este vorba de o clădire nou-construită sau de renovarea uneia vechi?

Ce fel de suprafețe doriți a fi tencuite: ziduri, pereți, tavane? Zidurile sunt din beton sau din cărămidă?

Câte goluri de fereastră vor trebui a fi prelucrate?

Ce tip de tencuială mecanizată preferați: din ipsos, ciment, var-ciment...?

Cum doriți să fie suprafața finală a tencuielii: fină, netedă, grosieră...?

Aveți nevoie și de tencuirea canalelor destinate instalațiilor electrice și mecanice?

Ce cuadratură aproximativă au suprafețele de tencuit?

3. Tipuri de tencuieli mecanizate

Prin tencuirea mecanizată se obține o tencuială mai uniformă în comparație cu tencuiala aplicată manual. Dacă materialul folosit la execuția tencuielilor mecanizate este amestecat permanent în timpul acestor lucrări, el devine mai omogen și nu apar găuri, care necesită cârpire. Astfel, aspectul final al tencuielii va fi mai frumos. Atât aspectul tencuielii, cât și izolația termică și fonică aceasta pe care le asigură depind și de amestecul de mortar utilizat. În continuare, vă prezentăm unele dintre cele mai frecvente amestecuri de mortar folosite în cadrul lucrărilor de tencuire mecanizată.

3.1. Tencuiala mecanizată din var și ciment

Această tencuială din var și ciment aplicată mecanizat are un aspect mai grosier, amintind de tencuiala aplicată manual. Această tencuială este adecvată și pentru camere cu umiditate mai ridicată și, de asemenea, pentru fațade, pentru că este mai solidă și mai rezistentă la lovituri și la alte condiții neprielnice.

3.2. Tencuiala mecanizată din var și ipsos

Tencuiala din var și ipsos aplicată mecanizat este mai netedă, mai moale și mai sensibilă. Acest tip de tencuială este adecvată doar pentru pereții spațiilor interioare, care nu sunt expuse umidității. Este exclus, deci, a executa o astfel de tencuială în camere de baie, subsoluri și alte ambiente interioare cu multă umiditate.

3.3. Tencuiala mecanizată termoizolantă

În amestecul de mortar se adaugă substanțe cu caracteristici termoizolante, cum ar fi argila expandată. Acest tip tencuială se mai poate aplica și manual.

3.4. Tencuiala mecanizată plasticizată

Tencuiala mecanizată plasticizată se realizează prin folosirea de lianți acrilici în loc de ciment. Acest tip de tencuială are un aspect frumos și neted. În schimb, aspectul negativ este acela că această tencuială nu lasă să treacă aerul prin ea și, în consecință, din cauza fibrelor artificiale peretele din spatele ei nu respiră.

3.5. Tencuiala mecanizată pe bază de argilă

Această tencuială pe bază de argilă este deosebită, pentru că este foarte naturală și ecologică. De aceea, spațiile interioare tencuite cu tencuiala pe bază de argilă sunt mai sănătoase. Amestecul se mai poate aplica și manual.

4. Procedura de execuție a tencuielilor mecanizate

4.1. Mașinile de tencuit

Ne putem ușura munca de tencuire prin închirierea unei mașini de tencuit. Aceste servicii sunt oferite de anumite magazine specializate în vânzarea de materiale de construcții. Există mai multe tipuri de mașini de tencuit. Unele dintre acestea sunt universale. Aceasta înseamnă, că pot fi folosite pentru orice tip de tencuială. Altele sunt speciale și se folosesc numai pentru anumite tipuri de tencuială. Mașina de tencuit se umple manual cu amestecul de mortar, în stare uscată, cumpărat de la magazin. Apoi, în mașină se adaugă o cantitate adecvată de apă, până când se obține un amestec uniform și omogen de mortar în stare lichidă. Tencuielile aplicate mecanizat au o compoziție asemănătoare cu cele aplicate manual. Diferența dintre acestea este că amestecul folosit pentru tencuielile mecanizate au granule de nisip mai fine și conțin elemente suplimentare în cantitate mică.

4.2. Lucrările ce preced tencuirea mecanizată

În cazul în care pe suprafața de tencuit (pereți, ziduri, tavane) există crăpături și alte iregularități, acestea trebuie să fie eliminate respectiv trebuie să netezim bine suprafețele pe care urmează a le tencui. Mai întâi, trebuie să eliminăm părțile parțial desprinse de pe suprafața pereților și să consolidăm cărămizile sau bolțarii slab conectați. Mai ales pentru întărirea a zidurilor construite din materiale diferite, se pot folosi plase de protecție. Înainte de a începe lucrarea de tencuire, toate suprafețele care urmează a fi tencuite trebuie să fie solide și uscate. Trebuie să știți, că la tencuielile mecanizate nu se folosește grund, ca în cazul tencuielilor aplicate manual.

4.3. Aplicarea tencuielii

Tencuiala mecanizată se aplică întotdeauna în două straturi. Primul strat trebuie să aibă o grosime de până la  25 mm și se aplică în linii orizontale. Al doilea strat, de aceeași grosime, se aplică în linii verticale, perpendicular pe liniile orizontale ale primului strat. Este important, să așteptăm să se usuce foarte bine primul strat, înainte de a îl aplica pe cel de-al doilea. La aplicarea celui de-al doilea strat, trebuie să avem grijă ca structura acestuia să fie cât mai uniformă. După uscarea tencuielii, aceasta poate fi prelucrată în același fel ca și în cazul tencuielii manuale.

 

CăutațI executanțI buni pentru domeniul Tencuială mecanizată?

La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



Doresc oferte de la executanți
Ultimele cereri publicate

Tencuiala mecanizată și sapa pt. o casa parter SC-130 mp.

Tencuiala mecanizată și sapa pt. o casa-parter cu o suprafața construită de 130 mp. Am și o terasa de aproximativ 20 mp.

3042.9 RON la 5071.5 RON

Tencuit pereti interiori

Pentru o constructie noua pe 2 nivele, caramida, am nevoie de tencuiala mecanizata, suprafata de aproximativ 500 mp .

15214.5 RON la 25357.5 RON

Tencuiala mecanizata interior

Am o casa la rosu din BCA. As avea nevoie de tencuiala mecanizata la interior. Suprafata casei este de 250 mp

7607.25 RON la 12678.75 RON

Doresc oferte de la executanți





Prețul, Tencuială mecanizată cu materiale incluse, 400-450 m2
Tencuială mecanizată, Strejnicu

13041 RON la 21735 RON

Prețul, Tencuit pereți într-un apartament, 200 m2
Tencuială mecanizată, Târgu Jiu

6955.2 RON la 11592 RON

Prețul, Tencuire cu ciment soclu gard, 25 mp
Tencuială mecanizată, Bucureşti

1304.1 RON la 2173.5 RON

Prețul, Tencuiala mecanizata, Aprox 400 mp
Tencuială mecanizată, Sălătrucu

9563.4 RON la 15939 RON

Prețul, Tencuială mecanizata, 350 m2
Tencuială mecanizată, Tulcea

9563.4 RON la 15939 RON

Prețul, Tencuiala peste caramida - subcontractori, 500-600 mp
Tencuială mecanizată, Bârlad

17388 RON la 28980 RON

Prețul, Tencuiala mecanizata un etajul parter la o vila, Aprox 200 mp
Tencuială mecanizată, Bucureşti

6955.2 RON la 11592 RON

Prețul, Tencuiala interioara si exterioara, Aprox 250 mp
Tencuială mecanizată, Oraviţa

7824.6 RON la 13041 RON

Prețul, Tencuiala 2 cm max, 180 mp
Tencuială mecanizată, Scânteia

5216.4 RON la 8694 RON

Prețul, Tencuială mecanizzata interior exterior cu spaleti, 500 mp
Tencuială mecanizată, Frânceşti

13041 RON la 21735 RON

Prețul, Tencuială și tinci, Aprox 100 mp
Tencuială mecanizată, Răcari

3477.6 RON la 5796 RON

Prețul, Tencuială mecanizată, 360 mp
Tencuială mecanizată, Sibiu

9563.4 RON la 15939 RON

Prețul, Tencuiala pe exterior, 100 mp
Tencuială mecanizată, Corabia

2825.55 RON la 4709.25 RON

Prețul, Tencuială mecanizată, 160 mp
Tencuială mecanizată, Olteniţa

4999.05 RON la 8331.75 RON

Prețul, Finisaje pentru o casa la roșu, 500 m2
Tencuială mecanizată, Cluj-Napoca

26082 RON la 43470 RON

Prețul, Tencuiala exterioara mecanizata, 220 mp
Tencuială mecanizată, Vinţu de Jos

7824.6 RON la 13041 RON

Prețul, Tencuiala mecanizata exterioara, 300 mp
Tencuială mecanizată, Ghiroda

9563.4 RON la 15939 RON

Prețul, Tencuiala mecanizata exterioara, Aproximativ 200 mp
Tencuială mecanizată, Galaţi

6520.5 RON la 10867.5 RON

Prețul, Tencuiala pereți interior construcție noua din BCA, 200 mp
Tencuială mecanizată, Tulcea

6520.5 RON la 10867.5 RON

Prețul, Tencuit casa exterior, 150 mp
Tencuială mecanizată, Deva

3477.6 RON la 5796 RON

Prețul, Tencuiala pereti interiori scoala, 1400 mp
Tencuială mecanizată, Podenii Noi

28255.5 RON la 47092.5 RON

Prețul, Tencuiala mecanizata interior, 260 mp
Tencuială mecanizată, Bucureşti

7824.6 RON la 13041 RON

Prețul, Tencuiala interior mecanizata si sapa, Aprox 400 mp si 150 mp
Tencuială mecanizată, Sinaia

13041 RON la 21735 RON

Prețul, Tencuială mecanizată, 124 mp
Tencuială mecanizată, Agapia

5216.4 RON la 8694 RON

Prețul, Tencuit manual sau mecanizat interior, Minim 400 m2
Tencuială mecanizată, Piteşti

9563.4 RON la 15939 RON

Prețul, Tencuiala la o casa noua in Calarasi, 200 mp
Tencuială mecanizată, Călăraşi

6085.8 RON la 10143 RON

Prețul, Tencuiala mecanizata, 800 mp
Tencuială mecanizată, Brăneşti

21735 RON la 36225 RON

Prețul, Tencuirea mecanizata, 620 mp
Tencuială mecanizată, Buftea

17388 RON la 28980 RON

Prețul, Tencuială mecanizată, 220 m2
Tencuială mecanizată, Crivăţ

6520.5 RON la 10867.5 RON

Prețul, Tencuiala mecanizata, Aprox 1200 mp
Tencuială mecanizată, Timişoara

26082 RON la 43470 RON

Prețul, Tencuiala interior mecanizată, 300
Tencuială mecanizată, Măgurele

8694 RON la 14490 RON

Prețul, Tencuiala exterior casa parter + mansarda,
Tencuială mecanizată, Pocruia

7389.9 RON la 12316.5 RON

Prețul, Tencuieli si finisaj interior, Aprox 260 m2
Tencuială mecanizată, Pucioasa

8694 RON la 14490 RON

Prețul, Tencuială mecanizata pe baza de ipsos, 350 mp
Tencuială mecanizată, Oneşti

8694 RON la 14490 RON

Prețul, Tencuiala mecanizata pe interior, Amprenta solului este de 120 mp
Tencuială mecanizată, Constanţa

5216.4 RON la 8694 RON

Prețul, Tencuiala interioara, max 400 mp
Tencuială mecanizată, Ploieşti

9563.4 RON la 15939 RON



Idei de amenajare a casei

O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

Tencuială mecanizată lista de prețuri

Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

980+ Firme pentru Tencuială mecanizată
Serviciu gratuit
Fără comisioane
Obține o ofertă
Ajutor

Suntem disponibili pentru dumneavoastră în fiecare zi lucrătoare, de la 9:00 la 17:00. Cum vă putem ajuta?

Cereri: +40 31 229 8485
Firme: +40 31 630 4864