Care este prețul unei lucrări de rigipsare? Montarea unui perete despărțitor este simplă și rapidă, iar prețul ei crește în special din cauza grosimii peretelui și a unei eventuale izolații fonice suplimentare. Prețul unui perete despărțitor simplu variază între 70-110ron/m2. Un perete despărțitor dublu este între 200-250ron/m2. Montatorul vă execută un tavan fals din rigips pentru 60-80ron/m2.
Cui să încredințați lucrările de rigipsare? Trimiteți o cerere către rigipsarii din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.
cantitatea dvs.
unitate
prețul orientativ
prețul dumneavoastră
Prețul montării de grinzi, măști
Prețul montării plăcilor gips carton pe structură metalică a tavanelor (exclusiv chit îmbinări)
Prețul executării structurii metalice la tavane
Prețul montării tavanului casetat
Montarea de plăci „Knauf“ este o lucrare care se execută rapid și permite ajustări simple chiar la momentul execuției. Dar, cel mai bine este să se facă în prealabil un plan al montării. În acest articol am pregătit pentru dumneavoastră câteva informații de bază privind lucrările de montaj uscat. Restul detaliilor vi le va da chiar executantul lucrărilor, dacă veți fi interesat de ele. Pentru că montarea plăcilor Knauf se execută odată cu lucrările de montare a instalațiilor imobilului și cu lucrările de zugrăvit, va trebui să planificați corect toate aceste lucrări.
Este recomandabil, să pregătiți cu arhitectul dumneavoastră un proiect sau cel puțin o schiță a mansardei dorite sau a renovării apartamentului, în care să fie menționate toate lucrările de montaj uscat, care urmează a fi executate. Numai în acest fel executanții vă vor putea face o ofertă clară și exactă. Acest plan vă va scuti de multe probleme și surprize neplăcute.
Este bine să știți în ce fază se află lucrările la imobilul dumneavoastră, pentru a planifica corect execuția lucrărilor de montaj uscat. Trebuie să știți, că pe profilurile construcției portante zgomotul se propagă foarte puternic. Dacă nu ați turnat încă șapa, este important să montați construcția portantă a pereților din plăci Knauf direct pe placa din beton. Executantul trebuie să pună cauciuc sub profilurile Knauf, pentru a înăbuși zgomotele. Pentru ca șapa să poată fi executată cu simplitate, trebuie neapărat ca executantul să monteze plăcile Knauf cel puțin la 10 cm peste nivelul pardoselii finale. În cazul în care instalați și un sistem de încălzire în pardoseală, vă recomandăm să faceți acest lucru după ce s-a executat construcția portantă. Altfel, țevile sistemului de încălzire în pardoseală pot fi găurite în timpul execuției înșurubărilor. Bineînțeles, că pereții de compartimentare pot fi montați și pe parchet sau pe pardoseala din plăci ceramice. Aveți însă grijă să nu avariați instalațiile.
De obicei, țevile sistemului de ventilație și conductele sistemului de canalizare au diametre mari, uneori chiar de până la 200 mm. Și dulapurile sistemelor de încălzire în pardoseală sunt de dimensiuni mari și acest lucru nu trebuie să fie ignorat. Acesta este motivul pentru care trebuie să acordați atenție grosimii pereților Knauf, în care va trebui să montați cablurile și țevile tuturor instalațiilor casei. Dacă nu ascundeți aceste cabluri și țevi în pereți, singura soluție ulterioară pentru montarea acestora va fi execuția unor cutii exterioare pentru ele, care însă vor strica aspectul ambientului interior al casei. Sperăm, că acum înțelegeți, că o planificare prealabilă atentă și corectă vă va scuti de multe dureri de cap.
Lucrările de montaj uscat sunt relativ simple. De aceea, există mulți executanți, care activează în acest domeniu. Pentru că aceste lucrări se execută rapid, multe persoane se hotărăsc să le execute în proprie regie, deși nu sunt de meserie. În ultimul timp, chiar și zugravii oferă execuția de lucrări de montaj uscat. Vă atenționăm, că deși pe piață există o ofertă largă de astfel de servicii, nu toți executanții sunt de calitate. Vă sfătuim, ca pentru execuția unor astfel de lucrări să apelați la firme specializate în montajul uscat, care au executat deja cu succes proiecte asemănătoare și cărora le puteți verifica referințele.
Decideți momentul potrivit pentru căutarea unui executant de lucrări de montaj uscat în funcție de faza de construire în care se află casa dumneavoastră și de mărimea proiectului. Dacă aveți nevoie doar de placarea a câtorva metri pătrați de perete, va trebui să vă adaptați la programul executantului, care va veni să vă facă lucrarea atunci când va găsi timp liber. În schimb, dacă doriți să montați plăci Knauf în întregul apartament, veți găsi cu ușurință executanți, care să vă accepte imediat comanda și să înceapă lucrul în cel mult o săptămână de la lansarea comenzii. În sezonul estiv executanții de lucrări de construcție exterioare sunt mult mai ocupați decât în restul anului. Acesta este motivul pentru care în acest sezon lucrările de montaj uscat sunt mai scumpe. Așa că, cel mai bine este să planificați execuția acestor lucrări în sezonul rece al anului. Montarea de plăci din ghips-carton într-o casă cu suprafață de 150 m2 durează cel puțin trei săptămâni.
Plăcile din ghips-carton se folosesc foarte adesea pentru realizarea renovării de imobile și a caselor noi, fiind un material ușor de montat și versatil. Din aceste plăci se execută pereții de compartimentare și tavanele în casele prefabricate. Plăcile din ghips-carton sunt excelente și pentru eliminarea umidității, placarea pereților și tot felul de renovări, care nu permit modificarea construcției portante a imobilului sau efectuarea de lucrări de zidărie, care implică folosirea apei.
Montajul uscat are la bază folosirea de plăci din ghips-carton. Aceste plăci sunt alcătuite din ghips și două straturi de carton. Plăcile din ghips-carton se taie și se înșurubează cu simplitate. Dimensiunile standard ale plăcilor din ghips-carton sunt 2000 x 1250 x 12,5 mm. Există destul de mulți producători de plăci din ghips-carton. Plăcile din ghips-caton sunt de mai multe feluri. Cele mai frecvent folosite sunt plăcile „simple“ sau „gri“, care sunt adecvate pentru spațiile lipsite de umiditate. În schimb, camerele de baie se montează plăci din ghips-carton verzi, iar pentru camera în care se află centrala termică se folosesc plăci din ghips ignifuge. De asemenea, pe piață mai sunt disponibile atât plăci din ghips masive, cu grosimea 25 mm, cât și plăci cu fibre adăugate, care le măresc soliditatea.
Plăcile Knauf se înșurubează pe construcții portante alcătuite din profiluri Knauf. În trecut, aceste construcții portante se executau din profiluri din lemn, care prezintă anumite avantaje, pentru că absorb zgomotele și sunt mult mai masive. În schimb, profilurile din aluminiu facilitează o tăiere rapidă și sunt mai ușoare și mai ieftine. De aceea, la ora actuală majoritatea executanților folosesc profiluri Knauf din aluminiu. Acestea sunt disponibile în dimensiuni și execuții variate, care satisfac orice necesitate.
Pereții de compartimentare din ghips-carton sunt o soluție excelentă atât pentru renovarea unor imobile vechi, cât și pentru construcțiile noi. Există o mare varietate de posibilității de execuții a acestor pereți, alcătuiți din profiluri și plăci Knauf simple pe ambele părți. Peretele despărțitor cel mai subțire are o grosime de 75 mm; pereții destinații ascunderii instalațiilor imobilelor au grosimea între 150 mm și 200 mm. Cel mai frecvent sunt aleși pereții cu grosimea de 125 mm, pentru că în aceștia pot fi montate și conducte verticale de canalizare. Este recomandabil a termoizola pereții de compartimentare Knauf. Pentru aceasta se folosește lână de piatră moale. Pereții, care urmează a fi foarte solicitați (de exemplu pereții bucătăriei, pe care se vor monta dulapuri suspendate), trebuie să fie executați din plăci duble Knauf, pentru a-i face mai solizi.
Placarea tavanelor cu plăci Knauf se face și pentru a repara iregularități ale tavanului. În acest fel, se execută tavane suspendate. Pe profilurile din aluminiu – care trebuie să fie montate toate la același nivel - se montează prin înșurubare plăci din ghips-carton obișnuite.
Tavanele Knauf constituie o soluție rapidă și fiabilă pentru cazurile în care trebuie să fie ascunse instalația de ventilație, instalația electrică și chiar conductele de apă.
Tavanele Knauf se mai execută și renovarea modernă a apartamentelor, în ele putând a fi montate becuri, leduri și chiar perdele.
De multe ori, în cadrul renovării imobilelor se constată că pereții nu sunt drepți și sunt chiar umezi. În aceste cazuri, se execută placări cu plăci Knauf, care se montează de cele mai multe ori prin înșurubare pe profiluri. Și atunci când se dorește mutarea instalațiilor și nu este posibilă găurirea pereților pentru montarea în ei a cablurilor – de exemplu dacă pereții sunt din beton sau casa este prefabricată – se optează pentru placarea pereților cu plăci din ghips-carton. Bineînțeles, că aceste plăci pot fi înșurubate și direct pe pereți, de exemplu, atunci când dorim să rezolvăm problema căderii tencuielii.
Deși lucrările de montaj uscat se execută cu simplitate și rapid, nu vă sfătuim să le executați voi înșivă. Este bine însă, să fiți informați cu privire la modul de desfășurare a acestor lucrări. Pentru a vă explica mai bine procedura de lucru, vă enumerăm principalele etape ale montării de plăci Knauf pe faze de lucru, la care vor participa și alți meseriași.
Construcția portantă din profiluri trebuie să fie schițată cu exactitate și apoi montată cu șuruburi în tavan și pereți. Mai întâi se montează cadrul, pe care vor fi înșurubate restul profilurilor. Trebuie să se folosească în mod obligatoriu o bandă izolatoare pentru a împiedica propagarea zgomotelor. Dacă cunoașteți unde se află țevile și cablurile instalațiilor imobilului, informați executantul în legătură cu aceasta, pentru a evita avarierea instalațiilor. După aceea, urmează montarea la intervale prestablite, cu șuruburi, a profilurilor orizontale și verticale, pe care vor fi fixate plăcile Knauf. Tot din profiluri se vor executa și obloane în jurul ferestrelor, construcții pentru golurile de ușă și casete pentru ușile glisante.
Construcția portantă pentru tavanul suspendat se execută de obicei după montarea elementelor de bază ale pereților de compartimentare. Profilurile se fixează parțial, se îndreptă pentru a se afla toate la același nivel, după care se finalizează montare.
După aceea, instalatorul poate monta grosier instalația de apă și instalația de canalizare, ca și elementele sistemului de încălzire în pardoseală. Tot în această fază, electricianul poate monta țevile destinate cablurilor electrice. Vă sfătuim, să decideți cu atenție pozițiile instalațiilor, pentru că orice modificare ulterioară vă va mării costurile execuției.
Urmează fixarea prin înșurubare a plăcilor din ghips-carton pe construcția portantă. Mai întâi, se închide doar o latură a pereților, pentru ca electricianul să poată executa găurile pentru doze și monta instalațiile electrice în pozițiile prestabilite. Apoi, se finalizează și cealaltă parte a pereților. În cadrul acestei etape, executantul montajului uscat și electricianul lucrează împreună. După montarea plăcilor pe pereții de compartimentare, trebuie să fie finalizat și tavanul Knauf. În colțuri și pe liniile de îmbinare plăcilor suprasolicitate, se vor monta colțari din aluminiu.
Liniile de îmbinare ale plăcilor din ghips sunt foarte solicitate, construcția nefiind complet stabilă. Pentru a evita crăparea pereților, trebuie să se aplice benzi speciale peste aceste linii. În mijlocul linilor de contact dintre plăci se aplică mai întâi o plasă, apoi se execută chituirea. După uscarea chitului, trebuie să se pună un nou strat de chit. După chituire, suprafețele trebuie să fie drepte. Este obligatorie și chituirea tuturor găurilor rezultate în urma înșurubărilor. Și colțarii trebuie să fie chituiți în așa măsură încât să nu mai fie vizibili.
La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră
Placare rigips, tavan si pereti
Placare rigips pereti si tavan 1304.1 RON la 2173.5 RON
Placare rigips + zugravit
Placare interior cu gipscarton casa de lemn cu mansarda constructie nouă ,cu finisaje inclusiv zugravit 1521.45 RON la 2535.75 RON
Gips carton + finisaje interioare
Pentru o casa de vacanta construita din 2 containere (semiremorci frigorofice TIR), 65mp amprenta la sol, caut executatnt pentru:
Finisaje interioare:
- placare pereti + tavan cu gips carton (prin lipre cu Adeziv Spumă Pentru Plăci De Gips Carton);
- construire 4 pereti interior + placare pe ambele fete cu gips carton;
- gresie, faianta, parchet, zigravit.
1738.8 RON la 2898 RON
O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.