Prețul placărilor ceramice poate varia în mod semnificativ. Depinde în special de mărimea suprafeței, de plăcile ceramice alese, de adezivii pentru placări ceramice și, desigur, de montatorul de plăci ceramice. Am pregătit pentru dumneavoastră o listă de prețuri, pe baza căreia puteți calcula simplu prețul montării de gresie și faianță.
Cui să încredințați montarea plăcilor ceramice? Trimiteți o cerere către montatorii din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.
cantitatea dvs.
unitate
prețul orientativ
prețul dumneavoastră
Preț executare colțari din gresie și faianță, muchii la 45%
Prețul placării stil clasic cu distanțiere 1-3 mm
Prețul placării cu gresie a treptelor și contratreptelor
Plăcile ceramice sunt folosite în locuințele oamenilor de mii de ani. Tehnologia a avansat și datorită acestui fapt plăcile ceramice fabricate la ora actuală nu sunt adecvate doar pentru băi, bucătării și holuri, ci se pot folosi în toate camerele locuințelor și chiar și în spații exterioare ale acestora.
Cum de au plăcile ceramice o utilizare atât de versatilă? Dacă le comparăm cu alte tipuri de plăci de podea sau de perete, ele prezintă numeroase avantaje: sunt rezistente la intemperii, diferențe de temperatură, umiditate și chimicale. Pe lângă acestea, ele sunt disponibile în numeroase culori, texturi și modele, și au mărimi variate. De exemplu, există plăci, care se montează sub formă de mozaic și plăci ceramice de mărimi foarte mari. Plăcile ceramice acumulează foarte bine căldura. Datorită acestui aspect ele constituie o pardoseală ideală în cazul în care avem montat un sistem de încălzire în pardoseală. În plus, se curăță ușor și au o durată de viață practic nelimitată.
Atunci când vorbim despre niște materiale rezistente și de calitate, cum este cazul plăcilor ceramice, întotdeauna există problema prețului. Plăcile ceramice de înaltă calitate au un preț ceva mai ridicat, însă merită să investim în ele, pentru că – dacă sunt întreținute corect – ele practic nu se deteriorează. Una dintre caracteristicile negative ale plăcilor ceramice este aceea, că nu sunt rezistente la lovituri cu obiecte dure, putând a se crăpa. Mai ales în cazul plăcilor ceramice montate în exteriorul locuinței trebuie să se aibă grijă să nu fie lovite și crăpate, pentru că sunt mai sensibile atunci când apa acumulată în ele îngheață.
Plăcile se deosebesc în funcție de caracteristicile fizice și chimice. De obicei, ele elimină bine apa, dar au reacții diferite la condițiile de temperatură, uzură, lovituri, curbare, întindere, murdărie, chimicale și la alți factori. Plăcile ceramice se clasifică în funcție de mărime în: plăci clasice, plăci de mozaic și plăci mari. De asemenea, plăcile ceramice se mai clasifică în funcție de utilizare. Deosebim astfel plăci de interior, plăci de exterior, plăci de pardoseală și plăci de perete, care au la rândul lor diferite caracteristici fizico-chimice. În funcție de material, deosebim: plăci ceramice (cele mai frecvent folosite), plăci din piatră, plăci din gresie, plăci din lemn. Datorită tehnologiei moderne de fabricare, la ora actuală plăcile pot fi montate în camere și spații diverse. Astfel, avem la dispoziție: plăci de baie, plăci de bucătărie, plăci de terasă ș.a.
Montarea de plăci ceramice - sau de alt fel - poate părea o muncă simplă, dar nu este așa. Pentru executarea unei lucrări de calitate este nevoie de iscusință și experiență. Pe piață, există mulți ofertanți de astfel de servicii, care au nivele calitative, de preț și fiabilitate diferite. Tocmai de aceea este important a alege un executant de calitate, care să execute pentru dumneavoastră lucrări durabile. Trimiteți pe platforma noastră descrierea dorințelor dvs. sau a lucrărilor de care aveți nevoie și vă vom răspunde cu mai multe oferte, pe care le veți putea compara între ele. Cereți executanților, care vi se par mai interesanți, să vă trimită informații privind lucrările lor de referință și datele de contact ale foștilor lor clienți. După ce alegeți un executant, este important să încheiați cu el un contract înainte de ca acesta să înceapă lucrul. Pe platforma Daibau veți găsi într-un singur loc mii de executanți verificați, împreună cu referințele lor, evaluările și părerile clienților lor anteriori.
Montarea plăcilor nu este o muncă complicată, și totuși, aceasta cere răbdare și precizie. Atunci când cumpărați plăcile, țineți seama de faptul că veți avea nevoie de un surplus de 10% față de mărimea suprafețelor de placat, pentru că numeroase plăci vor trebui a fi tăiate. Cheia succesului stă în buna pregătire a suprafețelor de placat. Pentru montarea plăcilor ceramice, suprafețele trebuie să fie dure, nivelate, uscate și curate. Este important și modelul conform căruia aceste plăci se montează. Trebuie, deci, să se stabilească mai întâi punctul de la care se va începe montarea. Aceasta se poate face prin unirea liniilor mediane ale pereților opuși. În baza acestei cruci aparente puteți desena o schiță cu modelul de amplasare și montare a plăcilor. Sau puteți amplasa într-o primă fază plăcile pe suprafețele-bază fără adeziv, pentru a vizualiza aspectul final pe care îl va avea spațiul după montarea propriu-zisă. În zonele cele mai vizibile - cum ar fi lângă ușă – încercați să montați plăci întregi. Montarea plăcilor pe pereți se face de jos în sus. Dacă nu veți placa podeaua sau pereții în totalitate, aveți grijă la modul de dispunere a plăcilor întregi și a celor tăiate. Un montator de plăci profesionist va știi cum să monteze cât mai puține plăci tăiate.
Înainte de a începe montarea plăcilor ceramice, verificați dacă aveți la îndemână întregul material și toate uneltele: plăcile ceramice, adezivul, o mistrie dințată, grund, masa de nivelare, un instrument de măsurare (un metru), o perie din sârmă, o găleată pentru masa de nivelare, un ciocan din cauciuc destinat îndreptării plăcilor, o sfoară pentru verificarea unghiurilor de înclinare, mortar pentru rosturi, o mașină de tăiat plăci, un burghiu, elemente de distanțare din plastic, silicon și soluție de îndepărtat urmele de ciment.
Pentru ca adezivul să adere mai bine, pe suprafața-bază se va aplica o soluție specială, care trebuie să se usuce foarte bine înainte de a se aplica adezivul pentru plăci. Adezivul se aplică pe câte cel mult 1 m2 o dată, pentru că se usucă foarte repede. Peste adeziv se pun plăcile, a căror poziție se îndreaptă cu un ciocan de cauciuc. Montatorul va folosi elemente de distanțare pentru a menține o distanță uniformă între plăci. Acolo unde este necesar, plăcile se taie cu un tăietor cu diamant. După montarea plăcilor, se așteaptă o zi pentru ca adezivul să se usuce foarte bine. Apoi, se execută rosturile cu chit, care se usucă cam într-o jumătate de zi. Rosturile din colțuri, ca și cele de dilatare și de conectare trebuie să fie sigilate cu silicon. După curățarea lichidă a suprafețelor, camera este gata pentru a fi folosită.
Montarea plăcilor în spații exterioare sau în camere expuse foarte intens la acțiunea apei necesită o atenție mărită. De exemplu, plăcile de exterior vor fi expuse la diferențele mari de temperatură dintre noapte și zi, ca și dintre anotimpuri. De asemenea, acestea vor mai fi expuse și la precipitații, umezeală, îngheț, murdărie, alge și licheni. Deci, în primul rând, trebuie să cumpărați plăci destinate uzului extern. În al doilea rând, plăcile trebuie să fie montate cu un unghi de înclinație de 2%, care să faciliteze scurgerea mai rapidă a apei. Iar în al treilea rând, sub plăci se montează în prealabil un strat impermeabil de hidroizolație. Același lucru îl recomandăm și în cazul montării de plăci în camere de baie și în bucătării. Din cauza oscilațiilor de temperatură, trebuie să folosiți un chit cât mai elastic pentru rosturi. Puteți folosi și silicon, deși acesta nu are o durată de viață îndelungată.
Cel mai adesea, plăcile se montează în băi, bucătării și în alte spații interioare supuse umidității. Din cauza utilizării lor frecvente, aceste camere sunt supuse unei uzuri accentuate. Renovarea băii este un proiect în cadrul căruia se vor desfășura anumite lucrări de construcție, pe o durată de una până la patru săptămâni. Dintre lucrările de construcție, care se execută de obicei în cadrul renovării băilor, menționăm următoarele: demontarea echipamentului tehnico-sanitar și a plăcilor ceramice vechi; scoaterea instalației de apă și a instalației de canalizare vechi; montarea unei noi instalații de apă; montarea noilor guri de scurgere; montarea sistemului de încălzire în pardoseală, prin pereți sau prin tavan; montarea de calorifere; montarea de pereți despărțitori; nivelarea suprafețelor pentru montarea de plăci noi; lucrări de montare uscată; lucrări de zugrăvire; montarea fină a cabinei de duș, a vasului WC nou, a unor dulapuri și a altor elemente specifice camerei de baie.
Montarea de plăci din piatră se execută asemănător cu montarea plăcilor ceramice, dar prezintă anumite specificități. Piatra naturală sau artificială se montează pe suprafețe de susținere nivelate și curate. Există multe tipuri de piatră cu diferite caracteristici, cum ar fi: marmura, granitul, piatra artificială. Este important a alege un adeziv și un chit de rostuire compatibile cu tipul de piatră, care urmează a fi montată. Pentru că piatra are forme neregulate, montarea acesteia este mai dificilă decât montarea de plăci ceramice. De aceea, este bine să angajați un montator de meserie pentru o astfel de lucrare.
Înainte de a putea monta plăci de mozaic, este necesar a prelucra și pregăti bine suprafața de bază. Pentru montare, mai este nevoie și de multă precizie. Pentru că mozaicurile sunt alcătuite din plăci de mărimi mici, suprafața-bază trebuie să fie foarte bine nivelată. Deosebim mai multe tipuri de mozaicuri în funcție de material și formă: mozaicuri ceramice, din sticlă, din piatră naturală sau artificială, metalice sau din lemn. Pentru că montarea de plăci de mozaic cere o precizie deosebită, alegeți pentru acest tip de lucrare un meseriaș foarte experimentat.
La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră
Motaj gresie
Am nevoie de montat gresie intr-o camera cu dim de 3x4 m. 652.05 RON la 1086.75 RON
Montaj gresie si faianta
Am nevoie de aproximativ 17 mp de gresie şi 47 mp de faianţă. 3260.25 RON la 5433.75 RON
Montare faianta si gresie
Am nevoie de montaj faianță - 20 metri pătrați și gresie 24 metri patrati - baie si bucătăriei 1956.15 RON la 3260.25 RON
O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.