Prețul unui gard din metal depinde în special de fundație și de calitatea și tipul de oțel. Oțelul inoxidabil sau inoxul este mult mai scump decât oțelul clasic. Prețul livrării și montării unui gard din oțel de calitate, cu înălțimea de 1 m, se situează în jur de 130-200 lei/ml. Prețul poate varia de la un tip de gard la altul și de aceea vă sugerăm să verificați oferta de garduri asemănătoare. Termenul de livrare este de la 2 la 5 săptămâni.
Cui să încredințați realizarea unor garduri metalice? Trimiteți o cerere către fierarii din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.
cantitatea dvs.
unitate
prețul orientativ
prețul dumneavoastră
Prețul montării grilajelor metalice
Prețul montării panourilor pentru un gard de metal
Prețul montării stâlpului din țeavă metalică gard
Fiecare parcelă are nevoie de protecție. Gardul nu numai că servește la delimitarea proprietății, ci oferă și un sentiment de securitate și intimitate, astfel încât să vă puteți relaxa cu adevărat în casa dvs. Cu toate acestea, desigur, protejează proprietatea și indică clar altora unde este linia dintre public și privat. Atunci când începeți să vă gândiți și să cercetați despre instalarea gardului și securitate, veți vedea că există atât de multe opțiuni pe piață încât este aproape imposibil să decideți asupra unuia și să fiți siguri că este cel mai bun, deoarece veți găsi multe diferențe între ele. Gardurile metalice sunt una dintre cele mai frecvente alegeri, în primul rând pentru că îndeplinesc tot ceea ce se putea aștepta de la un gard: sunt puternice, rezistente, de lungă durată și ușor de întreținut.
Gardul metalic este succesorul de astăzi al gardurilor din fier forjat care au condus suveran de-a lungul istoriei. Gardurile din fier forjat, turnate manual și forjate la forma dorită și apoi asamblate în forma dorită, împodobeau odată doar clădirile de stat, palatele regale și reședințele oamenilor bogați, deoarece datorită prețului lor erau produse indisponibile, luxoase, un simbol al prestigiului. Cu toate acestea, odată cu îmbunătățirea sculelor, a mașinilor, a mecanizării și a proceselor tehnologice, gardurile metalice au devenit subiectul producției de masă și, prin urmare, aproape obișnuite în gospodării.
Gardurile metalice au fost întotdeauna una dintre cele mai populare alegeri datorită durabilității lor. Acestea se caracterizează prin rezistență ridicată la condițiile meteorologice, zgârieturi, șocuri și alte daune. Gardul metalic sfidează toate acestea, în primul rând datorită materialului extrem de durabil și rezistent (metal) și, în al doilea rând, din cauza proceselor de finisare și protecție, cum ar fi galvanizarea sau placarea cu crom. Spre deosebire de cele din lemn, gardurile metalice nu trebuie reînnoite la fiecare câțiva ani și sunt foarte ușor de curățat. În majoritatea cazurilor, este suficientă o singură ploaie abundentă.
Acestui tip de gard practic nu poate fi atribuite unele neajunsuri speciale. Singurul lucru negativ care se poate spune despre gardurile metalice este prețul lor. Sunt mai scumpe, deși este și foarte relativ, deoarece depinde de mai mulți factori legați de tipul de material, procesare, instalare, complexitatea terenului și cerințele clientului. Numai un gard din fier forjat este mai scump decât un gard din metal sau oțel inoxidabil.
Gardurile metalice exterioare sunt excelente și foarte fiabile datorită proprietăților lor mecanice. Durata lor de viață este, cu o întreținere adecvată, practic nelimitată. Singura lor slăbiciune este prețul; acestea sunt taxate pe metru de lungime și, deoarece sunt instalate de obicei în jurul întregii parcele, costul total al achiziției și instalării ar putea fi considerabil. Din acest motiv, vă sfătuim să montați gardul metalic, de fapt poarta, numai pe accesări și intrări, iar pentru restul parcelei, combinați variantele mai ieftine.
Spre deosebire de gardurile de grădină sau de curte, gardurile de balcon sunt mai scurte și, prin urmare, prețurile lor sunt mai accesibile, astfel încât acestea ar putea fi toate din metal. Pentru astfel de garduri, se folosește mai ales oțelul inoxidabil și mai rar aluminiu. Balustradele metalice pentru balcon în combinație cu sticla sau lemnul sunt, de asemenea, obișnuite, dar balustradele obișnuite din țevi metalice, adică profile, sunt încă cele mai populare. Acestea blochează cel mai puțin vederea, ceea ce este deosebit de important dacă ferestrele sunt de la podea până la tavan.
Balustradele interioare sunt de obicei cele de pe scări, galerii și la niveluri superioare, pentru a preveni accidentele. Balustradele metalice sunt una dintre cele mai frecvente alegeri pentru scări, deoarece țevile și profilele și cablurile din ce în ce mai în trend, pot fi destul de subțiri, astfel încât să nu blocheze vederea spațiului sau a iluminatului și să facă întregul interior mai aerisit , transparent și elegant.
Gardurile din oțel inoxidabil sunt cel mai durabil, cel mai rezistent și aproape indestructibil tip de garduri metalice. Oțelul inoxidabil este un tip de oțel, cunoscut și sub denumirea franceză - inox sau german - rostfrei, iar ceea ce au în comun, de fapt, este cea mai importantă caracteristică - sunt inoxidabile. Oțelurile inoxidabile sunt aliaje cu cel puțin 12% crom adăugat la o soluție solidă. Gardurile din oțel inoxidabil păstrează proprietăți excelente ale materialului în sine, cum ar fi conductivitatea termică și electrică scăzută, inflexibilitatea, rezistența ridicată la acizi și coroziune și cu siguranță deteriorarea mecanică. Gardurile din oțel fără fracțiune de nichel formează cristale de ferită datorită cărora metalul capătă proprietăți magnetice. Dacă fracțiunile de nichel sunt chiar mai mari, oțelul primește o structură austenită specială, crescând și mai mult rezistența la coroziune. Datorită tuturor caracteristicilor de mai sus, gardurile din oțel inoxidabil sunt pe departe cele mai longevive dintre toate tipurile existente.
Gardurile din oțel inoxidabil sunt disponibile pe piață sub diferite forme: netratate (gri mat), șlefuite (lucioase) sau lustruite (lucioase și de luciu înalt). O combinație de suporturi metalice cu umpluturi, adică panouri din lemn și sticlă, este de asemenea obișnuită. Gardurile metalice pot fi instalate fără sudură, astfel încât instalarea nu trebuie să fie atât de solicitantă. Componentele sunt de obicei îmbinate prin înșurubare sau lipire, în special cele achiziționate gata făcute ca produse semifabricate. Gardurile din oțel inoxidabil sudate sau înșurubate sunt cele mai stabile și nu recomandăm versiunile care trebuie lipite.
Gardurile din aluminiu sunt, de asemenea, solicitate; aluminiul este un material mai moale, astfel încât este mai ușor de prelucrat. De fapt, este un metal solid, dar ușor, motiv pentru care gardurile au nevoie de mai mulți stâlpi și suporturi intermediare. În acest fel, gardurile din aluminiu obțin rezistență și stabilitate asemănătoare gardurilor din oțel inoxidabil. O altă diferență este că gardurile din aluminiu nu sunt niciodată sudate, ci sunt montate cu șuruburi, ceea ce le face destul de ușor de asamblat. Astfel de garduri, atunci când sunt proiectate și instalate corespunzător, sunt la fel de durabile și rezistente la șocuri și daune ca și alte garduri metalice. Nici acestea nu necesită curățare regulată - este suficient să le ștergeți cu o cârpă umedă și sunt, de asemenea, rezistente la razele UV. Avantajul gardurilor din aluminiu este că, spre deosebire de oțel, pot fi cumpărate și sub formă de garduri din imitație de fier forjat, ceea ce este, desigur, mult mai ieftin. Dacă decideți să vopsiți aluminiu cu praf, care este cea mai obișnuită alegere a clienților, există o selecție largă de nuanțe de culori RAL - posibilitățile de potrivire în funcție de stil și dorința dvs. sunt aproape nelimitate.
Dezavantajele gardului din aluminiu se datorează proprietăților sale fizice și mecanice. Deoarece aluminiul este moale, gardurile pot începe să se deformeze cu mult înainte decât să se întâmple cu orice alt metal și, de asemenea, dacă nu sunt bine îngropate, înșurubate sau fără fundație, pot deveni decapitate și pot începe să se legene.
Gardurile metalice sunt printre cele mai scumpe. Costurile de achiziție ar trebui să fie adăugate la achiziția în sine, dacă angajați un meșter pentru această lucrare; de foarte multe ori nici măcar nu ați putea să vă descurcați singuri, deoarece piesele sunt de așa natură încât trebuie sudate, ceea ce necesită echipament profesional. Cu toate acestea, un gard metalic este încă mai ieftin decât un gard din fier forjat și, prin urmare, reprezintă o alternativă bună.
Gardul din oțel inoxidabil se află pe lista de prețuri chiar după gardurile din fier forjat și numai unele garduri din sticlă pot fi comparate cu acestea. Prețul unui gard din oțel inoxidabil nu depinde prea mult de metoda de prelucrare, deoarece toate metodele de finisare și instalare sunt prețuri aproximative.
Prețul gardurilor metalice depinde de lungimea, tipul de forjări, complexitatea modelului și instalării, numărul de ornamente suplimentare și alte elemente cât și de furnizorul de servicii, adică executant. Diferențele mari în ceea ce privește prețul sunt date de unicitatea produselor la comandă sau finisarea semifabricatelor. Oțelul inoxidabil sau inoxul este mult mai scump decât oțelul clasic. Prețul livrării și montării unui gard din oțel de calitate, cu înălțimea de 1 m, se situează în jur de 130-200 lei/ml. Prețul poate varia de la un tip de gard la altul și de aceea vă sugerăm să verificați oferta de garduri asemănătoare.
În ciuda convingerii generale că aluminiul este un material scump (ceea ce este adevărat), gardurile din aluminiu sunt mai ieftine decât cele din oțel inoxidabil și mult mai ușoare. Gard aluminiu tip jaluzea Abel 1,53 x 2 m gri antracit, se găsește la prețul de 1.299 lei/bucată.
La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră
Sabalat 2 lacre de gard,2 porti mari si o poarta mica
Sablat gard metalic 1738.8 RON la 2898 RON
Prelungire gard BCA, gard cu plasa bordurata cu fundatie
Gardul existent cu unul din vecini e partial din BCA cu fundatie, partial cu panouri din plasa bordurata cu stalpi metalici. Se doreste repararea gardului din plasa bordurata astfel: prelungurea gardului din BCA pe 65m, gard din plasa bordurata cu fundatie in rest (66.55m). Se va pastra inaltimea de 2m (cf cu certificatul de urbanism obtinut la construirea initiala a gardului). Vecinul este de acord cu lucrarea de reparatie. Locatia exacta este sat Vladiceasca, Ilfov. Documentul atasat contine poze, schite, lucrari de efectuat si materiale necesare cu estimare de cost. Se doreste efectuarea lucrarii in luna septembrie 2024. Multumesc anticipat! 8041.95 RON la 13403.25 RON
Usa garaj sectionala si poarta pietonala
Bună ziua,
As fi interesat de usa de garaj sectionala, stejar auriu, configuratie lamele de tip M, automatizare, cu dimensiune a golului aproximativ de 5000x2100. De asemenea avem nevoie și de usa pietonala (separat de cea de garaj) în aceasi nuanță și configurație cu cea de garaj, dimensiuni aproximative 1300x2100. Montaj inclus zona Remetea Mare
3260.25 RON la 5433.75 RON
O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.