Pentru zona

  Pompă de căldură preț

  Care este prețul unei pompe de căldură? Înainte de a începe instalarea unei pompe de căldură, comparați cu exactitate caracteristicile casei dumneavoastră și proprietățile dispozitivului. Nu vă lăsați ispitiți doar de prețul pompei de căldură, pentru că fără o bună cântărire a opțiunilor disponibile este posibil să plătiți prea mult sau, și mai rău, să cumpărați o pompă de căldură prea slabă, care oferă economii cu mult mai mici. Prețul nu trebuie să fie criteriul principal, o pompă de căldură fiind o investiție pe 20 de ani sau și mai mult. Criteriul principal trebuie să fie calitatea pompei de căldură și consultanța de specialitate privind alegerea acesteia, modul de instalare și reglarea sistemului, precum și execuția instalării propriu-zise. Pompa de căldură poate fi în sine un dispozitiv foarte bun, însă dacă nu este integrată în mod corespunzător în sistem, nu va funcționa corect și eficiența ei energetică va fi mai scăzută. Prețul unui sistem de pompă de căldură apă-apă sau sol-apă este cel mai ridicat și se situează între 32000 - 40000 lei, fără investiția în sistemul de distribuție, încălzirea prin pardoseală sau prin calorifere. Prețul unei pompe de căldură aer-apă este mult mai scăzut, astfel că pentru livrarea și montajul unei pompe de căldură de putere medie 8 kW, care este suficientă pentru o clădire rezidențială bine izolată, veți plăti de la 20000 lei în sus. Care sunt economiile la încălzire? Triple!

  Cui să încredințați montarea unei pompe de căldură? Trimiteți o cerere către furnizorii de pompe de căldură din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

  Cereți ofertă:
  Trimiteți cerere

  Prețul unei pompe de căldură


  Prețul unei pompe de căldură. Prețul pentru livrarea și montarea unei pompe de căldură de putere medie 12 kW. Prețurile au caracter orientativ.

  28000 RON/buc

  PREȚ MINIM
  RON/buc

  PREȚ MEDIU
  45000 RON/buc

  PREȚ MAXIM
  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

  ALTE PREȚURI PENTRU Pompă de căldură

  cantitatea dvs.

  unitate

  prețul orientativ

  prețul dumneavoastră

  Prețul unei pompe de căldură apă-apă

  Prețul unei pompe de căldură apă-apă cu putere de 10-20 kW cu livrare, excavare și montaj. Prețurile au caracter orientativ.


  buc

  RON/buc

  RON

  Montaj pompă de căldură

  Prețul de instalare a pompei de căldură care include: montajul, materialul de instalare, punerea în funcțiune și setarea parametrilor.


  buc

  RON/buc

  RON

  Prețul unei pompe de căldură aer-apă de 12kW

  Prețul achiziției și montajului unei pompe de căldură aer-apă pentru o casă unifamilială de putere 12 kW. Prețurile au caracter orientativ.


  buc

  RON/buc

  RON

  Prețul unei pompe de căldură aer-apă de 20 kW

  Prețul unei pompe de căldură aer-apă cu putere de 20kW cu livrare, excavare și montaj. Prețurile au caracter orientativ.


  buc

  RON/buc

  RON

  Prețul unei pompe de căldură aer-apă de 8 kW

  Prețul unei pompe de căldură aer-apă cu putere de 8kW pentru o casă unifamilială cu livrare, excavare și montaj. Prețurile au caracter orientativ.


  buc

  RON/buc

  RON

  Prețul unei pompe de căldură sol-apă de 12 kW

  Prețul unei pompe de căldură sol-apă cu putere de 12kW pentru o casă unifamilială cu livrare, excavare și montaj. Prețurile au caracter orientativ.


  buc

  RON/buc

  RON

  Prețul unei pompe de căldură sol-apă de 20 kW

  Prețul unei pompe de căldură sol-apă cu putere de 20 kW cu livrare, excavare și montaj. Prețurile au caracter orientativ.


  buc

  RON/buc

  RON

  Prețul unui foraj geotermal

  Prețul unui foraj geotermal pentru pompă de căldură 120m


  buc

  RON/buc

  RON
  TOTAL:
  RON
  Trimiteți o cerere >

  Cum v-au fost de folos aceste informații?

  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Pompa de căldură – tot ce trebuie să știți

  1. Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra o pompă de căldură?

  pompa-de-caldura.jpg
  Încălzirea cu o pompă de căldură este eficientă d.p.d.v. energetic și nu dăunează mediului înconjurător

  1.1. Avantajele pe care le oferă pompa de căldură

  Avantajele pe care le oferă pompele de căldură sunt:

  Consumul redus de energie, emisia redusă de noxe și reducerea substanțială a costurilor cu încălzirea.

  Cheltuielile pentru încălzirea apei, încălzirea casei în sezonul rece și răcirea camerelor acesteia în perioada estivală sunt chiar și de zece ori mai mici în cazul caselor bine izolate și pasive față de casele clasice, care au de exemplu sisteme de încălzire pe ulei.

  Investiția într-o pompă de căldură se amortizează într-un timp relativ scurt. Dacă se alege corect tipul pompei de căldură și un furnizor competitiv, investiția va fi amortizată în 5 ani. Dar, cu siguranță că dacă se folosesc și surse de energie alternative regenerabile (energie solară fotovoltaică, peleți...), investiția se amortizează mai rapid.

  Au o durata de viață îndelungată, fără mentenanță.

  Durata de viață a pompelor de căldură este chiar și de până la 25 ani. Pentru funcționare pompele de căldură practic nu necesită mentenanță. Vara, pompa de căldură poate fi folosită pentru răcirea camerelor. Astfel, nu se mai creează cheltuieli cu aparatele de aer condiționat.

  1.2. Dezavantajele pe care le prezintă pompa de căldură

  Zgomotul produs de compresor

  Pompele de căldură de ultimă generație sunt mai silențioase, producând un zgomot de aproximativ 52 decibeli. În ciuda acestui fapt, este bine ca unitatea externă, care conține compresorul, să nu fie amplasată undeva sub dormitor. Dacă amplasăm unitatea externă a pompei de căldură la o distanță de 3 metri de fereastră, zgomotul pe care îl produce abia că poate fi auzit, chiar dacă fereastra este deschisă.

  Limitări

  Pentru o pompă de căldură de tip apă-apă avem nevoie de o sursă de apă, care să aibă un debit suficient de puternic, iar pentru o pompă de căldură de tipul pământ-apă, este nevoie de o parcelă suficient de mare în care să se amplaseze și monteze colectoarele – suprafața parcelei trebuie să fie cel puțin de 2 ori mai mare față de perimetrul casei. Cele două tipuri de pompe de căldură mai sus menționate sunt și mai scumpe ca pompa de căldură de tip aer-apă. De asemenea, pentru ele este nevoie de obținerea unei autorizații de instalare. Și totuși, aceste două tipuri de pompe de căldură au un coeficient de performanță mai ridicat față de pompa de căldură de tip aer-apă. Având în vedere cele menționate, vă sfătuim să vă consultați cu un specialist (proiectant) cu privire la tipul de pompă de căldură, care este cel mai adecvat și mai rentabil pentru necesitățile dumneavoastră.

  1.3. Subvenția din Fondul pentru Mediu pentru pompa de căldură

  Investiția într-o pompă de căldură se amortizează chiar mai rapid datorită subvenției acordate din Fondul de Mediu. Pe lângă subvenții, Administrația Fondului pentru Mediu mai acordă și credite avantajoase pentru cumpărarea și montarea de pompe de căldură. Interesați-vă, care sunt programele de finanțare oferite la ora actuală de Administrația Fondului pentru Mediu la adresa: https://www.afm.ro/programe_finantate.php

  2. De la ce furnizor să cumpăr pompa de căldură?

  Alegerea unui furnizor de calitate vă asigură o funcționare impecabilă a pompei de căldură pe o perioadă de timp îndelungată și reducerea cheltuielilor.

  2.1. Pompa de căldură trebuie să fie montată fiabil

  Montajul adecvat și de calitate are o importanță esențială pentru buna funcționare a pompei de căldură. Piața este la ora actuală împânzită de vânzători de pompe de căldură, care oferă și montarea acestora, dar nu au propria echipă de montatori, ci angajează sub-contractanți respectiv montatori externi, pentru a asigura acest serviciu. Nu este bine, să alegeți un astfel de furnizor, pentru că acesta nu își va asuma în întregime responsabilitatea pentru montarea de calitate a pompei. În practică, de multe ori instalatorii folosesc materiale de montare de slabă calitate, executând astfel un montaj nefiabil și inestetic, și nici nu răspund la cererile de eliminare a eventualelor defecțiuni. Din aceste motive, este foarte important să alegeți un furnizor, care are propria echipă de instalatori și depanatori, și care oferă garanție pentru întregul serviciu de vânzare și instalare.

  2.2. Evaluarea furnizorului

  Verificați proiectele deja executate de către furnizor și mergeți cu el să vizitați clădirile în care acesta a montat pompe de căldură de tipul celei pe care doriți să o cumpărați dumneavoastră. Astfel, veți putea vedea cu ochii dumneavoastră, ce fel de execuții oferă furnizorul, și veți putea discuta cu beneficiarii acestuia despre experiența lor, cât de satisfăcuți sunt cu serviciul primit, cât au plătit pentru el și dacă într-adevăr furnizorul oferă servicii fiabile de mentenanță după vânzarea și montarea pompei de căldură.

  2.3. Serviciile de întreținere pentru pompa de căldură

  Este important, ca furnizorul pompei de căldură să aibă propria echipă service, ca și certificate adecvate pentru vânzarea și montarea de pompe de căldură. Interesați-vă și cu privire la termenul de execuție oferit pentru eventualele reparații la pompa de căldură. Nu este o idee bună, să cumpărați o pompă de căldură de la un magazin și apoi să angajați singuri montatorul unui alt furnizor! Montatorul, care este și depanator, nu va fi interesat să ofere servicii de reparații gratuite și, de aceea, va trebui să îl așteptați mult timp, pentru că va prefera să execute lucrări plătite.

  3. Pompa de căldură este de diferite tipuri

  3.1. Pompa de căldură de tip apă-apă, pământ-apă sau aer-apă

  În funcție de modul de funcționare, pompele de căldură sunt de 3 feluri: de tip apă-apă, pământ-apă și aer-apă. Primul cuvânt indică sursa de energie, iar al doilea mediul în care este transferată căldura.

  Pompa de căldură de tip apă-apă

  Pompa de căldură de tip apă-apă este cea mai performantă. Condiția de bază pentru montarea unei astfel de pompe de căldură este ca obiectul dvs. să se afle pe un teren bogat în apă freatică. Pentru montarea unei pompe de căldură de tip apă-apă este necesară săparea unui puț, iar pentru aceasta aveți nevoie de anumite autorizații. Aceste pompe de căldură au cel mai ridicat coeficient de performanță, care este în valoare de 4,5. Acest coeficient de performanță reprezintă raportul dintre căldura produsă și cantitatea de energie investită. Deci, un coeficient de performanță în valoare de 4,5 înseamnă, că pentru o energie de încălzire de 4,5 kWh folosim 1 kWh energie electrică.

  Pompa de căldură de tip pământ-apă

  Pompa de căldură de tip pământ-apă ocupă locul al doilea din punctul de vedere al eficienței, coeficientul de performanță al acesteia fiind de 4,0. Condiția de bază pentru montarea unei astfel de pompe de căldură este posedarea unei suprafețe de pământ suficient de mari, în care să fie montate colectoarele. Dezavantajul prezentat de acest tip de pompă de căldură este faptul că, dacă colectoarele nu sunt amplasate la o adâncime suficient de mare, apa din ele poate îngheța. În cazul în care aceste colectoare sunt amplasate pe verticală, este necesar a obține o autorizație de forare, pentru că sondele se amplasează la o adâncime de 30 până la 200 m.

  Pompa de căldură de tip aer-apă

  Pompele de căldură de tipul aer-apă sunt cel mai frecvent folosite, pentru că se montează ușor și au un preț avantajos. De aceea, chiar dacă dau un randament mai scăzut față de celelalte două tipuri de pompe de căldură, și anume, chiar dacă au un coeficient de performanță de 3,5, investiția într-o astfel de pompă de căldură este avantajoasă, pentru că oricum este mai eficientă decât sursele tradiționale de căldură. Perioada de amortizare a investiției făcute în acest tip de pompă de căldură este cea mai scurtă, iar durata sa de viață este asemănătoare cu cea a celorlalte două tipuri de pompe de căldură.

  3.2. Pompa de căldură poate avea diferite tipuri de încălzitoare

  Pompele de căldură se mai clasifică și după temperatura de ieșire a apei.

  Pompa de căldură pentru temperaturi înalte

  Pentru o clădire veche slab izolată și cu un sistem de încălzire clasic cu calorifere (temperatura de ieșire este de 55-60 °C) vom avea nevoie de o pompă de căldură pentru temperaturi înalte, care asigură o temperatură a apei de 80 °C. Numai în acest fel vom putea asigura o temperatură adecvată pentru încălzirea cu calorifere, fără a supraîncărca inutil componentele interne.

  Pompa de căldură pentru temperaturi joase

  Pentru o clădire nouă, bine izolată și cu un sistem de încălzire modern - cum ar fi încălzirea în pardoseală, convectoarele și radiatoarele de temperatură joasă -, se folosește o pompă de căldură pentru temperaturi joase, care ridică temperatura apei până la 55 °C. Pompa de căldură pentru temperaturi joase este adecvată și pentru clădirile vechi, dacă acestea au fost în prealabil renovate, au fost bine izolate termic și au un sistem de încălzire modern.

  3.3. Pompa de căldură facilitează mai multe regimuri de funcționare

  Funcționare monovalentă

  Funcționarea monovalentă înseamnă că pompa de căldură se folosește în mod exclusiv pe durata întregului sezon rece, fără a se folosi alte sisteme de încălzire, și furnizează întreaga căldură necesară clădirii. Regimul de temperatură în acest caz este acela al sistemelor de încălzire pentru temperatură joasă, cu valori între 40 °C și 45°C.

  Funcționare bivalentă alternativă

  În acest caz, pompa de căldură funcționează pe perioada în care temperatura exterioară este de peste 0°C -5 °C. În perioadele în care temperaturile sunt mai scăzute, pompa de căldură este oprită și se pornește un alt sistem de încălzire, care este de obicei o centrală electrică. Sistemul de încălzire al casei are deci două generatoare independente între ele. În cazul în care unul se defectează, se pornește celălalt sistem. Bineînțeles, că această opțiune prezintă avantaje. Regimul de temperatură în acest caz este acela al sistemelor de încălzire pentru temperatură ridicată, având valori între 50 °C - 60°C, și chiar de 60°C – 80°C.

  Funcționare bivalentă paralelă

  Pompa de căldură funcționează constant, fără a fi oprită. Atunci când temperaturile exterioare scad sub 0 °C, se pornește și centrala electrică, ca și sursă suplimentară de căldură. Astfel, ambele generatoare de căldură funcționează în paralel.

  Funcționare bivalentă parțial paralelă

  Pompa de căldură funcționează la fel ca în cazul funcționării bivalente alternative. Diferența față de aceasta din urmă constă în faptul că funcționarea poate fi regulată după plac, în funcție de temperaturile exterioare.

  4. Cum se montează și utilizează pompa de căldură

  Pe lângă alegerea corectă a tipului de pompă de căldură, mai sunt foarte importante și alte două aspecte, și anume: unde și cum se instalează pompa de căldură. Pentru a primi asistență în acest sens, este cu siguranță bine să se apeleze la specialiști și furnizori de pompe de căldură recunoscuți, care au propriile echipe de instalatori și service.

  4.1. Cum se montează pompa de căldură

  Pompa de căldură are o componentă de interior și una de exterior. Alegerea locului de amplasare a componentei de interior este la dispoziția beneficiarului, pentru că nu este necesar ca aceasta să se afle lângă coșul de fum sau lângă containerul cu combustibil. De obicei, în clădirile nou construite componenta de interior se amplasează la subsol. Componentele de interior ale pompelor de căldură sunt la ora actuală atât de frumos realizate, încât ele pot fi amplasate chiar și în locuință respectiv în spațiul locuit. Mai întâi, aceasta se conectează la instalația de apă și la sistemul de încălzire în pardoseală sau cu radiatoare. Apoi se instalează componenta de exterior, care se amplasează de obicei undeva în apropierea casei, pe o suprafață din beton. Ambele unități se conectează la instalația de curent electric. Urmează eliminarea aerului și conectarea ambelor unități la gaz (freon)..

  4.2. Utilizarea pompei de căldură

  După montarea ambelor unități și conectarea acestora în întregime, urmează racordarea la instalația de alimentare cu apă și la instalația electrică. După conectarea la instalația electrică a pompei, ventilului de amestecare și a termometrului, din unitatea de exterior se eliberează gaz, iar apoi se umple cu apă sistemul de încălzire și se elimină aerul. Astfel, pornirea noului sistem de încălzire este încheiată. Este foarte important ca instalatorii să informeze beneficiarii despre cum funcționează sistemul și care sunt setările -cheie. Manevrarea sistemului este destul de simplă, în ciuda mulțimii de setări posibile. Dar, este important a deține informațiile de bază privind funcționarea sistemului. Prezentarea modului de manevrare este obligatorie și aceasta pentru a se asigura funcționarea optimală a pompei de căldură și a sistemului de încălzire.

  La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
  Ultimele cereri publicate

  Pompa de caldura si 5 ventiloconvertoare

  Bună ziua,

  Avem nevoie de achiziționare și instalare pompa de caldurasi 5 ventiloconvertoare pentru o casa de 120 m² cu 3 dormitoare la etajul 1 si salon, baie, bucătărie la parter.

  Mulțumesc 17388 RON la 28980 RON

  ........

  Instalare-punere in functiune pompa caldura aer-apa split

  Bună ziua,

  Am nevoie de instalare-punere in functiune pompa caldura aer-apa split.

  Mulțumesc 434.7 RON la 724.5 RON

  ........

  Ofertă pompa de caldura si panouri solare

  Bună dimineața.
  Va contactez din partea dezvoltatorului imobiliar Sara Residence.
  Avem în desfășurare un nou proiect imobiliar în zona Selimbar, Bungard. Exclusiv case unifamiliale cu suprafata utila de 120mp plus un subsol de 40mp.
  Am dorii sa aducem un plus valoare caselor noastre prin montarea, pentru fiecare imobil, a panourilor solare și pompa de căldură.
  În măsura în care considerați ca am putea încheia o colaborare, aștept cu interes oferta dumneavoastră.
  Pentru detalii suplimentare va stau la dispoziție.
  Cu stima,
  Maria Blidaru 8694 RON la 14490 RON

  ........

  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

  Prețul, Pompa de caldura 380 v, 125mp
  Pompă de căldură, Cârcea

  21735 RON la 36225 RON

  Prețul, Pompă de căldură, 120mp
  Pompă de căldură, Beceni

  21735 RON la 36225 RON

  Prețul, Montare pompă de căldură termocasa, 90 mp
  Pompă de căldură, Corbii Mari

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Montaj si achizitie pompa caldura, 180 mp
  Pompă de căldură, Slatina

  13041 RON la 21735 RON

  Prețul, Instalare pompa de căldură prin pnrr aprobat, 120mp
  Pompă de căldură, Bogdăneşti

  21735 RON la 36225 RON

  Prețul, Montaj pompa caldura, 70mp
  Pompă de căldură, Budeşti

  21735 RON la 36225 RON

  Prețul, Pompa de caldura + montaj, 330 m2
  Pompă de căldură, Fundata

  21735 RON la 36225 RON

  Prețul, Pompa de caldura 12kw split, 150mp
  Pompă de căldură, Târgu Secuiesc

  21735 RON la 36225 RON

  Prețul, Punere in Functiune Pompa de Caldura Aer-Apa, 180mp
  Pompă de căldură, Braşov

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Montaj pompă de căldură, 120m2
  Pompă de căldură, Flondora

  652.05 RON la 1086.75 RON

  Prețul, Pompa de căldură. aer apă, 95mp
  Pompă de căldură, Căpuşu Mare

  17388 RON la 28980 RON

  Prețul, Pompă de căldură, 230mp
  Pompă de căldură, Sălişte

  21735 RON la 36225 RON

  Prețul, Pompa de caldura, 170mp
  Pompă de căldură, Bucureşti

  21735 RON la 36225 RON

  Prețul, Ofertă revizie pompa de caldura, 1 buc
  Pompă de căldură, Târgovişte

  130.41 RON la 217.35 RON

  Prețul, Pompa de caldura sol sol, 175mp
  Pompă de căldură, Coruşu

  21735 RON la 36225 RON

  Prețul, Consultanta, proiectare, achizitionare, 60mp
  Pompă de căldură, Răducăneni

  21735 RON la 36225 RON

  Prețul, Achizitie si montaj pompa de caldura, 120 mp
  Pompă de căldură, Cisnădie

  21735 RON la 36225 RON

  Prețul, Pompa de caldura, 1 buc
  Pompă de căldură, Bughea de Sus

  21735 RON la 36225 RON

  Prețul, Panouri fotovoltaice, pompa caldura, 120 m2
  Pompă de căldură, Alexandria

  21735 RON la 36225 RON

  Prețul, Achiziționare și montaj pompa caldura, 150mp
  Pompă de căldură, Sighişoara

  21735 RON la 36225 RON

  Prețul, Instalare pompa caldura si panou solar cu boiler, 2 buc
  Pompă de căldură, Dărmăneşti

  869.4 RON la 1449 RON

  Prețul, Oferta pompa aer-apa+instalare, 192mp
  Pompă de căldură, Bragadiru

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Instalare pompa de căldură aer-apa, 150mp
  Pompă de căldură, Bucureşti

  869.4 RON la 1449 RON

  Prețul, Pompa de caldura aer-apa, 105mp
  Pompă de căldură, Oradea

  13041 RON la 21735 RON

  Prețul, Pompa de caldura, 120 m2
  Pompă de căldură, Hobaia

  17388 RON la 28980 RON

  Prețul, Montare pompa de caldura aer -apa, 80mp
  Pompă de căldură, Mihoveni

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, Montaj calorifere si pompa de caldura, 100 mp
  Pompă de căldură, Constanţa

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, Instalare pompă de căldură, 1 buc
  Pompă de căldură, Poplaca

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Montaj pompa caldura piscina, 1 buc
  Pompă de căldură, Râşnov

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, MONTAJ POMPA CALDURA TERMOCASA 6KW SI PANOU SOLAR, 65 M
  Pompă de căldură, Vălenii de Munte

  1304.1 RON la 2173.5 RON

  Prețul, Instalare pompa de caldura, 160mp
  Pompă de căldură, Prejmer

  13041 RON la 21735 RON

  Prețul, Montaj Pompa caldura 6kw monofazic, 80
  Pompă de căldură, Arad

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Montaj pompa de caldura aer apa, 1 buc
  Pompă de căldură, Urseni

  869.4 RON la 1449 RON

  Prețul, Montaj pompa caldura aer apa,
  Pompă de căldură, Scăeşti

  1304.1 RON la 2173.5 RON

  Prețul, Montaj pompa de caldura si accesorii, 1 cpl - 160m2
  Pompă de căldură, Vălenii de Munte

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, 9kw,220 V, pentru încălzire prin radiatoare, 120mp
  Pompă de căldură, Hunedoara

  4347 RON la 7245 RON  Vezi și alte proiecte finalizate, inclusiv prețurile
  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Pompă de căldură?

  Pompă de căldură lista de prețuri

  Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

  1996+ FIRME PENTRU Pompă de căldură
  SERVICIU GRATUIT
  FĂRĂ COMISIOANE
  OBȚINE O OFERTĂ