Pentru zona

    Garduri ALU prețul

    Care este prețul gardului din aluminiu? Prețul depinde de mulți factori. Gardul de aluminiu este format din stâlpi de gard din aluminiu și șipci din aluminiu. Prețul stâlpilor crește odată cu gradul de dificultate a montării. Deci,gardurile de curte din aluminiu și gardurile din aluminiu pentru grădini sunt mai ieftine decât gardurile din aluminiu pentru balcon sau porțile din aluminiu pentru curte, care necesită ancorare specială la marginea balconului sau în puncte specifice. Un alt factor cheie al prețului sunt panourile de gard din aluminiu, care pot fi realizate din bare, panouri din aluminiu solide sau perforate. Combinații de materiale precum ALU-garduri din lemn, ALU-garduri din sticlă, ALU-PVC garduri sau ALU-garduri din tablă sunt la fel mai scumpe. La prețul de bază se adaugă dotări speciale, cum ar fi iluminarea cu LED-uri. Prețul unui gard de aluminiu este între830 și 160 RON/m. Cui puteți încredința montarea unui gard ALU?

    Trimiteți o cerere către ofertanții potriviți și evaluați pentru garduri din aluminiu din zona dumneavoastră - gratuit și fără obligații!

    Cereți ofertă:
    Trimiteți cerere

    Alte prețuri pentru Garduri ALU

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    Garduri ALU - tot ce trebuie să știți

    1. Ce ar trebui să știți înainte de cumpărarea unui gard de aluminiu?

    Gardurile sunt componente foarte importante ale fiecărui interior și exterior deoarece servesc în primul rând pentru siguranță și securitate, deși cu nimic mai puțin importante din punct de vedere estetic. Se găsesc cel mai adesea pe terase, balcoane, scări și galerii, pe când în aer liber se găsesc mai mult în jurul grădinilor, piscinelor sau curților și a întregii proprietăți.

    gard-alu.jpg

    Fiind elemente de protecție, proprietățile fizice și mecanice ale gardurilor sunt cele mai importante, dar nici rezistența, nici durabilitatea nu sunt caracteristici neglijabile. În acest sens, în ultimii ani, gardurile din aluminiu au devenit foarte populare deoarece îndeplinesc cel mai mare număr ale proprietăților cerute. Sunt stabile, durabile, rezistente la diverse influențe ale mediului, nu necesită întreținere specială și pot fi de orice formă, dimensiune și culoare, în timp ce prețurile lor sunt destul de concurente.

    2. Alegerea executantului pentru gardul de aluminiu

    Alegerea unui executant, ca și la alte tipuri de lucrări, este o chestiune de evaluare și alegere corectă. Există destul de mulți producători și furnizori pe piață, așa că alegerea pare o sarcină imposibilă. Vă sfătuim să ne contactați, deoarece cooperăm doar cu meșteri și firme verificate, astfel încât și ofertele acestora vor fi la fel, sau să vă faceți suficient timp pentru a verifica amănunțit referințele, comentariile clienților și alte condiții de cumpărare și servicii post-vânzare.

    3. Ce fel de garduri din aluminiu există și pe care să le alegeți

    3.1. Tipuri de garduri din aluminiu

    Gardurile din aluminiu sunt în mare parte modulare, deoarece sunt fabricate în serie ca semifabricate care sunt asamblate și fixate la fața locului. Pentru montarea în interior, cel mai des sunt utilizate modele, care sunt montate ca cele în consolă, prin înșurubare în pereții laterali, ca panouri gata făcute. Dacă se dorește ca gardul să fie fixat în podea, acest lucru trebuie să fie prevăzut la proiectare, adică la turnarea pardoselilor, pentru a se lăsa găuri în care vor fi montați stâlpii. În caz contrar, podeaua ar trebui spartă, ceea ce presupune lucrări mai lungi și mai mari și lucrări mai costisitoare.

    O altă modalitate este crearea unui perete de parapet suplimentar în care ar fi introduse suporturile. Acel perete are, de fapt, doar zece centimetri înălțime și este folosit pentru a fixa ulterior suporturi și umpluturi în el. Această metodă de executare poate fi folosită pentru o terasă, balcon, scări sau galerie.

    Gardurile din aluminiu cu stâlpi de zidărie sunt cel mai des folosite pentru curți. Aici, de fapt, se pune temelia și se construiesc stâlpi de susținere, cu lățimea și înălțimea dorită, din cărămidă, piatră sau beton, iar apoi între aceștia se fixează panouri sau profile pline sau perforate sau plane, adică țevi rotunde de diferite diametre, după o anumită ordine, orizontală sau verticală. Panourile, profilele sau țevile pot fi fixate doar de stâlpi sau, din nou, de parapetul construit între ei (pentru gardul de curte are o înălțime de până la 40 cm). În acest fel, umpluturile din aluminiu pot fi de dimensiuni mai mari, păstrând în același timp stabilitatea.

    3.2. Combinarea cu alte materiale și vopsirea gardului de aluminiu

    Când este menționat metalul, majoritatea oamenilor se gândesc la oțel sau fier. Ele sunt diferite din punct de vedere chimic - de fapt, oțelul este un aliaj de fier - dar sunt sinonime cu rezistența, duritatea și durabilitatea. Tocmai de aceea au fost folosite în construcții de sute de ani ca elemente de susținere, de legătură sau de protecție, precum gardurile. Totuși, gardurile din fier, în special din fier forjat, sunt încă produse meșteșugărești foarte scumpe, deoarece sunt în mare parte finisate manual, în timp ce oțelul nu este atât de recunoscător pentru prelucrare și trebuie protejat de coroziune. Astfel, până la urmă, am ajuns la aluminiu, care se prelucrează ușor pentru că este mai moale, suficient de puternic și în același timp ușor.

    Datorită tuturor acestor caracteristici, gardurile din aluminiu sunt ideale pentru montarea în aer liber, deși trebuie să aibă mai multe puncte de sprijin, adică stâlpi intermediari. Avantajul gardurilor din aluminiu este că, spre deosebire de oțel, ele pot fi achiziționate și sub forma unor imitații de garduri din fier forjat, ceea ce este, desigur, mult mai ieftin. În orice caz, aluminiul poate fi folosit ca material pentru stâlpi și suporturi, în timp ce alte umpluturi pot fi realizate în forma și culoarea dorită. Acestea sunt cel mai adesea sticla, lemnul sau materialele plastice compozite pentru interior, în timp ce aluminiul este recomandat și pentru exterior.

    În fine, aluminiul poate fi lăsat în culoarea sa naturală sau vopsit cu culorile așa-numitei palete RAL, ceea ce înseamnă practic că poate fi aleasă orice nuanță. Cel mai adesea, acestea sunt argintii, gri deschis sau închis (oțel inoxidabil), elox – culoare mată sau lucioasă obținută prin eloxare, luciu ridicat sau imitații ale diverselor tipuri de lemn – pentru a se obține așa-numitul decor al gardurilor din lemn. Sunt deosebit de căutate gardurile din aluminiu negru, care în combinație cu detalii argintii sau aurii pot arăta foarte luxos. Urmează gardurile din aluminiu dominate de sticlă, iar suporturile sunt ascunse de suprafețele din sticlă. Pe astfel de garduri, singura piesă vizibilă din aluminiu este balustrada minimalistă. Deci totul este posibil și depinde doar de ceea ce căutați și ceea ce doriți să plătiți.

    ​4. Modalități de montare a gardurilor din aluminiu

    Metoda de montare a unui gard din aluminiu depinde în primul rând dacă este în interior sau exterior.

    În interior, acestea servesc la protejarea scărilor sau galeriilor și trebuie să aibă o înălțime minimă de 110 cm. Dacă este o construcție cu umpluturi, se fixează în pereții laterali și nu trebuie ridicat de la pardoseală pentru scurgerea apei. În primul rând, se determină punctele de fixare și pe ele se așează ramele. Stâlpii verticali care servesc drept suport pot avea o grosime de numai 2,5 cm. Umpluturile din sticlă, călită sau laminată, sunt în general de 6 până la 12 mm grosime. Balustrada care trece de-a lungul marginii lor superioare servește ca suport, precum și pentru întărirea gardului în sine. Umpluturile din alte materiale precum PVC, lemn sau tabla de aluminiu sunt montate în mod similar. Conexiunile pot fi ascunse sau vizibile, în funcție de designul gardului. Gardurile din aluminiu nu sunt niciodată sudate, ci înșurubate cu șuruburi, motiv pentru care sunt destul de ușor de asamblat. Aceste tipuri de garduri, atunci când sunt proiectate și montate corespunzător, sunt la fel de durabile și rezistente la impact și deteriorare ca și alte garduri metalice.

    Montarea gardurilor din aluminiu în curte este ceva mai solicitantă. În funcție de faptul că ați decis să faceți totul din plăci sau țevi de aluminiu, va fi necesar să montați aceiași stâlpi de susținere. Dacă ați ales o combinație de materiale - să spunem că stâlpii sunt din cărămidă și umplutura este din aluminiu, atunci asamblarea se va face numai când lucrările pregătitoare de construcție și zidărie sunt terminate.

    5. Procesul de instalare a gardurilor din aluminiu

    5.1. Pregătire pentru montarea gardului de aluminiu

    Indiferent dacă v-ați hotărât pentru un gard care este în întregime din aluminiu sau o combinație cu alt material, pregătirile vor diferi doar dacă este o construcție nouă sau o montare ulterioară și dacă gardul este în interiorul casei sau în exterior.

    Când vine vorba de interior, și de unul nou, gardul poate fi fixat atât în ​​pereți, cât și în podea dacă se lasă găuri potrivite pentru asta în timpul construcției. În caz contrar, montarea ulterioară va necesita mai multă muncă, timp și costuri, deoarece va trebui să fie forat pentru ancore. De aceea în clădirile vechi este întotdeauna recomandat să montați garduri cu instalație în consolă - fără a înfunda suporturile.

    Când vine vorba de curte, linia de-a lungul căreia va merge gardul trebuie mai întâi trasată și marcată. Apoi sunt marcate locurile unde se vor afla stâlpii de sprijin, cu sau fără parapete. Dacă ați decis că o parte din scheletul gardului va fi construit cu cărămidă, blocuri sau piatră sau turnată din beton, atunci înălțimile și colțurile sunt de asemenea marcate. Abia după ce s-a terminat, se trece la umpluturi.

    5.2. Materiale pentru garduri ALU

    ​Cu siguranță, materialul de bază pentru un gard din aluminiu este aluminiul. Poate fi folosit brut, neprelucrat și nevopsit, și poate fi realizat lucios, prin procesul de anodizare, lăcuit, vopsit cu culori RAL sau electrostatic, vopsit cu pulbere, precum și plastifiat. Desigur, totul depinde de nevoile și ideile dumneavoastră. Cadrul de gard propriu-zis poate fi realizat din profile goale, țevi plate sau rotunde de un anumit diametru, în timp ce umpluturile sunt realizate și din profile și țevi - așezate orizontal sau vertical - dar și din plăci solide ALU, tablă de aluminiu, lemn, sticlă sau materiale compozite. Acele plăci sau așa-numitele umpluturi sunt produse perforate, în formă de grile sau tăiate după un model specific. Nu sunt rare nici cele realizate din piese turnate dispuse geometric sau îndoite într-o formă oarecare, după o matriță sau un design original.

    5.3. Dezavantajele gardului de aluminiu

    Oamenii aleg cel mai des garduri metalice pentru casa lor, deoarece metalul este sinonim cu rezistența, durabilitatea, longevitatea și, pe de altă parte, întreținerea ușoară. Desigur, gardurile atât în ​​interiorul, cât și în exteriorul casei servesc la fel de mult pentru sprijin și protecție împotriva căderilor, cât și pentru asigurarea intimității. Din tot ce s-a spus, rezultă că gardurile metalice nu pot avea dezavantaje. Totuși, dezavantajele gardului de aluminiu provin din proprietățile fizice și mecanice ale materialului însuși. Deoarece aluminiul este oarecum mai moale, prelucrarea finală a gardului ar trebui să fie astfel încât să îi asigure rezistența și durabilitate.

    Următorul punct ar putea fi prețul, deși aluminiul nu este atât de scump pe cât se crede. Cât veți plăti în total pentru un gard din aluminiu depinde de fapt de factorii precum lungimea acestuia, tipul de prelucrare, complexitatea modelului și montării, elementele suplimentare și, bineînțeles, de ofertantul serviciilor.

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Garduri ALU?
    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Garduri ALU lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    40+ Firme pentru Garduri ALU
    Serviciu gratuit
    Fără comisioane
    Obține o ofertă