Pentru zona

    Poartă pentru curte prețul

    Cât costă porțile pentru curte? Prețul porților pentru curte depinde în mare măsură de deschiderea porții în sine, care poate fi de până la 10 metri sau mai mult. Tipul de poartă influențează și prețul și pot fi: poartă culisantă pentru curte, poarta culisantă autoportantă pentru curte, poarta pentru curte cu un singur canat si cu două canaturi și poarta telescopică pentru curte b>. Piața oferă o mare varietate de tipuri, modele, desene și decoruri de porți, iar poarta pentru curte la comandă sau umplerea pentru o poartă la comandă influențează foarte mult costul final. Dacă doriți o poartă automată pentru curte cu acționare electrică, motorul și dispozitivele și echipamentele asociate se vor adăuga și ele la cheltuială. Cea mai ieftină poartă culisantă pentru curte variază de la 1.600 la 2.400 RON/m.


    Cui ar trebui să încredințați montarea unei porți pentru curte? Trimiteți o cerere către ofertanții de porți pentru grădină potriviți și evaluați din zona dumneavoastră - gratuit și fără obligații!

    Cereți ofertă:
    Trimiteți cerere

    Alte prețuri pentru Poartă pentru curte

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    Porțile pentru curte - tot ce trebuie să știți

    1. Porțile pentru curte - ce trebuie să știți?

    1.1. Din ce sunt făcute porțile pentru curte?

    Fierul forjat, oțelul, aluminiul și lemnul sunt materialele cel mai des folosite la realizarea porților pentru curte. Fiecare dintre aceste materiale are dezavantajele și avantajele sale. Cea pentru care dumneavoastră și arhitectul vă decideți depinde foarte mult de conceptul întregii clădiri și al curții, inclusiv de împrejurimi. Alți factori importanți sunt: ​​ce lățime și înălțime trebuie să aibă poarta și cât de des va fi folosită.

    1.2. Poarta din fier forjat

    Rezistența și durabilitatea fierului care a fost folosit pentru realizarea porților, deja de sute de ani înseamnă că acestea vă vor dura toată viața voastră, chiar și mai mult. Fierul forjat la comandă pentru porți permite totul: de la linii foarte simple, drepte, până la cele în stil baroc sau art-deco - adică porți ornamentate și somptuoase. Dacă doriți o poartă unică și irepetabilă, atunci fierul forjat este alegerea potrivită. Totuși, acest material are și câteva dezavantaje pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a vă decide pentru acestea:

    Porțile din fier forjat pot fi scumpe

    Nu sunt multe firme care fac porți și garduri din fier forjat. Lucrul cu fierul forjat este un meșteșug minunat, dar, din păcate, din ce în ce mai rar, care necesită pregătire înaltă, pricepere și ani de experiență. Prin urmare, prețul acestor servicii este întotdeauna destul de mare. Cu toate acestea, dacă scopul dumneavoastră este o poartă unică care va dura zeci de ani, iar bugetul vă permite, atunci această lucrare unică este cu siguranță pentru dumneavoastră.

    Sunt predispuse la rugină

    Porțile din fier forjat vor trebui revopsite după o anumită perioadă de timp pentru a le proteja de rugină. În circumstanțe normale, între vopsiri pot trece decenii. Însă, dacă locuiți în regiuni mai nordice, adică în regiuni muntoase, unde sunt întotdeauna mai multe ploaie și zăpadă, coroziunea va apărea mai des în ciuda vopsirii și/sau curățării. Porțile pentru curte sunt întotdeauna elementele curții cele mai apropiate de drum, așa că se întâmplă adesea ca atunci când trec pe lângă vehicule, acestea să fie stropite fie cu noroi, fie cu sare, care este folosită pentru drumuri și ambele „ruginesc” orice metal, inclusiv fierul. Desigur, nu se va întâmpla imediat, dar se va întâmpla după un anumit interval.

    1.3. Porți din oțel pentru curte

    Porțile din oțel pentru curte sunt similare cu porțile din fier forjat, cu excepția faptului că sunt realizate din țevi goale din oțel în loc din oțel solid umplut. Aceasta înseamnă că astfel de porți sunt mult mai ușoare și, prin urmare, proporțional mai ieftine. Porțile din oțel sunt de obicei semifabricate, așa că sunt asamblate pe șantier, după măsură. Majoritatea firmelor de lăcătuși-sudori le montează la comandă cu lucrări suplimentare pregătitoare și de finisare. Avantajul lor este că se montează mai repede pentru că nu se așteaptă producția, iar ofertele de modele și variantele de pe piață sunt cu adevărat mari. Sunt produse sub formă de panouri - pline, perforate și cu țevi plate sau rotunde așezate orizontal sau vertical, și există și cele cu lamele mai mici încrucișate sub formă de plasă sau fagure. Dimensiunile lor sunt în mare parte standard, în timp ce culorile pot fi alese.

    Porțile din oțel pentru curte nu sunt la fel de rezistente ca porțile din fier forjat, dar sunt suficient de durabile pentru a garanta siguranța adecvată la un preț mai accesibil. Ca și în cazul fierului forjat, dezavantajul porților din oțel pentru curte este tendința lor de ruginire dacă sunt în apropierea drumurilor cu mare trafic care sunt curățate și sărate iarna.

    1.4. Porți din aluminiu pentru curte

    Se poate spune că aluminiul are anumite avantaje față de alte metale. În primul rând, nu ruginește ca fierul sau oțelul. În zonele în care sarea industrială de pe drumuri este o problemă, porțile din aluminiu pot dura mai mult și nu necesită întreținere. În plus, aceste porți sunt ușoare, ceea ce le permite să stea pe stâlpi mai subțiri sau pe stâlpi de cărămidă. Greutatea mai mică este, de asemenea, benefică la automatizare, deoarece exercită mai puțină presiune asupra motorului. Acționarea electrică a porții poate fi mai slabă și, prin urmare, mai ieftină. Porțile din aluminiu pentru curte, precum cele din oțel, sunt de obicei produse în fabrică, ceea ce le face semnificativ mai puțin costisitoare decât porțile personalizate. Printre posibilele dezavantaje, ar trebui adăugat faptul că nu sunt la fel de rezistente ca oțelul și fierul. Dacă prioritatea dumneavoastră este să vă protejați gospodăria, atunci cel mai bine este să alegeți o poartă din fier forjat sau oțel.

    1.5. Porți din lemn pentru curte

    Porțile de lemn de la intrarea în curte sunt perfecte atunci când cele metalice nu se încadrează în mediul înconjurător sau, pur si simplu, nu arată bine. Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul că porțile din lemn reprezintă o anumită provocare. În primul rând, cu cât este mai mare dimensiunea, mai ales când vine vorba de lemnul masiv, cu atât poarta este mai grea. Deoarece lemnul nu poate fi sudat ca metalul, există probleme cu deformări și căderi. În acest sens, sunt utile consolele metalice pentru întărire sau chiar un cadru metalic întreg care să țină și să suporte greutatea porții.

    În astfel de cazuri este foarte important și tipul de lemn din care este făcută poarta. Cheresteaua tipică este predispusă la deformare sau răsucire. Din acest motiv, producătorii de porți din lemn aleg specii mai stabile dimensional și mai rezistente. Zada și zada siberiană sunt, prin urmare, alegerea lor cea mai populară. În același timp, acestea sunt mai accesibile și mai disponibile decât tipurile de lemn exotice.

    2. Porți pentru curte – tipuri

    Porțile de la intrarea în curte pot fi de diverse dimensiuni, forme, structuri, texturi și cu siguranță construcții. Există numeroase tipuri de porți pentru curte cu un singur canat, dublu canat, autoportante, telescopice sau culisante. Alegerea tipului potrivit este cheia. Pentru a lua decizia corectă, este bine să cunoașteți caracteristicile, avantajele și dezavantajele diferitelor modele. Alegerea potrivită a porții pentru curte depinde de factori precum dimensiunea curții, locația și lățimea intrării, panta terenului și altele asemenea.

    Dacă aveți nevoie de o poartă cât mai mare, este mai bine să alegeți un model culisant, autoportant, pentru că rezista mai bine la bătăile de vânt mai puternice și la încărcările suferite de elementele portante. În plus, vântul și factorii cauzați de acesta au un efect mai mic asupra mișcării automate. Dacă aveți curte mai îngustă sau nu este suficient spațiu pentru o variantă culisantă, modelul cu un canat va fi o opțiune mai bună. Totuși, porțile batante au nevoie de spațiu pentru a se deschide spre exterior sau adânc în curte. Când faceți o poartă de dimensiuni mai mari, iar locul ei este expus la loviturile de vânt, cel mai bine este să o faceți din profile de oțel și elemente forjate. Pentru umplerea cadrului panoului pot fi folosite diverse materiale: lemn, plexiglas, PVC, tablă, fier sau combinațiile acestora.

    2.1. Porți autoportante pentru curte

    Caracteristica acestor porți este că sunt fixate într-un singur punct cu ajutorul unor roți și profile speciale. De aceea nu au nevoie de ghidaj de podea. Acest tip este montat mai sus de la pământ, astfel încât murdăria și sarea industrială de drum nu sunt o problemă. Întreținerea porților autoportante pentru curte este simplă, iar procesul de automatizare a acestora este mult mai simplu și mai ieftin, deoarece automatizarea nu este împovărată cu depășirea rezistenței cauzate de obstacolele de pe drum. Prin urmare, durata de viață a motorului lor este mult mai lungă. Deschiderea pentru porțile autoportante poate fi mai mare de 10 metri.

    Poarta autoportantă pentru curte
    Poarta autoportantă pentru curte

    2.2. Porți culisante pentru curte

    Porțile culisante pot fi montate la intrările mai mari, dar trebuie să aibă un ghidaj de podea, de fapt, o șină săpată în pământ de-a lungul căreia va aluneca structura. Deoarece sunt în contact cu solul, cu siguranță sunt mai susceptibile la rugină și murdărie. Desigur, indiferent dacă deschiderea este setată la stânga sau la dreapta, cerința de bază este să existe suficient spațiu pentru mișcarea liberă.

    Porți glisante secționale

    Acest tip de poartă este potrivit atunci când nu există suficient spațiu pe ambele părți ale intrării în curte și este necesar un pasaj larg. Poarta este alcătuită din panouri de dimensiuni identice sau diferite care alunecă pe ghidajul podelei și se suprapun unul peste altul pe o parte. Aceste porți sunt în mare parte automatizate, deoarece deschiderea și închiderea manuală ar necesita forță fizică și îndemânare și, de asemenea, ar dura mult timp.

    Porți telescopice culisante

    Aceste porți sunt cele mai practice și uneori singura soluție posibilă pentru intrările (cel mai adesea curțile orașului) unde nu există loc nici pe partea stângă, nici pe dreapta pentru deschiderea sau închiderea glisantă a unei porți dintr-o singură piesă. Pentru mișcarea acestei variante de porți culisante, panourile sunt de obicei de aceeași dimensiune, intră dintr-unul într-altul sau invers, deci ocupă foarte puțin spațiu sau deloc (dacă sunt introduse în perete sau în primul panou al porții), iar lăsă pasajul complet deschis. Deoarece aceste porți sunt în mare parte din două părți, sunt automatizate pentru a fi mai ușor de manevrat.

    Porți culisante cu balamale

    Acestea sunt tipuri mai noi de porți și sunt făcute pentru intrări care nu pot fi deschise și închise altfel. Panourile porții sunt de dimensiuni standard, dar îmbinările lor sunt articulate astfel încât să poată fi îndoite la unghiuri de până la 90°, iar poarta poate fi retrasă pe margini până la  lateralul porții pe o parte sau cealaltă.

    2.3. Porți cu un singur canat

    Aceste porți sunt cel mai vechi tip și acum se produc rar. În primul rând, deoarece un singur stâlp transportă întreaga sarcină, deci indiferent de material, îndoirea din cauza greutății și sarcinii mari este inevitabilă și, prin urmare, și reparațiile frecvente. Pe de altă parte, astfel de porți sunt ca niște uși supradimensionate și au nevoie de mult spațiu, fie că se deschid spre interiorul curții sau spre stradă. Sunt greu de manevrat manual, iar dacă sunt alimentate electric, motorul suferă și o sarcină mare.

    Totuși, din moment ce toate aceste porți de pe căile de acces sunt mari, oamenii optează adesea pentru variantele de rezervă, de fapt, „uși pietonale” mai mici care stau chiar lângă drum pentru ca însăși oamenii să poată trece mai ușor. O astfel de poartă este întotdeauna cu un singur canat, deoarece este puțin mai mare decât o ușă standard de intrare sau de cameră și are o încuietoare obișnuită.

    2.4. Porți pentru curte cu două canate

    La acest model, canatele porții sunt montate pe doi stâlpi de margine, astfel încât să se deplaseze spre exterior ca jumătăți independente. Sunt potrivite pentru curțile în care nu există suficient spațiu pentru a deschide sau a închide o poartă cu un singur canat. Au și avantajul că se pot automatiza mai ușor, deși sunt necesare două motoare - câte unul pentru fiecare canat.

    3. Motor pentru porțile de curte

    Porțile de curte pot fi deschise manual sau automat cu ajutorul unui motor electric. Acestea pot fi controlate independent prin intermediul senzorilor, comutatoarelor și telecomenzilor sau pot fi conectate la o aplicație de pe telefon, precum și printr-un sistem de control pentru casă inteligentă. Se pornesc de obicei cu motoare electrice. De asemenea, pot fi conectate la o telecomandă, senzor și/sau smartphone pentru deschidere automată.

    Deschiderea și închiderea automată este controlată prin trimiterea comenzilor prin diverse interfețe, cum ar fi:

    • telecomandă,
    • decodor (introducere cod),
    • comunicator GSM (apel prin telefon mobil),
    • comutator (pornit/oprit),
    • comutator magnetic (prin apropierea de pandantiv magnetic),
    • temporizator.

    4. Porți pentru curte - preț

    Cât de mult plătiți pentru o poartă de curte depinde de o serie de factori diferiți. Cu siguranță una dintre ele este dimensiunea intrării, adică a pasajului, care poate fi mai lată de 10 metri. Prețul este, de asemenea, influențat de cantitatea și tipul de material al cadrului și umpluturi pentru panouri, elemente de fixare și alte echipamente auxiliare. Următorul factor este tipul de poartă - există literalmente nenumărate modele pe piață. Dacă doriți ca poarta să fie automată, adică acționată electric, la suma de bază ar trebui adăugat un motor electric și un controler. Porțile standard, prefabricate, sunt mai accesibile decât porțile personalizate.

    4.1. Cele mai ieftine porți pentru curte

    Set de poartă pietonală și auto, care se montează adesea lângă cea pentru mașină, dacă sunt de dimensiuni 450 x 180 cm, costă de la aproximativ 3.130 RON/buc și în sus. Prețul pentru o poartă auto culisantă/batantă de 4m și poarta pietonală de 1 m, cu jaluzele metalice, costă aproximativ 5.700 RON. Poarta autoportantă cu dimensiunea de 500 cm x 180 cm costă în jur de 5.600 RON.

    Rețineți că cel mai mare număr de furnizori de garduri și porți din România oferă livrare și montare, fără taxe suplimentare sau  că sunt minime, în timp ce TVA-ul este întotdeauna inclus în prețul total oferit. În plus, feroneria și produsele cu șuruburi sunt și ele incluse în preț, dar încuietorile obișnuite ale acestora sunt de 200 RON. Un kit de automatizare pentru poarta culisantă este în jur de 1.600 RON/buc. Doar în cazul în care căutați echipamente suplimentare sau în plus, acestea se calculează și se plătesc separat.

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    Ultimele cereri publicate

    Montaj poarta culisanta 4,5 m h= 1,5m

    Am nevoie de montaj poarta culisanta 4,5 m h= 1,5m. 652.05 RON la 1086.75 RON

    ........

    Porți auto și pietonală batante

    Am nevoie de porta auto și pietonală batante, cu dimensiunile de aprox poarta auto 300 × 170 cm si pietonala 100 × 170 cm. Este atasata poza ca model. 5216.4 RON la 8694 RON

    ........

    Poarta auto si pietonala metalica

    Am nevoide de poarta auto batanta 3.5 m x 1.80 m si poarta pietonala 0.9 x 1.80 m 3042.9 RON la 5071.5 RON

    ........

    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI





    Prețul, Poartă din lemn, 1,80m -3,80m
    Poartă pentru curte, Roman

    5216.4 RON la 8694 RON

    Prețul, Poarta de lemn, 4x3m
    Poartă pentru curte, Cisnădie

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, porti glisante,
    Poartă pentru curte, Buşteni

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Montaj,sudură poarta metalică, 300×200 cm.
    Poartă pentru curte, Bucureşti

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, Poarta sipci lemn cu cadran metalic, 2250 cm x 4000 cm
    Poartă pentru curte, Vulcan

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Reparatie poarta autoportanta,
    Poartă pentru curte, Târgu Mureş

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Porti fier forjat, 2 porti mari si poarta principala
    Poartă pentru curte, Tecuci

    15214.5 RON la 25357.5 RON

    Prețul, Gard beton + poarta 5 m. Lungimea gard (cu poarta inclusa) 20 m., 15 mp
    Poartă pentru curte, Craiova

    6520.5 RON la 10867.5 RON

    Prețul, MONTAJ PORTI METALICE MODEL DEDEMAN, 7M2
    Poartă pentru curte, Chiojdeanca

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Poarta autoportanta , 7,5 metri
    Poartă pentru curte, Giurgiu

    2173.5 RON la 3622.5 RON



    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Poartă pentru curte?
    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Poartă pentru curte lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    61+ Firme pentru Poartă pentru curte
    Serviciu gratuit
    Fără comisioane
    Obține o ofertă