Pentru zona

  Prețuri manoperă instalații sanitare

  Prețul instalațiilor sanitare diferă de la o locuință la alta. Costurile depind de distanța către diferitele racorduri, de gradul de dificultate a terenului, de organizarea spațiului interior și deci de numărul de coloane verticale. Prețul canalizării, împreună cu amenajarea exterioară a unei case medii, costă aproximativ 4 lei/mc, deci 1600 lei. Prețul pentru renovarea instalației sanitare și a țevilor de scurgere împreună cu materialul, într-o baie de dimensiuni mai mici, se situează în jur de 1800lei. Pentru lucrări mai mici, cum ar fi montajul fin al echipamentelor sanitare, veți plăti între 100 lei pe bucată. Puteți estima costurile instalațiilor sanitare grosiere și fine pentru o casă familială medie de la 7-30lei/m2 de suprafață utilă.

  Cui să încredințați serviciile de instalații sanitare? Trimiteți o cerere către instalatorii din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

  Cereți ofertă:
  Trimiteți cerere

  Prețul instalațiilor sanitare


  Prețul instalațiilor sanitare. Costurile instalațiilor sanitare grosiere și fine pentru o casă unifamilială de dimensiuni medii

  100 RON/mp

  PREȚ MINIM
  RON/mp

  PREȚ MEDIU
  800 RON/mp

  PREȚ MAXIM
  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

  ALTE PREȚURI PENTRU Instalator sanitar

  cantitatea dvs.

  unitate

  prețul orientativ

  prețul dumneavoastră

  Instalații sanitare baie

  Preț montare, dezafectare instalații sanitare la baie


  buc

  RON/buc

  RON

  buc

  RON/buc

  RON

  buc

  RON/buc

  RON

  Instalații sanitare bucătărie

  Preț montare, dezafectare instalații sanitare la bucătărie


  buc

  RON/buc

  RON

  buc

  RON/buc

  RON

  buc

  RON/buc

  RON

  Montare obiecte sanitare

  Prețul montării obiectelor sanitare (cadă, chiuvetă, vas de wc, sifon în pardoseală, baterie)


  buc

  RON/buc

  RON

  buc

  RON/buc

  RON

  buc

  RON/buc

  RON

  buc

  RON/buc

  RON

  buc

  RON/buc

  RON

  buc

  RON/buc

  RON

  buc

  RON/buc

  RON

  Preț montaj canalizare

  Montaj canalizare exterioară (fără săpătură)


  ml

  RON/ml

  RON

  Prețul racordării mașinii de spălat

  Prețul montajului mașinii de spălat și racordării la rețeaua de apă


  buc

  RON/buc

  RON

  Vidanjare fosă septică

  Prețul vidanjării unei fose septice


  mc

  RON/mc

  RON
  TOTAL:
  RON
  Trimiteți o cerere >

  Reparații instalații sanitare


  Care este prețul serviciilor unui instalator? Plata unui instalator pentru mici lucrări și reparații...

  Verificați și: Instalator non stop

  Cum v-au fost de folos aceste informații?

  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Instalații de apă și canalizare– tot ce trebuie să știți

  1. Ce trebuie să știm despre instalațiile de apă și canalizare?

  Înainte de începerea lucrărilor, trebuie să se stabilească poziția exactă a echipamentului tehnico-sanitar
  Înainte de începerea lucrărilor, trebuie să se stabilească poziția exactă a echipamentului tehnico-sanitar

  1.1. Începem cu un bun proiect

  Este bine, ca înainte de a începe lucrările de instalare sau renovare a instalațiilor de apă și canalizare, să facem un plan precis al acestora. Principiul de bază al dispunerii camerelor apartamentului sau ale casei este acela că toate camerele cu surse de apă sau guri de scurgere (bucătăriile, camerele de baie, camerele cu WC-uri, spălătoria...) se dispun una lângă alta sau una deasupra celeilalte, pe aceeași axă. Astfel, reducem numărul de țevi, cărora le micșorăm lungimea și, deci, folosim mai puțin material. Pe lângă faptul că implementarea acestui principiu duce la costuri reduse de execuție, ea mai are și alte avantaje: datorită distanțelor reduse și a numărului redus de conectori, sistemul funcționează mai fiabil; eventualele intervenții și reparații ulterioare vor fi mai ușor de executat; este redus zgomotul produs de instalațiile de apă și canalizare ale locuinței.

  1.2. Împiedicarea producerii și propagării zgomotului

  Pentru a împiedica producerea și propagarea de zgomot la folosirea instalațiilor de apă și canalizare, este important ca:

  a. să dimensionăm corect instalațiile și să le proiectăm cu cât mai puține ramificații și direcții;

  b. să fixăm țevile pe pereții zidiți;

  c. elementele de fixare a țevilor să aibă partea intermediară elastică, pentru a nu se transmite vibrații la nivelul peretelui;

  d. țevile trebuie să fie izolate cu un material izolator elastic și ușor.

  1.3. Gurile de scurgere

  Instalațiile de scurgere erau pe vremuri din plumb. Durata de viață a acestora a fost cu adevărat mică (de 40-50 ani). Detergenții agresivi au contribuit la scurtarea acestei perioade de viață. Atunci când aceste instalații se renovează, țevile din plumb trebuie să fie înlocuite. Țevile de scurgere moderne sunt în marea lor majoritate din plastic și sunt, de aceea, mult mai durabile. În cazul utilizării de țevi din PVC, trebuie să se țină seama de regula conform căreia unghiul de înclinare al acestora trebuie să fie între 2% - 5%, adică de 2-5 cm pe metru. Nu este bine ca unghiul de înclinare să fie prea mic și nici prea mare. Dacă unghiul de înclinare este prea mare, atunci apa se scurge rapid, dar sedimentele rămân pe țeavă. Astfel, cu timpul pe țevi se formează depuneri, care le vor înfunda. Dacă țeava de scurgere este verticală, nu rămâne nimic pe interiorul acesteia, totul căzând în jos, datorită gravitației. Pentru conectarea la țeava de scurgere verticală, este bine să se folosească o ramificație cu unghiul de 45 grade, fluxul fiind mai bun decât în cazul unei ramificații de 90 grade. Astfel, se vor executa mai ușor curățările și desfundările ulterioare.

  1.4. Conectarea țevilor

  În casele și blocurile de apartamente vechi găsim instalații de scurgere verticale din fontă. Durata de viață a elementelor din fontă este foarte mare, de peste 150 ani. De aceea, marea majoritate a acestor instalații nu sunt schimbate. Pentru conectarea țevilor din fontă cu țevile din PVC se folosesc benzi speciale de rășină, care fac conexiunea absolut etanșă. În cazul construcțiilor noi, vă recomandăm să integrați în instalația de scurgere un element de curățare și o gură de aerisire. Mai precis, este necesară o gură de aerisire cu diametrul de minim 7,5 cm, care să elimine subpresiunea apărută în țevi. Dacă nu ar exista o gură de aerisire, apa ar ieși din sifon din cauza subpresiunii, iar în casă s-ar împrăștia mirosul emanat de instalația de canalizare. Dacă s-ar muta locul vaselor de WC în casele și blocurile mai vechi, ar fi limitată înălțimea țevii de conectare la țeava de scurgere verticală. După cum am mai menționat, unghiul de înclinare al țevii trebuie să fie de minim 2%. Această problemă poate fi rezolvată, prin conectarea vasului de WC la perete și nu la podea, mod în care se poate  obține unghiul de înclinare necesar.

  2. Execuția trebuie să fie de calitate și profesională

  În construcțiile noi, se instalează instalații de apă și canalizare conform unui proiect precis, care se încadrează în documentația de proiect la capitolul instalațiilor mecanice. Pentru renovarea instalațiilor de apă și canalizare ale unei construcții vechi, nu sunt necesare autorizații speciale sau permisiuni, indiferent dacă este vorba de o casă sau de o clădire de apartamente. Însă, este foarte important să angajați un instalator foarte bun și cu multă experiență, care să vă execute instalații de apă și canalizare de calitate. După vizitarea locației, executantul vă va pregăti o ofertă cu planul și termenul de execuție și vă va emite o factură de avans, dacă vă veți decide să îl angajați.

  3. Tipuri de țevi ale instalațiilor de apă și canalizare

  În perioada dintre cel de-al doilea război mondial și anul 1990, pentru instalațiile de apă s-au folosit țevi zincate, cu o durată de viață de aproximativ 50 ani. La ora actuală, în marea majoritate a cazurilor se folosesc țevi din alumplast, care au trei straturi de aluminiu și trei straturi de plastic. Aceste țevi au o durată de viață mult mai îndelungată față de vechile țevi zincate. În plus, în ele apa este mai curată, pentru că nu are loc coroziunea. Un alt avantaj pe care îl oferă țevile din alumplast este acela că montarea lor este simplă și rapidă. În ultimi ani, la construcțiile mai complexe se folosesc și țevi din inox. Aceste țevi se disting printr-o calitate de vârf și pot fi folosite cu mai multe scopuri, cum ar fi: alimentarea cu apă potabilă, încălzirea și alimentarea cu gaze.

  4. Procedeul de executare a instalațiilor de apă și canalizare

  4.1. Pregătiri preliminare

  Instalațiile de apă și canalizare grosiere se montează imediat după execuția zidurilor portanți și a straturilor de ciment și mortar. Dacă tencuirea se face mecanizat, atunci instalațiile grosiere se instalează în primul strat de tencuială - care este mai subțire - imediat după zidirea pereților. Mai întâi, se delimitează nivelul la care vor fi montate instalațiile, și anume la 100 cm de la stratul final al podelei. O atenție deosebită se acordă băilor și garajelor. Se stabilește care va fi înălțimea pardoselilor încă nemontate. Vă recomandăm, să vă stabiliți înălțimea pardoselilor de minim 15 cm, pentru că la ora actuală tot mai multe instalații se montează în podea (sistemele de încălzire în pardoseală sau sisteme de încălzire cu calorifere, instalațiile electrice...). Înainte de începerea lucrărilor, mai trebuie să se stabilească și poziția exactă a tuturor elementelor echipamentului tehnico-sanitar (a WC-urilor, chiuvetelor, dușurilor, căzilor, a mașinii de spălat rufe, a mașinii de spălat vase etc.). În baza amplasării exacte a acestor elemente, se instalează și conexiunile la gurile de scurgere. Este important să se respecte aceste principii mai ales în cazul țevilor aflate sub tencuială, al vaselor de WC, al bideurilor și al chiuvetelor speciale.

  4.2. Racordul la rețelele publice de alimentare cu apă și canalizare

  Casa sau apartamentul poate fi racordat la rețeaua publică de alimentare cu apă și canalizare. Între instalațiile locuinței și rețeaua publică se montează un contor. Legea prevede, ca acest contor să fie instalat fie într-o nișă  de zid, fie într-un șanț săpat în pământ, în interiorul sau în exteriorul locuinței. Contorul trebuie să fie prevăzut cu un capac din tablă adecvat. Țevile instalației de alimentare cu apă și de canalizare se montează sub tencuială sau în podea. Instalațiile de apă și canalizare grosiere sunt următoarele: rețeaua de țevi de scurgere, rețeaua de alimentare cu apă rece și apă caldă. Rețeaua poate fi executată în două moduri: a) se instalează câte o țeavă de la tabloul de distribuție și până la fiecare element independent; b)elementele de tehnică-sanitară sunt conectate în paralel cu o țeavă comună, iar țeava de retur este conectată la tabloul de distribuție. Dacă construcția are mai multe etaje, fiecare etaj are tabloul său de distribuție, care este conectat cu contorul principal.

  Țevile instalate în ziduri și în podele sunt tubulare. În cazul în care acestea se defectează, ele pot fi schimbate chiar și după executarea lucrărilor de tencuire și a pardoselilor. Este important ca să avem acces la conectorul din doza instalației. Astfel, conectorul este accesibil întotdeauna în tabloul de distribuție. Țevile de alimentare cu apă rece și apă caldă și țevile de scurgere se instalează concomitent. Țevile de scurgere trebuie să fie conectate la gura de aerisire, care se află pe acoperiș. În cadrul acestei faze, se instalează și elementele de evacuare pentru WC-uri și suporturile pentru bideurile de perete. Este bine ca la instalația de alimentare cu apă să montați și filtre de eliminare a nisipului, ca și un aparat de reducere a presiunii, care să împiedice apariția de oscilații de presiune în țevi, dar și producerea zgomotului provocat de circulația apei în țevi. După montarea instalațiilor grosiere, se face testul de presiune la instalația de alimentare cu apă și testul de etanșeitate la instalația de canalizare.

  4.3. Lucrările de montare fină

  După executarea lucrărilor de tencuire, de placare a pereților și podelelor (executarea pardoselilor) urmează montarea tuturor elementelor de alimentare cu apă. Din această categorie fac parte: instalarea armaturilor pe tencuială (țevi, duș), montarea elementelor tehnico-sanitare (WC-uri, bideuri, chiuvete, căzi...) și conectarea mașinii de spălat vase și a mașinii de spălat rufe.

   

  La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
  Ultimele cereri publicate

  Verificare hidrofor

  Bună ziua,

  Am problemă cu hidroforul și doresc verificarea acestuia. Nu este presiune la apa

  Mulțumesc 86.94 RON la 144.9 RON

  ........

  Reparatie teava apa

  Bună ziua,

  e sparta o teava de alimentare cu apa, in peretele bucatariei.

  Mulțumesc 130.41 RON la 217.35 RON

  ........

  Instalator sanitar

  Bună ziua,

  Am nevoie de un instalator care sa fixeze teava de esapament la microcentrala. Apartamentul este situat la parter.

  Mulțumesc 130.41 RON la 217.35 RON

  ........

  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

  Prețul, Reparatie robinet apa potabila, 1 buc
  Instalator sanitar, Botoşani

  86.94 RON la 144.9 RON

  Prețul, Montaj dus walk in, cu cadita incastrata, 1 buc
  Instalator sanitar, Sibiu

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Montare cada nouă, 1 buc
  Instalator sanitar, Alba Iulia

  173.88 RON la 289.8 RON

  Prețul, Montaj obiecte sanitare, 3 buc
  Instalator sanitar, Giurgiu

  260.82 RON la 434.7 RON

  Prețul, scos cada inalta de acril si inlocuit cu cada joasa sau facut dus walk, 1.5
  Instalator sanitar, Constanţa

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Înlocuire două apometre de apă rece, 2 apometre
  Instalator sanitar, Piteşti

  86.94 RON la 144.9 RON

  Prețul, Ofertă înlocuire coloane apa pe verticală- Asociație de proprietari, doua coloane 8 etaje
  Instalator sanitar, Buzău

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, Inlocuire teava alimentare apa, 1 cpl
  Instalator sanitar, Iordăcheanu

  217.35 RON la 362.25 RON

  Prețul, Schimbare baterie la chiuveta din bucătărie, 1 buc
  Instalator sanitar, Buşteni

  65.205 RON la 108.675 RON

  Prețul, Schimbarea robinetului bateriei de la baie/bucatarie, 1 buc
  Instalator sanitar, Constanţa

  130.41 RON la 217.35 RON

  Prețul, Instalator sanitar, 6 buc
  Instalator sanitar, Craiova

  1304.1 RON la 2173.5 RON

  Prețul, Masina de spalat si instalare ghiuveta, 2m maxim
  Instalator sanitar, Lehliu-Gară

  869.4 RON la 1449 RON

  Prețul, Vreau sa schimb o cabina de dus., 1 buc
  Instalator sanitar, Moineşti

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Lucrare de canalizare si apă, 200 ml cu adâncime de la 1,5-3m
  Instalator sanitar, Rădăuţi

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Instalator sanitar, 1 cpl
  Instalator sanitar, Sighetu Marmaţiei

  217.35 RON la 362.25 RON

  Prețul, Reparație țeavă spartă, 1 cpl
  Instalator sanitar, Turburea

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Montat obiecte sanitare, 3 buc
  Instalator sanitar, Făurei

  260.82 RON la 434.7 RON

  Prețul, Instalator sanitar, 50 m
  Instalator sanitar, Cârjoaia

  869.4 RON la 1449 RON

  Prețul, Înlocuire robinet, 1 buc
  Instalator sanitar, Bucureşti

  86.94 RON la 144.9 RON

  Prețul, Bransament apa salcea,
  Instalator sanitar, Plopeni

  1304.1 RON la 2173.5 RON

  Prețul, Montajul unui boyler Ariston, 1 buc
  Instalator sanitar, Săcelu

  217.35 RON la 362.25 RON

  Prețul, Instalații sanitare, 3 m apă prin curte
  Instalator sanitar, Bucureşti

  869.4 RON la 1449 RON

  Prețul, Schimbat chiuvete baie și bucătărie, 2 buc
  Instalator sanitar, Ţăndărei

  86.94 RON la 144.9 RON

  Prețul, Instalator, 4 buc
  Instalator sanitar, Pietroasele

  217.35 RON la 362.25 RON

  Prețul, Schimbare obiecte sanitare, 3 buc
  Instalator sanitar, Paşcani

  260.82 RON la 434.7 RON

  Prețul, Montaj cabina dus, 1 buc
  Instalator sanitar, Nicoreşti

  217.35 RON la 362.25 RON

  Prețul, Renovare baie, 2,2 x 1,5 m
  Instalator sanitar, Bucureşti

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Reparație traseul conducta, 2,5mp aproximativ
  Instalator sanitar, Râmnicu Vâlcea

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Înlocuire coloana apa rece si calda, 17 metri liniari cu 12m
  Instalator sanitar, Singureni

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Reparație curgere apa sub cabina dus, 1 buc
  Instalator sanitar, Marginea

  130.41 RON la 217.35 RON

  Prețul, Montaj wc si lavoar, 2 buc
  Instalator sanitar, Reghin

  173.88 RON la 289.8 RON

  Prețul, Reparatie conducta chiuveta bucatarie, 1 buc
  Instalator sanitar, Mediaş

  86.94 RON la 144.9 RON

  Prețul, Înlocuire si reparatii coloane de scurgere- Asociație de proprietari, trei scari de bloc p+4
  Instalator sanitar, Buzău

  869.4 RON la 1449 RON

  Prețul, Reparatii scurgeri baie si bucatarie, 1
  Instalator sanitar, Şag

  217.35 RON la 362.25 RON

  Prețul, Montaj cabina dus, 1 buc
  Instalator sanitar, Chiroiu-Pământeni

  217.35 RON la 362.25 RON

  Prețul, Inlocuire obiecte sanitare, 3 buc
  Instalator sanitar, Reşiţa

  260.82 RON la 434.7 RON  Vezi și alte proiecte finalizate, inclusiv prețurile
  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Instalator sanitar?

  Instalator sanitar lista de prețuri

  Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

  2912+ FIRME PENTRU Instalator sanitar
  SERVICIU GRATUIT
  FĂRĂ COMISIOANE
  OBȚINE O OFERTĂ