Prețuri manoperă instalații sanitare

Prețul instalațiilor sanitare diferă de la o locuință la alta. Costurile depind de distanța către diferitele racorduri, de gradul de dificultate a terenului, de organizarea spațiului interior și deci de numărul de coloane verticale. Prețul canalizării, împreună cu amenajarea exterioară a unei case medii, costă aproximativ 4 lei/mc, deci 1600 lei. Prețul pentru renovarea instalației sanitare și a țevilor de scurgere împreună cu materialul, într-o baie de dimensiuni mai mici, se situează în jur de 1800lei. Pentru lucrări mai mici, cum ar fi montajul fin al echipamentelor sanitare, veți plăti între 100 lei pe bucată. Puteți estima costurile instalațiilor sanitare grosiere și fine pentru o casă familială medie de la 7-30lei/m2 de suprafață utilă.

Cui să încredințați serviciile de instalații sanitare? Trimiteți o cerere către instalatorii din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

Rapid până la meșteri - ușor și gratuit!
Trimiteți cerere

Prețul instalațiilor sanitare

Prețul instalațiilor sanitare. Costurile instalațiilor sanitare grosiere și fine pentru o casă unifamilială de dimensiuni medii

100 RON/mp
Preț minim
400.00 RON/mp
Preț mediu
800 RON/mp
Preț maxim
Doresc oferte de la executanți

Alte prețuri pentru Instalator sanitar (2025)

cantitatea dvs.

unitate

Prețul orientativ

prețul dumneavoastră

Instalații sanitare baie

Preț montare, dezafectare instalații sanitare la baie


RON/buc

buc
+
-

RON

RON/buc

buc
+
-

RON

RON/buc

buc
+
-

RON

Instalații sanitare bucătărie

Preț montare, dezafectare instalații sanitare la bucătărie


RON/buc

buc
+
-

RON

RON/buc

buc
+
-

RON

RON/buc

buc
+
-

RON

Montare obiecte sanitare

Prețul montării obiectelor sanitare (cadă, chiuvetă, vas de wc, sifon în pardoseală, baterie)


RON/buc

buc
+
-

RON

RON/buc

buc
+
-

RON

RON/buc

buc
+
-

RON

RON/buc

buc
+
-

RON

RON/buc

buc
+
-

RON

RON/buc

buc
+
-

RON

RON/buc

buc
+
-

RON

Preț montaj canalizare

Montaj canalizare exterioară (fără săpătură)


RON/ml

ml
+
-

RON

Prețul racordării mașinii de spălat

Prețul montajului mașinii de spălat și racordării la rețeaua de apă


RON/buc

buc
+
-

RON

Vidanjare fosă septică

Prețul vidanjării unei fose septice


RON/mc

mc
+
-

RON
Prețul orientativ
RON
Trimiteți o cerere

Reparații instalații sanitare


Care este prețul serviciilor unui instalator? Plata unui instalator pentru mici lucrări și reparații...

Verificați și: Instalator non stop

Cum v-au fost de folos aceste informații?

Instalații de apă și canalizare– tot ce trebuie să știți

1. Ce trebuie să știm despre instalațiile de apă și canalizare?

Înainte de începerea lucrărilor, trebuie să se stabilească poziția exactă a echipamentului tehnico-sanitar
Înainte de începerea lucrărilor, trebuie să se stabilească poziția exactă a echipamentului tehnico-sanitar

1.1. Începem cu un bun proiect

Este bine, ca înainte de a începe lucrările de instalare sau renovare a instalațiilor de apă și canalizare, să facem un plan precis al acestora. Principiul de bază al dispunerii camerelor apartamentului sau ale casei este acela că toate camerele cu surse de apă sau guri de scurgere (bucătăriile, camerele de baie, camerele cu WC-uri, spălătoria...) se dispun una lângă alta sau una deasupra celeilalte, pe aceeași axă. Astfel, reducem numărul de țevi, cărora le micșorăm lungimea și, deci, folosim mai puțin material. Pe lângă faptul că implementarea acestui principiu duce la costuri reduse de execuție, ea mai are și alte avantaje: datorită distanțelor reduse și a numărului redus de conectori, sistemul funcționează mai fiabil; eventualele intervenții și reparații ulterioare vor fi mai ușor de executat; este redus zgomotul produs de instalațiile de apă și canalizare ale locuinței.

1.2. Împiedicarea producerii și propagării zgomotului

Pentru a împiedica producerea și propagarea de zgomot la folosirea instalațiilor de apă și canalizare, este important ca:

a. să dimensionăm corect instalațiile și să le proiectăm cu cât mai puține ramificații și direcții;

b. să fixăm țevile pe pereții zidiți;

c. elementele de fixare a țevilor să aibă partea intermediară elastică, pentru a nu se transmite vibrații la nivelul peretelui;

d. țevile trebuie să fie izolate cu un material izolator elastic și ușor.

1.3. Gurile de scurgere

Instalațiile de scurgere erau pe vremuri din plumb. Durata de viață a acestora a fost cu adevărat mică (de 40-50 ani). Detergenții agresivi au contribuit la scurtarea acestei perioade de viață. Atunci când aceste instalații se renovează, țevile din plumb trebuie să fie înlocuite. Țevile de scurgere moderne sunt în marea lor majoritate din plastic și sunt, de aceea, mult mai durabile. În cazul utilizării de țevi din PVC, trebuie să se țină seama de regula conform căreia unghiul de înclinare al acestora trebuie să fie între 2% - 5%, adică de 2-5 cm pe metru. Nu este bine ca unghiul de înclinare să fie prea mic și nici prea mare. Dacă unghiul de înclinare este prea mare, atunci apa se scurge rapid, dar sedimentele rămân pe țeavă. Astfel, cu timpul pe țevi se formează depuneri, care le vor înfunda. Dacă țeava de scurgere este verticală, nu rămâne nimic pe interiorul acesteia, totul căzând în jos, datorită gravitației. Pentru conectarea la țeava de scurgere verticală, este bine să se folosească o ramificație cu unghiul de 45 grade, fluxul fiind mai bun decât în cazul unei ramificații de 90 grade. Astfel, se vor executa mai ușor curățările și desfundările ulterioare.

1.4. Conectarea țevilor

În casele și blocurile de apartamente vechi găsim instalații de scurgere verticale din fontă. Durata de viață a elementelor din fontă este foarte mare, de peste 150 ani. De aceea, marea majoritate a acestor instalații nu sunt schimbate. Pentru conectarea țevilor din fontă cu țevile din PVC se folosesc benzi speciale de rășină, care fac conexiunea absolut etanșă. În cazul construcțiilor noi, vă recomandăm să integrați în instalația de scurgere un element de curățare și o gură de aerisire. Mai precis, este necesară o gură de aerisire cu diametrul de minim 7,5 cm, care să elimine subpresiunea apărută în țevi. Dacă nu ar exista o gură de aerisire, apa ar ieși din sifon din cauza subpresiunii, iar în casă s-ar împrăștia mirosul emanat de instalația de canalizare. Dacă s-ar muta locul vaselor de WC în casele și blocurile mai vechi, ar fi limitată înălțimea țevii de conectare la țeava de scurgere verticală. După cum am mai menționat, unghiul de înclinare al țevii trebuie să fie de minim 2%. Această problemă poate fi rezolvată, prin conectarea vasului de WC la perete și nu la podea, mod în care se poate  obține unghiul de înclinare necesar.

2. Execuția trebuie să fie de calitate și profesională

În construcțiile noi, se instalează instalații de apă și canalizare conform unui proiect precis, care se încadrează în documentația de proiect la capitolul instalațiilor mecanice. Pentru renovarea instalațiilor de apă și canalizare ale unei construcții vechi, nu sunt necesare autorizații speciale sau permisiuni, indiferent dacă este vorba de o casă sau de o clădire de apartamente. Însă, este foarte important să angajați un instalator foarte bun și cu multă experiență, care să vă execute instalații de apă și canalizare de calitate. După vizitarea locației, executantul vă va pregăti o ofertă cu planul și termenul de execuție și vă va emite o factură de avans, dacă vă veți decide să îl angajați.

3. Tipuri de țevi ale instalațiilor de apă și canalizare

În perioada dintre cel de-al doilea război mondial și anul 1990, pentru instalațiile de apă s-au folosit țevi zincate, cu o durată de viață de aproximativ 50 ani. La ora actuală, în marea majoritate a cazurilor se folosesc țevi din alumplast, care au trei straturi de aluminiu și trei straturi de plastic. Aceste țevi au o durată de viață mult mai îndelungată față de vechile țevi zincate. În plus, în ele apa este mai curată, pentru că nu are loc coroziunea. Un alt avantaj pe care îl oferă țevile din alumplast este acela că montarea lor este simplă și rapidă. În ultimi ani, la construcțiile mai complexe se folosesc și țevi din inox. Aceste țevi se disting printr-o calitate de vârf și pot fi folosite cu mai multe scopuri, cum ar fi: alimentarea cu apă potabilă, încălzirea și alimentarea cu gaze.

4. Procedeul de executare a instalațiilor de apă și canalizare

4.1. Pregătiri preliminare

Instalațiile de apă și canalizare grosiere se montează imediat după execuția zidurilor portanți și a straturilor de ciment și mortar. Dacă tencuirea se face mecanizat, atunci instalațiile grosiere se instalează în primul strat de tencuială - care este mai subțire - imediat după zidirea pereților. Mai întâi, se delimitează nivelul la care vor fi montate instalațiile, și anume la 100 cm de la stratul final al podelei. O atenție deosebită se acordă băilor și garajelor. Se stabilește care va fi înălțimea pardoselilor încă nemontate. Vă recomandăm, să vă stabiliți înălțimea pardoselilor de minim 15 cm, pentru că la ora actuală tot mai multe instalații se montează în podea (sistemele de încălzire în pardoseală sau sisteme de încălzire cu calorifere, instalațiile electrice...). Înainte de începerea lucrărilor, mai trebuie să se stabilească și poziția exactă a tuturor elementelor echipamentului tehnico-sanitar (a WC-urilor, chiuvetelor, dușurilor, căzilor, a mașinii de spălat rufe, a mașinii de spălat vase etc.). În baza amplasării exacte a acestor elemente, se instalează și conexiunile la gurile de scurgere. Este important să se respecte aceste principii mai ales în cazul țevilor aflate sub tencuială, al vaselor de WC, al bideurilor și al chiuvetelor speciale.

4.2. Racordul la rețelele publice de alimentare cu apă și canalizare

Casa sau apartamentul poate fi racordat la rețeaua publică de alimentare cu apă și canalizare. Între instalațiile locuinței și rețeaua publică se montează un contor. Legea prevede, ca acest contor să fie instalat fie într-o nișă  de zid, fie într-un șanț săpat în pământ, în interiorul sau în exteriorul locuinței. Contorul trebuie să fie prevăzut cu un capac din tablă adecvat. Țevile instalației de alimentare cu apă și de canalizare se montează sub tencuială sau în podea. Instalațiile de apă și canalizare grosiere sunt următoarele: rețeaua de țevi de scurgere, rețeaua de alimentare cu apă rece și apă caldă. Rețeaua poate fi executată în două moduri: a) se instalează câte o țeavă de la tabloul de distribuție și până la fiecare element independent; b)elementele de tehnică-sanitară sunt conectate în paralel cu o țeavă comună, iar țeava de retur este conectată la tabloul de distribuție. Dacă construcția are mai multe etaje, fiecare etaj are tabloul său de distribuție, care este conectat cu contorul principal.

Țevile instalate în ziduri și în podele sunt tubulare. În cazul în care acestea se defectează, ele pot fi schimbate chiar și după executarea lucrărilor de tencuire și a pardoselilor. Este important ca să avem acces la conectorul din doza instalației. Astfel, conectorul este accesibil întotdeauna în tabloul de distribuție. Țevile de alimentare cu apă rece și apă caldă și țevile de scurgere se instalează concomitent. Țevile de scurgere trebuie să fie conectate la gura de aerisire, care se află pe acoperiș. În cadrul acestei faze, se instalează și elementele de evacuare pentru WC-uri și suporturile pentru bideurile de perete. Este bine ca la instalația de alimentare cu apă să montați și filtre de eliminare a nisipului, ca și un aparat de reducere a presiunii, care să împiedice apariția de oscilații de presiune în țevi, dar și producerea zgomotului provocat de circulația apei în țevi. După montarea instalațiilor grosiere, se face testul de presiune la instalația de alimentare cu apă și testul de etanșeitate la instalația de canalizare.

4.3. Lucrările de montare fină

După executarea lucrărilor de tencuire, de placare a pereților și podelelor (executarea pardoselilor) urmează montarea tuturor elementelor de alimentare cu apă. Din această categorie fac parte: instalarea armaturilor pe tencuială (țevi, duș), montarea elementelor tehnico-sanitare (WC-uri, bideuri, chiuvete, căzi...) și conectarea mașinii de spălat vase și a mașinii de spălat rufe.

 

CăutațI executanțI buni pentru domeniul Instalator sanitar?

La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



Doresc oferte de la executanți
Ultimele cereri publicate

Reparatii sanitare

Sa schimb instalația de henco pe cea de cupru, sa schimb 2 calorifere, și instalațiile de sub chiuvete

434.7 RON la 724.5 RON

Schim 2 apometre

Schimbare apometre expirate cu altele noi, de instalator autorizat cu sigiliu

304.29 RON la 507.15 RON

Instalatii sanitare

Instalația de apa cu hidrofor La fântană și la rețea pt baie,bucatarie,calorifere pt centrala pe lemne.Casa e de 75m2

1304.1 RON la 2173.5 RON

Doresc oferte de la executanți





Prețul, Zid din becea Intr o camera și un grup sanitar, 2 metri înălțime cu 3 lungime
Instalator sanitar, Ploieşti

1521.45 RON la 2535.75 RON

Prețul, Înlocuire cadă și chiuvetă,
Instalator sanitar, Târgu Mureş

652.05 RON la 1086.75 RON

Prețul, Instalare hidrofor nou în locul celui vechi,
Instalator sanitar, Dorobanţu

217.35 RON la 362.25 RON

Prețul, Instalatii sanitare+hidranti interiori,
Instalator sanitar, Reşiţa

1086.75 RON la 1811.25 RON

Prețul, Schimbare țeavă scurgere, 7 m lungime de teava
Instalator sanitar, Braşov

347.76 RON la 579.6 RON

Prețul, Reparatii baie (spart, schimbat tevi), reparat tavan/pereti rigips,
Instalator sanitar, Sinaia

652.05 RON la 1086.75 RON

Prețul, Instalarea unui wc,
Instalator sanitar, Hunedoara

304.29 RON la 507.15 RON

Prețul, Montaj filtru apa menajera si prelungire teava apa,
Instalator sanitar, Ploieşti

434.7 RON la 724.5 RON

Prețul, De instalat si pus in functiune centala pe lemne, 135 mp
Instalator sanitar, Petricani

652.05 RON la 1086.75 RON

Prețul, Completare cu antigel instalatie solara si revizie hidrofor,
Instalator sanitar, Năvodari

304.29 RON la 507.15 RON

Prețul, Dezinstalare boiler electric vechi si instalare boiler nou Ariston, 1 buc
Instalator sanitar, Segarcea

217.35 RON la 362.25 RON

Prețul, Reparatii sanitare,
Instalator sanitar, Săcele

869.4 RON la 1449 RON

Prețul, Montaj calorifer baie,
Instalator sanitar, Bucureşti

217.35 RON la 362.25 RON

Prețul, Scurgere wc pina la fosa,
Instalator sanitar, Brebeni

869.4 RON la 1449 RON

Prețul, Eliminare pierderi apa sifon si racord vas wc in conducta colectoare, 2 BC.
Instalator sanitar, Ţăndărei

304.29 RON la 507.15 RON

Prețul, Inlocuire/Racordare rezervor vas wc,
Instalator sanitar, Piteşti

217.35 RON la 362.25 RON

Prețul, Filtru de apa la bucatarie montaj,
Instalator sanitar, Brăila

217.35 RON la 362.25 RON

Prețul, Teava sparta, 7-8 cm
Instalator sanitar, Cornu

217.35 RON la 362.25 RON

Prețul, Eliminare cada si facut in locul ei perete sticla cabina dus !,
Instalator sanitar, Miercurea-Ciuc

1738.8 RON la 2898 RON

Prețul, Montare pompă apa intr-un butoi in pământ, 1.5 ml
Instalator sanitar, Bucovăţ

434.7 RON la 724.5 RON

Prețul, Schimbat distribuitor de apa rece baie,
Instalator sanitar, Meseşenii de Sus

347.76 RON la 579.6 RON

Prețul, Apometre radio,
Instalator sanitar, Drăgăşani

1304.1 RON la 2173.5 RON

Prețul, Inlocuire de teava,
Instalator sanitar, Oradea

347.76 RON la 579.6 RON

Prețul, Schimbare coloana apa rece,
Instalator sanitar, Giurgiu

434.7 RON la 724.5 RON

Prețul, Instalatii sanitare pentru o baie,
Instalator sanitar, Roşiori de Vede

2173.5 RON la 3622.5 RON

Prețul, Reparatii la wc gradina,
Instalator sanitar, Băicoi

608.58 RON la 1014.3 RON

Prețul, Încălzire in pardoseala, montaj obiecte sanitare, 10 canalizare, 20 apa calada si rece aproximativ
Instalator sanitar, Târnăveni

21735 RON la 36225 RON

Prețul, Reparatii instalații sanitare,
Instalator sanitar, Miroslava

217.35 RON la 362.25 RON

Prețul, Înlocuirea sifonului din baie,
Instalator sanitar, Bucureşti

217.35 RON la 362.25 RON

Prețul, Schimbat tevi in baie si tevile de la hidrofor pana la baie,
Instalator sanitar, Valea Drăganului

869.4 RON la 1449 RON

Prețul, CENTRALA TERMICA, INSTALATII SANITARE, TERMICE, 50 mp
Instalator sanitar, Moineşti

1738.8 RON la 2898 RON

Prețul, De schimbat robineți baie, 2 robineți și un cot
Instalator sanitar, Câmpina

434.7 RON la 724.5 RON

Prețul, Desfundare scurgere,
Instalator sanitar, Târgu Jiu

217.35 RON la 362.25 RON

Prețul, Drenarea si reparatii instalati, 100 mp
Instalator sanitar, Târgu Mureş

2173.5 RON la 3622.5 RON

Prețul, Reparatii instalatii sanitare,
Instalator sanitar, Sinaia

217.35 RON la 362.25 RON

Prețul, Demontat cuva dus si intalat una noua, 4mp
Instalator sanitar, Horezu

217.35 RON la 362.25 RON



Idei de amenajare a casei

O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

Instalator sanitar lista de prețuri

Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

2976+ Firme pentru Instalator sanitar
Serviciu gratuit
Fără comisioane
Obține o ofertă
Ajutor

Suntem disponibili pentru dumneavoastră în fiecare zi lucrătoare, de la 9:00 la 17:00. Cum vă putem ajuta?

Cereri: +40 31 229 8485
Firme: +40 31 630 4864