Pentru zona

    Energia solară preț

    Care este prețul unui sistem de captare a energiei solare? Investiția într-un astfel de sistem este rentabilă pe termen lung. O centrală solară și colectoarele solare vă vor reduce în mod substanțial costurile cu energia electrică, încălzirea apei menajere și încălzirea locuinței. Prețul unui sistem de panouri solare sau de colectoare solare diferă în funcție de numărul acestora. Prețul total mai include atât costul montajului panourilor solare sau a colectoarelor solare cât și costul conectării acestora la sistemul de încălzire a apei menajere și de încălzire a locuinței. Prețul unui sistem de captare și conversie a energiei solare în scopul încălzirii apei menajere într-o casă de mărime medie - în care sunt cuprinse două colectoare solare cu tuburi vidate, un boiler de 200 l și montajul - este de 8000-15000 lei.

    Cui să încredințați montarea de colectoare solare sau a unui sistem de panouri solare? Trimiteți o cerere către montatorii din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

    Cereți ofertă:
    Trimiteți cerere

    Prețul instalării de colectoare solare pe acoperiș


    Prețul unor colectoare solare destinate încălzirii apei într-o casă de dimensiuni medii. Prețul pentru 2 colectoare solare cu vacuum și un boiler de 200 l, inclusiv montarea.

    5000 RON/buc

    PREȚ MINIM
    RON/buc

    PREȚ MEDIU
    7000 RON/buc

    PREȚ MAXIM
    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

    Alte prețuri pentru Energia solară

    Colectoare solare


    Care este prețul unui sistem de colectoare solare? Colectoarele solare ne pot reduce în mod semnific...

    Verificați și: Panou solar apă caldă preț

    Panouri solare, fotovoltaice


    Care este prețul unei centrale solare? Achiziționarea unei centrale solare este o investiție pe term...

    Verificați și: Panouri solare, fotovoltaice preț

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    Panouri solare – tot ce trebuie să știți

    1.Cum funcționează panourile solare ale casei?

    Tehnologia panourilor solare s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 20 de ani, atât din punctul de vedere al eficienței, cât și sub aspect estetic.
    Tehnologia panourilor solare s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 20 de ani, atât din punctul de vedere al eficienței, cât și sub aspect estetic.

    Iată cum panourile solare alimentează locuința:

    1. Celulele solare absorb lumina soarelui și creează curent continuu.

    2. Curentul electric direct este transmis printr-un convertor, care îl transformă în curent electric alternativ (AC), care poate fi utilizat în locuința dumneavoastră.

    3. Felicitări, casa dumneavoastră este acum alimentată de soare! Orice surplus de energie electrică produs de panourile dumneavoastră solare este redirecționat în rețea de alimentare cu energie electrică și înregistrat ca plus pe factura lunară de energie electrică sau este achiziționat de distribuitorul de energie electrică.

    4. Noaptea sau atunci când soarele nu strălucește, veți primi energie electrică de la rețeaua de alimentare obișnuită sau de la acumulator (dacă alegeți să instalați unul).

    5. Timp de cel puțin 30 de ani (aceasta este durata de viață normală a panourilor solare), vă veți bucura de energie ieftină și veți economisi mulți bani, în timp ce veți crea energie curată și regenerabilă pentru casa și familia dumneavoastră.

    1.1. Din ce este alcătuită o centrală solară?

    1.1.1. Panouri solare (respectiv module solare)

    Celulele solare absorb energia solară pentru a produce energie electrică. Atunci când alegeți panourile solare, trebuie să știți că există multe opțiuni, care pot afecta atât aspectul, cât și performanța acestora.

    1.1.2. Convertor – invertor

    Celulele solare produc curent continuu, în timp ce casa dumneavoastră funcționează pe curent alternativ. Prin urmare, centrala dumneavoastră solară trebuie să fie echipată cu un convertor, care va converti acest curent continuu în curent alternativ, astfel încât să îl puteți utiliza în locuință. Invertorul îndeplinește multe alte funcții importante, cum ar fi: reglarea puterii panourilor solare și a tensiunii electrice, cu care sarcina electrică se deplasează spre casa dumneavoastră sau înapoi la rețea.

    1.1.3. Montarea suporturilor pentru panourile solare

    Panourile solare trebuie să fie bine fixate pe suprafața, pe care sunt montate. Dacă panourile urmează a fi montate pe acoperiș, suporturile acestora pot fi montate atât pe acoperișuri nou-construite, cât și pe acoperișuri deja existente. De asemenea, aceste suporturi pot fi să montate în pământ, dacă panourile urmează a fi montate la nivelul solului.

    1.1.4. Optimizatori

    Optimizatoarele sunt instalate în spatele fiecărei celule solare. Acestea au rolul de a asigura că fiecare modul solar funcționează optimal, chiar dacă panoul adiacent este umbrit sau murdar. Optimizatoarele ajută și la urmărirea performanței, indicând cum funcționează fiecare panou. Acest lucru facilitează identificarea și eliminarea problemelor de funcționare, care pot apărea la fiecare dintre panouri.

    1.1.5. Contorul cantității de energie electrică produsă

    Odată ce sistemul dumneavoastră de captare a energiei solare este instalat, contorul de energie cu două sensuri va înlocui vechiul dumneavoastră contor. Noul contor vă va permite să înregistrați corect energia, pe care o trimiteți înapoi în sistem.

    1.2. Componente și variantele de celule solare

    Sistemele de captare a energiei solare s-au dezvoltat foarte mult în ultimii 20 de ani, devenind mai eficiente și mai aspectuoase. Există trei componente principale ale unei celule solare: celula solară, partea posterioară și cadrul. Fiecare dintre aceste elemente este disponibil în diferite variante de design și preț, putând fi combinate între ele, pentru a obține un aspect particular.

    1.2.1. Celulele solare

    Există două tipuri bazice de celule solare: celule policristaline și celule monocristaline.

    Celulele policristaline

    Celulele policristalice sunt ușor de recunoscut după nuanța lor de un albastru cosmic. Până acum câțiva ani, panourile policristaline au dominat piața, deoarece erau semnificativ mai ieftin de produs. La ora actuală însă, plăcile monocristaline sunt ieftine și câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Panourile policristaline sunt cele mai frecvent utilizate în proiectele comerciale și municipale, unde aspectul lor special nu este atât de supărător.

    Celulele monocristaline

    Celulele monocristaline sunt realizate dintr-un singur cristal, ceea ce le conferă o culoare neagră uniformă și caracteristică. Panourile monocristaline sunt foarte căutate atât pentru aspectul lor elegant, cât și pentru că sunt mai puternice decât panourile policristaline și se deteriorează mai puțin în timp. Prețul panourilor monocristaline a scăzut brusc în ultimul deceniu. Aceasta a făcut ca panourile monocristaline să reprezinte cea mai mare parte a instalațiilor de captare a energiei solare destinate locuințelor.

    1.2.2. Cadrele panourilor solare

    Cadrele panourilor solare sunt asemănătoare ramelor de fotografie și susțin laolaltă panoul de sticlă, celulele de siliciu și foaia din partea posterioară. Ramele panourilor solare sunt fabricate din aluminiu ușor și rezistent, care poate fi de două culori: negru sau argintiu. Culoarea cadrului nu influențează asupra eficienței de funcționare a panourilor solare, și se alege în funcție de preferințele estetice ale utilizatorilor. Cadrele argintii sunt, de obicei, asociate cu celulele policristaline și sunt disponibile la un preț mai mic. Ramele negre sunt, cu siguranță, mai populare pentru sistemele de captare a energiei solare destinate locuințelor și se potrivesc frumos atât cu celulele policristaline, cât și cu celulele monocristaline.

    1.2.3. Folia posterioară a panourilor solare

    Sub celulele de siliciu de pe panourile solare se află câte o folie posterioară. Sarcina principală a acestora este aceea de a proteja componentele din interiorul panoului solar, dar ele influențează și asupra aspectului acestora! Foliile sunt de cele mai multe ori de culoare neagră sau albă. Majoritatea utilizatorilor preferă folie neagră, cadru negru și celule solare negre. Panourile solare negre se potrivesc cel mai bine cu acoperișurile clădirilor.

    Măsurarea producției de energie

    Producția de energie se măsoară în kWh. Dacă utilizați un bec de 100 de wați timp de zece ore, la sfârșitul acestei perioade veți fi folosit un kilowatt oră (kWh) de energie. Dacă doriți să aflați necesarul mediu de energie electrică pentru locuința dumneavoastră, atunci verificați câtă energie electrică consumați lunar. Veți găsi această informație pe factura de energie la rubrica „Consum”.

    Controlul energiei consumate

    Pentru a profita la maximum de sistemul dumneavoastră de captare a energiei solare, este important să știți câtă energie utilizați din cantitatea de energie produsă de panourile dumneavoastră solare. Controlul energiei consumate vă permite, de asemenea, să urmăriți și să asigurați funcționarea optimă a sistemului dumneavoastră de captare a energiei solare. Majoritatea sistemelor au un control al energiei, dar și controlul puterii este la fel de important. S-a demonstrat, că obiceiurile consumatorilor se schimbă foarte mult, atunci când conștientizează, ce cantitate de energie consumă. Având propria producție de energie electrică și utilizând mai eficient această energie, veți putea face economii.

    1.3. Ce se întâmplă când panourile solare nu produc energie?

    Celulele solare produc electricitate, dar nu o stochează. Când alimentarea este oprită, sistemul dumneavoastră nu va produce electricitate fără o baterie. Aproape toate sistemele de captare a energiei solare sunt conectate la rețeaua de electricitate a distribuitorului local și trimite în rețea surplusul de energie electrică. În cazul unei defecțiuni a rețelei de alimentare cu energie electrică, sistemul de captare a energiei solare se oprește automat, pentru a proteja lucrătorii distribuitorului local de energie electrică. Dacă sistemul dumneavoastră de captare a energiei solare ar continua să producă electricitate în perioada unei pene de curent, acest lucru ar putea cauza accidente de muncă tehnicienilor de serviciu implicați în repararea liniilor de alimentare cu energie electrică, care alimentează și sistemul dumneavoastră  de captare a energiei solare. Singura modalitate de a asigura siguranța în muncă a acestor muncitori, este să a opri funcționarea panourilor solare pe perioada penei de curent. Dacă doriți să aveți energie electrică chiar și în timpul unei pene de curent, trebuie să instalați o baterie de rezervă (cum ar fi un Tesla Powerwall). În acest fel, veți stoca energia produsă de panourile solare în acumulator și veți putea continua să vă alimentați casa și să încărcați cu energie sistemul în timpul zilei.

    1.4. Ce influență are vremea asupra producerii de energie electrică de către panourile solare?

    Ce se întâmplă cu producția de energie a panourilor solare în zilele înnorate, ploioase și cu ninsoare?

    Norii și ploaia

    În zilele mohorâte, vă puteți aștepta ca producția  de energie electrică a panourilor solare să scadă. Dar, în nici un caz nu este pierdută orice speranță! Panourile dumneavoastră solare vor putea să producă în continuare ceva energie, chiar dacă soarele nu pare să strălucească puternic.

    Zăpada

    În timpul ninsorilor, sistemul de captare a energiei solare nu produce energie electrică, dacă se depune zăpadă pe plăci. Când fulgii de zăpadă încetează să mai cadă, zăpada de pe panourile solare se topește sau alunecă de pe ele - nu este nevoie să înlăturați zăpada de pe panourile solare! În zonele nordice, unde cerul este mai gri și căderile de zăpadă sunt mai abundente, proiectarea sistemelor de captare a energiei solare trebuie să fie făcută ținându-se seama de aceste precipitații și de cantitățile de zăpadă, care se depun pe panouri. Interesant este faptul, că se obține multă energie solară după sfârșitul furtunii de zăpadă și sistemul de captare a energiei solare opune mai puțină rezistență, permițând electricității pe care o generează, să curgă mai ușor de la panourile solare la locuință.

    1.5. Cât de rezistente sunt panourile solare?

    Este important să cunoașteți, cât de rezistent este sistemul dumneavoastră de captare a energiei solare la acțiunea vântului și a grindinei. Din fericire, nu trebuie să vă faceți griji. Sistemele de captare a energiei solare sunt proiectate special pentru a rezista acțiunii vânturilor puternice și sunt testate, de obicei, de producători în condiții de furtună. Majoritatea colectoarelor solare sunt certificate pentru a rezista la viteze ale vântului de până la aproximativ 200 km/h. Atâta timp cât acoperișul dumneavoastră este stabil și rezistent, și panourile solare montate pe el vor rămâne la locul lor. În plus, carcasele tipice din aluminiu și sticlă, care conțin celulele solare, sunt complet impermeabile chiar și în timpul ploilor abundente. În ceea ce privește grindina, majoritatea panourilor solare sunt realizate pentru a rezista acțiunii boabelor de grindină cu un diametru de până la 2,5 cm.

    În plus, sistemele de fixare a panourilor solare pe acoperișuri sunt concepute astfel încât, în cazul deteriorării unor panouri – să spunem din cauza căderii unui arbore peste ele – , acestea din urmă să poată fi demontate cu ușurință, pentru a fi reparate sau înlocuite. Dacă aveți asigurare, atunci daunele suferite vor fi plătite de compania de asigurare.

    1.6. Garanția pentru panourile solare

    Majoritatea panourilor solare au o garanție de 12 ani pentru produsul în sine și o garanție de 25 de ani pentru performanța acestora. Garanția asigură că, în 25 de ani, fiecare panou solar va produce aproximativ 85% din energia electrică produsă la prima instalare (acest procent variază în funcție de producător). Dar, după perioada de 25 de ani, panourile dumneavoastră solare vor continua să producă energie în același ritm. Dacă nivelul de producție al panoului scade sub rata liniară specificată în garanție, producătorul va înlocui panoul! Invertorul are, de asemenea, o garanție standard de 12 ani, în timp ce optimizatorii au o garanție de 25 de ani.

    2. Alegeți un furnizor/montator de panouri solare de calitate

    ”...Furnizor, garanții, tipuri de module solare, convertoare...”- iată cât de multe informații trebuie să fie luate în considerare la cumpărarea unui sistem de captare a energiei solare! La acestea se adaugă faptul că pe piață au început să apară din ce în ce mai mulți furnizori de panouri solare, iar unii folosesc tehnici agresive pentru a vinde energie solară. Ca urmare, s-au înmulțit și plângerile din partea consumatorilor, cu privire la dezinformări intenționate făcute de către furnizori, despre costul sistemelor de captare a energiei solare și economiile, care pot fi făcute prin instalarea unui astfel de sistem. De aceea, vă sfătuim ca întotdeauna să obțineți mai multe oferte de la diferiți furnizori!

    Iată câteva sfaturi utile, despre lucrurile la care trebuie să fiți, atenți atunci când primiți oferte de sisteme de captare a energiei solare:

    Asigurați-vă că atât specificațiile, garanțiile și prețurile produselor, cât și  serviciile aferente sunt transparente și clar definite.

    Solicitați furnizorului să vă viziteze acasă, pentru a efectua toate analizele necesare la locația instalării panourilor solare, înainte de a vă vinde sistemul de captare a energiei solare.

    Evaluați-vă nevoile actuale și viitoare de energie electrică, discutați cu furnizorul și asigurați-vă, că sistemul pe care îl cumpărați nu este prea mare.

    Verificați, dacă compania furnizoare are toate autorizațiile necesare pentru instalarea unei centrale solare.

    Verificați situația financiară și referințele furnizorului.

    Verificați, ce garanții vă oferă furnizorul.

    3. Tipuri de sisteme de captare a energiei solare

    Sistemele de captare a energiei solare se instalează cel mai adesea pe acoperișuri sau la nivelul solului. Locația cea mai potrivită pentru casa dumneavoastră depinde de mulți factori, cum ar fi: zonele însorite sau umbrite de-a lungul zilei, dimensiunea curții/grădinii, orientarea casei, versatilitatea acoperișului și multe altele.

    3.1. Panouri solare instalate pe acoperiș

    Sistemele de captare a energiei solare concepute pentru a fi instalate pe acoperișuri, sunt formate din panouri solare și console de fixare. Există trei factori de bază, care determină, dacă acoperișul este potrivit sau nu pentru instalarea unui sistem de captare a energiei solare.

    3.1.1. Ce condiții trebuie să îndeplinească acoperișul?

    Condiții legate de mărimea suprafeței neumbrite a acoperișului:

    Pentru a instala panouri solare pe acoperișul casei, suprafața umbrită a acestuia trebuie să fie suficient de mare. Un sistem mediu de captare a energiei solare - de 4-6 kW respectiv 16-24 de panouri - va avea nevoie de o suprafață neumbrită de 50-100 de metri pătrați.

    Orientare:

    Acoperișul casei trebuie să fie orientat față de soare astfel încât să capteze cât mai multă lumină solară pe parcursul întregului an. Cel mai bine este ca acoperișul să fie orientat spre sud, dar și acoperișurile orientate către est și vest sunt adecvate, pentru a se monta panouri solare pe ele. Numai acoperișurile orientate spre nord sunt cu adevărat inadecvate pentru centralele solare.

    Zonele umbrite ale acoperișului:

    Este necesar să se efectueze o analiză privind zonele umbrite ale acoperișului și să se verifice, dacă arborii nu creează prea multă umbră pe zona destinată instalării panourilor solare.

    3.2. Panouri solare instalate la nivelul solului

    Pentru instalarea unui sistem de captare a energiei solare la nivelul solului, este necesar să se realizeze o construcție portantă fixată în sol. Cablurile electrice dintre sistem și casă se montează în subteran, iar sistemul se conectează la contor. Instalarea panourilor solare la nivelul solului prezintă anumite avantaje, dar și dezavantaje.

    3.2.1. Avantaje

    Atunci când sunt instalate la nivelul solului, panourile solare pot fi orientate spre sud, pentru a să fi expuse la maxim razelor solare.

    Spațiul de instalare nu este limitat, ca în cazul montării panourilor solare pe acoperiș. Acest lucru permite instalarea mai multor panouri solare și o producție mai mare de energie electrică.

    Această posibilitate este minunată pentru cei, care nu doresc panouri solare pe acoperiș, din cauza aspectului lor sau pentru cei care locuiesc în clădiri declarate monumente istorice și pe acoperișurile cărora nu este permisă instalarea de panouri solare.

    3.2.2. Dezavantaje

    Costul instalării unui sistem de captare a energiei solare la nivelul solului este mai mare decât costul instalării de panouri solare pe acoperiș.

    Panourile solare instalate pe sol ocupă destul de mult spațiu.

    3.3. Înveliș de acoperiș cu celule solare

    Plăcile solare de acoperiș nu sunt un concept nou. Deși visăm la un viitor luminos, în care ne dorim ca energia solară să fie pe deplin integrată în proiectarea și construirea de case - iar cei ce preamăresc trecutul nu au nimic de obiectat la aceasta - în prezent, principala preocupare a producătorilor de învelișuri de acoperiș cu celule solare este aceea a eficacității lor: ce economii se pot face prin montarea unui acoperiș cu celule solare? Realitatea este, că la ora actuală, acoperișurile solare sunt mult mai puțin eficiente față de panourile solare. În plus, trecerea la un acoperiș solar necesită înlocuirea completă a acoperișului, ceea ce crește și costul materialelor și manoperei. Amortizarea investiției făcute într-un astfel de acoperiș cu celule solare este, prin urmare, mult mai de durată decât amortizarea unei investiții făcute într-un sistem de captare a energiei solare tradițional.

    3.4. Structuri cu panouri solare la comandă sau personalizate

    Există și alte opțiuni creative pentru încorporarea sistemelor de captare a energiei solare în peisajul sau în arhitectura caselor rezidențiale și a clădirilor cu scop lucrativ. O alegere populară pentru instalarea sistemelor de captare a energiei solare sunt, de exemplu, carporturile auto sau copertinele de terasă.

    4. Care este procedura de instalare a panourilor solare?

    Procedurile de instalare și dare în funcțiune a unui sistem de captare a energiei solare pot varia de la furnizor la furnizor. În continuare, că prezentăm un exemplu:

    Începeți procedura prin a trimite o cerere unui furnizor de sisteme de captare a energiei solare, după care veți primi o ofertă gratuită de la acesta. De asemenea, aveți și opțiunea de a cere o întâlnire cu furnizorul sau de a îl contacta telefonic. Furnizorul vă va pune la dispoziție serviciile unui consultant instruit profesional, care vă va putea oferi o mulțime de sfaturi și va fi disponibil pentru a răspunde la toate întrebările dumneavoastră. Mai întâi, veți invita consultantul respectiv să vă facă o vizită la locația, la care doriți să vă instalați panourile solare. Aici, consultantul va efectua o analiză privind cantitatea de energie solară disponibilă la locație, se va informa cu privire la consumul de curent electric și va obține toate celelalte date necesare montării panourilor solare. Furnizorul va folosi toate aceste informații obținute de către consultant pentru a proiecta o centrală solară personalizată pentru casa dumneavoastră și pentru nevoile de curent electric, pe care le aveți, și vă va pregăti o ofertă precisă, cu o defalcare detaliată a costurilor de instalare. De asemenea, furnizorul vă va prezenta și calculul economiilor, pe care le veți face prin investirea în acest sistem de captare a energiei solare.

    Proiectul sistemului de captare a energiei solare poate fi ulterior modificat conform dorințelor dumneavoastră. Odată ce sunteți mulțumit de oferta primită și de proiectul realizat de către furnizor, veți semna un contract cu acesta. Furnizorul se va ocupa de toate lucrările administrative (obținând toate permisele și acordurile necesare) și, în același timp, va furniza toate echipamentele pentru sistemul dumneavoastră de captare a energiei solare. Această fază durează, de obicei, timp de maxim la două luni, dar poate dura și mai mult, în funcție de condițiile existente. Apoi, urmează partea distractivă! Furnizorul va stabili un termen de execuție și va efectua o inspecție finală la locație, după care va începe lucrările. De regulă, instalarea unui sistem de captare a energiei solare se realizează într-o singură o zi de lucru. Și toate acestea se vor întâmpla, fără ca dumneavoastră să aveți nimic de făcut! După instalare, sistemul dumneavoastră de captare a energiei solare va produce energie electrică curată în fiecare zi și vă veți putea bucura de beneficiile financiare și de mediu ale utilizării energiei solare pentru următorii 30 de ani!

     

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    Ultimele cereri publicate

    PANOU SOLAR APA CALDA 135 L

    AM NEVOIE DE UN PANOU SOLAR 130 L + MONTAJ . EXISTA UN BOILER ELECTRI DE 80 L 5216.4 RON la 8694 RON

    ........

    Mentenanță panouri solare apa caldă

    După o pauză de câteva luni am revenit la Buftea, și panourile solare livrează apă rece în loc de caldă. Mă puteți ajuta cu niște sfaturi, sau poate cu o eventuală deplasare? 260.82 RON la 434.7 RON

    ........

    Încărcare panou solar cu glicol. Etanșeizare circuit.

    Încărcare panou solar cu glicol.(Necesită pompă). Etanșeizare circuit.(Scapă presiunea pe la o garnitură). Panoul se află pe acoperiș.(Am eu scară). Sunt atasate poze. 652.05 RON la 1086.75 RON

    ........

    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI





    Prețul, Montat panou termic si insataltie,
    Energia solară, Balş

    5216.4 RON la 8694 RON

    Prețul, Montaj panouri fotovoltaice, 10 panouri
    Energia solară, Câmpineanca

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Montaj panou solar apă caldă, 1buc.
    Energia solară, Clinceni

    6520.5 RON la 10867.5 RON

    Prețul, Panou solar apă caldă, 1 cpl
    Energia solară, Fălticeni

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Apa calda permanenta, Suprafata casei 100 mp
    Energia solară, Comăneşti

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Instalarea a 400 kWp, acoperis plat, cu sistem C& I Alpha ESS, 400KWp
    Energia solară, Oradea

    347760 RON la 579600 RON

    Prețul, Tot sistemul panouri fotovoltaice 6,4 kw trifazat, Sistem 6,4 kw
    Energia solară, Munteni-Buzău

    13041 RON la 21735 RON

    Prețul, Panouri fotovoltaice cu montaj, capacitate 15 kw,, 400 mp
    Energia solară, Braşov

    21735 RON la 36225 RON

    Prețul, Sistem fotovoltaic la cheie, 6kw
    Energia solară, Şura Mică

    21735 RON la 36225 RON

    Prețul, Furnizare și sistem panouri solare sub presiune, încălzire apă., Cca 20 -30 kw
    Energia solară, Boţeşti

    6520.5 RON la 10867.5 RON

    Prețul, MONTAJ ȘI PUNERE IN FUNCTIUNE SISTEM FOTOVOLTAIC, 5 KW
    Energia solară, Giroc

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Instalare panouri fotovoltaice, 5 kw
    Energia solară, Feteşti

    6520.5 RON la 10867.5 RON

    Prețul, Montaj panouri fotovoltaice, 6kw
    Energia solară, Târgu Jiu

    6520.5 RON la 10867.5 RON

    Prețul, Panouri solare pentru apa calda si caldura cu calorifere, 100 mp
    Energia solară, Giurgiu

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Montaj Panou solar, presurizat 18 tevi
    Energia solară, Slatina

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, montare panouri prin casa verde 5 kw /h, 1cpl
    Energia solară, Bradu

    13041 RON la 21735 RON

    Prețul, Inlocuire boiler panou solar si vas de expansiune, 1 buc
    Energia solară, Eforie

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Panouri fotovoltaice, instalație 5 kw, montaj, 1 cpl
    Energia solară, Cumpăna

    13041 RON la 21735 RON

    Prețul, Invertor 24 v 3000 5000 w, 1
    Energia solară, Drobeta-Turnu Severin

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Energia solara, of-grid, 220m2
    Energia solară, Deva

    17388 RON la 28980 RON

    Prețul, Panouri fotovoltaice off grid , 130mp
    Energia solară, Păuneşti

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Instalare panou solar presurizat1, 1 buc
    Energia solară, Rozavlea

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Reparatii la un panou solar, pierde apa e langa tuburi, 7 - 15 garnituri
    Energia solară, Călăraşi

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, Instalarea unui panou de apa calda, 1
    Energia solară, Târgu Mureş

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Sistem fotovoltaic,monofazat, 5 - 6 kw
    Energia solară, Bordenii Mari

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, Instalare panouri fotovoltaice, 40 mp
    Energia solară, Breaza

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Panou solar apa calda,
    Energia solară, Bujoreni

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Panouri fotovoltaice , 10kv
    Energia solară, Sireţel

    3477.6 RON la 5796 RON

    Prețul, Panouri fotovoltaice, 9kw
    Energia solară, Măgura

    3042.9 RON la 5071.5 RON

    Prețul, Panou solar,
    Energia solară, Cluj-Napoca

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, sistem panouri fotovoltaice, 5kw
    Energia solară, Călăţea

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Montaj panou solar pentru apă caldă , 1sau 2 după cît este nevoie
    Energia solară, Sebeş

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Panou solar apa calda cu montaj inclus la casa pt un consum menajerde , 1
    Energia solară, Poeni

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Golire apa instalatie solara nepresurizata, 1
    Energia solară, Dâmbovicioara

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Kit 8 sau 19Kw si montaj, 19Kwp
    Energia solară, Drobeta-Turnu Severin

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Instalarea de panouri fotovoltaice plus dosar prosumator, putere 6 kw/h
    Energia solară, Fălticeni

    4347 RON la 7245 RON



    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Energia solară?
    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Energia solară lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    1161+ Firme pentru Energia solară
    Serviciu gratuit
    Fără comisioane
    Obține o ofertă