Pentru zona

  Centrală termică preț

  Care este prețul unui sistem de încălzire? Pentru cheltuieli de încălzire cât mai reduse, este necesar să alegem un sistem de încălzire optim. Trebuie astfel avute în vedere orientarea casei dumneavoastră, dimensiunea ei, grosimea izolației, gradul de etanșeitate, accesibilitatea, prețul produselor energetice și, bineînțeles, prețul sistemului de încălzire în sine. Obțineți aceste date cel mai ușor prin elaborarea unui certificat energetic. Pe baza rezultatelor, puteți apoi alege mai ușor sistemul de încălzire optim, fie acesta sobă cu lemne, pompă de căldură sau panouri IR. Vă puteți consulta cu furnizorii noștri de sisteme de încălzire verificați și le puteți solicita informații. Am pregătit pentru dumneavoastră și câteva sfaturi utile despre sistemele de încălzire.

  Cereți ofertă:
  Trimiteți cerere

  Prețul sistemului central de încălzire a casei


  Preț încălzire casă. Prețul pentru incălzire centrală cu cazan pe gaz si calorifere în toate încăperile.

  200 RON/mp

  PREȚ MINIM
  RON/mp

  PREȚ MEDIU
  400 RON/mp

  PREȚ MAXIM
  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

  ALTE PREȚURI PENTRU Instalator

  cantitatea dvs.

  unitate

  prețul orientativ

  prețul dumneavoastră

  Prețul montării centralei termice


  buc

  RON/buc

  RON

  Prețul montării robinetului la calorifer


  buc

  RON/buc

  RON

  Prețul montării unui calorifer


  buc

  RON/buc

  RON
  TOTAL:
  RON
  Trimiteți o cerere >

  Instalații sanitare


  Care este prețul unor instalații sanitare? Costul unor instalații sanitare depinde de tipul de insta...

  Verificați și: Prețuri instalații sanitare

  Încălzire in pardoseală


  Prețul încălzirii prin pardoseală depinde de sistemul ales (cu apă sau pe bază de energie electrică)...

  Verificați și: Încălzire în pardoseală preț

  Pompă de căldură


  Care este prețul unei pompe de căldură? Înainte de a începe instalarea unei pompe de căldură, compar...

  Verificați și: Pompă de căldură preț

  Încălzire prin pereți și tavan


  Care este prețul unui sistem de încălzire prin pereți sau tavan? Încălzirea prin pereți este convena...

  Verificați și: Încălzire prin pereți și tavan preț

  Sobe teracotă


  Care este prețul unei sobe de teracotă? O sobă de teracotă reduce cheltuielile de încălzire și funcț...

  Verificați și: Sobe teracota pret

  Centrala pe peleti


  Care este prețul unui cazan pe biomasă? Înainte de a alege un combustibil pentru încălzirea casei no...

  Verificați și: Centrală peleți preț

  Service centrale termice și cazane


  Care este prețul serviciilor de întreținere a unei sobe? Printr-o verificare anuală a sobei de încăl...

  Verificați și: Verificare centrala termica pret

  Peleți, brichete, butași, lemne


  Încălzirea cu biomasă este considerată a fi una dintre modalitățile mai confortabile de încălzire. C...

  Verificați și: Peleți, brichete, butași, lemne preț

  Păcură


  Cât esteprețul la păcură? Înainte de începerea sezonului de încălzire, comparați prețurile furnizoru...

  Verificați și: Păcură preț

  Furnizori energie electrică


  Cât este prețul energiei electrice?Introducerea energiei electrice în case permite iluminarea, funcț...

  Verificați și: Furnizori energie electrică - Comparator prețuri (Oferte energie electrica)

  Cum v-au fost de folos aceste informații?

  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Încălzire centrală – tot ce trebuie să știți

  1. Ce sunt sistemele de încălzire centrală?

  Tehnologiile moderne de încălzire facilitează economisirea energiei și protejarea mediului
  Tehnologiile moderne de încălzire facilitează economisirea energiei și protejarea mediului

  1.1. De câtă căldură avem nevoie?

  Tehnologiile moderne de încălzire facilitează economisirea energiei și protejarea mediului. Înainte de a alege tipul sistemului de încălzire centrală pentru locuința proprie, trebuie să știm de câtă căldură avem nevoie. Aici mai intervine și predispoziția proprie, pentru că la aceeași temperatură a camerei anumite persoane pot deja transpira, în timp ce altele se vaită de frig. Felul în care simțim căldura în locuință mai depinde și de materialele de construcție folosite, mărimea spațiului, umiditatea relativă, acțiunea curenților de aer etc. Temperaturile normale ale unei locuințe sunt între 19℃ și 23℃. Sondajele au arătat, că în general ne simțim cel mai bine, când temperatura atmosferică este de 22℃.

  1.2. Cum funcționează sistemele de încălzire centrală cu apă?

  Marea parte a sistemelor de încălzire centrală folosesc ca agent termic apa încălzită într-un cuptor central. Prin încălzire, apa devine tot mai ușoară. Ea trece astfel prin țevi la calorifere sau la alte corpuri de încălzire ale casei sau ale apartamentului, înlocuind apa rece mai grea, care se întoarce înapoi la aparatul de încălzire, unde se reîncălzește. Atunci când nu poate fi asigurată circulația naturală a apei, se folosește o pompă, care pune în mișcare apa în mod artificial.

  Sistemele de încălzire centrală, care folosesc apa ca și agent termic, sunt alcătuite din:

  - o centrală termică,

  - corpuri de încălzire (calorifere în cazul sistemelor clasice, podeaua, pereții sau tavanul în cazul sistemelor de încălzire în pardoseală, prin pereți sau tavan),

  - rețeaua de țevi de distribuție a apei, conectate cu cazanul de încălzire,

  - un vas de expansiune.

  1.3. Tipuri de combustibil utilizate

  Centrala termică asigură o energie termică adecvată, care se distribuie prin țevi în diferite încăperi ale casei sau apartamentului. Centralele termice funcționează pe tipuri diferite de combustibil. Cele mai des întâlnite centrale termice funcționează cu ulei, gaz, curent electric și combustibili solizi (cărbune, lemne, peleți...). Pe piață sunt disponibile centrale termice combinate, care pot folosi tipuri diferite de combustibil. Centralele termice actuale facilitează și folosirea energiei solare.

  La noi în țară, cheltuielile cu încălzirea locuințelor sunt destul de mari, pentru că este necesar a le încălzi aproape 200 de zile pe an. Aceste cheltuieli ar putea fi substanțial reduse (cu până la 75%), dacă s-ar folosi pompe de căldură în locul sistemelor clasice de încălzire centrală și s-ar investi în tehnologii de încălzire moderne. Astfel, pe lângă reducerea cheltuielilor, s-ar câștiga și un confort mărit al locuirii și nu am mai polua atât de mult aerul atmosferic prin arderea combustibililor, beneficiind drept răsplată de un aer mai de calitate.

  1.4. Atenție la folosirea de combustibil gazos!

  În cazul în care ca și combustibil se folosește gazul, trebuie să se asigure o evacuare adecvată a fumului rezultat în urma arderii. Țevile coșului de fum trebuie să fie din oțel inoxidabil. În camera în care se află centrala termică pe gaz și instalația electrică trebuie să fie executată într-un mod special, în conformitate cu prevederile legale legate de utilizarea centralelor termice pe gaz.

  1.5. Vasul de expansiune

  Vasul de expansiune este unul dintre elementele sistemului de încălzire centrală. Rolul acestuia este de a împiedica defectarea sistemului din cauza măririi presiunii apei în cuptor. Cu cât mai ridicată este temperatura apei, cu atât mai mare este și spațiul pe care aceasta îl ocupă. Vasul de expansiune compensează pentru creșterea volumului apei. În cazul în care temperatura apei crește exagerat, aceasta se transformă în aburi și presiunea acestuia va depăși orice normă. Fiabilitatea sistemului de încălzire centrală mai este asigurată și de ventilele de siguranță. Acestea trebuie să aibă mărimea adecvată și să fie montate corespunzător.

  1.6. Sisteme de încălzire secundare

  Orice sistem principal de încălzire permite și folosirea unui sistem secundar, care poate fi format din colectoare solare sau poate fi o pompă de căldură. Puterea sursei de căldură se stabilește în funcție de necesitățile de energie termică ale imobilului, pe care dorim să îl încălzim. Pentru calcularea cantității de energie termică necesare este bine să se folosească liniile directoare ale standardului DIN 7401, care indică câtă căldură trebuie să producem, pentru a încălzi interiorul imobilului la temperatura de 19℃, în condiții de temperaturi exterioare joase.

  2. Instalatorii de sisteme de încălzire centrală

  Execuția și instalarea sistemului de încălzire centrală trebuie să fie în mod absolut efectuate de către un executant cu experiență, care va folosi materiale adecvate și certificate, corespunzător testate în prealabil. Dacă sistemul de încălzire centrală a fost executat corect și profesional, nu trebuie să vă faceți griji, că ar putea apărea defecțiuni sau că acesta nu ar fi fiabil. În schimb, dacă acest sistem nu este bine executat, va prezenta pentru dumneavoastră un adevărat coșmar. Și, nu uitați de un aspect foarte important: că pentru întreținerea sistemului veți avea nevoie și de service periodic și poate de eventuale lucrări de reparare. De aceea, este important să alegeți un executant, care să ofere și aceste servicii  ulterioare instalării sistemului de încălzire centrală.

  3. Tipuri de sisteme de încălzire centrală

  3.1. Clasificare în funcție de corpurile de încălzire

  3.1.1. Încălzire cu calorifere

  În cazul sistemelor de încălzire cu calorifere agentul termic trebuie să atingă temperaturi înalte. Aceste sisteme se folosesc cel mai frecvent pentru încălzirea imobilelor. Caloriferele radiază căldură în camere și astfel aerul rece se încălzește și începe să circule, ridicându-se ușor către tavan. Căldura este transmisă prin țevi termoizolate, care pot fi fie vizibile, fie se pot afla în podele și pereți. Sistemul de încălzire centrală se poate conecta la centrale termice, care funcționează pe gaze, biomasă, ulei sau se poate conecta la pompe de căldură speciale. Eficiența caloriferelor este maximă, dacă acestea sunt montate sub ferestre. Avantajele pe care le oferă încălzirea cu calorifere sunt următoarele: reglarea simplă a temperaturii, încălzirea eficientă a camerelor, execuția rapidă a sistemelor, posibilitatea de avea regimuri diferite de încălzire, costuri reduse, posibilitatea de a măsura consumul și de a repartiza cheltuielile pe consumatori în clădirile de apartamente, posibilități numeroase de design.

  3.1.2. Încălzirea în pardoseală

  După cum indică și denumirea lor, sistemele de încălzire în pardoseală sunt alcătuite din țevi instalate în podea. Căldura din țevile pline cu apă caldă este transmisă la șape și mai departe prin pardoseală în întreaga cameră. Datorită dimensiunii podelei, care acționează ca un corp de încălzire foarte mare, temperatura din țevi poate fi mai scăzută față de cazul încălzirii cu calorifere, și anume între 26℃ și 28℃. Deci, sistemele de încălzire în pardoseală nu necesită ca agentul termic să atingă temperaturi ridicate. Aceste sisteme de încălzire pot fi conectate și la pompe de căldură de temperaturi scăzute sau la colectoare solare. Cheltuielile cu încălzirea în pardoseală sunt cu 15% mai reduse față de cheltuielile produse de sistemele de încălzire cu calorifere. Avantajele pe care le oferă încălzirea în pardoseală sunt următoarele: camerele sunt mai spațioase în lipsa caloriferelor, podeaua emană căldură care este foarte plăcută și relaxantă, temperatura aerului din cameră este mai mică decât în cazul folosirii caloriferelor, deși senzația de căldură este mare, cheltuielile cu încălzirea se reduc cu până la 15%. Pe de altă parte, aspectul negativ al acestor sisteme de încălzire este faptul că necesită câteva ore după pornire, pentru ca imobilul să se încălzească în mod corespunzător.

  3.1.3. Încălzirea prin pereți

  Sistemele de încălzire prin pereți pot fi sisteme independente de încălzire sau pot fi sisteme secundare la sistemele de încălzire în pardoseală. Pentru că oferă numeroase avantaje față de sistemele de încălzire, care necesită temperaturi înalte ale agentului termic, tot mai multe persoane se decid să își instaleze un astfel de sistem de încălzire. Aceste avantaje sunt următoarele: distribuția optimală a temperaturii în camere; cheltuieli reduse de încălzire; sistemul poate fi folosit și pentru răcirea camerelor; temperatura camerelor poate fi rapid adaptată; încălzirea nu are drept efect ridicarea prafului în aer; țevile nu se ruginesc pentru că sunt din plastic; sistemul împiedică apariția mucegaiului pe părțile interioare ale zidurilor exterioare; nu se produce radierea aerului rece către pereții exteriori. Dar, sistemele de încălzire prin pereți și tavan prezintă și aspecte negative: mobila amplasată lângă pereți absoarbe căldura și reduce astfel efectul încălzirii, clădirea trebuie să aibă o termoizolație foarte bună, necesită suprafețe mari pentru instalare, iar după instalare pereții nu mai pot fi găuriți și nu se mai pot bate cuie în ei. Datorită încălzirii rapide a camerelor, sistemele de încălzire prin pereți sunt adecvate mai ales pentru casele prefabricate, care nu acumulează foarte bine căldura.

  3.1.4. Încălzirea cu aer cald

  Acest sistem de încălzire este un sistem de ventilație prin care se introduce aer cald în camere. Este adecvat în special pentru casele pasive. Rețeaua de țevi a sistemului de ventilație este instalată în întregul imobil, aerul cald fiind introdus în fiecare cameră. Sistemul facilitează și recuperarea căldurii, eficiența agentului termic fiind astfel mărită. Recuperarea căldurii are loc în următorul fel: aerul proaspăt introdus în imobil preia căldura celui uzat, care este pe cale de a fi evacuat în exterior. Este important faptul, că aerul proaspăt și aerul uzat nu se amestecă. Avantajele pe care le oferă aceste sisteme de încălzire sunt următoarele: camerele sunt încălzite și aerisite în același timp; sistemul poate fi folosit și ca sistem central de răcire; prin introducerea de aer cald sau rece în camere, acestea se încălzesc sau se răcesc foarte rapid. Dar, acest sistem este adecvat doar pentru imobile, care sunt bine termoizolate și etanșe.

  3.2. Sistem cu țevi simple sau duble

  Căldura este transmisă de la centrala termică la corpurile de încălzire prin intermediul unei rețele de țevi. Pentru a împiedica pierderea de căldură, se recomandă ca aceste țevi să aibă o lungime totală cât mai redusă. Dacă țevile trec și prin spații neîncălzite, acestea trebuie să fie termoizolate.

  Există sisteme de încălzire centrală cu țevi simple sau duble. La sistemele cu țevi duble, apa caldă este introdusă în corpul de încălzire pe o țeavă, fiind scoasă pe cealaltă țeavă. Aceasta se face concomitent în toate elementele de încălzire, care au astfel aceeași temperatură. În schimb, în cazul sistemelor cu țevi simple, apa caldă nu este introdusă concomitent în toate corpurile de încălzire. De aceea, nu toate aceste corpuri de încălzire au aceeași temperatură, pentru că apa se răcește pe parcurs. În acest caz, este necesar a proiecta mai multe ramificații ale sistemului, pentru a evita ca temperatura din corpurile de încălzire mai îndepărtate să fie prea redusă.

  3.3. Încălzirea la distanță sau camera proprie pentru centrala termică

  În sistemelor de încălzire la distanță, energia termică este produsă într-o centrală termică orășenească sau industrială. Mărimea acestor sistemele de încălzire a locuințelor variază de la caz la caz, adică de la oraș la oraș sau de la cartier la cartier. Energia termică este distribuită în locuințe printr-o rețea de distribuție. Fiecare clădire are o stație termică, prin intermediul căreia se distribuie energia termică din rețea fiecărei locuințe. Consumul de energie termică este măsurat pentru fiecare apartament în parte. Încălzirea la distanță este asemănătoare cu încălzirea cu propria centrală termică. Diferența constă în faptul că în cazul încălzirii cu agent termic de la o centrală termică orășenească beneficiarii nu manevrează singuri centrala.

  4. Procedura de instalare a unui sistem de încălzire centrală

  Un executant de încredere și profesionist vă va prezenta mai întâi avantajele și dezavantajele fiecărui sistem de încălzire și, în acest fel, vă va ajuta să alegeți sistemul cel mai potrivit pentru locuința sau imobilul dumneavoastră. Montarea sistemului de încălzire centrală trebuie să se facă doar după executarea atentă a unui plan al sistemului. Executantul va achiziționa toate elementele sistemului de încălzire centrală: centrala termică, rețeaua de distribuție a energiei termice și corpurile de încălzire, pe care le va instala apoi în locuința dumneavoastră. După cum am mai menționat, instalația poate fi vizibilă sau poate fi montată în podea, în pereți sau în tavan. În ambele cazuri, executantul trebuie să asigure o termoizolație adecvată a sistemului. Acest lucru este valabil mai ales în cazul în care anumite țevi sunt instalate în spații neîncălzite. O atenție suplimentară trebuie să se acorde termoizolării țevilor, care se instalează de-a lungul pereților exteriori. Acest lucru este important mai ales în cazul sistemelor de încălzire centrală cu țevi duble, și aceasta pentru a nu lăsa ca căldura să se emane în exterior și să se piardă în acest fel. Țevile pot fi metalice - din oțel sau din cupru. În ultimul timp însă, se folosesc și țevi din aluminiu și plastic, datorită rezistenței și prețului lor avantajos. De obicei, executantul se ocupă de achiziționarea tuturor elementelor necesare. Un bun executant vă va oferi pe lângă montarea sistemului și lucrări de service și întreținere. Astfel, veți putea fi mulțumiți, că sistemul dumneavoastră de încălzire centrală va funcționa optimal și va avea o durată îndelungată de viață.

   

  La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
  Ultimele cereri publicate

  Reparatie centrala Immergas Eolo Star 23kw

  Bună ziua,

  Centrala intra in eroarea 01 cand nici nu te astepti, la resetare porneste din nou.

  Mulțumesc 86.94 RON la 144.9 RON

  ........

  Revizie centrala termica

  Bună ziua,

  Amnevoie de revizie la centrala termica si a intalatiei.

  Mulțumesc 217.35 RON la 362.25 RON

  ........

  Automatizare sistem de incalzire in pardoseala

  Bună ziua,

  Am nevoie de montarea termostatelor in dozele din perete, 6 termostate, a actuatoarelor in distribuitor, 10 circuite in total si a unui centru de comanda pentru ca unul este instalat deja la parter.

  Mulțumesc 434.7 RON la 724.5 RON

  ........

  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

  Prețul, Instalare cu aprobare centrala pe gaz, 1 buc
  Instalator, Tecuci

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Revizie centrala termică, 1 buc
  Instalator, Techirghiol

  130.41 RON la 217.35 RON

  Prețul, Verificare centrala termică, 1 buc
  Instalator, Brăila

  173.88 RON la 289.8 RON

  Prețul, Ofertă montare centrala + boiler bivalent, o centrala + 1boiler
  Instalator, Baloteşti

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Revizie centrala termica, 1 buc
  Instalator, Zalău

  130.41 RON la 217.35 RON

  Prețul, Inlocuire centrala termica, 1 buc
  Instalator, Cluj-Napoca

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, Instalatie centrala termică, 33 mp
  Instalator, Vulcan

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, Instalare boiler pe lemne, 1 buc
  Instalator, Redea

  173.88 RON la 289.8 RON

  Prețul, Instalatii sanitare baie bucatarie, 80 mp
  Instalator, Lereşti

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, Reparatie centrala termica, 1 buc
  Instalator, Râmnicu Vâlcea

  217.35 RON la 362.25 RON

  Prețul, Montare centrala termica pe gaz, 30mp
  Instalator, Bucureşti

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Mutare teava, montaj centrala, 70 cm
  Instalator, Medgidia

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Instalatie centrala+aragaz, 1 buc
  Instalator, Nădrag

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, Ofertă montaj boiler cu pompă de căldură, 1 buc
  Instalator, Bucureşti

  217.35 RON la 362.25 RON

  Prețul, Instalare centrala termica pe lemne, 60mp
  Instalator, Râmniceni

  652.05 RON la 1086.75 RON

  Prețul, Centrala pe gaz, 68 mp
  Instalator, Străoane

  2608.2 RON la 4347 RON

  Prețul, Montare centrala și calorifere, 130 mp
  Instalator, Băişoara

  1304.1 RON la 2173.5 RON

  Prețul, Montarea centrala apartament, 60mp
  Instalator, Braşov

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Reparatie centrala termica, 54 m2
  Instalator, Miercurea-Ciuc

  130.41 RON la 217.35 RON

  Prețul, Pornire centrala electrica, 190mp
  Instalator, Alba Iulia

  130.41 RON la 217.35 RON

  Prețul, Sistem cu detectoare de gaz WiFi, 1 cpl
  Instalator, Oţelu Roşu

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Ofertă instalare centrala termică, 44mp
  Instalator, Mediaş

  869.4 RON la 1449 RON

  Prețul, Automatizare centrala, 40mp
  Instalator, Bistriţa

  217.35 RON la 362.25 RON

  Prețul, Achiziționare centrala termică Ariston, 1 buc
  Instalator, Suceava

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, Reparație centrală, 1 buc
  Instalator, Cehu Silvaniei

  217.35 RON la 362.25 RON

  Prețul, Instalare convector si aer conditionat, 33mp
  Instalator, Moreni

  869.4 RON la 1449 RON

  Prețul, Instalare centrala termica pe lemne, 1 buc
  Instalator, Buteşti

  217.35 RON la 362.25 RON

  Prețul, Înlocuire centrala termica racordare incalzire pardoseala, 1 buc
  Instalator, Timişoara

  869.4 RON la 1449 RON

  Prețul, Inlocuire centrala, 1 buc
  Instalator, Braşov

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Montarea centrală pe gaz, 12ml
  Instalator, Vădastra

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Inlocuirea centralei termice pe lemne cu una identică + puffer, 200mp
  Instalator, Mintia

  217.35 RON la 362.25 RON

  Prețul, Re - racordare la contor gaz, 120mp
  Instalator, Covasna

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Instalator centrala pe lemne, 100mp
  Instalator, Măgireşti

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Revizia periodica a instalatiei de gaz, 1 buc
  Instalator, Predeal

  217.35 RON la 362.25 RON

  Prețul, Centrala termica pe gaz eroare E01, 1
  Instalator, Teremia Mare

  130.41 RON la 217.35 RON

  Prețul, Curatare chimica centrala termica Buderus 28kw, 1 buc
  Instalator, Râmnicu Sărat

  130.41 RON la 217.35 RON  Vezi și alte proiecte finalizate, inclusiv prețurile
  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Instalator?

  Instalator lista de prețuri

  Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

  3214+ FIRME PENTRU Instalator
  SERVICIU GRATUIT
  FĂRĂ COMISIOANE
  OBȚINE O OFERTĂ