Pentru zona

    Centrală termică preț

    Care este prețul unui sistem de încălzire? Pentru cheltuieli de încălzire cât mai reduse, este necesar să alegem un sistem de încălzire optim. Trebuie astfel avute în vedere orientarea casei dumneavoastră, dimensiunea ei, grosimea izolației, gradul de etanșeitate, accesibilitatea, prețul produselor energetice și, bineînțeles, prețul sistemului de încălzire în sine. Obțineți aceste date cel mai ușor prin elaborarea unui certificat energetic. Pe baza rezultatelor, puteți apoi alege mai ușor sistemul de încălzire optim, fie acesta sobă cu lemne, pompă de căldură sau panouri IR. Vă puteți consulta cu furnizorii noștri de sisteme de încălzire verificați și le puteți solicita informații. Am pregătit pentru dumneavoastră și câteva sfaturi utile despre sistemele de încălzire.

    Cereți ofertă:
    Trimiteți cerere

    Prețul sistemului central de încălzire a casei


    Preț încălzire casă. Prețul pentru incălzire centrală cu cazan pe gaz si calorifere în toate încăperile.

    200 RON/mp

    PREȚ MINIM
    RON/mp

    PREȚ MEDIU
    400 RON/mp

    PREȚ MAXIM
    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

    Alte prețuri pentru Instalator

    cantitatea dvs.

    unitate

    prețul orientativ

    prețul dumneavoastră

    Prețul montării centralei termice


    buc

    RON/buc

    RON

    Prețul montării robinetului la calorifer


    buc

    RON/buc

    RON

    Prețul montării unui calorifer


    buc

    RON/buc

    RON
    TOTAL:
    RON
    Trimiteți o cerere >

    Instalații sanitare


    Care este prețul unor instalații sanitare? Costul unor instalații sanitare depinde de tipul de insta...

    Verificați și: Prețuri instalații sanitare

    Încălzire in pardoseală


    Prețul încălzirii prin pardoseală depinde de sistemul ales (cu apă sau pe bază de energie electrică)...

    Verificați și: Încălzire în pardoseală preț

    Pompă de căldură


    Care este prețul unei pompe de căldură? Înainte de a începe instalarea unei pompe de căldură, compar...

    Verificați și: Pompă de căldură preț

    Încălzire prin pereți și tavan


    Care este prețul unui sistem de încălzire prin pereți sau tavan? Încălzirea prin pereți este convena...

    Verificați și: Încălzire prin pereți și tavan preț

    Sobe teracotă


    Care este prețul unei sobe de teracotă? O sobă de teracotă reduce cheltuielile de încălzire și funcț...

    Verificați și: Sobe teracota pret

    Centrala pe peleti


    Care este prețul unui cazan pe biomasă? Înainte de a alege un combustibil pentru încălzirea casei no...

    Verificați și: Centrală peleți preț

    Service centrale termice și cazane


    Care este prețul serviciilor de întreținere a unei sobe? Printr-o verificare anuală a sobei de încăl...

    Verificați și: Verificare centrala termica pret

    Peleți, brichete, butași, lemne


    Încălzirea cu biomasă este considerată a fi una dintre modalitățile mai confortabile de încălzire. C...

    Verificați și: Peleți, brichete, butași, lemne preț

    Păcură


    Cât esteprețul la păcură? Înainte de începerea sezonului de încălzire, comparați prețurile furnizoru...

    Verificați și: Păcură preț

    Furnizori energie electrică


    Cât este prețul energiei electrice?Introducerea energiei electrice în case permite iluminarea, funcț...

    Verificați și: Furnizori energie electrică - Comparator prețuri (Oferte energie electrica)

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    Încălzire centrală – tot ce trebuie să știți

    1. Ce sunt sistemele de încălzire centrală?

    Tehnologiile moderne de încălzire facilitează economisirea energiei și protejarea mediului
    Tehnologiile moderne de încălzire facilitează economisirea energiei și protejarea mediului

    1.1. De câtă căldură avem nevoie?

    Tehnologiile moderne de încălzire facilitează economisirea energiei și protejarea mediului. Înainte de a alege tipul sistemului de încălzire centrală pentru locuința proprie, trebuie să știm de câtă căldură avem nevoie. Aici mai intervine și predispoziția proprie, pentru că la aceeași temperatură a camerei anumite persoane pot deja transpira, în timp ce altele se vaită de frig. Felul în care simțim căldura în locuință mai depinde și de materialele de construcție folosite, mărimea spațiului, umiditatea relativă, acțiunea curenților de aer etc. Temperaturile normale ale unei locuințe sunt între 19℃ și 23℃. Sondajele au arătat, că în general ne simțim cel mai bine, când temperatura atmosferică este de 22℃.

    1.2. Cum funcționează sistemele de încălzire centrală cu apă?

    Marea parte a sistemelor de încălzire centrală folosesc ca agent termic apa încălzită într-un cuptor central. Prin încălzire, apa devine tot mai ușoară. Ea trece astfel prin țevi la calorifere sau la alte corpuri de încălzire ale casei sau ale apartamentului, înlocuind apa rece mai grea, care se întoarce înapoi la aparatul de încălzire, unde se reîncălzește. Atunci când nu poate fi asigurată circulația naturală a apei, se folosește o pompă, care pune în mișcare apa în mod artificial.

    Sistemele de încălzire centrală, care folosesc apa ca și agent termic, sunt alcătuite din:

    - o centrală termică,

    - corpuri de încălzire (calorifere în cazul sistemelor clasice, podeaua, pereții sau tavanul în cazul sistemelor de încălzire în pardoseală, prin pereți sau tavan),

    - rețeaua de țevi de distribuție a apei, conectate cu cazanul de încălzire,

    - un vas de expansiune.

    1.3. Tipuri de combustibil utilizate

    Centrala termică asigură o energie termică adecvată, care se distribuie prin țevi în diferite încăperi ale casei sau apartamentului. Centralele termice funcționează pe tipuri diferite de combustibil. Cele mai des întâlnite centrale termice funcționează cu ulei, gaz, curent electric și combustibili solizi (cărbune, lemne, peleți...). Pe piață sunt disponibile centrale termice combinate, care pot folosi tipuri diferite de combustibil. Centralele termice actuale facilitează și folosirea energiei solare.

    La noi în țară, cheltuielile cu încălzirea locuințelor sunt destul de mari, pentru că este necesar a le încălzi aproape 200 de zile pe an. Aceste cheltuieli ar putea fi substanțial reduse (cu până la 75%), dacă s-ar folosi pompe de căldură în locul sistemelor clasice de încălzire centrală și s-ar investi în tehnologii de încălzire moderne. Astfel, pe lângă reducerea cheltuielilor, s-ar câștiga și un confort mărit al locuirii și nu am mai polua atât de mult aerul atmosferic prin arderea combustibililor, beneficiind drept răsplată de un aer mai de calitate.

    1.4. Atenție la folosirea de combustibil gazos!

    În cazul în care ca și combustibil se folosește gazul, trebuie să se asigure o evacuare adecvată a fumului rezultat în urma arderii. Țevile coșului de fum trebuie să fie din oțel inoxidabil. În camera în care se află centrala termică pe gaz și instalația electrică trebuie să fie executată într-un mod special, în conformitate cu prevederile legale legate de utilizarea centralelor termice pe gaz.

    1.5. Vasul de expansiune

    Vasul de expansiune este unul dintre elementele sistemului de încălzire centrală. Rolul acestuia este de a împiedica defectarea sistemului din cauza măririi presiunii apei în cuptor. Cu cât mai ridicată este temperatura apei, cu atât mai mare este și spațiul pe care aceasta îl ocupă. Vasul de expansiune compensează pentru creșterea volumului apei. În cazul în care temperatura apei crește exagerat, aceasta se transformă în aburi și presiunea acestuia va depăși orice normă. Fiabilitatea sistemului de încălzire centrală mai este asigurată și de ventilele de siguranță. Acestea trebuie să aibă mărimea adecvată și să fie montate corespunzător.

    1.6. Sisteme de încălzire secundare

    Orice sistem principal de încălzire permite și folosirea unui sistem secundar, care poate fi format din colectoare solare sau poate fi o pompă de căldură. Puterea sursei de căldură se stabilește în funcție de necesitățile de energie termică ale imobilului, pe care dorim să îl încălzim. Pentru calcularea cantității de energie termică necesare este bine să se folosească liniile directoare ale standardului DIN 7401, care indică câtă căldură trebuie să producem, pentru a încălzi interiorul imobilului la temperatura de 19℃, în condiții de temperaturi exterioare joase.

    2. Instalatorii de sisteme de încălzire centrală

    Execuția și instalarea sistemului de încălzire centrală trebuie să fie în mod absolut efectuate de către un executant cu experiență, care va folosi materiale adecvate și certificate, corespunzător testate în prealabil. Dacă sistemul de încălzire centrală a fost executat corect și profesional, nu trebuie să vă faceți griji, că ar putea apărea defecțiuni sau că acesta nu ar fi fiabil. În schimb, dacă acest sistem nu este bine executat, va prezenta pentru dumneavoastră un adevărat coșmar. Și, nu uitați de un aspect foarte important: că pentru întreținerea sistemului veți avea nevoie și de service periodic și poate de eventuale lucrări de reparare. De aceea, este important să alegeți un executant, care să ofere și aceste servicii  ulterioare instalării sistemului de încălzire centrală.

    3. Tipuri de sisteme de încălzire centrală

    3.1. Clasificare în funcție de corpurile de încălzire

    3.1.1. Încălzire cu calorifere

    În cazul sistemelor de încălzire cu calorifere agentul termic trebuie să atingă temperaturi înalte. Aceste sisteme se folosesc cel mai frecvent pentru încălzirea imobilelor. Caloriferele radiază căldură în camere și astfel aerul rece se încălzește și începe să circule, ridicându-se ușor către tavan. Căldura este transmisă prin țevi termoizolate, care pot fi fie vizibile, fie se pot afla în podele și pereți. Sistemul de încălzire centrală se poate conecta la centrale termice, care funcționează pe gaze, biomasă, ulei sau se poate conecta la pompe de căldură speciale. Eficiența caloriferelor este maximă, dacă acestea sunt montate sub ferestre. Avantajele pe care le oferă încălzirea cu calorifere sunt următoarele: reglarea simplă a temperaturii, încălzirea eficientă a camerelor, execuția rapidă a sistemelor, posibilitatea de avea regimuri diferite de încălzire, costuri reduse, posibilitatea de a măsura consumul și de a repartiza cheltuielile pe consumatori în clădirile de apartamente, posibilități numeroase de design.

    3.1.2. Încălzirea în pardoseală

    După cum indică și denumirea lor, sistemele de încălzire în pardoseală sunt alcătuite din țevi instalate în podea. Căldura din țevile pline cu apă caldă este transmisă la șape și mai departe prin pardoseală în întreaga cameră. Datorită dimensiunii podelei, care acționează ca un corp de încălzire foarte mare, temperatura din țevi poate fi mai scăzută față de cazul încălzirii cu calorifere, și anume între 26℃ și 28℃. Deci, sistemele de încălzire în pardoseală nu necesită ca agentul termic să atingă temperaturi ridicate. Aceste sisteme de încălzire pot fi conectate și la pompe de căldură de temperaturi scăzute sau la colectoare solare. Cheltuielile cu încălzirea în pardoseală sunt cu 15% mai reduse față de cheltuielile produse de sistemele de încălzire cu calorifere. Avantajele pe care le oferă încălzirea în pardoseală sunt următoarele: camerele sunt mai spațioase în lipsa caloriferelor, podeaua emană căldură care este foarte plăcută și relaxantă, temperatura aerului din cameră este mai mică decât în cazul folosirii caloriferelor, deși senzația de căldură este mare, cheltuielile cu încălzirea se reduc cu până la 15%. Pe de altă parte, aspectul negativ al acestor sisteme de încălzire este faptul că necesită câteva ore după pornire, pentru ca imobilul să se încălzească în mod corespunzător.

    3.1.3. Încălzirea prin pereți

    Sistemele de încălzire prin pereți pot fi sisteme independente de încălzire sau pot fi sisteme secundare la sistemele de încălzire în pardoseală. Pentru că oferă numeroase avantaje față de sistemele de încălzire, care necesită temperaturi înalte ale agentului termic, tot mai multe persoane se decid să își instaleze un astfel de sistem de încălzire. Aceste avantaje sunt următoarele: distribuția optimală a temperaturii în camere; cheltuieli reduse de încălzire; sistemul poate fi folosit și pentru răcirea camerelor; temperatura camerelor poate fi rapid adaptată; încălzirea nu are drept efect ridicarea prafului în aer; țevile nu se ruginesc pentru că sunt din plastic; sistemul împiedică apariția mucegaiului pe părțile interioare ale zidurilor exterioare; nu se produce radierea aerului rece către pereții exteriori. Dar, sistemele de încălzire prin pereți și tavan prezintă și aspecte negative: mobila amplasată lângă pereți absoarbe căldura și reduce astfel efectul încălzirii, clădirea trebuie să aibă o termoizolație foarte bună, necesită suprafețe mari pentru instalare, iar după instalare pereții nu mai pot fi găuriți și nu se mai pot bate cuie în ei. Datorită încălzirii rapide a camerelor, sistemele de încălzire prin pereți sunt adecvate mai ales pentru casele prefabricate, care nu acumulează foarte bine căldura.

    3.1.4. Încălzirea cu aer cald

    Acest sistem de încălzire este un sistem de ventilație prin care se introduce aer cald în camere. Este adecvat în special pentru casele pasive. Rețeaua de țevi a sistemului de ventilație este instalată în întregul imobil, aerul cald fiind introdus în fiecare cameră. Sistemul facilitează și recuperarea căldurii, eficiența agentului termic fiind astfel mărită. Recuperarea căldurii are loc în următorul fel: aerul proaspăt introdus în imobil preia căldura celui uzat, care este pe cale de a fi evacuat în exterior. Este important faptul, că aerul proaspăt și aerul uzat nu se amestecă. Avantajele pe care le oferă aceste sisteme de încălzire sunt următoarele: camerele sunt încălzite și aerisite în același timp; sistemul poate fi folosit și ca sistem central de răcire; prin introducerea de aer cald sau rece în camere, acestea se încălzesc sau se răcesc foarte rapid. Dar, acest sistem este adecvat doar pentru imobile, care sunt bine termoizolate și etanșe.

    3.2. Sistem cu țevi simple sau duble

    Căldura este transmisă de la centrala termică la corpurile de încălzire prin intermediul unei rețele de țevi. Pentru a împiedica pierderea de căldură, se recomandă ca aceste țevi să aibă o lungime totală cât mai redusă. Dacă țevile trec și prin spații neîncălzite, acestea trebuie să fie termoizolate.

    Există sisteme de încălzire centrală cu țevi simple sau duble. La sistemele cu țevi duble, apa caldă este introdusă în corpul de încălzire pe o țeavă, fiind scoasă pe cealaltă țeavă. Aceasta se face concomitent în toate elementele de încălzire, care au astfel aceeași temperatură. În schimb, în cazul sistemelor cu țevi simple, apa caldă nu este introdusă concomitent în toate corpurile de încălzire. De aceea, nu toate aceste corpuri de încălzire au aceeași temperatură, pentru că apa se răcește pe parcurs. În acest caz, este necesar a proiecta mai multe ramificații ale sistemului, pentru a evita ca temperatura din corpurile de încălzire mai îndepărtate să fie prea redusă.

    3.3. Încălzirea la distanță sau camera proprie pentru centrala termică

    În sistemelor de încălzire la distanță, energia termică este produsă într-o centrală termică orășenească sau industrială. Mărimea acestor sistemele de încălzire a locuințelor variază de la caz la caz, adică de la oraș la oraș sau de la cartier la cartier. Energia termică este distribuită în locuințe printr-o rețea de distribuție. Fiecare clădire are o stație termică, prin intermediul căreia se distribuie energia termică din rețea fiecărei locuințe. Consumul de energie termică este măsurat pentru fiecare apartament în parte. Încălzirea la distanță este asemănătoare cu încălzirea cu propria centrală termică. Diferența constă în faptul că în cazul încălzirii cu agent termic de la o centrală termică orășenească beneficiarii nu manevrează singuri centrala.

    4. Procedura de instalare a unui sistem de încălzire centrală

    Un executant de încredere și profesionist vă va prezenta mai întâi avantajele și dezavantajele fiecărui sistem de încălzire și, în acest fel, vă va ajuta să alegeți sistemul cel mai potrivit pentru locuința sau imobilul dumneavoastră. Montarea sistemului de încălzire centrală trebuie să se facă doar după executarea atentă a unui plan al sistemului. Executantul va achiziționa toate elementele sistemului de încălzire centrală: centrala termică, rețeaua de distribuție a energiei termice și corpurile de încălzire, pe care le va instala apoi în locuința dumneavoastră. După cum am mai menționat, instalația poate fi vizibilă sau poate fi montată în podea, în pereți sau în tavan. În ambele cazuri, executantul trebuie să asigure o termoizolație adecvată a sistemului. Acest lucru este valabil mai ales în cazul în care anumite țevi sunt instalate în spații neîncălzite. O atenție suplimentară trebuie să se acorde termoizolării țevilor, care se instalează de-a lungul pereților exteriori. Acest lucru este important mai ales în cazul sistemelor de încălzire centrală cu țevi duble, și aceasta pentru a nu lăsa ca căldura să se emane în exterior și să se piardă în acest fel. Țevile pot fi metalice - din oțel sau din cupru. În ultimul timp însă, se folosesc și țevi din aluminiu și plastic, datorită rezistenței și prețului lor avantajos. De obicei, executantul se ocupă de achiziționarea tuturor elementelor necesare. Un bun executant vă va oferi pe lângă montarea sistemului și lucrări de service și întreținere. Astfel, veți putea fi mulțumiți, că sistemul dumneavoastră de încălzire centrală va funcționa optimal și va avea o durată îndelungată de viață.

     

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    Ultimele cereri publicate

    Montaj termosemineu si 5 calorifere

    Avem nevoie de montaj termosemineu si 5 calorifere. 869.4 RON la 1449 RON

    ........

    Încărcare panou solar cu glicol. Etanșeizare circuit.

    Încărcare panou solar cu glicol.(Necesită pompă). Etanșeizare circuit.(Scapă presiunea pe la o garnitură). Panoul se află pe acoperiș.(Am eu scară). Sunt atasate poze. 652.05 RON la 1086.75 RON

    ........

    instalator instalatii termice

    Casa este situata in Sat Uroi,Simeria,Judet Hunedoara.

    Instalator instalatii termice respectiv ,montaj si inlocuire sistem de incalzire locuinta ,si conectare la instalația de încălzire/apă caldă- rece precum racordarea evacuării condensului la canalizare/scurgerea locuinței.

    DE RETINUT ! daca esti interesat sa iei lucrarea ,atunci te rog sa mă contactezi la numărul depus pe whatsapp 3912.3 RON la 6520.5 RON

    ........

    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI





    Prețul, Montare calorifer in sufragerie, 60,5 m3
    Instalator, Petroşani

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Instalație centrală termică plus montaj calorifere, 150 m2
    Instalator, Tecuci

    6520.5 RON la 10867.5 RON

    Prețul, Lucrări de instalații sanitare, instalația completa la casă
    Instalator, Panciu

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Revizia instalatiei de gaze naturale, 45
    Instalator, Zau de Câmpie

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Modificare traseu 2 linii de gaze și 2 contoare +montaj 1 centrala, 70 m/l
    Instalator, Târgovişte

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Montaj pompa de căldură și caloriferele, 120mp
    Instalator, Buturugeni

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Instalatie sanitar, termica si electrice, 90mp
    Instalator, Giula

    17388 RON la 28980 RON

    Prețul, Incalzire completă la o casă, aprox 120 mp
    Instalator, Reghin

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Branșament si instalații se gaz, 60 m2 casei
    Instalator, Brăila

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Instalator, 66 mp
    Instalator, Bucureşti

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Inlocuire recuperator de caldura CT Logamax Plus, 1 buc
    Instalator, Săcele

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Montaj centrala termica pe gaze,
    Instalator, Craiova

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Centrala electrica fotovoltaic, 9 x 5
    Instalator, Izvoarele

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Instalatie termo-sanitar la o casă, 85 mp
    Instalator, Ploieşti

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Instalații electrice, 1
    Instalator, Oraviţa

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Service centrale termice, Urgent!
    Instalator, Deva

    304.29 RON la 507.15 RON

    Prețul, Instalare centrala pe lemne Fornello Joker, 55 kw
    Instalator, Vălenii de Munte

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, instalare centrala pe lemne, 1 centrala lemne
    Instalator, Râmnicu Vâlcea

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Montare instalatie gaz, centrala si pompa de caldura, 200 metri
    Instalator, Reşiţa

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, Reparații centrala termica, 78
    Instalator, Turnu Măgurele

    652.05 RON la 1086.75 RON

    Prețul, Centrala eletrica,aer condizionata+montaj, 90 mp
    Instalator, Slatina

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Verificare repartitoare, 48 m^2
    Instalator, Bucureşti

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Instalație termica,sanitara, 180 mp
    Instalator, Zagon

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, Instalatie termica și sanitara, 180 mp
    Instalator, Covasna

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, Doresc montare centrala noua Kenda pellet de 25 kw in zona Prahova., 1
    Instalator, Telega

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Instalare centrala termica, 1 buc
    Instalator, Târgu Jiu

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Reparare, întreținere, centrala termica lemne, 100 mp
    Instalator, Câmpulung Moldovenesc

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, instalare-punere in functiune centrala ariston, 6mp, 18mp, 12mp, 3mp
    Instalator, Mediaş

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, Reparatii instant pe gpl!nu se mai aprinde,
    Instalator, Oneşti

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Instalare instant apa calda Ariston, 1buc
    Instalator, Corbu

    173.88 RON la 289.8 RON

    Prețul, Reparție centrala gaz, 1 buc
    Instalator, Huşi

    173.88 RON la 289.8 RON

    Prețul, Achiziționare și montaj centrala, 45 m2
    Instalator, Caransebeş

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Conectare la gaze un aragaz cu cuptor, 1 buc
    Instalator, Râmnicu Sărat

    130.41 RON la 217.35 RON

    Prețul, Montaj termostat centrala, 1 buc
    Instalator, Câmpulung

    86.94 RON la 144.9 RON

    Prețul, Reparație centrala termică, Centrala 24 KW
    Instalator, Sinaia

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Cazan motan defect e1 e2, 1
    Instalator, Miercurea-Ciuc

    173.88 RON la 289.8 RON



    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Instalator?
    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Instalator lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    3294+ Firme pentru Instalator
    Serviciu gratuit
    Fără comisioane
    Obține o ofertă