Pentru zona

    Prețuri instalații electrice

    Prețul instalațiilor electrice nu este ușor de estimat, însă cu toate acestea, puteți evita unele cheltuieli suplimentare. Înainte de a începe executarea instalațiilor electrice, se recomandă întocmirea unui proiect de instalații electrice, realizat de proiectant - prin stabilirea exactă a traseului cablurilor, dulapurilor, prizelor și întrerupătoarelor evitați cheltuieli suplimentare ulterioare, dacă modernizați sau reînnoiți instalația electrică. Având astfel un proiect de instalații adecvat, și electricianul vă va putea pregăti o ofertă mai exactă. Prețul documentației pentru proiect se situează între 600 și 1.200 lei, ceea ce, având în vedere prețul total de execuție, este o sumă mică. Pentru electrificarea unei case medii veți avea nevoie de între 3 și 5 dulapuri a câte 600-800lei/dulap. Prețul instalației electrice simple se situează în jur de 265 lei/m2. Electroinstalațiile într-o locuință medie costă astfel aproximativ 13.000 lei.

    Cui să încredințați instalarea unor instalații electrice? Trimiteți o cerere către electricienii din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

    Rapid până la meșteri - ușor și gratuit!
    Trimiteți cerere

    Prețul instalațiilor electrice


    Prețul instalațiilor electrice. Preț pentru instalații electrice brute și fine pentru o casă unifamilială de dimensiuni medii.

    240 RON/mp

    PREȚ MINIM
    265.00 RON/mp

    PREȚ MEDIU
    290 RON/mp

    PREȚ MAXIM
    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

    Alte prețuri pentru Instalații electrice, Electrician (2024)

    cantitatea dvs.

    unitate

    prețul orientativ

    prețul dumneavoastră

    Împământare

    Prețul executării unei prize de pământ pentru instalația electrică


    buc

    RON/buc

    RON

    Montaj diverse electrice

    Prețul montajului de aparataj electric, corpuri de iluminat, spoturi, tablou electric.


    buc

    RON/buc

    RON

    buc

    RON/buc

    RON

    buc

    RON/buc

    RON

    buc

    RON/buc

    RON

    buc

    RON/buc

    RON

    Prețul înlocuirii instalației electrice

    Prețul înlocuirii instalației electrice deteriorate sau vechi.


    loc lampă/priză

    RON/loc lampă/priză

    RON

    Prețul instalațiilor electrice

    Prețul instalațiilor electrice într-o casă cu dimensiunea 170 m2. Prețul instalațiilor electrice include circuituri electrice pentru întrerupãtoare (20 buc), prize 220 V (40 buc), prize UTP (2 bucãți), circuituri fixe (2 bucãți), corpuri de iluminat (15 bucãți), corpuri iluminare exterioare pe fațadã (3 bucãți) și jaluzele (19 bucãți). Circuitele electrice sunt furnizate de la panouri electrice interne pe întreaga zonã de asamblare a casei, fãrã iluminare exterioară și fãrã cablu de alimentare la dulapul intern. Fiecare circuit suplimentar este de 100 lei / bucatã. Prețul instalațiilor electrice ale unei case prefabricate include, de asemenea, împãmântare fãrã împãmântare exterioarã (role), instalarea dozelor obișnuite și dulapuri electrice interne Hager (2 bucãți) fãrã cutii de comunicare.


    buc

    RON/buc

    RON
    prețul orientativ
    RON
    Trimiteți o cerere >

    Telecomunicații


    Prețul unui sistem de telecomunicații depinde de nevoile individuale. Cel mai adesea, în clădirile r...

    Verificați și: Telecomunicații preturi

    Sisteme de supraveghere


    Prețul unui sistem de alarmă variază foarte mult, în funcție de tip (cu sau fără fir), calitate, num...

    Verificați și: Sistem de alarma pret

    Corpuri de iluminat


    Prețul iluminatului în casă și în exterior este condiționat de numărul și tipul de corpuri de ilumin...

    Verificați și: Corpuri de iluminat preț

    Casă inteligentă


    Care este prețul unei case inteligente? O casă automatizată economisește multe cheltuieli cu încălzi...

    Verificați și: Casă inteligentă preț

    Panouri radiante


    Care este prețul panourilor IR? Încălzirea spațiilor sau imobilelor mai mici cu panouri radiante cu ...

    Verificați și: Panouri radiante pret

    Încălzire electrică în pardoseală


    Care este prețul unui sistem de încălzire electrică prin pardoseală? Investiția pe care o presupune ...

    Verificați și: Încălzire electrică în pardoseală preț

    Depanări


    Prețul reparațiilor electrice variază în funcție de munca depanatorului de aparataj electric și de m...

    Verificați și: Prețuri electrician

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    Instalații electrice, electrician – tot ce trebuie să știți

    1. Ce trebuie să știm despre instalațiile electrice?

    Executanții de instalații electrice trebuie să aibă pregătire profesională în domeniu
    Executanții de instalații electrice trebuie să aibă pregătire profesională în domeniu

    La ora actuală, instalațiile electrice sunt o parte importantă a locuințelor și imobilelor în general. Acestea ne facilitează încălzirea spațiilor interioare, accesul la apa proaspătă, evacuarea apei reziduale, iluminarea imobilelor, folosirea aparatelor electrice etc. Pentru funcționarea continuă a sistemelor construcției, este nevoie de un sistem de instalații electrice suficient de bun. Pentru execuția și montarea de instalații electrice este nevoie de pregătire profesională în domeniu. Ca și simpli beneficiari sau utilizatori de instalații electrice, este bine să cunoaștem noțiuni și tehnici folosite la execuția și montarea de instalații electrice, pentru a ști ce să cerem atât de la proiectantul, cât și executantul instalațiilor electrice ale locuinței personale.

    1.1. Măsurările la instalațiile electrice și mentenanța acestora

    În casele particulare și în blocurile de apartamente trebuie să se verifice cel puțin o dată la 10 ani starea în care se află instalațiile electrice și să se măsoare conductivitatea firelor electrice. Electricienii autorizați care realizează aceste măsurători, pot detecta în acest fel eventuale defecțiuni în anumite părți ale instalațiilor electrice. Trebuie să știți, că dacă aceste defecțiuni nu sunt descoperite la timp, se pot produce scurt circuite și chiar incendii. Cu aceeași ocazie se verifică și starea paratrăsnetelor și a cablurilor calculatoarelor. Raportul făcut de către electrician este de fapt un certificat oficial cu privire la siguranța construcției. Dar, funcționarea paratrăsnetelor este verificată chiar mai des, și anume o dată la 2-4 ani. De asemenea, funcționarea rețelelor electrice și a paratrăsnetelor trebuie să fie verificate după fiecare renovare sau intervenție importantă făcută la locuință. Dacă se vor efectua lucrări de mentenanță corecte și regulate la instalațiile electrice (măsurători regulate, eliminarea defecțiunilor, schimbarea siguranțelor etc.) curentul electric nu va fi întrerupt în locuință și vor fi în siguranță și protejate toate aparatele electrice conectate la rețeaua electrică.

    2. Proiectarea și execuția profesionale și de calitate a instalațiilor electrice

    Un inginer electric va realiza mai întâi proiectul instalațiilor electrice pentru apartamentul sau casa dumneavoastră, după care va executa și monta aceste instalații. Iluminatul și aparatele electrice din locuință necesită instalații de joasă tensiune. Este vorba de instalațiile electrice pentru telefon, calculator, aparatele de aer condiționat, interfon, sistemul anti-incendiu și sistemul anti-efracție etc. Proiectarea și execuția de instalații electrice este un serviciu care cere în mod absolut un executant profesionist și experimentat. În nici un caz să nu vă apucați singuri să vă executați instalațiile electrice ale locuinței! La proiectarea instalațiilor electrice trebuie să se respecte reglementările legale în vigoare din acest domeniu. De asemenea, trebuie să se asigure accesibilitatea instalației electrice, pentru cazul în care vor fi necesare reparații sau îmbunătățiri.

    3. Tipuri de instalații electrice

    3.1. Instalațiile electrice de joasă tensiune și instalațiile de tehnologie informatică

    Instalațiile electrice de joasă tensiune alimentează cu energie electrică aparatele electrice și corpurile de iluminat. Instalațiile de tehnologie informatică sunt instalațiile pentru telefon, sisteme anti-efracție și anti-incendiu, sisteme de ventilare, rețele de calculatoare,…

    3.2. Clasificare în funcție de execuție

    Instalațiile electrice pot fi montate în imobil în mai multe moduri:

    - sub tencuială și în tencuială:  instalația se montează imediat după construirea zidurilor și înainte de execuția stratului final de tencuială;

    - pe tencuială: în spațiile interioare cu umiditate ridicată, instalațiile electrice se montează pe tencuială. Instalațiile trebuie să fie montate în cabluri din plastic, pe suporturi adecvate;

    - în pereți goi: aceștia pot fi sau nu ignifugi; de acest lucru depinde și materialul, care se folosește la execuția instalațiilor electrice (în acest mod se execută instalațiile electrice în caz de montare uscată);

    - în beton: la fel ca și în cazul montării sub și în tencuială, și în acest caz instalațiile electrice se montează în beton deja în fazele de început ale lucrărilor de construcție;

    - în canale: instalațiile electrice se montează în canale mai ales în construcțiile industriale și uneori și în construcții rezidențiale;

    - cu cabluri neizolate: sistemele de joasă tensiune, cum ar fi lămpile cu halogen și alte produse similare se montează în acest mod în case și apartamente.

    Este extrem de important ca instalațiile electrice să fie executate și montate în conformitate cu reglementările în vigoare și cu Proiectul instalațiilor electrice. Trebuie să avem grijă ca dozele de joasă tensiune și dozele de înaltă tensiune să fie separate (la o distanță unele de altele de cel puțin 5 cm). De asemenea, acestea nu pot fi legate în același circuit, cu excepția cazului în care sunt despărțite de un perete despărțitor. Cablurile electrice se instalează în țevi mobile, pentru a se facilita eventualele înlocuiri și reparații ulterioare făcute la instalațiile electrice. Este important să nu se neglijeze faptul că instalarea rețelei de iluminat și furnizarea energiei la prize necesită utilizarea unui cablu cu trei fire, unul dintre acesta fiind firul protector.

    4. Cum se execută și montează instalațiile electrice în case sau apartamente?

    4.1. Execuția instalațiilor electrice

    Pentru execuția instalațiilor electrice sunt foarte importante proiectarea și montarea corectă a acestora, pentru că numai în acest fel putem evita apariția ulterioară de complicații grave. De exemplu, dacă în baie nu se montează corect instalația electrică, va fi necesar a sparge o parte din plăcile ceramice montate pe pereți pentru a corecta situația. Instalațiile electrice se execută în două faze. Prima fază este execuția grosieră, care se realizează chiar în etapa de început a lucrărilor. A doua fază este execuția fină, care se realizează în fazele finale ale renovării sau construirii casei. Faza grosieră se execută imediat ce au fost construiți toți pereții despărțitori. De obicei, atunci se montează și instalațiile de apă și mecanice (de încălzire, aerisire), ca și rețelele de telecomunicație. Dacă pereții sunt zidiți, atunci rețeaua electrică se montează sub tencuială. În schimb, dacă pereții sunt din plăci din ghips-carton, cablurile se instalează în acești pereți goi. În cazul construcțiilor noi, instalațiile electrice sunt montate în plăcile din beton. Țevile goale din PVC se instalează în cofraj, chiar înainte de a se turna betonul. Astfel, se evită spargerea pereților, după construirea acestora. După montarea țevilor din PVC, electricianul instalează cablurile electrice în aceste țevi aflate deja în pereți. Cablurile electrice - care se află în țevile din plastic - pot fi schimbate oricând, dacă este nevoie. La momentul montării țevilor din PVC și al betonării, trebuie să se aibă grijă ca aceste țevi destinate cablurilor electrice să nu fie avariate sau defectate. Țevile pentru instalații se montează întotdeauna fie vertical, fie orizontal și niciodată oblic. Aceste țevi trebuie să fie instalate întotdeauna la o înălțime de 20-120 cm față de podea, pentru ca instalațiile electrice să poată fi reparate cu ușurință, în cazul în care se defectează mai târziu sau în cazul în care dorim să modificăm instalațiile. Țevile care se montează în tavan, trebuie să fie cât mai scurte. Cantitatea medie de cabluri electrice instalate într-o casă familială este de 500 până la 100 de metri, în timp ce numărul dozelor de distribuție este de aproximativ 100-150 bucăți.

    Chiar și în locuințe, rezistența electrică (mărimea fizică, prin care se exprimă proprietatea unui conductor electric de a se opune trecerii prin el a curentului electric) a cablurilor electrice se poate mări, poate să se mărească probabilitatea de a se produce defecțiuni și poate scădea rezistența materialelor izolatoare ale elementelor instalațiilor electrice. Instalațiile electrice trebuie să fie conectate corect și fiabil. Pentru a evita producerea de scurt circuite - care pot cauza incendii - este foarte important să existe protecții bune împotriva șocurilor electrice.  Acesta este motivul pentru care în bucătărie prizele trebuie să fie amplasate la cel puțin 1 metru deasupra și 50 cm pe lateral față de sursele de apă. Dacă prizele sunt prevăzute cu capace protectoare, acestea pot fi montate și la 30 cm deasupra podelei, indiferent dacă în ele sunt introduse sau nu permanent cablul frigiderului și cablul mașinii de spălat vase. În baie și în camerele cu umiditate ridicată, unde există permanent pericol și, de aceea, toate aparatele electrice trebuie să fie alimentate prin intermediul unor întrerupătoare FID cu disjunctor diferențial 0,03 A sau prin intermediul unor întrerupătoare cu protecție la scurtcircuite și cu disjunctor diferențial 0,03 A. Întrerupătoarele pentru aceste camere se montează în mod obligatoriu în afara acestora. Se recomandă și ca prizele și corpurile de iluminat din camerele copiilor, din dormitoare și din sufragerie să aibă protecții separate.

    4.2. Procedura de racordare la rețeaua de distribuție

    1. După executarea proiectului conceptual al instalațiilor electrice ale casei sau apartamentului, veți putea face cerere de montare a instalațiilor electrice. După obținerea autorizației de construire, veți putea cere și racordul la rețeaua de distribuție a energiei electrice. Această cerere poate fi făcută în mod exclusiv de către proprietarul imobilului.

    2. După obținerea acordului de racordare la rețeaua de distribuție a energiei electrice și înainte de începerea acestor lucrări, trebuie să încheiați cu furnizorul energiei electrice un contract privind racordarea imobilului la rețeaua de distribuție a energiei electrice, în care să fie stipulate drepturile și obligațiile părților contractuale, costul execuției racordului și restul costurilor legate de distribuirea energiei electrice.

    3. După execuția racordului, faceți o cerere de dare în funcțiune.

    4. După ce furnizorul energiei electrice primește cererea de dare în funcțiune, verifică, dacă racordul la rețeaua de distribuție a energiei electrice a fost executat în conformitate cu toate cerințele furnizorului și cu legislația în vigoare. Apoi, furnizorul începe să furnizeze energia electrică în termen de 10 zile de la primirea confirmării îndeplinirii acestor cerințe.

    5. Înainte de a începe să primiți energie electrică, trebuie să încheiați cu furnizorul un contract privind furnizarea energiei electrice, iar cu executantul distribuirii de energie electrică trebuie să încheiați un contract de utilizare a sistemului.

     

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Instalații electrice, Electrician?

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    Ultimele cereri publicate

    Instalatie electrica

    Reamenajez podul casei si e nevoie de repozitionarea unor cabluri electrice. 434.7 RON la 724.5 RON

    ........

    Probleme la contoar , prize, întrerupătoare

    Îmi sfârâie contoarul când aprind lumina la bucătărie și pe hol, iar anumite prize și întrerupătoare trebuie schimbate. 1738.8 RON la 2898 RON

    ........

    Instalare boiler electric dus

    Inlocuire boiler vechi cu unul nou 434.7 RON la 724.5 RON

    ........

    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI





    Prețul, Mutat contor electric, 1
    Instalații electrice, Electrician, Dobârlău

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Schimbare cablu aluminiu pe cupru, 47 prize,întrerupătoare și corp iluminat
    Instalații electrice, Electrician, Timişoara

    1086.75 RON la 1811.25 RON

    Prețul, Montat doua prize de perete, 2 buc
    Instalații electrice, Electrician, Reşiţa

    130.41 RON la 217.35 RON

    Prețul, Branșament electric la poartă,
    Instalații electrice, Electrician, Sighetu Marmaţiei

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Certificat PRAM pentru un food truck, 6m2, 1 lumina, 1 intrerupator, hota cu lumina si intrerupator, 8 prize
    Instalații electrice, Electrician, Sfântu Gheorghe

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Instalații electrice, 70 de m2 / de văzut exact la fața locului
    Instalații electrice, Electrician, Drăgăşani

    652.05 RON la 1086.75 RON

    Prețul, Instalatia noua la casa cu o singura incapere, 35m patrati, total 5 prize si 3 becuri
    Instalații electrice, Electrician, Ilidia

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Raport termoviziune tablou electric,
    Instalații electrice, Electrician, Craiova

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Mutare contor electric,
    Instalații electrice, Electrician, Stremţ

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Reparatii rulouri exterioare electrice, 2 buc
    Instalații electrice, Electrician, Piatra-Neamţ

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Asamblare, curenti tari, PIF,
    Instalații electrice, Electrician, Cluj-Napoca

    1086.75 RON la 1811.25 RON

    Prețul, Dosar spor de putere cu aviz obținut 25kw, 10 prize,10 întrerupătoare aproximativ
    Instalații electrice, Electrician, Comana

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Instalatia electrica de terminat, Aprox 200 mp
    Instalații electrice, Electrician, Piatra-Neamţ

    1521.45 RON la 2535.75 RON

    Prețul, Instalații electrice interioare și exterioare,
    Instalații electrice, Electrician, Săcelu

    3477.6 RON la 5796 RON

    Prețul, BRASAMENT ELECTRIC 380,
    Instalații electrice, Electrician, Idicel-Pădure

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Tablou electric nu fuctioneaza deloc,
    Instalații electrice, Electrician, Oradea

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, Executare instalație electrică, 90mp utili
    Instalații electrice, Electrician, Curtici

    3477.6 RON la 5796 RON

    Prețul, Rezolvat uni prize de apartament,
    Instalații electrice, Electrician, Paşcani

    130.41 RON la 217.35 RON

    Prețul, O verificare la instalația electrica la o casa mai vechie, Prize 5 intrerupatoare 6
    Instalații electrice, Electrician, Vişeu de Sus

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Reconfigurare tablou electric, inlocuire fire vechi cu fire mai groase, Apartament de aprox.50 mp, cu doua camere, cu 6 prize electrice si 5 intrerupatoare pentru becuri electrice
    Instalații electrice, Electrician, Piatra-Neamţ

    304.29 RON la 507.15 RON

    Prețul, Contor inteligent pentru energie electrica,
    Instalații electrice, Electrician, Botoşani

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Mutat panou sigurante pe hol si instalat prize toată casa, Aproximativ 15 prize 7 intrerupatoare.Supeafata parter 46 mp, mansarda 40 mp
    Instalații electrice, Electrician, Frumuşiţa

    1956.15 RON la 3260.25 RON

    Prețul, Verificare priza pamant, 1
    Instalații electrice, Electrician, Pucioasa

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Schimbare retea electrica veche pentru 3 camere,
    Instalații electrice, Electrician, Bucureşti

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Prize si intrerupatoare, 4 prize si 3 intrerupatoare
    Instalații electrice, Electrician, Piteşti

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Refacere instalatie electrica garsorniera, Estimez in jur de 20 de doze
    Instalații electrice, Electrician, Bucureşti

    1521.45 RON la 2535.75 RON

    Prețul, Dosar instalatie utilizare, 100m 230 prize 15 intrerupatoare
    Instalații electrice, Electrician, Crevedia

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Montarea unui incalzitor instant de dus/ fir, 6m
    Instalații electrice, Electrician, Petroşani

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Reparatie cuptorul ceramică,
    Instalații electrice, Electrician, Cristeşti

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Dosarul pentru electricitate, 1
    Instalații electrice, Electrician, Oraviţa

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Reparatii poarta electrica, 3mx2m, motor Nice 2007
    Instalații electrice, Electrician, Beiuş

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Schimbarea instalației electrice la un apartament., 62 mp
    Instalații electrice, Electrician, Brăila

    13041 RON la 21735 RON

    Prețul, Montare fir, coloana de la stâlp la casă aproximativ 100 metri lumgime
    Instalații electrice, Electrician, Orbeasca

    0 RON la 0 RON

    Prețul, Intocmire si depunere dosar de utilizare energie electrica PPC, 52 m2
    Instalații electrice, Electrician, Ovidiu

    1086.75 RON la 1811.25 RON

    Prețul, Electrician autorizat, 70 m2
    Instalații electrice, Electrician, Teiuş

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Împământare panouri fotovoltaice,
    Instalații electrice, Electrician, Făgăraş

    2173.5 RON la 3622.5 RON



    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Instalații electrice, Electrician lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    3923+ Firme pentru Instalații electrice, Electrician
    Serviciu gratuit
    Fără comisioane
    Obține o ofertă