Care este prețul unui gard din fier forjat? Gardurile din din fier forjat sunt considerate o opțiune mai scumpă și mai selectă, însă sunt deosebit de solide și vă vor servi o viață întreagă. Prețul unui gard din din fier forjat depinde de lungimea acestuia, de tipul de gard , de complexitatea instalării, de numărul elementelor de ornament suplimentare și de celelalte componente , precum și de furnizorul de garduri din fier forjat. Între un gard autentic din fier forjat și unul realizat din prefabricate există o diferență majoră de preț și de unicitate. Prețul unui gard din fier forjat de 100 cm înălțime, cu stâlpi verticali și elemente de ornament, incluzând livrarea și montarea gardului, variază de la 280-1000 lei/ml. Un gard din fier forjat unicat sau un gard din fier forjat realizat la comandă este desigur mai scump.
Cui să încredințați realizarea unui gard din fier forjat? Trimiteți o cerere către fierarii din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.
cantitatea dvs.
unitate
prețul orientativ
prețul dumneavoastră
Prețul grilajelor din fier forjat nevopsite
Prețul porților din fier forjat vopsit
Pretul manoperei de demontare porti vechi
Prețul unui set de grădină, compus dintr-o masă și 4 scaune din fier forjat
Gardul ne protejează casa și îi dă un caracter specific, care poate fi modern sau rustic. Gardurile din fier forjat se folosesc la îngrădirea grădinilor și a curților, a clădirilor cu scop lucrativ, a caselor de vacanță și a altor imobile. Balustradele din fier forjat au de asemenea rol de protecție atunci când se montează la balcoane, terase, scări interioare și exterioare sau galerii.
Sub aspect tehnic, fierul forjat este un aliaj de fier cu conținut redus de carbon. Fierul forjat este foarte dur, dar în același timp se poate prelucra foarte bine, facilitând obținerea celor mai diverse forme dorite. Atât datorită avansului tehnologic, cât și din cauza cheltuielilor de producție ridicate, fierul forjat nu se mai produce masiv. La ora actuală, expresia ”fier forjat” se folosește în general pentru toate tipurile de fier care pot fi prelucrate, îndoite și pot lua diferite forme. Fierul forjat veritabil este astăzi o raritate. Fierarii îl prelucrează încă manual și, de aceea, micile iregularități de prelucrare - cum ar fi urmele ciocanului pe produs - sunt dorite și apreciate, pentru că sunt dovada muncii manuale.
Fierul forjat este un material extrem de rezistent, care își menține calitățile mai bine de o sută de ani. Spre deosebire de lemn, fierul forjat își păstrează soliditatea și forma, și bineînțeles că nu se usucă și nu putrezește.
Gardurile din fier forjat au o duritate mult mai ridicată față de gardurile fabricate din alte materiale. Sub aspectul protecției și al siguranței gardurile din fier forjat sunt mult mai bune, pentru că nu pot fi rupte, îndoite sau tăiate cu ușurință.
Gardurile din fier forjat au profiluri subțiri, între care există spații de câțiva centimetri. De aceea, prin aceste garduri lumina solară poate trece în abundență, iar vizibilitatea - atât din interiorul proprietății, cât și din exteriorul acesteia - rămâne foarte bună.
Gardurile din fier forjat au de departe un aspect foarte elegant, indiferent dacă designul lor este modern, minimalist sau rustic și dacă au sau nu multe elemente decorative.
Fierul forjat este rezistent la toate tipurile de dăunători, începând de la rozătoare și până la viermi și insecte.
Gardurile din fier forjat sunt printre cele mai scumpe. Dacă calitatea fierului forjat este foarte ridicată, atunci și prețul este pe măsură. Însă, datorită durabilității și a rezistenței deosebite pe care le au aceste produse, prețurile lor sunt justificate. Prețul unui gard din fier forjat produs într-o fabrică este dublu față de prețul unui gard din lemn. Iar un gard din fier forjat executat manual de către un fierar poate costa de 10 ori mai mult față de un gard similar produs în fabrică. Trebuie să mai știți și că la prețul gardului se mai adaugă și costul pregătirii fundației, al elementelor și stâlpilor de susținere, care trebuie să aibă o rezistență foarte ridicată.
Bineînțeles, că persoanele care preferă intimitatea și duc o viață extrem de privată, vor dori să fie apărate și vizual de garduri. În acest sens, gardurile din fier forjat nu sunt cea mai bună alegere.
Deși se întrețin relativ simplu, gardurile din fier forjat trebuie să fie îngrijite constant pentru a fi protejate de rugină și coroziune.
Montajul gardurilor din fier forjat ia destul timp și este dificil de executat. Gardurile din fier forjat sunt grele și, de aceea, necesită o fundație foarte solidă, piloni și stâlpi de sprijin, pentru a sta drept. Prețul montării unui asemenea gard depinde de locația dvs. și de tipul solului, ca și de lucrările suplimentare prealabile necesare. La executarea montajului trebuie să se marcheze în prealabil locurile sub care se află conducte ale rețelelor publice de utilități, pentru a nu le avaria.
Faptul că aceste garduri au o durată de viață foarte îndelungată și necesită doar puțină îngrijire constituie un aspect foarte pozitiv. Pe gard vor apărea cu timpul pete de rugină de culoare maron, aceasta mai ales în zonele cu climă umedă. Aceste pete de rugină trebuie să fie eliminate cu ajutorul unei hârtii abrazive destinată înlăturării ruginii. După aceea, porțiunea șlefuită trebuie să fie revopsită cu un strat protector de vopsea. Vă recomandăm să verificați și să efectuați lucrările de mentenanță la gardurile și balustradele din fier forjat o dată pe an. Aceste garduri trebuie să fie revopsite în întregime o dată la 10 până la 15 ani. Dacă observați pete de rugină pe aceste elemente din fier forjat, nu trebuie să vă îngrijorați foarte tare și să vă panicați, pentru că rugina distruge fierul forjat ș îi slăbește structura abia după o perioadă de 5 sau mai mulți ani de neefectuare a lucrărilor de mentenanță. Există și persoane cărora le place aspectul fierului forjat cu patină maron provocată de rugină.
Pe piață se găsesc foarte multe garduri, pe al căror ambalaj scrie că sunt din fier forjat, dar care chiar nu sunt din fier! Gardurile din aluminiu decorativ au un aspect similar cu acela al fierului forjat, dar au și un preț cu mult mai scăzut. Gardurile din aluminiu sunt mai ușoare și, de aceea, se montează mai simplu. De asemenea, ele sunt foarte rezistente la factorii de mediu. Ce le lipsește produselor contrafăcute? Durabilitatea, soliditatea și aspectul caracteristic al fierului forjat.
Dacă v-ați decis să vă cumpărați un gard din fier forjat, veți avea nevoie și de un montator cu experiență, care să îl monteze corect. Aceste garduri nu se montează ușor. Alegeți, deci, un meșter iscusit și care își știe bine meseria. Întotdeauna le recomandăm utilizatorilor platformei noastre, să verifice referințele executantului și proiectele deja realizate de către acesta.
Un gard din fier forjat va face ca proprietatea dumneavoastră să arate și mai elegant. Gardurile fabricate industrial sunt alcătuite din elemente individuale, care pot fi alese din catalog după bunul plac, iar gardurile executate manual sunt unicate și sunt realizate de către fierar conform cerințelor individuale ale clientului. Gardurile din fier forjat sunt fixate pe stâlpi masivi sau se înșurubează în suporți din beton sau stâlpi din piatră. Toate gardurile din fier forjat au protecție împotriva coroziunii. Acestea pot fi zincate sau vopsite cu pulberi sau vopsele lichide în culori Ral. Gardurile din fier forjat mai pot fi și patinate. Astfel, ele capătă un aspect învechit cu nuanțe arămii, argintii sau verzi. Gardurile din fier forjat pot fi executate în forme foarte variate și pot fi chiar semicirculare sau ovale. De asemenea, aceste garduri mai pot avea aspect minimalist modern. Utilitatea gardurilor din fier forjat depinde de înălțimea lor. Gardurile de grădină trebuie să aibă o înălțime de cel puțin un metru și jumătate (fără a lua în calcul partea subterană). Dacă gardul are o astfel de înălțime, ele nu vor fi un motiv de supărare pentru vecini și în grădină nu vor intra animale sau chiar persoane nedorite.
Balustradele din fier forjat ale balcoanelor au un aspect rustic și completează imaginea atractivă a locuinței. Aceste balustrade pot fi executate în fabrică sau în ateliere (manual). Pe piață se găsesc balustrade din fier forjat pentru balcoane, cu diferite forme și aspecte, putând fi executate în stil vechi sau modern.
Puteți monta balustrade din fier forjat la scările interioare ale locuinței și în galerii. Cu siguranță că vor înfrumuseța aspectul interior al casei.
Indiferent dacă veți monta singuri gardul din fier forjat sau veți angaja un specialist, vă vor fi folositoare următoarele informații de bază privind această execuție.
Înainte de a începe lucrările de montare a gardului, este bine să vă informați cu privire la eventualele reglementări din domeniul construcțiilor valabile în zona în care locuiți. În acest sens, trebuie să aflați, dacă aveți sau nu nevoie de acordul proprietarilor parcelelor limitrofe pentru a putea monta gardul. După completarea întregii documentații necesare, trebuie să faceți un plan pentru gard, care să includă locația și dimensiunile exacte ale acestuia, redate la o scară corespunzătoare. În baza acestui plan, veți putea evalua costurile montării și veți putea cumpăra materialele necesare. De asemenea, este foarte important ca înainte de începerea lucrărilor să căutați și să marcați poziția conductelor subterane ale rețelelor publice de utilități și ale eventualelor alte dispozitive subterane, pentru a împiedica avarierea acestora în timpul montării. Apoi, trebuie să vă pregătiți uneltele și să vă cumpărați toate materialele necesare. Pe lângă elementele gardului, poartă și elementele de fixare, veți avea nevoie de: o lopată, instrumente de măsură, o roabă, funie, piloni, o șurubelniță, pietriș, ca și de beton, care se usucă rapid.
Mai întâi se marchează liniile pe care va fi montat gardul cu bețe din lemn, pe care le legăm între ele cu o funie. Aceste bețe trebuie să fie amplasate mai ales în colțuri.
Stâlpii gardului se amplasează de obicei în părțile terminale, în colțuri și între panourile gardului (în funcție de forma gardului ales). În aceste locuri săpăm gropi pentru fundație, care au de obicei lățimea de cca. 20 cm și adâncimea de jumătate de metru. Pe fundul gropilor punem un strat de pietriș pentru drenaj cu înălțimea de câțiva centimetri. După pregătirea gropilor, amestecăm betonul. Trebuie să avem grijă să nu adăugăm prea multă apă, pentru că betonul trebuie să aibă o densitate ridicată, pentru a susține bine stâlpul.
Stâlpii se montează în felul următor: se fixează stâlpul în groapă la adâncimea corespunzătoare și apoi se toarnă beton până la înălțimea de 4 cm sub margine. La fiecare stâlp trebuie să se verifice, dacă stă vertical pe sol. Pământul trebuie să fie bine bătut și întărit în jurul găurilor în care se toarnă beton, pentru ca stâlpii să nu se miște în timpul uscării betonului. Betonul se va usca în câteva zile sau chiar într-o săptămână. Pentru că fierul forjat este un material cu greutate ridicată, stâlpii trebuie să fie suficient de stabili.
Gardurile din fier forjat fabricate industrial sunt compuse din panouri. De obicei, atât instrucțiunile de asamblare, cât și elementele de fixare sunt atașate. Fiecare panou trebuie să fie montat la înălțimea corespunzătoare pe stâlp. Gardul se înșurubează pe stâlpi cu elementele de fixare de sus în jos.
Este posibil ca după montare, stâlpii și panourile gardului să se ”afunde” puțin. De aceea, se recomandă să se aștepte încă o săptămână pentru ca gardul să se stabilizeze și abia după aceea să se monteze poarta. Poarta se montează în balamalele barelor corespunzătoare.
La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră
Sabalat 2 lacre de gard,2 porti mari si o poarta mica
Sablat gard metalic 1738.8 RON la 2898 RON
Balustrade balcoane pt imobil cu p+2E
Balustrade balcon pt imobil P+2E realizate din profile rectangulare si mana curenta scara interioara pt P+2E realizata din fier forjat patinat. Aprox 8 balcosne cu diverse dimensiuni. 13041 RON la 21735 RON
Porti mari si poarta mica din fier forjat
Doua porti a cate 153 cm latime si 160 inaltime la mijloc si o poarta mica a 95 cm latime si 160 cm inaltime.
Am atasat doua poze cu porti care imi plac si a treia cu actualele porti pe care vreau sa le inlocuiesc.
1956.15 RON la 3260.25 RON
O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.