Lacatuserie pret

Prețul serviciilor de prelucrare a metalului depinde de dimensiuni, material (oțel, aluminiu, inox), prelucrare (zincat și vopsit la cald, vopsit cu pulberi), tipul de montaj (sudat, nituit sau înșurubat), locația montajului (în atelier sau pe șantier) și, desigur, de executant. Pentru mici lucrări de prelucrare a metalului, cum ar fi tăierea metalului pe fierăstrău cu bandă, veți plăti între 15-25 lei/h.

Cui să încredințați serviciile de prelucrare a metalului? Trimiteți o cerere către lăcătușii-sudori din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

Rapid până la meșteri - ușor și gratuit!
Trimiteți cerere

Prețul tăierii metalului

Prețul serviciilor de prelucrare a metalului. Prețul serviciilor de prelucrare a metalului, prețul tăierii metalului pe fierăstrău cu bandă.

15 RON/ora
Preț minim
18.00 RON/ora
Preț mediu
25 RON/ora
Preț maxim
Doresc oferte de la executanți

Alte prețuri pentru Lăcătuș-mecanic (2025)

CNC prelucrare metal


Cât costă prelucrarea CNC a metalelor? Prețul de tăiere, rectificare sau frezare CNC depinde de preț...

Verificați și: CNC prelucrare metal preț

Sablare


Cât costă o sablare a metalului?? Costul sablării metalelor depinde de metoda de lucru (sub presiune...

Verificați și: Sablare preț

Cum v-au fost de folos aceste informații?

Prelucrarea metalelor – tot ce trebuie să știți

1.Ce trebuie să știți despre prelucrarea metalelor?

Prin prelucrarea metalelor se execută elemente, ansambluri și construcții metalice. Domeniul prelucrării metalelor este foarte extins. Acesta include atât construirea de nave, cât și fabricarea celor mai mici piese ale unui motor. Domeniul prelucrării metalelor mai cuprinde și o largă paletă de cunoștințe, procedee tehnologice și mașini-unelte.

Prelucrarea metalelor cuprinde o largă paletă de cunoștințe, procedee tehnologice și mașini-unelte
Prelucrarea metalelor cuprinde o largă paletă de cunoștințe, procedee tehnologice și mașini-unelteCaption

2. Alegerea executantului de produse metalice

Alegeți o firmă de încredere respectiv un executant cu experiență îndelungată pentru proiectul dumneavoastră legat de domeniul prelucrării metalelor. Indiferent de proiectul pe care doriți să îl realizați, este bine ca executantul ales de dumneavoastră să vă viziteze la locație și să vă ofere consultanță tehnică înainte de începerea lucrărilor, iar după finalizarea acestora, să vă stea la dispoziție cu servicii de mentenanță.  De asemenea, este important să cereți de la executant o garanție pentru execuție, aceasta pentru eventualitatea apariției de defecțiuni sau lipsuri. Un alt aspect de care trebuie să țineți seama la alegerea executantului este acela, că executantul trebuie să fie firmă flexibilă și eficientă, care să se adapteze la dorințele dumneavoastră.

3. Produsele metalice cele mai frecvente 

3.1. Porți de curte metalice

Porțile de curte sunt de obicei executate din inox, aluminiu sau fier (forjat). Forma și culoare porților pot fi conform dorințelor dumneavoastră.

Porțile de curte metalice pot fi:

- de sine stătătoare: asemenea porți sunt fixate cu o consolă de un stâlp din metal sau din beton și nu necesită șine de podea. Se pot deschide manual sau automat, pentru a se simplifica modul de utilizare. 

- glisante : au șinele fixate în sol; se deschid manual sau automat.

- batante : sunt fixate pe un stâlp (dacă au doar un canat) sau pe doi stâlpi (dacă au două canaturi). Se pot deschide manual sau automat, pentru a se simplifica modul de utilizare. 

- poartă privată.

3.2. Garduri și balustrade metalice

Gardurile și balustradele metalice servesc la îngrădirea parcelelor, a curților, a teraselor, a piscinelor, a scărilor etc. Acestea trebuie să se potrivească din punct de vedere estetic cu ambientul înconjurător și cu clădirea. De cele mai multe ori, gardurile și balustradele metalice sunt executate din inox, aluminiu, o combinație de sticlă și lemn sau sunt din fier forjat. Gardurile și balustradele de exterior trebuie să fie protejate corespunzător împotriva coroziunii și a ruginii.

Garduri și balustrade din inox

Gardurile și balustradele din inox sunt adecvate pentru a fi folosite atât în spații interioare, cât și în exterior. Acestea pot fi sablate, șlefuite sau polizate. Deseori, inoxul se combină cu alte materiale, cum ar fi lemnul și sticla. Gardurile și balustradele din inox se disting printr-o durată de viață îndelungată.

Garduri și balustrade forjate

Gardurile și balustradele forjate sunt interesante din punct de vedere estetic, fiind chiar elegante. Puteți alege singuri modelul elementelor constitutive. De obicei, acestea se înșurubează pe stâlpi metalici sau din beton. Gardurile și balustradele forjate trebuie să fie protejate împotriva coroziunii, pentru a le asigura o durată de viață îndelungată. Gardurile și balustradele forjate sunt de cele mai multe ori zincate la cald, după care sunt vopsite în mod clasic sau cu pulberi.

Garduri și balustrade din aluminiu

Gardurile și balustradele din aluminiu sunt adecvate atât pentru balcoane sau terase, scări exterioare sau interioare, cât și pentru îngrădirea perimetrului bazinelor și al curții caselor. În comparație cu gardurile și balustradele din inox, gardurile și balustradele din aluminiu sunt mai ușoare și nu sunt sudate, ci prinse cu șuruburi. Ele au un aspect foarte asemănător cu cel al gardurilor și balustradelor din inox.

3.3. Scări metalice

Pe piață sunt disponibile modele variate de scări metalice sau construcții metalice pentru scări interioare, exterioare sau industriale. De obicei, acestea sunt executate din oțel zincat la cald sau din oțel inoxidabil.

3.4. Copertine metalice

Copertinele metalice au o utilizare versatilă. Astfel, se pot executa copertine metalice pentru automobile sau copertine metalice pentru balcoane, terase și alte spații, pe care dorim să le protejăm de condițiile nefavorabile de mediu (ninsoare, ploaie, grindină sau soare puternic). Aceste copertine sunt de cele mai multe ori din oțel, aluminiu sau din oțel inoxidabil. Oțelul este zincat la cald și vopsit cu pulberi sau cu vopsele lichide, a căror culoare o alege clientul. Copertinele pot fi fixate pe stâlpi sau pot fi de tip consolă.

3.5. Produse metalice executate la comandă

În funcție de dorințele dumneavoastră, prelucrătorii de metale mai pot executa și numeroase alte produse metalice, cum ar fi: diferite construcții portante, socluri, elemente de susținere, cadre pentru utilaje, elemente metalice pentru depozite, construcții industriale, construcții sportive sau construcții de alt fel.

4. Proceduri de prelucrare, îmbinare și protejare a metalelor

4.1. Proceduri de prelucrare a metalelor

4.1.1. Îndoirea metalelor

La îndoirea elementelor metalice fibrele exterioare se lungesc (datorită tensiunii de întindere apărute pe suprafața exterioară a acestora), iar fibrele interioare se scurtează (datorită tensiunilor de compresiune din interior). În mijloc, fibrele neutre, care nu sunt supuse nici unei tensiuni, își păstrează dimensiunile inițiale, nedeformându-se. Îndoirea metalelor constituie unul dintre cele mai frecvent utilizate procedee tehnologice de prelucrare a semifabricatelor metalice, cum ar fi: tabla, profilurile și țevile. Produsele de serie mică și cele individuale se prelucrează cu unelte și la mașini-unelte universale. La fabricarea produselor de serie se folosesc unelte speciale (matrițe), cu care se execută în același timp tăierea, îndoirea și întinderea metalelor.

4.1.2. Baterea metalelor

La ora actuală, acest tip de prelucrare a metalelor mai este practicat doar de către meșteșugarii din domeniu. În cadrul acestui procedeu, tabla se așază pe un suport și se bate cu un ciocan special în mod circular, de la centru către margini. În urma baterii, elementele metalice se subțiază. Prin acest procedeu se prelucrează în special cuprul, alama, aluminiul, cositorul și zincul.

4.1.3. Șlefuirea metalelor

Șlefuirea metalelor se poate executa în mai multe moduri. Prin șlefuire se pot obține piese cu suprafețe strunjite atât pe partea exterioară, cât și pe partea interioară, ca și suprafețe plane, conice, elicoidale, poligonale, ovale, ovoidale, profilate. Pentru șlefuirea metalelor se folosesc  mașini-unelte respectiv strunguri.

4.1.4. Găurirea metalelor

Găurirea metalelor este procedeul tehnologic de prelucrare prin așchiere a metalelor și aliajelor, cu ajutorul unor scule așchietoare numite burghie, pe mașini de găurit. Prin găurire se execută suprafețe cilindrice interioare (alezaje). În cadrul operațiunii de găurire a metalelor putem executa: găurirea, lărgirea, teșirea și alezarea pieselor metalice. Se pot executa găuri în piese din oțel, hardox, inox, țevi din inox, aluminiu, cupru și alamă etc.

4.1.5. Tăierea metalelor

Tăierea metalelor cu laser

Tăierea metalelor cu laser constituie procedeul tehnologic cel mai avansat și mai precis, care poate fi utilizat la ora actuală în acest domeniu. Acest procedeu prezintă numeroase avantaje față de restul procedeelor de tăiere a metalelor. Tăierea metalelor cu laser este avantajoasă din punct de vedere financiar, mai rapidă și mai de calitate. De obicei, cu laser se taie tablele, aluminiul și inoxul cu grosimea de până la 2 cm și cu dimensiunile maxime de 2 x 4 m. Dimensiunile pe care le pot avea aceste elemente depind de tipul mașinii de tăiat utilizate.

Tăierea metalelor cu plasmă

Tăierea metalelor cu un fierăstrău cu plasmă este mai ieftină decât tăierea acestora cu laser. Pentru a putea fi tăiată, tabla trebuie să aibă o grosime de maxim 8 cm, în timp grosimea maximă necesară a elementelor din aluminiu și inox este de 4 cm. Dimensiunile maxime ale tablelor sunt de 2 x 6m. Aceste dimensiuni depind de tipul mașinii de tăiat utilizate.

Tăierea metalelor cu un fierăstrău cu bandă

Fierăstrăul cu bandă se folosește la tăierea profilurilor și a țevilor metalice. Tăierea poate fi și oblică. Pentru a putea fi tăiate, diametrul maxim al profilurilor și a țevilor metalice trebuie să fie de 60 cm.

4.2. Metode de îmbinare a metalelor

4.2.1. Nituirea elementelor metalice

Nituirea pieselor metalice cu nituri formează elemente greu de dezasamblat. Nituirea se face la cald sau la rece. Elementele metalice nituite pot fi dezmembrate numai prin tăiere. Nituirea se folosește la construcțiile podurilor, fabricarea gardurilor și a balustradelor, ca și a plaselor metalice etc.

4.2.2. Sudarea elementelor metalice

Piesele metalice pot fi îmbinate prin sudare. Astfel se creează un întreg, ce nu mai poate fi dezasamblat. Sudarea pieselor se face prin încălzire, prin presare sau prin încălzire și presare. Pentru sudarea elementelor metalice se poate folosi sau nu o sârmă de sudare din aliaj de alamă. Sudarea se poate face cu arc electric, cu laser, cu plasmă...

4.2.3. Lipirea elementelor metalice

Lipirea este metoda de îmbinare nedemontabilă a pieselor metalice cu ajutorul difuziei unui metal de adaos, aflat în stare lichidă, în metalul piesei, aflat în stare solidă. Această legătură este deci eterogenă. Metalele de adaos sunt aliaje ușor fuzibile sau materiale nemetalice, care aderă pe porțiunile de lipit. Există două proceduri de lipire a metalelor: lipirea moale *(când temperatura de topire a materialului de adaos este sub 300 ℃) și lipirea tare(când temperatura de topire a materialului de adaos depășește 500 ℃).

4.2.4. Înșurubarea elementelor metalice

Elementele metalice pot fi îmbinate prin înșurubare. Acest procedeu permite și deșurubarea șuruburilor, pentru a dezasambla elementele conectate prin înșurubare.

4.3. Protecția anticorozivă

Anumite metale se oxidează ușor, pe suprafața lor apărând un strat de oxid. Aluminiul este protejat de  fenomenul continuat de oxidare chiar de către acest strat superior de oxid. În schimb, fierul continuă să ruginească după oxidare sub influența aerului și a apei. Dacă nu protejăm în mod adecvat astfel de metale, acestea vor fi în final distruse de rugină. Acesta este motivul pentru care este obligatoriu a folosi un procedeu adecvat de protecție a metalelor împotriva ruginirii în faza finală de prelucrare a metalelor. Metalele pot fi protejate cu straturi protectoare metalice sau nemetalice.

 

CăutațI executanțI buni pentru domeniul Lăcătuș-mecanic?

La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



Doresc oferte de la executanți
Ultimele cereri publicate

Reparatii incuietori

Trebuie sa deschid usa pe exterior care este inchisa si cheia se gaseste in apartament

86.94 RON la 144.9 RON

O canta la ușa exterior

Am nevoie urgent de o canta la usa exterioara. Usa termopan nu se poate inchide. Sunt atasate poze.

86.94 RON la 144.9 RON

Masina de turnat caramizi din puzderie de canepa -- masa automata

Am nevoie de confectionarea unei mase automata -- doar partea de lacatuserie. Am proiectat-o pe PC.

3477.6 RON la 5796 RON

Doresc oferte de la executanți





Prețul, Deblocare de incuietore,
Lăcătuș-mecanic, Alba Iulia

130.41 RON la 217.35 RON

Prețul, Montat mânere și reglaj butuc ușă metalică,
Lăcătuș-mecanic, Mangalia

86.94 RON la 144.9 RON

Prețul, De schimbarea butucului la usa metalica,
Lăcătuș-mecanic, Câmpina

43.47 RON la 72.45 RON

Prețul, Schimbat butuc usa metalica, 1 butuc
Lăcătuș-mecanic, Piatra-Neamţ

43.47 RON la 72.45 RON

Prețul, Schimb broasca, 1
Lăcătuș-mecanic, Piteşti

26.082 RON la 43.47 RON

Prețul, Schimbare yala usa metalica, usa standard
Lăcătuș-mecanic, Sibiu

43.47 RON la 72.45 RON

Prețul, Să scimb 2 iale de la o ușă metalica,
Lăcătuș-mecanic, Năvodari

86.94 RON la 144.9 RON

Prețul, Înlocuire clante usi din lemn interior, 4 usi interior
Lăcătuș-mecanic, Buzău

347.76 RON la 579.6 RON

Prețul, Yale inteligente ptr două apartamente, 2 buc
Lăcătuș-mecanic, Suceava

869.4 RON la 1449 RON

Prețul, Schimbat iasă, 1 buc
Lăcătuș-mecanic, Târgu Frumos

217.35 RON la 362.25 RON

Prețul, Reconditionare manere/clante usi interior, 4 buc
Lăcătuș-mecanic, Braşov

260.82 RON la 434.7 RON

Prețul, Schimbare butuc usa metalica, 1 buc
Lăcătuș-mecanic, Iaşi

43.47 RON la 72.45 RON

Prețul, Deblocare usa metalica blocata, 1 buc
Lăcătuș-mecanic, Bacău

86.94 RON la 144.9 RON

Prețul, Reconditionare usa meralica, 1 buc
Lăcătuș-mecanic, Craiova

217.35 RON la 362.25 RON

Prețul, Schimbare butuc, 1buc
Lăcătuș-mecanic, Craiova

86.94 RON la 144.9 RON

Prețul, Înlocuire broască ușă apartament bloc, una
Lăcătuș-mecanic, Bacău

86.94 RON la 144.9 RON

Prețul, Reparație deschidere ușă, 1 buc
Lăcătuș-mecanic, Deva

43.47 RON la 72.45 RON

Prețul, Yale inteligente, 21 buc
Lăcătuș-mecanic, Suceava

912.87 RON la 1521.45 RON

Prețul, Deblocare ușă apartament, 1 buc
Lăcătuș-mecanic, Mioveni

43.47 RON la 72.45 RON

Prețul, Deblocare usa metalica cu prindere in mai multe puncte, 1 buc
Lăcătuș-mecanic, Ozun

65.205 RON la 108.675 RON

Prețul, Reparație ușa metalică, 1 buc
Lăcătuș-mecanic, Techirghiol

86.94 RON la 144.9 RON

Prețul, Deblocat usa metalica schimat yala, 1 yala
Lăcătuș-mecanic, Piatra-Neamţ

86.94 RON la 144.9 RON

Prețul, Deblocare butuc de la yala, 1 buc
Lăcătuș-mecanic, Giurgiu

43.47 RON la 72.45 RON

Prețul, REPARATIE IALA PORTITA CURTE, 1 bucata
Lăcătuș-mecanic, Sibiu

43.47 RON la 72.45 RON

Prețul, Schimbare butuc yala ușă metalica, 1 buc
Lăcătuș-mecanic, Râmnicu Vâlcea

43.47 RON la 72.45 RON

Prețul, Deblocare usa metalica, 1 buc usa
Lăcătuș-mecanic, Buşteni

86.94 RON la 144.9 RON

Prețul, Schimb butuc ușă metalică Megadoor, 1 ușă
Lăcătuș-mecanic, Băile Tuşnad

130.41 RON la 217.35 RON

Prețul, Montare broasca poarta metalica, O bucata
Lăcătuș-mecanic, Corbeanca

86.94 RON la 144.9 RON

Prețul, Deblocare usa interioara din lemn, 1 buc
Lăcătuș-mecanic, Piteşti

86.94 RON la 144.9 RON

Prețul, Deblocare ușa de la intrare, 1 ușa
Lăcătuș-mecanic, Bârlad

43.47 RON la 72.45 RON

Prețul, Schimb iala, 1 buc
Lăcătuș-mecanic, Corabia

86.94 RON la 144.9 RON

Prețul, Reparatie usa garaj, 1 buc
Lăcătuș-mecanic, Timişoara

130.41 RON la 217.35 RON

Prețul, Reparare incuietoare sau inlocuire usa metalica boxa subsol, 2 mp
Lăcătuș-mecanic, Bucureşti

1304.1 RON la 2173.5 RON

Prețul, Montat broasca usa, 1 buc
Lăcătuș-mecanic, Girov

86.94 RON la 144.9 RON

Prețul, Reparație broasca usii de la intrare in apartament. , 1 buc
Lăcătuș-mecanic, Oneşti

86.94 RON la 144.9 RON

Prețul, Schimbat yala ușă intrare în casa, 1 buc
Lăcătuș-mecanic, Sibiu

86.94 RON la 144.9 RON



Idei de amenajare a casei

O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

Lăcătuș-mecanic lista de prețuri

Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

88+ Firme pentru Lăcătuș-mecanic
Serviciu gratuit
Fără comisioane
Obține o ofertă
Ajutor

Suntem disponibili pentru dumneavoastră în fiecare zi lucrătoare, de la 9:00 la 17:00. Cum vă putem ajuta?

Cereri: +40 31 229 8485
Firme: +40 31 630 4864