Pentru zona

    Containere de locuit preț

    Cât costă containerele de locuit??Prețul containerului depinde de dimensiunea acestuia (dimensiunea maximă este de 8m x 2,5mx 2,8m), scopul (casă mobilă, birou, toaletă etc.), numărul de containere (simplu, dublu, triplu etc.), grosimea izolației , numărul de ferestre și uși, instalație (electricitate, apă, aer condiționat etc.), precum și echipamente interioare. Bucătăria și toaleta ridică prețul containerului.Realizarea de containere la comandăeste cu aproximativ 30% mai scump. Prețul unui container pentru locuințe începe de la 10.000 lei. Dacă aveți nevoie de un container de transport pe termen scurt sau de un birou de construcții, este de asemenea posibilă închirierea de containere pentru o anumită perioadă de timp.

    Cui să încredințați achiziționarea unor containere de locuit? Trimiteți o cerere către furnizorii de containere de locuit din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

    Cereți ofertă:
    Trimiteți cerere

    ALTE PREȚURI PENTRU Containere de locuit

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    CONTAINERE DE LOCUIT - TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

    1. Containere de locuit - ce trebuie să știți?

    Containerele ca „ambalaj” pentru transportul mărfurilor de tot felul, după nevoie și de la un capăt la altul al lumii, reprezintă un factor foarte important în economia globală. Sunt suficient de spațioase și rezistente pentru a transporta produsele în siguranță, dar suficient de mici pentru a fi amplasate pe camioane și suficient de ușoare pentru a fi ridicate doar cu macarale ușoare și stivuitoare. Totuși, luând în considerare că se folosesc zeci de ani și tot de atâția ani se  produc, de-a lungul timpului a apărut o provocare neobișnuită: excesul de containere uzate. Acolo unde unii văd o problemă, arhitecții inovatori au văzut o oportunitate excelentă, una nedăunătoare mediului. Arhitecții și designerii au început astfel să transforme containerele în unități locative cu o gamă largă, de fapt, cu utilizări multiple. Unele dintre proiectele și soluțiile de proiectare date sunt destul de simple - un container ca o unitate compactă de locuit; altele, pe de altă parte, mai puțin sau mai mult complexe, deoarece două sau mai multe (chiar zeci) de containere sunt combinate în diverse scopuri și utilizate cu alte componente structurale. Deci, cum arată de fapt transformarea containerelor de transport într-o casă, birou, toaletă sau alt spațiu utilitar? Și oare sunt containerele de locuit economice, durabile și potrivite pentru viață?

    Arhitecții și designerii au început să transforme containerele pentru transport într-o gamă largă de clădiri rezidențiale ca opțiune a construcției ecologice
    Arhitecții și designerii au început să transforme containerele pentru transport într-o gamă largă de clădiri rezidențiale ca opțiune a construcției ecologice

    1.1. Ce sunt containerele de locuit?

    O locuință container este orice reședință realizată dintr-un container de transport, deși designul poate varia foarte mult și poate fi divers. Containerele sunt realizate de obicei în două dimensiuni: 6x2,4 m, 2,6 m înălțime și 12x2,4 m, tot 2,6 m înălțime. Există și versiuni cu înălțime mai mare (aproximativ 2,9 m). Cel mai mic dintre acestea două are aproximativ 14,4 m2, pe când cel mai mare oferă 28,8 m2 de spațiu de locuit. În unele cazuri, lucrarea „de arhitectură sau de construcție” se termină aici, întrucât clienții folosesc aceste spații compacte ca și case independente, cabane, birouri sau toalete auxiliare, depozite... De multe ori clienții combină mai multe containere pentru a crea mai mult spațiu. În structurile de containere cu mai multe încăperi, unii pereți se îndepărtează pentru a crea un interior mai spațios. De asemenea, exteriorul containerului poate fi acoperit cu elemente folosite pentru metodele tradiționale de construcție, ceea ce extinde construcția, adică o mărește. Unii stivuiesc containerele unul peste altul pentru a crea spațiu de locuit pe mai multe niveluri sau etaje. Sunt posibile toate celelalte amenajări, chiar și unele surprinzătoare, care amintesc de adevăratele capodopere arhitecturale.

    1.2. De unde provin containerele și cum se achiziționează?

    Dacă cumpărați un container de transport gol, nou-nouț, acesta va veni probabil de la un producător din China; compania chineză CIMC produce aproximativ 82% din numărul total de containere maritime din oțel din lume. Containerele de transport uzate sunt o opțiune prietenoasă cu mediul, dar starea lor trebuie analizată cu atenție. Acordați atenție diferitelor certificate. Certificatele mai stricte se aplică containerelor rezistente la vânt și la apă. Unele containere sunt destinate transportului de mărfuri doar într-o singură direcție. Ele oferă un raport bun de calitate-preț. Containerele vândute ca AS-IS („așa cum sunt”) poate au fost folosite pentru a transporta substanțe chimice periculoase sau au uși corodate, cu scurgeri sau cu găuri; nu sunt recomandate ca și componente pentru construcțiile rezidențiale. Containerele uzate sunt oferite spre vânzare de către diverși ofertanți și vânzători interni și străini. Angrosiștii au stocuri mai mari şi, în general, fac livrări în majoritatea locațiilor, în timp ce comercianții locali au adesea prețuri mai bune, dar nu oferă transport. Containerele de șase metri pot fi mutate cu un stivuitor standard și transportate cu ajutorul camioanelor, dar cele mai mari necesită, în general, o macara. Din fericire, există firme care oferă case gata făcute, birouri și altele asemenea, asamblate din containere, și livrate la adresa dumneavoastră. Puteți cumpăra astfel de containere de locuit sau pur și simplu le puteți închiria pentru o anumită perioadă de timp, atunci când aveți nevoie de ele.

    1.3. Ce autorizații sunt necesare?

    Arhitectura containerelor de transport este încă relativ nouă, așa că este cel mai important să cercetați legile și reglementările locale înainte de începerea construcției. Există două lucruri pe care trebuie să le asigurați: în primul rând, clădirea din containere de transport a dumneavoastră să se potrivească cu locația și, în al doilea rând, să fie respectate reglementările din construcții și restricțiile existente în zonă. Reglementările din construcții stabilesc standardele pe care clădirile trebuie să le îndeplinească pentru a primi autorizația de construire. În cele din urmă, există reglementări de zonare care dictează unde poate fi amplasat.

    1.4. Care sunt dezavantajele construcției cu containere?

    În ciuda calității, containerele de transport pot prezenta o provocare în ceea ce privește utilizarea lor rezidențială. În primul rând, rețineți că aproape toate au doar 2,4 m lățime, ceea ce înseamnă că lățimea interioară a spațiului este și mai mică. Deci este destul de restrâns, chiar și pentru oamenii care sunt obișnuiți să locuiască în apartamente înghesuite. Dacă doriți lățime, va trebui să utilizați mai multe containere și să îndepărtați o parte din pereții acestora sau să închideți spațiul dintre două containere paralele, dar separate. Un alt dezavantaj potențial îl reprezintă carcasa din oțel a containerului care este dificilă pentru izolare termică. Pentru structurile mai mari cu mai multe containere, poate fi necesară și asamblarea unei structuri de susținere mai puternice, ceea ce mărește costurile potențiale.

    1.5. Sunt casele container mai durabile decât casele construite în mod tradițional?

    Susținătorii utilizării containerelor salută pe oricine care decide să le folosească și să le prelungească durata de utilizare. Conform celor mai multe estimări, există milioane de containere nefolosite în întreaga lume. Deseori este mai ieftin să cumpărați noi decât să le trimiteți înapoi la furnizori, ceea ce înseamnă că unele containere sunt aruncate după o singură călătorie. Reutilizarea unor astfel de containere este un exemplu excelent al construcției din materiale reciclate, iar casele realizate în acest fel nu sunt doar mai puțin dăunătoare pentru mediu, ci și mai practice, deoarece se folosesc mai puține materiale de construcție, precum lemnul, betonul ș.a.m.d. Cumpărătorii care susțin ideea unor spații de locuit alternative, cum ar fi casele container, optează adesea pentru montarea altor sisteme ecologice, cum ar fi panourile solare, instalațiile de exploatare a energiei eoliene, sistemele de purificare a apei și colectoarele apei pluviale. Însă, unele containere uzate nu sunt ecologice - pot conține toxine sau au fost tratate pentru a preveni coroziunea în timpul tranzitului, rezultând cu niveluri ridicate de reziduuri chimice. Prin urmare, alegerea containerului potrivit este crucială. Totuși, oponenții locuirii în containere, susțin că energia necesară pentru a le încălzi și răci anulează toate avantajele reciclării.

    1.6. Containerele sunt mai accesibile decât alte tipuri de locuințe?

    Containerele de transport nu sunt întotdeauna mai ieftine decât casele tradiționale construite din lemn, cărămidă sau beton, dar pot fi. Există o serie de variabile care influențează costul unui proiect, cum ar fi locația, dimensiunea, designul și finisajele interioare. Prețul containerului poate varia de la 1.4000 RON pentru containerele mai mici până la 32.500 RON pentru containerele mai mari și noi. Containerele mai noi vor costa, desigur, mai mult decât cele mai vechi. Un container de transport are un acoperiș metalic plat, pereți exteriori și un cadru metalic care poate servi drept schelet - aceste elemente sunt adesea considerate economisiri. Dar totuși trebuie să plătiți pentru transportul la locația dumneavoastră, pentru izolație, instalare și placarea interioară. Și pe mai departe va trebui să cumpărați terenul, dacă nu aveți deja unul. Totuși, casele container pot fi adesea construite pe terenuri care nu sunt potrivite pentru construcția convențională. Dacă terenul este stâncos sau abrupt, puteți ridica containerele pe stâlpi robuști sau pe o platformă, în loc să plătiți pentru excavarea costisitoare a unei gropi de construcție sau a piloților. Prețul unui container finit este, desigur, mai mare și începe de la 20.000 RON pentru cele mai mici unități de bază. Desigur, totul depinde de dimensiune, precum și de materialele și echipamentele alese și, fără îndoială, de vânzător.

    1.7. Vă veți acomoda mai repede cu containerele sau cu versiunile clasice de construcții?

    Containerele de locuit pot fi adesea construite mai repede decât casele tradiționale. Cele mai simple și mai mici case containere pot fi instalate, asamblate și prelucrate în câteva zile sau săptămâni, în funcție de cantitatea lucrărilor de finisare necesare după planul și proiectul dumneavoastră. Pentru casele mai complexe, construcția durează cel puțin câteva luni în plus și luați în considerare că pot exista oricând întârzieri la fiecare etapă a lucrării. Pentru cele mai rapide rezultate, căutați companii care realizează majoritatea lucrărilor în fabrică, înainte de a aduce containerele pe proprietatea voastră. Aceste case de containere prefabricate sunt de obicei mai mici, dar vin cu elemente finisate, de fapt, cu aproape tot ceea ce aveți nevoie pentru a vă muta imediat.

    2. Găsiți un executant general pentru construcția containerului de locuit al dumneavoastră

    Vă recomandăm să găsiți un singur executant care poate supraveghea întregul proces de construire și mobilare a containerului dumneavoastră, mai degrabă decât să aveți de-a face cu numeroși furnizori de lucrări și servicii pentru lucrări individuale. Deoarece construcția containerelor de transport este încă relativ nouă în industria construcțiilor, este mai dificil să găsești executanți cu experiență relevantă.

    3. Containere rezidențiale - tipuri

    3.1. Containere pentru depozitare

    Aceasta este forma de bază și cea mai simplă de container. Este produs în mai multe dimensiuni și este potrivit pentru depozitare sau ca atelier. În el puteți depozita diverse echipamente sezoniere sau mașini și unelte pentru hobby-ul dumneavoastră. Puteți face un atelier frumos pentru tâmplărie și alte lucrări. Însă, aceste containere nu sunt izolate termic, deci nu sunt potrivite pentru utilizarea pe timp de iarnă sau de căldură. Acest tip de container poate fi folosit și ca birou într-o hală de producție.

    3.2. Containere pentru turism sau activitate comercială

    Un container rezidențial poate fi folosit în turism sau activități comerciale.

    3.3. Containere de locuit

    Când renovați sau construiți, puteți folosi un container de locuit pentru o locuirea temporară în apropierea casei sau cabanei dumneavoastră. Puteți amenaja containerul ca simplu obiect de vacanță sau ca bivuac la deal, la mare sau în alte locații atractive. Mulți producători și furnizori oferă containere care sunt deja parțial sau complet echipate. Mai multe containere pot fi asamblate într-o structură mai mare, o casă adevărata, care are toate spațiile necesare de la living, sufragerie și bucătărie, până la o baie separată cu duș, toaletă și chiuvetă.

    3.4. Containere de tip birouri

    Pentru constructori, containerele sunt întotdeauna utile ca birouri mobile pe teren sau pe șantier. În acest fel, realizează afacerile mai rapid  pe locație, dar au și protecție împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile. Un container de tip birou poate fi și o decizie bună pentru tinerii antreprenori sau cei care își extind afacerea. Avantajul unui astfel de birou este că poate fi mutat cu ușurință dacă doriți să vă mutați afacerea în altă locație.

    3.5. Containere sanitare

    Containerele sanitare mobile sunt foarte utile atunci când se organizează evenimente publice ample și în aer liber. Sunt o soluție excelentă în tabere și clădiri industriale. Pe lângă toalete, există și containere sanitare cu băi complete, cu dușuri, toalete, pisoare, chiuvete etc.

    4. Procesul de construcție la containere

    Înainte de a începe să construiți cu containere de transport, există câteva fapte pe care trebuie să le cunoașteți pentru a vă asigura că locuința dumneavoastră este solidă din punct de vedere structural, durabilă și frumoasă.

    4.1. Inspectarea înainte de cumpărare

    Cel mai probabil, nu ați cumpăra niciodată o mașină uzată fără să o inspectați mai amănunțit și să o duceți la un test drive. Același lucru ar trebui făcut și atunci când cumpărați un container uzat, deși, probabil, nu veți putea efectua o inspecție completă. Mai ales dacă se află undeva în cealaltă parte a lumii. Puteți cere vânzătorului poze cu detalii mărite și o descriere precisă a containerului. În special containerele de transport mai vechi, pot avea mai multe daune, lovituri, probleme de rugină sau alte complicații. Containerele de unică folosință, cele făcute doar pentru expedierea într-o direcție, sunt puțin mai scumpe, dar de obicei în stare excelentă. S-ar putea să merite investiția dacă doriți să evitați costurile de angajament și reparații.

    4.2. Verificați regulamentele

    Deoarece construcția containerelor este încă în dezvoltare, pot exista anumite restricții legale sau din construcții. Înainte de a investi câteva mii de euro în întreaga afacere, verificați reglementările locale și generale de construcții sau contactați un arhitect autorizat pentru aflarea mai multor informații despre opțiunile dumneavoastră.

    4.3. Izolarea containerului

    Un container neizolat va fi insuportabil de cald vara și de frig iarna, cu excepția cazului în care aveți un plan bun pentru izolarea necesară. Vă informați la arhitect sau la executant despre acest lucru. Va fi necesară izolarea completă a tuturor suprafețelor containerului. Pentru izolarea cu vată minerală, va trebui să construiți și pereți interiori, dar izolația cu spumă poate fi pulverizată direct pe perete. Dacă sunteți în căutarea unor alternative mai ecologice sau mai durabile, luați în considerare lâna de oaie sau chiar o suprafață verde a acoperișului dumneavoastră.

    4.4. Găsiți un executant general

    Pentru a transforma un container într-un spațiu de locuit, se recomandă să angajați un executant care să poată supraveghea întreaga lucrare, în loc să vă ocupați cu diverse companii și meșteri pentru fiecare lucrare în parte. De asemenea, vă recomandăm să aveți răbdare și perseverență, deoarece sunt puțini ofertanți și concurența nu este mare, iar dacă aveți ocazia, vizitați-i pe toți pentru a obține ce este mai bun pentru banii dumneavoastră.

    4.5. Protecție chimică și de dăunătoare

    Dacă cumpărați containere de transport second hand, uzate, pentru locuința dumneavoastră, este important să știți că acestea sunt proiectate pentru condițiile maritime. Podelele din lemn la majoritatea containerelor de acest tip sunt pline de pesticide și insecticide împotriva tuturor tipurilor de rozătoare și insecte, care pot fi toxice pentru oameni și animale de companie. În plus, vopseaua de pe containere conține substanțe chimice pentru protecția împotriva efectelor apei sărate. Dacă doriți să evitați astfel de riscuri, trebuie să le cumpărați noi, altfel dezinfectarea, dezinsecția și combaterea dăunătorilor precum și modificările și renovările sunt inevitabile. Luați în considerare îndepărtarea acestor podele din lemn poluate și montarea altora noi. În astfel de cazuri, izolația cu spumă din interiorul containerului va fi o protecție suficientă.

    4.6. Evitați tăierea containerului

    Containerele sunt extrem de rezistente și dure fiind fabricate din oțel. Zidurile lor sunt sigure și suficient de portante, dacă containerele sunt așezate unul peste altul. Însă, trebuie avut în vedere că, de fiecare dată când se taie o deschidere pentru o ușă sau o fereastră, structura și construcția zidului slăbesc, la fel cum se întâmplă cu pereții portanți din orice alt material în construcția clasică și întăririle sunt necesare. Cu cât tăiați containerul mai mult, cu atât este nevoie de mai multă întărire și costul va fi mai mare.

    4.7. Planificați instalațiile

    La crearea unui spațiu de locuit din containere, este necesară definirea precisă și anticipată pe unde vor trece liniile și instalațiile necesare (electricitate, apă, canalizare, încălzire, răcire, ventilație...). Este important să existe cât mai puțină pătrundere prin pereții containerului. Astfel veți evita situațiile în care ceva a fost uitat și trebuie să fie forjat ulterior.

    4.8. Cunoașteți diferența dintre containere

    Nu toate containerele sunt la fel. În timp ce containerele standard au o înălțime de aproximativ 2,6 m, există și altele cu înălțime mai mare (aproximativ 2,9 m). Optarea pentru izolația groasă de podea sau tavan poate face ca noua dumneavoastră casă să arate în scurt timp ca o locuință pentru Hobbit. Containerele cu tavan mai înalt sunt cu aproximativ 5.000 RON mai scumpe decât cele obișnuite, dar înălțimea suplimentară va fi, fără îndoială, utilă din cauza tuturor elementelor care trebuie instalate pentru obținerea un loc confortabil de locuit.

    4.9. Vânt și zgomot

    Containerele de locuit situate în zonele cu vânt, probabil vor fi destul de zgomotoase. Datorită formei lor dreptunghiulare, astfel de case sunt antiteza aerodinamicii. Loviturile puternice de vânt în zidurile unei astfel de structuri vor crea zgomot în interior. Dacă locuiți într-o zonă cu vânt, vedeți dacă există o posibilitate de a pune containerul într-o poziție scutită de vânt.

    4.10. Evitați o muncă mare cu sudori pentru a reduce costurile

    Un singur container de transport poate fi transformat într-o casă mică, iar dacă doriți câțiva metri pătrați de suprafață suplimentară, va trebui să construiți o structură din ele mai multe. În acest caz, va fi necesar să sudați îmbinările și părțile laterale, astfel încât întreaga construcție, adică structură, să fie stabilă și sigură pentru locuire. Problema este că sudarea este printre cele mai scumpe lucrări de specialitate în construcții, așa că asigurați-vă că este făcută doar atunci când este necesar.

    4.11. Luați în considerare mai întâi opțiunile de pe piața locală și internă

    Deși mulți oameni sunt interesați de containere de transport din locuri îndepărtate, din perspectiva durabilității, cel mai bine este să începeți mai întâi cu opțiunile locale. Containerele sunt grele și necesită transport special, astfel că transportul dintr-un port îndepărtat până la terenul dumneavoastră ar putea fi mai scump decât containerul în sine. De aceea, tipul acesta de construcții este profitabil și practic doar dacă le găsiți în zona dumneavoastră, dacă în apropiere este un port sau un depozit. În plus, luați în considerare posibilitatea de a utiliza materiale și resurse locale necesare pentru lucrările de izolație și infrastructură. Dacă există astfel de posibilități, atunci containerele sunt o opțiune rentabilă. În caz contrar, costurile sunt incerte.

    4.12. Fiți pregătiți să cheltuiți un ban în plus

    Mulți oameni sunt atrași de construcția cu aceste containere din cauza presupusei accesibilități. Este important de înțeles că lucrările de finisaje exterioare și interioare pot mări valoarea investiției. Ca în orice construcție, cu cât casa este mai mare, cu atât va fi mai scumpă. Costurile suplimentare asociate cu sudarea, izolarea și finisarea unei case container pot ajunge la fel de costisitoare ca o casă construită tradițional.

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    Ultimele cereri publicate

    Containere de locuit

    Bună firme,

    Containere de locuit cu toate utilitatile, baie si bucatarie.

    Mulțumesc 21735 RON la 36225 RON

    ........

    Container pt coafor

    Bună ziua,

    Am nevoie de ofertă pentru container de 8 metri latime si 10 lungime pt coafor.

    Mulțumesc 21735 RON la 36225 RON

    ........

    Container pt depozitat

    Un container de aprox 3x6 m pentru depozitat/locuit 8694 RON la 14490 RON

    ........

    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI





    Prețul, Container birou, 4x8 m
    Containere de locuit, Voluntari

    21735 RON la 36225 RON

    Prețul, Container magazie organizare santier, 10-12mp
    Containere de locuit, Valu lui Traian

    10867.5 RON la 18112.5 RON

    Prețul, Container spatiu comercial, 45 mp
    Containere de locuit, Cajvana

    21735 RON la 36225 RON

    Prețul, Container grajd cu 36mp ca superficie totala,1 usa si un geam 1×0.5m, 9×4×2
    Containere de locuit, Grajduri

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Casă modulară pe structură de containre , P+1, 120mp
    Containere de locuit, Bucureşti

    43470 RON la 72450 RON

    Prețul, Case containere la cheie, min 30 mp. Posibil 3 buc, min 30 mp x 3 buc
    Containere de locuit, Braşov

    43470 RON la 72450 RON

    Prețul, Container 7500x3000x2700,2 camere,baie, 1 buc
    Containere de locuit, Valea Doftanei

    21735 RON la 36225 RON

    Prețul, Containere santier,
    Containere de locuit, Blaj

    17388 RON la 28980 RON

    Prețul, Am nevoie de 2 dormitoare, o bucatarie cu living, debara ,baie, cca 70 mp
    Containere de locuit, Mioveni

    26082 RON la 43470 RON

    Prețul, Container de locuit la țară, 2-3 containere
    Containere de locuit, Greaca

    6520.5 RON la 10867.5 RON



    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Containere de locuit?
    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Containere de locuit lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    59+ FIRME PENTRU Containere de locuit
    SERVICIU GRATUIT
    FĂRĂ COMISIOANE
    OBȚINE O OFERTĂ