Pentru zona

    Tubulatura ventilatie pret

    Care este prețul unui sistem de ventilație? Prin aerul curat și recuperarea de căldură? veți profita de avantaje atât în ce privește sănătatea, cât și cheltuielile de încălzire ale căminului dumneavoastră. Sistemele de ventilație curente sunt foarte eficiente, deoarece utilizează 90% din energia aerului evacuat. Astfel, temperatura aerului eliberat în spațiul interior este aproximativ aceeași cu temperatura aerului evacuat. Pe timpul verii, sistemul poate fi simplificat, nefiind necesară încălzirea suplimentară a aerului eliberat în interior. Prețul unui sistem de ventilație depinde de lungimea conductelor de ventilație, de ventilatoare, recuperator (central sau local), precum și de scopul în care veți utiliza aerul - pentru a încălzi și/sau răci locuința. Prețul indicativ al unui sistem de ventilație forțată cu recuperator de căldură variază între 1500 și 5000 lei, în funcție de sistem și de dimensiunea clădirii.

    Cui să încredințați instalarea unui sistem de ventilație? Trimiteți o cerere către instalatorii sistemelor de ventilații din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

    Rapid până la meșteri - ușor și gratuit!
    Trimiteți cerere

    Prețul unui sistem de ventilație


    Prețul unui sistem de ventilație. Alimentarea unității de ventilație compacte cu recuperare de căldură.

    1500 RON/buc

    PREȚ MINIM
    3000.00 RON/buc

    PREȚ MEDIU
    5000 RON/buc

    PREȚ MAXIM
    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

    Alte prețuri pentru Tubulatură ventilație (2024)

    cantitatea dvs.

    unitate

    prețul orientativ

    prețul dumneavoastră

    Prețul unui sistem de ventilație cu recuperare de


    buc

    RON/buc

    RON

    buc

    RON/buc

    RON

    buc

    RON/buc

    RON

    buc

    RON/buc

    RON

    buc

    RON/buc

    RON

    buc

    RON/buc

    RON
    prețul orientativ
    RON
    Trimiteți o cerere >

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    Sisteme de ventilație – tot ce trebuie să știți

    1. Ce trebuie să știm despre sistemele de ventilație?

    Gradul de confort al locuirii depinde foarte mult de calitatea aerului din locuință. De temperatura aerului depinde dacă ne este frig, cald sau bine, iar de puritatea aerului depinde sănătatea noastră. Locuința poate fi aerisită prin deschiderea temporară a ferestrelor, însă aerisirea naturală nu este întotdeauna suficientă. Atunci când aerisirea naturală nu este suficientă, trebuie să investim într-un sistem de ventilație mecanic. În clădirile mici se folosesc sisteme de ventilație locale, în fiecare cameră montându-se un aparat de ventilație. Acestea pot fi conectate și cu aparate de recuperare termică locale. În cazul caselor nou construite și a clădirilor publice mari, de cele mai multe ori se folosesc sisteme de ventilație centrale, care sunt alcătuite din: un aparat de ventilație central, o rețea țevi de ventilație și guri de aerisire. În aparatul de ventilație central sunt posibile recuperarea căldurii, echilibrarea umidității și încălzirea sau răcirea aerului.

    Puritatea, temperatura și umiditatea aerului ne influențează foarte mult sănătatea și nivelul de confort
    Puritatea, temperatura și umiditatea aerului ne influențează foarte mult sănătatea și nivelul de confort

    1.1. Sisteme de ventilație pentru spații individuale

    Spațiile individuale se aerisesc cel mai ușor cu aparate de ventilație locale. Din această categorie fac parte ventilatoarele de tavan, care se montează la o distanță de aproximativ 30 cm sub acesta, pentru a facilita circulația neobstrucționată a aerului. Puterea ventilatorului se adaptează astfel încât într-o oră să se schimbe întregul volum de aer din cameră. În camerele mari se pot monta mai multe ventilatoare.

    1.2. Sisteme de ventilație pentru apartamente

    Aerisirea întregului apartament se poate face fie cu un sistem de ventilație central, fie cu mai multe aparate de ventilație locale, montate în fiecare cameră. Sistemul de ventilație central trebuie să fie proiectat astfel încât aerul să fie reînnoit atât în camerele foarte solicitate (bucătărie, baie, camera WC), cât și în camerele în care ne petrecem cel mai mult timpul (dormitoare, sufragerie).

    1.3. Sisteme de ventilație pentru case

    După cum am mai menționat, aerisirea casei se poate face și cu ventilatoare montate în camere. Însă, este recomandabil a se instala un sistem de ventilație central, care să asigure aerisirea întregii case. Pentru case se mai recomandă ca sistemul de ventilație central să asigure și recuperarea căldurii, pentru a reduce pierderile de căldură produse prin schimbarea aerului din camere.

    1.4. Avantajele aerisirii camerelor

    Aerul uzat conține multe impurități (particule de praf, polen) și o cantitate redusă de oxigen. Pentru că de fapt ne petrecem cea mai mare parte a timpului în spații închise, calitatea aerului din ele are o importanță deosebită pentru sănătatea noastră. Acesta este motivul pentru care ar trebui să aerisim foarte bine camerele cel puțin câte 10 minute pe oră, pentru a schimba regulat cel puțin 70% din aerul camerei. O opțiune alternativă este aerisirea continuă a camerei cu un sistem de ventilație central.

    1.5. Dezavantajele aerisirii camerelor

    Deși aerisirea naturală are efecte pozitive asupra sănătății noastre, în sezonul rece pierdem foarte multă căldură prin aerisirea camerelor și astfel consumăm mai multă energie pentru reîncălzirea lor constantă, cheltuielile cu încălzirea fiind deci mari. Dacă aerisim camerele în mod natural, putem reduce din pierderile de căldură, aerisind foarte rapid și închizând repede la loc ferestrele. Dacă folosim în schimb un sistem de ventilație mecanic, putem să recuperăm căldura folosind aerul uzat și cald pentru încălzirea aerului proaspăt nou introdus din exterior.

    2. Cum se alege executantul sistemului de ventilație central?

    Alegerea executantului sistemului de ventilație central se face în baza profesionalismului și a experienței în domeniu a acestuia. Executantul trebuie să vă prezinte ce variante de sisteme de ventilație aveți la alegere și să vă recomande sistemul cel mai potrivit pentru imobilul dumneavoastră. Din convorbirea cu acesta, veți putea constata cât de calificat este și câtă experiență are. Pe portalul daibau.ro sunt înregistrați numeroși executanți de sisteme de ventilație, care și-au publicat pe acest portal referințele și evaluările clienților lor anteriori. Trimiteți o cerere pentru a primi oferte de la diferiți executanți de sisteme de ventilație, analizați și comparați aceste oferte și alegeți executantul care v-a convins cel mai mult de profesionalismul său.

    3. Ce să aleg: sisteme de ventilație locale sau un sistem de ventilație central?

    3.1. Sisteme de ventilație locale

    Sistemul de ventilație poate fi fie local și compus din mai multe aparate independente, fie central. Ventilația locală este adecvată pentru spații interioare renovate și pentru clădirile, a căror construcție nu poate fi modificată. Un sistem de ventilație local înseamnă că în fiecare cameră a fost montat sau amplasat un ventilator local independent, prin care se face aerisirea sau schimbarea aerului în încăpere. Fiecare cameră trebuie să aibă o gură de aerisire.

    3.2. Sisteme de recuperare a căldurii locale

    În cazul folosirii unui sistem de ventilație local, în sezonul rece se pierde foarte multă căldură din camere. Această situație poate fi ameliorată prin folosirea unor recuperatoare de căldură. Trebuie să știți însă, că sistemele locale de recuperare a căldurii sunt mai puțin eficiente față de sistemele centrale. De asemenea, sistemele locale de recuperare a căldurii vă vor costa mai mult, pentru că veți avea nevoie de mai multe aparate.

    3.3. Sisteme de ventilație centrale

    Elementul central al sistemului de ventilație este aparatul central de ventilație (ventilatorul), care este conectat la o rețea de țevi montate în întregul imobil. Canalele de ventilație pot fi montate într-un tavan suspendat sau în șapă. Țevile și gurile de aerisire trebuie să fie dimensionate în funcție de fluxul de aer prevăzut, pentru ca sistemul de ventilație să nu producă zgomot sau senzația neplăcută de curent. Sistemele de ventilație centrale trebuie să fie proiectate cu atenție și sunt adecvate mai ales pentru case noi, clădiri publice și hale, care pot fi renovate prin montarea de tavane suspendate. Mentenanța unui aparat de ventilație central este simplă, necesitând numai schimbarea regulată a filtrelor.

    3.4. Sisteme centrale de recuperare a căldurii

    Eficiența unui sistemul de ventilație central este mărită prin folosirea unui recuperator de căldură. În acesta, căldura aerului uzat, care urmează a fi evacuat în exterior, este transferată la aerul proaspăt nou introdus în clădire în proporție de maxim 70%. Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură reduce substanțial costurile cu încălzirea casei. Sistemul poate fi îmbunătățit și prin adăugarea unui element destinat uscării aerului sau umidificării aerului.

    4. Aerisire naturală sau ventilație mecanizată?

    4.1. Aerisirea naturală

    Atunci când ne construim propria casă, deseori ne întrebăm, dacă este mai bine să aerisim casa în mod natural sau cu un sistem de ventilație mecanic. De fapt, clădirile nu sunt ermetice și, de aceea, aerul din ele se schimbă neîntrerupt. Dacă ne hotărâm să ne aerisim în mod natural casa (prin deschiderea ferestrelor și a ușilor) nu mai trebuie să investim într-un sistem de ventilație. Dar, dacă clădirea este mare ne va lua mult timp să aerisim toate camerele prin deschiderea ferestrelor lor. În plus, prin aerisirea naturală a camerelor în sezonul rece vom pierde foarte multă căldură.

    4.2. Ventilația mecanizată

    Pentru ventilația mecanizată a clădirilor se folosesc ventilatoare, care direcționează aerul prin căile de aerisire. Sistemele de ventilație cele mai simple folosesc ventilatoare de baie, care elimină aerul uzat din toalete. În cadrul acestui proces se creează subpresiune, care aspiră aer curat din exterior. De asemenea pentru bucătării se folosesc hote de bucătărie, iar pentru camere ventilatoare de tavan. Sistemele de ventilație mecanice asigură o calitate constantă a aerului din încăperi, echilibrează gradul de umiditate a aerului, filtrează aerul, funcționează silențios și automat. Cu aceste sisteme de ventilații spațiile interioare mai pot fi și încălzite sau răcite după plac.

    5. Încălzirea sau răcirea camerelor cu sistemul de ventilație

    5.1. Încălzirea spațiilor interioare cu sistemul de ventilație

    Avantajul principal al sistemelor de ventilație este acela că se pot folosi și pentru încălzirea spațiilor interioare. Aparatul de aer condiționat trebuie să fie dimensionat în funcție de volumul necesar de aer încălzit. Aerul proaspăt și încălzit circulă prin toate camerele. Căile de aerisire trebuie să fie suficient de mari, pentru că dacă fluxul de aer este mare și căile de aerisire sunt mici, se produce mult zgomot și o senzație neplăcută de curent. Pierderile de căldură sunt reduse cu ajutorul recuperatorului de căldură, care face ca, căldura să fie transferată de la aerul uzat pe cale de eliminare la aerul proaspăt nou introdus din exterior.

    5.2. Răcirea spațiilor interioare cu sistemul de ventilație

    Pe lângă alimentarea cu aer proaspăt din exterior, sistemul de ventilație poate și răci încăperile clădirii. În acest caz, aerul este răcit cu un schimbător de căldură de sol, apă sau aer. Un schimbător de căldură de sol va reuși să reducă temperatura aerului de la 30°C până la temperatura plăcută de 22°C. Dar, în acest caz trebuie să se asigure eliminarea condensului și să se termoizoleze bine întreaga clădire. Aerul din încăperi mai poate fi răcit și cu un recuperator termic sau cu un aparat de aer condiționat. Folosirea unei pompe de căldură la răcirea aerului din spațiile interioare este eficientă din punct de vedere energetic. În plus, pompa de căldură echilibrează și umiditatea aerului.

     

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Tubulatură ventilație?

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    Ultimele cereri publicate

    Instalatie de climatizare pentru o hala industriala

    Realizarea unei instalatii de climatizare pentur un spatiu de productie, evacuare aer viciat de vapori chimici 5216.4 RON la 8694 RON

    ........

    Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura

    Avem nevoie de sistem de ventilatie cu recuperare de caldura, de tot sistemul pentru o casa cu suprafata de 115 m2. 8694 RON la 14490 RON

    ........

    Sistem ventilație bucătăria restaurant

    Instalare sistem de ventilație respectiv evacuare aer cald din bucătăria interioară a restaurantului 7389.9 RON la 12316.5 RON

    ........

    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI





    Prețul, Montaj ventilator baie cu tubulatura, Baia 5m2 , camera 12m2
    Tubulatură ventilație, Suceava

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Sistem de ventilatie pentru o casa, 120 mp
    Tubulatură ventilație, Bragadiru

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Sistem de ventilare tubular pentru o curățătorie de papuci, 25-30m2
    Tubulatură ventilație, Iaşi

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Tubulatura ventilatie hota profesionala + montaj, 15 mp spatiu
    Tubulatură ventilație, Câmpina

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Tubulatura ventilație, 2 buc
    Tubulatură ventilație, Suceava

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, Cutie de ventilatie profesionala 3500 m3, 70 mp
    Tubulatură ventilație, Mădăras

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, Ventilatia a 4 încăperi care sunt in subsol!, 70 m²
    Tubulatură ventilație, Ştei

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Sistem ventilatie subsol casa, 4 incaperi, 2 evacuari, 1 admisie, 180 mc
    Tubulatură ventilație, Râmnicu Vâlcea

    5216.4 RON la 8694 RON

    Prețul, Ventilație cu recuperare și aer condiționat, Aprox 65 m2
    Tubulatură ventilație, Oradea

    5216.4 RON la 8694 RON

    Prețul, Distributie aer cald si rece locuinta,
    Tubulatură ventilație, Baloteşti

    5216.4 RON la 8694 RON

    Prețul, Montaj 3 ventilatoare cu recuperare de căldură.,
    Tubulatură ventilație, Bucureşti

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Sistem ventilatie cu recuperare caldura + climatizare, 140 m2 (500m3)
    Tubulatură ventilație, Constanţa

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Sistem centralizat de incalzire prin ventilație, 110 mp
    Tubulatură ventilație, Sighetu Marmaţiei

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Ventilarea casei cu un sistem de ventilatie, 100 m2
    Tubulatură ventilație, Iaşi

    4781.7 RON la 7969.5 RON

    Prețul, Ventilatie casa cu recuperare caldura, 130m2 Utili sau 160m2 total
    Tubulatură ventilație, Valea Lupului

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Tubulatura de ventialtie Convertor de putere,
    Tubulatură ventilație, Cristian

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Tubulaturi pentru gunoi la un bloc de 10 etaje?, 33m
    Tubulatură ventilație, Ploieşti

    3912.3 RON la 6520.5 RON

    Prețul, Achizitionare si montaj ventilatie centralizata si pompa de caldura, 150 mp
    Tubulatură ventilație, Cluj-Napoca

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Tubulatura evacuare compresor aer, 2 buc
    Tubulatură ventilație, Râmnicu Vâlcea

    5216.4 RON la 8694 RON

    Prețul, Am o patiserie în Turceni și a nevoie de aerisire, 1
    Tubulatură ventilație, Craiova

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Sistem de ventilatie pentru spatiu comercial, 400 mc
    Tubulatură ventilație, Cluj-Napoca

    6520.5 RON la 10867.5 RON

    Prețul, Reparație tubulatură ventilație, 5 m
    Tubulatură ventilație, Ariceştii Rahtivani

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Instalare sisteme ventilatie cu recuperare de caldura, 100 mp2
    Tubulatură ventilație, Potoceni

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Montaj sistem de ventilatie cu recuperare de caldura, 80 mp
    Tubulatură ventilație, Oradea

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Tubulatura zincata de ventilatie, in special montarea, 1 buc
    Tubulatură ventilație, Ţăndărei

    652.05 RON la 1086.75 RON

    Prețul, Sistem de ventilare hala, 300 mp
    Tubulatură ventilație, Iaşi

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, Tubulatura pentru un Zehder Q450, 200mp
    Tubulatură ventilație, Copalnic-Mănăştur

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, Sistem ventilatie pivnita, 70m3
    Tubulatură ventilație, Ocna Mureş

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, Montaj sistem ventilației cu recuperare de caldura, 150mp
    Tubulatură ventilație, Bascov

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Tubulatura, conexiuni, anemostate, etc, 550 m3
    Tubulatură ventilație, Oradea

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, Montaj tubulatura, 1 buc
    Tubulatură ventilație, Slatina

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Instalare tubulatura desfumare hote, 99 mp
    Tubulatură ventilație, Timişoara

    2695.14 RON la 4491.9 RON

    Prețul, Montaj sistem ventilatie si aer conditionat pe tubulatura, 1 buc
    Tubulatură ventilație, Sibiu

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Service instalatia de ventilatie plus pompa, 100 mp , 2,6m inaltime
    Tubulatură ventilație, Ilia

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Aspirator centralizat, Parter etaj mansarda
    Tubulatură ventilație, Bucureşti

    13041 RON la 21735 RON

    Prețul, Destupare instalatie de ventilare, 4 apartamente
    Tubulatură ventilație, Medgidia

    434.7 RON la 724.5 RON



    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Tubulatură ventilație lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    1642+ Firme pentru Tubulatură ventilație
    Serviciu gratuit
    Fără comisioane
    Obține o ofertă