Care este prețul laminatului? Montarea laminatelor este convenabilă ca preț. Laminatul se recomandă în special în spații cu trafic nu foarte intens, unde poate fi utilizat ca pardoseală pe termen scurt și este accesibilă ca preț. Prețul laminatului depinde de calitatea acestuia, de textură, pregătirea bazei și, desigur, de executant. Pentru montarea laminatului este necesară o suprafață dură, plană și uscată. Prețul de livrare și montaj al laminatului cu click, împreună cu materialul, se situează în jur de 75-100 lei/m2.
Cui să încredințați montarea parchetului laminat? Trimiteți o cerere către parchetarii din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.
cantitatea dvs.
unitate
prețul orientativ
prețul dumneavoastră
Prețul demontării laminatului
Prețul montării pragului de trecere
Prețul montării stoperului ușă
Dacă intenționați să vă schimbați pardoselile locuinței, atunci parchetul laminat poate fi o alegere excelentă. Aceste pardoseli durabile sunt disponibile într-o mare varietate de culori, stiluri și diferite clase de calitate. Înainte de a începe reamenajarea locuinței, este important să cunoașteți câteva lucruri despre pardoselile laminate, astfel încât să puteți decide, dacă acestea sunt potrivite pentru casa dumneavoastră.
Pardoselile laminate sunt pardoseli compozite, ceea ce înseamnă că sunt alcătuite din mai multe materiale, care compun un singur produs. Au la bază plăci din PAL, care sunt acoperite cu un „strat grafic” și un strat protector. Puteți monta acest tip de pardoseală în orice încăpere a casei dumneavoastră, pentru a crea unui aspect uniform și unitar. Deși pardoselile laminate au fost inventate încă din anul 1977, ele au rămas încă un produs popular, care este prezent la ora actuală în multe locuințe.
Ca și în cazul oricărui alt material, pardoselile laminate prezintă câteva avantaje și dezavantaje, pe care vi le expunem în continuare. Citiți-le cu atenție, pentru a vă face o imagine mai clară despre aceste produse și pentru a putea decide fără urmă de dubiu, dacă pardoselile laminate sunt potrivite pentru locuința dumneavoastră sau nu.
Avantajele pardoselilor laminate
Pardoselile laminate sunt disponibile sub formă de plăci, ceea ce face mai ușoară crearea aspectului dorit pentru podea. Se montează ușor, având margini pliabile, care conectează una cu alta prin sistemul cu click. Un strat subțire de spumă și căptușeală de cauciuc face ca laminatul să fie silențios și confortabil atunci când pășim pe el. La fabricarea pardoselilor laminate nu se folosește lemn veritabil. Acest lucru face ca pardoselile laminate să fie o alegere inteligentă, dacă vă preocupă defrișările excesive de păduri și durabilitatea. Pardoselile laminate nu eliberează COV (compuși organici volatili) în aer, deoarece acestea nu se montează cu ajutorul vreunui adeziv. Aceste pardoseli sunt extrem de durabile. De aceea, ele constituie o alegere excelentă pentru gospodăriile mari, cu copii mici. De asemenea, este foarte ușor să le mențineți curate, măturându-le regulat și ștergându-le ocazional.
Dezavantajele pardoselilor laminate
Deși pardoselile laminate sunt accesibile din punct de vedere financiar, ele nu sunt cea mai bună alegere pentru persoanele, care preferă lemnul masiv sau gresia. Parchetul laminat este sensibil la umiditate, deci nu este potrivit pentru a fi montat în subsoluri sau în zone cu umiditate ridicată. Dacă doriți să montați o pardoseală laminată în baie, trebuie să vă asigurați că toate marginile lamelelor sau ale plăcilor sunt lipite, iar marginile pardoselii trebuie să fie etanșate în timpul montării. Dacă sunteți îngrijorat de poluarea mediului înconjurător, trebuie să știți, că stratul protector de pe laminat nu este biodegradabil.
Este important, să alegeți pardoselile laminate de cea mai înaltă calitate pentru locuința dumneavoastră. În acest fel, veți fi cu siguranță mulțumit de rezultatul final. Fie că este vorba de culoare, grosime sau stil, numeroși producători de marcă oferă pardoseli laminate de înaltă calitate și durabile, care vor dura ani de zile. Iată câteva caracteristici cheie, pe care ar trebui să le aibă pardoselile laminate, pentru a vă convinge că sunt cele mai bune pentru locuința dumneavoastră:
Căutați pardoseli laminate, care să se monteze conform sistemului cu click, deoarece acesta împiedică pătrunderea umezelii în plăci. Montarea unei astfel de pardoseli este ușoară și impecabilă.
Cele mai bune pardoseli laminate conțin un stratul superior dintr-un material de etanșare foarte rezistent și la acțiunea apei, care se aplică peste pardoseală ca și protecție suplimentară.
Majoritatea pardoselilor laminate sunt rezistente, dar cel mai bine este să cumpărați pardoseli cu un rating AC4. Această valoare înseamnă că pardoseala poate rezista la mult trafic, fără a apărea pe suprafața ei zgârieturi sau alte semne de deteriorare.
Pardoselile laminate de calitate sunt rezistente la acțiunea a diferite substanțe, care de obicei pătează. Deci, pe astfel de pardoseli nu apar pete, în cazul în care ne curg diferite lichide pe podea în mod necontrolat. Aceste pardoseli laminate sunt potrivite și pentru camere precum baia sau bucătăria, pentru că rezistă foarte bine la acțiunea apei și a umezelii.
Companiile de marcă, care produc pardoseli laminate de calitate, oferă o gamă largă de stiluri, culori și modele. Asigurați-vă, că alegeți o pardoseală laminată, care este într-o nuanță sau are un design, care vă place.
Fie că preferați pardoselile laminate mate sau lucioase, alegeți un produs de calitate și elegant.
Fiecare producător de pardoseli laminate oferă propriile condiții de garanție. Pentru o protecție maximă, alegeți o marca, care oferă pentru produsele sale cel puțin 10 ani de garanție sau chiar o garanție pe viață.
Pe piață sunt disponibile pardoseli laminate într-o mare varietate de forme, dimensiuni și stiluri. Fie că aveți nevoie de pardoseli laminate pentru că vă renovați bucătăria sau vă reamenajați întreaga locuință, la aceste produse trebuie să căutați câteva caracteristici cheie, care sunt deci esențiale pentru îndeplinirea necesităților dumneavoastră.
O pardoseală laminată din lemn (parchet laminat) poate fi restaurată de mai multe ori prin șlefuirea stratului superior și aplicarea unuia nou. În schimb, pardoselile laminate din plastic nu pot fi prelucrate respectiv restaurate, dar sunt în genere mult mai ieftine decât parchetul laminat. Ambele tipuri de pardoseli imită lemnul veritabil. Dar, pardoseala laminată din plastic nu are nevoie de o întreținere intensă. Spre deosebire de pardoselile din lemn masiv, pe parchetul laminat nu este nevoie să aplicați soluții de protecție. Pardoselile laminate pot avea grosimi între 6 mm și 12 mm. Cu cât plăcile laminate sunt mai groase, cu atât vor fi mai rezistente la orice impact. De asemenea, pardoselile laminate mai groase absorb mai bine zgomotele. Sub acest aspect, aceste pardoseli sunt ideale pentru a fi montate pe podelele etajelor superioare ale casei. Pardoselile laminate sunt disponibile sub formă de lamele alungite - care creează aspectul unei podele de navă și imită lemnul veritabil – sau sub formă de plăci. Acestea din urmă sunt ideale dacă vă place estetica pietrelor sau a plăcilor ceramice. De asemenea, puteți alege între un finisaj mat sau lucios, în funcție de gustul personal.
Dacă instalați o pardoseală laminată în bucătărie, alegeți o culoare, care să se potrivească foarte bine cu dulapurile și cu blatul de bucătărie. Asigurați-vă, că vi se montează mai întâi substratul, care va proteja pardoseala împotriva umidității și a loviturilor mecanice. Dacă doriți să vă mențineți pardoseala laminată curată, ștergeți-o imediat ce o udați sau stropiți accidental. Îndepărtarea regulată a prafului, măturarea sau aspirarea pardoselii ajută la evitarea deteriorări și a pătării.
Dacă aducem vorba despre culori la modă, trebuie să vă spunem, că griul a fost o opțiune populară în ultimii ani. Pardoseala laminată de culoare gri în diferite nuanțe – de la cel mai deschis și până la cel mai închis - poate avea stil rustic sau modern. Pardoseala laminată gri va da un aspect modern casei dumneavoastră și va ascunde în mod excelent imperfecțiunile. Alegeți o culoare gri, care să se armonizeze bine cu culorile pereților, ale mobilierului și ale altor elemente ale casei. Majoritatea pardoselilor laminate gri par a fi din lemn vopsit cu lac gri. Acest lucru va crea un aspect rustic, cald în fiecare cameră a casei dumneavoastră.
Pardoseala laminată pe care alegeți să o montați în camera de baie trebuie să fie rezistentă la acțiunea apei. Alegeți o pardoseală cu un strat protector de calitate, care să nu permită infiltrarea apei sub ea. Unele companii de renume, producătoare de pardoseli laminate, oferă garanții impresionante pentru pardoselile lor, chiar și de peste 10 ani. Dacă cumpărați o astfel de pardoseală veți putea avea convingerea că investiția dumneavoastră este asigurată. Și Pentru că pardoselile laminate au suprafețe netede, pe pardoseala din baie puteți pune un covor de baie, pentru a evita riscul de a aluneca și chiar cădea pe podeaua umedă.
S-ar putea să fiți surprinși la vestea, că puteți monta plăci laminate pe pereți. În acest scop, alegeți plăci laminate cu un model autentic sau care imită lemnul sau piatra. Plăcile laminate pot fi montate pe pereți cu ajutorul unui adeziv și a unui pistol de cuie. Măsurați și tăiați plăcile laminate la lungimea corectă, înainte de a le monta pe pereți. Asigurați-vă că lăsați un mic spațiu între plăcile, astfel încât materialul să se poată extinde și contracta fără a se îndoi.
Dacă montați pardoseli laminate în baie și în bucătărie, asigurați-vă că acestea sunt impermeabile. Unele companii producătoare de plăci laminate folosesc pentru acestea cuvântul ” impermeabile”, dar în realitate acestea sunt doar rezistente la apă. Cele mai bune pardoseli laminate rezistente la apă vă vor proteja podelele de umezeală și vor împiedica pătrunderea apei sub pardoseală. Asigurați-vă, că noua dumneavoastră pardoseală laminată este complet impermeabilă și nu doar rezistentă la apă - altfel riscați daune permanente, dacă nu ștergeți imediat apa, care a curs pe ea și umezeala. Dacă doriți să impermeabilizați în mod suplimentar pardoseala laminată, puteți etanșa cu silicon marginile sale. Acest lucru va asigura o etanșare impermeabilă a pardoselii. Este recomandat a aplica silicon pe marginile pardoselilor laminate montate în băi, bucătării și spălătorii.
Dacă preferați să vă montați singuri pardoseala laminată sau aveți întrebări referitoare la repararea și întreținerea acesteia, iată câteva instrucțiuni rapide și ușoare, care au scopul de a vă ajuta.
Calculați cuadratura suprafeței camerei și adăugați încă 10-15%, ca să aveți de unde tăia marginile pardoselii. Începeți de la capătul camerei și măsurați scândurile pentru a se potrivi paralel cu peretele. Utilizați un ferăstrău circular pentru a tăia plăcile laminate la dimensiunea corectă. La așezarea fiecărei linii de plăci laminate, utilizați distanțieri din lemn, pentru a facilita extinderea materialului. Puneți placă pe placă sub un unghi corespunzător, până când se fixează în poziția adecvată. Repetați acest proces la fiecare rând de plăci. Puteți folosi o bucată de lemn și un ciocan de cauciuc pentru a fixa cu grijă, fiecare placă în locul său adecvat. Între timp, verificați dacă există goluri și reașezați fiecare placă, astfel încât toate să se potrivească în mod uniform și impecabil una cu alta. Aplicați un produs de etanșare de-a lungul marginilor camerei (vă recomandăm să folosiți silicon transparent) pentru a proteja substratul.
Tăiați fiecare placă laminată cu un ferăstrău de masă, un ferăstrău manual sau un ferăstrău circular. Pentru ca linia pe care se taie materialul să fie netedă, e bine să îl tăiați cu o lamă diamantată. Tăiați fiecare placă laminată cu partea finită în sus. Pe măsură ce tăiați fiecare bucată, faceți acest lucru încet și cu grijă, pentru a vă asigura că tăiați plăcile în mod egal și uniform până la capăt.
Îndepărtați toate straturile vechi de pardoseală. Măturați și aspirați podeaua. Dacă pardoseala laminată nu are un strat de suport atașat, începeți prin a așeza stratul-bază, cu care trebuie să acoperiți întreaga podea. Înainte de a așeza plăcile laminate, îndepărtați toate șipcile de la marginile podelei. Puteți să le păstrați și să le montați din nou, după montarea pardoselii laminate. Înainte de a tăia plăcile laminate, aranjați-le pe podea pentru a alege cea mai bună dispunere. Tăiați aricii de pe plăcile, pe care le veți așeza în contact cu pereții. Începeți prin așezarea primului rând de-a lungul celui mai lung perete al camerei; începeți din partea dreaptă și deplasați-vă spre stânga. Așezați plăcile laminate la o distanță de câțiva milimetri una de alta, ajutându-vă cu distanțiere. Repetați procesul cu fiecare nou rând, până când ajungeți la peretele opus al camerei.
Luați un kit de reparare a pardoselii laminate, care să se potrivească cu culoarea pardoselii dumneavoastră. Acesta poate conține chit de vopsea sau ceară pentru eliminarea zgârieturilor minore. Aplicați ușor chitul sau ceara pe zgârieturi, pentru a umple golurile. Chitul este ideal pentru zgârieturile mai largi, pe care ceara s-ar putea să nu le acopere suficient. Folosind un cuțit special pentru chit, întindeți chitul peste zgârieturi și presați-l cu cuțitul pe un unghi de 45 de grade, umplând astfel golurile zgârieturilor. Înainte de a începe să mergeți pe această parte a podelei, așteptați ca chitul să se întărească. Poate că va fi necesar să înlocuiți plăcile laminate cu zgârieturi extrem de adânci, dacă acestea nu pot fi reparate prin metode tradiționale.
Mai întâi, curățați și aspirați bine podeaua, apoi ștergeți zona afectată cu o cârpă de praf sau cu o cârpă din micro-fibre. Aplicați o soluție pentru îndepărtarea vopselei sau o soluția degresantă pentru pardoseală EXCLUSIV pe vopseaua uscată, folosind o cârpă de bumbac. Lăsați ca agentul de curățare să se îmbibe în vopsea timp de câteva minute. Ștergeți zona cu o cârpă uscată și, dacă este necesar, refolosiți soluția pentru îndepărtarea vopselei, pentru a elimina urmele de vopsea rămase. Urmați aceleași instrucțiuni de mai sus, dar folosiți un produs de curățare a geamurilor pe bază de amoniac în locul soluției de îndepărtare a vopselei sau a soluției degresante pentru podea. De asemenea, mai puteți utiliza și acetonă de unghii pentru a îndepărta urmele de vopsea. După îndepărtarea petelor, clătiți podeaua laminată cu apă caldă și uscați-o bine.
Îndepărtați pardoseala veche și șipcile marginale și apoi nivelați șapa cu o masă de nivelare, astfel încât să creați o suprafață uniformă și plană. Instalați bariera împotriva vaporilor conform instrucțiunilor producătorului. Când așezați pardoseala laminată, urmați aceiași pași ca și în cazul altor pardoseli. Dacă montați pardoseala laminată pe o șapă proaspătă, lăsați-o să se usuce bine (cel puțin 30 de zile) înainte de a monta pardoseala.
La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră
Montaj parchet laminat
Montat parchet laminat 55 mp, folie polistiren silenzio, plinta
Toate produsele de mai sus sunt deja achizitiinate
1477.98 RON la 2463.3 RON
Montaj parchet laminat tip bradulet
De montat parchet laminat tip bradulet care a fost montat deja o data si scos din cauza ca erau goluri in pardoseala 1738.8 RON la 2898 RON
Doar mâna de lucru și o firmă care să mi emită factura ptr lucrare
Parchetul este cu sistem Clio
Parchetul îl am cumpărat
Se află la, locație
869.4 RON la 1449 RON
O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.