Pentru zona

  Montaj gresie și faianță prețuri

  Care este prețul montajului de plăci ceramice? Atunci când cumpărați plăci ceramice, aveți în vedere resturile rămase din cauza tăierii și de aceea întotdeauna cumpărați cu circa 10% mai multe plăci decât suprafața de placare. Mozaicul și plăcile de format mai mare sunt mai scumpe decât plăcile clasice. Prețul montării plăcilor de dimensiuni standard pe o suprafață pregătită se ridică în jur de 35-50 lei/m2. Pentru livrarea și montarea plăcilor pe podea veți plăti circa 80lei/m2. După efectuarea lucrării, solicitați factura pentru că numai astfel veți putea beneficia de garanție!

  Cui să încredințați montarea plăcilor ceramice? Trimiteți o cerere către montatorii de plăci ceramice din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

  Cereți ofertă:
  Trimiteți cerere

  Prețul montajului de plăci ceramice


  Prețul montajului de plăci ceramice. Prețul manoperei gresie si faianță de dimensiuni standard pe o suprafață pregătită.

  60 RON/mp

  PREȚ MINIM
  RON/mp

  PREȚ MEDIU
  70 RON/mp

  PREȚ MAXIM
  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

  ALTE PREȚURI PENTRU Montaj gresie și faianță

  cantitatea dvs.

  unitate

  prețul orientativ

  prețul dumneavoastră

  Preț montaj gresie exterior

  Prețul montării de plăci de gresie la exterior


  mp

  RON/mp

  RON

  Prețul montării plintei de gresie / faianță

  Prețul montării plintei de gresie/faianță.


  ml

  RON/ml

  RON

  Prețul placării treptelor cu gresie

  Prețul aplicării de gresie pe trepte.


  ml

  RON/ml

  RON
  TOTAL:
  RON
  Trimiteți o cerere >

  Cum v-au fost de folos aceste informații?

  Montaj plăci ceramice și de alt fel – tot ce trebuie să știți

   Dacă nu aveți experiență, este recomandabil să angajați un specialist pentru montarea plăcilor ceramice
  Dacă nu aveți experiență, este recomandabil să angajați un specialist pentru montarea plăcilor ceramice

  1. Ce trebuie să știți despre montarea plăcilor ceramice?

  1.1. Standardul de fabricație a plăcilor ceramice

  Standardul internațional în vigoare pentru plăcile ceramice este SIST EN ISO 14411. Acesta clasifică plăcile ceramice după modalitatea de fabricare ( A - extrudare și B - presare uscată) și după gradul de absorbție al apei (E). Având în vedere aceste criterii, plăcile se împart în: plăci de interior, plăci de exterior, plăci de podea și plăci de perete. Anexele la acest standard stabilesc și dimensiunile plăcilor (lungimea, lățimea, grosimea...), caracteristicile lor fizice (rezistența la lovituri, îngheț...) și chimice (rezistența la pete, chimicale...).

  În conformitate cu acest standard, plăcile sunt marcate cu diferite simboluri. Astfel, se folosește simbolul piciorului pentru plăcile destinate podelei, simbolul mâinii pentru plăcile de perete, simbolul fulgului de zăpadă pentru plăcile care sunt rezistente la îngheț; de asemenea, gradul de rezistență la uzură (PEI) este exprimat numeric.

  1.2. Alegerea corectă a plăcilor ceramice în funcție de scopul utilizării

  Este foarte important să alegeți niște plăci ceramice, care să corespundă cu scopul pentru care doriți să le utilizați. La alegerea plăcilor, trebuie să țineți cont de mai mulți factori:

  - primul factor este locul pe care urmează a fi montate plăcile (în exterior, în interior, pe podea sau pe pereți);

  - al doilea factor este tipul suprafeței pe care urmează a fi montate plăcile (peste plăci deja existente, pe un perete din cărămizi, pe bolțuri din beton, pe șapă, pe ghips, pe PAL etc.) - trebuie să acordați atenție și capacității de sarcină a suprafeței respective;

  - al treilea factor este mărimea și forma geometrică a suprafeței, pe care o veți acoperi cu plăci ceramice;

  - al patrulea factor este funcția plăcilor ceramice și gradul de încărcare a camerei cu ele - în locuințe plăcile ceramice vor îndeplini o funcție, iar în halele industriale o altă funcție;

  - al cincilea și ultimul factor de care trebuie să țineți seama este modul de  montare a plăcilor (prin lipire în straturi subțiri sau montare cu mortar de ciment).

  Clasele în care se împart plăcile ceramice, în funcție de caracteristicile cerute:

  R0: plăci ceramice destinate exclusiv montării pe pereți;

  R1: plăci ceramice destinate podelelor unor camere curate, care nu au deschidere directă spre exterior, cum ar fi podeaua de băii sau a dormitorului...

  R2: plăci ceramice pentru podeaua sufrageriei respectiv pentru podelele camerelor în care se intră cu pantofii doar uneori. Plăcile ceramice din clasa R2 nu sunt adecvate pentru bucătării, holuri sau alte camere cu podele mai expuse uzurii.

  R3: plăci ceramice pentru bucătărie, holuri, camere de tranzit, balcoane, loje, terase...și alte camere prin care persoanele circulă încălțate, creând murdărie în cantități moderate.

  R4: plăci ceramice pentru podele expuse murdăriei, care poate zgâria plăcile, de exemplu: la intrarea hotelurilor, a sălilor de expoziție, a magazinelor...

  R5: plăci ceramice pentru podele foarte expuse uzurii, cum ar fi: podelele centrelor comerciale, ale aulelor hotelurilor sau ale halelor industriale.

  2. Plăcile pot fi de diferite tipuri

  2.1. Plăci ceramice

  Plăcile ceramice sunt fabricate din material ceramic și argilă, care poate fi maron, roșie sau albă. În procesul de fabricație a plăcilor, argila este arsă în cuptor. Majoritatea plăcilor ceramice sunt acoperite cu o glazură, cu care li se adaugă modele și culori. Plăcile ceramice sunt mai poroase, se crapă mai ușor și absorb umiditatea. De aceea, acestea nu sunt adecvate pentru suprafețe exterioare și nici pentru suprafețe interioare mai expuse uzurii și circulației persoanelor. Sunt mai puțin dure sau rezistente. Glazura se poate crăpa și desprinde, lăsând să se vadă argila de sub ea. Spre deosebire de alte tipuri de plăci, plăcile ceramice se taie relativ ușor. Un aspect pozitiv pe care îl prezintă plăcile ceramice este și că sunt mai ieftine față de plăcile din porcelan.

  2.2. Plăci din porțelan

  Plăcile din porțelan sunt printre cele mai dure. Se disting și prin faptul că nu absorb umiditatea. De fapt, acesta este motivul pentru care sunt adecvate și pentru placarea unor suprafețe exterioare, mai ales că rezistă la îngheț. La ora actuală, plăcile din porțelan se folosesc și pentru placarea spațiilor interioare. În Italia, aceste plăci se numesc „gres porcelanato“, în timp ce termenul englezesc este „porcelain stoneware“.  Plăcile din porcelan sunt compuse din nisipuri cu granulație fină sau din pietre măcinate, la care se adaugă pigmenți și rocă argiloasă albă de cea mai înaltă calitate (caolin), care are rolul de liant. Secțiunea transversală și structura plăcilor din porțelan sunt uniforme pe întreaga lungime a acestora. Spre deosebire de plăcile ceramice, plăcile din porțelan nu au glazură. Suprafața lor poate fi lustruită, aspră, granulată fin sau grosier, catifelată... Valoarea minimă PEI a acestor plăci este 5. Plăcile din porțelan sunt fabricate în felul următor:  masa pentru plăci (compusă din nisip măcinat, grăunțe de nisip și caolin) este comprimată, astfel obținându-se forma plăcilor; apoi plăcile sunt arse la temperaturi de peste 1200 °C. Plăcile din porțelan au dimensiuni foarte variate, de la dimensiuni de mozaic și până la dimensiuni XXL, cu lungimi de peste 3 metri. Plăcile din porțelan de podea au de obicei grosimea de 10 mm. Plăcile din porțelan de mari dimensiuni sunt chiar mai subțiri, având chiar și grosimea de numai 3 mm. Acestea sunt întărite cu o armatură din lână de sticlă.

  2.3. Plăci din sticlă

  Plăcile din sticlă sunt de diferite culori, forme și mărimi, și se folosesc mai ales pentru placarea pereților. Unele sunt fabricate din sticlă reciclată. Aceste plăci sunt interesante și nu dăunează mediului înconjurător. Deja acum 8.000 de ani înaintea erei noastre, oamenii foloseau plăci din sticlă pentru realizarea de mozaicuri.

  2.4. Plăci din ciment

  Plăcile din ciment sunt adecvate pentru placarea podelelor locuințelor, ca și a suprafețelor interioare publice cu tranzit mare de persoane. Spre deosebire de plăcile ceramice, plăcile din ciment își datorează duritatea procesului de deshidratare a cimentului portland și nu arderii argilei. Prin placarea podelelor cu plăci din ciment vom obține un efect nobil, ce aparține secolului al XIX-lea, mai ales dacă acestea motive colorate expresive. Motivele sunt de obicei întipărite hidraulic pe suprafețele plăcilor. Plăcile din ciment sunt de dimensiuni mai mici și sunt mai groase față de plăcile ceramice și plăcile de porțelan. Pot avea forme variate: pătrate, dreptunghiulare, multiunghiulare.

  2.5. Plăci din piatră naturală

  Plăcile din piatră naturală sunt foarte rezistente și durabile, mai ales dacă sunt din granit, care este aproape indestructibil. Alte pietre adecvate pentru fabricarea de plăci sunt: marmura și calcarul, care sunt roci mai puțin rezistente. Întreținerea și curățarea plăcilor din piatră naturală este simplă. Un aspect negativ al plăcilor din piatră este că sunt reci și, de aceea, sunt mai puțin adecvate pentru placarea podelelor spațiilor locuite. De cele mai multe ori, cu plăci din piatră naturală se plachează podeaua camerei de baie și a bucătăriei, ca și pereții oricăror camere. Plăcile din granit sunt foarte adecvate pentru spațiile interioare publice supuse uzurii. Plăcile din granit mai pot fi folosite și la placarea pereților exteriori și a teraselor.

  4. Procedura de montare a plăcilor ceramice

  Deși multe persoane consideră, că montarea plăcilor ceramice este o muncă ușoară, acest concept este foarte departe de adevăr. Acest lucru este valabil mai ales dacă nu aveți experiență în acest domeniu. De aceea, vă recomandăm ca pentru montarea plăcilor ceramice să angajați specialiști, care știu să-și facă bine treaba. Astfel, veți evita apariția de complicații, iar rezultatul final va fi foarte bun.

  4.1. Pregătirea suprafețelor pe care vor fi montate plăcile ceramice

  Primul pas decisiv în montarea plăcilor ceramice îl constituie pregătirea suprafeței de bază. Aceasta trebuie să aibă o capacitate portantă suficient de mare, pentru a susține greutatea adezivului și a plăcilor. De asemenea, suprafața de bază trebuie să fie plată. Dacă suprafața de bază nu este netedă, pe aceasta trebuie să se aplice o masă autonivelantă. Plăcile ceramice pot fi montate doar pe suprafețe uscate și curate. De aceea, aceste suprafețe trebuie să fie foarte bine curățate în prealabil. După curățarea suprafețelor, acestea trebuie să se usuce foarte bine. După uscarea suprafețelor, pe ele se aplică un substrat menit să le reducă capacitatea de absorbție. Dacă montați plăci în baie sau în alte spații umede, este obligatoriu să protejați în prealabil suprafața cu un substrat impermeabil.

  4.2. Dimensionarea și amplasarea

  După pregătirea adecvată a suprafeței de bază, trebuie să se măsoare cu exactitate spațiul și să se facă un plan de amplasare a plăcilor. Mai întâi, se măsoară mărimea suprafeței de bază. Astfel, aflăm de câte plăci avem nevoie. După calcularea cantității necesare de plăci, se achiziționează o cantitate cu 10% mai mare pentru eventuale necesități de înlocuire a plăcilor. Primul rând de plăci ceramice se montează pe linia mediană a suprafeței. Pentru buna centrare a plăcilor, se folosește de o sfoară. Asigurați-vă că plăcile sunt paralele cu zidurile laterale. Plăcile se montează ținând sfoara tensionată. Se recomandă, ca mai întâi să se monteze plăcile ceramice de perete și apoi plăcile ceramice de podea. La montarea plăcilor ceramice pe podea, trebuie să țineți cont de rosturile plăcilor pereților – aceasta dacă plăcile de podea sunt de aceeași mărime cu plăcile de perete. Astfel, veți obține un aspect armonios prin continuitatea liniei rosturilor de pe perete pe podea. Pentru obținerea unui rezultat final bun, vă mai recomandăm să amplasați mai întâi plăcile pe suprafață , fără a utiliza adeziv. Atunci când veți fi mulțumiți cu aspectul final, procedați la lipirea plăcilor.

  4.3. Tăierea plăcilor

  Plăcile se taie cu mașini de tăiat speciale. Se mai pot folosi și fierăstraie speciale, ca și clești pentru ruperea plăcilor parțial tăiate. De asemenea, plăcile pot fi decupate pentru a fi folosite în jurul țevilor instalațiilor.

  4.4. Montarea plăcilor

  După amplasarea și potrivirea plăcilor pe suprafața de bază (pe podea sau pereți), se adaugă uniform un adeziv special  pentru lipirea plăcilor ceramice. Apoi, se greblează adezivul cu o mistrie dințată, urmele acestor dinți rămânând pe suprafața adezivului. Se pune placa ceramică pe adeziv, după care se apasă placa peste suprafața acoperită cu adeziv; plăcile se fixează delicat, dar bine cu un ciocan de cauciuc. Pentru amplasarea corectă a plăcilor ceramice, se folosesc distanțiere, care trebuie să distanțeze plăcile unele de altele, conform lățimii dorite a rosturilor, care poate fi între 2 mm și 1 cm. Datorită utilizării distanțierelor, distanțele dintre plăci sunt uniforme. După montarea plăcilor, se așteaptă cel puțin 12 ore pentru ca adezivul să se usuce.

  4.5. Rostuirea

  Ultima etapă de montare a plăcilor ceramice este rostuirea. Chitul rosturilor trebuie să fie amestecat conform indicațiilor de pe ambalaj. Apoi, chitul se aplică diagonal pe perete cu ajutorul unei gletiere. Chitul trebuie să umple uniform toate rosturile, până la marginea superioară a plăcilor ceramice. La sfârșit, se îndepărtează toate urmele de adeziv și chit de pe plăcile ceramice, înainte ca acestea să se usuce. Acest lucru se face cel mai ușor cu un burete umed, care se înmoaie de mai multe ori în apă curată. Dacă pe alocuri rămân pete persistente, le îndepărtăm cu un detergent de curățare a cimentului sau cu oțet. Rosturile de dilatare și conectare din colțuri nu se umplu cu chit, ci cu silicon elastic. Înainte de a aplica siliconul, aceste rosturi se lipesc cu o bandă protectoare.

   

  La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
  Ultimele cereri publicate

  Montaj gresie in baie de 3mx2m

  Montaj gresie in baie 2x3m, trebuie demontar cabina de dus, bideu, wc apoi scos tot afara, turnat sapa apoi montat gresie. 434.7 RON la 724.5 RON

  ........

  Reparare scării bloc si montaj gresie

  Reparare scării bloc și montare gresie. Sunt atasate si poze. 1304.1 RON la 2173.5 RON

  ........

  Montaj gresie și faianță

  Doresc placarea totala a casei cu gresie 120x60, 2 bai, hidroizolație, gresie, faianță pana în tavan. 6520.5 RON la 10867.5 RON

  ........

  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

  Prețul, Montaj gresie si faianta, 25 m2
  Montaj gresie și faianță, Câmpineanca

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Montaj gresie si faianta, 36 m2 faianta si 20 m2 gresie
  Montaj gresie și faianță, Corhana

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Renovarea unei bai vechi, ce implica si inlocuirea obiectelor sanitare, 4 mp
  Montaj gresie și faianță, Bucureşti

  6955.2 RON la 11592 RON

  Prețul, Renovare apartament, 55 mp
  Montaj gresie și faianță, Bucureşti

  13041 RON la 21735 RON

  Prețul, Renovare a 2 bai, Aprox 60 mp
  Montaj gresie și faianță, Chiajna

  3912.3 RON la 6520.5 RON

  Prețul, Glet faianta parchet, 40 mp
  Montaj gresie și faianță, Bucureşti

  1304.1 RON la 2173.5 RON

  Prețul, Renovare baie, 6 mp
  Montaj gresie și faianță, Bucureşti

  34776 RON la 57960 RON

  Prețul, Montaj gresie balcon, Aprox. 6mp
  Montaj gresie și faianță, Bucureşti

  652.05 RON la 1086.75 RON

  Prețul, Montaj gresie și faianta și zugraveli la o casă, 80 mp
  Montaj gresie și faianță, Otopeni

  2608.2 RON la 4347 RON

  Prețul, Înlocuire cadita de dus cu una de zidarie placata, 90 x 90 x 27 cm de doua ori.
  Montaj gresie și faianță, Bucureşti

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, Montaj gresie/faianta, Faianta 28 mp, gresie 13 mp. Placi 60x120.
  Montaj gresie și faianță, Timişoara

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Renovare completa baie 4mp, 210 x 170 si inaltime 255
  Montaj gresie și faianță, Bucureşti

  14779.8 RON la 24633 RON

  Prețul, Montaj gresie și faianță + mici reparații, 16 mp
  Montaj gresie și faianță, Oradea

  1086.75 RON la 1811.25 RON

  Prețul, Renovare bucatarie, 6mp
  Montaj gresie și faianță, Câmpulung

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Renovare baie completa, 16 mp
  Montaj gresie și faianță, Bucureşti

  7389.9 RON la 12316.5 RON

  Prețul, Gresie, 25 mp
  Montaj gresie și faianță, Târgu Mureş

  1304.1 RON la 2173.5 RON

  Prețul, Montaj gresie, 10 mp
  Montaj gresie și faianță, Cogealac

  869.4 RON la 1449 RON

  Prețul, Renovare băie, 8 metri pătrați
  Montaj gresie și faianță, Caransebeş

  8694 RON la 14490 RON

  Prețul, Finisare bucătărie, 15mp
  Montaj gresie și faianță, Arefu

  8694 RON la 14490 RON

  Prețul, Renovare 2 băi, 1.9*2.5*2.1 m
  Montaj gresie și faianță, Bucureşti

  17388 RON la 28980 RON

  Prețul, Renovare baie, 5,76mp
  Montaj gresie și faianță, Galaţi

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Montaj gresie și faianță, 100 mp
  Montaj gresie și faianță, Râmnicu Vâlcea

  5651.1 RON la 9418.5 RON

  Prețul, Montaj gresie și faianță, 100-120mp
  Montaj gresie și faianță, Sfântu Gheorghe

  5651.1 RON la 9418.5 RON

  Prețul, Amenajare spatiu comercial, 60 mp
  Montaj gresie și faianță, Constanţa

  21735 RON la 36225 RON

  Prețul, Renovare casa, 100mp
  Montaj gresie și faianță, Târgu Jiu

  21735 RON la 36225 RON

  Prețul, Renovare apartament, 55mp
  Montaj gresie și faianță, Focşani

  21735 RON la 36225 RON

  Prețul, Montare gresie si faianta, 2mp
  Montaj gresie și faianță, Bucureşti

  217.35 RON la 362.25 RON

  Prețul, Renovare baie, 3,4 x 1m
  Montaj gresie și faianță, Târgu Jiu

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, Montare faianta contrablat bucatarie, cca 2m2
  Montaj gresie și faianță, Bucovăţ

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Montaj gresie și parchet, 50mp gresie și 40mp parchet
  Montaj gresie și faianță, Alba Iulia

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, Placare gard cu gresie exterior, 30mp
  Montaj gresie și faianță, Câmpia Turzii

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Renovarea apartamentului, 88mp
  Montaj gresie și faianță, Mărăşeşti

  21735 RON la 36225 RON

  Prețul, Renovare baie si hol, bucatarie, 40mp
  Montaj gresie și faianță, Buşteni

  21735 RON la 36225 RON

  Prețul, Renovare baie, cca 3mp
  Montaj gresie și faianță, Zalău

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Renovare apartament, 78mp
  Montaj gresie și faianță, Braşov

  21735 RON la 36225 RON

  Prețul, Renovare bucătărie, 6,7 mp
  Montaj gresie și faianță, Bucureşti

  6520.5 RON la 10867.5 RON  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Montaj gresie și faianță?
  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Montaj gresie și faianță lista de prețuri

  Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

  3138+ FIRME PENTRU Montaj gresie și faianță
  SERVICIU GRATUIT
  FĂRĂ COMISIOANE
  OBȚINE O OFERTĂ