Pentru zona

    Montaj gresie și faianță prețuri

    Care este prețul montajului de plăci ceramice? Atunci când cumpărați plăci ceramice, aveți în vedere resturile rămase din cauza tăierii și de aceea întotdeauna cumpărați cu circa 10% mai multe plăci decât suprafața de placare. Mozaicul și plăcile de format mai mare sunt mai scumpe decât plăcile clasice. Prețul montării plăcilor de dimensiuni standard pe o suprafață pregătită se ridică în jur de 35-50 lei/m2. Pentru livrarea și montarea plăcilor pe podea veți plăti circa 80lei/m2. După efectuarea lucrării, solicitați factura pentru că numai astfel veți putea beneficia de garanție!

    Cui să încredințați montarea plăcilor ceramice? Trimiteți o cerere către montatorii de plăci ceramice din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

    Rapid până la meșteri - ușor și gratuit!
    Trimiteți cerere

    Prețul montajului de plăci ceramice


    Prețul montajului de plăci ceramice. Prețul manoperei gresie si faianță de dimensiuni standard pe o suprafață pregătită.

    50 RON/mp

    PREȚ MINIM
    65.00 RON/mp

    PREȚ MEDIU
    90 RON/mp

    PREȚ MAXIM
    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

    Alte prețuri pentru Montaj gresie și faianță (2024)

    cantitatea dvs.

    unitate

    prețul orientativ

    prețul dumneavoastră

    Preț montaj gresie exterior

    Prețul montării de plăci de gresie la exterior


    mp

    RON/mp

    RON

    Prețul montării plintei de gresie / faianță

    Prețul montării plintei de gresie/faianță.


    ml

    RON/ml

    RON

    Prețul placării treptelor cu gresie

    Prețul aplicării de gresie pe trepte.


    ml

    RON/ml

    RON
    prețul orientativ
    RON
    Trimiteți o cerere >

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    Montaj plăci ceramice și de alt fel – tot ce trebuie să știți

     Dacă nu aveți experiență, este recomandabil să angajați un specialist pentru montarea plăcilor ceramice
    Dacă nu aveți experiență, este recomandabil să angajați un specialist pentru montarea plăcilor ceramice

    1. Ce trebuie să știți despre montarea plăcilor ceramice?

    1.1. Standardul de fabricație a plăcilor ceramice

    Standardul internațional în vigoare pentru plăcile ceramice este SIST EN ISO 14411. Acesta clasifică plăcile ceramice după modalitatea de fabricare ( A - extrudare și B - presare uscată) și după gradul de absorbție al apei (E). Având în vedere aceste criterii, plăcile se împart în: plăci de interior, plăci de exterior, plăci de podea și plăci de perete. Anexele la acest standard stabilesc și dimensiunile plăcilor (lungimea, lățimea, grosimea...), caracteristicile lor fizice (rezistența la lovituri, îngheț...) și chimice (rezistența la pete, chimicale...).

    În conformitate cu acest standard, plăcile sunt marcate cu diferite simboluri. Astfel, se folosește simbolul piciorului pentru plăcile destinate podelei, simbolul mâinii pentru plăcile de perete, simbolul fulgului de zăpadă pentru plăcile care sunt rezistente la îngheț; de asemenea, gradul de rezistență la uzură (PEI) este exprimat numeric.

    1.2. Alegerea corectă a plăcilor ceramice în funcție de scopul utilizării

    Este foarte important să alegeți niște plăci ceramice, care să corespundă cu scopul pentru care doriți să le utilizați. La alegerea plăcilor, trebuie să țineți cont de mai mulți factori:

    - primul factor este locul pe care urmează a fi montate plăcile (în exterior, în interior, pe podea sau pe pereți);

    - al doilea factor este tipul suprafeței pe care urmează a fi montate plăcile (peste plăci deja existente, pe un perete din cărămizi, pe bolțuri din beton, pe șapă, pe ghips, pe PAL etc.) - trebuie să acordați atenție și capacității de sarcină a suprafeței respective;

    - al treilea factor este mărimea și forma geometrică a suprafeței, pe care o veți acoperi cu plăci ceramice;

    - al patrulea factor este funcția plăcilor ceramice și gradul de încărcare a camerei cu ele - în locuințe plăcile ceramice vor îndeplini o funcție, iar în halele industriale o altă funcție;

    - al cincilea și ultimul factor de care trebuie să țineți seama este modul de  montare a plăcilor (prin lipire în straturi subțiri sau montare cu mortar de ciment).

    Clasele în care se împart plăcile ceramice, în funcție de caracteristicile cerute:

    R0: plăci ceramice destinate exclusiv montării pe pereți;

    R1: plăci ceramice destinate podelelor unor camere curate, care nu au deschidere directă spre exterior, cum ar fi podeaua de băii sau a dormitorului...

    R2: plăci ceramice pentru podeaua sufrageriei respectiv pentru podelele camerelor în care se intră cu pantofii doar uneori. Plăcile ceramice din clasa R2 nu sunt adecvate pentru bucătării, holuri sau alte camere cu podele mai expuse uzurii.

    R3: plăci ceramice pentru bucătărie, holuri, camere de tranzit, balcoane, loje, terase...și alte camere prin care persoanele circulă încălțate, creând murdărie în cantități moderate.

    R4: plăci ceramice pentru podele expuse murdăriei, care poate zgâria plăcile, de exemplu: la intrarea hotelurilor, a sălilor de expoziție, a magazinelor...

    R5: plăci ceramice pentru podele foarte expuse uzurii, cum ar fi: podelele centrelor comerciale, ale aulelor hotelurilor sau ale halelor industriale.

    2. Plăcile pot fi de diferite tipuri

    2.1. Plăci ceramice

    Plăcile ceramice sunt fabricate din material ceramic și argilă, care poate fi maron, roșie sau albă. În procesul de fabricație a plăcilor, argila este arsă în cuptor. Majoritatea plăcilor ceramice sunt acoperite cu o glazură, cu care li se adaugă modele și culori. Plăcile ceramice sunt mai poroase, se crapă mai ușor și absorb umiditatea. De aceea, acestea nu sunt adecvate pentru suprafețe exterioare și nici pentru suprafețe interioare mai expuse uzurii și circulației persoanelor. Sunt mai puțin dure sau rezistente. Glazura se poate crăpa și desprinde, lăsând să se vadă argila de sub ea. Spre deosebire de alte tipuri de plăci, plăcile ceramice se taie relativ ușor. Un aspect pozitiv pe care îl prezintă plăcile ceramice este și că sunt mai ieftine față de plăcile din porcelan.

    2.2. Plăci din porțelan

    Plăcile din porțelan sunt printre cele mai dure. Se disting și prin faptul că nu absorb umiditatea. De fapt, acesta este motivul pentru care sunt adecvate și pentru placarea unor suprafețe exterioare, mai ales că rezistă la îngheț. La ora actuală, plăcile din porțelan se folosesc și pentru placarea spațiilor interioare. În Italia, aceste plăci se numesc „gres porcelanato“, în timp ce termenul englezesc este „porcelain stoneware“.  Plăcile din porcelan sunt compuse din nisipuri cu granulație fină sau din pietre măcinate, la care se adaugă pigmenți și rocă argiloasă albă de cea mai înaltă calitate (caolin), care are rolul de liant. Secțiunea transversală și structura plăcilor din porțelan sunt uniforme pe întreaga lungime a acestora. Spre deosebire de plăcile ceramice, plăcile din porțelan nu au glazură. Suprafața lor poate fi lustruită, aspră, granulată fin sau grosier, catifelată... Valoarea minimă PEI a acestor plăci este 5. Plăcile din porțelan sunt fabricate în felul următor:  masa pentru plăci (compusă din nisip măcinat, grăunțe de nisip și caolin) este comprimată, astfel obținându-se forma plăcilor; apoi plăcile sunt arse la temperaturi de peste 1200 °C. Plăcile din porțelan au dimensiuni foarte variate, de la dimensiuni de mozaic și până la dimensiuni XXL, cu lungimi de peste 3 metri. Plăcile din porțelan de podea au de obicei grosimea de 10 mm. Plăcile din porțelan de mari dimensiuni sunt chiar mai subțiri, având chiar și grosimea de numai 3 mm. Acestea sunt întărite cu o armatură din lână de sticlă.

    2.3. Plăci din sticlă

    Plăcile din sticlă sunt de diferite culori, forme și mărimi, și se folosesc mai ales pentru placarea pereților. Unele sunt fabricate din sticlă reciclată. Aceste plăci sunt interesante și nu dăunează mediului înconjurător. Deja acum 8.000 de ani înaintea erei noastre, oamenii foloseau plăci din sticlă pentru realizarea de mozaicuri.

    2.4. Plăci din ciment

    Plăcile din ciment sunt adecvate pentru placarea podelelor locuințelor, ca și a suprafețelor interioare publice cu tranzit mare de persoane. Spre deosebire de plăcile ceramice, plăcile din ciment își datorează duritatea procesului de deshidratare a cimentului portland și nu arderii argilei. Prin placarea podelelor cu plăci din ciment vom obține un efect nobil, ce aparține secolului al XIX-lea, mai ales dacă acestea motive colorate expresive. Motivele sunt de obicei întipărite hidraulic pe suprafețele plăcilor. Plăcile din ciment sunt de dimensiuni mai mici și sunt mai groase față de plăcile ceramice și plăcile de porțelan. Pot avea forme variate: pătrate, dreptunghiulare, multiunghiulare.

    2.5. Plăci din piatră naturală

    Plăcile din piatră naturală sunt foarte rezistente și durabile, mai ales dacă sunt din granit, care este aproape indestructibil. Alte pietre adecvate pentru fabricarea de plăci sunt: marmura și calcarul, care sunt roci mai puțin rezistente. Întreținerea și curățarea plăcilor din piatră naturală este simplă. Un aspect negativ al plăcilor din piatră este că sunt reci și, de aceea, sunt mai puțin adecvate pentru placarea podelelor spațiilor locuite. De cele mai multe ori, cu plăci din piatră naturală se plachează podeaua camerei de baie și a bucătăriei, ca și pereții oricăror camere. Plăcile din granit sunt foarte adecvate pentru spațiile interioare publice supuse uzurii. Plăcile din granit mai pot fi folosite și la placarea pereților exteriori și a teraselor.

    4. Procedura de montare a plăcilor ceramice

    Deși multe persoane consideră, că montarea plăcilor ceramice este o muncă ușoară, acest concept este foarte departe de adevăr. Acest lucru este valabil mai ales dacă nu aveți experiență în acest domeniu. De aceea, vă recomandăm ca pentru montarea plăcilor ceramice să angajați specialiști, care știu să-și facă bine treaba. Astfel, veți evita apariția de complicații, iar rezultatul final va fi foarte bun.

    4.1. Pregătirea suprafețelor pe care vor fi montate plăcile ceramice

    Primul pas decisiv în montarea plăcilor ceramice îl constituie pregătirea suprafeței de bază. Aceasta trebuie să aibă o capacitate portantă suficient de mare, pentru a susține greutatea adezivului și a plăcilor. De asemenea, suprafața de bază trebuie să fie plată. Dacă suprafața de bază nu este netedă, pe aceasta trebuie să se aplice o masă autonivelantă. Plăcile ceramice pot fi montate doar pe suprafețe uscate și curate. De aceea, aceste suprafețe trebuie să fie foarte bine curățate în prealabil. După curățarea suprafețelor, acestea trebuie să se usuce foarte bine. După uscarea suprafețelor, pe ele se aplică un substrat menit să le reducă capacitatea de absorbție. Dacă montați plăci în baie sau în alte spații umede, este obligatoriu să protejați în prealabil suprafața cu un substrat impermeabil.

    4.2. Dimensionarea și amplasarea

    După pregătirea adecvată a suprafeței de bază, trebuie să se măsoare cu exactitate spațiul și să se facă un plan de amplasare a plăcilor. Mai întâi, se măsoară mărimea suprafeței de bază. Astfel, aflăm de câte plăci avem nevoie. După calcularea cantității necesare de plăci, se achiziționează o cantitate cu 10% mai mare pentru eventuale necesități de înlocuire a plăcilor. Primul rând de plăci ceramice se montează pe linia mediană a suprafeței. Pentru buna centrare a plăcilor, se folosește de o sfoară. Asigurați-vă că plăcile sunt paralele cu zidurile laterale. Plăcile se montează ținând sfoara tensionată. Se recomandă, ca mai întâi să se monteze plăcile ceramice de perete și apoi plăcile ceramice de podea. La montarea plăcilor ceramice pe podea, trebuie să țineți cont de rosturile plăcilor pereților – aceasta dacă plăcile de podea sunt de aceeași mărime cu plăcile de perete. Astfel, veți obține un aspect armonios prin continuitatea liniei rosturilor de pe perete pe podea. Pentru obținerea unui rezultat final bun, vă mai recomandăm să amplasați mai întâi plăcile pe suprafață , fără a utiliza adeziv. Atunci când veți fi mulțumiți cu aspectul final, procedați la lipirea plăcilor.

    4.3. Tăierea plăcilor

    Plăcile se taie cu mașini de tăiat speciale. Se mai pot folosi și fierăstraie speciale, ca și clești pentru ruperea plăcilor parțial tăiate. De asemenea, plăcile pot fi decupate pentru a fi folosite în jurul țevilor instalațiilor.

    4.4. Montarea plăcilor

    După amplasarea și potrivirea plăcilor pe suprafața de bază (pe podea sau pereți), se adaugă uniform un adeziv special  pentru lipirea plăcilor ceramice. Apoi, se greblează adezivul cu o mistrie dințată, urmele acestor dinți rămânând pe suprafața adezivului. Se pune placa ceramică pe adeziv, după care se apasă placa peste suprafața acoperită cu adeziv; plăcile se fixează delicat, dar bine cu un ciocan de cauciuc. Pentru amplasarea corectă a plăcilor ceramice, se folosesc distanțiere, care trebuie să distanțeze plăcile unele de altele, conform lățimii dorite a rosturilor, care poate fi între 2 mm și 1 cm. Datorită utilizării distanțierelor, distanțele dintre plăci sunt uniforme. După montarea plăcilor, se așteaptă cel puțin 12 ore pentru ca adezivul să se usuce.

    4.5. Rostuirea

    Ultima etapă de montare a plăcilor ceramice este rostuirea. Chitul rosturilor trebuie să fie amestecat conform indicațiilor de pe ambalaj. Apoi, chitul se aplică diagonal pe perete cu ajutorul unei gletiere. Chitul trebuie să umple uniform toate rosturile, până la marginea superioară a plăcilor ceramice. La sfârșit, se îndepărtează toate urmele de adeziv și chit de pe plăcile ceramice, înainte ca acestea să se usuce. Acest lucru se face cel mai ușor cu un burete umed, care se înmoaie de mai multe ori în apă curată. Dacă pe alocuri rămân pete persistente, le îndepărtăm cu un detergent de curățare a cimentului sau cu oțet. Rosturile de dilatare și conectare din colțuri nu se umplu cu chit, ci cu silicon elastic. Înainte de a aplica siliconul, aceste rosturi se lipesc cu o bandă protectoare.

     

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Montaj gresie și faianță?

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    Ultimele cereri publicate

    Montaj gresie și faianță

    Baie 30 mp, 100 mp de gresie 1738.8 RON la 2898 RON

    ........

    Montare gresie pe suprafata

    Încapere noua anexa la o casa. montare gresie,podeaua este libera, suprafata sapa 652.05 RON la 1086.75 RON

    ........

    Montaj gresie si faianta intr-o baie

    Am nevoie de dat faianta cea vechie si cada jos si montaj faianta noua. Suprafate este de 20 m latimea si lungimea este de 2,40 1738.8 RON la 2898 RON

    ........

    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI





    Prețul, Dus walk-in.,
    Montaj gresie și faianță, Iaşi

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Zugraveli si montaj gresie si faianta, Zugraveli aprox 50, montaj gresie si faianta aprox 45-50 mp
    Montaj gresie și faianță, Târgu Mureş

    3042.9 RON la 5071.5 RON

    Prețul, Decopertare+montaj gresie, 130 mp
    Montaj gresie și faianță, Moreni

    6955.2 RON la 11592 RON

    Prețul, Renovare apartament, 44 mp
    Montaj gresie și faianță, Constanţa

    19561.5 RON la 32602.5 RON

    Prețul, Montaj faianta si gresie in baie, bucatarie si hol, Nu stiu exact suprafata
    Montaj gresie și faianță, Nicula

    1086.75 RON la 1811.25 RON

    Prețul, Renovare baie, Aprox 4 mp
    Montaj gresie și faianță, Reşiţa

    3477.6 RON la 5796 RON

    Prețul, Finisaje, Camera 3.5 x 5 mp, tavan inalt de 2.7 m, pereti si tavan
    Montaj gresie și faianță, Bucureşti

    3477.6 RON la 5796 RON

    Prețul, Reparatii baie, 1.5- 2 mp
    Montaj gresie și faianță, Bucureşti

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Montaj gresie pe exterior, Aprox 10 mp
    Montaj gresie și faianță, Ştiubieni

    695.52 RON la 1159.2 RON

    Prețul, Montaj gresie si faianta, 100 mp
    Montaj gresie și faianță, Constanţa

    5651.1 RON la 9418.5 RON

    Prețul, Renovare baie, Lungime 310 cm, latime 210 cm si inaltime 220 cm
    Montaj gresie și faianță, Modelu

    5651.1 RON la 9418.5 RON

    Prețul, Renovare baie, 14 mp gresie
    Montaj gresie și faianță, Cluj-Napoca

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Pardoseala epoxidica, 43 mp pardoseală, 20 mp gresie
    Montaj gresie și faianță, Topoloveni

    5216.4 RON la 8694 RON

    Prețul, Montat gresie, 2,5 mp
    Montaj gresie și faianță, Bucureşti

    130.41 RON la 217.35 RON

    Prețul, Sapa si montaj gresie si faianta, Sapa 48 mp, gresie si faianta 16 mp
    Montaj gresie și faianță, Galaţi

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Montaj gresie si faianta, Aprox 20 m2
    Montaj gresie și faianță, Bucureşti

    1521.45 RON la 2535.75 RON

    Prețul, 2 scari la rotund placat cu gresie, Aprox 15 mp
    Montaj gresie și faianță, Bârlad

    1043.28 RON la 1738.8 RON

    Prețul, Montaj gresie si faianta in baie, 2.2 x 1.9 m
    Montaj gresie și faianță, Câmpulung

    521.64 RON la 869.4 RON

    Prețul, Montat gresie la baie, hol, bucatarie, balcon, 23 mp
    Montaj gresie și faianță, Deva

    1782.27 RON la 2970.45 RON

    Prețul, Montaj gresie si faianta la baie, Aprox 30 mp
    Montaj gresie și faianță, Adjud

    1521.45 RON la 2535.75 RON

    Prețul, Renovare apartament, Baie mare 300x240x130 cm Baie mica 130 x 240 x 130 cm
    Montaj gresie și faianță, Tulcea

    9563.4 RON la 15939 RON

    Prețul, Montaj gresie pe terasa, Aprox 14 mp
    Montaj gresie și faianță, Chiajna

    956.34 RON la 1593.9 RON

    Prețul, Renovare baie, Aprox 4 m2
    Montaj gresie și faianță, Giurgiu

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Renovare completa baie, Aprox 6 mp
    Montaj gresie și faianță, Constanţa

    7824.6 RON la 13041 RON

    Prețul, Montaj gresie si faianta, Suprafata gresie 55 m2 si faianta 20 m2
    Montaj gresie și faianță, Caracal

    4129.65 RON la 6882.75 RON

    Prețul, Renovare si reconfigurare completa baie apartament, Suprafata 4-5 mp
    Montaj gresie și faianță, Buzău

    9563.4 RON la 15939 RON

    Prețul, Montaj faianță și gresie, Faianță cca 22 mp Gresie cca 12 mp
    Montaj gresie și faianță, Vlădeşti

    1956.15 RON la 3260.25 RON

    Prețul, Renovare apartament, Aprox 72 mp
    Montaj gresie și faianță, Bucureşti

    9563.4 RON la 15939 RON

    Prețul, Finisaje interioare a unei case, Aprox 90 m2
    Montaj gresie și faianță, Câmpulung Moldovenesc

    9563.4 RON la 15939 RON

    Prețul, Baie cu duș, 120 x 220 x 100 cm
    Montaj gresie și faianță, Bacău

    1956.15 RON la 3260.25 RON

    Prețul, Renovare baie, 2,60 x 2,70 x 2,70 m
    Montaj gresie și faianță, Valu lui Traian

    9563.4 RON la 15939 RON

    Prețul, Baie și bucătărie de la 0,
    Montaj gresie și faianță, Slatina

    9563.4 RON la 15939 RON

    Prețul, Montaj faianță si gresie, Aprox 48 mp
    Montaj gresie și faianță, Tecuci

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Montaj gresie pe exterior, 14 mp gresie exterioară 5 mp gresie interioară
    Montaj gresie și faianță, Drobeta-Turnu Severin

    1391.04 RON la 2318.4 RON

    Prețul, Montare gresie garaj, Aprox 30 m2
    Montaj gresie și faianță, Bucureşti

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Montaj gresie si faianta bucatarie, Aprox 15 np
    Montaj gresie și faianță, Deva

    260.82 RON la 434.7 RON



    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Montaj gresie și faianță lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    3209+ Firme pentru Montaj gresie și faianță
    Serviciu gratuit
    Fără comisioane
    Obține o ofertă