Pentru zona

    Șapa uscata pret

    Care este prețul unei șape uscate? O șapă uscată este de peste 2x mai scumpă decât șapele obișnuite, însă prezintă multe avantaje: montaj al șapei mai rapid, fără uscare și o greutate foarte mică. Prețul unei șape uscate depinde de tipul și grosimea rambleului, tipul de șapă uscată și tipul de pardoseli finale, deoarece în unele cazuri este necesară hidroizolarea și acoperirea șapei uscate cu adezivi speciali. Prețul unei șape uscate (cu plăci din gips-carton) se situează între 30-40 lei/m2.

    Cui să încredințați montarea unei șape uscate? Trimiteți o cerere către executanții de șapă uscată din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

    Cereți ofertă:
    Trimiteți cerere

    Prețul unei șape uscate


    Prețul unei șape uscate. Prețul livrarii si montarii șapei uscate cu plăci din gips-carton cu grosimea 25mm

    30 RON/mp

    PREȚ MINIM
    RON/mp

    PREȚ MEDIU
    40 RON/mp

    PREȚ MAXIM
    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

    ALTE PREȚURI PENTRU Șapa uscata

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    ȘAPĂ USCATĂ – TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

    1. Șapă uscată - ce trebuie să știți?

    Șapă este stratul final al structurii plăcilor de la mezanin și fundație. Ele sunt baza chiar sub acoperirile de podea și, prin urmare, trebuie realizate cu mare atenție, deoarece afectează toate straturile superioare și inferioare. Șapele uscate diferă de șapele obișnuite sau „umede”, adică șapele de ciment, în procesul de execuție. După cum sugerează și numele, procedura include lucrări uscate și curate, astfel încât șapa să nu se verse pe substrat așa cum se face la realizarea pardoselilor în construcția clasică. Șapă uscată este foarte potrivită pentru renovarea spațiului de locuit, dar este adesea folosită în construcțiile clădirilor noi.

     Șapă uscată este utilizată în locul șapelor de ciment „umede”, în special în timpul renovărilor
    Șapa uscată este utilizată în locul șapelor de ciment „umede”, în special în timpul renovărilor

    1.1. Din ce sunt făcute șapele uscate?

    Șapă uscată se face prin stivuirea plăcilor din diferite materiale în loc de turnarea cimentului umed sau a șapei de anhidrit. Pentru șapă uscată, sunt utilizate cel mai adesea plăci din fibră de gips (plăci de gips sau knauf), plăci din beton ușor, plăci din lemn, la fel plăci și scânduri din alte materiale artificiale.

    1.2. Grosimea șapei uscate

    Grosimea șapei uscate depinde în principal de tipul de plăci care urmează să fie utilizate și de substratul existent pe care va fi așezată șapa uscată. Cele mai subțiri sunt plăcile din fibră de gips cu grosimea de 18-25 mm, iar cele mai groase sunt cele realizate din fibre de lemn cu grosimea de 22-50 mm. Atunci când alegeți grosimea, trebuie acordată atenție înălțimii totale a podelei (împreună cu podeaua finală / pardoseala), în special la renovarea apartamentelor. Trebuie să vă asigurați că înălțimea podelei sau a încăperii la finalizarea lucrărilor va fi la aceeași înălțime ca podeaua existentă, pentru că altfel veți obține praguri inutile și îmbinări la două înălțimi. Înălțimea finală a podelei poate fi reglată și controlată precis în funcție de grosimea șapei uscate și apoi în funcție de grosimea podelei finale care urmează să fie așezată peste șapa uscată.

    1.3. Avantajele șapei uscate

    Șapa uscată are multe avantaje față de șapa clasică, umedă. Avantajul cel mai evident este, desigur, instalarea uscată, ceea ce înseamnă că șapa poate fi utilizată imediat după instalare, deoarece nu trebuie așteaptă să se usuce. Executarea unor astfel de șape este, prin urmare, rapidă și, mai presus de toate, curată. Acesta din urmă este foarte important dacă renovezi șapa pe un singur etaj sau pe o parte a casei, deoarece celelalte încăperi prin care trec lucrătorii vor rămâne curate tot timpul și renovarea va fi finalizată mai repede, astfel încât străinii nu te vor deranja pentru mult timp. Șapă uscată este compatibilă cu încălzirea prin pardoseală, iar avantajul care nu trebuie uitat este greutatea mică (mult mai mică decât greutatea șapei umede), datorită căreia reprezintă o sarcină minimă pe mezaninul existent. Prin urmare, este o alegere excelentă pentru clădirile mai vechi cu capacitate de încărcare limitată. Nu în ultimul rând, grosimea redusă, adică înălțimea plăcilor se poate dovedi un mare avantaj, deși în anumite situații este singura soluție care poate evita apariția pragurilor cauzate de diferențele de înălțime dintre podelele existente și cele noi.

    1.4. Dezavantajele șapelor uscate

    Ca orice material, șapa uscată are unele slăbiciuni. Principalul dezavantaj al șapelor uscate este că plăcile nu sunt 100% impermeabile dacă nu sunt finisate după instalare, de fapt, tratate astfel încât să devină rezistente la apă, deci nu sunt recomandate pentru încăperile ale căror pardoseli sunt expuse umectării, cum ar fi băile , bucătăriile sau încăperile utilitare. Cu toate acestea, dacă doriți să fie instalată o șapă uscată în aceste încăperi, va fi necesar să impermeabilizați suplimentar suprafețele și să faceți îmbinările impermeabile prin etanșare cu benzi. Din același motiv, problema poate apărea și în cazul în care instalați pardoseli elastice, precum PVC sau linoleum, direct pe șapă uscată. Aceste acoperiri sunt întotdeauna lipite de substrat cu adeziv care poate pătrunde substratul șapei uscate dacă nu este complet impermeabil. Prin urmare, dacă decideți să așezați materialele de mai sus peste șapă uscată, aceasta trebuie mai întâi acoperită cu un strat de protecție special și aceeași regulă se aplică și instalării ceramicii de podea.

    2. Șapă uscată - tipuri de plăci

    2.1. Plăci clasice

    Plăcile clasice sunt fabricate din fibre de gips și sunt disponibile în grosimi de 10-25 mm. Acestea sunt asamblate ca puzzle și sunt potrivite pentru utilizare în toate încăperile în care nu este de așteptat contactul direct cu apa, adică mai ales pentru camerele de zi, camerele copiilor și dormitoarele. Plăcile clasice din care este făcută șapa uscată nu sunt impermeabile, deci nu pot fi utilizate pentru spații umede și cu reveneală.

    2.2. Plăci impermeabile

    O alternativă la gresia clasică, cele care pot fi utilizate în încăperi umede, cum ar fi bucătăria și baia, sunt plăcile rezistente la apă, impermeabile pentru șapa uscată. Acestea sunt protejate suplimentar cu acoperiri hidrofobe, apoi peste ele este plasată o folie hidroizolantă. În plus față de lipici, îmbinările sunt ținute împreună de benzi adezive impermeabile, astfel încât apa să nu poată pătrunde în niciun fel materialul.

    2.3. Îmbinările de contact ale plăcii

    Pentru suprafețele de drenaj, cum ar fi dușurile, sunt disponibile plăcile realizate la un anumit unghi (de obicei 2 °). Deoarece plăcile obișnuite, spre deosebire de un amestec de șapă umedă și de ciment, nu pot fi ajustate la pantele necesare, plăcile înclinate sunt o soluție excelentă.

    3. Executarea șapelor uscate

    După cum am menționat, șapele uscate sunt de fapt plăci de diferite dimensiuni și forme. La fel ca șapa umedă și cea uscată este așezată sub forma unei podele plutitoare, ceea ce înseamnă că șapa încorporată nu atinge pereții și nu este atașată mecanic la substratul existent, mai exact, nu este înșurubată sau lipită. Acest mod de așezare a șapei permite ca sunetul să nu fie transmis prin construcție de la niveluri superioare la niveluri inferioare.

    3.1. Umplutură pentru șapă uscată

    Înainte de a începe instalarea șapei uscate, trebuie pregătit un substrat adecvat. Există mai multe tipuri disponibile: prima opțiune este bituperl. Este o rocă vulcanică purificată cu proprietăți foarte bune de izolare fonică și termică; și o altă posibilitate este siliperl, un material realizat din perlit neexpandat cu granulație grosieră foarte pronunțată, care oferă, de asemenea, o izolare fonică excelentă. De asemenea, pot fi utilizate perlit și nivoperl care, la fel ca alte materiale de tipul lor, asigură o izolare fonică și termică de dorit și sunt impregnate cu ceară naturală. Perlitul este un material ecologic format din roci vulcanice, poros și deci ușor. Ca alternativă la aceste materiale de umplere, este luată în considerare și izolarea, care trebuie să fie compactă și solidă. Rambleul sau izolația (în funcție de faptul că este plasat direct pe izolație sau nu) vine direct pe structură, care este de obicei beton armat în casele de familie și în apartamente.

    3.2. Masa de nivelare

    Deoarece substratul, adică materialul turnat, trebuie să fie complet nivelat astfel încât să fie neted, compact și uscat, gata de instalare. În principiu, masa de nivelare este utilizată pentru nivelarea suprafețelor de până la 10 mm, în timp ce pentru nivelarea de până la 20 mm, granulatul este mai potrivit. Granulatul uscat se întărește la ceva peste 24 de ore, astfel încât suprafața este rapid pregătită pentru lucrări ulterioare. Un exemplu special de nivelare sunt podelele din lemn, care oscilează întotdeauna ușor, astfel încât pentru construcțiile din lemn pentru tavan sau mezanin este utilizat un tip special de material, ceea ce îmbunătățește, de asemenea, izolarea fonică. Trebuie avut în vedere faptul că pantele necorespunzătoare și suprafețele neuniforme nu numai că au un efect negativ din punct de vedere estetic, dar pot provoca mari probleme și în încăperile precum băile. Când apa nu se poate scurge, este reținută și stagnează, astfel încât podeaua nu se usucă, ceea ce duce la inundații și daune ceea ce poate pune în pericol întreaga structură a clădirii.

    3.3. Izolare termică sau fonică

    Dacă deja renovați podeaua, astfel încât maeștrii trebuie să ajungă până la șapă, merită să reînnoiți izolația fonică și termică, deoarece cu siguranță va trebui să o faceți într-o anumită perioadă de timp. Dacă este un spațiu deasupra unui subsol sau garaj neîncălzit, este practic necesară o izolare termică de calitate. Când vine vorba de izolare termică, cea mai mare problemă este de obicei înălțimea, deoarece acest strat al compoziției plăcilor de podea este de obicei foarte gros (10-25 cm). În cazul în care, din cauza înălțimii, nu există spațiu pentru izolația groasă din piatră sau vată de sticlă, se pot recurge la alternative mai subțiri, cum ar fi plăcile „puren” sau chiar plăcile termoizolante cu vacuum. Acestea din urmă sunt destul de scumpe, deoarece este o tehnologie utilizată pentru izolarea navelor spațiale, dar prețul lor pentru suprafețele mici este încă acceptabil, deoarece nu veți izola toată casa cu ele. Dacă este necesară doar izolare fonică, deoarece placa de la mezanin se învecinează cu nivelul superior încălzit, este suficientă doar puțină (de obicei 5-7 cm) izolație din vată bazaltică, compatibilă cu instalarea șapei uscate. Pentru izolarea fonică, există, de asemenea, un sistem de vată bazaltică cu grosimea de 1-2 cm, care este deja lipit de partea inferioară a plăcilor de șapă uscată. Mai rar, dar uneori singura soluție posibilă pentru izolarea fonică este cauciucul granular Ecoroll. Este demn de remarcat faptul că o bună izolare fonică se realizează cel mai bine prin instalarea „plutitoare”, deoarece împiedică transmiterea sunetului prin structură.

    3.4. Așezarea șapei uscate

    Când toate straturile care trebuie așezate sunt realizate înainte ca șapa uscată să fie finalizată, urmează instalarea plăcilor. Puteți face instalarea singuri, deoarece nu necesită prea multe cunoștințe sau unelte și mașini speciale. Plăcile din fibră de ipsos de podea au margini în trepte, astfel încât să poată fi îmbinate, de fapt, sau lipite ca un puzzle. Există două moduri de așezare: se poate așeza un singur strat de plăci, care în acest caz trebuie să aibă o grosime de 20-25 mm, și două straturi de plăci lipite cu grosimea de 10-12,5 mm. Această a doua metodă este mai solicitantă, dar este o soluție excelentă pentru spațiile în care accesul este dificil, unde introducerea plăcilor mai groase și mai grele este greu de realizat. Dacă șapa uscată este așezată în mai multe straturi, trebuie avut grijă ca toate să se lipească foarte bine împreună, pentru a nu începe să se miște. Dacă construiți o baie sau o bucătărie, trebuie să luați plăci impermeabile și rezistente la apă care se lipesc una de alta, iar apoi îmbinările rezultate sunt protejate suplimentar cu bandă impermeabilă. Sunt disponibile și pe piață plăci, a căror suprafață superioară este înclinată astfel încât să se scurgă surplusul de apă din, să zicem, o cabină de duș încorporată.

    3.5. Pregătirea șapei pentru așezarea pardoselilor

    Pentru instalarea pardoselii finale, șapa va fi pregătită cel mai bine de către executant, care va instala, de asemenea, acoperirea, deoarece va ști deja tot ce trebuie să știe despre specificul de pregătire, tratament și finisare necesar pentru pardoseala selectată. Șapa uscată trebuie pregătită astfel încât să fie plată și receptivă la adezivul necesar pentru acoperirea podelei; cu toate acestea, se întâmplă adesea că șapa uscată trebuie să fie protejată suplimentar, deoarece nu este rezistentă la apă și adezivul s-ar putea scurge prin rosturi în straturile inferioare. Pentru șapă uscată, nu se recomandă utilizarea acoperirilor poroase. Dacă ceramica trebuie așezată pe o șapă uscată, este necesară o acoperire impermeabilă și benzi impermeabile atât la îmbinările plăcilor, cât și la îmbinările cu pereții și în jurul canalelor de scurgere.

    3.6. Compatibilitatea cu încălzirea prin pardoseală

    Astăzi, radiatoarele de perete sunt practic o tehnologie învechită și nu mai sunt instalate în clădirile moderne, fie private, fie publice. Radiatorul de perete nu este doar un element de prisos care este greu de integrat în designul general, dar consumă și multă energie și nu încălzește încăperea uniform sau suficient. În schimb, încălzirea prin pardoseală este un corp de încălzire a suprafeței care emite căldură uniform și constant, deci nu are nevoie de atâta energie pentru a funcționa. La renovare, uneori există o provocare cum să o instalați, dar dacă decideți să înlocuiți pardoseala și acoperirile de podea, veți avea o mare oportunitate. Șapă uscată cu încălzire prin pardoseală integrată este o soluție perfectă la renovarea caselor și apartamentelor mai vechi, deoarece grosimea sa este de numai 20 mm. Un exemplu de astfel de sistem hibrid este Variocomp. Acestea sunt plăci care au deja rulmenți pentru țevi care sunt realizate din material cu trei straturi de calitate, cu un profil nervurat special. Datorită acestei tehnologii, transferul de energie este maxim, ceea ce înseamnă că încălzirea este cea mai bună posibilă. În plus față de elementele de bază enumerate, sunt necesare și plăci de bază pentru sistemul de încălzire prin pardoseală, cleme pentru fixarea țevilor și bandă de dilatare. Un alt avantaj oferit de șapa uscată cu încălzire prin pardoseală integrată este greutatea redusă - mai mică de 30 kg / m2. Nu sunt necesare instrumente speciale pentru instalarea șapelor uscate cu încălzire integrată, astfel încât le puteți instala singuri. Cu toate acestea, dacă nu sunteți un profesionist, va fi dificil să conectați încălzirea prin pardoseală la sistem și să realizați o funcționare stabilă a încălzirii.

    4. Șapă uscată – preț

    Șapa uscată este de 2 ori mai scumpă decât cea umedă, dar oferă și numeroase avantaje: instalarea șapei este rapidă, deoarece nu necesită uscare și este mult mai ușoară. Prețul său depinde de tipul și grosimea terasamentului, tipul de substanță uscată și tipul de acoperiri de finisare, deoarece uneori este necesară impermeabilizarea și acoperirea cu adeziv special. Prețul șapei uscate (plăci de gips) variază între 30 și 40 RON / m2.

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    Ultimele cereri publicate

    Sapa uscata pardoseala flotanta

    Vreau sa inlocuiesc parchetul masiv din sufrageria si dormitorul unui apartament cu doua camere si as dori sa utilizez ca strat suport o sapa uscata vidifloor ( umplutura granulara perlit , placi rigips plus vata bazaltica pt izolare fonica), peste urmand sa pun parchet laminat.

    Inaltimea care va rezulta dupa scoaterea parchetului actual si al stratului suport (fibrobeton si pat de nisip ) este de 10 cm.

    Sufrageria are 17 (4 x 4.25 ) mp si dormitorul 12 (3.53 x 3.29) . 1304.1 RON la 2173.5 RON

    ........

    Sapă

    Buna ziua,

    Am nevoie de turnare sapă la suprafața de 75 mp, grosime 5 cm

    Multumesc frumos 1738.8 RON la 2898 RON

    ........

    Turnare sapa mecanizata

    Bună ziua,

    Am nevoie de turnare șapă mecanizată, nisip si ciment.

    Mulțumesc 5651.1 RON la 9418.5 RON

    ........

    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI





    Prețul, Șapă mecanizată, Aprox 100mp
    Șapa uscata, Garoafa

    3151.575 RON la 5252.625 RON

    Prețul, Șapa uscata cu umplutura uscata de 4cm, 17 mp
    Șapa uscata, Bucureşti

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, O sapa uscata completa pentru mansarda, 90 mp
    Șapa uscata, Slănic

    2738.61 RON la 4564.35 RON

    Prețul, Turnare sapa, 150 mp
    Șapa uscata, Caransebeş

    4564.35 RON la 7607.25 RON

    Prețul, Turnare șapă, 100 mp
    Șapa uscata, Eforie

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Șapa uscata, 58mp
    Șapa uscata, Cluj-Napoca

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Turnare sapa uscata, 75 mp
    Șapa uscata, Cisnădie

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, Sapa uscata peste planșeu din lemn,plus substrat perlit, , 50mp
    Șapa uscata, Bucureşti

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Turnare sapa , 900m2
    Șapa uscata, Oradea

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Încalzire pardoseala sapa uscata, 84mp
    Șapa uscata, Bucureşti

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Șapa uscata , 40 m patrati
    Șapa uscata, Morteni

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Sapa peste o podea de lemn la mansarda, 45 m2
    Șapa uscata, Cluj-Napoca

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Șapa uscata, 60 mp
    Șapa uscata, Belciugatele

    1825.74 RON la 3042.9 RON

    Prețul, Înlăturare șapa existenta pentru instalare încălzire pardoseala., 120 mp
    Șapa uscata, Bragadiru

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, Turnare sapa apartament, 70 mp
    Șapa uscata, Drobeta-Turnu Severin

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Montaj sapa uscata pe plafon lemn, 45 mp
    Șapa uscata, Bucureşti

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, ŞAPA SEMIUSCATA, 50 mp
    Șapa uscata, Gura Humorului

    1521.45 RON la 2535.75 RON

    Prețul, Sapa mecanizata de egalizare, Da
    Șapa uscata, Dobârlău

    1086.75 RON la 1811.25 RON

    Prețul, ȘAPĂ , 70 mp
    Șapa uscata, Bucureşti

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Sapa uscata cu substrat perlitic, 90 mp
    Șapa uscata, Avrig

    3477.6 RON la 5796 RON

    Prețul, Sapa uscata grosime 6 cm , 100 mp
    Șapa uscata, Mihăileşti

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Sapa uscata parter plus etaj, 160 mp
    Șapa uscata, Breasta

    3912.3 RON la 6520.5 RON

    Prețul, Șapa-Egalizare nivel, apartament, pentru a pune parchet si uși , 70 m2
    Șapa uscata, Galaţi

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Șapă uscată, 38 mp
    Șapa uscata, Ceanu Mare

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, Sapa peste incalzire in pardoseala, max 4 cm grosime, 80 mp
    Șapa uscata, Constanţa

    1956.15 RON la 3260.25 RON



    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Șapa uscata?
    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Șapa uscata lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    452+ FIRME PENTRU Șapa uscata
    SERVICIU GRATUIT
    FĂRĂ COMISIOANE
    OBȚINE O OFERTĂ