Pentru zona

    Izolatie mansarda pret

    Care este prețul serviciilor de izolare a unei mansarde? În general, acoperișul trebuie să fie foarte bine izolat, deoarece în caz contrar consumăm în lunile de iarnă enorm de multă energie pentru încălzire, iar vara se ajunge la supraîncălzire. Majoritatea renovărilor de mansarde cuprind următorii pași esențiali: instalarea ferestrelor de acoperiș, izolarea acoperișului, montarea plăcilor de gips-carton și zugrăvirea. Prețul izolației pentru mansardă depinde de grosimea izolației, tipul de izolație, metoda de instalare (încastrare, suflare sau injecție) și, desigur, de executant. Prețul izolației termice din vată de sticlă sau vată minerală cu grosimea de 30 cm, împreună cu bariera de vapori și manopera, se ridică la 16-20 EURO/m2.

    Cui să încredințați serviciile de izolare a unei mansarde? Trimiteți o cerere către executanții de izolare a mansardelor din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

    Cereți ofertă:
    Trimiteți cerere

    Preț pentru izolarea acoperișului de mansardă


    Prețul izolației mansardei. Preț pentru izolarea unui acoperiș în mansardă fără acoperire. Preț pentru grosimea izolației aprox. 25 cm.

    40 RON/mp

    PREȚ MINIM
    RON/mp

    PREȚ MEDIU
    80 RON/mp

    PREȚ MAXIM
    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

    Alte prețuri pentru Izolație mansardă

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    IZOLAȚIA MANSARDEI - TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

    1. Izolarea mansardei - ce trebuie să știți?

    1.1. Izolație bună a mansardei

    Mansardele sunt spații a căror remodelare poate mării spațiul de locuit pe care îl aveți la dispoziție sau le puteți reamenaja în depozite foarte practice la îndemână, întrucât întotdeauna lipsește spațiul de depozitare. Diferența dintre termenii mansardă și pod este mică, dar foarte importantă. Mansarda este o unitate rezidențială, de cele mai multe ori într-o clădire, în timp ce în case este numit și ultimul etaj al casei, adaptată la toate cerințele și standardele de confort cotidian; podul, în schimb, este un spațiu nerezidențial destinat exclusiv depozitării și păstrării lucrurilor care nu mai sunt necesare, sau cel puțin nu în fiecare zi. Aceasta este diferența dintre podurile umblabile și cele neumblabile (cele pe care putem sau nu să mergem); cele neumblabile sunt mai des folosite ca loc de păstrat pentru toate, dar nu neapărat. Cu toate acestea, fie că este o mansardă, fie un pod, o bună izolație este crucială. Suprafața acoperișului este cu adevărat mare (la fel ca și fațada) și de aceea posibila pierdere de căldură pe care o poate provoca este mare, deoarece nu se învecinează cu nimic în afară de spațiul exterior. Pierderea de căldură din această cauză poate fi foarte mare. Experții spun că, în cazul unei izolații slabe, subțiri sau executate incorect, 25% din energia termică totală poate „scăpa” literalmente prin acoperiș în fiecare lună.

    Cu izolarea corectă și de calitate a mansardei, în special executarea corectă a îmbinărilor materialelor izolante, se poate obține un spațiu de locuit grozav
    Cu izolarea corectă și de calitate a mansardei, în special executarea corectă a îmbinărilor materialelor izolante, se poate obține un spațiu de locuit grozav

    1.2. De ce este necesară o bună izolare a mansardei

    Primul motiv pentru care izolarea adecvată este incontestabilă și indispensabilă este nivelul adecvat de confort al locuirii. Nu este nimic mai rău decât să dormiți, de fapt, să stați deloc, în mansardă, unde iarna este frig și vara infernal, sau unde în unele camere nu se poate menține o temperatură constantă din cauza curenților de aer din toate direcțiile. Izolarea bună nu numai că oferă un confort de locuit mai mare, ci și reduce semnificativ costurile de încălzire. Dacă, conform estimărilor, mai mult de 20% din energia termică se pierde printr-un acoperiș izolat inadecvat, puteți economisi mulți bani adaptându-l corespunzător. Podurile prost izolate, darămite mansardele, sunt un coșmar pentru consumul de energie durabil, deoarece au nevoie de mult mai mult pentru a se încălzi, în timp ce căldura dispare într-o clipă. O casă cu o astfel de mansardă este așadar o povară inutilă atât pentru bugetul vostru, cât și pentru mediu.

    1.3. Izolația mansardei vara

    Contrar credinței populare, izolarea slabă nu este problematică doar în lunile de iarnă, ci și mai mult în lunile de vară. Acoperișul este pe departe cel mai expus element al oricărei case și una dintre „poverile” care suferă constant, zi de zi, vremea – soare, ploaie, vânt și zăpadă – și este greu de spus ce este mai rău. În plus, acoperișul se supraîncălzește ușor vara, iar temperaturile de sub el, într-un spațiu prost izolat, cresc rapid și într-un moment depășesc 30 ° C. Izolarea mansardei, desigur, în astfel de condiții atmosferice face exact opusul: conform legilor fizicii, aerul cald devine întotdeauna mai rece, astfel încât va încetini și va împiedica pătrunderea aerului cald în interior în timpul verii.

    1.4. Subvenții și programul ”Casa eficientă energetic”

    Ministerul Mediului a inițiat programul ”Casa eficientă energetic”, pentru nevoile de izolații, centralele termice, geamuri și panouri solare. Aceste investiții sunt finanțate din buget în suma maximă de 15. 000 euro nerambursabil. Unul dintre participanții la acest program domnul Corocaescu a zis: ”Când am ridicat casa până în prezent, costurile cu energia au crescut foarte mult. S-a triplat. În 2018 am făcut un audit cu o cameră de termoviziune ca să văd unde sunt pierderile. Sunt în zona mansardei, în zona ferestrelor și în zona balcoanelor”.  Cu ajutorul acestui program beneficiarii pot să profite de acoperirea de până la 60% din costurile totale.

    1.5. Standarde pentru eficientizarea energetică a clădirii

    Coeficienţi globali normaţi de izolare termică, la clădiri de locuit

    Observații :       A- aria anvelopei, V – volumul încazit.

    2. Izolarea mansardei

    2.1. Izolație mansardă

    Mansarda este partea de pod a clădirii destinată locuirii. Prin urmare, acel spațiu trebuie izolat termic, iar izolația este plasată între grinzile acoperișului, ceea ce este într-un fel o muncă mai solicitantă în comparație cu izolarea spațiului în care nu vei locui. Scopul principal al întregii proceduri este de a oferi un mediu de viață sănătos și plăcut, atât vara, cât și iarna. Doar un grad mai mult sau mai puțin poate face o mare diferență. Temperatura ideală a aerului în spațiul de locuit este în jur de 20-21 °C vara și în jur de 22 °C iarna, iar umiditatea relativă ideală este în jur de 50%. Instalarea unei izolații adecvate este la fel de importantă pentru a preveni apariția umezelii și a mucegaiului care pot cauza probleme majore de-a lungul timpului.

    2.2. Izolarea podului

    Podul este un spațiu nerezidențial care poate fi folosit pentru depozitarea obiectelor și a mobilierului, însă de multe ori este necesar și nu se depozitează nimic pe el, doar în cazuri excepționale. Deoarece în pod nu se locuiește, abaterile de temperatură de la cele ideale, proiectate, pot fi ușor mai mari. De exemplu, iarna poate fi cu câteva grade mai frig. Pentru izolarea podului, în general, există două opțiuni: poate fi izolat ca spațiu de locuit, adică între grinzi, deasupra sau sub ele sau combinat (ceea ce înseamnă că spațiul va fi complet protejat), dar numai placa de mezanin poate fi izolată care îl separă de etajul inferior (atunci podul în sine rămâne neizolat) și aceasta este o practică mai comună pentru podurile neumblabile, care nu se folosesc deloc. Cu toate acestea, dacă doriți să faceți podul potrivit pentru orice fel de utilizare în viitor, cel mai bine este să izolați restul acoperișului, în timpul construirii sau renovării.

    3. Tipuri de izolație a mansardei

    3.1. Proprietățile diferitelor materiale izolante

    Astăzi pe piață există mult mai multe materiale izolante decât oricând înainte și fiecare fel sau tip poartă cu sine anumite avantaje și dezavantaje. Alegerea izolației depinde mai întâi de nevoi, adică de scopul mansardei. Apoi, desigur, vin și prețurile pentru că diferă foarte mult în clasa de calitate și de la producător la producător, iar la toate acestea ar trebui adăugat și costul angajării unui meșter. Nu în ultimul rând, izolația diferă semnificativ în ceea ce privește conductivitatea termică, producția ecologică și posibilitatea reciclării, inflamabilitatea și caracteristici similare.

    3.2. Vata de sticlă

    Vata de sticlă este pe departe cel mai folosit material izolator. Motivele pentru aceasta sunt probabil prețul său accesibil, dar și caracteristicile dezirabile ale conductibilității termice. Datorită fibrelor ondulate foarte dense, trecerea căldurii din interior spre exterior este blocată și încetinită. Acest tip de vată este un material neinflamabil, care este foarte important pentru protecția oricărui spațiu de locuit.
    Rezistența sa termica (R) de 1 cm grosime este între 0,9 si 1,5. Vata de sticlă nu absoarbe apa, și se vinde în rulouri care se pun sub formă de benzi, în coloane. Punctul slab al acestei vate îl reprezintă fibrele sale foarte mici, care pot fi dăunătoare sănătății dacă sunt inhalate sau înghițite, de aceea este întotdeauna recomandat să aveți echipament de protecție pentru ochi, gură și mâini, precum și mănuși și îmbrăcăminte adecvată la instalare.

    3.3. Vata bazaltică

    Vata bazaltică este pe locul doi după cea de sticlă ca popularitate. Această izolație este de obicei realizată din bazalt. Este compusă din fibre fine, de piatră și diferă ca densitate. La fel ca de sticlă, vata bazaltică nu este inflamabilă. Rezistența sa termică (R) de 1 cm grosime este între 1,35 si 1,7. La fel ca vata de sticlă, vata bazaltică nu absoarbe apa, este chiar impermeabilă și, de asemenea, este rezistentă la microorganisme. Diferența cheie dintre aceste două materiale de izolare este că vata de bazaltică este mult mai ecologică. Prețul este aproximativ, dar nu se vinde în rulouri, ci în plăci care se așază una lângă alta sau una peste alta - în funcție de grosimea cerută.

    3.4. EPS / polistiren

    EPS este realizat din polistiren, care este complet rezistent la umezeală și apă și extrem de durabil. Cel mai mare dezavantaj este natura sa non-ecologică. EPS este produs în diferite densități, care sunt determinate în funcție de nevoile și cerințele de rezistență. Este un material extrem de ușor, rezistent la căldură și, spre deosebire de alte tipuri de materiale de izolare, este complet inofensiv pentru sănătatea umană. Polistiren-ul este inflamabil, adică se auto stinge, astfel încât împiedică răspândirea focului în alte încăperi. Contrar credinței populare, polistiren-ul este 100% reciclabil. Deoarece este complet rezistent la umiditate și apă, este folosit și pentru a izola părțile din casă care sunt în contact cu solul, adică fundațiile și pereții subsolului.

    3.5. XPS

    XPS este folosit ceva mai rar pentru izolarea acoperișului, deoarece este destul de scump. Se caracterizează prin rezistență superioară la umiditate și apă, iar prin aceste caracteristici depășește toate celelalte materiale de pe piață. Structura sa micro celulară densă și solidă oferă rezistență termică ridicată și, de asemenea, poate rezista la forțe de presiune mai mari. Decât pentru izolarea pantelor și a tavanelor, este mai des folosit pentru izolarea acoperișurilor plate.

    3.6. Folii de polietilenă

    Foliile de polietilenă sunt foarte subțiri, ceea ce le permite să fie instalate în colțuri foarte înguste - cum sunt mai ales sub pante și într-un număr mai mare. Astfel de folii nu sunt destinate atât de mult pentru izolarea primară, cât pentru completarea altor materiale de izolare care sunt instalate ca primare.

    3.7. Celuloză și lână

    În ultimii ani pe piață au devenit disponibile materiale organice din ce în ce mai căutate, precum celuloza și lâna, care sunt încorporate prin suflare. Celuloza este fabricată din hârtie de ziar reciclată și este protejată de foc cu sarea de pin. Procesul de instalare a acestui tip de izolație este destul de diferit de lucrul cu materiale standard și necesită mai multe cunoștințe și pregătire. Celuloza și lâna sunt suflate în acoperiș cu ajutorul unor dispozitive speciale, motiv pentru care întregul acoperiș și mezaninul trebuie să fie impermeabile.

    4. Izolarea corectă a mansardei

    4.1. Mai multe metode

    Izolarea mansardei se poate face în mai multe moduri. Indiferent de metoda aleasă, cel mai important lucru sunt detaliile realizate corect și contactele dintre toate straturile. Doar izolația instalată în acest fel va fi cu adevărat de înaltă calitate și va servi scopului său.

    4.2. Izolație termică între grinzi

    Izolația mansardei, de fapt, a acoperișului este de obicei plasată între grinzi. Acest mod de lucru este simplu și rapid, deoarece vata de sticlă sau vată bazaltică este folosită mai ales pentru acea parte a lucrării. Rolele de vată de sticlă sunt tăiate la o lățime corespunzătoare distanței dintre grinzi și apoi sunt plasate în acele interspații, de fapt, sunt doar împinse, pentru că nu au nevoie de fixare. Izolația în aceste interspații trebuie să fie de grosimea grinzii sau, în unele cazuri, pentru o instalare mai ușoară cu maximum 5 cm mai groase. Plăcile din vată bazaltică, pe de altă parte, sunt fixate pe profile C pre-asamblate. Pe lângă instalarea izolației între grinzi, este necesar un strat de izolație deasupra acestora, pentru care se aleg cel mai adesea EPS sau XPS. Stratul mai gros de izolație este de obicei cel dintre grinzi, ceea ce evită încărcarea excesivă a acoperișului, și în același timp se obține un acoperiș complet compact, închis și protejat. Dezavantajul acestei metode de instalare este că grinzile și structura acoperișului nu pot fi lăsate vizibile, ci trebuie închise, pentru că altfel ar fi vizibile toate piesele, ceea ce nu este deloc de dorit din punct de vedere estetic, mai ales nu în spațiul de locuit.

    4.3. Izolație deasupra grinzii

    Una dintre modalitățile posibile de lucru este izolarea deasupra grinzilor, mai exact, chiar sub șipcile transversale ale acoperișului (contra-lamele). Această opțiune este mai simplă, deoarece materialul izolator este imediat însoțit de o barieră de vapori. Avantajul acestei metode este că, spre deosebire de izolarea interspațiului, grinzile pot rămâne vizibile, iar în sens estetic, conferă interiorului farmecul tradițional și natural. Cele mai des folosite în acest scop sunt plăcile EPS și XPS.

    4.4. Izolație sub grindă

    Spațiul mansardei poate fi izolat și prin plasarea sub grinzi. În acest caz, atașarea izolației este puțin mai dificilă, deoarece pentru fixare trebuie folosite ancore mai lungi.

    4.5. Izolație combinată între și deasupra grinzilor

    Mansarda este adesea izolată într-un mod combinat. Apoi izolația este plasată între grinzi (vată bazaltică sau vată de sticlă), iar apoi vine un strat de plăci EPS sau XPS deasupra acestora. Un acoperiș și mansardă astfel protejate sunt impecabile și cele mai eficiente energetic, deoarece crearea punților termice este împiedicată prin izolare dublă.

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    Ultimele cereri publicate

    Izolatie mansarda

    Doresc izolatie mansarda, celuloza pentru o suprafata de aprox 206 mp mansarda, 30 de mp terasa. 8694 RON la 14490 RON

    ........

    Izolatie mansarda si rigips tavan

    Am nevoie de izolatie mansarda si rigips tavane pentru o casa cu suprafata de aprox 30 mp. 2390.85 RON la 3984.75 RON

    ........

    Izolate mansarda

    Am nevoie de izolatie vată la un tavan, suprafata de aprox 140 mp. 6520.5 RON la 10867.5 RON

    ........

    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI





    Prețul, Termoizolatie mansarda, 250 mp
    Izolație mansardă, Dărăşti-Ilfov

    13041 RON la 21735 RON

    Prețul, Izolatie mansarda, 130 mp
    Izolație mansardă, Baia Mare

    6520.5 RON la 10867.5 RON

    Prețul, Izolație termica pod/mansarda, Suprafata pod aprox. 70m2
    Izolație mansardă, Ţiţeşti

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Izolatie acoperis cu vata bazaltica de 15cm si placare cu rigips, 100m2
    Izolație mansardă, Sâmbăta

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Izolatie mansarda interior ,zidit pereti despartitori , gresie , faian, 70 mp - mansarda
    Izolație mansardă, Năvodari

    21735 RON la 36225 RON

    Prețul, Izolatie tavan, 100 m2
    Izolație mansardă, Avrămeni

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Placare exterioara cu scandura casa + constructie, 90 mp
    Izolație mansardă, Jugureni

    14779.8 RON la 24633 RON

    Prețul, Izolare mansarda, 44 m2
    Izolație mansardă, Petelea

    2390.85 RON la 3984.75 RON

    Prețul, Izolatie mansarda, 400mp
    Izolație mansardă, Călăraşi

    20865.6 RON la 34776 RON

    Prețul, Izolare mansarda, 50mp
    Izolație mansardă, Valea Adâncă

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, Izolație acoperiș mansarda, 110 mp grosime 10 cm
    Izolație mansardă, Ştefăneştii Noi

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Reparatii acoperis si izolare mansarda, 25mp
    Izolație mansardă, Timişoara

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Hidroizolatie pod, cca 80mp
    Izolație mansardă, Hunedoara

    4173.12 RON la 6955.2 RON

    Prețul, Izolatie celuloza, 50 mp
    Izolație mansardă, Bistriţa Bârgăului

    1347.57 RON la 2245.95 RON

    Prețul, Izolatie fonica tavane bloc, 41mp
    Izolație mansardă, Drăgăşani

    1086.75 RON la 1811.25 RON

    Prețul, Reamenajare pod mansarda, 48 mp
    Izolație mansardă, Ploieşti

    2390.85 RON la 3984.75 RON

    Prețul, Montaj tavan nou rigips si izolare, 90 mp
    Izolație mansardă, Cluj-Napoca

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Izolare in pod între grinzi de 15 cm grosime și suprafața de 100 mp, 100 mp
    Izolație mansardă, Valea Vinului

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Amenajare izolație mansarda, 40 mp
    Izolație mansardă, Piteşti

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Izolatie pod, 208mp
    Izolație mansardă, Sasca Montană

    10432.8 RON la 17388 RON

    Prețul, Izolatie plafon, 150mp
    Izolație mansardă, Baia Mare

    7824.6 RON la 13041 RON

    Prețul, Izolatie pod neizolat cu vata minerala si folie de aluminiu, 130mp
    Izolație mansardă, Jilava

    6520.5 RON la 10867.5 RON

    Prețul, Izolatie pod duplex (interior asteriala), 70mp
    Izolație mansardă, Moşniţa Nouă

    3694.95 RON la 6158.25 RON

    Prețul, Termosistem pod 30 cm vata minerala, 160 mp
    Izolație mansardă, Gruiu

    7824.6 RON la 13041 RON

    Prețul, Ofertă izolare pod necirculabil, 80mp
    Izolație mansardă, Stejărenii

    4173.12 RON la 6955.2 RON

    Prețul, Manoperă izolare cu vată minerală , 180 mp
    Izolație mansardă, Urziceni

    6955.2 RON la 11592 RON

    Prețul, Izolatie pod cu spuma sau vata bazaltica, 66mp
    Izolație mansardă, Giroc

    3477.6 RON la 5796 RON

    Prețul, Termospumare structura metalica, 150mp
    Izolație mansardă, Zalău

    7824.6 RON la 13041 RON

    Prețul, Izolație mansarda, 100 mp
    Izolație mansardă, Constanţa

    5216.4 RON la 8694 RON

    Prețul, Izolatie cu celuloza 18-20 cm, 100mp
    Izolație mansardă, Suceava

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Izolatie mansarda, 110 mp
    Izolație mansardă, Corbeanca

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Montat folie, anti condens , sticlovata,casetat între grinzi si podit , 30m pătrați
    Izolație mansardă, Berzovia

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Izolare acoperis baie, 10mp
    Izolație mansardă, Bucureşti

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, Izolare pod necirculabil , 80mp
    Izolație mansardă, Bucureşti

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Izolatie vata mansarda, 180mp
    Izolație mansardă, Braşov

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Izolație interioara cu multipor , 40 mp
    Izolație mansardă, Buzoeşti

    1956.15 RON la 3260.25 RON



    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Izolație mansardă?
    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Izolație mansardă lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    684+ Firme pentru Izolație mansardă
    Serviciu gratuit
    Fără comisioane
    Obține o ofertă