Pentru zona

    Balustrada scării, balustrade în interior

    Articolul a fost citit chiar de 2988+ utilizatori
    Gardurile sunt o parte obligatorie a scărilor, deoarece oferă sprijin și siguranță. În același timp, sunt și un element estetic al spațiului. Deoarece nici o scară nu este complet fără o balustradă interioară modernă, am pregătit o prezentare generală a materialelor și formelor cele mai frecvent utilizate.
    Articol de specialitate 2988
    balustrada scării
    Avem 334 executanți pentru domeniul Gard, porti fier forjat:

    1. Balustrada scării

    1.1. Balustrade interioare moderne

    Deoarece scara este un element mare și foarte impresionant al interiorului, pentru impresia pe care o va lăsa în spațiu, balustrada sa este la fel de importantă ca și scările în sine. Balustradele interioare ale scărilor au fost întotdeauna un element necesar pentru clădirile cu mai multe etaje, case și apartamente, deși soluțiile fără balustrade sunt din ce în ce mai utilizate. Totuși, acesta din urmă nu se pune problema dacă aveți copii mici sau sunteți mai în vârstă, deoarece balustradele sunt un element cheie de siguranță pe care vă puteți baza.

    1.2. Materiale pentru balustradele scării

    Pe lângă faptul că sunt de protecție, balustradele scărilor au și un rol estetic, deoarece pot înfrumuseța foarte mult spațiul dacă faceți alegerea corectă. Pe piață puteți alege dintr-o varietate de materiale, culori și forme de balustrade. Puteți alege lemn, fier forjat, metal, cărămidă, sticlă sau cam orice. În funcție de faptul dacă este o balustradă internă sau externă, se alege și un material cu anumite caracteristici. Principala diferență este că balustradele interioare nu trebuie să reziste condițiilor meteorologice sau altor factori de mediu. Nu numai estetica, ci și funcționalitatea sunt importante. De exemplu, lumina va fi refractată printr-o balustradă din sticlă a scării, astfel încât întregul spațiu va fi mai bine luminat, în timp ce nu va trece printr-o balustradă completă din zidărie, deci ar trebui să țineți cont de asemenea fapte și similare atunci când decideți.

    2. Balustrade din lemn pentru scări

    Balustradele din lemn pentru scări sunt foarte des utilizate în interior, deoarece arată frumos și sunt sinonime cu atmosfera de acasă, oferind în același timp spațiului o căldură specială. Aceste balustrade pentru scări interne nu sunt de obicei pline, ci constau din lamele dispuse vertical sau orizontal, sub forma de zăbrele sau a unui corp geometric. Recent, însă, versiunile de plăci din lemn masiv sau perforat, care pot fi furniruite sau vopsite cu pulbere, au devenit din ce în ce mai populare. Dacă sunt vopsite cu pulbere, textura și structura lemnului rămân ascunse, astfel încât oamenii optează mult mai des pentru aspectul natural și culoarea lemnului, mai ales dacă este din lemn masiv. Cu toate acestea, dacă balustrada este realizat din MDF sau plăci compozite similare, atunci vopsirea și lăcuirea sunt inevitabile. Desigur, totul depinde de dorințele dvs. și de stilul de design interior.

    Balustradele scărilor pot fi solide sau goale, realizate din material transparent sau opac, de care depinde și cantitatea de lumină din spațiu.
    Balustradele scărilor pot fi solide sau goale, realizate din material transparent sau opac, de care depinde și cantitatea de lumină din spațiu.

    3. Balustrade interioare metalice

    Aceste balustrade pentru scări sunt extrem de durabile și rezistente și sunt utilizate în principal pentru interioare moderne. Ele pot face spațiul ceva mai rece și mai robust. Balustradele metalice interioare sunt acum realizate și din cabluri, care sunt vizual minim invazive și îmbogățesc spațiul cu o notă de modernitate.

    4. Balustradele scării din zidărie

    Balustradele scărilor din zidărie pot fi realizate din diferite materiale, dar sunt aproape întotdeauna pline și opace. Balustradele interioare din zidărie sunt cele care constau din piese mari, cărămidă și piatră, stivuite una peste alta și tencuite sau chiar turnate din beton. Când balustrada este plină, trebuie să se asigure că scara este suficient, adică iluminată suplimentar.

    4.1. Balustrada scării din cărămidă

    Astfel de balustrade sunt făcute mai rar, dar pot fi un plus frumos la interiorul caselor mai tradiționale. Deoarece aceste balustrade sunt mai grele, scara trebuie să aibă o capacitate portantă adecvată. Montarea unei balustrade din cărămidă este mai solicitantă și mai costisitoare. Balustradele din zidărie sunt, totuși, un motiv des întâlnit al clădirilor publice mai vechi, cum ar fi ministere, administrații sau teatre, și pot arăta monumentale și extrem de fermecătoare, mai ales cu diverse decorațiuni tipice anumitor perioade stilistice.

    4.2. Balustrada scării din beton

    Balustradele scării din beton sunt destul de moderne, dar mai dificil de implementat, deoarece instalarea lor necesită pregătirea cofrajului sau a matriței în care se toarnă betonul. Acest lucru este și mai dificil dacă este o scară semicirculară, circulară sau în spirală care ar trebui să fie urmată de același fel de balustradă. Balustradele scării din beton reprezintă, prin urmare, o cheltuială financiară mai mare și pot fi găsite în case private doar ca o excepție.

     Balustradele care sunt acum în trend sunt transparente, din cabluri
    Balustradele care sunt acum în trend sunt transparente, din cabluri

    5. Balustrada scării din sticlă

    Alegerea sticlei pentru materialul balustradei interioare este cu siguranță bună, dar numai cu condiția ca aceasta să se potrivească cu stilul și ambianța spațiului. Balustrada de sticlă oferă multă lumină și, în același timp, acționează cel mai puțin intruziv. În plus, se montează cu ușurință pe părțile laterale ale scărilor, iar dacă alegeți și o combinație de culori, tipuri de sticlă sau prelucrare (temperat, periat, lăptos, gravat ...), suprafețele balustradei pot deveni un fel de operă de artă.

    6. Alegerea de mână curentă

    Atunci când alegeți o balustradă pentru scări, ar trebui să acordați atenție unui alt element – mâna curentă. Mâna curentă servește ca un ajutor în urcare și coborâre și este un element important de siguranță, dar rolul său estetic nu este neglijabil și contează ce formă și din ce material va fi. Puteți alege între mâna curentă din metal, lemn, cauciuc sau plastic.

    Dacă decideți să instalați o balustradă pentru scări în interior, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 2988
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Gard, porti fier forjat?

    Avem 334 executanți pentru domeniul Gard, porti fier forjat:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 334 executanți pentru domeniul Gard, porti fier forjat
    10
    1

    PINŢĂ TAVI TEHNOCONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    FEROSTIL ART SRL


    8.9
    0

    CASA FIERULUI FORJAT SRL


    8.9
    1

    CREATIV METAL URBAN S.R.L.