Pentru zona

    Baie – plăci ceramice până în tavan - da sau nu?

    Articolul a fost citit chiar de 774+ utilizatori
    O întrebare des întâlnită, pusă deseori la planificarea și mobilarea unei băi sau a unei alte încăperi umede, se leagă de dilema privind înălțimea montării plăcilor ceramice. Depinde de dorințele clientului și de scopul spațiului dacă plăcile vor fi amplasate până în tavan sau doar până la o anumită înălțime. Înălțimea de montare trebuie selectată cu atenție în funcție de caracteristicile încăperii. Pentru a vă ajuta oarecum cu această nedumerire, am rezumat câteva fapte principale pe această temă.
    Articol de specialitate 774
    placi ceramice pana in tavan
    Avem 3169 executanți pentru domeniul Montaj gresie și faianță:

    1. Baie – plăci ceramice până în tavan - da sau nu?

    Baie modernă - Ar trebui gresie ceramică pentru baie să fie montată până în tavan sau nu? Vestea bună este că nu puteți greși! Dar, puteți aduce o decizie care se potrivește cel mai bine nevoilor și priorităților dumneavoastră. Dacă știți ce este important pentru dumneavoastră, vă va fi mai ușor să decideți. Trebuie să păziți fiecare leu sau sunteți interesați de lux indiferent de preț? Sau răspunsul este undeva la mijloc?

    Din punct de vedere al costurilor, lucrările ceramice pot fi împărțite în trei tipuri. Cu cât suprafața plăcilor este mai mare, cu atât cheltuielile sunt mai mari. Logic! Cu toate acestea, trebuie să luați în considerare și alți factori, pe care îi vom aborda.

    Combinația plăcilor ceramice de diferite forme și, în unele locuri chiar și a pereților fără placare, creează ritm și textură în baie
    Combinația plăcilor ceramice de diferite forme și, în unele locuri chiar și a pereților fără placare, creează ritm și textură în baie

    1.1. Plăci ceramice doar pe podea - cea mai ieftină opțiune

    Aceasta este o alegere comună atunci când bugetul este limitat. Prioritatea în acest caz este o casă frumoasă, îngrijită și ordonată la cel mai mic preț posibil. Deoarece o mare parte a pereților vor fi fără plăci ceramice, acestea vor trebui tratate cu straturi de protecție și vopsite. Acesta este, de asemenea, un cost, dar mult mai mic decât achiziționarea și lipirea plăcilor. La fel, această variantă vă permite să creați un efect mai dramatic, expresiv cu ajutorul culorilor, și să schimbați ușor întregul concept atunci când vă plictisiți de cel inițial sau când vă răzgândiți. Prețul mic nu înseamnă că trebuie să renunțați la estetică și stil!

    „Această versiune este susținută de faptul că băile minimaliste cu pardoseli doar din gresie ceramică sunt și ele în tendințe în ultimii ani. La urma urmei, băile de astăzi fac adesea parte dintr-un spațiu comun cu dormitoarele.”

    1.2. "Soclu" - plăci ceramice ca "muluri de margine"

    O altă opțiune pentru lipirea plăcilor în baie include podeaua întreagă și marginile inferioare ale pereților, adică realizarea unui „soclu” în jurul întregului perimetru al băii până la o înălțime de aproximativ 10 cm. O astfel de soluție face curățarea podelei mult mai ușoară, deoarece partea inferioară a peretelui nu se va murdări în timpul curățării. Restul înălțimii pereților poate fi vopsit cu o vopsea specială lavabilă. Această soluție este binevenită în special pentru toaletele de lângă sufragerie pentru o întreținere zilnică mai ușoară și mai rapidă, unde montarea plăcilor până la tavan ar fi doar o cheltuială inutilă.

    1.3. Plăci pentru baie până la jumătate din înălțimea peretelui - o opțiune cu cost mediu

    Baie retro - Acest stil de așezare a plăcilor ceramice a fost comun în anii 80 și 90 ai secolului trecut. La acea vreme, plăcile decorative pentru margini erau foarte populare. Astăzi, această variantă nu este chiar la modă, dar din motive practice se mai folosește în băile copiilor.

     Astăzi, pe piață există o ofertă foarte mare a plăcilor ceramice de toate dimensiunile, culorile și formele
    Astăzi, pe piață există o ofertă foarte mare a plăcilor ceramice de toate dimensiunile, culorile și formele

    1.4. Plăci ceramice până în tavan - cea mai scumpă opțiune

    Baie minimalistă contemporană - Placarea de la podea până în tavan este cel mai comun tip de lucrare și, cu siguranță, cea mai luxoasă opțiune, ale cărei rezultate pot fi absolut surprinzătoare. Tot așa, aceasta este cea mai scumpă opțiune de amenajare, dar baia dumneavoastră va arăta la fel de bine în 10 ani ca și în prima zi. Plăcile sunt rezistente, iar lipindu-le de la podea până în tavan, optați pentru o renovare calitativă a băii, care va rezista timpului.

    2. Plăci ceramice până în tavan - avantaje

    Ele creează un sentiment de lux și opulență. Băile au devenit un sanctuar personal, un loc de relaxare și nu mai sunt doar încăperi ajutătoare. Din această cauză, există și dorința de a fi decorate frumos și de calitate superioară.

    Totul pare mai mare, așa că ceramica de la podea până în tavan este o alegere excelentă chiar și pentru băile mici.

    Sunt excluse costurile zugrăvirii repetate atât în prezent, cât și pe viitor. Va rămâne doar tavanul, care necesită restaurare regulată.

    Plăcile sunt ușor de întreținut, iar baia dumneavoastră de lux își va păstra aspectul pe care l-ați imaginat chiar și după mai mulți ani de utilizare.

     Băile moderne de astăzi de multe ori nu au acoperiri ceramice, chiar și podeaua poate fi din lemn
    Băile moderne de astăzi de multe ori nu au acoperiri ceramice, chiar și podeaua poate fi din lemn

    3. Ceramica până în tavan - dezavantaje

    Costuri mari. Materialele și manopera implicate la montarea plăcilor sunt mult mai scumpe în comparație cu tencuiala. Totuși, nu este recomandată doar zugrăvirea simplă, adică văruirea pereților, fără acoperiri impermeabile, deoarece în acest caz toate suprafețele vor fi mult mai sensibile și mai greu de întreținut.

    Pe de altă parte, o astfel de baie va arăta ca o clinică și rece. Rețineți că în cazul în care nu alegeți cu atenție culoarea și stilul plăcilor, acestea ar putea arăta destul de strict și neatractiv. Vă sugerăm să căutați un arhitect sau un designer de interior sau să vizitați saloanele specializate, unde veți primi ajutor să alegeți plăcile ceramice pentru a evita acest rezultat.

    Pereți strâmbi. În casele mai vechi, acoperirea pereților cu plăci ceramice, în special cele de format mare, poate fi problematică, deoarece în multe cazuri pereții nu sunt netezi și nici drepți. Dacă pereții casei voastre sunt așa, nivelarea acestora va mării semnificativ costurile de renovare.

    4. Baie – prețul plăcilor

    Prețul plăcilor pentru baie este practic același cu cel al podelei, dacă decideți să fie la fel peste tot. Majoritatea clienților aleg această opțiune. Apropo, există unele antiderapante pentru podea, care sunt ceva mai scumpe, deși sunt întotdeauna de dorit pentru siguranță și protecție, iar la alegerea faianței, suma totală depinde de producător, clasa și formatul plăcilor. În plus, factorii suplimentari sunt mărimea, materialul, culorile, texturile, forma, fie că sunt pentru interior sau exterior și, bineînțeles, ceramistul. Plăcile de format mare sau plăcile de tip mozaic sunt mai scumpe decât plăcile standard. Prețul plăcilor ceramice de calitate medie de diverse dimensiuni este între 50 și 100 RON/m2. Vă rugăm să rețineți că la preț ar trebui adăugată și montarea plăcilor. Prețul montării plăcilor de dimensiuni standard este între 30 și 80 RON/m2. 

    Ce sfătuiesc experții?

    Montați plăci ceramice pe tavanul băii? Practic sau complet inutil și risipitor? Majoritatea experților sunt de acord că o astfel de muncă este practică și mai bună din punct de vedere estetic, deoarece oferă spațiului un aspect mai uniform. Trecerile de la suprafețele ceramice și cele neceramice pot fi problematice și trebuie tratate corespunzător. Din punct de vedere al tendințelor, imitația lemnului pe gresie este foarte populară, dar acum există tot mai multe asemănătoare și pentru pereți. Marmura este un clasic etern. Totuși, imitațiile de piatră și beton sunt în tendințe, deoarece se combină bine și sunt ușor de întreținut. Astfel de plăci sunt foarte durabile și rezistente, iar din moment ce suprafețele lor arată tulbure, sunt mai practice, mai ales în locurile în care apa este dură și plină de calcar, deoarece sunt mai puțin vizibile. În ceea ce privește dimensiunea, meșterii preferă întotdeauna să aleagă plăcile de 60x120 cm pentru că fac mai puține rosturi, iar spațiul pare mai mare și mai spațios, mai ales dacă se aleg culori mai deschise. În plus, există materiale noi precum plăcile de ciment 20x20 cm sau cărămizi care pot fi combinate ca mozaic cu plăci mai mici sau mai mari pe un singur perete - în jurul chiuvetei, toaletei sau în cabina de duș. 

    Ultimul imperativ al modei sunt plăcile în dormitor în loc de tăblie sau în spatele acesteia, în sufragerie sau la intrare și pe coridoare - chiar ceramică și în locul tapetului!

     

    Articol de specialitate 774
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Montaj gresie și faianță?

    Avem 3169 executanți pentru domeniul Montaj gresie și faianță:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 3169 executanți pentru domeniul Montaj gresie și faianță
    10
    1

    MAKO HABITAS SRL


    8.9
    0

    HABIKON CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    NED EGR CONSTRUCT INSTAL SRL


    8.9
    1

    SERANIPET-COMPANY S.R.L.

    CADASTRAL 335 Probota