Pentru zona

  Bucătărie cu insulă

  Articolul a fost citit chiar de 2668+ utilizatori
  Bucătăriile cu o insulă în vremea noastră devine un înlocuitor excelent pentru elementele de bucătărie de podea tradiționale. Insula devine centrul evenimentelor din bucătărie, iar dacă spațiul unificat ce consta din bucătărie, sufragerie și living este amenajat corespunzător, masa de sufragerie poate fi prelungirea lui. Indiferent de această funcție de adunare și socializare, insula de bucătărie este, înainte de toate, un element foarte practic al oricărei bucătării moderne.
  Articol de specialitate 2668
  bucătărie cu insulă
  Avem 240 executanți pentru domeniul Mobilă bucatarie:

  1. De ce să alegeți bucătării cu insulă?

  Insula bucătăriei este mai adâncă decât blatul obișnuit din bucătărie. Dimensiunile sale, în funcție de spațiul disponibil, pot fi semnificativ mai mari decât adâncimea standard prescrisă de 60 cm. Adâncimea insulei de bucătărie este bună pentru toți cărora le place să gătească și pregătesc adesea mâncăruri a căror preparare necesită mai mult loc, cum ar fi tăiței de casă, fursecuri, prăjituri, plăcinte și altele asemenea. Dacă plasați insula bucătăriei într-un context spațial mai larg, condiția fiind să existe loc pentru ea, veți avea o vedere în toate direcțiile. Astfel, chiar și în timpul gătitului, vă veți simți implicați în ceea ce se întâmplă, întrucât vă veți putea vedea interlocutorii; membrii familiei și oaspeții pot sta lângă blatul din bucătărie în timp ce faceți afaceri. Designeri de interior continuă de foarte multe ori insula de bucătărie cu o masa de sufragerie cu scaune de bar mai înalte sau le coboară la înălțimea ei.

  2. Insulă de bucătărie și dimensiuni

  Insula de bucătărie poate fi mult mai mare decât de obicei față de elementele de bucătărie, farfurii sau blaturi. Acesta este și principalul său avantaj, deoarece oferă mult spațiu pentru lucru. Adâncimea minimă a insulei de bucătărie este de 90 cm. Dacă doriți o plită pe ea, nu trebuie să fie mai scurtă de 150 cm. Lungimea de 120 cm este suficientă, atâta timp cât există doar un blat pe ea fără chiuvetă și plită. Dacă vreți ca insula de bucătărie pe cealaltă parte să aibă scaune de bar, adâncimea trebuie să fie de minim 100-120 cm, iar lungimea de minim 150 cm.

   Decizia asupra insulei de bucătărie ar trebui luată în momentul realizării proiectului bucătăriei sau casei

  Decizia asupra insulei de bucătărie ar trebui luată în momentul realizării proiectului bucătăriei sau casei

  Sfaturi de specialitate de la O.M.LUFERINGO S.R.L.

  Cât sunt de practice insulele de bucătărie și cât sunt de populare în România?

  După parerea mea, un mobilier de bucătărie, care are în componența sa o insulă, este foarte practic atât din punct de vedere al spațiului de depozitare a ustensilelor care sunt utilizate în bucătărie, cât și din punct de vedere al amplasării aparaturii electrocasnice. Dar pentru a putea include o insulă în mobilierul de bucătărie trebuie să avem o încăpere cu spațiu generos pentru ca insula să se facă utilă. În unele locuri care sunt proiectate cu racordurile de apă/canal și curent în pardoseală, în insulă pot fi încorporate atât plita pentru gătit cât și chiuveta. Acest lucru conferă bucătăriei un aspect modern și totodată plăcut. În majoritatea comenzilor de mobilier de bucătărie, pe care eu le-am preluat, clienții doresc insula mai mult pentru a o folosi ca spațiu de depozitare și pentru a separa camera de zi de cea de bucătărie, această camera fiind open-space. Despre popularitatea insulelor incluse în mobilierul de bucatarie aș spune că aceasta este în funcție de vârsta clienților. Eu fac mobilă la comandă începând din anul 1995 iar solicitări pentru insule în bucătării am avut foarte rar și începând cu 9-10 ani în urmă. În concluzie aș putea spune că în România nu sunt populare insulele.

  Credeți că vor înlocui într-o zi mesele de sufragerie?

  La noi, nu cred că o insulă de bucătărie va înlocui o masă de sufragerie. Eu am avut clienți care chiar dacă au comandat o insulă de bucătărie, indiferent de forma acesteia, adica cu loc de luat masa pe o latura sau o altă proiectare, și-au pus intrebarea: dacă am musafiri unde o să se așeze toți la masă? Deci...

  Mircea Oroviceanu, O.M.LUFERINGO S.R.L.

  3. Design bucătărie cu o insulă

  Ca orice plan a unei camere cu scop special, bucătăriile cu insulă au cerințe speciale de luat în considerare atunci când planificați. Insula de bucătărie este un element foarte specific, în primul rând pentru că este complet separată și independentă. Există o variantă de bucătărie cu peninsulă, așa-numit plan în formă de L, atunci când insula este plasată astfel încât partea mai scurtă să atingă peretele, dar în acest caz se pierde oarecum scopul inițial - să poată fi accesată din toate părțile.

  3.1. Insulă de bucătărie cu plită

  Dacă vă decideți pentru o plită sau o chiuvetă pe insulă, trebuie să știți acest lucru înainte de a începe lucrările de construcție grele. Acest lucru este important din cauza instalării liniilor și instalațiilor pentru ventilație (hota), apă, canalizare și electricitate, și poate control de la distanță, în funcție de tipul de proiect. Pe de alta parte, este important și din cauza punerii pardoselilor peste instalații, deoarece va fi greu de reparat ulterior.

  3.2. Elemente de bucătărie cu insulă

  Ce fel de elemente doriți în insula de bucătărie depinde în primul rând de nevoi, cu toate acestea, merită menționat câteva reguli generale. Este important de subliniat că dimensiunile insulei trebuie ajustate la dorințe în ceea ce privește numărul și tipul de elemente sau invers - dacă dimensiunile bucătăriei sau insulei în sine nu pot fi ajustate din cauza planului etajului, numărul și dimensiunile elementelor pot. În principiu, regula este că toate ustensilele pentru prelucrare și gătit sunt situate chiar sub plită, astfel încât acestea să fie ușor și rapid accesibile. Sertarul cu ustensile și tacâmuri poate fi mai puțin adânc, deoarece furculițele, cuțitele, lingurile, lingurile de lemn, polonicele, cleștele, spatulele și alte unelte sunt mai mult sau mai puțin plate și puse una peste alta. Un element mai adânc, cu oale, capace, tigăi, boluri și alte ustensile este de obicei plasat sub acel sertar. De asemenea, este convenabil să le aveți la îndemână în timpul gătitului. O alta posibilitate este sa așezați cuptorul sub plita, ceea ce din nou are sens din punctul de vedere al folosirii bucătăriei. Următoarea regulă este să așezați sub chiuvetă un element în care se află coșul de gunoi, iar celelalte elemente sunt aranjate la dispoziția dumneavoastră.

  Dacă vă decideți pentru o insulă de bucătărie, ne puteți contacta și pe DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

  Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

  Articol de specialitate 2668
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilă bucatarie?

  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 240 executanți pentru domeniul Mobilă bucatarie:

  Serviciu gratuit
  Căutăm local
  Fără comisioane