Pentru zona

  Lucarnă sau fereastră de acoperiș

  Articolul a fost citit chiar de 1964+ utilizatori
  Lucarna sau fereastra de acoperiș sunt folosite pentru iluminarea podului, într-un loc în care înălțimea peretelui parapetului împiedică instalarea unei ferestre clasice pe fațada clădirii. Instalarea unei lucarne sau a ferestrei de acoperiș trebuie să fie atent planificată și realizată profesional, astfel încât să puteți utiliza cât mai puțin iluminat posibil ulterior. Lucarna face parte din podul de deasupra acoperișului și are propria fereastră și acoperiș. Fereastra acoperișului este complet integrată în structura acoperișului și, prin urmare, nu acționează ca ceva care „iese” deasupra casei. Am pregătit câteva informații importante pentru acest subiect care vă vor ajuta să decideți.
  Articol de specialitate 1964
  fereastră de acoperiș

  1. Lucarnă

  1.1. Avantaje

  Unul dintre avantajele cheie ale lucarnei este mai mult spațiu în detrimentul unei pante de acoperiș mai mici, prin care se realizează o funcționalitate mai mare datorită ridicării bolții. Instalând o lucarnă, veți realiza cu siguranță că locuința dvs. arată mai originală și mai interesantă.

  1.2. Dezavantaje

  Principala slăbiciune a unei lucarne pare să fie că mult mai puțină lumină de zi ajunge în spațiu. Motivul constă în fractura nou formată a colțurilor, adică o refracție mai slabă. De asemenea, se întâmplă ca în timpul instalării, marginea superioară a ferestrei acoperișului să nu se alinieze paralel cu planul acoperișului. Instalarea jaluzelelor și a plaselor de țânțari este posibilă doar din exterior, iar datorită mai multor îmbinări și suprapuneri, posibilitatea pătrunderii apei este crescută, mai ales în cazul construcțiilor neprofesionale. În cazul unei lucarne, este foarte important să se asigure ventilație prin izolație termică, ceea ce automat ridică prețul.

  2. Realizarea unei lucarne

  Când instalați o lucarnă, este necesară o mai mare pătrundere în construcția acoperișului, care include construirea acelei părți a acoperișului, a lucarnei și instalarea ferestrelor. Lucarna în sine este o „casă mică” și, prin urmare, trebuie realizată în același mod, izolația termică trebuie să fie de bună calitate și fără așa-numitele poduri termice. Pentru toate acestea, vă recomandăm întotdeauna să lăsați construcția pe seama experților.

  Lucarna deschide calea spre lumină și priveliște
  Lucarna deschide calea spre lumină și priveliște

  2.1. Este necesară o autorizație de construire pentru o lucarnă?

  Trebuie să aveți o autorizație de construcție pentru lucarnă, deoarece este o intervenție specifică în structura acoperișului care schimbă și aspectul casei. În cazul în care locuiți într-o comunitate cu mai multe apartamente, va fi necesar acordul altor proprietari. Dacă este un monument cultural, va fi necesară permisiunea Institutului Național al Monumentelor Istorice.

  Sfaturi de specialitate de la EURO MAR MAXIM SRL 

  Pentru o mansardă cât mai luminoasă, alegem lucarna sau ferestra de mansardă?

  Pentru o mansardă mai luminoasă ambele soluții sunt bune, dar dacă proiectul permite, EURO MAR MAXIM SRL recomandă fereastra de mansardă.

  De cât timp este nevoie de construcția unei lucarne?

  În funcție de proiect, durata de execuție a unei lucarne este de aproximativ o zi.

   Ce servicii/produse oferiți clienților? 

  EURO MAR MAXIM SRL se ocupă cu vânzarea și montajul de acoperișuri (țiglă metalică, țiglă ceramică, țiglă de beton, tablă făltuită, tablă de aluminiu, cupru, titan zinc, renovări de acoperișuri monumente istorice, dulgherie pentru acoperișuri.

  Marius Pricop, EURO MAR MAXIM SRL 

  2.2. Izolația lucarnei și sticlă pentru aceasta

  Trebuie plasată o izolație termică adecvată în jurul lucarnei, cu grosimea de 20 cm, ceea ce este recomandat și pentru fațade, în timp ce acoperișul lucarnei trebuie să aibă o izolație de 40 cm, adică cât este pe restul acoperișului. La instalare, trebuie să se acorde atenție impermeabilității (bariera de vapori), protecției maxime împotriva apei meteorice (acoperiș secundar), precum și circulației libere a aerului deasupra stratului de izolație termică.

  2.3. Ferestrele pentru lucarnă

  La fel ca atunci când vine vorba de ferestrele acoperișului, aici aveți o gamă largă de materiale, aceleași care sunt utilizate pentru ferestrele cu izolație termică (lemn, PVC, aluminiu). Deci, materialele sunt aceleași, dar cel mai bine ar fi să le instalați conform standardului RAL. Modurile de deschidere a ferestrelor pot fi, de asemenea, diferite - oscilant, clasic sau glisant.

  3. Care sunt prețurile lucarnelor?

  Prețul unei lucarne este cu siguranță mai mare decât cel pentru ferestrele acoperișului. Începe de la aproximativ 4.400 lei și poate ajunge până la 10.000 lei, în funcție de dimensiune, formă și materiale utilizate.

  4. Fereastră de acoperiș

  4.1. Avantaje

  Principalul avantaj al ferestrei acoperișului este cu siguranță multă lumină naturală și căldură în spațiu (până la 30%) și este posibil să combinați mai multe dintre ele, ceea ce oferă o iluminare și mai bună. Fereastra acoperișului permite o ventilație mai ușoară, mărește optic camera, este mai puțin vizibilă pe acoperiș decât lucarna și contribuie cu siguranță la o impresie estetică mai bună.

  4.2. Dezavantaje

  Punctele slabe ale ferestrei acoperișului pot include o posibilă penetrare a apei din acoperiș, care poate apărea în cazul unei instalații neprofesionale și o vedere panoramică relativ limitată (cu excepția cazului în care este vorba de o fereastră panoramică).

  5. Instalarea unei ferestre de acoperiș

  Instalarea și asamblarea unei ferestre de acoperiș este cu siguranță mai simplă decât construirea unei lucarne, deși este foarte important ca ambele să fie realizate de un meșter experimentat și calificat. Pentru impermeabilitate sută la sută, este necesar ca fereastra însăși să fie sigilată astfel încât să corespundă acoperirii existente a acoperișului; un alt lucru important este impermeabilitatea ambelor folii (blocarea trecerii aburului de dedesubt și a barierei de vapori de deasupra), precum și prelucrarea internă a lamelelor - izolația termică trebuie să aibă o grosime egală cu restul acoperișului. O astfel de procedură nu este posibilă atunci când fereastra acoperișului este plasată între grinzile acoperișului; în acest caz, sunt instalate elemente suplimentare speciale care permit ventilația neobstrucționată a acoperișului.

   Spre deosebire de o lucarnă, o fereastră nu mărește spațiul, dar lasă să intre multă lumină
  Spre deosebire de o lucarnă, o fereastră nu mărește spațiul, dar lasă să intre multă lumină

  5.1. Autorizație de construcție

  Spre deosebire de o lucarnă, pentru instalarea unei ferestre pe acoperiș nu este necesară autorizația de construire.

  5.2. Izolație și sticlă

  De multe ori se recomandă instalarea ferestrelor cu geam interior lipit. Acest tip de sticlă nu se sparge în bucăți ascuțite, ci se fisurează și rămâne pe loc, deci este mult mai sigur. Izolația este plasată peste căptușelile interioare ale ferestrei acoperișului (lamele) - verticală inferioară și orizontală superioară. Este întotdeauna recomandat să folosiți un kit de instalare special. Acest kit LSG constă dintr-un cadru de izolație, înveliș secundar și o barieră de vapori.

  5.3. Metoda de deschidere

  Ferestrele de acoperiș se deschid în mai multe moduri. Primul este manual sau electric. ”Classic” se numește deschiderea ferestrei cu un mâner în partea superioară și cu balamale în mijlocul cadrului și există, de asemenea, o modalitate panoramică de deschidere, atunci când mânerul este pe partea inferioară. Fereastra panoramică oferă o vedere mai bună și este mai potrivită pentru acoperișurile cu o pantă mai mică.

  5.4. Ferestre de acoperiș din lemn, PVC sau ALU?

  În ceea ce privește materialul, nu există o premisă specială - puteți alege PVC, lemn și aluminiu, precum și combinații ale acestor materiale. PVC-ul este considerat ca fiind cea mai ieftină variantă, urmată de lemn și apoi de aluminiu, care este cel mai scump. Protecția externă cu aluminiu, cupru sau zinc garantează o rezistență mai mare a fereastrei acoperișului.

  6. Ferestre de acoperiș – preț

  Care sunt prețurile ferestrelor de acoperiș? Cu siguranță, ferestrele sunt mai ieftine decât o lucarnă. Pentru o fereastră clasică de acoperiș din PVC, ale cărei părți interioare sunt din lemn și cu sticlă securizată, trebuie să alocați aproximativ 1.000 lei. Prețul unei ferestre panoramice din PVC cu piese interioare din lemn și sticlă securizată standard este de aproximativ 2.100 lei. Desigur, există întotdeauna variante și mai scumpe, care pot avea preț dublu.

  Dacă vă decideți pentru o lucarnă sau ferestre de acoperiș, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

  Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

  Articol de specialitate 1964
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  CăutațI executanțI buni pentru domeniul FERESTRE MANSARDĂ?

 • Ferestre mansardă Bucureşti
 • Ferestre mansardă Cluj-Napoca
 • Ferestre mansardă Constanţa
 • Ferestre mansardă Dumbrăveni
 • Ferestre mansardă Iaşi
 • Ferestre mansardă Timişoara
 • Ferestre mansardă Alba Iulia
 • Ferestre mansardă Arad
 • Ferestre mansardă Bacău
 • Ferestre mansardă Baia Mare
 • Ferestre mansardă Bârlad
 • Ferestre mansardă Bistriţa
 • Ferestre mansardă Botoşani
 • Ferestre mansardă Brăila
 • Ferestre mansardă Braşov
 • Ferestre mansardă Buzău
 • Ferestre mansardă Călăraşi
 • Ferestre mansardă Craiova
 • Ferestre mansardă Deva
 • Ferestre mansardă Drobeta-Turnu Severin
 • Ferestre mansardă Focşani
 • Ferestre mansardă Galaţi
 • Ferestre mansardă Giurgiu
 • Ferestre mansardă Hunedoara
 • Ferestre mansardă Mediaş
 • Ferestre mansardă Oradea
 • Ferestre mansardă Piatra-Neamţ
 • Ferestre mansardă Piteşti
 • Ferestre mansardă Ploieşti
 • Ferestre mansardă Râmnicu Vâlcea
 • Ferestre mansardă Reşiţa
 • Ferestre mansardă Roman
 • Ferestre mansardă Satu Mare
 • Ferestre mansardă Sfântu Gheorghe
 • Ferestre mansardă Sibiu
 • Ferestre mansardă Slatina
 • Ferestre mansardă Slobozia
 • Ferestre mansardă Suceava
 • Ferestre mansardă Târgovişte
 • Ferestre mansardă Târgu Jiu
 • Ferestre mansardă Târgu Mureş
 • Ferestre mansardă Tulcea
 • Ferestre mansardă Turda
 • Ferestre mansardă Vaslui
 • Ferestre mansardă Zalău
 • Ferestre mansardă Abrud
 • Ferestre mansardă Adjud
 • Ferestre mansardă Agnita
 • Ferestre mansardă Aiud
 • Ferestre mansardă Aleşd
 • Ferestre mansardă Alexandria
 • Ferestre mansardă Amara
 • Ferestre mansardă Anina
 • Ferestre mansardă Aninoasa
 • Ferestre mansardă Ardud
 • Ferestre mansardă Avrig
 • Ferestre mansardă Azuga
 • Ferestre mansardă Babadag
 • Ferestre mansardă Baia de Aramă
 • Ferestre mansardă Baia de Arieş
 • Ferestre mansardă Baia Sprie
 • Ferestre mansardă Băile Govora
 • Ferestre mansardă Băile Herculane
 • Ferestre mansardă Băile Olăneşti
 • Ferestre mansardă Băile Tuşnad
 • Ferestre mansardă Băileşti
 • Ferestre mansardă Bălan
 • Ferestre mansardă Bălceşti
 • Ferestre mansardă Balş
 • Ferestre mansardă Băneasa
 • Ferestre mansardă Baraolt
 • Ferestre mansardă Bechet
 • Ferestre mansardă Beclean
 • Ferestre mansardă Beiuş
 • Ferestre mansardă Berbeşti
 • Ferestre mansardă Bereşti
 • Ferestre mansardă Bicaz
 • Ferestre mansardă Blaj
 • Ferestre mansardă Bocşa
 • Ferestre mansardă Boldeşti-Scăeni
 • Ferestre mansardă Bolintin-Vale
 • Ferestre mansardă Borşa
 • Ferestre mansardă Borsec
 • Ferestre mansardă Brad
 • Ferestre mansardă Bran
 • Ferestre mansardă Breaza
 • Ferestre mansardă Brezoi
 • Ferestre mansardă Broşteni
 • Ferestre mansardă Bucecea
 • Ferestre mansardă Budeşti
 • Ferestre mansardă Buhuşi
 • Ferestre mansardă Bumbeşti-Jiu
 • Ferestre mansardă Buşteni
 • Ferestre mansardă Buziaş
 • Ferestre mansardă Cajvana
 • Ferestre mansardă Calafat
 • Ferestre mansardă Călan
 • Ferestre mansardă Călimăneşti
 • Ferestre mansardă Câmpeni
 • Ferestre mansardă Câmpia Turzii
 • Ferestre mansardă Câmpina
 • Ferestre mansardă Câmpulung
 • Ferestre mansardă Câmpulung Moldovenesc
 • Ferestre mansardă Caracal
 • Ferestre mansardă Caransebeş
 • Ferestre mansardă Carei
 • Ferestre mansardă Cavnic
 • Ferestre mansardă Căzăneşti
 • Ferestre mansardă Cehu Silvaniei
 • Ferestre mansardă Cernavodă
 • Ferestre mansardă Chişineu-Criş
 • Ferestre mansardă Ciacova
 • Ferestre mansardă Cisnădie
 • Ferestre mansardă Codlea
 • Ferestre mansardă Comăneşti
 • Ferestre mansardă Comarnic
 • Ferestre mansardă Copşa Mică
 • Ferestre mansardă Corabia
 • Ferestre mansardă Costeşti
 • Ferestre mansardă Covasna
 • Ferestre mansardă Cristuru Secuiesc
 • Ferestre mansardă Cugir
 • Ferestre mansardă Curtea de Argeş
 • Ferestre mansardă Curtici
 • Ferestre mansardă Dăbuleni
 • Ferestre mansardă Darabani
 • Ferestre mansardă Dărmăneşti
 • Ferestre mansardă Dej
 • Ferestre mansardă Deta
 • Ferestre mansardă Dolhasca
 • Ferestre mansardă Dorohoi
 • Ferestre mansardă Drăgăneşti
 • Ferestre mansardă Drăgăneşti-Olt
 • Ferestre mansardă Drăgăşani
 • Ferestre mansardă Dragomireşti
 • Ferestre mansardă Eforie
 • Ferestre mansardă Făgăraş
 • Ferestre mansardă Făget
 • Ferestre mansardă Fălticeni
 • Ferestre mansardă Făurei
 • Ferestre mansardă Feteşti
 • Ferestre mansardă Fieni
 • Ferestre mansardă Fierbinţi-Târg
 • Ferestre mansardă Filiaşi
 • Ferestre mansardă Flămânzi
 • Ferestre mansardă Frasin
 • Ferestre mansardă Fundulea
 • Ferestre mansardă Găeşti
 • Ferestre mansardă Gătaia
 • Ferestre mansardă Geoagiu
 • Ferestre mansardă Gheorgheni
 • Ferestre mansardă Gherla
 • Ferestre mansardă Ghimbav
 • Ferestre mansardă Gura Humorului
 • Ferestre mansardă Hârlău
 • Ferestre mansardă Hârşova
 • Ferestre mansardă Haţeg
 • Ferestre mansardă Horezu
 • Ferestre mansardă Huedin
 • Ferestre mansardă Huşi
 • Ferestre mansardă Ianca
 • Ferestre mansardă Iernut
 • Ferestre mansardă Ineu
 • Ferestre mansardă Însurăţei
 • Ferestre mansardă Întorsura Buzăului
 • Ferestre mansardă Isaccea
 • Ferestre mansardă Jibou
 • Ferestre mansardă Lehliu-Gară
 • Ferestre mansardă Lipova
 • Ferestre mansardă Liteni
 • Ferestre mansardă Livada
 • Ferestre mansardă Luduş
 • Ferestre mansardă Lugoj
 • Ferestre mansardă Lupeni
 • Ferestre mansardă Mangalia
 • Ferestre mansardă Mărăşeşti
 • Ferestre mansardă Marghita
 • Ferestre mansardă Medgidia
 • Ferestre mansardă Miercurea Nirajului
 • Ferestre mansardă Miercurea Sibiului
 • Ferestre mansardă Miercurea-Ciuc
 • Ferestre mansardă Mihăileşti
 • Ferestre mansardă Milişăuţi
 • Ferestre mansardă Mioveni
 • Ferestre mansardă Mizil
 • Ferestre mansardă Moineşti
 • Ferestre mansardă Moldova Nouă
 • Ferestre mansardă Moreni
 • Ferestre mansardă Motru
 • Ferestre mansardă Murfatlar
 • Ferestre mansardă Murgeni
 • Ferestre mansardă Nădlac
 • Ferestre mansardă Năsăud
 • Ferestre mansardă Năvodari
 • Ferestre mansardă Negreşti
 • Ferestre mansardă Negreşti-Oaş
 • Ferestre mansardă Negru Vodă
 • Ferestre mansardă Nehoiu
 • Ferestre mansardă Novaci
 • Ferestre mansardă Nucet
 • Ferestre mansardă Ocna Mureş
 • Ferestre mansardă Ocna Sibiului
 • Ferestre mansardă Ocnele Mari
 • Ferestre mansardă Odobeşti
 • Ferestre mansardă Odorheiu Secuiesc
 • Ferestre mansardă Olteniţa
 • Ferestre mansardă Oneşti
 • Ferestre mansardă Orăştie
 • Ferestre mansardă Oraviţa
 • Ferestre mansardă Orşova
 • Ferestre mansardă Oţelu Roşu
 • Ferestre mansardă Ovidiu
 • Ferestre mansardă Panciu
 • Ferestre mansardă Pâncota
 • Ferestre mansardă Paşcani
 • Ferestre mansardă Pătârlagele
 • Ferestre mansardă Pecica
 • Ferestre mansardă Petrila
 • Ferestre mansardă Petroşani
 • Ferestre mansardă Piatra-Olt
 • Ferestre mansardă Plopeni
 • Ferestre mansardă Podu Iloaiei
 • Ferestre mansardă Pogoanele
 • Ferestre mansardă Potcoava
 • Ferestre mansardă Predeal
 • Ferestre mansardă Pucioasa
 • Ferestre mansardă Răcari
 • Ferestre mansardă Rădăuţi
 • Ferestre mansardă Râmnicu Sărat
 • Ferestre mansardă Râşnov
 • Ferestre mansardă Recaş
 • Ferestre mansardă Reghin
 • Ferestre mansardă Roşiori de Vede
 • Ferestre mansardă Rovinari
 • Ferestre mansardă Roznov
 • Ferestre mansardă Rupea
 • Ferestre mansardă Săcele
 • Ferestre mansardă Săcueni
 • Ferestre mansardă Salcea
 • Ferestre mansardă Sălişte
 • Ferestre mansardă Săliştea de Sus
 • Ferestre mansardă Salonta
 • Ferestre mansardă Sângeorgiu de Pădure
 • Ferestre mansardă Sângeorz-Băi
 • Ferestre mansardă Sânnicolau Mare
 • Ferestre mansardă Sântana
 • Ferestre mansardă Sărmaşu
 • Ferestre mansardă Săveni
 • Ferestre mansardă Scorniceşti
 • Ferestre mansardă Sebeş
 • Ferestre mansardă Sebiş
 • Ferestre mansardă Segarcea
 • Ferestre mansardă Seini
 • Ferestre mansardă Sighetu Marmaţiei
 • Ferestre mansardă Sighişoara
 • Ferestre mansardă Simeria
 • Ferestre mansardă Şimleu Silvaniei
 • Ferestre mansardă Sinaia
 • Ferestre mansardă Siret
 • Ferestre mansardă Slănic
 • Ferestre mansardă Slănic-Moldova
 • Ferestre mansardă Solca
 • Ferestre mansardă Şomcuta Mare
 • Ferestre mansardă Sovata
 • Ferestre mansardă Ştefăneşti
 • Ferestre mansardă Ştefăneşti
 • Ferestre mansardă Ştei
 • Ferestre mansardă Strehaia
 • Ferestre mansardă Sulina
 • Ferestre mansardă Tălmaciu
 • Ferestre mansardă Ţăndărei
 • Ferestre mansardă Târgu Bujor
 • Ferestre mansardă Târgu Cărbuneşti
 • Ferestre mansardă Târgu Frumos
 • Ferestre mansardă Târgu Lăpuş
 • Ferestre mansardă Târgu Neamţ
 • Ferestre mansardă Târgu Ocna
 • Ferestre mansardă Târgu Secuiesc
 • Ferestre mansardă Târnăveni
 • Ferestre mansardă Tăşnad
 • Ferestre mansardă Tăuţii-Măgherăuş
 • Ferestre mansardă Techirghiol
 • Ferestre mansardă Tecuci
 • Ferestre mansardă Teiuş
 • Ferestre mansardă Ţicleni
 • Ferestre mansardă Tismana
 • Ferestre mansardă Titu
 • Ferestre mansardă Topliţa
 • Ferestre mansardă Topoloveni
 • Ferestre mansardă Turceni
 • Ferestre mansardă Turnu Măgurele
 • Ferestre mansardă Ulmeni
 • Ferestre mansardă Ungheni
 • Ferestre mansardă Uricani
 • Ferestre mansardă Urlaţi
 • Ferestre mansardă Urziceni
 • Ferestre mansardă Valea lui Mihai
 • Ferestre mansardă Vălenii de Munte
 • Ferestre mansardă Vânju Mare
 • Ferestre mansardă Vaşcău
 • Ferestre mansardă Vatra Dornei
 • Ferestre mansardă Vicovu de Sus
 • Ferestre mansardă Victoria
 • Ferestre mansardă Videle
 • Ferestre mansardă Vişeu de Sus
 • Ferestre mansardă Vlăhiţa
 • Ferestre mansardă Vulcan
 • Ferestre mansardă Zărneşti
 • Ferestre mansardă Zimnicea
 • Ferestre mansardă Zlatna
 • Romania
  DAIBAU.RO

  +40 31 630 4000

  © 2022 DaiBau.ro, toate drepturile rezervate