Pentru zona

    Pompa de căldură - prețul incluzând montajul (Forum cu sfaturi)

    Articolul a fost citit chiar de 17876+ utilizatori
    Într-o perioadă în care sursele de energie au devenit din ce în ce mai scumpe, sursele alternative de încălzire devin din ce în ce mai populare, ceea ce pune mai puțină presiune asupra mediului și, de asemenea, asupra bugetelor familiale. Prima condiție pentru a face economii eficiente cu încălzirea este, desigur, o instalare de calitate a pompei de căldură și o izolare termică adecvată a clădirii. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor este încă necesară combinarea diferitelor surse de energie, mai ales iarna. Pompele de căldură folosesc energie gratuită din mediul înconjurător, funcționând în baza diferențelor de temperatură ambientală. Pompa de căldură folosește surse de energie precum: solul, apa subterană sau aerul. Dacă se folosește o pompă de căldură pentru încălzirea locuinței, reducerile costurilor cu încălzirea pot fi de până la 75%, iar singurul cost cu pompa de căldură este cel al energiei electrice, pe care aceasta o necesită pentru a funcționa.
    Articol de specialitate 17876
    favorit
    poma de caldura
    Avem 2027 executanți pentru domeniul Pompă de căldură:

    1. Pompa de căldură destinată încălzirii spațiilor interioare poate funcționa în moduri diferite

    În funcție de modul de funcționare, cunoaștem următoarele tipuri de pompe de căldură: apă-apă, sol-apă, aer-apă și aer-aer. Numărul, care ne indică cât de eficientă este pompa de căldură, este coeficientul de performanță (COP). Acesta reprezintă raportul dintre energia investită și cea rezultată. Cu cât coeficientul de performanță este mai mare, cu atât pompa de căldură este mai eficientă.

    1.1. Pompa de căldură de tip apă-apă

    Pompele de căldură de tip apă-apă sunt cele mai eficiente, mai ales dacă aveți la dispoziție o sursă de apă. Coeficientul de performanță al pompelor de căldură apă-apă variază între 5,2 și 6,2.

    1.2. Pompa de căldură de tip sol-apă

    Pe locul al doilea ca eficiență se situează pompele de căldură de tip sol-apă. Dar, pentru o astfel de pompă de căldură necesitați o suprafață de teren suficient de mare, pentru a monta conductele. Această suprafață trebuie să fie de aproximativ 2 ori mai mare față de suprafața de încălzit a clădirii. Coeficientul de performanță  al pompelor de căldură sol-apă are valori între 4,4 și 5.

    1.3. Pompa de căldură de tip aer-apă

    Cea mai frecvent utilizată este pompa de căldură de tip aer-apă, deoarece aceasta nu necesită nici o sursă de apă și nici suprafețe mari de teren. Această pompă se alege și în funcție de condițiile meteorologice, și anume, zona în care urmează a fi montată trebuie să înregistreze temperaturi între -20 ° C și + 35 ° C. Coeficientul de performanță  al pompelor de căldură aer-apă are valori între 3,4 și 4.

    1.4. Pompa de căldură de tip aer-aer

    Pompele de căldură de tip aer-aer sunt foarte asemănătoare cu aparatele de aer condiționat, dar pot fi folosite și pentru încălzirea aerului. O astfel de pompă de căldură extrage căldura din aer, iar marele său avantaj este că poate funcționa chiar și la temperaturi de până la -25 °C.

    unitate interioara cu pompa de caldura
    O pompă de căldură necesită foarte puțin spațiu.

    Sfaturi de specialitate de la INSTAL CONSTRUCT SISTEM SRL

     De care factori depinde eficacitatea pompei de căldură?

    Eficiența unei pompe de căldură depinde în ansamblul ei de mulți factori, însă cei mai importanți factori sunt legați direct de izolația casei întrucât acest tip de aplicație este potrivit pe un sistem de încălzire ce se bazează pe inertia casei și în al doilea rând pe izolația casei! Casele cu un necesar mic de putere sunt potrivite pentru acest tip de aplicație cu pompe de căldură!
    Motiv pentru care nu se recomandă pentru case de vacanță!

    Din experiența dvs. cât sunt de populare pompele de căldură în România? Cât de des aleg românii chiar acest sistem de încălzire?

    Popularitatea unui produs în România este direct proporținală cu rata de reducere a costurilor în exploatare, deci astăzi când au crescut prețul combustibilor fosili și pompele de căldură par a fi mai interesante pentru români care par ceva mai interesați de relația lor cu mediu! Prețurile pompelor au scăzut în ultimul timp și sunt ceva mai accesibile, clar ar fi motivul principal pentru interesul românilor astăzi față de pompele de căldură!

    Mihai Teianu, INSTAL CONSTRUCT SISTEM SRL

    2. Pompe de căldură pentru sistemele de încălzire centrală

    2.1. Pompe de căldură pentru sisteme de încălzire cu calorifere. Prețul execuției

    Pompa de căldură destinată încălzirii caloriferelor trebuie să funcționeze la temperaturi mari pentru a le putea încălzi. Din acest motiv, este necesară o pompă de căldură de temperaturi ridicate. Pompa de căldură cu un singur compresor nu este capabilă să mențină temperaturi foarte mari și, de aceea, este susținută și de un încălzitor electric. Acest lucru va fi evident pe factura finală de încălzire. De aceea, pentru încălzirea caloriferelor se recomandă folosirea de pompe de căldură cu două compresoare. Datorită folosirii a două compresoare, se atinge temperatura ridicată dorită și se consumă mai puțină energie electrică. În plus, pompele de căldură cu două compresoare au o durată de viață mai îndelungată. Prețul unei pompe de căldură de temperaturi ridicate, inclusiv montajul, începe de la 34,121.50 RON în sus.

    2.2. Pompe de căldură pentru sisteme de încălzire prin pardoseală. Prețul execuției

    Pompele de căldură au o eficiență mai mare la temperaturi mai scăzute și, de aceea, este ideal a le combina cu sisteme de încălzire prin pardoseală. Deoarece acestea din urmă încălzesc suprafețe interioare mari, temperatura agentului termic poate fi mai mică, și anume, în jur de 30 - 35 °C. Toate pompele de căldură de temperaturi scăzute sunt utilizate în combinație cu sisteme de încălzire prin pardoseală. Astfel, se reduc atât costurile investiției în pompa de căldură, cât și costurile cu încălzirea. Prețul unei pompe de căldură de temperaturi scăzute, inclusiv montajul, începe de la 26,809.75 RON în sus.

    pompa de caldura aer unitate exterioara
    Pompa de caldura aer unitate exterioara

    3. Testarea pompelor de căldură – cât de mult vă reduc costurile cu încălzirea?

    Înainte de a investi într-o pompă de căldură, trebuie să ne întrebăm, dacă merită. Să luăm ca exemplu o casă rezidențială bine izolată, cu o suprafață utilă de 180m2 și un consum mediu anual de energie de 55kWh/m2a. O astfel de casă are nevoie de 9.900 kWh pentru încălzire. Prețul uleiului de încălzire este de aproximativ 0,10 EUR/kWh. Aceasta înseamnă că, cheltuielile cu încălzirea casei din exemplul nostru ar fi de 4,825.76 RON, dacă am folosi ca și combustibil uleiul de încălzire. Gazele au prețul 0,07 EUR/kWh. Deci, dacă am încălzi aceeași casă cu gaze, am plăti 3,378.03 RON. Costul unei pompe de căldură este de 0,04 EUR/kWh. Aceasta înseamnă că ați cheltui 1,930.30 RON pentru încălzirea casei. Deci, investiția într-o pompă de căldură, în valoare de 29,247.00 RON, ar putea fi amortizată în 9-17 ani, dacă sistemul de încălzire existent este înlocuit cu unul nou, și chiar mai devreme, dacă se montează un sistem de încălzire nou într-o casă nou construită. Dacă luăm în considerare și durata de viață a pompelor de căldură - care ar trebui să fie de 25 de ani - putem estima că investiția într-o pompă de căldură are într-adevăr sens.

    4. Ce rezervor de apă să aleg?

    Rezervorul de stocare a apei sau acumulatorul de căldură facilitează încălzirea mai eficientă a clădirii, deoarece în el se poate stoca excesul de căldură, pe perioada în care dispozitivul de încălzire nu este în funcțiune. Un rezervor de stocare a apei de 1000 de litri, încălzit la 80°C, poate încălzi întreaga clădire rezidențială încă șase ore prin sistemul de încălzire prin pardoseală. Cum să alegeți dimensiunea potrivită a rezervorului de stocare a apei? Dimensiunea exactă va fi calculată de un profesionist. În genere, se cunoaște faptul că este nevoie de aproximativ 55 de litri pe kW de putere nominală a pompei de căldură sau a altui dispozitiv de încălzire. Sunt disponibile mai multe tipuri de rezervoare de stocare a apei: rezervor de stocare a apei fără schimbător; rezervor de stocare a apei cu schimbător, care poate fi combinat cu panouri solare; rezervor de stocare a căldurii cu doi schimbători, la care pot fi conectate mai multe dispozitive de încălzire diferite. Rezervorul de stocare a căldurii poate avea incorporat și propriul său încălzitor, care funcționează similar cu un boiler. Dacă aveți un sistem de încălzire centrală cu calorifere, achiziționați-vă neapărat și un rezervor de stocare a apei calde.

    5. Pompe de căldură - prețuri

    Prețurile pompelor de căldură variază foarte mult. Are rost să instalați o pompă de căldură într-o clădire bine izolată, cu un consum anual de energie sub 50 kWh/m2a. Dar pompele de căldură pot fi instalate și în clădiri mai puțin economice. Deci, cât costă o pompă de căldură? Lista de prețuri depinde de calitatea pompei de căldură, coeficientul de performanță (COP) și, bineînțeles, de tipul ales. Pompele de căldură de tip apă-apă și sol-apă au prețurile cele mai ridicate. Acestea variază între 48,745.00 RON și 73,117.50 RON, fără a lua în calcul investițiile într-un sistem de distribuție și înr-un sistem de încălzire prin pardoseală sau cu calorifere. Prețul pompelor de căldură de tip aer-apă este mult mai mic. Pentru o pompă de căldură cu o putere medie de 8kW - care este suficientă pentru o casă rezidențială bine izolată - și instalarea acesteia veți plăti de la 29,247.00 RON în sus. Dar, care sunt economiile cu încălzirea? Acestea sunt triple!

    dulap pompa de caldura
    Puteți depozita cu ușurință o pompă de căldură într-un dulap!

    6. Subvenția din Fondul de Mediu pentru pompa de căldură

    Deoarece pompele de căldură sunt surse de energie ecologice, ele sunt subvenționate din Fondul de Mediu în procent de până la 25% din investiție!

    Articol de specialitate 17876
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Pompă de căldură?

    Avem 2027 executanți pentru domeniul Pompă de căldură:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 2027 executanți pentru domeniul Pompă de căldură
    9.3
    0

    SOLV CONSTRUCT SRL


    10
    0

    CORAL BUSINESS CONSULTING SRL


    9.4
    0

    FLAMI GAZ STO SRL


    9.7
    0

    INSTAL SISTEM ENERGY SRL