Pentru zona

    Pompa de căldură - prețul incluzând montajul (Forum cu sfaturi)

    Articolul a fost citit chiar de 13172+ utilizatori
    Într-o perioadă în care sursele de energie au devenit din ce în ce mai scumpe, sursele alternative de încălzire devin din ce în ce mai populare, ceea ce pune mai puțină presiune asupra mediului și, de asemenea, asupra bugetelor familiale. Prima condiție pentru a face economii eficiente cu încălzirea este, desigur, o instalare de calitate a pompei de căldură și o izolare termică adecvată a clădirii. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor este încă necesară combinarea diferitelor surse de energie, mai ales iarna. Pompele de căldură folosesc energie gratuită din mediul înconjurător, funcționând în baza diferențelor de temperatură ambientală. Pompa de căldură folosește surse de energie precum: solul, apa subterană sau aerul. Dacă se folosește o pompă de căldură pentru încălzirea locuinței, reducerile costurilor cu încălzirea pot fi de până la 75%, iar singurul cost cu pompa de căldură este cel al energiei electrice, pe care aceasta o necesită pentru a funcționa.
    Articol de specialitate 13172
    favorit
    pompa de caldura interior

    1. Pompa de căldură destinată încălzirii spațiilor interioare poate funcționa în moduri diferite

    În funcție de modul de funcționare, cunoaștem următoarele tipuri de pompe de căldură: apă-apă, sol-apă, aer-apă și aer-aer. Numărul, care ne indică cât de eficientă este pompa de căldură, este coeficientul de performanță (COP). Acesta reprezintă raportul dintre energia investită și cea rezultată. Cu cât coeficientul de performanță este mai mare, cu atât pompa de căldură este mai eficientă.

    1.1. Pompa de căldură de tip apă-apă

    Pompele de căldură de tip apă-apă sunt cele mai eficiente, mai ales dacă aveți la dispoziție o sursă de apă. Coeficientul de performanță al pompelor de căldură apă-apă variază între 5,2 și 6,2.

    1.2. Pompa de căldură de tip sol-apă

    Pe locul al doilea ca eficiență se situează pompele de căldură de tip sol-apă. Dar, pentru o astfel de pompă de căldură necesitați o suprafață de teren suficient de mare, pentru a monta conductele. Această suprafață trebuie să fie de aproximativ 2 ori mai mare față de suprafața de încălzit a clădirii. Coeficientul de performanță  al pompelor de căldură sol-apă are valori între 4,4 și 5.

    1.3. Pompa de căldură de tip aer-apă

    Cea mai frecvent utilizată este pompa de căldură de tip aer-apă, deoarece aceasta nu necesită nici o sursă de apă și nici suprafețe mari de teren. Această pompă se alege și în funcție de condițiile meteorologice, și anume, zona în care urmează a fi montată trebuie să înregistreze temperaturi între -20 ° C și + 35 ° C. Coeficientul de performanță  al pompelor de căldură aer-apă are valori între 3,4 și 4.

    1.4. Pompa de căldură de tip aer-aer

    Pompele de căldură de tip aer-aer sunt foarte asemănătoare cu aparatele de aer condiționat, dar pot fi folosite și pentru încălzirea aerului. O astfel de pompă de căldură extrage căldura din aer, iar marele său avantaj este că poate funcționa chiar și la temperaturi de până la -25 °C.

    Pompele de căldură nu necesită mult spațiu.
    Pompele de căldură nu necesită mult spațiu.

    Sfaturi de specialitate de la INSTAL CONSTRUCT SISTEM SRL

     De care factori depinde eficacitatea pompei de căldură?

    Eficiența unei pompe de căldură depinde în ansamblul ei de mulți factori, însă cei mai importanți factori sunt legați direct de izolația casei întrucât acest tip de aplicație este potrivit pe un sistem de încălzire ce se bazează pe inertia casei și în al doilea rând pe izolația casei! Casele cu un necesar mic de putere sunt potrivite pentru acest tip de aplicație cu pompe de căldură!
    Motiv pentru care nu se recomandă pentru case de vacanță!

    Din experiența dvs. cât sunt de populare pompele de căldură în România? Cât de des aleg românii chiar acest sistem de încălzire?

    Popularitatea unui produs în România este direct proporținală cu rata de reducere a costurilor în exploatare, deci astăzi când au crescut prețul combustibilor fosili și pompele de căldură par a fi mai interesante pentru români care par ceva mai interesați de relația lor cu mediu! Prețurile pompelor au scăzut în ultimul timp și sunt ceva mai accesibile, clar ar fi motivul principal pentru interesul românilor astăzi față de pompele de căldură!

    Mihai Teianu, INSTAL CONSTRUCT SISTEM SRL

    2. Pompe de căldură pentru sistemele de încălzire centrală

    2.1. Pompe de căldură pentru sisteme de încălzire cu calorifere. Prețul execuției

    Pompa de căldură destinată încălzirii caloriferelor trebuie să funcționeze la temperaturi mari pentru a le putea încălzi. Din acest motiv, este necesară o pompă de căldură de temperaturi ridicate. Pompa de căldură cu un singur compresor nu este capabilă să mențină temperaturi foarte mari și, de aceea, este susținută și de un încălzitor electric. Acest lucru va fi evident pe factura finală de încălzire. De aceea, pentru încălzirea caloriferelor se recomandă folosirea de pompe de căldură cu două compresoare. Datorită folosirii a două compresoare, se atinge temperatura ridicată dorită și se consumă mai puțină energie electrică. În plus, pompele de căldură cu două compresoare au o durată de viață mai îndelungată. Prețul unei pompe de căldură de temperaturi ridicate, inclusiv montajul, începe de la 34,121.50 RON în sus.

    2.2. Pompe de căldură pentru sisteme de încălzire prin pardoseală. Prețul execuției

    Pompele de căldură au o eficiență mai mare la temperaturi mai scăzute și, de aceea, este ideal a le combina cu sisteme de încălzire prin pardoseală. Deoarece acestea din urmă încălzesc suprafețe interioare mari, temperatura agentului termic poate fi mai mică, și anume, în jur de 30 - 35 °C. Toate pompele de căldură de temperaturi scăzute sunt utilizate în combinație cu sisteme de încălzire prin pardoseală. Astfel, se reduc atât costurile investiției în pompa de căldură, cât și costurile cu încălzirea. Prețul unei pompe de căldură de temperaturi scăzute, inclusiv montajul, începe de la 26,809.75 RON în sus.

    Unitatea exterioară a pompei de căldură.
    Unitatea exterioară a pompei de căldură.

    3. Testarea pompelor de căldură – cât de mult vă reduc costurile cu încălzirea?

    Înainte de a investi într-o pompă de căldură, trebuie să ne întrebăm, dacă merită. Să luăm ca exemplu o casă rezidențială bine izolată, cu o suprafață utilă de 180m2 și un consum mediu anual de energie de 55kWh/m2a. O astfel de casă are nevoie de 9.900 kWh pentru încălzire. Prețul uleiului de încălzire este de aproximativ 0,10 EUR/kWh. Aceasta înseamnă că, cheltuielile cu încălzirea casei din exemplul nostru ar fi de 4,825.76 RON, dacă am folosi ca și combustibil uleiul de încălzire. Gazele au prețul 0,07 EUR/kWh. Deci, dacă am încălzi aceeași casă cu gaze, am plăti 3,378.03 RON. Costul unei pompe de căldură este de 0,04 EUR/kWh. Aceasta înseamnă că ați cheltui 1,930.30 RON pentru încălzirea casei. Deci, investiția într-o pompă de căldură, în valoare de 29,247.00 RON, ar putea fi amortizată în 9-17 ani, dacă sistemul de încălzire existent este înlocuit cu unul nou, și chiar mai devreme, dacă se montează un sistem de încălzire nou într-o casă nou construită. Dacă luăm în considerare și durata de viață a pompelor de căldură - care ar trebui să fie de 25 de ani - putem estima că investiția într-o pompă de căldură are într-adevăr sens.

    4. Ce rezervor de apă să aleg?

    Rezervorul de stocare a apei sau acumulatorul de căldură facilitează încălzirea mai eficientă a clădirii, deoarece în el se poate stoca excesul de căldură, pe perioada în care dispozitivul de încălzire nu este în funcțiune. Un rezervor de stocare a apei de 1000 de litri, încălzit la 80°C, poate încălzi întreaga clădire rezidențială încă șase ore prin sistemul de încălzire prin pardoseală. Cum să alegeți dimensiunea potrivită a rezervorului de stocare a apei? Dimensiunea exactă va fi calculată de un profesionist. În genere, se cunoaște faptul că este nevoie de aproximativ 55 de litri pe kW de putere nominală a pompei de căldură sau a altui dispozitiv de încălzire. Sunt disponibile mai multe tipuri de rezervoare de stocare a apei: rezervor de stocare a apei fără schimbător; rezervor de stocare a apei cu schimbător, care poate fi combinat cu panouri solare; rezervor de stocare a căldurii cu doi schimbători, la care pot fi conectate mai multe dispozitive de încălzire diferite. Rezervorul de stocare a căldurii poate avea incorporat și propriul său încălzitor, care funcționează similar cu un boiler. Dacă aveți un sistem de încălzire centrală cu calorifere, achiziționați-vă neapărat și un rezervor de stocare a apei calde.

    5. Pompe de căldură - prețuri

    Prețurile pompelor de căldură variază foarte mult. Are rost să instalați o pompă de căldură într-o clădire bine izolată, cu un consum anual de energie sub 50 kWh/m2a. Dar pompele de căldură pot fi instalate și în clădiri mai puțin economice. Deci, cât costă o pompă de căldură? Lista de prețuri depinde de calitatea pompei de căldură, coeficientul de performanță (COP) și, bineînțeles, de tipul ales. Pompele de căldură de tip apă-apă și sol-apă au prețurile cele mai ridicate. Acestea variază între 48,745.00 RON și 73,117.50 RON, fără a lua în calcul investițiile într-un sistem de distribuție și înr-un sistem de încălzire prin pardoseală sau cu calorifere. Prețul pompelor de căldură de tip aer-apă este mult mai mic. Pentru o pompă de căldură cu o putere medie de 8kW - care este suficientă pentru o casă rezidențială bine izolată - și instalarea acesteia veți plăti de la 29,247.00 RON în sus. Dar, care sunt economiile cu încălzirea? Acestea sunt triple!

     Nu aveți o cameră a centralei termice? Pompa de căldură poate fi ascunsă într-un dulap!

    Nu aveți o cameră a centralei termice? Pompa de căldură poate fi ascunsă într-un dulap!

    6. Subvenția din Fondul de Mediu pentru pompa de căldură

    Deoarece pompele de căldură sunt surse de energie ecologice, ele sunt subvenționate din Fondul de Mediu în procent de până la 25% din investiție!

    Articol de specialitate 13172
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul POMPA DE CĂLDURĂ?

  • Pompa de căldură Bucureşti
  • Pompa de căldură Cluj-Napoca
  • Pompa de căldură Constanţa
  • Pompa de căldură Dumbrăveni
  • Pompa de căldură Iaşi
  • Pompa de căldură Timişoara
  • Pompa de căldură Alba Iulia
  • Pompa de căldură Arad
  • Pompa de căldură Bacău
  • Pompa de căldură Baia Mare
  • Pompa de căldură Bârlad
  • Pompa de căldură Bistriţa
  • Pompa de căldură Botoşani
  • Pompa de căldură Brăila
  • Pompa de căldură Braşov
  • Pompa de căldură Buzău
  • Pompa de căldură Călăraşi
  • Pompa de căldură Craiova
  • Pompa de căldură Deva
  • Pompa de căldură Drobeta-Turnu Severin
  • Pompa de căldură Focşani
  • Pompa de căldură Galaţi
  • Pompa de căldură Giurgiu
  • Pompa de căldură Hunedoara
  • Pompa de căldură Mediaş
  • Pompa de căldură Oradea
  • Pompa de căldură Piatra-Neamţ
  • Pompa de căldură Piteşti
  • Pompa de căldură Ploieşti
  • Pompa de căldură Râmnicu Vâlcea
  • Pompa de căldură Reşiţa
  • Pompa de căldură Roman
  • Pompa de căldură Satu Mare
  • Pompa de căldură Sfântu Gheorghe
  • Pompa de căldură Sibiu
  • Pompa de căldură Slatina
  • Pompa de căldură Slobozia
  • Pompa de căldură Suceava
  • Pompa de căldură Târgovişte
  • Pompa de căldură Târgu Jiu
  • Pompa de căldură Târgu Mureş
  • Pompa de căldură Tulcea
  • Pompa de căldură Turda
  • Pompa de căldură Vaslui
  • Pompa de căldură Zalău
  • Pompa de căldură Abrud
  • Pompa de căldură Adjud
  • Pompa de căldură Agnita
  • Pompa de căldură Aiud
  • Pompa de căldură Aleşd
  • Pompa de căldură Alexandria
  • Pompa de căldură Amara
  • Pompa de căldură Anina
  • Pompa de căldură Aninoasa
  • Pompa de căldură Ardud
  • Pompa de căldură Avrig
  • Pompa de căldură Azuga
  • Pompa de căldură Babadag
  • Pompa de căldură Baia de Aramă
  • Pompa de căldură Baia de Arieş
  • Pompa de căldură Baia Sprie
  • Pompa de căldură Băile Govora
  • Pompa de căldură Băile Herculane
  • Pompa de căldură Băile Olăneşti
  • Pompa de căldură Băile Tuşnad
  • Pompa de căldură Băileşti
  • Pompa de căldură Bălan
  • Pompa de căldură Bălceşti
  • Pompa de căldură Balş
  • Pompa de căldură Băneasa
  • Pompa de căldură Baraolt
  • Pompa de căldură Bechet
  • Pompa de căldură Beclean
  • Pompa de căldură Beiuş
  • Pompa de căldură Berbeşti
  • Pompa de căldură Bereşti
  • Pompa de căldură Bicaz
  • Pompa de căldură Blaj
  • Pompa de căldură Bocşa
  • Pompa de căldură Boldeşti-Scăeni
  • Pompa de căldură Bolintin-Vale
  • Pompa de căldură Borşa
  • Pompa de căldură Borsec
  • Pompa de căldură Brad
  • Pompa de căldură Bran
  • Pompa de căldură Breaza
  • Pompa de căldură Brezoi
  • Pompa de căldură Broşteni
  • Pompa de căldură Bucecea
  • Pompa de căldură Budeşti
  • Pompa de căldură Buhuşi
  • Pompa de căldură Bumbeşti-Jiu
  • Pompa de căldură Buşteni
  • Pompa de căldură Buziaş
  • Pompa de căldură Cajvana
  • Pompa de căldură Calafat
  • Pompa de căldură Călan
  • Pompa de căldură Călimăneşti
  • Pompa de căldură Câmpeni
  • Pompa de căldură Câmpia Turzii
  • Pompa de căldură Câmpina
  • Pompa de căldură Câmpulung
  • Pompa de căldură Câmpulung Moldovenesc
  • Pompa de căldură Caracal
  • Pompa de căldură Caransebeş
  • Pompa de căldură Carei
  • Pompa de căldură Cavnic
  • Pompa de căldură Căzăneşti
  • Pompa de căldură Cehu Silvaniei
  • Pompa de căldură Cernavodă
  • Pompa de căldură Chişineu-Criş
  • Pompa de căldură Ciacova
  • Pompa de căldură Cisnădie
  • Pompa de căldură Codlea
  • Pompa de căldură Comăneşti
  • Pompa de căldură Comarnic
  • Pompa de căldură Copşa Mică
  • Pompa de căldură Corabia
  • Pompa de căldură Costeşti
  • Pompa de căldură Covasna
  • Pompa de căldură Cristuru Secuiesc
  • Pompa de căldură Cugir
  • Pompa de căldură Curtea de Argeş
  • Pompa de căldură Curtici
  • Pompa de căldură Dăbuleni
  • Pompa de căldură Darabani
  • Pompa de căldură Dărmăneşti
  • Pompa de căldură Dej
  • Pompa de căldură Deta
  • Pompa de căldură Dolhasca
  • Pompa de căldură Dorohoi
  • Pompa de căldură Drăgăneşti
  • Pompa de căldură Drăgăneşti-Olt
  • Pompa de căldură Drăgăşani
  • Pompa de căldură Dragomireşti
  • Pompa de căldură Eforie
  • Pompa de căldură Făgăraş
  • Pompa de căldură Făget
  • Pompa de căldură Fălticeni
  • Pompa de căldură Făurei
  • Pompa de căldură Feteşti
  • Pompa de căldură Fieni
  • Pompa de căldură Fierbinţi-Târg
  • Pompa de căldură Filiaşi
  • Pompa de căldură Flămânzi
  • Pompa de căldură Frasin
  • Pompa de căldură Fundulea
  • Pompa de căldură Găeşti
  • Pompa de căldură Gătaia
  • Pompa de căldură Geoagiu
  • Pompa de căldură Gheorgheni
  • Pompa de căldură Gherla
  • Pompa de căldură Ghimbav
  • Pompa de căldură Gura Humorului
  • Pompa de căldură Hârlău
  • Pompa de căldură Hârşova
  • Pompa de căldură Haţeg
  • Pompa de căldură Horezu
  • Pompa de căldură Huedin
  • Pompa de căldură Huşi
  • Pompa de căldură Ianca
  • Pompa de căldură Iernut
  • Pompa de căldură Ineu
  • Pompa de căldură Însurăţei
  • Pompa de căldură Întorsura Buzăului
  • Pompa de căldură Isaccea
  • Pompa de căldură Jibou
  • Pompa de căldură Lehliu-Gară
  • Pompa de căldură Lipova
  • Pompa de căldură Liteni
  • Pompa de căldură Livada
  • Pompa de căldură Luduş
  • Pompa de căldură Lugoj
  • Pompa de căldură Lupeni
  • Pompa de căldură Mangalia
  • Pompa de căldură Mărăşeşti
  • Pompa de căldură Marghita
  • Pompa de căldură Medgidia
  • Pompa de căldură Miercurea Nirajului
  • Pompa de căldură Miercurea Sibiului
  • Pompa de căldură Miercurea-Ciuc
  • Pompa de căldură Mihăileşti
  • Pompa de căldură Milişăuţi
  • Pompa de căldură Mioveni
  • Pompa de căldură Mizil
  • Pompa de căldură Moineşti
  • Pompa de căldură Moldova Nouă
  • Pompa de căldură Moreni
  • Pompa de căldură Motru
  • Pompa de căldură Murfatlar
  • Pompa de căldură Murgeni
  • Pompa de căldură Nădlac
  • Pompa de căldură Năsăud
  • Pompa de căldură Năvodari
  • Pompa de căldură Negreşti
  • Pompa de căldură Negreşti-Oaş
  • Pompa de căldură Negru Vodă
  • Pompa de căldură Nehoiu
  • Pompa de căldură Novaci
  • Pompa de căldură Nucet
  • Pompa de căldură Ocna Mureş
  • Pompa de căldură Ocna Sibiului
  • Pompa de căldură Ocnele Mari
  • Pompa de căldură Odobeşti
  • Pompa de căldură Odorheiu Secuiesc
  • Pompa de căldură Olteniţa
  • Pompa de căldură Oneşti
  • Pompa de căldură Orăştie
  • Pompa de căldură Oraviţa
  • Pompa de căldură Orşova
  • Pompa de căldură Oţelu Roşu
  • Pompa de căldură Ovidiu
  • Pompa de căldură Panciu
  • Pompa de căldură Pâncota
  • Pompa de căldură Paşcani
  • Pompa de căldură Pătârlagele
  • Pompa de căldură Pecica
  • Pompa de căldură Petrila
  • Pompa de căldură Petroşani
  • Pompa de căldură Piatra-Olt
  • Pompa de căldură Plopeni
  • Pompa de căldură Podu Iloaiei
  • Pompa de căldură Pogoanele
  • Pompa de căldură Potcoava
  • Pompa de căldură Predeal
  • Pompa de căldură Pucioasa
  • Pompa de căldură Răcari
  • Pompa de căldură Rădăuţi
  • Pompa de căldură Râmnicu Sărat
  • Pompa de căldură Râşnov
  • Pompa de căldură Recaş
  • Pompa de căldură Reghin
  • Pompa de căldură Roşiori de Vede
  • Pompa de căldură Rovinari
  • Pompa de căldură Roznov
  • Pompa de căldură Rupea
  • Pompa de căldură Săcele
  • Pompa de căldură Săcueni
  • Pompa de căldură Salcea
  • Pompa de căldură Sălişte
  • Pompa de căldură Săliştea de Sus
  • Pompa de căldură Salonta
  • Pompa de căldură Sângeorgiu de Pădure
  • Pompa de căldură Sângeorz-Băi
  • Pompa de căldură Sânnicolau Mare
  • Pompa de căldură Sântana
  • Pompa de căldură Sărmaşu
  • Pompa de căldură Săveni
  • Pompa de căldură Scorniceşti
  • Pompa de căldură Sebeş
  • Pompa de căldură Sebiş
  • Pompa de căldură Segarcea
  • Pompa de căldură Seini
  • Pompa de căldură Sighetu Marmaţiei
  • Pompa de căldură Sighişoara
  • Pompa de căldură Simeria
  • Pompa de căldură Şimleu Silvaniei
  • Pompa de căldură Sinaia
  • Pompa de căldură Siret
  • Pompa de căldură Slănic
  • Pompa de căldură Slănic-Moldova
  • Pompa de căldură Solca
  • Pompa de căldură Şomcuta Mare
  • Pompa de căldură Sovata
  • Pompa de căldură Ştefăneşti
  • Pompa de căldură Ştefăneşti
  • Pompa de căldură Ştei
  • Pompa de căldură Strehaia
  • Pompa de căldură Sulina
  • Pompa de căldură Tălmaciu
  • Pompa de căldură Ţăndărei
  • Pompa de căldură Târgu Bujor
  • Pompa de căldură Târgu Cărbuneşti
  • Pompa de căldură Târgu Frumos
  • Pompa de căldură Târgu Lăpuş
  • Pompa de căldură Târgu Neamţ
  • Pompa de căldură Târgu Ocna
  • Pompa de căldură Târgu Secuiesc
  • Pompa de căldură Târnăveni
  • Pompa de căldură Tăşnad
  • Pompa de căldură Tăuţii-Măgherăuş
  • Pompa de căldură Techirghiol
  • Pompa de căldură Tecuci
  • Pompa de căldură Teiuş
  • Pompa de căldură Ţicleni
  • Pompa de căldură Tismana
  • Pompa de căldură Titu
  • Pompa de căldură Topliţa
  • Pompa de căldură Topoloveni
  • Pompa de căldură Turceni
  • Pompa de căldură Turnu Măgurele
  • Pompa de căldură Ulmeni
  • Pompa de căldură Ungheni
  • Pompa de căldură Uricani
  • Pompa de căldură Urlaţi
  • Pompa de căldură Urziceni
  • Pompa de căldură Valea lui Mihai
  • Pompa de căldură Vălenii de Munte
  • Pompa de căldură Vânju Mare
  • Pompa de căldură Vaşcău
  • Pompa de căldură Vatra Dornei
  • Pompa de căldură Vicovu de Sus
  • Pompa de căldură Victoria
  • Pompa de căldură Videle
  • Pompa de căldură Vişeu de Sus
  • Pompa de căldură Vlăhiţa
  • Pompa de căldură Vulcan
  • Pompa de căldură Zărneşti
  • Pompa de căldură Zimnicea
  • Pompa de căldură Zlatna
  • Romania
    DAIBAU.RO

    +40 31 630 4000

    © 2022 DaiBau.ro, toate drepturile rezervate