Pentru zona

  Ce grosime minimă trebuie să aibă șapa?

  Articolul a fost citit chiar de 26071+ utilizatori
  Grosimea șapei depinde de mai mulți factori. De exemplu, aceasta este influențată de existența sau nu a unui sistem de încălzire în pardoseală. De regulă, în locuințe se execută șape cu grosimi standard.
  Articol de specialitate 26071
  favorit
  1
  Avem 2622 executanți pentru domeniul Șapa:

  1. Grosimea șapelor

  În cazul caselor familiale, se execută în general șape clasice din ciment, cu duritatea aproximativă C 16/20. Compoziția șapei clasice este alcătuită din nisip natural, ciment, apă pură și fibre de armatură PE. Grosimea minimă a șapelor din ciment este de 4,5 cm, iar cea maximă de 8 cm. Grosimea standard a șapelor este însă între 5 și 6 cm. Șapa din ciment se execută de obicei peste izolația termică sau fonică, de care este despărțită cu o folie suplimentară.

  2. Grosimea șapei montate deasupra sistemului de încălzire în pardoseală

  Grosimea șapei montate deasupra sistemului de încălzire în pardoseală trebuie să fie corectă, pentru că o grosime prea mare produce decalaje: pardoseala prea groasă va necesita mai mult timp pentru a se încălzi și, în consecință, durata de încălzire a camerelor va fi mai lungă.

  În conformitate cu normative, grosimea minimă a șapelor locuințelor, care se montează peste țevile sistemului  de încălzire în pardoseală trebuie să fie de 4 cm. Atunci când folosim plăci sistemice, se toarnă suplimentar o șapă cu grosimea de 1,5 cm peste acestea. Astfel, grosimea totală a șapei este de 5,5 cm. De obicei, șapa executată deasupra sistemului de încălzire în pardoseală are grosimea de 5-6 cm, aceasta depinzând și de tipul țevilor sistemului de încălzire în pardoseală.  

  Atunci când folosim plăci sistemice, alcătuirea podelei este următoarea: peste placă se montează mai întâi un strat de izolație termică, adică de polistiren EPS 100, după care urmează plăcile sistemice cu grosimea de 5,5 cm; peste acestea se toarnă șapa cu grosimea între 5 și 6 cm, iar peste șapă se montează stratul final al podelei.  

  3. Prețul șapelor

  Prețul unei șape clasice din ciment cu grosimea de 5 cm și cu o micro-armatură incorporată este de 8,00 EUR/m2.

   

  2.jpg

   

   

   

  Articol de specialitate 26071
  Autorul: Daibau.ro

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Șapa?

  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 2622 executanți pentru domeniul Șapa:

  Serviciu gratuit
  Căutăm local
  Fără comisioane