Pentru zona

    Ce grosime minimă trebuie să aibă șapa?

    Articolul a fost citit chiar de 23594+ utilizatori
    Grosimea șapei depinde de mai mulți factori. De exemplu, aceasta este influențată de existența sau nu a unui sistem de încălzire în pardoseală. De regulă, în locuințe se execută șape cu grosimi standard.
    Articol de specialitate 23594
    favorit
    1
    Avem 2583 executanți pentru domeniul Șapa:

    1. Grosimea șapelor

    În cazul caselor familiale, se execută în general șape clasice din ciment, cu duritatea aproximativă C 16/20. Compoziția șapei clasice este alcătuită din nisip natural, ciment, apă pură și fibre de armatură PE. Grosimea minimă a șapelor din ciment este de 4,5 cm, iar cea maximă de 8 cm. Grosimea standard a șapelor este însă între 5 și 6 cm. Șapa din ciment se execută de obicei peste izolația termică sau fonică, de care este despărțită cu o folie suplimentară.

    2. Grosimea șapei montate deasupra sistemului de încălzire în pardoseală

    Grosimea șapei montate deasupra sistemului de încălzire în pardoseală trebuie să fie corectă, pentru că o grosime prea mare produce decalaje: pardoseala prea groasă va necesita mai mult timp pentru a se încălzi și, în consecință, durata de încălzire a camerelor va fi mai lungă.

    În conformitate cu normative, grosimea minimă a șapelor locuințelor, care se montează peste țevile sistemului  de încălzire în pardoseală trebuie să fie de 4 cm. Atunci când folosim plăci sistemice, se toarnă suplimentar o șapă cu grosimea de 1,5 cm peste acestea. Astfel, grosimea totală a șapei este de 5,5 cm. De obicei, șapa executată deasupra sistemului de încălzire în pardoseală are grosimea de 5-6 cm, aceasta depinzând și de tipul țevilor sistemului de încălzire în pardoseală.  

    Atunci când folosim plăci sistemice, alcătuirea podelei este următoarea: peste placă se montează mai întâi un strat de izolație termică, adică de polistiren EPS 100, după care urmează plăcile sistemice cu grosimea de 5,5 cm; peste acestea se toarnă șapa cu grosimea între 5 și 6 cm, iar peste șapă se montează stratul final al podelei.  

    3. Prețul șapelor

    Prețul unei șape clasice din ciment cu grosimea de 5 cm și cu o micro-armatură incorporată este de 8,00 EUR/m2.

     

    2.jpg

     

     

     

    Articol de specialitate 23594
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Șapa?

    Avem 2583 executanți pentru domeniul Șapa:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2583 executanți pentru domeniul Șapa
    8.9
    0

    TAC - TES DESIGN SRL


    8.9
    0

    EURO CONSTRUCT INTERNATIONAL SRL


    9.6
    0

    SCOR TOTAL CONSTRUCT S.R.L.

    2
    10
    6

    ABRAHAM ENOH CONSTRUCT S.R.L.