Pentru zona

  Scară interioară: realizare și preț

  Articolul a fost citit chiar de 3029+ utilizatori
  Scările interioare sunt o parte indispensabilă a clădirilor cu mai multe niveluri. Acestea se clasifică după mai multe criterii: formă, materiale utilizate, proceduri de asamblare. Procedura de instalare necesară în anumite etape depinde în primul rând de structura instalației și de dorințele clientului. Aceasta diferențiază scările interioare auto portante, cele montate pe o bază din beton, scările interioare cu construcție din oțel și cele în consolă sau plutitoare, moderne.
  Articol de specialitate 3029
  scări în consolă

  1. Scări moderne

  Probabil vă întrebați ce sunt scările moderne sau care sunt cele mai noi tendințe în designul scărilor. În ultimii ani, trendul pieței de profil se îndreaptă spre cele suspendate, plutitoare, care sunt fixate in zidarie fără utilizarea de stâlpi de susținere. Proiectate futurist au aspect elegant în spațiu, iar construcția este în mare parte ascunsă în cutiile treptei. Scările moderne sunt concepute fără balustradă. Se consideră că scările circulare și spiralate au devenit complet depășite. Acest lucru se datorează faptului că nu sunt foarte practice. Prin urmare, cu excepția cazului în care constrângerile de spațiu vă privează de orice altă opțiune, mai bine nu optați pentru ele.

  2. Scară interioară de sine stătătoare

  2.1. Construcție și material pentru o scară interioară de sine stătătoare

  Scările interne autoportante, cel mai adesea din lemn, sunt construcții independente, cu elemente portante laterale și trepte. Scările interne autoportante sunt realizate din lemn masiv cu grosimea de 40 mm lipit în lățime. Lamelele nu sunt lipite pentru a obține grosimea necesară, ci sunt deja pline. Scopul lipirii lemnului în lățime este de a nu se micșora sau întinde odată cu modificarea condițiilor de temperatură și umiditate, ci de a-și păstra forma și caracteristicile originale.

  2.2. Diferite forme de scări interioare de sine stătătoare

  Scările de sine stătătoare pot fi modelate într-o varietate de moduri. Alegerea depinde de dorințele clientului și de disponibilitatea spațiului în care vor fi așezate. Puteți opta pentru clasice sau moderne. Există drepte, curbate, în formă de L și U, trepte interioare spiralate și alternativ conice, cu o pantă mare, potrivite în special pentru casele de weekend sau accesul la mansardă.

  Sfaturi de specialitate de la FABER METAL DESIGN SRL

  Ce tip de scări de interior sunt cel mai des alese de clienții dvs?

  Cele mai multe solicitări le avem pentru scările cu vang central. Raportul calitate preț este unul foarte bun iar designul modern se potrivește în foarte multe cazuri. Balustrada la acest tip de scară poate fi adaptată după preferințe cu tablă perforată de oțel, inox sau sticlă. Treptele pot fi din fag sau stejar și se pot băițui în diverse nuanțe.

  Cât timp se așteaptă pentru o scară la comandă la FABER METAL DESIGN SRL?

  Termenul de livrare pentru scara decrisă mai sus este de cca 60 de zile. 

  Dan Fugaciu, FABER METAL DESIGN SRL

  IMG_6177.JPG
  Scară de interior, FABER METAL DESIGN SRL

   

  3. Scară interioară pe o bază de beton

  3.1. Construcție și material pentru scări interioare

  Scările interioare din lemn cu o bază din beton au un design relativ simplu. Este vorba în principal despre placarea structurii de beton cu lemn. De aceea, treptele și contratreptele pot fi realizate din diferite tipuri de lemn. Parchetul, furnirul sau lemnul solid sunt cel mai des utilizate pentru trepte. În plus față de acestea, laturile frontale și laterale sunt de obicei căptușite cu același material sau vopsite cu culoarea dorită. În cazul în care decideți să vopsiți suprafețele frontale, vă recomandăm să luați vopsele lavabile ușor de întreținut și de curățat.

  3.2. Treapta

  Scările interne pe o bază de beton pot fi realizate în două moduri. Prima modalitate este clasică; treapta se extinde peste partea din față, ceea ce creează o extindere care conferă mai mult spațiu pentru picior, stabilitate și o utilizare mai sigură. A doua cale se referă mai mult la scări mai moderne unde se pune mai mult accent pe estetică și mai puțin pe partea de utilitate, de exemplu, foarte des aceste scări nu au front sau partea laterală.

  3.3. Învelitori pentru trepte și contratrepte

  Prima posibilitate este plasarea treptelor, astfel încât părțile laterale să fie lăsate deschise sau doar vopsite. O altă posibilitate este de a acoperi toate suprafețele cu lamele sau plăci de același tip de lemn. Dacă alegeți prima metodă, adică doar instalarea treptelor, vă recomandăm să folosiți vopsea lavabilă pentru laterale, deoarece acest lucru va facilita curățarea și întreținerea. Dacă optați pentru o scară complet închisă, aveți din nou două opțiuni: treapta se poate termina cu o lamă verticală sau o extindere peste partea din față.

  IMG_2667.JPEG
  Scară de interior, FABER METAL DESIGN SRL

  4. Scări interioare pe o structură de oțel

  Aceste scări interioare sunt foarte moderne. Ele folosesc adesea o construcție de oțel suport din oțel inoxidabil pe care sunt atașate plăci (din lemn). Comparativ cu scările realizate pe o bază de beton, construcția din oțel este considerată mai transparentă, deoarece nu blochează spațiul și permite trecerea luminii. Al doilea tip de construcție a unei scări interioare pe o structură de oțel include de obicei întreaga restaurare a treptelor deja deteriorate, de fapt înlocuirea tuturor suprafețelor închise. La o astfel de scară, există de obicei un strat de ipsos pe partea inferioară. Cu toate acestea, este important ca întreaga structură să fie, de asemenea, izolată fonic în mod adecvat.

   Construcția scărilor pe o structură de oțel lasă impresia de deschidere și transparență
  Construcția scărilor pe o structură de oțel lasă impresia de deschidere și transparență

  5. Scări în consolă moderne

  Scările în consolă sau altfel spus trepte independente, plutitoare sunt o soluție la modă pentru clădirile noi. Deoarece substructura în consolă este de obicei ascunsă sau mascată de un perete, avem impresia că scara cu adevărat plutește în spațiu. Peretele pe care este fixată structura trebuie să fie portant (beton armat), deci întreaga construcție este mai complexă și mai solicitantă în comparație cu scările clasice.

  5.1. Avantajele scărilor în consolă

  Principalul avantaj al scărilor în consolă este deschiderea spațiului interior, simplitatea și transparența întregii structuri, care este transferată în ambianța însăși. Din acest motiv, acestea sunt considerate mai potrivite pentru clădirile moderne, unde completează și îmbogățesc spațiul cu estetica lor și adesea seamănă cu sculpturi masive.

  5.2. Instalarea unei scări în consolă

  Treptele scărilor în consolă pot fi realizate din lemn sau metal (oțel). Fiecare suprafață este special atașată la un perete din beton armat. În fiecare treaptă este instalată o substructură metalică, fără îmbinări și suporturi vizibile, ceea ce creează aspectul unor scări plutitoare. Treapta poate fi, de asemenea, atașată pe suporturi ascunse în perete, deși prima metodă de execuție este mai frecventă.

  Scările în consolă sau plutitoare sunt considerate cele mai moderne
  Scările în consolă sau plutitoare sunt considerate cele mai moderne

  6. Scara interioară – preț

  Prețul scărilor interioare variază în funcție de metoda de instalare, de materialul utilizat, de dimensiuni și, desigur, de executant. Prețul unei scări moderne (de exemplu, în consolă) este întotdeauna puțin mai mare decât cel pentru realizarea scărilor clasice.

  Scări din lemn, cu suport unic, cu cadru unic

  Prețul scărilor interioare din lemn de sine stătătoare cu un singur cadru este cuprins între 4.250 și 6.000 lei. Prețul depinde de tipul de lemn. Când comparați stejarul, frasinul și fagul, veți vedea, de asemenea, că prețurile lor se află în această ordine.

  Scări de sine stătătoare din lemn în formă de L

  Prețul scărilor interioare de colț poate să fie până la 12.000 lei. Cel mai scump tip de lemn este stejarul; este urmat de frasin și fag.

  Scări interioare din metal, cu două etaje

  Prețul unei scări metalice cu două etaje, cu o structură din oțel, inclusiv montarea și dimensionarea în funcție de înălțimea standard a podelei, este cuprinsă între 5.000 și 10.000 lei.

  Trepte interioare metalice în formă de L

  Prețul unei scări metalice de colț, cu o structură din oțel, inclusiv montarea și dimensionarea în funcție de înălțimea standard a podelei, este de aproximativ 9.000 lei.

  Scări moderne în consolă

  Scările în consolă sunt considerate cea mai scumpă opțiune datorită designului și aspectului lor solicitant. Prețul de pornire începe de la 9.000 lei.

  Dacă decideți să instalați o scară interioară, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

  Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

  Articol de specialitate 3029
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  CĂUTAȚI EXECUTANȚI BUNI PENTRU DOMENIUL MOBILĂ LA COMANDĂ?

 • Mobilă la comandă Bucureşti
 • Mobilă la comandă Cluj-Napoca
 • Mobilă la comandă Constanţa
 • Mobilă la comandă Dumbrăveni
 • Mobilă la comandă Iaşi
 • Mobilă la comandă Timişoara
 • Mobilă la comandă Alba Iulia
 • Mobilă la comandă Arad
 • Mobilă la comandă Bacău
 • Mobilă la comandă Baia Mare
 • Mobilă la comandă Bârlad
 • Mobilă la comandă Bistriţa
 • Mobilă la comandă Botoşani
 • Mobilă la comandă Brăila
 • Mobilă la comandă Braşov
 • Mobilă la comandă Buzău
 • Mobilă la comandă Călăraşi
 • Mobilă la comandă Craiova
 • Mobilă la comandă Deva
 • Mobilă la comandă Drobeta-Turnu Severin
 • Mobilă la comandă Focşani
 • Mobilă la comandă Galaţi
 • Mobilă la comandă Giurgiu
 • Mobilă la comandă Hunedoara
 • Mobilă la comandă Mediaş
 • Mobilă la comandă Oradea
 • Mobilă la comandă Piatra-Neamţ
 • Mobilă la comandă Piteşti
 • Mobilă la comandă Ploieşti
 • Mobilă la comandă Râmnicu Vâlcea
 • Mobilă la comandă Reşiţa
 • Mobilă la comandă Roman
 • Mobilă la comandă Satu Mare
 • Mobilă la comandă Sfântu Gheorghe
 • Mobilă la comandă Sibiu
 • Mobilă la comandă Slatina
 • Mobilă la comandă Slobozia
 • Mobilă la comandă Suceava
 • Mobilă la comandă Târgovişte
 • Mobilă la comandă Târgu Jiu
 • Mobilă la comandă Târgu Mureş
 • Mobilă la comandă Tulcea
 • Mobilă la comandă Turda
 • Mobilă la comandă Vaslui
 • Mobilă la comandă Zalău
 • Mobilă la comandă Abrud
 • Mobilă la comandă Adjud
 • Mobilă la comandă Agnita
 • Mobilă la comandă Aiud
 • Mobilă la comandă Aleşd
 • Mobilă la comandă Alexandria
 • Mobilă la comandă Amara
 • Mobilă la comandă Anina
 • Mobilă la comandă Aninoasa
 • Mobilă la comandă Ardud
 • Mobilă la comandă Avrig
 • Mobilă la comandă Azuga
 • Mobilă la comandă Babadag
 • Mobilă la comandă Baia de Aramă
 • Mobilă la comandă Baia de Arieş
 • Mobilă la comandă Baia Sprie
 • Mobilă la comandă Băile Govora
 • Mobilă la comandă Băile Herculane
 • Mobilă la comandă Băile Olăneşti
 • Mobilă la comandă Băile Tuşnad
 • Mobilă la comandă Băileşti
 • Mobilă la comandă Bălan
 • Mobilă la comandă Bălceşti
 • Mobilă la comandă Balş
 • Mobilă la comandă Băneasa
 • Mobilă la comandă Baraolt
 • Mobilă la comandă Bechet
 • Mobilă la comandă Beclean
 • Mobilă la comandă Beiuş
 • Mobilă la comandă Berbeşti
 • Mobilă la comandă Bereşti
 • Mobilă la comandă Bicaz
 • Mobilă la comandă Blaj
 • Mobilă la comandă Bocşa
 • Mobilă la comandă Boldeşti-Scăeni
 • Mobilă la comandă Bolintin-Vale
 • Mobilă la comandă Borşa
 • Mobilă la comandă Borsec
 • Mobilă la comandă Brad
 • Mobilă la comandă Bran
 • Mobilă la comandă Breaza
 • Mobilă la comandă Brezoi
 • Mobilă la comandă Broşteni
 • Mobilă la comandă Bucecea
 • Mobilă la comandă Budeşti
 • Mobilă la comandă Buhuşi
 • Mobilă la comandă Bumbeşti-Jiu
 • Mobilă la comandă Buşteni
 • Mobilă la comandă Buziaş
 • Mobilă la comandă Cajvana
 • Mobilă la comandă Calafat
 • Mobilă la comandă Călan
 • Mobilă la comandă Călimăneşti
 • Mobilă la comandă Câmpeni
 • Mobilă la comandă Câmpia Turzii
 • Mobilă la comandă Câmpina
 • Mobilă la comandă Câmpulung
 • Mobilă la comandă Câmpulung Moldovenesc
 • Mobilă la comandă Caracal
 • Mobilă la comandă Caransebeş
 • Mobilă la comandă Carei
 • Mobilă la comandă Cavnic
 • Mobilă la comandă Căzăneşti
 • Mobilă la comandă Cehu Silvaniei
 • Mobilă la comandă Cernavodă
 • Mobilă la comandă Chişineu-Criş
 • Mobilă la comandă Ciacova
 • Mobilă la comandă Cisnădie
 • Mobilă la comandă Codlea
 • Mobilă la comandă Comăneşti
 • Mobilă la comandă Comarnic
 • Mobilă la comandă Copşa Mică
 • Mobilă la comandă Corabia
 • Mobilă la comandă Costeşti
 • Mobilă la comandă Covasna
 • Mobilă la comandă Cristuru Secuiesc
 • Mobilă la comandă Cugir
 • Mobilă la comandă Curtea de Argeş
 • Mobilă la comandă Curtici
 • Mobilă la comandă Dăbuleni
 • Mobilă la comandă Darabani
 • Mobilă la comandă Dărmăneşti
 • Mobilă la comandă Dej
 • Mobilă la comandă Deta
 • Mobilă la comandă Dolhasca
 • Mobilă la comandă Dorohoi
 • Mobilă la comandă Drăgăneşti
 • Mobilă la comandă Drăgăneşti-Olt
 • Mobilă la comandă Drăgăşani
 • Mobilă la comandă Dragomireşti
 • Mobilă la comandă Eforie
 • Mobilă la comandă Făgăraş
 • Mobilă la comandă Făget
 • Mobilă la comandă Fălticeni
 • Mobilă la comandă Făurei
 • Mobilă la comandă Feteşti
 • Mobilă la comandă Fieni
 • Mobilă la comandă Fierbinţi-Târg
 • Mobilă la comandă Filiaşi
 • Mobilă la comandă Flămânzi
 • Mobilă la comandă Frasin
 • Mobilă la comandă Fundulea
 • Mobilă la comandă Găeşti
 • Mobilă la comandă Gătaia
 • Mobilă la comandă Geoagiu
 • Mobilă la comandă Gheorgheni
 • Mobilă la comandă Gherla
 • Mobilă la comandă Ghimbav
 • Mobilă la comandă Gura Humorului
 • Mobilă la comandă Hârlău
 • Mobilă la comandă Hârşova
 • Mobilă la comandă Haţeg
 • Mobilă la comandă Horezu
 • Mobilă la comandă Huedin
 • Mobilă la comandă Huşi
 • Mobilă la comandă Ianca
 • Mobilă la comandă Iernut
 • Mobilă la comandă Ineu
 • Mobilă la comandă Însurăţei
 • Mobilă la comandă Întorsura Buzăului
 • Mobilă la comandă Isaccea
 • Mobilă la comandă Jibou
 • Mobilă la comandă Lehliu-Gară
 • Mobilă la comandă Lipova
 • Mobilă la comandă Liteni
 • Mobilă la comandă Livada
 • Mobilă la comandă Luduş
 • Mobilă la comandă Lugoj
 • Mobilă la comandă Lupeni
 • Mobilă la comandă Mangalia
 • Mobilă la comandă Mărăşeşti
 • Mobilă la comandă Marghita
 • Mobilă la comandă Medgidia
 • Mobilă la comandă Miercurea Nirajului
 • Mobilă la comandă Miercurea Sibiului
 • Mobilă la comandă Miercurea-Ciuc
 • Mobilă la comandă Mihăileşti
 • Mobilă la comandă Milişăuţi
 • Mobilă la comandă Mioveni
 • Mobilă la comandă Mizil
 • Mobilă la comandă Moineşti
 • Mobilă la comandă Moldova Nouă
 • Mobilă la comandă Moreni
 • Mobilă la comandă Motru
 • Mobilă la comandă Murfatlar
 • Mobilă la comandă Murgeni
 • Mobilă la comandă Nădlac
 • Mobilă la comandă Năsăud
 • Mobilă la comandă Năvodari
 • Mobilă la comandă Negreşti
 • Mobilă la comandă Negreşti-Oaş
 • Mobilă la comandă Negru Vodă
 • Mobilă la comandă Nehoiu
 • Mobilă la comandă Novaci
 • Mobilă la comandă Nucet
 • Mobilă la comandă Ocna Mureş
 • Mobilă la comandă Ocna Sibiului
 • Mobilă la comandă Ocnele Mari
 • Mobilă la comandă Odobeşti
 • Mobilă la comandă Odorheiu Secuiesc
 • Mobilă la comandă Olteniţa
 • Mobilă la comandă Oneşti
 • Mobilă la comandă Orăştie
 • Mobilă la comandă Oraviţa
 • Mobilă la comandă Orşova
 • Mobilă la comandă Oţelu Roşu
 • Mobilă la comandă Ovidiu
 • Mobilă la comandă Panciu
 • Mobilă la comandă Pâncota
 • Mobilă la comandă Paşcani
 • Mobilă la comandă Pătârlagele
 • Mobilă la comandă Pecica
 • Mobilă la comandă Petrila
 • Mobilă la comandă Petroşani
 • Mobilă la comandă Piatra-Olt
 • Mobilă la comandă Plopeni
 • Mobilă la comandă Podu Iloaiei
 • Mobilă la comandă Pogoanele
 • Mobilă la comandă Potcoava
 • Mobilă la comandă Predeal
 • Mobilă la comandă Pucioasa
 • Mobilă la comandă Răcari
 • Mobilă la comandă Rădăuţi
 • Mobilă la comandă Râmnicu Sărat
 • Mobilă la comandă Râşnov
 • Mobilă la comandă Recaş
 • Mobilă la comandă Reghin
 • Mobilă la comandă Roşiori de Vede
 • Mobilă la comandă Rovinari
 • Mobilă la comandă Roznov
 • Mobilă la comandă Rupea
 • Mobilă la comandă Săcele
 • Mobilă la comandă Săcueni
 • Mobilă la comandă Salcea
 • Mobilă la comandă Sălişte
 • Mobilă la comandă Săliştea de Sus
 • Mobilă la comandă Salonta
 • Mobilă la comandă Sângeorgiu de Pădure
 • Mobilă la comandă Sângeorz-Băi
 • Mobilă la comandă Sânnicolau Mare
 • Mobilă la comandă Sântana
 • Mobilă la comandă Sărmaşu
 • Mobilă la comandă Săveni
 • Mobilă la comandă Scorniceşti
 • Mobilă la comandă Sebeş
 • Mobilă la comandă Sebiş
 • Mobilă la comandă Segarcea
 • Mobilă la comandă Seini
 • Mobilă la comandă Sighetu Marmaţiei
 • Mobilă la comandă Sighişoara
 • Mobilă la comandă Simeria
 • Mobilă la comandă Şimleu Silvaniei
 • Mobilă la comandă Sinaia
 • Mobilă la comandă Siret
 • Mobilă la comandă Slănic
 • Mobilă la comandă Slănic-Moldova
 • Mobilă la comandă Solca
 • Mobilă la comandă Şomcuta Mare
 • Mobilă la comandă Sovata
 • Mobilă la comandă Ştefăneşti
 • Mobilă la comandă Ştefăneşti
 • Mobilă la comandă Ştei
 • Mobilă la comandă Strehaia
 • Mobilă la comandă Sulina
 • Mobilă la comandă Tălmaciu
 • Mobilă la comandă Ţăndărei
 • Mobilă la comandă Târgu Bujor
 • Mobilă la comandă Târgu Cărbuneşti
 • Mobilă la comandă Târgu Frumos
 • Mobilă la comandă Târgu Lăpuş
 • Mobilă la comandă Târgu Neamţ
 • Mobilă la comandă Târgu Ocna
 • Mobilă la comandă Târgu Secuiesc
 • Mobilă la comandă Târnăveni
 • Mobilă la comandă Tăşnad
 • Mobilă la comandă Tăuţii-Măgherăuş
 • Mobilă la comandă Techirghiol
 • Mobilă la comandă Tecuci
 • Mobilă la comandă Teiuş
 • Mobilă la comandă Ţicleni
 • Mobilă la comandă Tismana
 • Mobilă la comandă Titu
 • Mobilă la comandă Topliţa
 • Mobilă la comandă Topoloveni
 • Mobilă la comandă Turceni
 • Mobilă la comandă Turnu Măgurele
 • Mobilă la comandă Ulmeni
 • Mobilă la comandă Ungheni
 • Mobilă la comandă Uricani
 • Mobilă la comandă Urlaţi
 • Mobilă la comandă Urziceni
 • Mobilă la comandă Valea lui Mihai
 • Mobilă la comandă Vălenii de Munte
 • Mobilă la comandă Vânju Mare
 • Mobilă la comandă Vaşcău
 • Mobilă la comandă Vatra Dornei
 • Mobilă la comandă Vicovu de Sus
 • Mobilă la comandă Victoria
 • Mobilă la comandă Videle
 • Mobilă la comandă Vişeu de Sus
 • Mobilă la comandă Vlăhiţa
 • Mobilă la comandă Vulcan
 • Mobilă la comandă Zărneşti
 • Mobilă la comandă Zimnicea
 • Mobilă la comandă Zlatna
 • Romania
  DAIBAU.RO

  +40 31 630 4000

  © 2022 DaiBau.ro, toate drepturile rezervate