Pentru zona

  Scară interioară: realizare și preț

  Articolul a fost citit chiar de 6839+ utilizatori
  Scările interioare sunt o parte indispensabilă a clădirilor cu mai multe niveluri. Acestea se clasifică după mai multe criterii: formă, materiale utilizate, proceduri de asamblare. Procedura de instalare necesară în anumite etape depinde în primul rând de structura instalației și de dorințele clientului. Aceasta diferențiază scările interioare auto portante, cele montate pe o bază din beton, scările interioare cu construcție din oțel și cele în consolă sau plutitoare, moderne.
  Articol de specialitate 6839
  scări în consolă
  Avem 269 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă:

  1. Scări moderne

  Probabil vă întrebați ce sunt scările moderne sau care sunt cele mai noi tendințe în designul scărilor. În ultimii ani, trendul pieței de profil se îndreaptă spre cele suspendate, plutitoare, care sunt fixate in zidarie fără utilizarea de stâlpi de susținere. Proiectate futurist au aspect elegant în spațiu, iar construcția este în mare parte ascunsă în cutiile treptei. Scările moderne sunt concepute fără balustradă. Se consideră că scările circulare și spiralate au devenit complet depășite. Acest lucru se datorează faptului că nu sunt foarte practice. Prin urmare, cu excepția cazului în care constrângerile de spațiu vă privează de orice altă opțiune, mai bine nu optați pentru ele.

  2. Scară interioară de sine stătătoare

  2.1. Construcție și material pentru o scară interioară de sine stătătoare

  Scările interne autoportante, cel mai adesea din lemn, sunt construcții independente, cu elemente portante laterale și trepte. Scările interne autoportante sunt realizate din lemn masiv cu grosimea de 40 mm lipit în lățime. Lamelele nu sunt lipite pentru a obține grosimea necesară, ci sunt deja pline. Scopul lipirii lemnului în lățime este de a nu se micșora sau întinde odată cu modificarea condițiilor de temperatură și umiditate, ci de a-și păstra forma și caracteristicile originale.

  2.2. Diferite forme de scări interioare de sine stătătoare

  Scările de sine stătătoare pot fi modelate într-o varietate de moduri. Alegerea depinde de dorințele clientului și de disponibilitatea spațiului în care vor fi așezate. Puteți opta pentru clasice sau moderne. Există drepte, curbate, în formă de L și U, trepte interioare spiralate și alternativ conice, cu o pantă mare, potrivite în special pentru casele de weekend sau accesul la mansardă.

  Sfaturi de specialitate de la FABER METAL DESIGN SRL

  Ce tip de scări de interior sunt cel mai des alese de clienții dvs?

  Cele mai multe solicitări le avem pentru scările cu vang central. Raportul calitate preț este unul foarte bun iar designul modern se potrivește în foarte multe cazuri. Balustrada la acest tip de scară poate fi adaptată după preferințe cu tablă perforată de oțel, inox sau sticlă. Treptele pot fi din fag sau stejar și se pot băițui în diverse nuanțe.

  Cât timp se așteaptă pentru o scară la comandă la FABER METAL DESIGN SRL?

  Termenul de livrare pentru scara decrisă mai sus este de cca 60 de zile. 

  Dan Fugaciu, FABER METAL DESIGN SRL

  IMG_6177.JPG
  Scară de interior, FABER METAL DESIGN SRL

   

  3. Scară interioară pe o bază de beton

  3.1. Construcție și material pentru scări interioare

  Scările interioare din lemn cu o bază din beton au un design relativ simplu. Este vorba în principal despre placarea structurii de beton cu lemn. De aceea, treptele și contratreptele pot fi realizate din diferite tipuri de lemn. Parchetul, furnirul sau lemnul solid sunt cel mai des utilizate pentru trepte. În plus față de acestea, laturile frontale și laterale sunt de obicei căptușite cu același material sau vopsite cu culoarea dorită. În cazul în care decideți să vopsiți suprafețele frontale, vă recomandăm să luați vopsele lavabile ușor de întreținut și de curățat.

  3.2. Treapta

  Scările interne pe o bază de beton pot fi realizate în două moduri. Prima modalitate este clasică; treapta se extinde peste partea din față, ceea ce creează o extindere care conferă mai mult spațiu pentru picior, stabilitate și o utilizare mai sigură. A doua cale se referă mai mult la scări mai moderne unde se pune mai mult accent pe estetică și mai puțin pe partea de utilitate, de exemplu, foarte des aceste scări nu au front sau partea laterală.

  3.3. Învelitori pentru trepte și contratrepte

  Prima posibilitate este plasarea treptelor, astfel încât părțile laterale să fie lăsate deschise sau doar vopsite. O altă posibilitate este de a acoperi toate suprafețele cu lamele sau plăci de același tip de lemn. Dacă alegeți prima metodă, adică doar instalarea treptelor, vă recomandăm să folosiți vopsea lavabilă pentru laterale, deoarece acest lucru va facilita curățarea și întreținerea. Dacă optați pentru o scară complet închisă, aveți din nou două opțiuni: treapta se poate termina cu o lamă verticală sau o extindere peste partea din față.

  IMG_2667.JPEG
  Scară de interior, FABER METAL DESIGN SRL

  4. Scări interioare pe o structură de oțel

  Aceste scări interioare sunt foarte moderne. Ele folosesc adesea o construcție de oțel suport din oțel inoxidabil pe care sunt atașate plăci (din lemn). Comparativ cu scările realizate pe o bază de beton, construcția din oțel este considerată mai transparentă, deoarece nu blochează spațiul și permite trecerea luminii. Al doilea tip de construcție a unei scări interioare pe o structură de oțel include de obicei întreaga restaurare a treptelor deja deteriorate, de fapt înlocuirea tuturor suprafețelor închise. La o astfel de scară, există de obicei un strat de ipsos pe partea inferioară. Cu toate acestea, este important ca întreaga structură să fie, de asemenea, izolată fonic în mod adecvat.

   Construcția scărilor pe o structură de oțel lasă impresia de deschidere și transparență
  Construcția scărilor pe o structură de oțel lasă impresia de deschidere și transparență

  5. Scări în consolă moderne

  Scările în consolă sau altfel spus trepte independente, plutitoare sunt o soluție la modă pentru clădirile noi. Deoarece substructura în consolă este de obicei ascunsă sau mascată de un perete, avem impresia că scara cu adevărat plutește în spațiu. Peretele pe care este fixată structura trebuie să fie portant (beton armat), deci întreaga construcție este mai complexă și mai solicitantă în comparație cu scările clasice.

  5.1. Avantajele scărilor în consolă

  Principalul avantaj al scărilor în consolă este deschiderea spațiului interior, simplitatea și transparența întregii structuri, care este transferată în ambianța însăși. Din acest motiv, acestea sunt considerate mai potrivite pentru clădirile moderne, unde completează și îmbogățesc spațiul cu estetica lor și adesea seamănă cu sculpturi masive.

  5.2. Instalarea unei scări în consolă

  Treptele scărilor în consolă pot fi realizate din lemn sau metal (oțel). Fiecare suprafață este special atașată la un perete din beton armat. În fiecare treaptă este instalată o substructură metalică, fără îmbinări și suporturi vizibile, ceea ce creează aspectul unor scări plutitoare. Treapta poate fi, de asemenea, atașată pe suporturi ascunse în perete, deși prima metodă de execuție este mai frecventă.

  Scările în consolă sau plutitoare sunt considerate cele mai moderne
  Scările în consolă sau plutitoare sunt considerate cele mai moderne

  6. Scara interioară – preț

  Prețul scărilor interioare variază în funcție de metoda de instalare, de materialul utilizat, de dimensiuni și, desigur, de executant. Prețul unei scări moderne (de exemplu, în consolă) este întotdeauna puțin mai mare decât cel pentru realizarea scărilor clasice.

  Scări din lemn, cu suport unic, cu cadru unic

  Prețul scărilor interioare din lemn de sine stătătoare cu un singur cadru este cuprins între 4.250 și 6.000 lei. Prețul depinde de tipul de lemn. Când comparați stejarul, frasinul și fagul, veți vedea, de asemenea, că prețurile lor se află în această ordine.

  Scări de sine stătătoare din lemn în formă de L

  Prețul scărilor interioare de colț poate să fie până la 12.000 lei. Cel mai scump tip de lemn este stejarul; este urmat de frasin și fag.

  Scări interioare din metal, cu două etaje

  Prețul unei scări metalice cu două etaje, cu o structură din oțel, inclusiv montarea și dimensionarea în funcție de înălțimea standard a podelei, este cuprinsă între 5.000 și 10.000 lei.

  Trepte interioare metalice în formă de L

  Prețul unei scări metalice de colț, cu o structură din oțel, inclusiv montarea și dimensionarea în funcție de înălțimea standard a podelei, este de aproximativ 9.000 lei.

  Scări moderne în consolă

  Scările în consolă sunt considerate cea mai scumpă opțiune datorită designului și aspectului lor solicitant. Prețul de pornire începe de la 9.000 lei.

  Dacă decideți să instalați o scară interioară, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

  Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

  Articol de specialitate 6839
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilă la comandă?

  Avem 269 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă:

  Serviciu gratuit
  CĂUTĂM LOCAL
  Fără comisioane
  Avem 269 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă
  8.9
  0

  BODEA PAUL-SORIN PFA


  8.9
  0

  WORLDRENOV DESIGN S.R.L.


  10
  0

  DOMIRAD RAUL SRL


  8.9
  0

  FEROM SRL