Pentru zona

    Gresie și faianță pentru bucătărie - frumoase și utile în același timp

    Atunci când planificați o bucătărie, aveți o ofertă vastă și bogată de acoperiri pentru pardoseli și pereți: de la parchet și laminat, la piatră și materiale compozite, la gresie. Printre cele mai populare se numără plăcile decorative de bucătărie, care sunt utilizate în principal ca faianță pentru pereți.
    Articol de specialitate 405
    gresie faianta pentru bucatarie
    Avem 3170 executanți pentru domeniul Montaj gresie și faianță:

    1. Ce este gresia și faianța decorativă?

    Gresia și faianța de bucătărie sunt placi ceramice decorative cu accent pe un aspect unic. Acestea sunt adesea în culori vii, variate și sunt disponibile într-o gamă largă de forme, dimensiuni și modele. Exista două tipuri de plăci decorative - majolică, care se obține prin vopsirea ceramicii, și plăci decorative moderne cu folie, unde stratul de finisaj decorativ este de fapt lipit de suprafața ceramică.

    Gresia și faianța decorativă pentru bucătărie pot imita materiale precum piatra, betonul și lemnul; în fotografie sunt plăcile decorative care imită betonul sau cimentul
    Gresia și faianța decorativă pentru bucătărie pot imita materiale precum piatra, betonul și lemnul; în fotografie sunt plăcile decorative care imită betonul sau cimentul

    2. Gresie și faianță decorativă de bucătărie cu folie

    În ultimul timp, gresia și faianța decorativă pentru bucătărie cu folie devin tot mai populare și solicitate. Motivul pentru aceasta poate fi faptul că, datorită modului de producție, sunt semnificativ mai ieftine decât plăcile ceramice realizate prin metoda tradițională de vopsire. Astfel de plăci pentru bucătărie și acum se produc din ceramică, cu excepția faptului că stratul final este de fapt realizat dintr-o folie subțire pe care sunt imprimate o mare varietate de modele sau culori, care sunt atașate de ceramică mecanic cu adezivi speciali. Procesul de producție are ca rezultat materiale lipite permanent, astfel încât este practic imposibil ca folia să se desprindă de substrat.

    2.1. Gresie și faianță decorativă de bucătărie cu imitații

    Folia face practic totul posibil - culori vii, modele la infinit și chiar imitații ale altor materiale. De aceea gresia și faianța decorativă pentru bucătărie imitând piatra, terrazzo și lemnul sunt foarte des întâlnite. Deoarece este o folie, designul și tipul de imprimare pot fi controlate și predefinite până în amănunte, astfel încât se obțin imitații perfecte de marmură, terrazzo realizat grosier sau inelele lemnului  - în așa fel încât nu se mai găsesc aproape deloc în natură.

    Gresia și faianța decorativă pentru bucătărie cu folie pot imita alte materiale, precum, de exemplu, piatra, terrazzo sau lemnul.

    2.2. Avantajele și dezavantajele foliilor decorative pentru gresie și faianță

    De asemenea, merită remarcat faptul că gresia și faianța de acest tip cu imitațiile altor materiale sunt, desigur, mult mai ieftine decât cele originale. Un avantaj suplimentar este că, spre deosebire de materialele naturale, acestea nu sunt la fel de poroase ca piatra sau betonul (terrazzo) și nu sunt sensibile la umiditate și apă, precum lemnul. Structura foliei este de așa natură încât este foarte rezistentă și durabilă la tot felul de condiții casnice. Mai important, nu necesită acoperiri de protecție și sunt mai ușor de întreținut. Nu în ultimul rând, marele lor avantaj este oferta cu adevărat uimitoare - este practic imposibil să vă găsiți într-o situație în care nu există la vânzare ceramica pe care o doriți.

    3. Faianță decorativă pentru bucătărie, majolică

    3.1. Ce sunt plăcile de bucătărie din majolică pentru bucătărie?

    O altă opțiune sunt gresia și faianța decorativă pentru bucătărie, realizate prin metoda tradițională. Aceste plăci sunt deosebit de caracteristice anumitor zone geografice, precum Spania și Portugalia, după care și-au primit numele. Este un proces complex și durabil de vopsire a ceramicii, care înainte se făcea manual, deși astăzi există și metode mecanice. Așezarea plăcilor se face în continuare manual.

    3.2. Avantajele și dezavantajele majolicii

    Întrucât producția este mult mai complexă, faianța pentru bucătărie din majolică sunt de câteva ori mai scumpe decât cele cu folie. Apropo, acestea sunt plăci decorative complet unice pentru bucătărie, care vă lasă fără respirație datorită măiestriei în prelucrare. Plăcile de maiolică vor avea întotdeauna o strălucire ceramică puternică care nu poate fi obținută cu folia.

     Una dintre cele mai cunoscute tipuri de faianță decorativă pentru bucătărie este cu siguranță majolică
    Una dintre cele mai cunoscute tipuri de faianță decorativă pentru bucătărie este cu siguranță majolică

    4. Ce culoare ar trebui să fie gresiile și faianțele decorative pentru bucătărie?

    4.1. Gresie și faianță de bucătărie și culori neutre

    Gresia și faianța decorativă pentru bucătărie are întotdeauna culori destul de vibrante și vii, așa că trebuie să aveți grijă cum le combinați cu alte tonuri. Se potrivesc cel mai bine bucătăriilor simple în tonuri neutre, albe, bej și culoarea argilei, deși se pot potrivi perfect și cu bucătăriile monocromatice - așa cum ne sfătuiesc designerii de interior, trebuie doar să alegeți o culoare complementară celei care predomină pe plăci.

    În principiu, se recomandă combinarea gresiei și faianței decorative pentru bucătărie cu tonuri de culoare ceva mai neutre, pentru că altfel, puteți crea un spațiu haotic și dezechilibrat.

    4.2. Gresie și faianță decorative și contraste de culoare

    Contrar unor convingeri, contrastele de culori pot fi o alegere bună, trebuie doar să știți cum și unde să le folosiți. De regulă se recomandă folosirea unei culori mai puternice sau contrastante pe o suprafață mai mică, în timp ce o culoare mai puțin accentuată poate fi folosită pe una mai mare. Prin urmare, puteți alege culorile foarte puternice sau contrastante pentru o suprafață mai mică sau un loc special, iar pentru restul, partea mare a suprafeței, culorile neutre. Acest lucru va provoca cu siguranță un efect suficient de dramatic și, în același timp, bucătăria va părea în continuare armonioasă și liniștitoare.

    5. Modele ale gresiei și faianței decorative

    Una dintre cele mai atractive caracteristici este cu siguranță mulțimea modelelor interesante de faianță și gresie decorativă pentru bucătărie. Sunt într-adevăr nenumărate, de la cele clasice, care seamănă cu majolică veche, tradițională, până la cele mai noi, cu accente contemporane, iar mozaicul este și el modern. Mulți oameni aleg să combine mai multe modele diferite în același timp, ceea ce pare deosebit de îndrăzneț și extrem de neconvențional, din punct de vedere artistic.

    Articol de specialitate 405
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Montaj gresie și faianță?

    Avem 3170 executanți pentru domeniul Montaj gresie și faianță:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 3170 executanți pentru domeniul Montaj gresie și faianță
    8.9
    0

    ASHERCONSTRUCT.SERV.S.R.L


    8.9
    0

    KRON ALIEN STOICA SRL


    9.9
    0

    GENTIANA CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    PEPPER SOFT SRL