Pentru zona
    Când se menționează gresia pentru pardoseală, cel mai probabil vă gândiți mai întâi la plăcile ceramice din bucătărie sau baie. Dar, gresia este, de asemenea, o alegere bună pentru zonele rezidențiale, de locuit. Astăzi, când există sute de tipuri diferite de plăci pe piață, acestea sunt ideale pentru orice spațiu.
    Articol de specialitate 303
    gresie interior in o suta de feluri
    Avem 3150 executanți pentru domeniul Montaj gresie și faianță:

    1. Gresie ceramică pentru interior

    1.1. În ce încăperi trebuie folosite plăcile ceramice?

    Prima întrebare este pentru ce încăperi ar trebui folosită gresia? Gresia se montează cel mai adesea în acele încăperi unde podeaua este adesea în contact cu apa și impuritățile, adică în bucătărie și baie. În ultimii ani, datorită invențiilor noi tehnologice care permit lipirea foliei imprimate pe gresie, aceasta a devenit din ce în ce mai populară în amenajarea așa-numitelor zone de zi.

    1.2. Care sunt avantajele gresiei?

    Cel mai evident avantaj pe care îl are gresia este, desigur, întreținerea și curățarea ușoară. Ceramica de acest tip este complet rezistentă la apă și umiditate, poate fi curățată cu abrazivi, iar murdăria deseori nu se lipește de ea și se îndepărtează ușor cu o cârpă umedă. De asemenea, este relativ accesibilă. Gama de prețuri pentru gresie este mare, astfel încât puteți găsi mai ușor tipul potrivit pentru suma după capacitățile dumneavoastră financiare. Deopotrivă, nu este lipsit de importanță faptul că gresia ieftină poate fi găsită adesea la reducere. Al treilea avantaj al gresiilor este oferta cu adevărat excelentă - sunt produse practic în toate nuanțele de culori, o ofertă mare de modele și texturi, formate și forme...

    Ca un alt avantaj, trebuie menționată durabilitatea mecanică și chimică excepțională a ceramicii, ceea ce înseamnă că este foarte rezistentă la zgârieturi și impacturi, precum și la petele încăpățânate și la substanțele chimice mai puternice.

    1.3. Gresie - dezavantaje

    Gresia însă are unele dezavantaje. Cel mai mare dezavantaj este că, în cazul deteriorării uneia sau mai multor plăci, spre deosebire de parchet, de exemplu, nu este ușor să le înlocuiți cu altele noi, deoarece acestea trebuie sparte și separate de substrat, ceea ce în practică înseamnă că, oricât de atent s-ar proceda, întotdeauna este deteriorat cel puțin câteva din jur care sunt în stare bună. Acesta este motivul pentru care astfel de intervenții nu sunt recomandate și orice executant vă va sfătui ca mai degrabă să înlocuiți deodată întreaga suprafață a podelei.

    Un alt dezavantaj al acesteia este temperatura materialului - orice gresie va fi întotdeauna mai rece decât lemnul atunci când intră în contact cu pielea. Dacă vă decideți pentru plăcile ceramice, ar fi o idee bună să alegeți și un sistem de încălzire în pardoseală, a cărui montare nu este posibilă în multe clădiri existente sau este prea costisitoare, deoarece întregul sistem de încălzire trebuie reconstruit și montat.

    Încălzirea în pardoseală este sistemul de încălzire ideal pentru gresia din camera de zi
    Încălzirea în pardoseală este sistemul de încălzire ideal pentru gresia din camera de zi

    2. Gresie - tendințe de design

    În ultimul timp, pentru amenajările interioare în general, inclusiv montarea plăcilor ceramice, este deosebit de importantă legătura cu natura sau un aspect natural. Același lucru este valabil și pentru gresie, care pune în evidență formele fine, rotunjite și tonurile calde de pământ. Foarte populare sunt și plăcile cu modele care imită aspectul materialelor naturale, precum piatra, lemnul (parchetul), terrazzo și metalul. Astfel, chiar și în încăperile cu gresie, care este în mod normal considerată un material rece, puteți crea o senzație de confort și căldură

    Trebuie menționat faptul că gresia lucioasă aparține trecutului - acum tendința este spre culoarea mat, care poate fi combinată cu faianța ceva mai deschisă.

    3. Gresie în baie

    Când vine vorba de gresie, probabil că toată lumea se gândește mai întâi la cea din baie. Acest lucru este de înțeles, deoarece baia este un spațiu care este tot timpul în contact cu apa și necesită un material diferit față de alte încăperi din locuință. Datorită tuturor avantajelor sale, gresia este o alegere ideală pentru băi. Este o alegere excelentă pentru băi deoarece poate fi folosită pentru pardoseli și pereți, astfel încât spațiul să pară uniform și complet.

    Plăcile de formate mai mari și nuanțe puțin mai închise sunt de obicei așezate pe podea, combinate cu plăcile mai mici, mai colorate și mai deschise pe pereți.
    Gresia este o alegere ideală pentru băi
    Gresia este o alegere ideală pentru băi

    4. Gresie pentru bucătărie

    4.1. Gresia trebuie să se potrivească cu podelele

    Următorul loc în care gresia este foarte des întâlnită este bucătăria. De zeci de ani, bucătăria nu mai este doar un loc pentru prepararea mâncărurilor; a devenit centrul activităților sociale din casă și parte a spațiului de locuit. De aceea este foarte important ce fel de gresie alegeți. Bucătăria trebuie să se potrivească stilistic și estetic cu restul spațiului de locuit, așa că alegerea trebuie desigur adaptată pardoselilor. Deoarece este vorba mai mult despre parchet, se recomandă gresia în nuanțele pământului și mai neutre, puțin mai închise decât culoarea parchetului.

    4.2. Gresie cu imitație de parchet în bucătărie - da sau nu?

    Vă sfătuim să evitați utilizarea plăcilor ceramice cu imitație de parchet în bucătărie, deoarece bucătăriile fac acum parte din camera de zi și sunt conectate vizual, iar acest tip de imitație nu va fi niciodată la fel cu parchetul adevărat. Diferența va fi evidentă și totul va părea artificial și făcut în grabă. Este mai bine ca trecerea dintre parchet și ceramică să fie clar marcată și vizibilă, dar în același timp armonioasă. Totuși, dacă bucătăria este o încăpere separată, despărțită de o ușă sau chiar de un coridor, atunci puteți opta liber pentru acel tip.

    Gresia poate fi, de asemenea, așezată într-un model „oase de pește”
    Gresia poate fi, de asemenea, așezată într-un model „oase de pește”

    5. Gresie în zone rezidențiale

    5.1. Gresia este un tip durabil de pardoseală

    Deși ceramica este prezentă în principal în bucătării și băi, materialele pentru pardoseală devin tot mai populare și în așa-numitele zone de zi. Gresia pentru camera de zi este aleasă în principal de cei care își doresc o pardoseală ușor de întreținut și curățat, iar în același timp extrem de rezistentă la deteriorare și impact. Este cunoscut că denivelările de pe parchet se observă imediat și că întreținerea acestuia într-o casă în care locuiesc copii și animale de companie poate fi foarte obositoare. În plus, din cauza curățării mai frecvente, se uzează mai repede, așa că trebuie rindeluit și lăcuit mai des. Cu gresia nu există astfel de probleme, iar cu întreținerea adecvată și curățenia regulată, arată ca noi mult mai mult timp, chiar decenii. Spre deosebire de parchet, acestea sunt rezistente și la lumina soarelui.

    Parchetul se îngălbenește la soare, ceea ce duce la o diferență de nuanțe sub mobilier și lângă fereastră, iar gresia nu are acest dezavantaj.

    5.2. Gresia este prea rece pentru camerele de zi?

    Aceasta este cea mai frecventă întrebare a celor care se gândesc să cumpere gresie pentru camera de zi. Pe de o parte, această întrebare este la locul ei, ceramica fiind mult mai rece la atingere decât lemnul, care este de obicei folosit. Totuși, această problemă poate fi evitată prin montarea încălzirii în pardoseală, care este și cea mai bună modalitate de a încălzii clădirea, de aceea se recomandă pentru toate clădirile noi. Problemele apar doar în clădirile mai vechi, unde montarea încălzirii în pardoseală datorită gresiei ar însemna investiții de câteva ori mai mari decât dacă s-ar schimba doar pardoseala. O soluție alternativă este gresia cu imitație de lemn. Senzația unui interior rece poate fi evitată prin alegerea tonurilor de culori mai calde.

    Articol de specialitate 303
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Montaj gresie și faianță?

    Avem 3150 executanți pentru domeniul Montaj gresie și faianță:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 3150 executanți pentru domeniul Montaj gresie și faianță
    9.2
    0

    MIHAI DESIGN CONSTRUCT S.R.L.


    9.6
    0

    NGF PRODUCT SRL


    9.1
    0

    DOMENIUL VERDE S.R.L


    9.9
    0

    JODAKRISZ CONSTRUCT S.R.L.