Pentru zona

    Gresie și faianță de exterior - o imitație care arată ca piatra naturală

    Articolul a fost citit chiar de 630+ utilizatori
    Piatra este unul dintre cele mai durabile materiale în general, motiv pentru care multora le place să o folosească ca element principal de construcție în amenajarea peisajului. Nicăieri ca în exterior nu este mai mare nevoia de material durabil, rezistent și puternic, unde este expus la toate condițiile meteorologice posibile și la schimbarea lor bruscă. Totuși, datorită prețurilor extrem de mari, doar câțiva își permit piatra naturală - dar nu disperați! Acum aveți la dispoziție plăci ceramice a căror suprafață este o imitație foarte convingătoare și care arată exact ca și cum ar fi din piatră naturală!
    Articol de specialitate 630
    gresie exterior imitatie piatra piscina
    Avem 3167 executanți pentru domeniul Montaj gresie și faianță:

    1. Gresie și faianță de exterior – imitația de piatră nu a fost niciodată atât de convingătoare

    Probabil vă întrebați ce sunt cu adevărat acele plăci ceramice care imită piatra? Este o ceramică cu o suprafață imprimată care imită foarte bine aspectul pietrei. Asemănarea este atât de mare încât chiar și arhitecții cu experiență nu pot spune imediat dacă este piatră naturală sau ceramică. Plăcile de exterior cu imitație de piatră au o suprafață tratată structural și colorată într-un mod care arată exact ca suprafața unei roci sau a pietrei naturale. Deoarece este vorba de un tratament structural și nu de un strat separat care va fi ulterior lipit pe plăci, imprimarea nu poate fi îndepărtată sau dezlipită.

    Dacă doriți un plus de rusticitate, luați gresie de exterior cu imitație de piatră și gradina va arăta ca terasele vechilor castele franceze
    Dacă doriți un plus de rusticitate, luați gresie de exterior cu imitație de piatră și gradina va arăta ca terasele vechilor castele franceze

    2. Gresie de exterior – imitația de piatră are multe avantaje

    2.1. Gresie și faianță de exterior - imitația de piatră este solidă ca o piatră

    Deși nu există ceramică la fel de puternică ca roca naturală, este totuși un material foarte rezistent și dur, care va rezista cu succes chiar și la sarcini mecanice mari. Ceramica nu va fi deteriorată dacă mutați mobilierul metalic peste ea și nici nu va fi deteriorată de impacturi puternice. Grosimea plăcilor pentru suprafețele exterioare este cel puțin egală cu grosimea celor pentru suprafețele interioare, deși au o compoziție puțin diferită și sunt produse diferit, așa că nu veți greși dacă credeți că sunt un material bun și calitativ care poate fi comparat cu piatra naturală din punct de vedere al rezistenței.

    2.2. Rezistență la schimbările meteorologice

    Ceramica rezistă perfect chiar și la cele mai dificile condiții meteorologice, fie că este vorba de ploaie abundentă, grindină sau zăpadă. Este important doar să se prevadă rosturi suficient de largi (cel puțin 5 mm) între plăci și să se asigure dilatarea la fiecare câțiva metri, deoarece acest lucru asigură dilatarea și contractarea materialului. Dilatarea, adică contractarea, este așa-numita „lucrare” și este un proces complet natural prin care trece fiecare material și este cauzată de diferențele de temperatură și umiditatea aerului. Prin dilatații suficient de dese se previne crăparea plăcilor din cauza imposibilității întinderii.

    Dilatările pot fi realizate în aceeași culoare cu chitul sau acoperite cu o bandă metalică (mască).

    2.3. Gresie și faianță de exterior - imitația de piatră pentru curățarea ușoară

    Deoarece ceramica nu este la fel de poroasă ca piatra naturală, este mai rezistentă la substanțele chimice și, prin urmare, nu necesită curățare sau întreținere complexă. În principiu, va fi suficient să le spălați cu o cârpă umedă și detergent, iar suprafața nu va absoarbe petele. Datorită naturii fără pori, veți avea și mult mai puține probleme cu buruienile în comparație cu piatra, deoarece semințele se vor prinde mult mai greu pe suprafața ceramică.

     Ceramica cu imitație de piatră este o alternativă excelentă pentru piatra naturală, care este extrem de scumpă
    Ceramica cu imitație de piatră este o alternativă excelentă pentru piatra naturală, care este extrem de scumpă

    3. Ceramica anti-alunecare

    Este foarte important ca plăcile de exterior să fie antiderapante, deoarece sunt expuse în mod constant la intemperii - asta înseamnă că sunt adesea ude sau umede, deci riscul de alunecare este foarte mare. Gradul de antialunecare este notat cu litera R și îl veți găsi pe ambalaj cu celelalte informații despre produs. Cu cât gradul de antialunecare R este mai mare, cu atât sunt caracteristicile plăcilor mai bune, ceea ce înseamnă că oferă o aderență mai bună și sunt mai puțin alunecoase.

    Pentru gresia de exterior – fie că sunt imitație de piatră sau ceramică obișnuită, sunt întotdeauna recomandate R11 sau R12. Mai puțin de atât nu este recomandat pentru că nu oferă suficientă protecție împotriva alunecării. Pe de altă parte, chiar și protecția mai mare decât R12 nu este o soluție mai bună, deoarece astfel de plăci sunt doar mai scumpe, iar cele cu gradul peste R14 sunt de obicei menite clădirilor publice cu cerințe speciale (de exemplu, unități de producție pentru scopuri speciale) și nu se găsesc deloc în saloanele obișnuite.

    4. Gresie - imitație de piatră în piscină

    Dacă vă decideți să construiți o piscină în aer liber, veți avea la dispoziție mai multe opțiuni de realizare a suprafeței sau de finisare. Pe lângă folia de plastic standard, există și piscine din ceramică, pe care le puteți vedea adesea în băile publice. Astfel de piscine sunt mai scumpe decât cele acoperite cu folii speciale, dar totuși mult mai ieftine decât piscinele placate cu piatră naturală sau cele din beton. O alternativa foarte favorabilă tuturor acestor tipuri de piscine exterioare este placarea cu gresie, chiar și aceasta cu imitație de piatră. Astfel de piscine sunt o soluție simplă și accesibilă, cu aspect mulțumitor din punct de vedere estetic.

    Dacă v-ați săturat de ceramica standard pentru piscine, gresia cu imitație de piatră poate fi o soluție grozavă care va adăuga o notă de lux piscinei dumneavoastră, comparabilă cu piscinele antice romane.
    Plăcile ceramice cu imitație de piatră pot fi amplasate pentru a acționa ca o legatură între interior și exterior
    Plăcile ceramice cu imitație de piatră pot fi amplasate pentru a acționa ca o legatură între interior și exterior

    5. Faianță - imitație de piatră chiar și pe suprafețele verticale

    Desigur, puteți acoperi și suprafețele verticale sau pereții cu faianță ceramică. Pergolele sub zidurile de piatră sau un grătar în aer liber, sau chiar un șemineu lângă perete, sunt motive de amenajări de peisagistică foarte populare. Deoarece realizarea unui zid din piatră naturală este destul de costisitoare, faianța este o înlocuitoare excelentă - imitația de piatră va face grădina sau curtea mai luxoasă și frumoasă.

    6. Gresie - imitația de piatră este semnificativ mai ieftină decât piatra naturală

    Gresia din imitație de piatră este cel puțin de 3 ori mai ieftină decât cea din piatră naturală. Depinde, cu siguranță, de care piatră este vorba, dar prețurile plăcilor din piatră naturală încep de la 13 RON/unitate, dimensiunea 15,2x30,5x15,25 cm. Veți plăti în jur de 65 -150 RON/m2 pentru gresie de exterior din imitație de piatră, prețul variind în funcție de dimensiuni, tip de tratament și producător. Amintiți-vă, însă, că un preț mai mare nu înseamnă neapărat și o calitate mai bună, așa că nu acceptați așa ușor prețurile exagerate ale unor saloane de ceramică.

    Articol de specialitate 630
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Montaj gresie și faianță?

    Avem 3167 executanți pentru domeniul Montaj gresie și faianță:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 3167 executanți pentru domeniul Montaj gresie și faianță
    8.9
    0

    AMENAJARI ESTETIC MAHMUDIA SRL


    8.9
    0

    SC MAN-INVEST ENGINEERING SRL


    9.4
    0

    MARIUS SYC CLUB S.R.L.


    8.9
    0

    ALEMAT CONSTRUCT S.R.L.