Pentru zona

    Gresie și faianță mozaic pentru baie / bucătărie

    Articolul a fost citit chiar de 2011+ utilizatori
    Datorită dimensiunii lor, faianța de mozaic este separată într-un tip special de produse ceramice. Aceste plăci creează un efect vizual special în fiecare spațiu, fie că este vorba de o bucătărie, baie, cameră de zi sau chiar un dormitor. Am decis să le acordăm atenție și să explicăm care sunt caracteristicile și prețul lor.
    Articol de specialitate 2011
    gresie faianță mozaic
    Avem 3150 executanți pentru domeniul Montaj gresie și faianță:

    1. Gresie și faianță mozaic pentru baie / bucătărie

    Oferta plăcilor de mozaic pentru baie este cu adevărat imensă, așa că suntem siguri că veți găsi cea mai colorată, cea mai imaginativă și cea mai inovatoare soluție pentru dumneavoastră în acea multitudine. Plăcile mozaice pentru bucătărie devin din ce în ce mai populare în același ritm. Lumea plăcilor de mozaic se caracterizează printr-o multitudine de culori, nuanțe, modele și, nu în ultimul rând, materialele din care sunt fabricate. De exemplu, mozaicul din sticlă colorată creează o frumusețe transparentă, o reflexie subtilă și adaugă prospețime, în timp ce plăcile mozaic ceramice de piatră conferă spațiului o notă de monumentalitate.

    1.1. Gresie și faianță de mozaic de-a lungul istoriei

    Istoria în sine ne indică în mod clar că ceramica și mozaicurile erau conectate constant. Plăcile de ceramică au fost folosite cu măiestrie de popoarele antice, asamblându-le în mozaicuri complexe care încă îți iau răsuflarea și ale căror rămășițe le admirăm atât de mult. Deoarece necesită o mare abilitate, cunoștințe și experiență, dar și rezistența fizică a meșterului, plăcile de mozaic au fost folosite inițial doar ca element decorativ al clădirilor publice și al vilelor proprietarilor bogați, doar pentru a ajunge mult mai târziu și în camerele noastre, cum ar fi în băi și bucătării. Acest lucru a fost posibil prin tehnologia modernă, prin simplificarea procesului de lucru și prin îmbunătățirea rezistenței și durabilității plăcilor.

    2. De ce să alegeți gresie și faianță de mozaic?

    Plăcile de mozaic pentru bucătărie sau baie sunt o soluție potrivită pentru oricine îndrăznește și iubește lucrurile unice. Aceste plăci sunt caracterizate de un aspect unic, minimalist și miniatural. Vă puteți exprima propria creativitate, proiectând forma, culoarea și ordinea plasării mozaicului în baie sau bucătărie.

    Avantajul plăcilor de mozaic se reflectă în faptul că puteți acoperi cu ele locuri care, datorită formei lor rotunde sau a suprafeței inegale, fac imposibilă amplasarea plăcilor ceramice standard. Sunt potrivite pentru acoperirea pardoselii sau a pereților. Plăcile de mozaic pentru baie sunt, de asemenea, grozave, deoarece de fiecare dată când intrați în ea, veți simți că sunteți un patrician într-un centru spa roman.

    Dacă doriți o baie neobișnuită, alegeți plăci de mozaic
    Dacă doriți o baie neobișnuită, alegeți plăci de mozaic

    3. Gresie și faianță mozaic pentru baie

    Faptul este că aceste plăci adaugă o notă de lux și raritate, iar aspectul special al spațiului poate fi atribuit miniaturizării lor, adică iluziei optice pe care o creează. Puteți decora întreg spațiul cu aceste plăci de baie - pot fi mai multe mozaicuri sau de mai multe tipuri și pot fi, de asemenea, combinate cu plăci ceramice standard de dimensiuni mai mari - vor lumina spațiul și îl vor face  plin de viață. Este o regulă nescrisă ca mozaicurile să fie plasate în locuri care ar trebui subliniate în mod special - de exemplu, un perete cu duș, o parte în jurul căzii sau în jurul chiuvetei. Montarea plăcilor de mozaic pentru baie / bucătărie în alte camere a devenit atât de populară în acești ani încât acum sunt o parte permanentă a fiecărei linii și oferte în saloanele de baie.

    3.1. Puncte slabe ale gresiei și faianței de mozaic din baie

    Vă sfătuim să nu așezați mozaicuri pentru baie pe podea. Motivul pentru aceasta este simplu. Deoarece plăcile sunt mici, îmbinările dintre ele vor fi mari și se va acumula prea multă murdărie în ele, ceea ce va fi practic imposibil de curățat. Dacă totuși doriți plăci de mozaic în astfel de locuri (să zicem, pe podeaua de sub duș), vă recomandăm cu căldură să optați pentru așa-numitele plăci rectificate. Această metodă de montare permite alinierea plăcilor de mozaic cu îmbinările, adică să se abată minim una de cealaltă în înălțime, ceea ce facilitează foarte mult curățarea. La fel, vă sugerăm să alegeți chituri mai închise la culoare pentru astfel de suprafețe, deoarece schimbarea culorii datorită deteriorării și impurităților, odată cu trecerea anilor, va fi mai puțin vizibilă.

    De asemenea, datorită expunerii mai mari la diverse substanțe chimice, nu recomandăm plăci mozaic de piatră. Mozaicurile din ceramică și sticlă sau combinația lor sunt cele mai bune pentru băi.

    4. Gresie și faianță mozaic în bucătărie

    Plăcile de mozaic de bucătărie devin din ce în ce mai populare, deși au fost o tendință relativ nouă în ultimii ani. Plăcile mozaice din bucătărie sunt utilizate în principal pentru pereți, adică faianță. De obicei, acestea sunt așezate astfel încât să formeze imagini izbitoare și vii, ceea ce ne aduce înapoi la popoarele secolelor trecute. Plăcile sunt mai puțin utilizate pentru a realiza mozaicuri pe suprafețele de lucru. Similar cu acele plăci de baie, numeroasele chituri de rosturi vor face dificilă curățarea blatului în fiecare zi. În bucătărie, acest lucru este, de fapt, și mai pronunțat și mai greu, deoarece blatul de bucătărie este utilizat în mod constant, deci trebuie întotdeauna spălat. De multe ori veți turna sau murdări plăcile de pe blat cu ceva care va pătrunde în spațiul dintre ele, cum ar fi ulei, grăsime sau bucăți de alimente și firimituri, astfel încât curățarea va fi o adevărată provocare. Dacă totuși vă hotărâți asupra acestui design, de altfel foarte estetic și elegant, al blatului de lucru, urmăriți sfaturile despre care am vorbit referitor la plăcile de mozaic în baie.

    În bucătărie, plăcile de mozaic sunt mai des pe perete, mai rar pe blat
    În bucătărie, plăcile de mozaic sunt mai des pe perete, mai rar pe blat

    5. Gresie și faianță mozaic - preț pe m2

    Prețul plăcilor de mozaic este puțin mai mare decât a celor de dimensiuni obișnuite, standard și există, de asemenea, ceva mai mult lucru de făcut în timpul montării. Prețul plăcilor de mozaic pentru baie sau bucătărie este cu siguranță influențat de diverși factori: dimensiune, material, culori, texturi, forme și altele asemenea. Dacă luăm în considerare faptul că veți plăti aproximativ 15-60 lei / m2 pentru plăcile ceramice standard cu dimensiunea de 30x30 cm, prețul plăcilor mozaic medii este de la 50 lei / m2 sau mai mult, ceea ce este egal cu prețul plăcilor ceramice de format mare (80x80 cm sau 30x100 cm).

    Plăcile mozaice pentru bucătărie sau baie, precum și orice ceramică, pot diferi semnificativ în ceea ce privește prețul. Pe piață veți găsi prețuri cuprinse între 20-100 lei/ m2 și chiar mai scumpe. Este important să rețineți că pentru ceramica de peste 75 lei / m2, de obicei plătiți doar pentru marcă, dar nu și pentru calitate. Prin urmare, înainte de a cumpăra, luați în considerare toate opțiunile disponibile și obligatoriu vizitați mai multe saloane.

    Dacă decideți să montați plăci de mozaic, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Articol de specialitate 2011
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Montaj gresie și faianță?

    Avem 3150 executanți pentru domeniul Montaj gresie și faianță:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 3150 executanți pentru domeniul Montaj gresie și faianță
    9.4
    0

    LIRALEX PROCONS SRL


    9.2
    0

    APOLODOR INSTALATII DES S.R.L.


    10
    1

    TRACUS GLY-GE SRL


    9.5
    0

    FLORYALY & MATI S.R.L.