Pentru zona

    Renovarea completă a unui apartament la bloc

    Articolul a fost citit chiar de 7800+ utilizatori
    Pentru renovarea completă a unui apartament este nevoie de o investiție financiară considerabilă și de multă organizare. Este foarte important să stabilim diferitele faze ale renovării și să ne facem de la început calculul cheltuielilor. Am scris în acest articol câte ceva despre prețul renovării complete a unui apartament de mărime medie.
    Articol de specialitate 7800
    shouldyou
    Avem 3818 executanți pentru domeniul Renovare, reabilitare:

    1. Cum se realizează adaptarea apartamentului?

    Atunci când ne hotărâm să renovăm un apartament dintr-un bloc sau dintr-o casă, fie că e vorba de schimbarea parchetului sau de eliminarea unui perete, trebuie să golim întregul apartament, asta din cauza murdăriei și a reziduurilor rezultate, ca și pentru a crea spațiul gol necesar muncii neobstrucționate. Și de aceea, cel mai eficient este să renovăm întregul apartament, dacă acesta este vechi.

    Dacă organizăm singuri renovarea, trebuie să fim atenți la ordinea în care trebuie să fie executate lucrările de construcție și meșteșugărești, pentru a avea cât mai puține cheltuieli și a nu întâmpina probleme.

    (0) Atunci când golim complet un apartament,  (1) primele lucrări sunt cele de demolare și lucrările de construcții grosiere.  (2) Apoi, urmează lucrările grosiere pentru instalația de apă și instalația electrică a apartamentului, (3) după care se execută șapele noi.  (4) După aceasta trebuie să planificăm în totalitate execuția instalației electrice și amplasarea țevilor de apă, ca și încălzirea în pardoseală.

    (5) Este ideal ca după executarea șapelor să se execute și tencuirea fină și grosieră a pereților și a tavanelor apartamentului. (6) Urmează chituirea, netezirea și zugrăvirea pereților. (7) După văruirea pereților, putem monta parchetele. (8) Ultima fază este montarea fină a întrerupătoarelor, prizelor și a restului echipamentului electric.

    În baza mai multor renovări executate la apartamente mai vechi de bloc, am descompus renovarea în toate fazele necesare și am estimat prețul acestor lucrări.

    2. Instalația electrică nouă

    Renovarea instalației electrice a unui apartament mai vechi înseamnă schimbarea completă a cablurilor și a tabloului electric. În baza schemei electrice a apartamentului, care include locurile în care sunt amplasate conectoarele electrice, prizele și întrerupătoarele, electricienii vă pot pregăti oferte pentru livrarea și montarea unei instalații electrice noi. De obicei, electricienii care schimbă instalațiile electrice la adaptarea apartamentelor execută următoarele lucrări:

    - scoaterea din pereți a țevilor din PVC cu cablurile electrice,
    - schimbarea tabloului electric și executarea de conexiuni noi,
    - schimbarea cablurilor electrice și a țevilor cu cabluri electrice din întregul apartament,
    - instalarea de doze noi,
    - montarea întrerupătoarelor și a prizelor,
    - montarea corpurilor de iluminat,
    - pornirea sistemului și testarea instalației electrice.

    Costul renovării instalației electrice

    Costul unei instalații electrice noi pentru un apartament care se renovează complet este de 100 lei/m2 din suprafața apartamentului. Deci, o instalație electrică nouă pentru un apartament cu suprafața de 60 m2 costă 6000 lei.

    3. Renovarea completă a instalației de apă și canalizare

    În cadrul lucrărilor de demolare și de construcție grosiere, instalatorul sau montatorul instalațiilor mecanice va efectua lucrările grosiere la instalația de apă, va găuri pereții pentru execuția gurilor de scurgere și schimbarea țevilor instalației de apă. După montarea plăcilor ceramice, acesta va monta și echipamentul tehnico-sanitar. Oferta pentru renovarea instalației de apă și canalizare va cuprinde: 

    -înlăturarea țevilor vechi ale instalației de apă,
    -spargerea pardoselii pentru execuția unor noi guri de scurgere,
    -găurirea pereților pentru montarea instalației de apă și canalizare,
    -instalarea de țevi noi ale instalației de apă,
    -instalarea de țevi noi pentru gurile de scurgere,
    -montarea echipamentului tehnico-sanitar în camera de baie.

    Costul renovării instalației de apă și canalizare

    Costul renovării instalației de apă și canalizare a unui apartament vechi, care cuprinde lucrările mai sus menționate, este de 200 lei/m2 din suprafața apartamentului. Deci, o instalație de apă și canalizare nouă costă 12000 lei.

    Sfaturi de specialitate de la BUNLATOATE CONCEPT SRL

    Cum pregătim apartamentul înainte de renovarea acestuia?

    Înainte să începem renovarea apartamentului va trebui să scoatem de la primărie o autorizație de demolare dacă este cazul sau să meargă proprietarul la un proiectant să ii spună tot ce vrea să facă în apartament iar acesta îl va sfătui dacă este nevoie de alte acte de depus la instituțiile statului ca să stea liniștit și să nu fie deranjat de autorități. 
    Tot înainte de începerea lucrărilor, proprietarul împreună cu asociația de locatari și constructorul, va trebui să se întâlnescă pentru a stabili de comun acord programul de lucru și durata proiectului, informații care ulterior vor fi afișate la intrare în scară pentru a fi vizibile de toți colocatarii. 
    În primul rând se eliberează locația de tot ce înseamnă mobilier și lucruri personale. După care se sfătuiesc proprietarii să nu stea în locuință pe toată durata execuției, datorită disconfortului creat de șantier. 
    În al doilea rând se începe cu eliminarea prizelor și becurilor din locație pentru a putea trage o sursa de curent direct din tablou, numita "priza de șantier". Această operațiune este foarte importantă deoarece, atunci când se intervine pentru decapatul pereților sau dărâmătul lor, există posibilitatea de electrocutare. 
    În al treilea rând se intervine la partea sanitara și termică, eliminându-se cele vechi. Trebuie avut grija să fie bine închise și să nu fie tăiate sau obstrucționate coloanele care duc la ceilalți vecini. 
    În al patrulea rând se va trece la operațiunile de execuție în funcție de prioritățile și ordinea stabilită de constructor și celelalte instituții abilitate.

    Este necesar să mergeți pe teren de fiecare dată pentru a evalua 
    lucrarea?

    Sigur că da!! Cum la doctor mergem pentru a face o evaluare corectă așa și în construcții, trebuie să fii pe teren să estimezi corect o lucrare. Dacă se făcea o construcție la roșu cu proiect, nu mai era necesar o vizită la locație, aveai toate detaliile pe foi, dar la renovări nu exista nicio ”gură” de proiect, prezența la fața locului este esențială. 

    George Dodan, BUNLATOATE CONCEPT SRL

    ren.jpg

    4. Lucrările de construcție, lucrările de demolare și pardoselile

    Renovările complete ale apartamentelor cuprind și lucrări de construcție. Acestea nu costă foarte mult, cu excepția cazului în care ne-am decis să demolăm pereții de susținere.
    Lucrările de construcție includ și lucrări de demolare. Ofertele de renovare a apartamentelor cuprind cu siguranță următoarele lucrări: 

    -golirea apartamentului,
    -demontarea pardoselilor, a parchetelor și a plăcilor ceramice,
    -demontarea ramelor ușilor,
    -transportarea materialelor reziduale la un depozit de deșeuri,
    -prelucrarea elementelor de susținere a ușilor și ferestrelor,
    -netezirea podelelor și execuția de șape noi în apartament, 
    -zidirea deschizăturilor din pereți destinate instalațiilor electrice și de apă și canalizare,
    -lucrări de tencuire fină și grosieră a pereților deteriorați.

    Costul lucrărilor de construcție

    Lucrările de construcție de bază efectuate pentru renovarea completă a unui apartament costă în jur de 100 lei/m2 din suprafața apartamentului. Deci, renovarea completă a unui apartament cu mărime medie costă 6000 lei.

    5. Renovarea camerei de baie

    Costul renovării complete a băii unui apartament este destul de ridicat, ceea ce este de înțeles, pentru că renovarea și modernizarea unei băi vechi cere multă muncă de precizie, care este efectuată de diferiți executanți. Pe lângă aceasta, trebuie să fie cumpărat și montat un nou echipament tehnico-sanitar. În cadrul renovării camerei de baie, pe lângă execuția instalației de apă și canalizare și a instalației electrice, va trebui să mai fie executate următoarele lucrări: 

    -achiziționarea de plăci ceramice de calitate medie,
    -montarea plăcilor ceramice cu execuția rosturilor,
    -achiziționarea și montarea vasului de WC, ca și a rezervorului de WC,
    -achiziționarea și montarea căzii de baie și a cabinei de duș,
    -achiziționarea și montarea chiuvetei,
    -montarea armaturilor la chiuvetă și la cadă,
    -achiziționarea restului materialelor necesare renovării băii.

    Costul renovării camerei de baie

    O cameră de baie nouă de mărime medie vă va costa între 60 000-120.000 lei. Prețul pe metru pătrat variază între 1000-2000 lei/m2 din suprafața băii.

    6. Lucrările de zugrăvire și vopsire

    În faza de zugrăvire a apartamentului, acesta deja începe să aibă un aspect mai plăcut. Lucrările de zugrăvire vor cuprinde: netezirea, șlefuirea și albirea tavanelor și a pereților în toate camerele. În cadrul renovării, zugravii vor executa următoarele lucrări: 

    -șlefuirea pereților și a tavanelor,
    -ungerea pereților și a tavanelor cu emulsie,
    -chituirea marginilor ușilor și a ferestrelor, ca și a suprafețelor din beton,
    -văruirea tavanelor și a pereților,
    -prelucrarea ramelor ușilor și ale ferestrelor.

    Costul lucrărilor de zugrăvire și vopsire

    În cadrul renovării complete a unui apartament, lucrările de zugrăvire și vopsire costă în jur de 80 lei/m2 din suprafața apartamentului. Deci, aceste lucrări vor costa pentru un apartament de mărime medie în jur de 5.000 lei.

    7. Montarea unui parchet nou

    Parchetarea va crea aspectul final al apartamentului renovat. Vă recomandăm, să alegeți un parchet triplu stratificat gata făcut, care se montează rapid. Montarea parchetului se face în mod obligatoriu după zugrăvirea apartamentului. Montatorul parchetului va efectua următoarele lucrări: 

    -achiziționarea parchetului,
    -montarea parchetului,
    -șlefuirea și lăcuirea parchetului.

    Costul montării parchetului

    Prețul mediu al achiziționării și montării parchetului este în jur de 150 lei/m2 din suprafața apartamentului. Astfel, parchetul nou pentru un apartament de mărime medie costă în jur de 9.000 lei.

    8. Renovarea ușilor și a ferestrelor

    Prețul unor ferestre și uși noi de apartament este greu de stabilit cu exactitate. Vă putem spune, că achiziționarea și montarea unei uși din furnir obișnuite costă 1000 lei.
    O ușă de exterior cu protecție antiefracție și izolație fonică costă 4000 lei cu tot cu montare.

    9. Costul renovării unui apartament

    Costul renovării complete a unui apartament este de 1500 lei/m2 din suprafața apartamentului, dacă se folosesc materiale de calitate medie, iar calitatea execuțiilor este una obișnuită. 

     

    Articol de specialitate 7800
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Renovare, reabilitare?

    Avem 3818 executanți pentru domeniul Renovare, reabilitare:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 3818 executanți pentru domeniul Renovare, reabilitare
    8.9
    0

    PANCO SA


    8.9
    0

    NUOVA VITA CONST S.R.L.


    8.9
    0

    ECO ROOF CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    ALMA GRUP CONSTRUCT SRL