Pentru zona

    În loc să construiți, mai degrabă adăugați! 11 cele mai frumoase case anexe

    Extinderea oferă mai mult spațiu pentru locuitori și adaugă o nouă valoare și identitate casei existente. În comparație cu complexitatea și costul construirii unei noi locuințe sau al mutării într-o nouă locație, motivele pentru a rămâne acolo unde sunteți și pentru a vă îmbunătăți casa existentă vor prevala de îndată ce veți începe să vă faceți lista de avantaje și dezavantaje. Dacă dețineți deja o proprietate, renovarea, reamenajarea, extinderea sau repararea proprietății dvs. existente poate fi soluția potrivită pentru dvs. Cel mai bine, stați într-un mediu pe care îl cunoașteți și îl agreați. Cerând sfatul unui arhitect, mai degrabă decât contactând direct contractorii, specificul și caracterul casei dvs. vor fi respectate și îmbunătățite. Arhitectul va vedea cu siguranță tot potențialul și va folosi condițiile existente într-un mod care, fără îndoială, va fi original și, în același timp, va completa și îmbunătăți tot ce are de oferit casa dumneavoastră.
    Articol de specialitate 259
    renovare casa
    Avem 3818 executanți pentru domeniul Renovare, reabilitare:

    1. Rushmore HouseˍYellow Cloud Studio (www.yellowcloudstudio.com); foto: Yellow Cloud Studio

    Yellow Cloud Studio a renovat și extins parterul unei așa-numite case terasate din nordul Londrei pentru a crea un loc ideal pentru ca un bucătar profesionist să lucreze - o bucătărie luminoasă și o sufragerie. Atelierul, condus de arhitecții Eleni Soussoni și Romanos Tsomos, a fost vizitat de un anumit bucătar, deoarece avea nevoie de un spațiu pentru a găzdui cine pop-up. În încăperile nou create, interconectate, prin jocul de lumină și materiale diferite, au creat un caracter aparte pentru fiecare dintre ele. Cu lumină naturală, tavan înalt și tonuri mai deschise ale materialelor în bucătărie, aceștia au subliniat ritualul pregătirii mâncării și imperativul curățeniei, în timp ce tavanul inferior și tonurile mai închise ale zonei de luat masa au servit la crearea unui mediu plăcut de așezare și de savurare a mâncării.

    Extensie casa

    Extindere casa

    2. Casa NeagrăˍBuero Wagner (www.buerowagner.eu); foto: Florian Holzherr

    Casa de pe malul Lacului Ammersee, în zona urbană a orașului München, a fost proiectată pentru a evita orice tratament artificial, chimic al suprafeței. Panourile din lemnul de pe fațadă  sunt carbonizate pentru a le face rezistente la apă și ciuperci. Pereții interiori de beton, cu încălzire prin pardoseală și perete, sunt șlefuiți doar pentru a sublinia modelul agregatelor. Scările, precum și mobilierul încorporat, sunt realizate din lemn de stejar, pur și simplu uleiat pentru a îmbunătăți performanța și durabilitatea în utilizarea de zi cu zi. Casa neagră, care este de fapt o prelungire a unei clădiri multirezidențiale, se întinde pe două nivele - ambele concepute ca un spațiu deschis: dormitorul cu baie deschisă ocupă subsolul; câteva  trepte despart bucătăria de livingul puțin înălțat unde grădina se vede printr-o fereastră de colț impunătoare. Cadrele ferestrelor se rotesc în jurul axei lor în decent. Când sunt complet deschise, ele nu numai că permit stabilirea unui continuum spațial cu grădina, dar creează și un decor complet nou, hibrid, de interior și exterior.

    Extindere casa neagra

    Extindere de casa

    Extindere camera zi

    3. Casa renovată și extinsăˍAtelje Ostan&Pavlin (www.ostanpavlin.si); foto: Miran Kambic

     

    Arhitecții Aleksandar Ostan și Nataša Pavlin au transformat planul închis al casei din anii 1990 într-un parter fluid. Demolarea pereților interiori a eliberat un spațiu comun mare și deschis. În plus, au adăugat o construcție minimalistă de seră casei existente și au extins astfel pridvorul, care datorită transparenței sale este complet legat de grădină. Noua porțiune de terase și sere conectate este acoperită cu un baldachin din beton ușor. Granițele dintre interior și grădina cu arborii ei luxurianți și amenajările verzi, care îmbrățișează volumul întregii case ca o îmbrățișare parfumată, sunt șterse complet. Interiorul și mobilierul în sine au fost proiectate și modelate astfel încât priveliștea să fie mereu axată pe împrejurimile liniștite.

    Extindere terasa

    Extindere patio

    Extindere spatiu deschis

    4. Extindere în NorfordˍEmil&Eve architects (www.emileve.co.uk); foto: Mariell Lind Hansen

    Totul în această extensie de mansardă, proiectată de Emil&Eve Architects, este unificat de roz pal. Studioul din Londra a combinat diferite elemente ale mansardei, pereților și podelelor, mobilierului și mobilierului cu ajutorul accentuării cu o singură culoare. În extindere s-a făcut un loc pentru un dormitor nou în care s-a dorit să creeze un „sentiment de liniște”. Clienții, un cuplu cu doi copii mici, căutau cea mai privată, cea mai intimă cameră posibilă exclusiv pentru ei înșiși, unde să se poată „ascunde” și să ia o pauză din haosul trăirii în dinamica familiei de la parter. Întrucât casa este situată într-o zonă protejată, extinderea mansardei a trebuit să fie proiectată cu impact vizual minim. Studioul de arhitectură a realizat acest lucru prin proiectarea unui acoperiș mansardă care l-a înlocuit pe cel vechi.

    Extindere acoperis

    Extindere dulap

    Extindere camera

    Extindere baie

    5. Deep design studioˍDekleva Gregorič architects (www.dekleva-gregoric.si); foto: Flavio Coddou

    Pentru a îndeplini dorința designerului industrial Juret Miklavec de a putea locui și lucra în același loc, am propus un design de studio experimental - o completare subterană ascunsă într-o curte altfel nefolosită a unei așa-zise case tipice terasate. Casa este situată într-o așezare suburbană din anii 70 ai secolului trecut, în Škofija Loka. Fosta curte, situată chiar lângă promenada publică, devine acoperișul verde al garsonierei îngropate. Un decupaj lateral permite o rampă de intrare care duce la un atrium ascuns și mai departe la studio. Atriumul este conceput ca un hol în aer liber și, în același timp, acționează ca singura sursă de lumină din studio. Suprafața atriumului continuă în interiorul studioului sub forma unei suprafețe de lucru integrate. Un sistem de dulapuri modulare pe roți permite studioului, care funcționează practic ca birou, să servească ocazional drept galerie de expoziție. Mobilierul mobil, care este cel mai adesea aranjat de-a lungul peretelui din spate al studioului, permite diferite configurații de spațiu pentru diferite nevoi. Pereții laterali cu panouri oferă o acustică adecvată, iar pereții structurali din beton dur subliniază precizia ușilor și ferestrelor din oțel inoxidabil special proiectate.

    Extindere atrium

    Extinderea atriumului

    Extindere acces

    Extindere subsol

    6. Quarter Glass House_Proctor&Shaw architects (www.proctorandshaw.com); foto: Stale Eriksen

    Proiectul de extindere a casei Quarter Glass, proiectat de arhitecții londonezi Proctor&Shaw, include renovarea parterului din parcul Wimbledon. Adăugarea din sticlă poligonală continuă în grădină și este un înlocuitor pentru vechea seră din PVC care nu avea scurgeri, care a fost anterior în spatele așa-numitei case terasate. Bucătăria adăugată și sala de mese au fost concepute pentru a satisface cererea clientului pentru camere cu cât mai multă lumină și înălțime. Pentru implementarea planului a fost necesară coborârea nivelului podelei prin nivelul de intrare și trecerea treptată către grădină, care este cu 1,2 metri mai jos. Bucătăria cu tavan înălțat din lemn și dulapuri gri-albastru are o formă unghiulară și deschideri de sticlă care lasă lumina să pătrundă adânc în interior. Proiectul și-a luat numele de la geamurile triunghiulare găsite pe unele modele de mașini mai vechi. La fel ca acele mașini, și casa Quarter Glass este vitrată într-o manieră adaptată caracteristicilor specifice ale clădirii. Interiorul a necesitat materiale calde cu textură pronunțată, așa că au ales lemn, suprafețe de cupru decolorate și dulapuri într-o culoare gri-albastru pastel. Tavanul este realizat din brad, completat de o insulă de bucătărie din mesteacan cu blat de cupru și microciment roz pal ca acoperire a peretelui. Gresia mare, gri deschis, se extinde de la bucătărie la terasă și creează un sentiment de coeziune între interior și exterior. Dulapurile și sertarele sunt produse IKEA; o astfel de realocare a bugetului a lăsat suficiente fonduri pentru a realiza detalii de ultimă generație, cum ar fi o insulă de bucătărie și o masă personalizată cu cadru de aluminiu.

    Extindere

    Extindere sticla

    Extindere lemn

    7. Pavilionul însorit din BledˍDemsar Architects (www.demsar-arhitekti.si); foto: Blaž Jamšek

    Spre deosebire de majoritatea caselor slovene, clădirea mică, veche de aproape 100 de ani, nu avea o suprafață  mare. Printre cei mai problematici factori s-au numărat cu siguranță numeroasele încăperi înghesuite, organizarea verticală a casei, care a redus și mai mult aerisirea și fluiditatea camerelor și ferestrele mici, care au afectat iluminarea slabă a interiorului și au limitat serios vederea asupra împrejurimi. Principala provocare a sarcinii proiectului a fost cum să crească funcționalitatea și să îmbunătățească calitatea camerelor astfel încât cuplul de frați, aflat în pragul vârstei a treia de viață, să poată locui corespunzător în acea casă. Arhitecții Demšar au realizat acest lucru prin extinderea parterului și a subsolului cu un nou pavilion și proiectând suprafețele exterioare. La colțul casei, cu vedere spre grădină au adaugat o nouă structură pătrată  de 4x8 m la iînălțimea  planului acoperișului. Aceasta a mărit suprafața camerelor de zi de la parter cu aproximativ 30 m2, iar la parter a fost instalată o nouă bucătărie cu sufragerie. Pavilionul a fost proiectat într-un mod modern, deși minimalist, ca o caracteristică spațială clară, uniformă, care exprimă fără echivoc o nouă intervenție în spațiu prin designul său. Obiectele sunt conectate printr-un pasaj larg separat de o fereastră verticală îngustă. Planul de etaj este deschis și fluid, iar fațada este complet din sticlă, așa că arhitecții au dorit să conecteze mai strâns interiorul cu exteriorul și să ofere o vedere asupra frumoaselor dealuri din jur. Acoperișul foișorului acționează ca un baldachin cantilever, permițând suficientă umbrire, astfel încât interiorul să nu fie niciodată supraîncălzit vara; parterul este așadar ușor înălțat, făcând întregul cub să pară că plutește deasupra solului. Înălțimea tavanului foișorului este armonizată cu tavanul vechii case, iar logica și materialele existente urmează extinderea, continuând motivul panourilor compacte de tavan și al decorului din lemn.

    Extindere pavilion

    Extindere

    Extindere zona de zi

    8. Camera în grădină_Studio Ben Allen (www.studiobenallen.com); foto: Ben Tynegate

    Designul acestei camere de grădină a fost inspirat de pavilionul scoțian Dunmore din secolul al XVIII-lea, bizar și jucăuș, în formă și culoare de anghinare. Interiorul foișorului poate fi folosit ca studiu/birou, sufragerie sau dormitor și este iluminat de o fereastră mare cu vedere la grădină și de un luminator central. Ben Ben Allen Studio a asamblat pavilionul din elemente plate din lemn tăiate și pre-găurite. Instalația este ușor asamblată și demontată dacă proprietarii decid să se mute. Montarea a durat doar 20 de zile, iar singurul ajutor profesional a fost cel al unui electrician. Nuanțele de verde au fost alese pentru exterior pentru a ascunde casa, printre copacii, iarba și vegetația care o înconjoară. În interior, spațiul este definit de coloanele din lemn ale structurii, asamblate deasupra pentru a crea un model de plasă în jurul luminatorului. Pe o parte a camerei este un birou, iar pe cealaltă este o bancă din lemn care poate fi extinsă într-un pat. Interiorul este conceput pentru a se adapta anotimpurilor. Mobilierul din lemn de culoare verde domină jumătatea inferioară a interiorului, iar podelele ceramice în două tonuri reflectă geometria unghiulară a exteriorului.

    Extindere birou

    Extindere cameră studiu

    9. Extindere vilă, T_Ofis arhitekte (www.ofis.si); foto: Tomaž Gregorič

    Arhitecții studioului Ofis au proiectat o extensie din zadă albită lângă o casă din anii 1930. Clădirea în sine este opera arhitectului modernist Josip Kostaperari din Ljubljana. Întrucât casa familiei a fost transformată într-un bloc de locuințe, noua extindere oferă un living și sufragerie pentru chiriași la parter și un mic balcon pentru vecinii de la etaj. Rampa de sosire este acoperită cu panouri din plexiglas verde, în timp ce sub ea există un spațiu pentru depozitarea bicicletelor. Coloanele și copertinele prelungirii sunt acoperite cu scânduri de zadă și au o lățime accentuată, ceea ce creează contrastul dorit iî stilul clădirii existente.

    Renovare

    Extindere trepte

    Extindere dining

    10. Extindere casă, Hofstraat_ Dierendonckblancke architects (www.dierendonckblancke.eu); foto: Filip Dujardin

    Casa neo-rococo a clasei de mijloc a fost construită cu mai bine de un secol în urmă ca ultima dintr-o serie de case mai vechi de pe Hofstraat. Lipsa spațiului deschis și nevoia de izolare a acoperișului au dictat extinderea și terasa pe acoperișul casei. Rezultatul este un pavilion închis pe acoperiș, vopsit în roșu. Această operațiune este prima etapă în adaptarea treptată a casei existente la nevoile actuale în ceea ce privește fizica clădirii și uzabilitate. În următoarea fază, va fi necesară găsirea unei soluții pentru activarea atriumului întunecat existent al casei și a terasei de la parter, precum și instalarea unei biblioteci bogate de doi academicieni. Extensia combină o logică constructivă unică, ținând cont de arhitectura existentă. Pe etajul existent a fost amplasat un perete de sticlă lângă volumul acoperișului din lemn, paralel cu strada. Folosind culori – roșu pentru pavilionul acoperișului și albastru pentru scara în spirală care duce la acesta – această intervenție jucăușă a stabilit o distincție clară între vechi și nou. Utilizarea abundentă a lemnului pentru construcții și placare asigură o tranziție mai lină între vechi și nou.

    Extindere mansarda

    Extindere scara

    11. Fresh and Green House_ Sanya Polescuk Architects (www.polescukarchitects.com); foto: Emanuelis Stasaitis

    Clienții își doreau o reședință permanentă, care să rămână pentru totdeauna în familie ca locuință. Arhitecții au venit cu un răspuns dublu: remodelați și modernizați casa existentă și extindeți-o, continuând cu o frumoasă grădină matură alături. În centrul renovării a fost asigurarea unui loc flexibil pentru vizitele extinse în familie și depozitare. Deși spațiul de locuit încă ocupă aceeași suprafață ca și înainte, designul imaginativ a eliminat motivele pentru a crea mizerie și a curățat spațiul de toate instalațiile vizibile. Noile zone de service și depozitare sunt situate adânc în colțurile întunecate ale apartamentului. Un living deschis și aerisit, ca să spunem așa, vesel, cu diferențe subtile în tratarea pardoselilor, pereților și tavanelor, creează diferite unități care permit membrilor familiei să desfășoare diferite activități fără a se deranja unul pe celălalt. Un studiu plin de lumină - în bucătărie, poate deveni un dormitor separat fonic, dacă ușile glisante ascunse în buzunarele peretelui sunt închise, iar din mobilierul de perete realizat la comandă iese un pat pliant încorporat. Renovarea a scos la iveală o boltă de cărămidă care a fost curățată, împrospătată cu var și luminată, pentru a crea coeziune în tematica întregii extinderi. Pentru a evita supraîncălzirea, camera orientată spre sud este din cărămidă și fără sticlă. Pentru a separa vizual extensia de clădirea inițială, cărămida nouă este cu două nuanțe mai deschisă decât originalul. Sticla este folosită cu moderație, doar ca element de legătură între clădirea veche și extindere și pentru transmiterea strategică a luminii în spațiu. Cărămida încadrează vederea spre grădină și continuă spre terasa de la parter. Punctul culminant final al extinderii este un cadou atât pentru rezidenți, cât și pentru vecini, acoperișul de țiglă.

    Extindere gradina

    Extindere in gradina

    Extindere garaj

    Dacă vă decideți asupra reconstrucției sau extinderii, ne puteți contacta la DaiBau.rs. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și furnizori și producători cu care cooperăm și care vor răspunde la întrebarea dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    echipa dvs,

    DaiBau.ro

     

    Articol de specialitate 259
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Renovare, reabilitare?

    Avem 3818 executanți pentru domeniul Renovare, reabilitare:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 3818 executanți pentru domeniul Renovare, reabilitare
    8.9
    0

    SERAFO CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    LAND CONSTRUCT VELICIU S.R.L.


    8.9
    0

    CENTURY STYLE CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    CAVARDI DCK S.R.L.

    273