Pentru zona

    Ce ar trebui să știți înainte de a vinde o casă sau un apartament?

    A vinde o locuință nu este niciodată o decizie ușoară. Chiar dacă nu este o locuință în care ați locuit de ani sau decenii, cu siguranță vreți să profitați de pe urma unei astfel de vânzări, desigur, cât puteți. Întreaga situație poate deveni și mai stresantă atunci când începeți să vă gândiți la ce fel de renovări trebuie făcute înainte de a vinde pentru a crește prețul pieței. În același timp, trebuie să se acorde o atenție deosebită relației dintre ceea ce ar necesita astfel de lucrări și profiturile care ar putea fi realizate în schimb. Pentru a vă ușura puțin dilemele, v-am pregătit câteva sfaturi practice despre cum să vă pregătiți casa pentru vânzare cât mai bine posibil.
    Articol de specialitate 379
    vânzarea casei sau apartamentului
    Avem 3817 executanți pentru domeniul Renovare, reabilitare:

     

    Vânzarea casei
    Urmăriți anunțurile imobiliare cu câteva săptămâni înainte de vânzare, deoarece acest lucru vă va oferi o imagine realistă a stării actuale a pieței imobiliare

    3 întrebări cheie de început

    Pentru a cunoaște cât mai curând starea și tendințele din piața imobiliară din zona dumneavoastră, vă sfătuim să încercați să răspundeți la următoarele întrebări:

    1. Cât de căutate și de dorite sunt imobiliarele din zona dumneavoastră?

    Se vând rapid, imediat după anunțarea vânzării sau anunțul este activ luni sau chiar un an sau mai mult? Proprietățile se vând la prețurile așteptate de vânzător sau prețurile reale de vânzare finale sunt de fapt mai mici?

    Cel mai simplu mod de a răspunde la aceste întrebări și la întrebări similare este în două moduri. În primul rând, prin monitorizarea pieței imobiliare suficient de lungă, adică cu cel puțin câteva săptămâni, înainte de vânzarea planificată. Acest lucru vă va permite să obțineți o imagine realistă a stării actuale a pieței. Acest lucru necesită multă căutare și comparație activă și, cu siguranță, timp, deoarece listările de pe site-urile imobiliare ar trebui revizuite în mod regulat, de preferință zilnic. O altă opțiune este să consultați un agent imobiliar. Dezavantajul acestui lucru este că agentul, în calitate de potențial mediator în vânzarea proprietății tale, are propriile interese, așa că se poate întâmpla ca el să prezinte situația actuală mai pozitiv decât este în realitate. Este în interesul agentului să decideți să vindeți cât mai curând posibil și să nu așteptați. Deci cea mai bună combinație este ambele - aflați singuri și întrebați experții. Dacă cererea este bună, veți putea vinde proprietatea la un preț mare și fără investiții suplimentare majore, dar dacă cererea este slabă, este logic să așteptați și să luați în considerare toate posibilitățile cât mai atent posibil.

    Vânzarea apartamentului
    Vă sfătuim să vă organizați și să curățați locuința cât mai mult posibil înainte de fiecare vizită a potențialilor cumpărători

    2. Cât de repede vreți să vindeți casa?

    Dacă doriți să vindeți imediat proprietatea sau vă grăbiți să vindeți din orice motiv (de exemplu, este posibil să fi plătit deja un avans pentru noul apartament pe care îl cumpărați), trebuie să știți că, din cauza termenelor limită strânse, va avea mai putine sanse de succes in negocieri cu cumparatorii. Cu alte cuvinte, vei fi mai rapid să te mulțumești cu o ofertă mai mică, pe care probabil nu ai accepta-o dacă ai avea mai mult timp. De asemenea, nu veți avea timp să efectuați renovări înainte de vânzare. Cu toate acestea, pentru a vinde proprietatea la cel mai mare preț posibil, vă sfătuim să o curățați și să o organizați cât mai bine înainte de fiecare vizită a potențialilor cumpărători - asigurați-vă că aerisiți totul, deschideți toate draperiile și ridicați toate jaluzelele astfel încât spațiul pare cât se poate de luminos și atrăgător.

    Lucrări de reparații
    Cu câteva lucrări simple de amenajare a teritoriului de bază, puteți crește rapid prețul proprietății dvs.

    3. Cât de mult costă imobiliarele comparabile după mărime, locație și stare cu casa dvs.? 

    Veți determina rapid prețul la care vă puteți vinde proprietatea dacă vă luați câteva ore pentru a analiza mai detaliat prețurile ofertelor similare. În același timp, acordați atenție factorilor precum locația, infrastructura, starea întregii clădiri (fie casă sau apartament), suprafața pătrată (atenție la faptul că doar suprafața utilă se ia în calcul pentru apartamentele tip mansardă!). Aflați dacă există sau nu lift, dacă locul de parcare este în garaj sau în aer liber, când a fost renovată ultima dată fațada și acoperișul blocului de locuințe în care se află apartamentul și când a fost renovat apartamentul în sine? Podelele, accesoriile, bucătăria și băile sunt în stare bună sau sunt uzate și au nevoie de o renovare completă? Apoi repetați  toate aceste întrebări pentru propria dvs. casă. Pe baza informațiilor pe care le obțineți din această analiză detaliată a ofertelor curente, veți putea prezice mai ușor prețul realist la care vă puteți aștepta atât pentru propriul imobil, cât și pentru cel pe care îl doriți. De asemenea, veți obține o perspectivă asupra tipului de renovare care ar crește semnificativ valoarea proprietății dvs.

    Curățarea spațiului
    Crăpături, mucegai, pete, pereți sau pardoseli decojite, gresie spartă, construcție instabilă... toate acestea vor îndepărta imediat potențialii cumpărători, deoarece dau impresia că munca necesară este pur și simplu prea mare

    Întrebări ulterioare importante după cele inițiale

    Odată ce ați determinat și examinat dacă, având în vedere starea pieței imobiliare, merită chiar să renovați locuința, este timpul să vă gândiți la întrebări suplimentare despre lucrările necesare înainte de a face publicitate pentru vânzare.

    4. Există elemente care ar descuraja automat potențialii cumpărători?

    Crăpături și mucegai pe pereți, găuri în tavan sau în colțuri, o curte complet neglijată, plăci ceramice sparte... Toate acestea vor descuraja imediat potențialii cumpărători, deoarece creează impresia că reparațiile și lucrările de restaurare necesare sunt pur și simplu prea mult. Vederea mucegaiului și a mucegaiului pe suprafețe va genera îndoieli în rândul cumpărătorilor cu privire la faptul dacă imobilul este construit corect din punct de vedere structural și structural și dacă este potrivit pentru locuit. Mai presus de toate, uzura materialelor și deteriorarea evidentă a structurii și construcției sunt lucrările care costă cel mai mult și de aceea toți cumpărătorii se tem de ele.

    5. Există o versiune mai ieftină a renovării?

    Înainte de a vă apuca de reparații costisitoare, întrebați-vă ce puteți face singur sau cu ajutorul unei persoane cunoscute. Să spunem, cel mai probabil este să puteți picta singur camerele, un prieten vă poate ajuta cu o altă sarcină... De asemenea, nu este necesar să schimbați, de exemplu, întreaga bucătărie, dacă pictați elementele bucătăriei ar fi de ajuns. Dacă v-ați hotărât deja să cumpărați mobilier nou, puteți oricând să alegeți o versiune de calitate, dar mai ieftină, a pieselor mai scumpe.

    Pregătirea zonei de la intrare

    Aranjarea intrării
    Cu puțină ingeniozitate, vă puteți renova casa cu investiții minime

    6. Ați pierde mai mult decât ați câștiga renovând și reparând?

    Dacă depozitul ar trebui să fie atât de mare încât să nu poată fi compensat sau profitul ar fi neglijabil, vă sfătuim să lăsați proprietatea în starea actuală. Asta înseamnă desigur că nu va merita la fel ca și când ar fi renovat și în stare perfectă. Cu toate acestea, dacă chiar și o estimare superficială arată inutilitatea de a investi timp și bani suplimentari, acceptați faptul că totul pur și simplu nu merită efortul. În acest caz, este mai bine să lăsați renovarea în seama cumpărătorului.

    Pregătire cameră
    Dacă lucrarea este atât de amplă încât fondurile investite nu ar fi recuperate, vă sfătuim să lăsați proprietatea în starea actuală.

    7. Care este prima impresie?

    Înainte de a vă invita primii clienți potențiali în vizită, încercați să vă puneți în locul lor. Ce v-ar deranja când veniți să vedeți această proprietate? Acest exercițiu este excelent pentru a vă imagina cu ușurință așteptările clienților și pentru a elimina distragerile inutile.

    Pregătirea camerei de zi

    Încercați să vă puneți în postura de potențiali cumpărători – ce v-ar deranja când veniți să vă vizitați casa?

    Articol de specialitate 379
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Renovare, reabilitare?

    Avem 3817 executanți pentru domeniul Renovare, reabilitare:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 3817 executanți pentru domeniul Renovare, reabilitare
    8.9
    0

    EDILTICA SRL


    8.9
    0

    LASZLO CONSTR SRL


    10
    2

    FAG AIRLESS PAINTING SRL


    8.9
    0

    NOU CONFORT95 SRL