Pentru zona

    Amenajarea spațiului de sub acoperiș sau adaptarea mansardei

    Aveți nevoie de spațiu, dar aveți o mansardă nefolosită? Aranjarea spațiului de sub acoperiș, adică a podului sau renovarea mansardei vă poate oferi spațiu suplimentar exact de cât aveți nevoie, ba chiar și mai mult. Ca să vă ajutăm mai concret, în afară de idee, am verificat ce includ toate lucrările de renovare a mansardei și cum să efectuați cel mai bine lucrarea?
    Articol de specialitate 93
    amenajare mansarda
    Avem 3818 executanți pentru domeniul Renovare, reabilitare:

    1. Apartament la mansardă și avantajele acestuia

    Mansardele sunt de fapt apartamente aflate în podul clădirilor și au fost considerate cândva de cea mai slabă calitate, deoarece erau prost izolate, frig iarna, călduroase vara și duceau de obicei la o serie nesfârșită de scări. Cu toate acestea, ultimele tendințe din piața imobiliară, precum și din construcții în general, arată că, odată cu progresul tehnologiilor de construcție și schimbările în stilul de viață, s-a ajuns în punctul în care astăzi apartamentele la mansardă sunt printre cele mai dorite. Mansardele sunt acum spații luminoase și aerisite, iar datorită construcției acoperișului sunt și extrem de spațioase și flexibile, foarte atractive mai ales pentru cei mai tineri. Un avantaj important al acestor proprietăți este că pot fi ușor și simplu reproiectate cu pereți despărțitori.

    2. Adaptarea podului

    Adaptarea înseamnă de obicei schimbarea scopului unui spațiu. Când vine vorba de mansarde, în perioadele anterioare acestea erau foarte rar destinate reședinței chiriașilor sau pentru locuire. Părțile inferioare ale caselor erau destul de suficiente pentru asta, iar de obicei, mansardele erau folosite pentru depozitarea a diferitelor lucruri, tot la fel cum au fost și subsolurile folosite pentru depozitarea alimentelor și a lemnelor de foc. În ultimele decenii, practica se schimbă încet, mai ales dacă în aceeași gospodărie rămân mai multe generații. Acum cei mai tineri aleg în mare parte mansarda, pe când cei mai în vârstă stau la parter. Cu toate acestea, în astfel de cazuri, curățarea temeinică, aerisirea, văruirea sau refinisarea podelei nu sunt suficiente. Adaptarea necesită o serie de intervenții, indiferent de felul și tipul soluției arhitecturale alese, și în primul rând o bună izolație a acoperișului și introducerea tuturor instalațiilor - electricitate, apă, canalizare, încălzire, răcire, iluminat și telecomunicații - cu alte cuvinte, conducte mecanice, electrice, de ventilație și apă. Urmează montarea lucarnelor, eventual ușile pentru terasa de pe acoperiș, montarea izolației cu grosimea de 20-30 cm, folie permeabilă la vapori, barieră de vapori și substructuri din aluminiu sau lemn. Tavanele sunt apoi închise cu plăcile Knauf rezistente la foc. Urmează pregătirea podelei, de obicei o șapă uscată, și așezarea pardoselii. După ridicarea pereților despărțitori și vopsire, mansarda este pregătită pentru montarea mobilierului de baie și bucătărie, asamblarea mobilierului și aranjarea mobilierului, curățare și în final - pentru marea finală - mutare.

    Astăzi, mansardele sunt spații de locuit luminoase, aerisite și spațioase
    Astăzi, mansardele sunt spații de locuit luminoase, aerisite și spațioase

    3. Amenajarea spațiului de sub acoperiș

    În ceea ce privește lucrările de construcție, renovarea mansardei nu este același lucru cu adaptarea acesteia. Renovarea spațiului de locuit de la mansardă nu înseamnă transformarea acestuia, ci amenajarea, în sensul împrospătării sau eventual înlocuirii anumitor elemente. În plus, pentru adaptarea podului trebuie să aveți un proiect complet finalizat profesional și autorizație de construire. Mai ales dacă este vorba de a se ajunge în structura de susținere a clădirii, ceea ce înseamnă practic demolarea pereților, spargerea unor deschideri mai mari pentru uși și ferestre, schimbarea structurii acoperișului, turnarea unei plăci de beton sau spargerea unei plăci pentru a monta o scară.

    Dacă decideți să renovați podul sau să adaptați podul, ne puteți contacta la daibau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și executanții și producătorii cu care cooperăm și care vor răspunde la cererea dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 93
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Renovare, reabilitare?

    Avem 3818 executanți pentru domeniul Renovare, reabilitare:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 3818 executanți pentru domeniul Renovare, reabilitare
    8.9
    0

    RADU COM SI RADU PROD SRL


    8.9
    0

    MURAL SERV SRL


    8.9
    0

    C.R.I.S ANTREPRIZA DE CONSTRUCTII SRL


    8.9
    0

    DIVARG ABSOLUT SRL