Pentru zona

    O casă modernă în Dumbrava Vlăsiei | E + E Arhitectura

    Articolul a fost citit chiar de 657+ utilizatori
    Situată în cartierul rezidențial Dumbrava Vlăsiei, în apropierea Bucureștiului, această creație arhitecturală este reprezentativă pentru talentul și dăruirea arhitecților Mihai și Adela Ene. Clădirea este proiectată ca reședință uni-familială, fiind inspirată de ideile și concepțiile despre cămin și casă ale celor doi arhitecți.

    Dezvoltată pe un singur nivel, construcția este integrată în mod ideal spațiului exterior, fiind destinată ca locuință uni-familială. Amplasarea perpendiculară pe stradă este gândită urmând secvențe spațiale elegant proiectate.

    E+E House.jpg
    Sursă foto : E+E Arhitectura / foto : Cosmin Dragomir

    Camerele sunt delimitate de pereți cu funcționalitate accentuată, cu spații de depozitare atent integrate și ținând cont de nevoile celor care vor locui în interior. Casa este segmentată în două zone, de zi și de noapte: zona dinamică dinspre stradă și cea retrasă, destinată odihnei, cu dormitoare și intimitate mai mare.

    Inspirată de conceptul clasic al caselor tip vagon, reședința E+E reușește să ofere locatarilor un confort deosebit, dublat de funcționalitățile necesare ritmului modern de viață. Construit din materiale de calitate înaltă, pe o suprafață de 280 mp, acest proiect a prins viață și s-a materializat în anii 2019.

    Armonios completată de decorul natural al străzilor din Dumbrava Vlăsiei, clădirea îmbină linii exterioare simple și naturale, din beton alb și cărămidă. Lumina pătrunde firesc în încăperi, prin ferestre generoase, iar spațiul interior emană confort. 

    Exterior E+E House.jpg
    Sursă foto : E+E Arhitectura / foto : Cosmin Dragomir

    Detaliile mobilierului în nuanțe calde induce starea de bine și sentimentul generat de un cămin cald și agreabil.

    Living E+E House.jpg.jpg
    Sursă foto : E+E Arhitectura / foto : Cosmin Dragomir

    Spațiul de zi este creionat în linii ample, care sugerează dinamism și creativitate. Mobilierul atent selecționat pune în valoare perfect dimensiunea camerei.

    Bucătărie E+E House.jpg
    Sursă foto : E+E Arhitectura / foto : Cosmin Dragomir

    Bucătăria larg concepută beneficiază de multă lumină naturală, fiind perfect adaptată cerințelor moderne. Spațiile de depozitare sunt atent gândite, pentru a permite integrarea lor firească în fiecare din camerele locuinței.  Băile au un aer minimalist, accentuat de nuanțele pure și luminoase ale gresiei folosite. 

    Baie E+E House.jpg.jpg
    Sursă foto : E+E Arhitectura / foto : Cosmin Dragomir

    Zona dormitoarelor emană prospețime, iar natura privită prin geamurile de mari dimensiuni completează atmosfera odihnitoare. 

    Dormitor E+E House.jpg.jpg
    Sursă foto : E+E Arhitectura / foto : Cosmin Dragomir

    Poziționarea casei în cadrul decorului natural oferit de cartierul Dumbrava Vlăsiei nu este întâmplătoare. Aici spațiile verzi și pădurea joacă un rol esențial în structura urbanistică a zonei. Dumbrava Vlăsiei promite să devină un reper urbanistic de marcă din Ilfov, care atrage deja numeroși iubitori de natură, care apreciază totodată proiectele urbanistice originale.

    Spațiu interior E+E house.jpg
    Sursă foto : E+E Arhitectura / foto : Cosmin Dragomir

    Concursul de arhitectură anual București 2019 a recompensat în mod binemeritat cu locul 1 ( ex-aequo), categoria Single Family Residential, realizarea firmei de arhitectură Ene+Ene: locuința unifamilială din Dumbrava Vlăsiei.  În anul 2020, construcția E+E House este desemnată câștigătoare a Big SEE Architecture Award 2020, categoria Arhitectură rezidențială. 

    Talentul și viziunea celor doi arhitecți, Mihai și Adela Ene, au dat naștere unei creații arhitecturale deosebite, care se distinge prin calitate și farmecul simplității. Dumbrava Vlăsiei se mândrește azi cu această construcție modernă și atractivă, perfect integrată în stilul acestei zone rezidențiale cu mare potențial. 

    Informații despre proiect:

    Nume proiect: E + E House / P+1
    Locație: Dumbrava Vlăsiei, Balotești, jud Ilfov
    Anul începerii și încheierii șantierului: 2016-2019
    Beneficiar: Loreco Investments
    Proiect arhitectură: Ene+Ene Arhitectura - Mihai Ene, Adela Ene 
    Design Interior: Ene+Ene Arhitectura - Mihai Ene, Adela Ene
    Arhitectură peisagistică: Ene+Ene Arhitectura
    Structură: Profesional Construct Proiectare - Paul Ioan, Florin Nicolitov
    Suprafață: 280 mp
    Fotografii: Cosmin Dragomir
    657
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.