Pentru zona

  Retreat House : un vis în mijlocul naturii, departe de aglomerația urbană | Prographic Architecture Studio

  Bucureștiul este fără îndoială un oraș aglomerat iar visul multor cupluri este retragerea mai aproape de natură, într-o zonă pitorească din județul Ilfov, unde să se poată bucura de aer curat și relaxare. Proiectul Retreat House este o creație originală a biroului de arhitectură Prographic Architecture Studio, care propune o reședință intimă, o amenajare inspirată de arhitectura tradițională, poziționată aproape de București.
  Retreat_House_Domnești.jpg
  Retreat House Domnești Ilfov / sursă foto : Prographic Architecture Studio

  Satul Țegheș din comuna Domnești a devenit preferatul clienților care doresc să își construiască o casă nouă, într-o zonă cu mult aer curat, pădure și liniște. 

  Retreat House din Domnești îți oferă sentimentul de relaxare și tihnă, aducând un plus de energie pozitivă, pe care o ai atunci când îți aduci aminte de vacanțele minunate din copilărie, pe ulița satului bunicilor. 

  Intrare_Retreat_House.JPG
  Intrare Retreat House / sursă foto : Prographic Architecture Studio

  Despre conceptul Retreat House

  Conceputul arhitectural al casei este gândit similar unei case de vacanță, având avantajul utilizării pe tot parcursul  anului.

  Conexiunea facilă cu sectorul 6 al Bucureștiului garantează menținerea legăturii cu Capitala, în timp ce te poți bucura de confort  și relaxare, într-o zonă frumoasă din Ilfov.

  Retreat_House_vedere_laterala.JPG
  Retreat House / sursă foto : Prographic Architecture Studio

  Beneficiarii construcției și-au dorit un loc unde să se retragă în natură. Fiind convinși că starea de spirit prezentă aici va fi molipsitoare pentru restul familiei și pentru prieteni, zona de zi trebuia să reprezinte centrul spiritual al casei. Acest spațiu de luat masa, alături de șemineu, devine inima casei, locul în care familia și prietenii se reunesc și savurează cele mai frumoase momente împreună.

  Ferestre_generoase_parter_Retreat_House.JPG
  Ferestre generoase, un spațiu interior inspirat amenajat / sursă foto : Prographic Architecture Studio

  Spațiul arhitectural comunică prin partiții de sticlă cu zona de grădină din spatele casei, unde există locul amenajat pentru grătar, zona de luat masa, iar livingul conduce la tranziția spre exterior și curte.

  Interiorul casei

  Formal, casa urmărește o siluetă arhetipală de locuință joasă, iar în proiect s-a intenționat crearea unor spații la scară umană, ușor controlabile vizual și fizic, pentru a stimula legătura dintre locuitor și casă. Formele simple și direcțiile clare de dezvoltare orizontală a volumului sporesc legătura casei cu pământul și îi dau stabilitate în spațiu. 

  Culorile de inspirație telurică ( lemnul natur, negrul metalic, cărămida reutilizată) creează o apropriere și mai accentuată de natură.

  Interior_sufragerie_Retreat_House.JPG
  Interior Retreat House / sursă foto: Prographic Architecture Studio

  Din punct de vedere funcțional, casa este desfășurată pe două niveluri, existând o zonă de zi generoasă ce ocupa mai mult de jumătate din suprafața parterului, cu scopul principal de a găzdui întreaga familie și întâlnirile cu prietenii. Pe lângă zona de zi,  parterul include și un dormitor matrimonial spațios, cu o baie proprie, oferind intimitate și confort. 

  Dormitor_Retreat_House.JPG
  Dormitor parter / sursă foto: Prographic Architecture Studio

  Accesul către mansardă se face printr-o scară situată în proximitatea intrării în locuință. 

  Scara_interioara_Retreat_House.JPG
  Scara interioară Retreat House / sursă foto: Prographic Architecture Studio

  Mansarda este de asemenea amplă și luminoasă, cu ferestre care permit luminii naturale să pătrundă în fiecare încăpere. La acest nivel se găsesc trei dormitoare generoase, fiecare cu propriul său spațiu de depozitare precum și două băi. Mansarda este construită din lemn tratat prin impregnare cu soluții performante împotriva microorganismelor și insectelor, oferind protecție și împotriva focului conform standardelor de siguranță și normelor legale în vigoare.

  Zona_dormitor_mansarda_Retreat_House.JPG
  Dormitor mansardă / sursă foto: Prographic Architecture Studio

  La exterior, pereții sunt protejați cu tencuială decorativă, îmbinată armonios cu elemente din cărămidă aparentă. La parter, terasa este amenajată cu pardoseală care are aspect din lemn de tip deck – WPC, amplasată în imediata vecinătate a zonei de zi, dotată cu un spațiu pentru barbecue, complet utilat. 

  Învelitoarea casei este din țiglă metalică de calitate superioară, iar ferestrele de la mansardă, completează o atmosferă arhitecturală interioară caldă, potențată de multă lumină naturală.

  Interior mobilat_Retreat_House.JPG
  Accente coloristice de negru, lemn și cărămidă / sursă foto: Prographic Architecture Studio

  Finisajele casei sunt adaptate noilor cerințe de confort, fiind asigurate de companii cunoscute ce oferă soluții de calitate, performanță, rezistență în timp și garanție îndelungată. La interior, spațiile sunt amenajate cu pardoseli din parchet stratificat, plăci ceramice porțelanate și mochetă, iar pereții beneficiază de zugrăveli cu vopsele lavabile de înaltă calitate sau decoruri speciale precum cărămidă aparentă, finisaje alese de arhitecți cu experiența de peste 15 ani în amenajări interioare.

  O construcție solidă, sustenabilă și prietenoasă cu mediul

  Proiectarea și execuția structurii de rezistență este conformă noilor standarde de calitate. Construită din beton armat, cu pereți din cărămidă Porotherm, casa din Domnești asigură confortul, sustenabilitatea și siguranța celor care locuiesc, oferind o arhitectură durabilă în timp.

  Structura de rezistență și pereții din sticlă care se deschid spre natură sunt special aleși pentru a oferi luminozitate. Tâmplăria de aluminiu și sticla tripan de calitate superioară oferă o atmosferă caldă și confortabilă pe tot parcursul anului. 

  Detalii_lemn_natur_interior.JPG
  Detalii interior / sursă foto: Prographic Architecture Studio

  Un cămin adevărat înseamnă un spațiu de locuit adaptat cerințelor beneficiarilor. Iar casa nu putea fi completă fără un termoșemineu, conectat la rețeaua termică principală a casei susținută de o centrală murală în condensație. Prezența termoșemineului reprezintă un avantaj major, fiind în legătură cu încălzirea în pardoseală și încălzirea centrală a casei, reprezentând un real ajutor în optimizarea costurilor de întreținere în lunile reci de iarnă. Totodată, proiectul arhitectural urmează noile tendințe de eficiență, sustenabilitate și independență energetică, fiind adăugat și un sistem de producere a energiei electrice din surse regenerabile solare.

  Zona_bucatarie_Retreat_House.JPG
  Zona de bucătărie / sursă foto: Prographic  Architecture Studio

  Despre Prographic Architecture Studio

  Cu peste 26 de ani de experiență în domeniu, Prographic Architecture Studio oferă servicii complete de proiectare și arhitectură, dând viață celor mai originale și îndrăznețe idei. De-a lungul timpului, echipa de la Prographic Architecture Studio a reușit să creeze proiecte variate, oferind clienților posibilitatea de a-și exprima pe deplin personalitatea, creionând o lume mai valoroasă și mai bună prin design și concept.

  Portofoliul Prographic Architecture Studio include proiecte numeroase: spații de birouri, reședințe private, centre medicale, dar și amenajări de spații comerciale: restaurante, baruri și cafenele.

  Arhitectul fondator, Stefan Alberto Bianco, are o experiență solida ca șef de proiect, responsabil pentru dezvoltarea conceptului, relația cu clientul si supervizarea întregului proces de design. Cu o experiență variată în proiectarea customizată, Prographic Architecture Studio preferă o abordare echilibrată a conceptului, care respectă deopotrivă aspectele funcționale ale designului, cele economice și cele legate de adaptabilitatea proiectului la cerințele viitoare ale beneficiarului. Echipa Prographic Architecture Studio integrează toate tipurile de servicii legate de domeniul proiectării și design-ului interior pentru a oferi un răspuns unitar la cerințele oricărui client.

  Informații despre proiect:  
  Nume proiect: Retreat House / P+M
  Locație: Str Latina nr. 11 – Domnesti, Teghes, Ilfov
  Anul începerii și încheierii șantierului: 2021-2022
  Proiect arhitectură:  Prographic Architecture Studio
  Structură: Ing. Liviu Neamu - Livplan
  Instalații: Ing. Marius Briciu - Instaltek
  Suprafață construita (parter+mansarda) pentru o unitate locativa: 200 MP
  Fotografii:  Dan Calin
  219
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  CăutațI executanțI buni pentru domeniul ARHITECT, ARHITECTURĂ?

 • Arhitect, arhitectură Bucureşti
 • Arhitect, arhitectură Cluj-Napoca
 • Arhitect, arhitectură Constanţa
 • Arhitect, arhitectură Dumbrăveni
 • Arhitect, arhitectură Iaşi
 • Arhitect, arhitectură Timişoara
 • Arhitect, arhitectură Alba Iulia
 • Arhitect, arhitectură Arad
 • Arhitect, arhitectură Bacău
 • Arhitect, arhitectură Baia Mare
 • Arhitect, arhitectură Bârlad
 • Arhitect, arhitectură Bistriţa
 • Arhitect, arhitectură Botoşani
 • Arhitect, arhitectură Brăila
 • Arhitect, arhitectură Braşov
 • Arhitect, arhitectură Buzău
 • Arhitect, arhitectură Călăraşi
 • Arhitect, arhitectură Craiova
 • Arhitect, arhitectură Deva
 • Arhitect, arhitectură Drobeta-Turnu Severin
 • Arhitect, arhitectură Focşani
 • Arhitect, arhitectură Galaţi
 • Arhitect, arhitectură Giurgiu
 • Arhitect, arhitectură Hunedoara
 • Arhitect, arhitectură Mediaş
 • Arhitect, arhitectură Oradea
 • Arhitect, arhitectură Piatra-Neamţ
 • Arhitect, arhitectură Piteşti
 • Arhitect, arhitectură Ploieşti
 • Arhitect, arhitectură Râmnicu Vâlcea
 • Arhitect, arhitectură Reşiţa
 • Arhitect, arhitectură Roman
 • Arhitect, arhitectură Satu Mare
 • Arhitect, arhitectură Sfântu Gheorghe
 • Arhitect, arhitectură Sibiu
 • Arhitect, arhitectură Slatina
 • Arhitect, arhitectură Slobozia
 • Arhitect, arhitectură Suceava
 • Arhitect, arhitectură Târgovişte
 • Arhitect, arhitectură Târgu Jiu
 • Arhitect, arhitectură Târgu Mureş
 • Arhitect, arhitectură Tulcea
 • Arhitect, arhitectură Turda
 • Arhitect, arhitectură Vaslui
 • Arhitect, arhitectură Zalău
 • Arhitect, arhitectură Abrud
 • Arhitect, arhitectură Adjud
 • Arhitect, arhitectură Agnita
 • Arhitect, arhitectură Aiud
 • Arhitect, arhitectură Aleşd
 • Arhitect, arhitectură Alexandria
 • Arhitect, arhitectură Amara
 • Arhitect, arhitectură Anina
 • Arhitect, arhitectură Aninoasa
 • Arhitect, arhitectură Ardud
 • Arhitect, arhitectură Avrig
 • Arhitect, arhitectură Azuga
 • Arhitect, arhitectură Babadag
 • Arhitect, arhitectură Baia de Aramă
 • Arhitect, arhitectură Baia de Arieş
 • Arhitect, arhitectură Baia Sprie
 • Arhitect, arhitectură Băile Govora
 • Arhitect, arhitectură Băile Herculane
 • Arhitect, arhitectură Băile Olăneşti
 • Arhitect, arhitectură Băile Tuşnad
 • Arhitect, arhitectură Băileşti
 • Arhitect, arhitectură Bălan
 • Arhitect, arhitectură Bălceşti
 • Arhitect, arhitectură Balş
 • Arhitect, arhitectură Băneasa
 • Arhitect, arhitectură Baraolt
 • Arhitect, arhitectură Bechet
 • Arhitect, arhitectură Beclean
 • Arhitect, arhitectură Beiuş
 • Arhitect, arhitectură Berbeşti
 • Arhitect, arhitectură Bereşti
 • Arhitect, arhitectură Bicaz
 • Arhitect, arhitectură Blaj
 • Arhitect, arhitectură Bocşa
 • Arhitect, arhitectură Boldeşti-Scăeni
 • Arhitect, arhitectură Bolintin-Vale
 • Arhitect, arhitectură Borşa
 • Arhitect, arhitectură Borsec
 • Arhitect, arhitectură Brad
 • Arhitect, arhitectură Bran
 • Arhitect, arhitectură Breaza
 • Arhitect, arhitectură Brezoi
 • Arhitect, arhitectură Broşteni
 • Arhitect, arhitectură Bucecea
 • Arhitect, arhitectură Budeşti
 • Arhitect, arhitectură Buhuşi
 • Arhitect, arhitectură Bumbeşti-Jiu
 • Arhitect, arhitectură Buşteni
 • Arhitect, arhitectură Buziaş
 • Arhitect, arhitectură Cajvana
 • Arhitect, arhitectură Calafat
 • Arhitect, arhitectură Călan
 • Arhitect, arhitectură Călimăneşti
 • Arhitect, arhitectură Câmpeni
 • Arhitect, arhitectură Câmpia Turzii
 • Arhitect, arhitectură Câmpina
 • Arhitect, arhitectură Câmpulung
 • Arhitect, arhitectură Câmpulung Moldovenesc
 • Arhitect, arhitectură Caracal
 • Arhitect, arhitectură Caransebeş
 • Arhitect, arhitectură Carei
 • Arhitect, arhitectură Cavnic
 • Arhitect, arhitectură Căzăneşti
 • Arhitect, arhitectură Cehu Silvaniei
 • Arhitect, arhitectură Cernavodă
 • Arhitect, arhitectură Chişineu-Criş
 • Arhitect, arhitectură Ciacova
 • Arhitect, arhitectură Cisnădie
 • Arhitect, arhitectură Codlea
 • Arhitect, arhitectură Comăneşti
 • Arhitect, arhitectură Comarnic
 • Arhitect, arhitectură Copşa Mică
 • Arhitect, arhitectură Corabia
 • Arhitect, arhitectură Costeşti
 • Arhitect, arhitectură Covasna
 • Arhitect, arhitectură Cristuru Secuiesc
 • Arhitect, arhitectură Cugir
 • Arhitect, arhitectură Curtea de Argeş
 • Arhitect, arhitectură Curtici
 • Arhitect, arhitectură Dăbuleni
 • Arhitect, arhitectură Darabani
 • Arhitect, arhitectură Dărmăneşti
 • Arhitect, arhitectură Dej
 • Arhitect, arhitectură Deta
 • Arhitect, arhitectură Dolhasca
 • Arhitect, arhitectură Dorohoi
 • Arhitect, arhitectură Drăgăneşti
 • Arhitect, arhitectură Drăgăneşti-Olt
 • Arhitect, arhitectură Drăgăşani
 • Arhitect, arhitectură Dragomireşti
 • Arhitect, arhitectură Eforie
 • Arhitect, arhitectură Făgăraş
 • Arhitect, arhitectură Făget
 • Arhitect, arhitectură Fălticeni
 • Arhitect, arhitectură Făurei
 • Arhitect, arhitectură Feteşti
 • Arhitect, arhitectură Fieni
 • Arhitect, arhitectură Fierbinţi-Târg
 • Arhitect, arhitectură Filiaşi
 • Arhitect, arhitectură Flămânzi
 • Arhitect, arhitectură Frasin
 • Arhitect, arhitectură Fundulea
 • Arhitect, arhitectură Găeşti
 • Arhitect, arhitectură Gătaia
 • Arhitect, arhitectură Geoagiu
 • Arhitect, arhitectură Gheorgheni
 • Arhitect, arhitectură Gherla
 • Arhitect, arhitectură Ghimbav
 • Arhitect, arhitectură Gura Humorului
 • Arhitect, arhitectură Hârlău
 • Arhitect, arhitectură Hârşova
 • Arhitect, arhitectură Haţeg
 • Arhitect, arhitectură Horezu
 • Arhitect, arhitectură Huedin
 • Arhitect, arhitectură Huşi
 • Arhitect, arhitectură Ianca
 • Arhitect, arhitectură Iernut
 • Arhitect, arhitectură Ineu
 • Arhitect, arhitectură Însurăţei
 • Arhitect, arhitectură Întorsura Buzăului
 • Arhitect, arhitectură Isaccea
 • Arhitect, arhitectură Jibou
 • Arhitect, arhitectură Lehliu-Gară
 • Arhitect, arhitectură Lipova
 • Arhitect, arhitectură Liteni
 • Arhitect, arhitectură Livada
 • Arhitect, arhitectură Luduş
 • Arhitect, arhitectură Lugoj
 • Arhitect, arhitectură Lupeni
 • Arhitect, arhitectură Mangalia
 • Arhitect, arhitectură Mărăşeşti
 • Arhitect, arhitectură Marghita
 • Arhitect, arhitectură Medgidia
 • Arhitect, arhitectură Miercurea Nirajului
 • Arhitect, arhitectură Miercurea Sibiului
 • Arhitect, arhitectură Miercurea-Ciuc
 • Arhitect, arhitectură Mihăileşti
 • Arhitect, arhitectură Milişăuţi
 • Arhitect, arhitectură Mioveni
 • Arhitect, arhitectură Mizil
 • Arhitect, arhitectură Moineşti
 • Arhitect, arhitectură Moldova Nouă
 • Arhitect, arhitectură Moreni
 • Arhitect, arhitectură Motru
 • Arhitect, arhitectură Murfatlar
 • Arhitect, arhitectură Murgeni
 • Arhitect, arhitectură Nădlac
 • Arhitect, arhitectură Năsăud
 • Arhitect, arhitectură Năvodari
 • Arhitect, arhitectură Negreşti
 • Arhitect, arhitectură Negreşti-Oaş
 • Arhitect, arhitectură Negru Vodă
 • Arhitect, arhitectură Nehoiu
 • Arhitect, arhitectură Novaci
 • Arhitect, arhitectură Nucet
 • Arhitect, arhitectură Ocna Mureş
 • Arhitect, arhitectură Ocna Sibiului
 • Arhitect, arhitectură Ocnele Mari
 • Arhitect, arhitectură Odobeşti
 • Arhitect, arhitectură Odorheiu Secuiesc
 • Arhitect, arhitectură Olteniţa
 • Arhitect, arhitectură Oneşti
 • Arhitect, arhitectură Orăştie
 • Arhitect, arhitectură Oraviţa
 • Arhitect, arhitectură Orşova
 • Arhitect, arhitectură Oţelu Roşu
 • Arhitect, arhitectură Ovidiu
 • Arhitect, arhitectură Panciu
 • Arhitect, arhitectură Pâncota
 • Arhitect, arhitectură Paşcani
 • Arhitect, arhitectură Pătârlagele
 • Arhitect, arhitectură Pecica
 • Arhitect, arhitectură Petrila
 • Arhitect, arhitectură Petroşani
 • Arhitect, arhitectură Piatra-Olt
 • Arhitect, arhitectură Plopeni
 • Arhitect, arhitectură Podu Iloaiei
 • Arhitect, arhitectură Pogoanele
 • Arhitect, arhitectură Potcoava
 • Arhitect, arhitectură Predeal
 • Arhitect, arhitectură Pucioasa
 • Arhitect, arhitectură Răcari
 • Arhitect, arhitectură Rădăuţi
 • Arhitect, arhitectură Râmnicu Sărat
 • Arhitect, arhitectură Râşnov
 • Arhitect, arhitectură Recaş
 • Arhitect, arhitectură Reghin
 • Arhitect, arhitectură Roşiori de Vede
 • Arhitect, arhitectură Rovinari
 • Arhitect, arhitectură Roznov
 • Arhitect, arhitectură Rupea
 • Arhitect, arhitectură Săcele
 • Arhitect, arhitectură Săcueni
 • Arhitect, arhitectură Salcea
 • Arhitect, arhitectură Sălişte
 • Arhitect, arhitectură Săliştea de Sus
 • Arhitect, arhitectură Salonta
 • Arhitect, arhitectură Sângeorgiu de Pădure
 • Arhitect, arhitectură Sângeorz-Băi
 • Arhitect, arhitectură Sânnicolau Mare
 • Arhitect, arhitectură Sântana
 • Arhitect, arhitectură Sărmaşu
 • Arhitect, arhitectură Săveni
 • Arhitect, arhitectură Scorniceşti
 • Arhitect, arhitectură Sebeş
 • Arhitect, arhitectură Sebiş
 • Arhitect, arhitectură Segarcea
 • Arhitect, arhitectură Seini
 • Arhitect, arhitectură Sighetu Marmaţiei
 • Arhitect, arhitectură Sighişoara
 • Arhitect, arhitectură Simeria
 • Arhitect, arhitectură Şimleu Silvaniei
 • Arhitect, arhitectură Sinaia
 • Arhitect, arhitectură Siret
 • Arhitect, arhitectură Slănic
 • Arhitect, arhitectură Slănic-Moldova
 • Arhitect, arhitectură Solca
 • Arhitect, arhitectură Şomcuta Mare
 • Arhitect, arhitectură Sovata
 • Arhitect, arhitectură Ştefăneşti
 • Arhitect, arhitectură Ştefăneşti
 • Arhitect, arhitectură Ştei
 • Arhitect, arhitectură Strehaia
 • Arhitect, arhitectură Sulina
 • Arhitect, arhitectură Tălmaciu
 • Arhitect, arhitectură Ţăndărei
 • Arhitect, arhitectură Târgu Bujor
 • Arhitect, arhitectură Târgu Cărbuneşti
 • Arhitect, arhitectură Târgu Frumos
 • Arhitect, arhitectură Târgu Lăpuş
 • Arhitect, arhitectură Târgu Neamţ
 • Arhitect, arhitectură Târgu Ocna
 • Arhitect, arhitectură Târgu Secuiesc
 • Arhitect, arhitectură Târnăveni
 • Arhitect, arhitectură Tăşnad
 • Arhitect, arhitectură Tăuţii-Măgherăuş
 • Arhitect, arhitectură Techirghiol
 • Arhitect, arhitectură Tecuci
 • Arhitect, arhitectură Teiuş
 • Arhitect, arhitectură Ţicleni
 • Arhitect, arhitectură Tismana
 • Arhitect, arhitectură Titu
 • Arhitect, arhitectură Topliţa
 • Arhitect, arhitectură Topoloveni
 • Arhitect, arhitectură Turceni
 • Arhitect, arhitectură Turnu Măgurele
 • Arhitect, arhitectură Ulmeni
 • Arhitect, arhitectură Ungheni
 • Arhitect, arhitectură Uricani
 • Arhitect, arhitectură Urlaţi
 • Arhitect, arhitectură Urziceni
 • Arhitect, arhitectură Valea lui Mihai
 • Arhitect, arhitectură Vălenii de Munte
 • Arhitect, arhitectură Vânju Mare
 • Arhitect, arhitectură Vaşcău
 • Arhitect, arhitectură Vatra Dornei
 • Arhitect, arhitectură Vicovu de Sus
 • Arhitect, arhitectură Victoria
 • Arhitect, arhitectură Videle
 • Arhitect, arhitectură Vişeu de Sus
 • Arhitect, arhitectură Vlăhiţa
 • Arhitect, arhitectură Vulcan
 • Arhitect, arhitectură Zărneşti
 • Arhitect, arhitectură Zimnicea
 • Arhitect, arhitectură Zlatna